Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Vágta a döglött lovon 2.

Avagy, aki nyeregben érzi magát, még nem biztos, hogy tud lovagolni

2016. március 09. - zord íjász

Az  NVI-balhéról, a reakciókról, és Dr. Lovas felbukkanásáról minden itt, az első részben.

Dakota indián, Library of Congress

Jöjjön el a Mi országunk

Zakatolnék egy kicsit az Irónia-expresszen.

Azt mondják/pletykálják suttogva, suttyomban, négyszemközt, a bukott baloldal liberálbolsevik, rémhírterjesztő, frusztrált hazudozói, hogy aki ebben az országban politikai értelemben nem védett, pláne nem mentelmi jog által védett polgárként, tehát közügyek iránt érdeklődő, független magánszemélyként ki meri nyitni a pofáját, és a regnáló Fidesz-KDNP kormányzatot/képviselőit/híveit/csókosait akár a legcsekélyebb mértékben kritizálni, támadni meri, vagy annak céljaival és ideológiájával szembehelyezkedve ellenvéleményt fogalmaz meg, annak levadásszák a családját, vagyis egzisztenciális értelemben tönkreteszik, őt és/vagy családtagjait kirúgatják a munkahelyéről, megfélemlítik, vegzálni kezdik, elzárják előle a pénzcsapokat, vállalkozásait ellehetetlenítik, gazdasági és társadalmi értelemben elszívják körülötte a levegőt, a személyére/cégére szabott törvényeket hoznak, hogy kiszorítsák minden lehetőségből, mondvacsinált indokokkal meghurcolják a nevét, 50 évre visszamenőleg felderítik a családi és rokoni múltjának minden részletét, vélt vagy valós szennyesét, titkát, de ha csak annyit találnak, hogy óvodáskorában elvette a Pannika sajtosszendvicsét, azt is felhasználják ellene, és propagandagépezetük segítségével a nap 24 órájában sulykolva a megszerzett információkat, bemocskolják és besározzák, lelkileg összetörik az illetőt. Összetörik az életét. Bármely kis településen, ahol mindenki ismer mindenkit, és ahol a személyes adatok gyorsan kikerülnek, gazdát cserélnek és eljutnak a megfelelő humanoidokhoz, ez a fajta zaklatás természetesen hatványozottabban és direktebb formában jelentkezhetne: hajnalonként megcsörrenő telefon, megmérgezett kutya, felakasztott macska, kromofággal leöntött autó, helyi médiaszereplések elutasítása, kommunikációs karantén, pl. megszaporodó ANTSZ ellenőrzések a vállalkozásnál, kiszorítás a fősodorból minden területen. Ilyeneket terjesztenek ezek.

De ez persze nincs így, ezt mindenki tudja, aki tájékozódik. Vagy mégis így van? (mégis) Ez pusztán a társadalom demokratikus szövetét romboló politikai bomlasztó-marketing szamizdatos túlzása. Vagy nem az?(nem) A szomorú vicc az, hogy a szocialista-liberális kormányzat alatt pontosan ugyanezeket terjesztették az akkori hatalomról, csak akkor a bukott konzervatív-jobboldal rémhírtejesztő, frusztrált hazudozói élték ki ilyen beteges módon a kudarcaikat...és tényleg.

Persze ez a módszertan több szempontból is kockázatos is lehet. Nem mindenki hátrálna meg a hatalom gőgjétől és agressziójától: előfordulhat, hogy visszanyal a fagyi, és a szerepek felcserélődnek. Aki nyeregben érzi magát, még nem biztos, hogy tud lovagolni. Ha tud, akkor sem biztos, hogy fog. Az elbizakodottság birodalmakat döntött már romba.

A demokrácia akkor szűnik meg létezni, ha már nem hiszünk benne, tanította nekünk egy mélyen filozófikus filmalkotás. Én még nem vesztettem el a hitemet a demokráciában. Magyarországban sem. Mások már temetik, én nem. Lehet, hogy ez egy nehézkes, visszaélésekkel, korrupcióval, mutyikkal, hibákkal tarkított, és tökéletlenül működő demokrácia, -tehát pontosan ugyanolyan, mint az elmúlt 26 évben mindig- de attól még demokrácia. Inkább élsz te 10 évet ebben a sokat ócsárolt demokráciában, mint Szomáliában 10 percet. De valószínűleg az is igaz, hogy ilyen lökdösődő időkben, inkább élnél a bármely más demokráciában 10 évet, mint ebben itt, 10 percet. De ez még akkor is egy demokrácia. Simicska is megtarthatta pl. az összenyomorgatott hirdetőoszlopait, (frissítés: ja, végül nem, úgy tűnik ennyire azért nem nagy az a kurva demokrácia e kies honban) és ahogy elnézem, kb. 15 év múlva, a főváros ellen indított pere is véget ér. A Kúria is elmeszelte -az adott részben- az NVB-t. Na ugye.

Gyáva népnek nincs hazájaA vallásom is tiltja, hogy engem a saját, szent, magyar hazámban, bárki megfélemlíthessen. Nem mintha bárki megpróbálkozott volna valaha is ezzel. Hiába, van annak haszna, ha valaki 195 cm, 110 kg és olyan ronda, mint én. 193 cm: ahogy öregszem, lassan meghajlok az Úr akarata előtt.

 

Nagyszerű dolog, hogy minden hozzászólásomat, amit a 2010 és 2014 között, a már eltűnt nagykovácsi.net Civil Közösségi Hírportál Fórumára felraktam, elmentettem, így most, egy kövér öt évvel ezelőtti írásművemet leporolva, újraszerkesztve, ismét rácsodálkozhatok arra, hogy a világ nem változott semmit, és minden megállapításom, amit akkoriban tettem, ma is ugyanúgy megállja a helyét. Igen, veregetem a vállamat, jól látod.

Házhoz jött a téma. Hiába próbálok védekezni, hiába próbálom kizárni a külvilágot.

Lehet, hogy Dr. Lovas civilben és kétgyermekes apukaként, a legjobb fej a világon, de sajnos ez teljesen lényegtelen, mert az egyetlen, ami a vizsgálat tárgya alá esik, az a közéletben/politikusként/NVB tagként/helyi önkormányzatnál végzett munkája, amivel honfitársai életét befolyásolhatja, és e tekintetben az eredmény: lesújtó.

Könnyű bizonyítani.

Figyelmeztetés: mélyre kell merülni. Nem lesz benne semmi öröm. Odalent csak a politika ocsmány bűze fogad. Én szóltam. Csak akkor olvass tovább, ha felkészültél.

 

Dr. Lovas, a vörösvári vérzivatarban

tragikomédia

Mottó 1. : “Ha megválasztanak, akkor ideköltözöm.” (dr. Lovas András, nagykovácsi lakos és pilisvörösvári polgármester-jelölt szavai, a pilisvörösvári választópolgárokhoz, 2010-ben. Nem nyert.)

Mottó 2. :  Lovas András nyilatkozatából csak egy idézet: „Vertraue auf Gott, aber lass dein Pulver trocken halten!” (Bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport!) – Higgye el, Lovas úr, Vörösváron nincsen szükség a puskaporra, a nagykovácsi erdőkben, ott kell lövöldözni! (Bejegyzés az iwiwen, 2010-ben, Polgármester választás Pilisvörösváron topik)

Gulyás Dénes országgyűlési képviselő és Gromon István, Pilisvörösvár polgármester-jelöltje, 2006-ban. Minden nagyon szép, minden nagyon jó.

“…Bizonyára sokan tudják, hogy Gromon István 16 éve aktív részese a helyi közéletnek. 1990-től a helyi rendszerváltozás egyik irányadó személyisége: KDNP-elnök, polgármester-jelölt, önkormányzati frakcióvezető, az Ügyrendi-, igazgatási-, jogi- és etikai bizottság elnöke. 1998-tól 2002-ig a humán területekkel foglalkozó alpolgármester. 1999 óta a Fidesz Magyar Polgári Párt tagja, jelentős érdemei vannak a 10. választókerület egyik legerősebb Fidesz-csoportjának felépítésében és abban, hogy személyemben a Fidesz jelöltje lett a 10. választókerület országgyűlési képviselője.

Gromon Istvánt örömmel és tiszta szívből ajánlom Pilisvörösvár polgárainak figyelmébe, mert közös munkánknak immár harmadik éve után az a meggyőződésem, hogy felkészültségével, elszánt lendületével, megbízhatóságával, szakértelmével és az ügyek melletti egyenes, becsületes kiállásával bizonyította, hogy alkalmas a közösség érdekében végzendő munkára…”

Ez így indult. Gromon István nyert 2006-ban.

Négy évvel később, a 2010-es önkormányzati választás idején már más volt a hangnem. Akkor már egy egészen brutális, vádaskodásokkal, nyilatkozatokkal, ellennyilatkozatokkal teletűzdelt, parázs vitákkal és kíméletlen vagdalkozással teli politikai vihar közepette zajlott az élet Pilisvörösváron. A két egykori harcostárs, akik olyan szépen mosolyognak a fotósnak 2006-ban, 2010-re úgy utálták egymást, amennyire csak azt a politikai minimum megköveteli. Nagyon.

„Gromon István az évek során sajnálatosan eltávolodott a Fidesz szellemiségétől és városvezetőként is olyan teljesítményt nyújtott, amely méltatlan az országot vezető Fidesz–KDNP pártszövetséghez. Sorozatosan rossz szakmai és személyi döntéseket hozott, amelyek mind a városnak, mind pedig az őt egykor támogató pártszövetségnek károkat okoztak. (…) Mostani sértődött viselkedéséből, valamint egy civil szervezet mögé bújásából, egyre inkább csak az világosodik ki, hogy számára nem volt soha fontos a Fidesz. Csak addig volt pártjára szüksége, amíg személyes hasznát látta benne.” Így magyarázta Gulyás Dénes, Pest megye 10. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője „Jelentem a választóknak” című, Pilisvörösváron terjesztett kiadványában, hogy a Fidesz miért nem a jelenlegi polgármestert, Gromon Istvánt, hanem dr. Lovas Andrást, nagykovácsi önkormányzati képviselőjét jelöli polgármesternek.

A Demokrata megkereste Gromon István polgármestert, aki nem kívánt nyilatkozni, viszont eljuttatta hozzánk Gulyás Dénesnek írt válaszlevelét. Ebben kifejti, hogy polgármesterként „valódi jobboldali, keresztény-konzervatív” politikát valósított meg, és Fidesz szellemiségétől nem ő, hanem azok távolodtak el, akik „a Fidesztag-könyvük vagy párttisztségük mögé bújva, azzal visszaélve próbálnak hatalmaskodni, egyéni érdekeket érvényesíteni, nyomást gyakorolni.”

A polgármester szerint a rossz szakmai és személyi döntéseket éppen Gulyás Dénes hozta akkor, amikor választókerületi Fidesz-elnökként a pilisvörösvári Fidesz-csoportban nem „a kipróbált, ismert és sikeres régi fideszeseket támogatta – akik az önkormányzati frakció döntő többségét és az önkormányzati vezetés magját adták –, hanem a velük szemben álló, érzelmi alapon politizáló, Vörösváron társadalmi beágyazottság nélküli, meggondolatlan mozgalmárokat, illetve a karrieristákat.”

Demokratából vett idézet egy tartalmas, sok szereplőt megszólaltató cikknek a részlete. A Nagykovácsiból érkező, kívülálló Lovast indítani Pilisvörösváron, ritkán látható baklövésnek bizonyult. A pártvezetés nem így látta ezt, pedig bármelyik helyi lakos felvilágosíthatta volna őket, mondjuk két német csokoládétorta elmajszolása közben, hogy ebből óriási eltaknyolás lesz. 

“…Legtöbbet mégis Gulyás Dénes országgyűlési képviselőtől tanultam. Az ő munkáját immáron 2005 óta segítem, idén kampányfőnökként. A mellette töltött évek alatt volt időm alaposan megismernem ezt a csodálatos választókerületet és annak központját Pilisvörösvárt. Egy település vezetése komoly emberi és szakmai erőforrások felhasználását igényli. Éppen ezért vagyok rá büszke, hogy 2006-ban Nagykovácsi választói független önkormányzati képviselővé választottak. Ennek köszönhetem, hogy egy sikeres képviselő-testület tagjaként, tapasztalatokkal és tudással felvértezve egy még nagyobb kihívásra vállalkozhatok…”

A lelkes fiatalember tapasztalatai és tudása tökéletesen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy gyakorlatilag azonnal elkaszálja magát. Ráadásul, Gulyás Dénes kampányfőnökeként minimum szólnia kellett volna, hogy a Jelentem a Választóknak című kiadványának hangvétele sem fogja jól szolgálni az ő ügyét, mert a kétharmados politikai siker még senkit sem jogosít fel kétharmados politikai lekezelésre és arroganciára. Az, hogy az összes vita ellenére, a továbbra is  köztiszteletnek és közmegbecsülésnek örvendő, őslakos Gromon Istvánnal szemben felvonultatták a politikai fúrás teljes fegyvertárát, éppen az ellenkező hatást váltotta ki, mint amit reméltek. Amikor a lokálpatriotizmusukra hiperérzékeny helyieknek Lovas kijelentette, hogy ez az őslakos-idegen vita, tulajdonképpen csak álvita, -“az ellenfeleim által mesterségesen és irracionális alapon szított idegenellenesség” írta erről később, -azonnal kihúzta a gyufát a pilisvörösváriaknál, de amikor még a szállóigeként ráégett mondatával is előrukkolt, miszerint “ha megválasztanak, akkor ideköltözöm”, tulajdonképpen már véget is ért a küzdelem. Gulyás Dénes sem maradt el mögötte politikai éleslátásban, nem hiába ő volt a mentora Lovasnak:

"Ebből a szempontból – úgy gondolom – nincsen félni valója a Fidesz jelöltjének. Tudomásom szerint Vörösváron még egyetlen polgármesterjelölt sem csinált ilyen professzionális kampányt, mint Lovas András…

A fentiek fényében az elmúlt hónapokban számomra megmagyarázhatatlan jelenségek történtek Vörösváron. A hatalom jelenlegi birtokosai és a rendteremtésben ellenérdekelt követőik ugyanis agresszióba hajló módón, feljogosítva érezték magukat arra, hogy az általuk megfogalmazott irracionális tétel érdekében mindent megtegyenek: Mindegy kit, csak az IDEGENT ne! Ennek érdekében suttogó propagandát indítottak, több alkalommal megfenyegették és megzsarolták a Fidesz képviselőjelöltjeit, meggyalázták a Fidesz választási plakátjait, és a Templom elé (!) a betonra is felfestették óhajukat: „Gulyás takarodj! Vörösvári polgármestert!”

Engem ez a vörösvári történet 2006 tavaszára emlékeztet. Akkor is volt egy anyagi és hatalmi érdekei által vezérelt kisebbség – a balliberális magyar sajtó – aki a rossz érzelmi reflexekre alapozva kiadta az ukázt: Mindegy kit, csak az ORBÁNT ne! Sajnos, akkor bejött a számításuk, maradt Gyurcsány. Ennek következményeit mindannyian ismerjük. A kérdés csak az, hogy 2010 őszén Vörösváron 2006 vagy 2010 tavasza ismétlődik meg?"

Remek hasonlat volt. Gyurcsány és Orbán. Olyan, mint 2006. A pilisvörösváriak egy kisebbsége úgy viselkedik, mint a balliberális magyar sajtó. Mindezt egy sváb településen. Ahol mellesleg, Gromon István 2006-os hatalomra kerülése előtt, 2002-ben, SZDSZ-es polgármestert választottak. Dupla öngól. Szó se róla: ez valóban “professzionális kampány”. Amennyire magasztalták/és magasztalják Gulyás Dénest, mint énekművészt, annyira kiábrándító teljesítményt nyújtott politikusként Pilisvörösváron.: amikor aztán placcra dobta a már említett Jelentem a Választóknak című propagandakiadványát, a vörösváriaknál végképp túlcsordult a pohár. Először is Gromon István megjelentette a válasznyilatkozatát. Minden sora kihagyhatatlan. Ebből idézek:

“…Dr. Lovas András június 21-én polgármesteri irodámban közölte velem, hogy „mindnyájunknak jobb lenne”, ha nem indulnék a választásokon, s ha mégis, akkor kénytelen lesz a „személyemet és a négyéves politikámat” fekete színben feltűntetni, esetleg feketébbnek a valóságnál. 

Gulyás Dénes július végén 4500 példányban kiszórta a városban a felszólítást (Jelentem a Választóknak c. választó- kerület lap pilisvörösvári különszáma): „Vonulj vissza a pilisvörösvári politikától, és ne veszélyeztesd a nemzeti oldal esélyeit független polgármester-jelöltként történő indulásoddal…” 

Lovas András sem hagyta szó nélkül mindazt, ami róla megjelent, és egyben a polgárok támadásaira is válaszolva, ő is pontokba szedte a mondandóját, a Vörösvári Újságban:

“…5. „Nem is vagyok sváb származású, nem is vagyok katolikus.” – Müller nagymamám révén részben sváb származású vagyok és katolikusként kereszteltek. Az ember származásával és hitével nem illik viccelni. Sajnálatos, hogy egyesek még erre is képesek.

6. „Azzal kezdtem a vörösvári bemutatkozásom, hogy megfenyegettem – vagy másik változatban, meg akartam vesztegetni – Gromon Istvánt, hogy ne induljon.” – A Polgármester Urat sem nem akartam megvesztegetni, sem nem fenyegettem meg. Ezzel szemben személyesen kértem meg júliusban Fidesz-jelöltségem hivatalossá válása után, hogy ne induljon független jelöltként. A nemzeti oldalnak nem érdeke a megosztottság, de a városnak sem érdeke, hogy újra az SZDSZ-es Grószné Krupp Erzsébet legyen a polgármester…”

Kinek hiszel? Hogy Dr. Lovas András megfenyegette-e Gromon Istvánt az irodájában, vagy Gromon István hazudott-e erről, azt mindenki eldönti majd, saját maga. Éppen elég borzasztó, hogy ez egyáltalán beszédtéma lehetett, viszont elég illusztratív epizód. Mellesleg: Dr. Lovas kissé elkésett ezzel az érzékeny, toleranciára felhívó hangvétellel. Addigra gyökeret vert a településen a teljes elutasítás, és ez visszaköszönt a Vörösvári újság kommentfalán (13-14-15 oldal)  de találhatsz még későbbről is (hosszú volt a kampány). Senki sem tudja hitelesebben és szenvedélyesebben elmondani mindazt, amit a település lakói a Dr. Lovas-Gulyás duóról gondoltak, mint ők:

"A postaládában július 28-án talált „Jelentem a választóknak” című 4 oldalas különkiadás elolvasása után kellett egy kis idő, hogy elhiggyem, hogy ez sajnos valóság, nem egy rémálom. Itt tartunk ma, 20 évvel egy félig sikerült rendszerváltás után. Kevés szomorúbb dolog van a világon, mint egy nagyra tartott és igen tisztelt művészemberből való teljes kiábrándulás. Hirtelen felindulásomban azon nyomban szétszórtam pár e-mailt e kiadvány elkövetői között. Remélem, egy nappal az „élmény” után már képes vagyok nyomdafestéket is tán megtűrő stílusban fogalmazni.

E förtelmes kiadvány elolvasása után nem lehetnek illúzióink afelől, hogy ezekből az emberekből a szégyenérzet az igazságérzettel együtt illant el nagyon messzire. Az a féktelen vagdalózás, ami megmaradt, véleményem szerint egy rendkívül veszélyes folyamatot indított el.

Gulyás képviselő urat már nem tudom „kedves” vagy „tisztelt” jelzőkkel megszólítani, mert a mostanra már nyíltan vállalt lejárató hadjáratának eszelősbe kapcsolt fokozata miatt ezt tőlem már nem érdemli meg. Művészemberként csak egyet kívánhatok magamnak: soha ne zuhanjak az érzékeny, alkotó ember magasságaiból a jellemtelenség és a kései karriervágy hívságaiba. Adva van itt egy levitézlett, egykoron remek énekesből lett politikus, aki rövid időn belül meg kívánja mutatni nekünk, hogy mi a tuti, és kikkel kell megvalósítani a fényes jövőt! Idehoz nekünk egy Lovas Andrást, aki modora, stílusa és módszerei alapján kísértetiesen hasonlít egy Zuschlag nevű, jelenleg rács mögött vigyorgó viccelődőre, aki hallja az idők szavát, és mindenen átgázolva törtet nagy ívű céljai felé. Legújabb korunk ifjú titánja már 3 éve, akkor 24 évesen is már olyan fölényes tiszteletlenséggel beszélt a városunkért évtizedek óta fáradozókkal, mintha ő tudna valamit, amihez mi még nem érhetünk fel. Ennek a valaminek a rémképe villan fel a jó szándékú-érzésű helyi emberekben a szórólap elolvasása közben, után.

….. Aki valaha csak átlapozta a helységünk történelméről szóló igényes könyvet, az megérti, hogy e sok száz év egyik legnagyobb szégyene volt, hogy e veretes múltú települést Kuncze Gábor avathatta várossá. Egy olyan ateista álliberális, aki a pártjával együtt azóta eltűnt a süllyesztőben, ahová való. Most pedig Lovas András megválasztásával meggyőződésem szerint maffiára emlékeztető jelenségek színterévé változna ez a város, ami nem volna kisebb skandalum. Aki ezt a lejárató, szinte kizárólag koholt vádakra épülő pár oldalt elolvasta, annak ez nem lehet kétséges. Kell valami végtelen arrogancia és arcátlanság ahhoz, hogy egy városunkat alig ismerő volt operaénekes vastag betűvel szedve arra utasítsa Pilisvörösvár egyik legelkötelezettebb, azért évtizedek óta fáradozó-szolgáló jelenlegi polgármesterét, hogy lépjen le a színről, mert most ők jönnek ide, Adyval szólva, „új időknek új dalaival”.

Tácsik Zoltán

"Nyaralásból hazatérve kaptam kézhez édesanyámtól Gulyás Dénes választóinak szóló önkényuralmakra jellemző propagandaanyagát. A benne foglaltakat nem kívánom részletezni, mert – azt hiszem – jó érzésű, intelligens ember nem foglalkozik ilyen szintű, konkrétumok nélküli, kifejezetten polgármesterünk felé irányuló sárdobálással….De Pilisvörösvár – a más összetartó közösségekkel hasonlatosan – fontosnak tartja, hogy ha országosan más is határozza meg, ki képviseljen minket, helyben nyilvánvaló, hogy közösségünkben élők közül kerüljön ki a polgármester és a képviselő-testület tagjai is, akikre nyugodt szívvel bízzuk városunk jövőjét!

Szakszon Péter

Most, amikor joggal várjuk, várnánk segítségét, az első ténykedése eltávolítani egy keresztény, konzervatív polgármestert, aki jó néhány évig tagja volt a Fidesznek, és elfogadott vezetője városunknak. Helyette egy sokunk számára elfogadhatatlan pártkatonát akar városvezetővé tenni. Ez egyfelől luxus, ezt semmilyen párt nem engedheti meg magának – még akkor sem, ha kétharmados többséggel rendelkezik –, másfelől pedig felháborító.

A Képviselő úr most rendkívüli helyzetről beszél, ezért avatkozik bele Vörösvár belpolitikai életébe. Miért is? Mert személyi titkárát akarja polgármesterré választatni. Arról is beszél, hogy felforrósodott a közélet levegője. Nos, én ezt kiegészíteném azzal, hogy a levegő az őszi választásokon fog csak igazán felforrósodni. Ugyanis ha a vörösvári polgárok Gromon István mellett teszik le a voksukat, a fent említett forróság az új Fideszt fogja égetni, amikor majd számon kérik tőlük, mi is történt Pilisvörösváron.….

A másik mozzanat, mikor a polgármester-jelöltnek naivan felteszik a kérdést: nem is lakik Vörösváron, az adóját sem ide fizeti? Többen javasolták neki, mondja, váltson ki lakcímkártyát Vörösváron. Hát nem tudom, lehet-e bejelentett lakás nélkül lakcímkártyát kiváltani. Azt mondja, ha megválasztják polgármesternek, azonnal ideköltözne….Kell nekünk idegen városvezető?

Amit nagyon fontosnak tartok megemlíteni: többször elhangzik az a mondat, ha az a jelölt győz, aki bírja a Képviselő úr, a megye, az országos Fidesz bizalmát, lehet itt akár még Kánaán is. Lamperth Mónika mondta talán még anno: mi majd tudjuk, kik bírják a bizalmunkat, majd oda osztogatunk. Önök 8 éven keresztül ezt a mentalitást vetették az MSZP-liberális kormány szemére teljesen jogosan. Még meg sem száradt a tinta a kinevezésükön, máris ugyanezt teszik?

Sörös János

Visszatérve a nagy földinduláshoz, nem tartom túl elegánsnak, mikor egy volt munkásőr-dalnok lefikázza a kántort. Aztán ez a direkt nyomulás bizalmi emberének szálláscsinálójaként sokakban szintén visszatetszést kelt.…

Ha ezt a valóban tehetséges és ambiciózus fiatalembert (amiben nincs jogom kételkedni) idecsábítja jegyzőnek, város-menedzsernek vagy pályázati tótumfaktumnak, valószínűleg örültünk volna a gondoskodásnak. Jó kapcsolat az uralkodó elittel, körön belüliség, praktikus, pragmatikus lehetőség lett volna.

A polgármesterség nem csupán szakmai kérdés. A szakmaiságot prezentálja a hivatal. Itt jön be, amiért háborog a város: az identitás, a gyökerek, az emocionális-érzelmi tényezők (iskolatársak, szomszédok, rokonok, kollégák stb.), egy közösség évtizedek óta megélt, megtapasztalt rezgésszáma. Ez nem belterjesség vagy kirekesztés, hanem a közösség kohéziójának feltételes reflexe. Az Ön embere itt kakukktojás, és ez nem Lovas András bűne. Nem hiszem, hogy ült az Emil-cukrászdában, kavargatta a kávéját, és bevillant a fény: igen, itt érdemes lenne polgármesterkedni, az egyik nagyanyó úgyis sváb volt, hát legyen. Sokkal életszerűbbnek tűnik: ez az Ön sakkpartija, néhány elkötelezett helyi szekundánssal.

Garai György

 “…Amikor leviszem a kert végén található trágyadombra az erjedő dinnyehéjat így szeptember elején, ezt is a telket jobbról-balról szegélyező hatalmas hirdetőtáblákról rám meredő Lovas úr tiszta tekintetétől övezve teszem. Népünk nagy tanító-aspiránsa metsző intellektussal és megnyerő mosollyal nézi a két, egymással szemben lévő óriásplakátról önmagát, mintha nem tudna betelni a látvánnyal. Saját bevallása szerint Vörösvár utcáit (tán térképpel) járva és az emberekkel teljesen spontán módon szóba elegyedve minden kétséget kizáróan érzi, hogy többet érdemel ez a város…”

Tácsik Zoltán

A vita nem hagyta érintetlenül a feleket, megszólalt Gulyás Dénes is, de Kubatov Gábor levele is ott olvasható a link alatt. A virtuális összecsapások mellett, a fizikai valóság terepén sem volt kevésbé paprikás a hangulat:

"...Az utolsó felszólaló dr. Lovas András, a Fidesz polgármester-jelöltje volt, aki többek között kijelentette, hogy az önkormányzat törvénysértést követ el azzal, hogy nem épít bölcsődét. Szemére vetette a polgármesternek több jelentős pályázat sikertelenségét is.

Lovas hozzászólásának mind tartalma, mind stílusa egyre növekvő elégedetlenséget keltett a teremben, míg végül mondatait már jószerivel nem lehetett érteni a hangzavar: pfujolás, bekiabálások, dobogás miatt. Sokan méltatlankodva hagyták el a termet, mondván: nem kíváncsiak erre az emberre…

(Már Lovas első szavai is indulatot keltettek, miután bemondta a címét, amit az emberek provokációnak véltek: „Dr. Lovas András, Fő utca 55.” …)

A polgármester úr – miután lecsillapította a közönséget –, higgadt, udvarias hangnemben válaszolt Lovas kérdéseire és vádjaira, sorra megcáfolva azokat, majd este fél 10 tájban – megköszönve a megjelent polgárok érdeklődését és figyelmét – berekesztette a közmeghallgatást."

Fogarasy Attila beszámolója a közmeghallgatásról

A 2010-es önkormányzati választás eredményhirdetése kijózanító slusszpoénnal zárta ezt az abszurd viccnek is beillő ámokfutást, amit Dr. Lovas szerepeltetése jelentett.

Pilisvörösvár lakói olyan durva vereséget mértek a Fideszre, hogy még a korábban SZDSZ-es jelöltként, de most függetlenként induló polgármesterjelölt is megelőzte Dr. Lovast.

Aki nem egy pincében élte az életét, az tudja, hogy 2010-ben -joggal- az SZDSZ egy általános közutálatnak örvendő konglomerátum volt, ami fölött már régen elmondták az utolsó imát, és a találgatás egyetlen tárgyát legfeljebb az képezte, hogy mikor szűnik meg, és tűnik el örökre a süllyesztőben. És ennek ellenére, Grószné Krupp Erzsébet is maga mögé utasította Lovast, aki egykor a liberális párt színeiben irányította a várost: ez minden szónál beszédesebb. Pilisvörösvár történetében, Gromon István volt az első, aki duplázni (azóta triplázni) tudott, tehát két választást megnyert egymás után. Függetlenként, a Vörösvárért Közéleti Egyesület tagjaként legyőzta a Fideszt, és a testületben is elsöprő győzelmet könyvelhettek el a civilek. A következő választáson a Fidesz- négy évnyi kormányzati munkával a háta mögött, nagy önbizalommal és immár egy helyi embert indítva- 2014-ben sem tudta legyőzni Gromont, és a testület összetétele is lényegében változatlan maradt. 

Dr. Lovas elkönyvelhette politikai pályafutásának legnagyobb sikerét: olyan erősen belevéste magát a település történetébe 2010-ben, hogy a Fidesz négy évvel később is képtelen volt megkapaszkodni a civilekkel szemben, pedig pénz, hatalom, paripa, fegyver dolgában toronymagasan fölöttük állt.

2010_valasztas.tiff

Azt hiszed ez a vége? 2016-ot írunk.

Dr. Lovas, jelenleg a Nagykovácsi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának külsős tagja.  A helyi Fidesz-KDNP  győzelmet könyvelhetett el a képviselő-testületben, és Nagykovácsi történetében először, immár nyíltan felvállalt támogatásával és jelölésével, a kormányzó párt (névleg független) küldötte lett a polgármester is. A Párt természetesen nem engedte el hű káderének kezét, mert mindig szükség van a folytonosság fenntartására, így Dr. Lovas jelen van Nagykovácsi életének/polgárai életének alakításában, ha csak szerény mértékben is. De a tiszteletdíjáról már gondoskodtak, (2015.10.21.), mert megérdemli. Így vall magáról, az önéletrajzában.

"1983-ban születtem Budapesten, Nagykovácsiban nőttem fel. Sokat köszönhetek családomnak, akik jó példával jártak el előttem: a munka becsülete, a közért való buzgalom és a tisztesség családunk alapértékei…”

A “közért való buzgalom legfrisebb állomásainak megítélésében tudok segíteni:

  • 2014. November 20. ÜB - Dr. Lovas megjelent 
  • 2015. Január 21. ÜB - Dr. Lovas megjelent 
  • 2015. Március 18. ÜB - Dr. Lovas megjelent 
  • 2015. Április 22. ÜB Dr. Lovas nincs jelen 
  • 2015. Május 20. ÜB - Dr. Lovas nincs jelen 
  • 2015. Szeptember 16. ÜB - Dr. Lovas nincs jelen
  • 2015. Október 21. ÜB. - Dr. Lovas nincs jelen 
  • 2015. November 18. ÜB. - Dr. Lovas nincs jelen 
  • 2015. December 16. ÜB - Dr. Lovas nincs jelen 

Nem vitás: megéri minden fillér, amit az adófizetők pénzéből erre a “ buzgolkodó" fiatalemberre költenek. Tedd fel magadnak a kérdést és válaszolj rá: Akarod-e, hogy Dr. Lovas András, bármiféle módon, befolyásolhassa, alakíthassa a te életedet, a falu életét?

Mert szerintem egy olyan ember,

  • aki ilyen, az egész Nagykovácsira nézve szégyenteljes kampányt folytatott Pilisvörösváron,
  • aki kilenc alkalomból hat esetben, el sem megy az Ügyrendi Bizottság összejövetelére,
  • aki Magyarország történetének egyik legvisszataszítóbb botrányában ennyire lejáratódik
  • az nem juthat semmiféle szerephez Nagykovácsi egyetlen testületében sem, 
  • azonnal fel kell őt szólítani, hogy távozzon a helyi közéletből,
  • adja át a helyét egy arra érdemesebb személynek,
  • és akit legközelebb csak akkor szabad az önkormányzat közelébe engedni, ha önkéntes szemétszedőnek jelentkezik.

Persze. Nem félek attól, hogy ez bekövetkezik. Marad a helyén. A nagykovácsi ÜB-ben és az NVB-ben is. Állítólag ez a lojális pártkatonák országa. Pártfüggetlenül. Ezt a posztot meg lehetett volna írni, más téma kapcsán, más dátumokkal és más nevekkel is az elmúlt 26 évből. De nem szabad feladni a reményt, ezért zárjuk le ezt a két fejezetet pozitív hangsúllyal:

  • A felmérések eredményei egybehangzóak abban, hogy pártszimpátiától függetlenül, a magyar lakosság nem ért egyet a vasárnapi boltbezárással.
  • Erős a valószínűsége annak is, hogy pártszimpátiától függetlenül, a magyar lakosság nem ért egyet a migránsok betelepítésével.

Ez a nem reprezentatív szavazás is ezt igazolja. A liberális-baloldal és a konzervatív-jobboldal is biztosra megy tehát a saját népszavazási kezdeményezésével. Lesz tehát itt Nemzeti Megbékélés. Olyan megbékélés lesz Magyarországon, amilyet még nem látott Európa. De mi sem.

u.i: a posztban felhasznált idézetek 99 %-a  szó szerinti, ahol csak tartalmi, ott a lényeget illetően pontos.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr528455062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.04.12. 20:05:27

Nem vagyok facebook tag, kedves Angella -bár mindenki állandóan azzal cseszeget, hogy miért nem, és lépjek már be, a krvltbe- így csak így tudok válaszolni: nos, attól tartok Ön, mint egykori képviselő és alpolgármester sokkal jobban ismeri a szóban forgó urat, mint én, aki pusztán a nyilvános internetes forrásokra és adatbázisokra támaszkodom, így rá sem merek kérdezni, hogy miért lesújtóbb a véleménye. Azt hiszem jobb is, ha nem tudom.
süti beállítások módosítása