Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Viktor Houdini

Ökölteszt, avagy Mekkora ütést bír ki a magyar demokrácia gyomorszája?

2016. július 07. - zord íjász

Mottó:  "Adni jobb, mint kapni. Ezt minden ökölvívó tudja.” 

(Feleki László, itt)

Testbeszéd

Ha a rendszerváltozáskor újjászületett magyar demokrácia emberként, emberi testként kerül lefestésre, akkor elmondható, hogy ez a test megsínylette az elmúlt 26 évet. A csontszerkezete még használható, és az zsíros lerakódások izmokká formálhatók, de a “szemei vaksik, fülei süketek, elméje tompa,” nehezen szedi a levegőt, gyorsan fárad, petyhüdt és megereszkedett, immunrendszere csak pislákolni képes, maradék energiáit vegetatív állapotának fenntartására és a látszat megőrzésére fordítja. Demokrácia ugyan még mindig, vannak külső és belső kontrollmechanizmusok, amelyek támogatják, időnként még csalfán reménykeltő is, de a megjelenése már igénytelen: külseje elhanyagolt, ápolatlan, fésületlen, a testre ráaggatott ruházat lerongyolódott. Rossz ránézni, de a viselkedése még ennél is aggasztóbb. Ez a demokrácia súlyos betegségektől és méreganyagoktól terhelt. 2006 őszén végzetes trauma érte, és azóta spirálban pörög lefelé, visítva, mint a találatot kapott, haldokló repülőgép. Ez a demokrácia 2016-ra már nem önmaga. Bunkó és erőszakos figura, aki mindent és mindenkit félresöpörve csörtet keresztül az útjába kerülő vélt vagy valós akadályokon. Már fárasztja a a gondolkodás, a közmegegyezés, a párbeszéd, a jog és a törvényesség útjainak bejárása, ami létezésének alapja. Türelmetlen, ideges, rosszul méri fel az ellenreakciókat és rosszul reagál. Már azt sem öröm figyelni, amikor igaza van és valóban helyesen cselekszik, mert túl sok a negatív háttérzörej. Csak erőt használ, és csak erőből ért. Nem az a baj, hogy használja az öklét, mert számtalan esetben ez az egyetlen elfogadható és követendő megoldás, hanem az, hogy ő már csak az öklét használja.

Üt. Ököllel üt.

Weisz Erik, akit mindenki ismer 

Harry Houdini a megtestesült sziklaizomzat volt.

A talpa bütykétől a feje búbjáig egyetlen acélizomtömegként működött, ami illuzionista-szabadulóművészetének egyik kulcsát adta. A megfeszített hajszálával eltörte volna bármelyik Kubatov-fradigárdista karját, és a hónaljszőrzetének egyetlen kipöndörítésével leverte volna a Feri azonosító nélküli embervadászait.

Minden életrajzírója, róla szóló dokumentumfilm, vagy éppen E. L Doctorow zseniális regénye, a szabadulóművészről és a korról gyönyörűen beszélő Ragtime is tényként kezeli, hogy 1926-ban, az izmai erejére büszke illuzionistát, egy bizonyítási vágytól égő kretén egyetemista ölte meg, akaratlanul. Az illető, a vakbélproblémáját elhanyagoló, legendás hasizomzatú, ám az adott pillanatban felkészületlen Houdinit, teljes erőből gyomron ütötte az egyik előadókörútján, azt tesztelve, hogy tényleg olyan erős-e a bűvész. Houdinit ez az ütés ölte meg. Egyre rosszabbul lett, és végül, kilenc nappal később -a súlyos hashártyagyulladást kezelő, azonnali életmentő műtét ellenére-meghalt.

Szerintem az az urban legend, hogy ez urban legend lenne. Soha nem olvastam sehol, hogy nem e két ténynek, a vakbélgyulladásnak és az ökölcsapásnak a tragikus együtthatása vitte volna el ezt a példátlan életúttal bíró szabadulóművészt.

Egy gyomorra, gyomortájékra, gyomorszájra mért ökölcsapásban meg lehet halni. A hastájékot ért sérülések: életveszélyesek lehetnek. Akkor is, ha nincs vakbélgyulladásod. Ha nem vagy Harry Houdini, akkor meg pláne. Egy átlagos, vagy gyenge hasizomzatú ember lazán belehalhat egy erőből bevitt ökölcsapásba. Megrepedhetnek a belső szervei, megsérülhetnek a bélfalak, szétnyílhat az izomzat, belső vérzés indulhat el, vérömleny, vérrög képződhet, ami talán csak napokkal  vagy hetekkel később, teljesen váratlanul okozza az illető halálát. Vagy ott helyben, azonnali orvosi segítség, mentő, életmentő beavatkozás válik szükségessé.

Ütés

Hónapok óta tele van minden híradás a kormányzatnak, a városligetbe tervezett projektjével, és az azzal szemben (immár a kormányzattal szemben) kibontakozott ellenállással. Nem részletezem. Aki nem egy barlangban lakott az elmúlt időben, az tudja miről van szó. Ebben a történetben is felbukkannak (újabb, más) kopasz fiatalemberek, akiknek sajátos létezéséről már szót ejtettem, és akik kezükbe veszik az események irányítását, megjelennek a tehetetlenkedő, vagy éppen némán nézelődő rendőrök, előlépnek az  önjáró secusok. A közterület, az építési terület, közterületfoglalás, a birtokháborítás elvileg jogszabályokban/törvényekben rögzített fogalmai villámgyorsan átlényegülnek, új értelmezést kapnak, szabadon formálhatóvá válnak. A rendőri intézkedés és a beavatkozás láthatóan több értelmezési síkon is megmagyarázható, -ellenzéki és kormányzati kommunikációban homlokegyenest ellentmondóan- és utólag mindenki, mindenkit, mindenért feljelent. A történet innentől a sajátos ízekkel fűszerezett magyar demokrácia rögös útjait járja majd, engem ez nem érdekel.

De van valami, amit azért megjegyeznék. Itt látható ez a video, amelyen a bátor önhatalom gyomorszájon üti a rasztafrizurás ellenállót. Alább pedig a beszámoló:

 

Drága Miniszterelnök Úr, akarom mondani, mivel a nekem küldött levelekben a megszólításomban barátod vagyok, és a kvótanépszavazásban is számíthatsz rám, tehát, Figyelj, drága Viktor, ilyen ikeásan, javasolnék én neked valamit.

Ebből baj lesz, Viktor. Egyik nap majd,  -itt a ligetben, vagy bárhol, bármikor, egy másik projekt elleni tiltakozásnál- az egyik házi pitbull terriered meglök egy platánfákat kedvelő idős bácsit, aki esés közben beveri a halántékát egy beton virágtartóba, és ott helyben elhalálozik. Vagy úgy üt meg egy ilyen elszánt, de a civil tiltakozás és engedetlenség keretein belül maradó raszta Fűcsomót, hogy annak eltörik a nyaka, vagy lezuhan valahonnan, és tolószékbe kerül. Elreped a lépe, megreped a mája az egyik éjszakai kordonbontás-verekedés során. Esetleg véráztatta földön fekszik majd egy kedves arcú néni, valami brutális secus beavatkozása után, és a képek bejárják a világsajtót, olyan szalagcímekkel és kommentárokkal, amit te nem akarsz látni.

Te leszel a Gyilkos Viktor. Odakerülsz a Szemkilövető Feri mellé a polcra. Egy életre bemocskolod magadat, a nevedet, a családodat, a barátaidat, a titkos tanácsadóidat, a pártodat, a hazádat, a népet.

Szerintem emeld fel a telefonodat és pár keresetlen szóval, hívd fel a figyelmét a megfelelő embereknek, hogy lépjenek a jog és a törvényesség kissé unalmas, ám célravezető útjára, és a nekik rendelt hatalom minden erejét latba vetve állítsák vissza Magyarországon a közrendet. A rendőröknek a kopaszokkal és a hibbant verőlegényekkel szemben is intézkedni kell: tudom, hogy ez szomorú. 

De ha ennek az országnak az utcáit, tereit félhivatalos civil-katonai alakulatok, túlpörgött helyi terminátorok, erőszakos és szereptévesztésben vergődő biztonsági őrök, önbíráskodó közterületfelügyelők és hatóságosdit játszó formaruhás álhatóságok, sportegyesületi tagoknak álcázott  fanatikus, pártszimpatizáns véglények veszik át, és ököllel, megfélemlítéssel próbálják bekussoltatni a nép egyszerű és olykor valóban rém idegesítő gyermekeit, akkor előbb vagy utóbb eljön az a drámai pillanat, amikor valaki visszaüt. 

Túlcsordul a pohár, ami 26 éve tellik, és az embereknek eldurran az agya, elkopnak az idegei… mert az egész ország egy nyomorult összeszerelő üzem, hárommillió ember él a létminimum alatt, a fiatalok el akarnak vándorolni, a kilátástalanság és a jövőkép elenyészett, szakképzett munkaerőt nem lehet találni az építőiparban sehol, hiányzik 20000 informatikus,  a munkaerőhiány egész ágazatokat tesz tönkre, a gyámügy orra előtt éheztetnek halálra gyerekeket, két hét alatt se lett rend, a korrupció és a kapzsiság csúcsra jár, a feketegazdaság bedönti az agrárszektort, az EU forrásai elapadnak 2020-tól, az egészségügy iszonyat, az oktatás teljes káosz, a közrend alakításához láthatóan elég, ha valaki felvesz egy sárga, világító mellényt, vagy egyenruhát…és akkor valakit mellkason vagy gyomorszájon ütnek, és az illető visszaüt. Aztán a többiek is visszaütnek. Mindenki mindenkinek visszaüt, és a következő pillanatban azon veszed észre magad, hogy egy visszafordíthatatlan, ellenőrizhetetlen, beláthatatlan folyamat sodrásában kapálózol. Kommentelők ezrei kívánják a halálodat, Viktor, és párttársaid, csókosaid, kedvenc házioligarcháid halálát szerte az interneten: alig várják, hogy megkapják az ürügyet egy klassz vérfürdőre.

Te nem vagy jó bőrben, Viktor, Ez a munka, ez a felelősség felemésztette a testedet, az egészségedet, ez jól látszik. Sportember voltál, elhagytad magad. Egészségtelenül élsz. Meghíztál, elhájasodtál, az arcbőröd szürke pergamen, zsebre dugott kézzel tolod előre a hasadat a híradófelvételeken, és nehezen mászol fel a pulpitusra, a Parlamentben. Te nem vagy Houdini, Viktor, és lám, ő is milyen szomorú, tragikus véget ért, mert egyszer nem figyelt oda. Te nem tudsz szabadulni, és nem tudsz majd kiszabadulni. Ha téged gyomorszájon üt a magyar valóság, te is előrezuhansz, mint a rasztagyerek, és kidobod a taccsot.

Szar lesz, Viktor. Ne várd meg. Lépj valamit, mielőtt késő lesz.

Jogos a kérdés az olvasótól: mi köze van ennek Nagykovácsihoz? Semmi. Abszolút semmi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr528871802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloglegelő 2016.07.07. 16:42:07

az (önelégült) grafománia nem érdekel, szóval bele sem néztem, ugye nem baj, kedves blogger

a címek, ajánlók szerencsére jók

szóval: "az Orbán-rendszer" bármit kibír, amíg ti próbáltok ilyen kényszeres arroganciával kritikát mondani fölötte.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.07. 16:44:03

@bloglegelő: Semmi baj. Nincs harag, bár attól tartok kissé felületesen ítélkeztél felettem. Legyen szép napod. Komolyan.

bloglegelő 2016.07.07. 16:55:49

"Legyen szép napod. Komolyan"

írja a neten vaz egyik nicsk a másiknak

ilyenkor mit kell csinálni ?

röhögni, ellágyulni, ejakulálni ?

vagy mi a lófaszt ?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.07. 16:58:28

@bloglegelő: Mi itt falun, ilyen esetben, ejakuálni szoktunk. Szép, régi, magyar szokás.

Ballib cenzúrázók réme 14 2016.07.07. 17:28:33

Unalmas ballib picsogás.

A ballibek minden felújjítás elé kiceplnek mostantól 10-20 zöld ruhába bújtatott drogost, hogy megakadályozzák az építkezéseket.

Ennyit tudnak, meg a nevüket.

Inkább olvassatok érdekességeket, amiket a ballibek eltitkolnak előletek:
Így integráld a migránsodat:

888.hu/article-otven-migranst-sikerult-eddig-munkaba-allitani-a-2-milliobol-nemetorszagban
Ötven migránst sikerült eddig munkába állítani a 2 millióból Németországban.
...

magyaridok.hu/kulfold/19-milliard-eurot-koltenenek-nemetek-jovore-migransokra-815095/
Németországban a szövetségi kormány jövőre 19 milliárd eurót fordítana a menekültügyre a költségvetés szerdán elfogadott tervezete szerint.
---
az állástalan migránsok munkanélküli segélyére 4,1 milliárd eurót szánnak, és szintén 4,1 milliárd euró jut a menekültek beilleszkedését szolgáló programokra.
...

Az apokalipszis lovasa 2016.07.07. 17:49:14

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg. "
Vagy az után sem.
Szokás szerint.

bonsalty 2016.07.07. 17:49:17

Ha elfajulnak a dolgok és a ligetvédőket könnygázzal szétvernék, egy hét múlva az ügy mellé csapódna az Együtt, MSZP stb.
Ha az ügy mellett jogosan kiálló 10 000 pártszimpatizánst ezután szétlövetnék a rendőrséggel, akkor egyenlőségjelet lehetne vonni a 2006-os okt.23-i eseményekkel. Ekkor leülhetnénk beszélgetni a jobb és baloldal közös felelősségéről, a borzalmakról és arról, hogy az országot fenyegeti a diktatúra. Engem nem érdekel, hogy Orbánt megsérted -e vagy sem. A blog tartalma súrolja az igazságot, de igazából bohócot csinál önmagából, mert egy bűzölgő képmutatás, mert egy spanglis csávót emel piedesztára, akinek a park zöldje a kézben tartott joint. Puffogtassunk frázisokat demokráciáról és emlékezzünk meg Demszky Gáborra, aki képviselte hazánk liberalizmusát és demokráciáját és kitüntette azt a rendőrt aki az egészet levezényelte. Akkor pl. hol volt a zordidők blogja, hol volt a jog, a The Guardian és a Washington Post? De csatlakozom, a blogban leírtakhoz, csatlakozom a rasztához, de először várom az önreflexiót, mert ez a társaság olyan komolyan vehető, hogy tényleg nem tudom, hogy a szomszéd cirkuszból jött e.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.07. 17:52:03

@Az apokalipszis lovasa: Már miért ne jelenne meg? Minden kommentet látok, te csak ezt küldted. Valamit elronthattál, vagy a blog tréfálkozik. Ezt javaslom elolvasásra. zordidok.blog.hu/2015/09/28/zordijasz állandó oldal a blog címlapon.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.07. 18:10:40

@bonsalty: Szándékosan nem kezdtem bele a poszban építészeti fejtegetésbe, -bár ez magának a posztnak a lényege, csak éppen a falu vonatkozásában -és nem fejtettem ki a véleményemet a liget projekttel kapcsolatban. Pro és kontra érvek tömegét tudnám sorakoztatni. Nem vagyok teljesen outsider a témában.

A problémakezelés és a kommunikáció demokratikus deficitje és a folyamat vállalhatatlan, veszélyekkel teli részletei aggasztanak. Szerény meglátásom szerint ne kezdjük el mérlegre tenni a gazemberségek súlyát. Én undorítónak tartottam 2006 őszét, de azt sem fogadom el, ha a hazámban, a rendőrök szeme láttára, vagy éppen aktív/passzív asszisztálása mellett, ököllel vernek egy kiszolgáltatott srácot, legyen az bárki, és tartozzon bármiféle politikai felekezethez vagy fűgyűjtő szektához. Korrekt, tisztességes, becsületes módon, a jog és a törvény előírásainak megfelelően, a hatóság emberei képletesen szólva rúgjanak tökön mindenkit aki vét az előírások, szabályok ellen: kopaszt is, rasztát is. Ne válogassanak.

nemecsekerno_007 2016.07.07. 18:11:15

A módszerek, eszközök lehetnének finomabbak, de hát kell a népnek a cirkusz. Ez is olyasmi mint a foci EB-n való szereplésünk körüli politikai, filozófia meg egyéb cirkusz.

Még ha a cél elfogadható is lenne, az egész átmegy Monty Python-ba, ahogy az eddigi összes. Hiába a demokrácia, az emberi jogok nem működnek pénz nélkül :(

Hülyeség a Sorosozás is. Nem az a baj, hogy Soros támogat bármit is, hanem az, hogy rajta kívül nincs más, ugyanis a fékek és ellenúlyok rendszeréhez az is hozzátartozik, hogy vannak milliárdosok akik Clinton-t támogatják, de olyanok is akik Trump-ot. Nálunk ez még elég torz, de majd meglátjuk.

dunántúli gyerek 2016.07.07. 18:11:37

Ebből baj lesz Viktor, befenyített 30adszorra a 30 demokrata ligetvédő.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.07. 18:14:48

@dunántúli gyerek: Abból lesz baj, ha véletlenül megsérül/meghal valaki, egy ilyen bátor fizikai leszámolás következtében, akarva-akaratlanul. De abból nagyon nagy.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.07.07. 18:58:58

Baj lesz ebből, cigány Viktor, hogy nem fogasz szót 50 drogoz bértüntizőnek!

dunántúli gyerek 2016.07.07. 18:59:00

@zord íjász: Lehet hogy bevonulnak az amcsik. Vagy felkel millió öntdatos proletár.

De inkább nem.

röf 2016.07.07. 19:37:32

@zord íjász:
Amerikában zsinórban lövik a négert, pedig csak a "jogsiját akarta elővenni".
Messze vagyunk még az igazi demokráciától...

Netuddki. 2016.07.07. 20:07:52

Az az aprócska tény feltűnt valakinek már, hogy 2006-ban ugyanezek a kopaszok néztek farkasszemet a "szemkilövető" rendőrökkel, akik most verik a ligetvédőket?
Akkor is, most is az orbánék érdekeit védték, védik. Nem ingyen persze.

Neo07 2016.07.07. 20:08:24

"Te leszel a Gyilkos Viktor. Odakerülsz a Szemkilövető Feri mellé a polcra."

Egyetértek a cikkíróval, de csak a verőemberes témában. Ezt így nem lehet csinálni, hogy mindenféle jöttment túlbuzgó kopaszokkal, alulképzett biztonsági őrökkel oldjuk meg a problémákat. A testi erőszak, a gyomron rúgás épp olyan kategória, mint a gumilövedék.

Bánom is én, építsenek múzeumnak való épületeket, csak a ligetet hagyják békén! Ha megígérik, hogy a fákat békén hagyják, vagy átültetik ezeket, úgy, mint a Pápa téren, akkor talán a konfrontáció esélye is lecsökken.

Ellenkező esetben én is félek, hogy egy esetleges eszkaláció esetén joggal fog kapni jelzőt a Viktor... a gyilkos jelzőt...

Neo07 2016.07.07. 20:08:43

Ja meg persze a ligetes témában. (egyetérteni). A ligethez nem kellene nyúlni, vagy, ha igen, épületek végleges lebontásával és helyének parkosításával...

hidroponi 2016.07.07. 20:08:57

@röf: lofaszt vagyunk messze..kevesebben vagyunk azert van ritkabban amikor a rendorok olik meg az embereket.. aki nem olyan hulye mint te az emlekszik arra a fickora akit az elozetesben oltek meg a rendorok veres kozben.

bonsalty 2016.07.07. 20:18:26

@zord íjász: Ez így lenne helyes, de a demokratikus deficit, minden eddigi kormánynál csődöt mondott a kapzsiság oltárán. Volt egy demokratikusnak induló atlantista MDF-SZDSZ kormány, ami saját magát oszlatta fel az amatőrség határait feszegetve. Majd ezután a várt szociáldemokrácia helyett a szocializmus eszményein felnövő, de azt kifigurázó vadkapitalizmust kaptunk. A vitatéma tengelye Orbán és az anti-kommunizmus mentén haladt 25 éven keresztül.

A baloldal elhitte, hogy minden visszavezethető egyetlen emberre, azt is mondhatjuk, hogy a baloldal emelte magasra ezt a személyt. Hiszen minél többet beszéltek és támadták, annál több reklámot kapott, kezdték körbesáncolni, végül megszületett a hős. Hatás-ellenhatás, mint sokszor mondottam, jól látszik a Trump politikai karrierjében is. A felemelkedéshez ez persze nem elég kell egy hiteles múlt. Orbán eladható volt egy hősők terei "ruszkik hazával" , Horn egy meghagyott kerítés darab átvágásának fényképével, homályos AVH múlttal. El lehet dönteni melyiket magyarázzuk hitelesebbnek. A szocialista tábor hitelessége ezenkívül abból állt, Bolgár Györgyöt idézve, hogy "a szocialistáknak van már tapasztalata a kormányzásban" (90-es évek). Az előbbi úr jelenleg a liberális tábor prédikátora, a klub rádió tagja és érdemes megtekinteni ki volt a rendszerváltás előtt. Aztán a politikai légkör színvonala megmutatkozik Hofi Géza egyébként nagy tehetségű humoristánknál is, itt már a kilencvenes évek elején a cigányhumor tárgyává tette Orbán Viktort, de a teljes média paletta is részt vállalt. Ez az értelmiség addig degenerálta a politikai közbeszédet (Teddy-Heti hetes- RTL), míg addig silányult, hogy kommunista, meg Orbán. A politikai evolúció degenerációja visszafordíthatatlanná vált.

Utólag tudjuk, hogy a szocialista párt népszerűsége a Kádár rendszer és a kisember helyzeti energiájára épült, a cél nélküli kormányzást testesítette meg. A cél alatt egy retorikát értünk, lásd négy kerék, három gyerek stb. A baloldal a Maslow piramis legalját megcélzó kampánytémát és politikát folytatott: Megemeljük a béredet, a Fidesz hazudik! Miután válságba került az ország és szétvertek a bohóckodás közben mindent és mindenkit, az értelmet felváltotta a düh, revans és egyszerű szavak politikája: Rezsicsökkentés, figyelem elterelés stb, trükkös manőverek. Ma már nincsenek magasztos célok, egyszerű tőmondatok vannak. Meg van Orbán, na meg a "kommunisták".

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.07.08. 06:22:03

Rossz az időzítés. Ha Demszky akarta volna átépíteni a ligetet és azt akadályozzák, akkor ezek a fideszmocsok nickek ajnároznának. Most, hogy fideszes vezetés van, egyből libsibolsi drogos, aki ligetet véd.

Ennyit a budösseggű fideszesekről.

torró 2016.07.08. 08:25:43

Ugye ez politikai téma így levezetve? Ez így működik. Az ellenzéki oldal mindent bevet, hogy a kormányon levőkre rábizonyítsa a helytelen megoldásokat .Eddig oké. Ha csinál valamit, akkor az demokrácia ellenes, pazarló, rossz. Ha nem csinál semmit akkor az a baj. Ezt már megszoktuk, vele az ilyen jellegű féligazságot prédikáló posztokat is. Jelzem ez alól egyik oldalhoz tartozó "újság író" sem kivétel. Részemről. Nézzük ezt az esetet. Ha már elkezdődött egy kivitelezés, onnantól az építési terület, ahová nem lehet csak úgy betörni. Tehát ezen a területen idegenek nem tartózkodhatnak, biztonság technikai okok miatt. Tüntetni viszont lehet a kerítésen kívül. Nézzük a rendőröket. Akiknek tele a hócipőjük, hogy már megint értetlen emberekkel kell foglalkozniuk, amikor pihenhetnének is. Kedvesek lesznek, fognak órákat könyörögni, hogy ugyan már legyenek szívesek betartani a törvényt?
Ők szeretnének mielőbb hazamenni. A biztonsági őröket meg éppen ezért fizetik, hogy távol tartsák az illetéktelen ott tartózkodót. Példa: Még a kádár rendszerben egy gázátadó állomást vettünk át, és akik már vettek részt ilyenen, azt mondták, hogy nézzünk szét nincs e véletlenül idegen a területen, mert a bányakapitány, egyből kiosztja nekünk, az 50 ezres büntetést. Ez akkor félévi fizetés volt.
Nem kell provokálni, tessék törvényszerűen tüntetni!
A posztíró meg ne álmodozzon fikciókról, mert az nem biztos, hogy be is következik.
"kommentelők ezrei kívánják halálodat". Először is ez nem bizonyított. Másodszor ez nagyon beteges hozzáállás. Milyen lelkületű ember az aki bárkinek a halálát kívánja? Vagy fasiszta, vagy véresszájú kommunista. Nos én egyikből sem kérek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.08. 09:03:04

@torró:”… “kommentelők ezrei kívánják halálodat”. Először is ez nem bizonyított. …”
Egyetlen kattintásra százával tudnám idézni őket. Valahol konkrét, elmentett gyűjteményem van ilyenekből, egy időben posztot akartam írni erről a témáról: szélsőséges, nyíltan a jelenlegi kormányzat tagjainak fizikai megsemmisítésre, kivégzésére, meggyilkolására, agyonlövésére, felakasztására felszólító/azt kívánó/abban reménykedő kommentek az internet bugyraiból szélesen merítve. Nem önmagában a gyűlölettel van baj - bárkit lehet gyűlölni,(tömeggyilkos pártvezéreket, korrupt politikusokat, terroristákat, pedofil gyerekgyilkosokat, nemi erőszak elkövetőit, állatkínzókat, bestiális emberszörnyeket a bűn mocsarábó bárhonnan stb.) aki rászolgált, és mindenki belepakolta a maga gyűlöletmorzsáit a megszólalásaiba a kommentszekciókba, én is- hanem a rendszerszintű, vegytiszta, minden racionalitástól és józanságtól mentes, az utcai anarchiától és polgárháborútól, az ország vesztétől sem visszariadó, szimpla orbánfóbiás, fideszgyűlölő, politikai szekértáborok mentén örjöngő fanatikus elmebeteg megnyilatkozásokkal. Oda-vissza. A fidesz fanatikusok sem maradnak le az ellenséges szabadcsapatoktól e tekintetben, sehol. Részben a véres szájú, értelmes beszélgetéseket szétverő kommentelők miatt vezették be pl. a 444-en az új kommentelési szabályokat, mert még Uj Péternek is teleszaladt a töke azzal, amit a cikkek alatt műveletek a felhasználók. Szerény meglátásom szerint részleges sikerrel, de a szándék is értékelhető.

444.hu/2016/01/15/kommentelesi-szabalyok-a-444-en

Mennyi blogot/posztot/cikket linkeljek neked, ahol ezrével találsz ilyen dögöljmegorbán-gecirogánlámpavas stb. kommenteket? Ötvenet? Százat? Inkább egyet sem. Google a barátod. Ahol politikára lelsz, ott gyűlöletre lelsz, széles e hazában, bárhol.

John Doe3 2016.07.08. 09:07:10

@torró: Az érvelésed ott bukott meg, hogy nem kezdődött el a kivitelezés. Annak ugyanis vannak jogi ismérvei (elektronikus építési napló, stb.). Tehát nem azon múlik, ki üvölti hangosabban, hogy elkezdődött, hanem, hogy a törvényi tényállás elemei megvannak-e. Legalábbis egy jogállamban.

John Doe3 2016.07.08. 09:16:22

@zord íjász: az elmondottak természetesen igazak a másik oldal prominenseire is ("Gyurcsótány", "Libajnai"), noha szvsz ezek megalapozottsága megkérdőjelezhető (pl. Bajnai fikázása annak ismeretében, hogy a neki felróttakat a független magyar bíróság nem látta bizonyítottnak, míg Orbán esetén a stadionok ott merednek az ország számos pontján).

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.08. 09:18:38

@John Doe3: Természetesen, oda is írtam. Korlátlan mennyiségben lehetne idézni a fideszkatonák gyűlöletcunamijából is, persze.

torró 2016.07.08. 09:28:35

@zord íjász:
Sajnos ez van, és ez nem jó. az a baj, hogy az embereket ennyire egymás ellen hangolták, ámbár azt hiszem nem volt nehéz.
Példa: 70-s évek, vonaton két nagymama korú asszony beszélget.Csak az egyiket idézném, (sosem felejtem el) "Most érettségizett az onokám, és veszek neki egy zsigulit, mert a keresztanyja, az a büdös kurva, csak egy trabantot akart neki venni!"
És valóban igazad van, mérhetetlen sok a gyűlölködés. Nem is tudom hová vezet ez. jó irányba nem az biztos. Most olvastam egy hölgy írását aki egy éve költözött Németországba, és írja le, hogy mennyire más ott az emberek hozzáállása egymáshoz. Ez részben én is tapasztaltam, de például a törököket, de még a keleti oldalt a"saksen-t" ki nem állhatják. Úgy látszik az egész világ meg van bolondulva!

Az apokalipszis lovasa 2016.07.08. 11:24:09

@torró: "Ez részben én is tapasztaltam, de például a törököket, de még a keleti oldalt a"saksen-t" ki nem állhatják. Úgy látszik az egész világ meg van bolondulva! "

Vagy pedig sose volt másmilyen, csak amíg ezer emberből egy járt külföldön, addig mítikus képek éltek a külföldi csodákról, békéről és toleranciáról, most meg hogy bárki kimehet, de ki se kell menni, mert az arcodba jönnek a hírek a menekültválságról, négerlövöldözésről meg brexitről, most már nehezebb azt hazudni, hogy külföldön minden fasza, csak az elmaradt Magyarország ilyen szar.

ingyenebed 2016.07.13. 10:31:50

@zord íjász:

tudod az nem úgy volt, hogy Hitlert, Mussolinit, stb egyszer csak mintegy szándékolatlanul hasba ütötte egy szemüveges egyetemista, és mit ad isten, perforált a vakbelük.
hanem úgy volt, hogy erős országok, erős hadiiparral, a maguk teljes társadalmainak munkájával, módszeresen, előre megfontolt szándékkal fegyvereket gyártottak, hadsereget szerveztek, haditerveket alkottak és ezek mentén szépen legyilkolták a szabadság ellenségeit. mivel nem tehettek mást, ha nem akartak az ellenségeik szolgái lenni. márpedig szerencsére nem akartak. és ebből az érintett rosszfiúk megtanulták, hogy bizonyos játékszabályokat nem szeghetnek meg, mert különben megölik őket. sokáig lehet szórakozni, a jogrendszer nem dől szét egykönnyen, lehet jogászkodni, megmagyarázni. de van egy szint, ami fölött már mindez érvényét veszti, nem érdekes. ha csak lopna a fidesz, azért nem járna halálbüntetés. de itt már nem lopásról van szó. itt már arról van szó, hogy a szabadság ellen fordulnak, hogy maga a hatalom lép ki a törvényesség keretei közül avval, hogy paramilitáris csoportokra ruházza át a csak neki járó erőszak monopóliumot, evvel a saját népe ellen fordul. ez új szint, ezen a szinten a te erkölcsi paradigma rendszered érvényét veszti. ez ennyire egyszerű. hülye az a nép, amelyik ilyen helyzetben még a békéről álmodozik. szolgaságra való, nem másra.

emberek százezrei, sőt milliói haltak meg a Nagy Francia Forradalom óta azért, hogy most legyen szabad internet, és te rinyálhass rajta szabadon, kárhoztatva a erőszakot, aminek a szabadságodat te is köszönheted, akármilyen paradox is ez. nem rinyáltak mint te, nem reménykedtek a semmiből felbukkanó szemüveges egyetemistában, aki majd intézkedik helyettük, mint te.
jó lenne, ha magadfajták felébrednének végre, észrevennék, hogy vannak a világon szemét emberek, akik ha nem élnének, szebb lenne a világ. ezek ellen az emberek ellen sokszor csak fegyverrel lehet fellépni, mert a szóból nem értenek. nem tudom miért ilyenek, valamiért ilyenek lettek, de őszintén szólva nem is nagyon érdekel. ez van, ez része az emberiség életmódjának, ugyanúgy mint a költészet, a szerelem, a tudományos kíváncsiság, a felfedező merészség és még sok minden.
az, hogy te nem vagy hajlandó erről tudomást venni, az a te bajod.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.07.13. 11:02:53

@torró: Íme az élő példa, szinte azonnal, varázsütésre.

Attól tartok nem sokan értik @ingyenebed: fenti kommentjének kiváltó okát. Számukra adok egy rövid olvasnivalót.

orulunkvincent.blog.hu/2016/07/07/a_liget_mint_a_vereseg_metaforaja/full_commentlist/1#c30728630

Erre a kommentre reagáltam én -és még néhányan mások, hozzám hasonló meglátással- a nevezett blogon, íly módon:

orulunkvincent.blog.hu/2016/07/07/a_liget_mint_a_vereseg_metaforaja/full_commentlist/1#c30733862

Ingyenebed. Én nem utasítom el az erőszakot. Sem elvi, sem konkrét értelemben. Bárhol, bármikor, a civil élet hétköznapi konfliktusaiban vagy véres kezű diktatúrák elllen lázadva, amikor erre jó, igazolható, felmentést adó ok van, és az adott szituáció semmiféle más alternatívát nem tesz lehetővé: erőszakot kell alkalmazni. Ha kell kíméletlenül. Voltam én már ilyenben. Ütöttem azonnal.

Csak ez nem az a szituáció.

Ez egy jogállam, ez egy demokrácia, amelynek vannak jogszabályai, törvényei, hatóságai illetve az EU tagság okán és a nemzetközi szerződései miatt külső kontroll jogorvoslati lehetőségei is. Feljelentéseket kell tenni(megtörtént) a rendőrség, ügyészség vizsgálatot indít (folyamatban, Pintér bácsi mondta tegnap). A bűnösöket, szabálysértőket bíróság elé kell állítani -bármely oldalról- és tetteik súlyának megfelelően el kell őket ítélni. Te annyira gyűlölöd a regnáló rezsimet - és néha adnak okot a gyűlöletre, ez kétségtelen- hogy anarchiába, vérbe, pusztulásba, szenvedésbe taszítanád az országot, benne a védtelen, kiszolgáltatott emberekkel, csak hogy végre a kötél végén himbálózva lásd a narancsvitézeket. Ilyenkor csak arra kell vigyázni, hogy te mindig a kötél jó oldalán legyél. Mert amíg te rakod a kötelet az ő nyakukba, az klassz. De ha a te nyakadba rakják a kötelet, az kellemetlen.

Én inkább a jogállamban bízom. Szeretném hinni, hogy igazam van.

Bubu64 2021.02.19. 15:26:11

Ez egy nagyon jó írás(a többi is). Sokszor vitázok Veled gondolatban, de ezzel az elejétől a végéig egyet értek. Igazad van, több ezren kívánják, többen, mint gondolnák, nem csak az általad leírtak szerint kommentelők. Egyszer mindennek eljön az ideje.:)
süti beállítások módosítása