Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Megaláztál, Lacika.

2017. június 20. - zord íjász

Pedig olyan szépen elterveztem.

Pazar, elegánsan csípős kis poszt lett volna. Megfogalmaztam, csiszoltam, formáltam, bebugyoláltam. Tömör, egyszerű üzenet, nyakon öntve gúnnyal és kéjes kárörömmel. Tiszta találat, pontosan a célpont közepébe. Megvártam volna, míg sor kerül a szavazásra, és amikor a fideszes gyerekek térdüket csapkodva a röhögéstől, egyik legádázabb elenfelükkel karöltve átküldik a parlamenten a Lex Csicskát ( ©Kósa Lajos ) akkor élesítem a posztot.

Már készen volt, már készen álltam, feszült az ideg, a szándék hideg, az íj és a nyílvessző rezzenéstelen.

Erre ennyire alantas módon megalázol, Laci.

botka_index_alku.jpg

Ezt soha nem néztem volna ki belőled. Ezt a józan helyzetfelismerést. Soha.

Értelmesen, okosan, idejében és kellő erélyességgel, nyersen és kíméletlen stílusban nyilatkozva sikerül elkerülnöd, hogy saját magadból és pártodból, egyszer és mindenkorra politikai hullát csinálj. Leosztod a sajátjaidat, mint a frissen kevert kártyát. Félretetted a pártoskodást, a konkurrencia  és a levadászni kívánt egykori oligarchával szembeni ellenszenvedet, és nem bedőlve a fidesz ravasz hatalmi játékának, akik szerintem szó nélkül átengedték volna a javaslatotokat, semmire sem kötelezve ezzel önmagukat, ellenben maradéktalanul kinyírva a célpontot és a teljes ellenzéket, kihátrálsz a buliból.

Nem szégyelled magadat, Lacika? Azok után, hogy az egész ország előtt bohócot csináltál magadból, és lenulláztad a 18-as választási esélyeteket a győzelemre, ilyen jól lépsz egyet balra? Nincs benned együttérzés az öreg, falusi bloggerekkel szemben? Ha ez az egész csak előre megtervezett politikai színjáték volt, hogy felépítsétek a megtépázott renométokat, akkor is jár az elismerés. Remek döfés volt. Touché.

Megalázol? Semmivé teszed a munkámat?

Nem esik nekem nehezemre, hogy elismerjem, ha ügyesen játszotok a trónok harcában. Mi Liberálisok, már csak ilyenek vagyunk. Ettől még nem leszek a szavazótok, mert tudom kik vagytok, de ami jár, az jár.

Bravo, Lacika. Laci. László. Botka úr, kérem tisztelettel. Bravo.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr10012609487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2017.06.21. 09:00:07

Lacikának csontig.
Bár kissé zavaros itt az Indexen, hogy Lacika az új reménysugár, vagy a Gulyás Marcika, vagy a csippendél alkatú Momentumos fiúk, vagy ki a Jóisten?
Puklit, Kész-Zót, feketeruhás Mariskát már végleg leírtátok?
Most akkor kitől kell rettegnie Orbánnak?

incognito ergo sum 2017.06.21. 09:20:36

Szerintem a szocik nagyszerűen építették az imidzsüket ezzel a húzással: "orbán viktor, ennyi pénzért nincs megállapodás. ajánljatok többet."

incognito ergo sum 2017.06.21. 09:22:51

@röf:

Botka László a szocik sírásója.

Kaptak volna a fidesztől 20 biztos helyet a parlamentben, és ezt megakadályozta. Akiknek veszélybe sodorta a következő négy évnyi jól fizetett parlamenti semmittevését, meg fogják fúrni. Szerintem nem éri meg a tavaszt.

Pop40 2017.06.21. 10:17:54

Kevés.
Akik leálltak volna a fideszes söpredékkel, azokat ki is kell hajítani azonnal a pártból.
Hazaárulásra nincs mentség.

@röf:

Nézd el neki, nem lehet mindenkinek akkora rutinja seggnyalásban, mint amekkorát ti szereztetek a vajda valagában. A nyelved valószínűleg már ösztönösen csúszik fel a jó meleg szarba, másnak azért szokni kell ezt még. Évekkel ezelőtt, az első alkalommal biztos te se voltál ilyen rutinos.

morph on deer 2017.06.21. 10:28:27

@röf:
"Most akkor kitől kell rettegnie Orbánnak?"

Attól a kis sunyi gyökértől akit mondjuk borotválkozás közben lát...
Na látod attól bármi kitelik, meg annak az ellenkezője is, tőle senki nem érezheti magát biztonságban!

konrada 2017.06.21. 10:30:00

...én nem tudom...

...biztos az-e a helyes út, ha arról szól a politika, hogy egy ügy támogatása vagy ellenzése csak azon múlhat, hogy esetleg az a másik oldalnak is jó, mert ha az lehet, akkor - még ha az adott párt egy része szerint is jó ügy lenne - ellenezendő.

...persze ha az árokásás a cél... ...de ez esetben a bunkerharc jön, s ez általában ellenzéki pártoknak nem előny...

s 2017.06.21. 10:38:30

@röf: Tőlem nem árt, ha beszarik. A többit nem tudom.

s 2017.06.21. 10:49:19

@konrada: "még ha az adott párt egy része szerint is jó ügy lenne"

Rövid távon talán. Hosszú távon semmiképp. A történtek olvasata egyértelmű. A fidesz megpróbálta nyomorúságában megvásárolni az mszp-t. A vételi ajánlat a fideszt gyengíti, mert elismerte ezzel, hogy kell a segítség, méghozzá a kisebbik ellenfelétől a nagyobbikkal (jobbikkal) szemben. Az ajánlat visszautasítása az mszp-t erősíti, mert azt sugalmazza, hogy nem érik be egy kicsi előnnyel (a jobbikos és egyéb plakátok eltüntetése a közterekről), hanem a győzelemre törnek. Ez egyértelmű önbizalomról és megalkuvás mentességről árulkodik. A szavazók díjazzák a bátorságot. Kérdés, hogy mennyire, de biztosan jobban, mint a kis előnyökért tett sunyi megalkuvást.

morph on deer 2017.06.21. 11:45:19

Botka felismerte, hogy mi a személyes érdeke, és lépett annak védelmében - ennyi.

A tisztánlátás miatt: ez Botka egyetlen esélye, hogy bekerüljön a 'nagyok' közé politikai értelemben, és ezt nem hagyja kockáztatni néhány kissebb (!) megalkuvó által. Most ő - és ő egyedül - fog/akar csinálni mérvadó pártot az MSZP-ből, és abba a képbe nem fér bele, hogy néhányan újra megorroljanak a gerinctelen 'elvtársak' akciója miatt.

Helyes lépés volt részéről, de ez nem több ennél.

konrada 2017.06.21. 11:50:33

@s: Na ja. Minden csak olvasat kérdése.
...és én messze nem vagyok biztos, hogy az én olvasatom a helyes, de arról se, hogy a tied.
...de mi már bunkerharcosok vagyunk, nem minket kell meggyőzni magunknak.;)

...majd a bizonytalanok eldöntik, hogy a bátor kiállást látják, ami mellé érdemes oda állni, vagy a mindenre csakazértis nem, amitől meg nem jobbak...

incognito ergo sum 2017.06.21. 11:53:06

@s:

"Az ajánlat visszautasítása az mszp-t erősíti"

...de az, hogy egyáltalán fontolóra vették az ajánlatot, Botka László pozíciójának (pártelnöki szerepének) gyengeségére mutat rá.

bekerült 2017.06.21. 11:58:33

Most akkor ki irányít az MSZP-ben ?

A választmány, az elnökség, vagy Botka ?

A többi mit szól ehhez ?

Vagy jól esik nekik, hogy seggbe rúgják őket ?

Egy biztos.
Azt se tudja senki az MSZP-ben, hogy mit is akarnak, mit akar a balkéz és mit akar a jobbkéz !

Na, ez mutatja meg, hogy milyen is a Botka féle program !

s 2017.06.21. 13:21:42

@incognito ergo sum: "de az, hogy egyáltalán fontolóra vették az ajánlatot, Botka László pozíciójának (pártelnöki szerepének) gyengeségére mutat rá"

Vagy nem. Sokaknak (@konrada: ) nem jön be az reflex szerű elutasítás. Egyébként nekem sem. Elgondolkoztak a dolgon, majd visszautasították az ajánlatot. Korrekt eljárás. Ennél minden csak rosszabb. A feltétel nélküli elutasítás is és az alku megkötése is.

incognito ergo sum 2017.06.21. 14:12:34

@konrada:

Ja tényleg :) Azt sem tudom ki most a pártelnök. Akkor meg végképp súlytalan.

incognito ergo sum 2017.06.21. 14:15:28

@s:

A maszop ellenzéki időkben mindent reflexből elutasít és fikáz.

Most az egyszer azért kezdték el mérlegelni a fidesz ajánlatát, mert az ellentételezést (néhányan) megfelelőnek találták. Botka viszont kevesellte. A fidesz próbálkozhat egyenként megvásárolni szoci képviselőket (biztos parlamenti mandátum, igazgatótanácsi tagság a rokonoknak stb), de ha most pénteken se megy át a törvény, akkor jövő hétre a szocik meggyőzőbb ajánlatra számíthatnak -- Botka tehát valószínűleg jól számol.

incognito ergo sum 2017.06.21. 14:17:41

@s:

"Elgondolkoztak a dolgon"

Nem, ez nem korrekt. Van az a vicc, hogy "Hölgyem, lefeküdne velem egymillió dollárért? - Hm egymillió, lehet róla szó. - És harmincért? - Mit gondol, mi vagyok én, kurva? - Azt már tisztáztuk, hogy ön micsoda, csak az árazásról beszélünk."

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.21. 14:25:17

A ballibek ilyenek.
Bárkit fikáznk akit elötte magasztaltak.

Legjobb példa Hosszú Katinka, amíg a MÚOSZ ellen harcolt, addig napi 10 blog támogatta, minden ballib seggnyaló médában.

Most hogy a FINA-t támadja, bohócot csinál belőle ugyanaz a banda:
index.hu/napirajz/2017/06/21/vegyes_erzeseink_vannak/

metax 2017.06.21. 15:03:44

@röf: Sándor Máriát ilyen tiszteletlenül ne vedd a szádra, te patkány! Nagyon kevés vagy te ahhoz, hogy rajta köszörüld a nyelved.

metax 2017.06.21. 15:06:03

@Pop40: "Akik leálltak volna a fideszes söpredékkel, azokat ki is kell hajítani azonnal a pártból."

Akkor Botka mindjárt kezdje magával. Aki hajlott gerinccel, széles mosollyal az arcán fogadja saját városában a basit, 50 milliárd ft fejlesztési pénzért cserébe...

igazi hős 2017.06.21. 17:03:29

@röf: "Most akkor kitől kell rettegnie Orbánnak?" Leginkább párttársaitól és üzletfeleitől, hiszen ő ismeri őket a legjobban.

igazi hős 2017.06.21. 17:06:28

@bekerült: A kaszárnya-kupleráj hasonlat még mindig tökéletesen helytálló a Fidesz-MSZP összehasonlításra. Ami persze azt jelenti, hogy egyik sem alkalmas az ország vezetésére, kár, hogy másból viszont nem nagyon lehet választani.

incognito ergo sum 2017.06.21. 17:39:25

@Legeslegalja:

Érdekes, szerintem ez elég jó poén, azzal együtt is, hogy én sok mindenben szimpatikusnak találom Hosszú Katinkát. Persze, nem mindenben. Most épp azért próbál mozgalmat indítani, hogy a Gyárfás kaliberű korrupt gazemberek lerakatává züllött FINA-t kibillentse a nyeregből, és az erről szóló felhívását az index egészben közölte.

incognito ergo sum 2017.06.21. 17:40:48

@metax:

Nem egészen analóg a helyzet: a központosított királyi hatalom térnyerése folytán egy olyan nagyváros mint Szeged sem életképes már az állami apanázs nélkül. Kisebb települések pedig végképp halálraítéltek.

Jakab.gipsz 2017.06.21. 18:16:35

Egy rendes patrióta kormány, meg csinálja a saját patrióta ellenzékét, nem kell ehhez a munkához nekünk egy hibbant Soros, hacsak pénzről van szó.

NEM ÉRTEM MI A BAJOTOK?

gigabursch 2017.06.21. 19:10:57

Olyan élvezet a "bal" "oldal" ilyen nyafijait olvasni.
Zene füleimnek...

Pop40 2017.06.21. 19:24:17

@gigabursch:

Öröm látni, hogy a vajda ánuszának módszeres masszírozásán túl azért akad még más örömötök is az életben. :-)

Pop40 2017.06.21. 19:25:20

@metax:

Ahogy előttem már írták is, ez nem ugyanaz a kategória.
Még akkor sem, ha nekem sem tetszik, ha azzal a mocskos bűnöző orbánnal bárki, bármilyen okból leáll beszélni.

jolka40 2017.06.21. 19:31:46

@metax: Az az 50 milliárd, amit Szeged kapott, nem Orbán pénze volt, hanem a magyar adófizetők által összedobott pénz egy része. Szegednek épp úgy jár belőle, mint Hódmezővásárhelynek, Székesfehérvárnak, vagy egy fejlesztésre méltó kisközségnek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.06.22. 06:51:55

@Pop40: Kénytelen vagyok elismerni, hogy "röf" kommentelőtársnak írt hozzászólásodon könnyesre röhögtem magam. Nagyon vizuális típus vagyok, a humorérzékemmel sincs semmi hiba, így, bár könnyen elképzelhető, hogy finoman szólva sem értünk mindenben egyet a hazai politikai lét vonatkozásában, jár a pont ezért a kemény oltásért.

Rendszeresen belefutok a kommentjeidbe a politikai blogokon: te aztán kérlelhetetlenül gyűlölöd a fiúkat.

Botkáról és as fidesszel együttműködőkről szólva, a kommentedre reagálva, szerény meglátásom szerint, hazaárulásról szó sincs: vigyázni kell a túlzó jelzőkkel. Az viszont tény, hogy Botkának valóban el kéne merengenie azon, hogyan kerülhetett ilyen szituációba, és nem dolgozik-e ellene valaki(k) a pártban. Mondjuk én ezt az egész történetet, nem nagyon értem, de nem ismerem a szocialista párt belső döntési mechanizmusait, így ez nem csoda.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.06.22. 07:40:33

@röf: Orbán Viktor legveszedelmesebb ellenfele Orbán Viktor. De ezt a nyilvánvaló igazságot és egyszerű poént már @morph on deer: kommentelőtárs lelőtte előttem.

s 2017.06.22. 09:47:42

@gigabursch: orbánod nem harapja el néha a nyelvedet, miután szájpalásig benyaltál neki és most több van a szájában a szaros seggén át, mintsem gondolta volna.
süti beállítások módosítása