Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Pártos honfivér

2017. szeptember 04. - zord íjász

200 éve született Arany János, akit nemes egyszerűséggel: Imádok. A 2017-es emlékévhez csatlakozva, BeAranyoznám a címadással mai posztomat.

Sajnos a téma, már kevésbé könnyed.

Mottó 1.: 

Tüntetésen ordít az egyik résztvevő: Menstruáció! Menstruáció!

Odarohan hozzá egy másik: Uram, drága uram, miket ordít itt? Ez nem menstruáció, hanem demonstráció!

Mire az első: Mindegy az nekem, csak a vér folyjon!

Mottó 2.:

A politika a gyilkossággal azonosítható.

(25 évvel ezelőtt hallottam, az egyik brutálisan véres közelmúltú országból érkezett egyetemi hallgató-társam hazájában járó közmondás. Szándékosan nem nevezem meg az országot, talán még ma is baja lehetne belőle az illetőnek, ha beazonosítják.)

A gyűlölet anatómiája

Sokan szeretnének ebben az országban polgárháborút. Nem lenne számukra annál szebb látvány, mint amikor a magyar nép fiai és lányai egymás belét ontják ki. Ennél jobban csak azok örülnének, külföldön és belföldön egyaránt, akik látnák az ország összeroppanását, mert a magyarok úgyis nagyon kezdenek újra magukra találni...legalábbis hangban.

Olvasom az indexen, hogy a politika "forró őszre" készül. A regnáló hatalom emberei szerint a zavargások sem elképzelhetetlenek, és emellett a polgárháborús pszichózist erősítő forgatókönyvek is előkerülhetnek az ellenzék fiókjainak mélyéről. Már most bekerült a politikai közbeszéd össze platformja közé, a tv-stúdióktól a kommentszekciókig, hogy kinek lehetne esetleg az érdeke a véres tüntetések kirobbantása, az elszabaduló indulatok felszítása és az ellenfelek hergelése. Mindenki  jól megtervezett provokációkra számít, és mindenki természetesen a másik részéről. Az ellenzék és szavazói szerint,- utóbbiak a kommentfolyamokban hangot adva ennek- a kormányzat célja az országgyűlési választások elszabotálása és elhalasztása lehet, egy ál-puccs, egy provokáció, a rendkívüli állapot bevezetése erdogani-narratíva szerint, a kormányzat támogatói viszont a külföldről szervezett, az ország destabilizálását célzó erőszakos utcai akciók bekövetkezésével számol inkább, hogy a romokban heverő ellenzék így nyerjen terepet. A saját szavazótáborokon belüli elkötelezett táliboknak mindeneszetre olyan lehet ez a kommunikációs előkészítés, mint kamikaze pilótáknak az utolsó szaké. Végre szabadjára engedhetik a gyűlöletüket.

Azok, aki nem akartak/akarnak beállni egyik lövészárokba sem, és nem kívánnak részt venni ebben az őrületben, a családjuk körébe, a lakásuk csendes magányába vonultak vissza, és teljes politikai, közéleti apátiába süllyedve kiléptek a rendszerből: naív elképzelés azt hinni, hogy ezzel nem szolgálják a politika érdekeit. Nem vitás, hogy sok tízezren vannak ilyenek a 600.000 menekült között is, akik ideiglenesen/talán örökre elmentek ebből az országból. inkább lelépnek, mint dróton rángassák őket a gyűlölet spiráljában, egyre lejjebb. Ők -az ittmaradt apatikusak és a menekülők egy része- Magyarország belgái. Nem kértek a lövészárokháborúból, és se flamandok, se vallonok nem akartak lenni, csak élni. Az viszont kevés ide. Azt nem hagyják. Azt nem fogják hagyni.

Ha eltűröd, hogy ne hagyják.

Gondoltad-e volna, hogy 27 évvel az ún. rendszerváltás után, még ha csak némi figyelemfelkeltő, provokáló éllel  is, újra előkerül a szamizdat fogalma? Olvastál-e már valaha kommenteket a médiapiacnak abban a maradék 5%-ban, amit még nem darált be a kormányzat propagandagépezete? Hozzászólásokat tehát pl. a 444, a hvg, a Magyar Nemzet cikkei, vagy éppen itt, az index blog.hu szolgáltatásának politikai posztjai alatt? Szembesültél-e már az internet népének véleményével, vitájával? Láttál-e már ugyanebben a médiapiaci szeletben, a Hír Tv-n. ATV-n, RTL-en politikai vitaműsorokat és beszélgetéseket politikusokkal, újságírókkal, elemzőkkel? Olvastál-e kommenteket az egyes politikusok facebook oldalainak bejegyzései, posztjai alatt?

Nem kell ahhoz, több ezer hozzászólást linkelnem -tudnék- , hogy a szomorú kép gyorsan kirajzolódjék bárki számára. Ha pusztán az ellenzéki, kormányzatkritikus, NER-ellenes, fideszellenes, antiorbánista, orbánfóbiás, önmagukat demokratikus ellenzék (hívd őket, ahogy akarod) támogatójaként vagy képviselőjeként meghatározó hozzászólók véleményét gyúrom össze, akkor az alábbi egyszerűsített, de lényeget tartalmazó összegzés áll elő:

Orbán Viktor egy illiberális, autoriter, autokrata, antiszemita, fasiszta, rasszista, xenofób, homofób, gyűlöletre és félelemre épülő korrupt, a putyini-erdogani mintára berendezkedő maffiaállam feje, melyben ő és a közpénztolvajlásra berendezkedett pártja, pártkatonái, kitartottjai, üzletfelei, oligarchái és strómanjai módszeresen és tervszerűen kifosztják, kirabolják, kisemmizik a fideszmédia által teljes agymosásnak alávetett, megtévesztett, megvezetett magyar népet, ugyanakkor megfélelmlítik a rendszer folyamatos vegzatúrának kitett, egzisztenciális, fizikai, szellemi elnyomásban és félelemben tartott demokratikus ellenzékét, bírálóit, kritikusait, hazai és nemzetközi civol szervezeteit, ezáltal elérve azt, hogy ők maguk lebonthassák a demokratikus jogállam minden fékeken és ellensúlyokon, függetlenségen, szabad piacgazdaságon és alapvető európai értékeken nyugvó pilléreit, lábbal tiporva a szólás-és sajtószabadság, a hiteles tájékoztatás, az átlátható közpénzfelhasználás kontrollját, és megsértve az egyenlőségre, partnerségre, érdekegyeztetésre irányuló transzparens állami működés elvét, és felépítve egy seggnyalókból, kitartottakból, hűbéresekből álló vazallus társadalmat, amely törvénytelenségekért, bűnökért, haza- és nemzetárulásért neki és egész bűnbandájának, egyenként hatvan évnyi akasztással kell felelniük a kivégzőosztag sortűze előtt.

Ebből az agresszív és hangos szövegzajból könnyen arra a következtetésre juthat bárki, hogy a miniszterelnököt, a fideszt, a kormányzatot, a párt meghatározó arcait, a kormányzat mindennapi lépéseit övező gyűlölethullám -legyen az valójában vélt/valós, igazolható vagy eltúlzott, helytálló vagy hamis indokból fakadó- Magyarország 1990 óta tartó történetének legpusztítóbb, leggyilkosabb, legkegyetlenebb, semmihez sem hasonlítható és állandó robbanással fenyegető gyűlölethulláma.

Ilyen magasra talán még a Feri sem jutott, pedig ő mindent elkövetett azért, hogy dobogóra léphessen, amikor Magyarország rendszerváltozás utáni legsötétebb óráiban a TV-székház ostrománál tanúsított tehetetlenkedésével, majd az azt követő zavargások idején túlmozgásos ellenreakcióként, kiküldte az azonosító nélküli verőlegényeket  az utcára, és szétlövette, szétverette a tiltakozók, rendbontók, a csőcselék és a fidesz tüntetőinek összekeveredő csoportjait, revansként az előző nap elszenvedett és jól koreografált, rendőrőket ért brutális támadásért, azóta is számtalan összeesküvéselméletnek táptalajt biztosítva az események valódi mozgatórugóit, a tényleges okokat, és a bábjátékot a háttérből irányító elkövetők személyét illetően. Ne fáradj, hiába linkeled be a politikusok népszerűségi indexéről szóló táblázatokat, ahol a Feri hátul kullog, mert én nem a népszerűségről, hanem a gyűlöletről beszélek. Valószínűleg a lekváros-mákos-tarhonyás-spagetti is népszerűtlen lenne, de azért még nem gyűlölnék.

De mi van akkor, ha ennek a gyűlöletnek, ha ennek a gyűlölethullámnak valójában egyáltalán nincs széles, nagy tömegeket megmozdítani képes társadalmi bázisa? A kormányzat elleni legutóbbi tüntetések és demonstrációk  inkább tűnnek egy hangulatos bulinak, vagy éppen szomorú, lehangoló, még a résztvevőket is elkeserítő kudarcos megmozdulásnak, mint a közbeszédben fellelhető harag kirobbanó megnyilvánulásának. Mi van akkor, ha ez a gyűlölet pusztán a felépített alternatív valóság várából letekintve nézve látszik igaznak és igazolhatónak?

De, oké.

Tételezzük fel, hogy az ellenzéknek, az ellenzéki politikusoknak és a civileknek, a NER-ellenes médiaszereplőknek és antiorbánista kommentelőknek igaza van, és tökéletesen látják a fennálló helyzetet. Ha ez így van, ahogy mondják, akkor ez az ország a csőd, a megsemmisülés szélén áll, arra halad, vagy már mélyen benne van.

Egy ilyen elméleti esetben a fennálló reszim eltávolításához nyilvánvalóan minden eszköz megengedett, hacsak valaki nem szeret rabigában élni. Kényszerhelyzet. Amennyiben a demokratikus módszerek csődöt mondanának, akkor jöhetnek az antidemokratikusak, pontosabban éppen a demokrácia védelme érdekében bevetett nem hagyományos módszerek: és ennek a meglátásnak a rezsim ellenfelei, olykor politikusi, közírói szinten hangot is adnak.  A civilek, a "névtelen senkik " számára fenntartott kommentfolyamban állandóan erről beszélnek a politikai posztoknál: az Orbán-rezsimet el kell takarítani az útból, és ha ezt csak vérrel, fegyverrel, erőszakkal lehet elérni, akkor azzal. Az egymást körbenyaldosó facebook csoportokban, ahol azonos világlátású és azonos politikai beállítottságú felhasználók hergelik egymást a gyűlölt ellenségek ellen, fény, vagy alternatív látásmód táplálta független vélemény nem jut be soha. Higgadtságnak, önkontrollnak, hátralépésnek, józan mérlegelésnek szinte nyoma sincs.

Egy polarizált, lövészárokháborúra kényszerített, és egyre jobban széttöredező társadalomban végül az sem tud elmenekülni a gyűlölet elől, aki szeretné távol tartani magát tőle: utoléri a munkahelyén, bekúszik a bőre alá, családok tagjait fordítja egymással szembe, barátságokat roppant meg. Pontosan ez a politikusok, a pártpolitika célja. Minden politikus és minden pártpolitika célja. 10 millió ember 27 évnyi tapasztalata igazolja ezt.

Egy fideszesnek a 444 egyenlő a 666-al, egy És olvasónak a Magyar idők a szervilis seggnyalás pöcegödre, az origonál úgy beszélnek az index-444-24.hu háromszögről, mint valamiféle illuminátus összeesküvés szereplőiről, az origonál pedig értelemszerűen nem újságírók, hanem propagandisták ontják a fideszes szemetet. 

Nem véletlenül írtak amerikai társadalomkutatók lehangoló tanulmányokat pl. a facebook demokráciát felszámoló hatásairól, vagy látnak napvilágot olykor leleplező cikkek az irányított médiáról, ahol minden szereplő politikai  utasításokat hajt végre, megrendelésre dolgozik, fix anyagokkal, kész panelekkel. A polarizált társadalom csoportjai nem igénylik sem a másik/többi oldal véleményét, sem  a független, pártpolitikától elszakadó igazságot. Vezér kell és iránymutatás. Egyik barátom nemrég egy szanatóriumban összeakadt, és egy hónapig összezárva élt három, idős, Demokratikus Koalíció szimpatizánssal, pontosabban DK-hívővel. Azt mondta, nem találkozott még emberekkel, akik náluk jobban utálták, gyűlölték volna...az MSZP-t. Nem, nem a fideszt. Az MSZP-t. Szinte vallásos gyűlölettel gyűlölték az emeszpéseket.

Az elkötelezett szavazók automatikusan helyezkednek el a frontvonalak mentén, a polgárok csoportjainak, szegmenseinek többi részét pedig állandó nyomás alatt tartva bedarálják, vagy  teljes apátiára kényszerítve partvonalra szorítják. Ez utóbbi is nagyon hasznos és célravezető, mert a nem szavazat is szavazattá válik a választásokon, egyrészt a propaganda, másrészt az elkötelezett szavazók többségének súlya által. Az nyeri a választást, aki nagyobb, egységesebb, elkötelezetebb tábort tudhat magáénak: ezt azzal is támogathatod, ha a bizonytalanokat távol tartod az urnától. 

Amikor az információk, vélemények csak egy adott, megszűrt, jól irányított "zsák a foltját" környezetből jutnak el valakihez, a szubjektív vélemények lassan az Egyetlen Létező és Megfellebbezhetetlen Igazság mindent felülmúló erejével kezdenek el hatni az alany gonolatvilágára. Ez táplálja a világ összes fanatikusának, merénylőjének, terroristájának tetteit, de ugyanez a torz meggyőződés vezérli a politikai kampányok gyilkos mechanizmusát is, Magyarországtól Franciaországig. Az Anyád kampányok mozgatórugója a hithű, kétkedés és erkölcsi aggályok nélküli odaadás, valamint a helyes, az egyetlen járható út iránti maradéktalan elkötelezettség. Mindent szabad, mert miénk az egyetlen igaz hit, az egyetlen út, az egyetlen megoldás. Mi vagyunk a Jók, és mi Tudjuk, Merjük, Tesszük.

Azt hiszed, hogy ez egyfajta megtévesztés a részemről, és a valóságban ez távol áll a mai Magyarország közhangulatától, pl. a digitális térben? Hol éltél eddig? Egy pincében, a széfben? Tudod melyik a leggyakrabban linkelt fotó a NER-ellenes, balliberális kommentfolyamokban, amikor a fidesz remélt/vágyott elszámoltatása szóba kerül? Ez, itt lent, ezt éppen a 444 egyik cikke alól szedtem ki. "Repül a sapi.": az antiorbánista internetes szleng visszatérő, összekacsintó utalása kommentelés közben.

get-17_kivegzes_c.jpeg

Jószándékú tanács: ha nem tudod, hogy kiknek a kivégzése látható a képen, ne olvass politikai tartalmú blogbejegyzéseket, mert nem neked való, túl korai vagy túl távoli ez a műfaj neked. 

Hideg ősz

Magyarországon 2002 óta polgárháború van. Azóta hallgatom, hogy "A Haza nem lehet ellenzékben."  Ez egy olyan szlogen, amit azóta minden ellenzéki erő magáénak érez. Mindig meg kell védeni az országot a másiktól. Mindez azonban nem akadályozza meg az egymásnak feszülő egyes ellenfeleket abban, hogy pl. 27 éve szabotálják az ügynök-akták nyilvánosságra hozatalát, amit én tökéletesen megértek: rémes lenne, ha kiborulna a bili. A hatalom megszerzése, és a megszerzett hatalom megtartása minden ideológiai, eszmei, erkölcsi, morális, etikai elvárást vagy alapvetést felül ír egy politikus számára, és ha egy alku kölcsönös előnyöket biztosít a status quo fenntartására, akkor az íratlan szerződések megkötése régi ellenfelek között sem lehet akadály. Feloldhatatlan konfliktussal csak akkor kell számolni, ha az egyik szereplő túlhatalma és ereje a bejáratott rendszer kereteit feszíti szét: ez már casus belli. Mint most.

És ha a hatalom megtartásának, megszerzésének érdekében a magyar népet kell beáldozni, némi vérfürdő árán, az is belefér? A sakkban, gyalogáldozatnak hívják, politikában nemzeti érdeknek, közjónak, magasabb erkölcsi szempontnak.. Jobbról-balról úgyanúgy.

Ja, az "oldalak", az fontos kérdés.

Ne keserítsen el senkit az a tény, hogy ebben az országban a szabad, demokratikus választások útján, a baloldal általis képviselt gondolatvilágnak 2010 óta nem osztottak lapot, és ennek az országnak van felelős kormányzata, akit a többség két ízben felhatalmazott e kies hon vezetésével. Demokratikus körülmények között csak akkor van bármiféle mód egy adott kormányzat leváltására, ha az ellenzék által képviselt eszmeiség támogatására és elfogadására tényleges társadalmi vagy politikai erő mozgosítható, amely akaratot a polgárok az országgyűlési választásokon érvényesíthetik.

Az utcán viszont, nem.

Ez akkor is így van, ha ez valakinek nem tetszik. Ebben az országban baj van, több szempontból is, és aki ezt nem látja, az nyilvánvalóan teljesen hülye. Én ebben a blogban is többször elmondtam ezt, így a kormányzattal, vagy az intézkedéseivel szembeni ellenérzést nem csak megértem, hanem egyes vonatkozásaiban, ténylegesen osztom is. Aki azonban az összes felháborító, irritáló, szégyenteljes, és valóban, egy esetleges kormányváltás esetén kivizsgálásra illetve felelősségrevonásra érett ocsmányságból, egy polgárháború kirobbantására is indokot talál magának, az Magyarország ellensége. Bárki, akit a kormányzat, akár az ellenzék támogatóinak soraiból rá lehet venni az a politikai ellenfelekkel szembeni fizikai, erőszakos akciókra, az bűncselekményt követ el, és minden létező módon szembefordult az egész magyar néppel. 

Én nem utasítom el az erőszakot, mondtam már, nem kell újrafogalmaznom. Sem elvi, sem konkrét értelemben. Bárhol, bármikor, a civil élet hétköznapi konfliktusaiban vagy véres kezű diktatúrák elllen lázadva, amikor erre jó, igazolható, felmentést adó ok van, és az adott szituáció semmiféle más alternatívát nem tesz lehetővé: erőszakot kell alkalmazni. Ha kell kíméletlenül. Voltam én már ilyenben. Ütöttem azonnal.

Csak ez nem az a szituáció.

Ez egy jogállam, ez egy demokrácia, amelynek vannak jogszabályai, törvényei, hatóságai illetve az EU tagság okán és a nemzetközi szerződései miatt külső kontroll jogorvoslati lehetőségei is. Feljelentéseket kell tenni, dokumentálni, rögzíteni mindent, tényszerűen összeállítani azt a vélt/valós bűnlajstromot, amit a kormányzat nyakába varrnál, fotó, videó, oknyomozás, asztalcsapkodás, tüntetés, sípolás...jogszerűen.

És el kell menni szavazni. Az "X"-ben van az erő. A nép dönt.

Aki annyira gyűlöli a regnáló rezsimet - és néha adnak okot a gyűlöletre, ez kétségtelen- hogy anarchiába, vérbe, pusztulásba, szenvedésbe taszítaná az országot, benne a védtelen, kiszolgáltatott emberekkel, csak hogy végre a kötél végén himbálózva lássa az ellenségeit (bármely oldalról), annak fogalma sincsen arról mit beszél, mire készül. Mert ilyen esetben csak arra kell vigyázni, hogy te mindig a kötél jó oldalán legyél.  Amíg te rakod a kötelet az ő nyakukba, az klassz lehet. De ,ha ők rakják a te nyakadba a kötelet, az már biztosan kellemetlen.

Mert a politikai gyűlöletet tápláló vélt/valós okok között könnyű elveszni. Maga a tény az, ami fontos: a saját igazságba vetett szent meggyőződés nyújtja az önfelmentést, önigazolást a küzdő feleknek, bármit mondanak, bármit kommentelnek.

Vagy bármit tesznek. Ilyen embereket pedig könnyű egymásnak ugrasztani. A világon a legkönnyebb.

Te ne tartozzál közéjük. Ne legyél ostoba. Őrizd magadban a kétkedés jogát és lehetőségét. Ne hagyd, hogy az igazi ellenségeid összeugrasszanak egy polgárháborúban, egy tüntetésen a szomszédaiddal, a barátaiddal, a családtagjaiddal, a másik, ismeretlenül-ismerős magyarral, a saját véreddel és sorstársaddal, akikkel ezer éve itt élsz.

Őket csak a Hatalom megtartása vagy megszerzése érdekli. És ezért bármire képesek. Itt az alkalom, hogy bebizonyítsd: te vagy az okosabb, te vagy a bölcsebb, és minden keserűséged, frusztráltságod ellenére több józan felelősségérzet szorult beléd, mint a hatalomtól egyre távolabb kerülő vagy abba túlságosan is belefeledkezett politikusokba, akikre rábíztad ezt a Hazát, és akik polgárháborút, zavargásokat vízionálnak vagy remélnek a teleszart gatyájukban álldogálva.

Okozz nekik csalódást, és Legyen Hideg az ősz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr9612627331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2017.09.04. 16:34:31

A magukat sehova nem húzónak, középen állónak, civilnek, függetlennek titlálókon mindig ott van az a bizonyos vörös farok. Valahogy a polgárháborús fílingből kimarad egy dolog: eddig csak balos kormány lövetett a tüntetőkre.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 16:44:29

@DFK: " eddig csak balos kormány lövetett a tüntetőkre."
A rendszerváltás után: igen.
A rendszerváltás előtt: nem csak ők.
Így pontos.
Melyik időszakra gondoltál?

rasztaszív 2017.09.04. 16:45:12

jó lenne eldönteni,hogy "az utcán viszont nem",vagy a Feri túlmozgásos ellenreakcióként szétlövette...
mert így együtt ez leginkább egy kaméleonkodó fideszes induló cidrijének tűnik.joggal,azt nem kétlem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 16:53:45

@rasztaszív: Elítéltem és elítélem mindkettőt, bárki teszi, bárhol, bármikor. A választásokon kell győzni.

"kaméleonkodó fideszes"
Hihetetlenül változatos karriert tudok befutni. Voltam már fasiszta, náci, komcsi, bolsi, fideszes, libsi, szoci...nyaltam már a seggét Botkának is csontig, arra büszke vagyok.

midnight coder 2017.09.04. 16:54:12

A hőzöngés ugyan megy, de igazából senki sem szeretné életét és vérét áldozni azért, hogy a következő 4 évben másik csapat lophasson.

rasztaszív 2017.09.04. 16:57:27

@zord íjász: nincs mindkettő.eddig csak a fidesz próbálkozott az utcáról.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 17:07:59

@rasztaszív:
1. Ők ezt tagadják. Azt mondják semmi közük nem volt a 2006-os zavargásokhoz. Neked higgyek vagy nekik?
2. A taxis-blokád már nem számít? Mert az is az utcán történt, és azt egy-az egyben vegytiszta szdsz-es puccsként is szokták emlegetni. Vagy az is a fidesz volt?

rasztaszív 2017.09.04. 17:13:00

@zord íjász: ki hadonászott a vekkerrel?a szemednek higgy.

a taxisok is át akarták venni a hatalmat?a taxisblokádban hány rendőr sérült meg?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 17:23:55

@rasztaszív: "a taxisok is át akarták venni a hatalmat?"
nem a taxisok akarták átvenni a hatalmat, hanem, akik

a.) megszervezték
és/vagy
b.) hasznot húzhattak volna belőle politikailag

Amikor a bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák tüntetnek akkor sem a bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák akarják átvenni a hatalmat.

"a taxisblokádban hány rendőr sérült meg?"
Egy sem. Ez beugratós kérdés volt?

"ki hadonászott a vekkerrel?"
Kérhetek telefonos segítséget? Hívjam fel a barátomat, Dr. Google-t, vagy elárulod a vekker történetét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 17:27:33

A fideszesek készítik elő a hangulatot. Majd csinálnak egy kis zavargást, aztán bevezetnek egy rendkívüli állapotot, ha úgy érzik szarban vannak. Régi recept.

rasztaszív 2017.09.04. 17:29:33

@zord íjász: amikor a fideszesek tüntettek,akkor sem ők akarták átvenni a hatalmat?amikor orbán a vekkert rázta,tulajdonképpen csak viccelt?(és te komolyan gondolod,hogy majd mindenki elfelejti?)
nem,nem beugratós kérdés volt.jól mutatja,mennyire állítható párhuzamba a két dolog.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 17:38:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én azonban abban bízom, hogy -ha elfogadom, amit mondasz, és ezt tervezik, ahogy az ellenzék is kommunikálja- akkor nem lesz olyan fideszes provokatőr, aki ezt felvállalja, mert

a.) megszólal a lelkiismerete
és/vagy
b.) megijed a várható következményektől ( felelősségrevonás később, vagy az eszkalálódó zavargásokban agyonveri néhány csepeli dokkmunkás a Hiller István Szocialista Brigádból)
és/vagy
c.) kevesli a felkínált pénzt
és vagy
d.) eleve egy rendes ember, pofán veri a megbízót, de a választásokon a fideszre szavaz

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 17:45:48

@rasztaszív: "amikor a fideszesek tüntettek,akkor sem ők akarták átvenni a hatalmat?"

De, igen. Amikor a fideszesek tüntettek akkor ők akarták átvenni a hatalmat. De a fidesz egy politikai párt. A bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák viszont nem. Ők civilek. Alapesetben. Aki összefogja őket, és az érdekeiket képviseli politikai szinten, az a Párt. Képviseleti demokrácia van, és a bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák beszavazzák a megfelelő pártot a parlamentbe, amelyik felkarolja a követeléseiket.

"amikor orbán a vekkert rázta,tulajdonképpen csak viccelt?(és te komolyan gondolod,hogy majd mindenki elfelejti?)"

Nem. Nem gondolom, hogy mindenki elfelejti, de én igen, én elfelejtettem ezt az intermezzot, és most sem tudom miről beszélsz. Utánanézek, ha ilyen szívtelen vagy ,és nem segítesz.

rasztaszív 2017.09.04. 17:50:31

@zord íjász: magyarán a politikai pártok közül csak a fidesz próbálta meg az utcát felhasználva átvenni a hatalmat.
a bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák - és a taxisok... - viszont nem.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.04. 17:51:05

444 és HVG - a kommentek kőkemént cenzúrzása folyik.

frikazojd · http://kocs.ma 2017.09.04. 17:57:01

Mondjuk a "repülasapi" az pont nem az, csak egy, a 4-en eléggé ismert kör hülyéskedése.

Szóval ennek SEM néztél rendesen utána.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.04. 17:58:23

@rasztaszív:

Mítosz.

A 2006-os zavargásokat éppen a Fidesz szerelte le. Miért? Ha nem másért, pártérdekből.

Egy 2007-es előrehozott választáson nem lett volna meg a kétharmad. Ehhez kellett 4 évnyi Gyurcsány-Bajnai balekség is.

Az ügyes hadvezért hagtja az ellenséget hogy legyengítse magát.

frikazojd · http://kocs.ma 2017.09.04. 18:01:27

@zord íjász: mondjuk már meg is történt párszor, nemtom kubatov emberei miért nem jutnak eszedbe.

a népszavazás kopaszakadálya is valami hasonló erkölcsileg: ha arra volt ember, akkor false flag zavargásokra is lesz.

rasztaszív 2017.09.04. 18:01:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: igen,éppen a fidesz szerelte le...a te beteg agyadban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 18:03:08

@rasztaszív: "magyarán a politikai pártok közül csak a fidesz próbálta meg az utcát felhasználva átvenni a hatalmat."
Ezt a jogukat -amíg demokratikus keretek között teszik- nem lehet elvitatni. A világ összes demokráciájában felhasználják az utcát: meg lehet buktatni egy kormányt, folyamatos tüntetésekkel, polgári engedetlenséggel, sztrájkokkal, összeszart és összehugyozott Kossuth-térrel, síppal,dobbal, nádi hegedűvel…mert léteznek a demokrácia keretei közé tartozó eszközök a választásokon kívül, bár ezek mindig magukban hordozzák azt a veszélyt, hogy elszabadulnak az indulatok. Az ellenzék is ezt teszi, lassan nap mint nap.
A zavargások szítása/ a zavargásokban való részvétel ebbe nem tartozik bele. A fideszesek azonban tagadják, hogy bármi közük lett volna 2006-hoz. Visszajutottunk az alapokhoz.

Már kérdeztem. Mi a helyzet a taxis-blokáddal? Az is a fidesz szervezkedése volt?

frikazojd · http://kocs.ma 2017.09.04. 18:05:43

@zord íjász: Felgyújtani szekházakat, autókat, átrendezni pár teret, meg 200 rendőrt kórházba juttatni az valóban TÖK DEMOKRATIKUS.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 18:08:19

@frikazojd: "mondjuk már meg is történt párszor, nemtom kubatov emberei miért nem jutnak eszedbe. a népszavazás kopaszakadálya is valami hasonló erkölcsileg..."

Képzeld. Eszembe jutott. Írtam is róla. Látod a dakota indiánt a blogajánlóban? Kattints rá.

De ettől még remélhetem, hogy megjött az eszük, és nem követik el ugyanazt a hibát. Már akkor is erről beszéltem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 18:10:16

@frikazojd: Itt valami szövegértelmezési félreértés van. Olvass figyelmesebben. Éppen azt mondtam, hogy AZ nem demokratikus.

rasztaszív 2017.09.04. 18:14:08

@zord íjász: indavideo.hu/video/Orban_vekkeres_beszede

kb 7.50-nél
"hozzon mindenki egy vekkerórát is.ez jól mutatja a gyűlés fenyegető jellegét"

hiába tagadják.

a taxisblokád pedig azzal egy kategória,mint amikor a bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák tüntetnek.

frikazojd · http://kocs.ma 2017.09.04. 18:15:25

@zord íjász: ja akkor jó.

kurva nehéz mondjuk tagadniuk a fideszeseknek, ez nem a jeti.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 18:17:46

@frikazojd: a "repülasapi" pontosan azt jelenti amit írtam. Éppen ma került elő a 444-en újra az egyik cikk alatt, és a kommentelők némelyike rögtön reagált rá, hogy ők nem kívánják Orbán halálát, csak azt, hogy az Antarktiszon csákányozza a jeget ezer évig.
Ne keseredj el, hogy ez nem jött be. Megvan nekem linken, képernyőfotón több ilyen is. Nem egy, nem kettő. Tudom mit, és tudom miről beszélek. Hogy sokan, vagy egy kis kör hülyéskedése azt nem elemzem, mert nem gyűjtök és rendszerezek nick neveket.

Pontosan azt jelenti: kivégzést, megtorlást, halált, végső elszámoltatást. Ez cáfolhatatlan. Évek óta olvasom a 444-et, mert tudni akarom, hol élek.

frikazojd · http://kocs.ma 2017.09.04. 18:21:11

@zord íjász:
:DDDD te a repülasapit kurvára benézted, az biztos. ezt meg én tudom jobban. ez egy nagyon belsős poén, és lehet, hogy van 5 ember, aki úgy érti, ahogy te, de akkor már hatan tévedtek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 18:22:34

@rasztaszív: "a taxisblokád pedig azzal egy kategória,mint amikor a bányászok, tanárok, orvosok, szemetesek, vasutasok, tűzoltók, szexbombák tüntetnek."

Így van, hiszen én is pontosan ugyanezt mondtam. Alapesetben az. Csak a magyar politikai szcénában, az összeesköüvés-elméletek között az egy megrendezett, egy adott politikai párt, az SZDSZ puccs-kísérleteként vonult be. Ettől más, ezért hoztam fel példának.

De ezen nem kell vitatkoznunk, mert természetesen az SZDSZ ugyanúgy tagadta, hogy bármi köze lett volna taxis-blokádhoz, mint a fidesz azt, hogy köze lett volna a 2006-os eseményekhez.

rasztaszív 2017.09.04. 18:25:31

@zord íjász: az egyik összeesküvés-elmélet,a másikról felvétel van.

Hidvégi Mihály 2017.09.04. 18:27:26

Szép is lenne! Szép is lenne, Íjászkám!

Csak tudod az élet az másmilyen. Ceausescut agyonlőtték. Mert agyon kellett. Sajnos nem ő volt az egyedüli s lesznek még követői a kivégzőinek. Sajnos. Az élet már csak ilyen, sajnos.

Az élet hosszú távon igazságos. Rövid távon olykor nem annyira. Rövidtávon a társadalomnak kéne igazságosnak lenni, ha az nem megy valami miatt, akkor jön a hosszú táv. Sajnos.

midnightcoder2 2017.09.04. 18:28:49

@rasztaszív: A vekkeróra mennyivel fenyegetőbb mint a sípolás ?

Amúgy akkor és ott speciel tényleg nem Orbánéknak volt érdeke a balhé. Ha Orbánék át akarták volna venni a hatalmat, ahhoz puccs kellett volna. Márpedig az erőszakszervezetek nem voltak Orbánék kezében. Ma egy komoly puccs amúgy sem úgy kezdődik, hogy pár hülye elfoglalja az akkorra már lényegében senki által nem hallgatott közmédiát.

Akinek ez az egész hajcihő érdekében állt, azok pont Gyurcsányék voltak. Kicsit gáz lett volna, ha 56 ötvendik évfordulóján a CNN azt mondja be, hogy lám a magyaroknál az évfordulót azok ünneplik, akik anno felkérték a közbeavatkozásra az oroszokat. Mert hogy az MSZP bizony az MSZMP jogutódja, és most ne gyere azzal, hogy más pártban is vannak volt MSZMP-sek: a háború után nyilván minden német pártban akadtak nácik, de ez nem ugyanaz, mint ha a volt náci párt maradt volna fenn.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 18:29:36

@frikazojd: ":DDDD te a repülasapit kurvára benézted, az biztos. ezt meg én tudom jobban. ez egy nagyon belsős poén, és lehet, hogy van 5 ember, aki úgy érti, ahogy te, de akkor már hatan tévedtek."

Ahogy akarod. De nem hatan vagyunk, hanem picikét többen, akik "tévedünk." És már hosszú évek óta. De nem fogom neked belinkelni az összes cikket,-nekem megvan- ami alatt megtalálható, több százszor ez a kis

tévedés.

444.hu/2017/09/03/rogan-antal-kulfoldi-erok-altal-szervezett-utcai-zavargasoktol-tart-a-kampanyban

rasztaszív 2017.09.04. 18:36:12

@midnightcoder2: egyértelműen hergelni próbálták a tömeget,és egyértelműen a hatalomért.
de ha figyelsz,én sem azt mondom,hogy ezt nem lehet.
csak "az utcán viszont nem" kitétel kettős mérce jellegére próbálom ráirányítani a figyelmet...

leponex 2017.09.04. 18:38:04

„És most, - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim! – mielõtt elköszönnék Önöktõl, szeretném elmondani azt, ami a legfontosabb. és aminek az érvénye talán jóval erõsebb, mintsem csak egyetlen választásra vonatkozzék. Kérem, hallgassanak meg és ha tudják, vigyék magukkal a következõ gondolatot. Mindig lehetnek olyanok, akik gyûlölnek. De csak akkor gyõzhetnek, ha te is gyûlölöd õket....”

2017.09.04. 18:57:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A fideszesek készítik elő a hangulatot. Majd csinálnak egy kis zavargást, aztán bevezetnek egy rendkívüli állapotot, ha úgy érzik szarban vannak. Régi recept."

Aha...nem lehet, hogy még a mama szakácskönyvében láttad? Amúgy most éppen a franciknál van rendkívüli állapot :) Nálunk emlékeim szerint a fidesz 'diktatúra' alatt még egy pofont sem kevertek le egyetlen tüntetőnek sem..mondjuk olyan elhangzott, hogy öljétek a rendőrt, meg hogy ki kell rángatni a képviselőket a Parlamentből.. :)

2017.09.04. 19:04:31

@frikazojd: Azt mondod belsős vicc? összekacsintással és pacsival esetleg? Mert minap nekem már felfordult a gyomrom attól, amit taga20 nevő habzószájú ellenzéki hozzászóló alkotott
b1.blog.hu/2017/08/31/5_erv_ami_miatt_orultseg_kivagni_a_szocialista_nyarfakat/full_commentlist/1#c33691720

Nem linkelem be az összes hozzászólást amiben a motívum ismétlődik, de volt még pár. Ez csak egy este, csak egy blogbejegyzés alatt, csak egy embertől. A vágyakfelszínre törnek. Volt még szó akasztásról (Suri Gábor a 444 facebookos felületén álmodozik gyakorta erről) meg úgy általában elég erős a vágy a liberális oldaloról a drasztikus megtorlás iránt. Hiába, no, az ávós gének öröklődnek.

Drednaught 2017.09.04. 19:05:16

@zord íjász: Az a helyzet, hogy a teljes médiapalettát tekintve akkor is az egész újságírás pöcegödrének is az odaszáradt fostól barna alsó pereme a 444.
Komolyan mondom, hogy többször leesett az állam attól a pofátlanságtól, amit azok megnegetek maguknak.
Ha választhatnék, hogy Kim Dzsong-Un pusztuljon el öngyulladásban, megmentve ezzel a Világot az atomháborútól, vagy a 444 szerkesztősége, nos annyit mondhatok, hogy mind kezdhetnétek betonbunkert építeni...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 19:06:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem, nem voltak atrocitások a taxis-blokád alatt. A hangos szóváltásokat, átkiabálásokat meg anyázásokat értelemszerűen nem veszem ide. A hatalom/hatóságok és a taxisok között nem volt. Feszültség volt, komoly balhé nem.

Miért kérded?

6.Lenin 2017.09.04. 19:08:33

@leponex:

Mindig lehetnek olyanok, akik gyûlölnek. De csak akkor gyõzhetnek, ha te is gyûlölöd õket....”

Ennek a folytatása-logikusan is-mi csak akkor győzhetünk, ha nincs bennünk is gyűlölet irántuk., meg úgy általában sem gyűlölünk másokat azért, mert más a véleményük.

A poszthoz...

"Én nem utasítom el az erőszakot, mondtam már, nem kell újrafogalmaznom. Sem elvi, sem konkrét értelemben. Bárhol, bármikor, a civil élet hétköznapi konfliktusaiban vagy véres kezű diktatúrák elllen lázadva, amikor erre jó, igazolható, felmentést adó ok van, és az adott szituáció semmiféle más alternatívát nem tesz lehetővé: erőszakot kell alkalmazni. Ha kell kíméletlenül. Voltam én már ilyenben. Ütöttem azonnal."

A hülyék és a győztesek mindig tudják indokolni az erőszakot.

Az utcán való politizálásnak az egyik feltétele, hogy tömegek legyenek erre alkalmasan felkészítve. Néhány seggfej hiába is kiabálta 2011 év végén, hogy gyertek velünk, és hangulatkeltésként egy másikon még le is fejezték a Patást.

Nem jött össze, azóta se.

Nem elég álmodozni ilyesmikről a monitor előtt esetleg némi energiaitalt elfogyasztva.

inteligencs elenzeki 2017.09.04. 19:25:57

Itt az index posztjainak kommentjeiben lehet ilyeneket olvasni, hogy idézem "A Csúti g.ci és tolvaj bandája lógni fog" meg hasonlók.
Valószínű hogy ebből vízionálták a Fideszesek az utcai zavargásokat.
Én azonban úgy gondolom, tekintve, hogy az emberek alapvetően nincsenek olyan stresszes helyzetben, mint pl. az öszödi beszéd után (mikor kiderült hogy 1. az ország nagy szarban van pénzügyileg, 2. mégis lesz gázáremelés stb.) és nincs az ellenzéknek komoly tömegbázisa, így nem valószínű hogy nagy tömegeket megmozgató zavargások lennének.

6.Lenin 2017.09.04. 19:31:10

@leponex:

Közben megpróbáltam utánanézni az idézet szövegnek, és egy nagyon érdekes,és jellemző dologra akadtam.

egy bizonyos körhöz tartozók is pontosan ott hagyták félbe az idézett szöveget, ahol te is.
Nagyon árulkodó a szándék.

"Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölnek, de csak akkor győzhetnek, ha Te is gyűlölöd őket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében!"

Ha más idézünk is. És mennyire más az szöveg értelme így.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 19:34:32

@Drednaught: Nos, finoman szólva nem értek egyet, bár az indulatot azt maximálisan megértem. Van ok, megvetni a 444-et, kétségtelen.

Erre azt szokták mondani...nem, átfogalmazom, mert hárítok. ÉN erre azt szoktam mondani, és már ezen a blogon is leírtam, hogy egy érzékenyebb lelkületű kuruc- info kommentelő zokogva menekül onnan, annyira megrémülne a gyűlölettől, amit ott talál. A 444 a liberális kuruc info.

De óriásit hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltam és nem vagyok Uj Péter nagy rajongója. Magyarország legjobb újságírója ma is, az index nélküle ma sem lenne az, ami, számtalanszor idéztem tőle, a NOL Szerda című rovata a megtestesült zsenialitás, (volt) az önálló cikkei. írásai is remekművek voltak, és amikor teleszakadt a töke azzal, amit a kommentelők a 444 kommentszekciójában rendeznek, bevezette a moderációt, egy olyan cikkben indokolva a lépést, ami önmagában is kitűnő, és maximális egyetértésemet bírja. Már másodszor linkelném be, mert egy kommentben korábban már megtettem. Ott van a 444-en, érdemes elolvasni. Burkoltan még az úgynevezett sajátjait ( értsd- a liberális-baloldali-mittudomén minek nevezzem, ezek értelmetlen kategóriák alapjáraton) is elküldte a halál faszára. Azt nem állítom, hogy a moderációja a 444-nek teljes siker lenne, de némileg azért tisztult a kép. Az egyik első geci, akit kibasztak onnan -vagy csak megváltoztatta a nicket?- egy ritka undorító álliberális söpredék volt, aki Kelet Mediterrániából (by Tiboru/lemil blog) írta a kommentjeit, abban reménykedve, hogy a magyarok mind megdöglenek, mert megérdemlik. És az sem mellékes, hogy azért a kommentelők között is vannak hallatlanul normális arcok, akik le szokták oltani a barmokat időnként.

A 444 kommentelőinek humorérzéke viszont: verhetetlen. Hiába, a nyitott, befogadó, széles körű tájékozódás és olvasottság által adott Liberális vér. Remek nyelvi poénok, sokszor szellemes és találó, kőkemény kommentek, jó stílusban, jó érzékkel, remek gifekkel...tucatnyi el van nekem mentve, mert megérdemlik, mint a nők a l'orealt.

A 444 nem haszontalan oldal. Nagyon ellentmondásos, nagyon vad, nagyon ostoba, nagyon primitív, nagyon zseniális. Nem véletlenül linkelem be a cikkjeiket ...főleg olyankor, amikor igazi újságírást végeznek. Mondjuk ez ritka. De akkor nagyon jó. Viszont az állandó, beteges orbánfóbiájuktól zokogni tudnék. Naponta felraknak ezer ún. copy cikket, ami nem szól semmiről, csak a fikázásról. A szerkesztőség egy része konkrétan szellemi analfabétának tűnik.

Én inkább a Kedves vezetőt végezném ki, százmilliószor egymás után, mielőtt az a degenerált sírba viszi a bolygót, mert véletlelenül felrobban ott valami, aminek nem kéne.

Ne fenyegesd -átvitten- az újságírókat és a szerkesztőségeket. Kell az. Ha jó. És akkor meg is marad. A többi kitartott szennylap, magától eltűnik.

6.Lenin 2017.09.04. 19:36:12

@Comte de Gippaud:

Kísérletek biztosan lesznek, hiszen az anyagiak is meglesznek hozzá, és az érdek is (aki az anyagiakat is biztosítja).
Volt ahol be is jött.

mojoking77 2017.09.04. 19:36:50

@Comte de Gippaud: Igazabol mar evek ota lehetett volna tobb kissebb nagyobb konfliktusnak eroszakos befejezese, de a liberalis baloldal -hala az egnek- pont nem az eroszakrol szol. Igen, birkak vagyunk, es igen eletkeptelenek is az "eros" szemeben.
Es pont ettol felnek a legjobban, hogy a birkak nem fogjak felvenni az elejuk dobott csontot, hiaba szeretne is ezt a Fidesz. Nem lesz, mert senki sem akarja igazan. Hoborogni, es nagypofajuskodni lehet, de hacsak nem mestersegesen belulrol lesz gerjesztve, akkor biztos nem lesz "ballibsi tamadas"

6.Lenin 2017.09.04. 19:41:06

"Ha jó. És akkor meg is marad. A többi kitartott szennylap, magától eltűnik. "

Mint a Népszabadság.

Ez 1 re viccesebb.

Janossz 2017.09.04. 19:43:54

@zord íjász: A fene azt a nagykovácsi finoman cizellált lelked!
Példálózol itt valami félnótásnak egy másik fórumon elkövetett bunkóságával?
Ha valahol romlott ételt adtak, nem megyek a szomszéd vendéglőbe reklamálni, ugye?
Amit az úgynevezett kormánypártiak itt, az Indexen előadnak, az meg csupa móka, kacagás, ugye? Rém kedves emberek ők.
Konkrétan itt támogat egy olyan kommentelő, már háromszor téged, aki pár hónapja családostul kiirtással fenyegette meg egy blog szerzőjét.
Akkor épp szép vidéki házakat fényképezgettél, nem jutott el hozzád a hír.
Köpni kell, phű!

6.Lenin 2017.09.04. 19:47:20

@mojoking77:

"de a liberalis baloldal -hala az egnek- pont nem az eroszakrol szol."

A lefejezés nem a liberálisok kedven időtöltése volt már a kezdeteknél is + később a körmözés, meg nagy tömegek táboroztatása a baloldali elvtársaiknak?

Ez már tényleg kezd vicces lenni.

mojoking77 2017.09.04. 19:53:43

@6.Lenin: Liberalizmus=kommonizmus?
Nem baratom, meg veletlenul sem.
Vicces?
Lehet. Mosolyogj csak nyugodtan, inkabb mint frocsogj/hoborogj. Nyugodtan nezz hulyenek, nekem nagyon nem faj egy nevtelen trollocska lenezese. Hidd el jol megvagyok,kb elegedett az elettel, es remelem nem is rontja el egy ket fizetett szarhazi, aki bele sem gondol abba, mivel jar a tette.
Bar, igazabol belegondolva Budahazy baratototok ugyanezt gondolta a Fideszrol. Meg is lett az eredmenye.
Legyen o a pelda az osszes feregnek, aki most epp polgarhaboru/utcai zavargasok kirobbantasan faradozik.

VaradiJanos 2017.09.04. 19:55:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerintem pedig itt álmodoztok állandóan forradalomról, lincselésről és hasonló finomságokról. Ne tagadd, mr fröcsi!

inteligencs elenzeki 2017.09.04. 20:01:50

@6.Lenin:
"Kísérletek biztosan lesznek, hiszen az anyagiak is meglesznek hozzá, és az érdek is (aki az anyagiakat is biztosítja).
Volt ahol be is jött."

Gondolom Ukrajnára gondolsz.
Igen, de ott egészen más volt a terep. Az emberek elnézték a Majdani provokációt, bízva benne, hogy az uniós tagság lesz a vége a dolognak. Egészen más volt a szitu.

6.Lenin 2017.09.04. 20:02:44

@mojoking77:

Nem fröcsögök/háborgok, csak tényleg mosolygok ezeken, amikor megpróbáljuk a másikra kenni az emberiség minden gonoszságát/hitványságát.
Ezek nagyon jellemzik az embert.

Mindig a másik a gonosz.
Az erőszakra pedig mindig vannak kész érvek a jogosságát illetően. Főleg a győzteseknek.

Annak kimondottan örülök, hogy elégedett vagy az életeddel. akkor te sem fox az utcán zavarogni. Legfeljebb csak a híradásokból fox tájékozódni, velem együtt.

mojoking77 2017.09.04. 20:11:40

@6.Lenin: Nincsenek ervek az eroszakra. Talan az egy, amikor valaki a kozvetlen, vagy csaladtagja altal kozvetett, testi epseget vedi.
Minden mas kivedheto.

DFK 2017.09.04. 20:11:51

@mojoking77: a libbal pont az erőszakról és terrorról szól. Enyhébb formában véleményterror, erősebb esetben fizikai terror, pl BLM az USÁban.

Ggábor 2017.09.04. 20:12:28

@rasztaszív: Amikor a szexbombák kimennek az utcára tüntetni, merő szolidarításból, én is kimennék. (Nem részrehajlás, a tanárokért és a tűzoltókért is kimentem).

És szívesen szavaznék egy tűzszerészek - szexbombák koalícióra a tavasszal. Legalább meg kellene próbálni, jobbnak tűnik, mint a többi formáció ...

6.Lenin 2017.09.04. 20:13:01

@Comte de Gippaud:

Nem csak Ukrajnára. Máshol is történtek hasonló kísérletek, több-kevesebb sikerrel.
A szándékon (anyagiakon) biztos nem fog múlni, jelentkezők is lennének.

A szándék az adott, a szitu természetesen mindenhol más, hiszen előfordulhat mögötte jogos elégedetlenség is a fennállókkal szemben, de nem biztos, hogy mindkét oldal ( a zavargást támogató és az elégedetlenek) ugyanazt a végkifejletet szeretnék elérni. Erre se rossz példa Ukrajna.

Nálunk nagyon kis csoport szeretné a változást, vagy nem is a változást, hanem akik nagyon szeretnék, azokra nagyon kevesek ácsingóznak. Más meg nem látszik.
A változásra mindig van igény tulajdonképpen, csak nem mind1, hogy az milyen legyen, és hányan is szeretnék igazán.

Drednaught 2017.09.04. 20:13:44

@zord íjász: Én értem amit mondasz, de nekem nem is a kommentek miatt van tele a tököm. Azt megszoktuk mára, hogy a kommentelő megszorozza magát százzal és az anonimitás gyalázatos leple alatt olyanokat mond, amiket józanul sose mondana.
A gondom az újságírókkal, a cikkekkel, a hazudozással, a kiragadott félmondatokkal, a szándékos ferdítésekkel van.
Alja emberek aljas célokat szolgálva dagonyáznak önmaguk liberális mocskában.
Én bizony Kimi nagyvezért tartanám életben.
Ceterum censeo 444 esse delendam

6.Lenin 2017.09.04. 20:14:44

@mojoking77:

Ebben nagyjából 1etértek veled.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 20:17:30

@6.Lenin: 1983 óta napi rendszerességgel olvastam a Népszabadságot. 30 éven át. A Hétvége melléklete mindent vitt. Kítűnő újságírók dolgoztak benne. Röhögve átkozódtam, amikor ledarálták és beszántották, pedig hihetelenül elfogult és pontatlan kezdett lenni, pl. konkrét nagykovácsi-építészeti ügyekben is, amelyekről én mindent tudok.

Nagyon sajnálom, hogy megszűnt.
Soha nem gondoltam szennylapnak. Biztos, hogy értetted, amit írtam?

mojoking77 2017.09.04. 20:18:41

@DFK: Furcsan latod a vilagot. Lehet kettonk kozul nem en vagyok a feleslegesen tulfeszulve? A BLM mint terrorcsoport? Szerintem vizsgaltasd ki magad egy szakemberrel, valoszinuleg erdekes dolgokat fog talalni...

frikazojd · http://kocs.ma 2017.09.04. 20:19:40

@Dorottya Veres: ó te beteg idióta, te komcsi szarcsimbók. nézd már meg az általad linkelt kép jobb alsó sarkát te szenny.

6.Lenin 2017.09.04. 20:23:10

@zord íjász:

Nagy tételben mertem volna fogadni, hogy kb ezeket fogod válaszolni. (magas labda volt)
Természetes, hogy te döntöd el, hogy melyik lap a szennylap, és kik a nem újságírók.
Meglepődtem volna egy más válaszon.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 20:23:56

@Janossz:
1. Nincs befolyásom arra, ki támogat és ki támad engem egy-egy poszt kapcsán.
2. Ki az, akiről szó van és melyik blog szerzőjét fenyegette kiírtással? Gondolod, hogy a blog.hu összes kommentelőjét ismerem, és napi szinten nyomon követem a tevékenységét? Óránként? Tudod mennyi blog van a blog.hu-n?

Több mint 300.000 és ebből 25.000 aktív. Több tízezer regisztrált kommentelővel.

3. "Amit az úgynevezett kormánypártiak itt, az Indexen előadnak, az meg csupa móka, kacagás, ugye? Rém kedves emberek ők." Mondtam ilyet? Mondtam, hogy rém kedves emberek? vagy az ellenkezőjét? Igyekszem mindig, mindenkinek normális hangnemben válaszolni. Bárkinek, bármikor, bármilyen politikai oldalhoz tartozzon. Mitől gurultál így be?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 20:24:47

@VaradiJanos: Hazudozol, kistáska? Idézek neked te faszfej!

szeka.blog.hu/2017/03/30/a_magyar_kormany_nyiltan_ertelmisegellenes_politikat_hirdetett_meg

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2017.03.31. 13:31:10
@conchita wurst: Hülyeségeket már ne beszéljetek! Orbán legitim választásokat megnyert, legitim miniszterelnök. Csak legitim módon, választások útján leváltani a számomra elfogadható és minden demokratikusan gondolkodó ember számára."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 20:30:57

@Dorottya Veres: Viszont a szocik alatt a szoci vezetők nem vizionáltak utcai harcokat.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 20:33:16

@Drednaught: Ebben nyilván -és bizonyíthatóan- sok igazság van, a blog.hu-n is tarolnak a száznevű trollok, de egy szerkesztőség bármiféle fenyegetése semmiféleképpen nem elfogadható. A kedves vezetővel való összehasonlítás a 444-nek pedig a 444-re jellemző barokkos túlzás, csőlátó fikázás. Szándékosan mondtam olyan hasonlatot, amit nyilván sértőnek érzel, hogy tudd: teljes tévúton jársz, amikor a 444-et a sátán segglyukaként kezeled. Korlátlan kritikával sújthatóak, ezek jó részét védeni se tudnák, mert ők is tudják, hogy a kattintásszám növeléséért bármiféle ócska, két mondatból álló fikázó "cikkre" képesek, de messze nem olyan gonoszak, mint ahogy beállítod őket. Egy tömeggyilkos, koncentrációs táborokat működtető elmebeteghez hasonlítani egy magyar újságírógárdát, teljesen abszurd. Az égetés ennek megfelelően szintén.

zokogjatok 2017.09.04. 20:33:46

@zord íjász: attól gurult be így, hogy ellent merészeltél mondani a dogmának, miszerint jobbos = agresszív alávaló szar, balos = progresszív européer úrigender

Janossz 2017.09.04. 20:34:01

@zord íjász: Nem gurultam be, csak piszkosul kilóg a lóláb, mikor a cikked legalább feléből süt az ellenzék iránt táplált ellenszenved.
"Olvastál-e már valaha kommenteket a médiapiacnak abban a maradék 5%-ban, amit még nem darált be a kormányzat propagandagépezete? Hozzászólásokat tehát pl. a 444, a hvg, a Magyar Nemzet cikkei, vagy éppen itt, az index blog.hu szolgáltatásának politikai posztjai alatt? Szembesültél-e már az internet népének véleményével, vitájával? Láttál-e már ugyanebben a médiapiaci szeletben, a Hír Tv-n. ATV-n, RTL-en politikai vitaműsorokat és beszélgetéseket politikusokkal, újságírókkal, elemzőkkel? "
Mintha ezek lennének gyűlöletgyárak legalábbis. Az öt százalék...Hát gyorsan számoljuk fel őket! Nagykovácsiban nem sugároz az Echo, vagy zavarja Soros az adást tán?
Kérdezd Birka cimborát a családirtás mibenlétéről, majd mesél.

zokogjatok 2017.09.04. 20:36:26

Ja jó a cikk, látszik hogy visít alatta a "békés" "többség" :D

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 20:44:40

@6.Lenin: Én nem döntöm el, melyik újság szennylap, én a véleményemmel állok ki, vagy utasítom el média egyes termékeit. A piac és a valóság dönt helyettem is majd. Amíg a hirdetések révén torzítható a médiapiac, nincs értelme arra várni, hogy olyan újságok is bedőlnek, amelyek a valóság mocsarában (szabad piacgazdasági körülmények között) egy perc alatt becsődölnének és eltűnnének.

De a valóság vagy a hatalom keze mindenkit utolér. Egyszer. Valakinek előbb jött el. A Népszabadságnak. Ennek nem örülök, mert ez egy veszteség a véleményem szerint. A régi origót is sajnáltam. A mostaniért egy könnycseppet se hullajtanék, de ez nem jelenti azt, hogy nálam van a bölcsek köve. Elképzelhető, hogy zseniális az origo, szoktam időnként linkek útján rátévedni, de nekem nem tűnik elfogadhatónak, és most nagyon elegánsan fogalmaztam. Ettől még kiosztottam a momentumot itt a blogon, amikor játszották az eszüket náluk.

Nem igazán tudom követni, mi a fikázásod tárgya az irányomban. Nem zavar, elfogadok és tudék én kezelni mindent, csak még nem jöttem rá, mire utazol.

6.Lenin 2017.09.04. 20:51:15

@zokogjatok:

Pedig nagyon 1xű a megoldás.

Az adott, hogy vannak a demokraták és vannak a birkák. A demokraták mindent jobban tudnak, és, ha nem ők vannak hatalmon, akkor semmi sem lehet demokratikus. Világos.
Vannak a birkák, akik mindig valakinek a seggében dagonyáznak. Semmire sem alkalmasak.

Csak ennyibe kellene beletörődniük a birkáknak és mindeki hepi lehetne.
1xű, de valahogy nem akar összejönni.

Jogos, ha néhányan dühösek lesznek(?)

]{udarauszkasz 2017.09.04. 20:55:18

Elobb-utobb eljon az az ido, amikor a serulekeny magyar gazdasag egy elore nem lathato kataklizma (ujabb vilagvalsag, haboru, nyersanyagvalsag, olajvalsag, miegymas) miatt a vegletekig megroppan. Onnantol fogva az ehezo emberek millioit mar nem fogja tobbe erdekelni, hogy ez fideszes, az meg szoci, vagy mifele. Az etelert, vizert, futesert fognak az utcara menni, es gyilkolni. Elobb-utobb meg fog mutatkozni az eredmenye annak is, ahogy az oktatast modszeresen kicsinaltak evtizedeken keresztul. A primitiv bunko nem fog leulni targyalni, a primitiv bunko, amelyik csalodott abban, amit az iskolaban a fejebe vertek, csak egy 56os szintu balhe kereteben fog tudni ervenyt szerezni maganak. Csak itt 56tol elteroen hianyozni fog a kepzett szervezo, vezeto reteg, ehelyett a kaosz lesz az ur.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.04. 20:55:24

@zord íjász:

A rendszerváltás előtt az a párt (gy. k. MSZMP) lövetett a tüntetőkre, amelynek jogilag is utódpártja az a párt (gy. k. MSZP), amelynek miniszterelnöke a rendszerváltás után a tömegbe lövetett.

Így már korrekt, ugye? Avagy vissza akarsz menni Árpád atyánkig?

Azért felhívom a figyelmedet arra, hogy a Fidesz NEM utódpártja egyetlen rendszeváltás előtti pártnak sem, ellentétben a 2006-ban tömegbe lövető MSZP-vel.

"Nem vitás, hogy sok tízezren vannak ilyenek a 600.000 menekült között is, akik ideiglenesen/talán örökre elmentek ebből az országból. inkább lelépnek, mint dróton rángassák őket a gyűlölet spiráljában, egyre lejjebb"

Aha, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában is Orbán rángatja a lakosságot a gyűlölet spiráljában, mi? Még jobban is, mint itthon, mert a 4 országból 3-ban nagyobb a kivándorlók aránya, mint nálunk.

p1.picsto.re/NWfsO.png

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 20:55:31

@Janossz: "Mintha ezek lennének gyűlöletgyárak legalábbis." Nem szoktam gyűlöletgyárakat olvasni, a posztban jelzett index-hvg-444-Hír Tv-Atv tengelynek viszont rendszeres látogatója, olvasója és nézője vagyok, így tehát a felvetésed értelmét vesztette. Rendszeresen, tömegével linkelek róluk cikkeket, tv műsorokat. A blogposzt felépítéséhez nélkülözhetetlen kellékek voltak, hiszen a kormányzatról-fideszről-orbánról kialakított kép megértéséhez kellettek. Elemezzem neked a saját posztomat?

"Nem gurultam be, csak piszkosul kilóg a lóláb, mikor a cikked legalább feléből süt az ellenzék iránt táplált ellenszenved."

Az ellenzék iránt érzett ellenszenvem?! Múltkor meg egy becsületes seggnyaló bolsevik voltam a kommentelők szerint, most meg már a szegény ellenzéket ütöm?

Kissé nehéz dolog autonóm, független, szabad embernek lenni e kies honban, de azért még vagyunk néhányan, akik kitartunk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 21:00:42

@6.Lenin: Pont te magyarázol, te vén munkásőr, aki igyekszel belemagyarázni mások írásaiba, azt ami nincs is benne, azután számon kéred azt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.04. 21:01:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A fideszesek készítik elő a hangulatot. Majd csinálnak egy kis zavargást, aztán bevezetnek egy rendkívüli állapotot, ha úgy érzik szarban vannak. Régi recept."

Valóban régi recept, a baloldal már 2014-ben is ezzel riogatott. Emlékszel a 2014-ben a Fidesz-kormány által bevezetett rendkívüli állapotra?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 21:02:56

"Az nyeri a választást, aki nagyobb, egységesebb, elkötelezetebb tábort tudhat magáénak: ezt azzal is támogathatod, ha a bizonytalanokat távol tartod az urnától. "

Vagy hogy kreálsz sok kis pártot, hogy az emberek el se tudjanak igazodni a szavazó lapokon.

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:03:19

Kihagytad az orbánviktorösszefoglalóból a cigányvajdát

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 21:05:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem a baloldal vizionált utcai zavargásokat. Nem a baloldal vezetői ültek be 2006 nyarán a Fradi B-középbe, amely utána lerohanta a TV székházat.

mojoking77 2017.09.04. 21:08:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Emlékszel a 2014-ben a Fidesz-kormány által bevezetett rendkívüli állapotra?"
Hmmmm.... Hianyozhattam akkoriban, mert nem remlik. Milyen rendkivuli allapot volt?

Janossz 2017.09.04. 21:09:03

@zord íjász: Autonóm, független ember, ha egy anomáliáról ír, talán igyekezne példálózni mindkét érintett oldal dolgairól. Neked csak az egyikről sikerült. Így cikked olvasván könnyen jut szegény független ember arra a következtetésre, hogy az ellenzék szítja a gyűlöletet.
Mesélek valamit. Pár éve diadalmas Békemenet volt Pesten. B É K E M E N E T.
Vették a kanyart az Oktogonon, ahol ellentüntetők fejezték ki nemtetszésük.
Erre a nagy békés sokadalomból egy lengyel (!) zászlót vivő ötvenes nő a legordenárébb, legmocskosabb szavakat ordította ki feléjük. Egy BÉKEMENETBŐL.
Lengyelnek álcázva, magyarul. Ilyes példát nem hoztál, meg kormánysajtóst se.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 21:11:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A rendszerváltás előtt az a párt (gy. k. MSZMP) lövetett a tüntetőkre, amelynek jogilag is utódpártja az a párt (gy. k. MSZP), amelynek miniszterelnöke a rendszerváltás után a tömegbe lövetett.

Így már korrekt, ugye? Avagy vissza akarsz menni Árpád atyánkig? "

Igen, ez kifejezetten korrekt, bár attól tartok a szocialisták talán tiltakoznának az ennyire direkt megfeleltetés ellen. Hogy jön ez ide? Tudom miért írtad, de amire reagálsz, az szerény véleményem szerint egy teljesen jogos felvetés volt a részemről, mert nem értettem, hogy a kommentelő mire gondol, amikor azt mondja, hogy csak a baloldaliak lőttek a tüntetőkre, hiszen ez önmagában nem igaz. A pontosság elengedhetetlen része a helyes irányú kommunikációnak.

"Azért felhívom a figyelmedet arra, hogy a Fidesz NEM utódpártja egyetlen rendszeváltás előtti pártnak sem, ellentétben a 2006-ban tömegbe lövető MSZP-vel."

És én nem is említettem semmi ilyet. Mire reagáltál ezzel?

"Aha, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában is Orbán rángatja a lakosságot a gyűlölet spiráljában, mi? Még jobban is, mint itthon, mert a 4 országból 3-ban nagyobb a kivándorlók aránya, mint nálunk."
Vastagon leszarom, hogy hol nagyobb a kivándorlás mint nálunk. nekem ez a 600.000 fáj, -bár tökéletesen megértem, mert az esetk nagy részében szimpla anyagi érdek áll, hazudik, aki mást mond, és én sem mondtam mást- és természetesen az említett országok kivándorlását nem kenem, és nem is kentem Orbán Apánkra, de teljesen véletlenül ismerek nem egyet, nem kettőt, nem hármat, akik azért mentek el innen, mert már képtelenek voltak elviselni azt, ami 2002 óta ebben az országban megy, és még többet ismerek, aki ugyanezt mondja, és ha nem kötnék ide az öreg szülők, a családi kötelékek, a ház, a telek gondja, már elhúztak volna innen a vérbe.

Te egy kifejezetten értelmes kommentelőnek tűnsz, függetlenül attól, hogy mikor-miben értek veled egyet, szoktam olvasni a hozzászólásaidat a blog.hu egyéb posztjainál, nehogy lerombold az illuzióimat azzal, hogy most puszta érzelmi/politikai elkötelezettségből elkezdesz nekem vetíteni, mintha ebben az országban nem a fortyogó gyűlölködés katlanjának szélén táncolnánk mindannyian. Naponta egymillió tonna szar ömlik a hírportálokról, vagy éppen az utcáról, gondolom érzékeled a problémát.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 21:12:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igaz. Természetesen ez is létező és alkalmazott technika.

6.Lenin 2017.09.04. 21:16:55

@zord íjász:

Nem fikázlak, csak elolvastam a posztot.
Kíváncsi voltam. aztán feladtál egy magas labdát ( a 444-et simogató részben)
A 444-et nem követem. 1x olvastam bele, azóta nem. Olvasom a 888-on a hozzászólásaikat.

Nos a magas labdát kihasználtam, be is jött. Jól tippeltem. Ennyi.
Természetesen jogod van eldönteni, hogy a magad számára mit tartasz elfogadhatónak, és mit leítélendőnek. Ebben nincs is semmi.
Csak nekem olyan vicces(nek tűnik), ha valaki szinte görcsösen igyexik magát "függetlennek", kívülállónak mutatni.

Szerintem pont az a baj ma, hogy nem merik sokan vállalni a hovatartozásukat. Talán az is igaz, ez inkább a vállalhatatlan politikusoknak róható fel, mert hát az idea (ami valamennyire kedves lehetne a számunkra) maradékát, általuk kiforgatott maradványát próbálják velünk elhitetni, hogy ők képviselik. Mi meg csak szeretnénk valahová tartozni, csak néha ciki őket is felvállalni.

Ezért teszünk úgy mintha, aztán görcsösen próbáljuk takargatni, hogy mégsem annyira.
Én csak ennek a miértjeit próbálom megfejteni. Ezek a posztok pedig erre jó alkalmat kínálnak. Mivel névtelenek, a személyek valójában érdektelenek.

A Népszabadságot néha elolvastam-nem tartozott a kedvenc lapjaim közé, ezért talán csak annyiban hiányzik, hogy nem olvashatom a másik oldal szintén elfogult véleményét. Az egyoldalúság pedig még jobban torzíthat. Nem ismerhető a középút.
Az is igaz, hogy ma már az írott sajtónak nincs is akkora jelentősége, mint régebben volt. Van helyette más (kellően torzító forrás)

morph on deer 2017.09.04. 21:23:29

"Ez egy jogállam, ez egy demokrácia, amelynek vannak jogszabályai, törvényei, hatóságai..."

Ezen azért még kéne morfondírozni egy kicsit, - vagy ez egy régi cikkből került át ide véletlenül?
Különösen ez a kitétel, miszerint: "Feljelentéseket kell tenni," valószínűsíti, hogy nem up to date információkon alapul a fejtegetés..!

Egyébként a cikk lényegével egyetértek, miszerint ne legyen polgárháború, mert ezek a szemetekegyszerűen nem érdemlik meg, hogy civilizált, normális emberek bemocskolják velük a kezüket!

Igen, provokációk várhatóak, de a kegnagyobb csapás a provokátorra, ha sikertelen a provokáció!
Hogy mit lehet(ne) mégis tenni?

Dokumentálni mindent, minden kisérletet, ami arra irányul, hogy elszabadítsa az indulatokat és jogalapot teremtsen ellenintézkedésre!
Manapság gyakorlatilag mindenkinél van telefon, hang- és képrögzítési lehetőséggel, - tessék használni!

Akik pedig valóban békét akanak, azoknak javaslom, hogy hozzanak létre egy nyilvánosan, bárhonnan elérhető tárhelyet egy felhőben, ahova fel lehet küldeni a bizonyítékokat, még azon melegében, mielőtt valami 'történne' a telefonnal, vagy a hálózattal...

A nyilvánosság az az erő, ami egyedül képes sakkban tartani a hazaihoz hasonló, kezdő autoriter rendszereket, semmi más!
Tessék használni!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 21:23:30

@eßemfaßom meg áll: "Kihagytad az orbánviktorösszefoglalóból a cigányvajdát"

Le a kalappal. Tudsz. Kiszúrtad, Ez nem cinizmus, tényleg elismerésem. Mondjuk aktív vagy a blog.hu-n, látod mi megy, te magad is hozzáteszed a magadét. A helyzet az, hogy nem hagytam ki. Az első változatban még benne volt, egy tucatnyi más, durva, kíméletlen sértéssel együtt. Szándékosan kiszedtem. Ez már annyira alja volt nekem így is, hogy úgy éreztem, még a liberális-baloldali ellenzék hívei is szégyellnék magukat, ha abban a tömegben és minőségben szembesíteném őket a leírtakkal, amivel ezerszám talákozni a neten a toleráns, európéer megnyilvánulásaikban.

Én kritizálom a kormányzatot, és ütöm a Vktort, ha úgy érzem erre szükség van, hogy a magam nevetségesen szerény eszközeivel beavatkozni próbáljak a negatív folyamatokba (soha nem sikerült még, miért is sikerülne, ez inkább terápia, kibeszélő) de azért igyekszem megőrizni a méltóságomat. Egy bizonyos szint alatt ez pusztító hatással van arra is, aki megteszi. És én egy faluban élek. Ez bizony számít. Még mások aljasságait sem idézem szívesen, csak, ha elkerülhetetlen.

6.Lenin 2017.09.04. 21:24:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

B+, honnan veszed, hogy munkásőr voltam? Én magyarázok bele?
Azt sem érted amit írsz.
Mi a faszért erőlködsz velem? Már régen leírtam, hogy számomra egy nagy köcsög vagy. Nem azért, mert más a véleményed.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.04. 21:32:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem a kérdésemre válaszoltál.

@mojoking77:

"Hianyozhattam akkoriban, mert nem remlik. Milyen rendkivuli allapot volt?"

Hát épp ez az!

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:35:55

@morph on deer:" Dokumentálni mindent, minden kisérletet, ami arra irányul, hogy elszabadítsa az indulatokat és jogalapot teremtsen ellenintézkedésre!"

Magyarázd már meg kérlek, hogy a fidesznek - ami minden létező felmérés szerint brutális fölényben van - mi érdeke van az indulatok elszabadításában?

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:37:29

@morph on deer: "Dokumentálni mindent"

Mondjuk a híres bajai "dokumentált választási csalás" video után ezt a dolgot annyira nem erőltetném :)

mojoking77 2017.09.04. 21:38:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nah, jer, okits, tenyleg nem tudom, milyen szuksegallapotok voltak 2014-ben

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:39:27

@zord íjász: pedig ez az alfája és omegája az orbángyűlöletnek. cigány. Ez kihagyni egy orbánozós listából durvább hiba mint kihagyni a II VH áldozatai közül a zsidókat

mojoking77 2017.09.04. 21:41:00

@eßemfaßom meg áll: Bocs nem nekem cimezted, de tenyleg ugy erzed, ez a problema gyokere, vagy ironizaltal,csak nem vettem eszre az ironiajelet a mondat vegen?

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:41:05

@mojoking77: nem volt de az ellenzék nagyon szerette volna. Értem?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 21:42:18

@6.Lenin:" Csak nekem olyan vicces(nek tűnik), ha valaki szinte görcsösen igyexik magát "függetlennek", kívülállónak mutatni."

Nekem ehez semmiféle erőfeszítést nem kell tennem. Az egész blog bizonyítéka ennek.
Egyetlen kattintásomba kerülne, hogy posztokat dobáljak ide, két perc alatt összezavarodnál, hogy nácizzál vagy zsidóbérencezzél. (megtörtént velem) Nem tudom, hogy mi az ami lejött neked a "444 simogatásból", mert egy másik kommentelő, meg úgy kezelt, mintha gyűlöletgyárnak állítottam volna be az említett szerkesztőséget. Hiába, nehéz ezt eldönteni. :-)

Ha holnap a Gyurcsány mond egy fél jó mondatot, amit érdemesnek találok arra, hogy posztot írjak róla: megdicsérem, elismerem. Ha marhaságot beszél/tesz, azt is.
Ha a Viktorral egyetértek, megírom. Ha undorodom éppen tőle: azt is. Megtettem.

A Botkáról, a Momentumról is van itt poszt. Hideg-meleg.
És én rajta vagyok a Kubatov-listán, mert- természetesen- részt vettem a kvótanépszavazáson, és aláírtam. A fidesznek. Orbán Viktornak.

Melyik oldalra kéne állnom? Mi Liberálisok, már csak ilyen szabad emberek vagyunk.
Ezért tisztelem a Puzsért. Elmondja a véleményét. Akinek tetszik: jó. Ha valakinek nem tetszik: az is jó. Ő önmaga: Kerek, egész, kikezdhetetlen.

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:43:01

@mojoking77: valami oka biztos van, hogy kényszeresen csutivajdázik minden igazi demokrata tetszőleges poszt alatt

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 21:46:33

@eßemfaßom meg áll: Ez ellen az érv ellen nem tudok védekezni, csak mentegetőzve ismételni, amit elmondtam. Én szégyelltem volna magam, ha le kell írnom olyan tömegben és mínőségben, ahogy ez ömlik a neten.

Van úgy, hogy nem tudjuk átlépni önmagunk árnyékát, és ez a pontosség, hitelesség rovására megy. Vállalom. Inkább ez, mint a szégyen.

6.Lenin 2017.09.04. 21:46:52

@eßemfaßom meg áll:

A "dokumentálásnak" pont az a lényege, hogy utána azt a felét lehessen idézni, bizonyítékként lobogtatni, ami az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit a másik állít. Az egészet dokumentumot soha nem szokták bemutatni, de jó ha van, mert egy más időszakban lehet, az eddig elhallgatott rész lesz a döntő, hogy mi mégsem.

Nyomortelepy 2017.09.04. 21:50:28

Nehéz lehet a semmiből egy ekkora grandiózus nagy írást kikerekíteni. Merthogy semmi nem változott, és semi nem történt ami változásra utalna. És ez tulajdonképpen jól is van így, figyelembe véve a zellenzék képességeit. Ezek akkora seggek, hogy még elkúrni se bírnák ha volna mit

eßemfaßom meg áll 2017.09.04. 21:56:56

@6.Lenin: az általam említett híres bajai "leleplező" videónál ez nem forgott fenn, nem volt eltitkolt másik fele, 1:1-ben kamunak készült

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 22:00:12

@morph on deer:
" "Ez egy jogállam, ez egy demokrácia, amelynek vannak jogszabályai, törvényei, hatóságai..."

Ezen azért még kéne morfondírozni egy kicsit, - vagy ez egy régi cikkből került át ide véletlenül?
Különösen ez a kitétel, miszerint: "Feljelentéseket kell tenni," valószínűsíti, hogy nem up to date információkon alapul a fejtegetés..! "
1. Magyarország egy jogállam. Ebbe nem lehet belekötni. Jogállamnak elég gyenge minőségű, de attól még az. Ezt már egyszer kifejtettem, az is index címlapot kapott.

zordidok.blog.hu/2016/07/07/viktor_houdini

2. Értem, hogy mire célzol, de téged, mint állampolgárt nem kell, hogy elriasszon a kötelességedtől, a lehetőségeidtől Polt Péter tevékenyége. Te megteszed, amit kell, megteszed, amit lehet. Dokumentálsz, feljelentesz, miegymás. A többi nem a te dolgod. A te lelkiismereted tiszta. Megtetted, ami megtehettél demokratikus keretek között. Ha a valóság titeket igazol, és az Orbán-rezsim elleni gyűlölet/az Orbán-rezsimmel szembeni elégedetlenség tényleg olyan erős, akkor 2018-ban hatalomra kerül az ellenzék, lesz vizsgálat, elszámoltatás, dínom-dánom, előkerülnek a fiókokból az elsüllyesztett feljelentések, és újra előveszik az ügyeket, a már európai norma szerint működő hatóságok, börtön, fegyház vár a kollégiumi szobatársakra, halleluja.

mojoking77 2017.09.04. 22:01:54

@eßemfaßom meg áll: Bocs, nem hiszem, hogy valaha csinaltam volna ilyet, pedig nalam liberalisabban gondolkodo, alapvetoen jobboldali ertekrend szerint elo lennyel ritkan talalkozol akarmilyen forumon.

6.Lenin 2017.09.04. 22:03:21

@zord íjász:

Nekem tök mind1, hogy melyik oldalon állsz, ezt nem is kértem számon. Véletlenül olvastam el a posztot és nekem az jött le, hogy 1x idecsapok, aztán oda is egy simogatás.
Aztán jött a megállapításod a silány, érdektelen törvényszerű eltűnéséről. Így általánosságban.
Kíváncsi voltam, hogy a Népszabadság esetében miként fordulsz 1et. Bejött.
Mások is felróttak néhány hasonlót, amit igyexel megmagyarázni.

Ennyi az egész. Nincs ennél több benne. El tudom fogadni, hogy ezeket te így kezeled. Ha azt is elfogadom, hogy mennyi minden belefér a "liberalizmusba" pont ezen miért is csodálkoznék?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 22:15:24

@6.Lenin: A világ csak a csőlátó tálibok gondolkodásmódjában fekete-fehér. Minden árnyalatok, színek, finomhangolások összessége. Egyszerre lehet ütni és simogatni ugyanazt a személyt/dolgot/bármit, csak az a lényeg, hogy ne ugyanazért, és ne egyszerre/egyazon pillanatban, mert ez nem is logikus, és akkor összezavarodik az alany.

Biztosan van a 888-nak is jó oldala. Te olvasod, te tudod. Ismered a hibáit, erényeit. Én a 444-et olvasom, a hvg-t és az összes többit, amit felsoroltam. Én azokat ismerem. Tudom őket ütni és simogatni is.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 22:20:49

@Nyomortelepy: Messze van még 2018, és az ősz is csak most kezdődik, melynek forrósítását olyan sokan tervezik.

6.Lenin 2017.09.04. 22:32:54

@zord íjász:

Ez is bejött. Vártam, hogy mikor jössz a 888-al, mint visszavágási lehetőséggel.
Direkt nem írtam, hogy általában csak a kommenteket olvasom, elrettentő példának, hogy magukat értelmiséginek hazudók milyen alacsony szintre is képesek lemenni.

Én csak azon csodálkozom, hogy ilyen hozzáállással miként is gondolják sokan, amit talán ők nyújtanának, az jobb lenne, rajtuk kívül valakinek is.

Félinformációkból milyen könnyen megfellebbezhetetlen ítéletet mondunk a másikról, aztán csodálkozunk, hogy...
Írtam, hogy el tudom fogadni, hogy te így kezeled a dolgokat, semmi bajom vele. Magánügyed. Csak aljas módon leütöttem egy jó lehetőséget, hogy mélyebbre is betekintésem legyen. Bejött. Ennyi. Nem kell magyarázkodnod semmiért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.04. 22:34:52

@zord íjász:

"természetesen az említett országok kivándorlását nem kenem, és nem is kentem Orbán Apánkra, de teljesen véletlenül ismerek nem egyet, nem kettőt, nem hármat, akik azért mentek el innen, mert már képtelenek voltak elviselni azt, ami 2002 óta ebben az országban megy, és még többet ismerek, aki ugyanezt mondja"

Ez még messze nem bizonyíték arra, hogy VALÓBAN Orbán rendszere miatt mennek vagy mennének el. Gondold csak végig:

Az ország munkaképes korú lakosságának legyen mondjuk 10%-a keményen balliberális meggyőződésű. Ez a tíz százalék utálja Orbánt, és most lényegtelen, mennyi okkal vagy ok nélkül. Őket olvasod a kommentekben, ők vonulnak ki tüntizni (a tüntizés nem azonos a tüntetéssel, biztos tudod, mire gondolok) és ők mondják el minden lehetséges alkalommal, hogy orbántakaroggy. Amivel amúgy nincs is semmi baj, szabad véleménynyilvánítás. Vagyis feltételezhető, hogy a kizárólag gazdasági okokból kivándorlók között is kb. 10%-ban képviselve vannak ezek az orbángyűlölő emberek.

Ez akkor már 60 ezer olyan gazdasági kivándorló, aki bár gazdasági okokból megy ki, a gazdasági helyzetéért Orbánt hibáztatja ill. okként az "orbáni diktatúrát" adja meg.

"szoktam olvasni a hozzászólásaidat a blog.hu egyéb posztjainál"

Egyre kevesebben, mert a balos blogokból sorra tiltanak ki. Van olyan frissen indult blog, amelynek már az induláskor van egy tiltólistája, mert már az legelső komment küldésekor is azt üzeni, hogy ki vagyok tiltva. Nem igazán zavar, csak rávilágít egyfelől a ballib oldal, másfelől a tolerancia és a véleményszabadság furcsa viszonyára.

"nehogy lerombold az illuzióimat"

Ha ez csak illúzió, akkor nem is nagy kár a lerombolása. :P Amúgy érzelemből (is) csak két témában szoktam vitatkozni, ez pedig az abortusz és az állatvédelem. Az abortuszra semmiféle erkölcsi indokot nem tudok elfogadni. Nemrég beszélgettem valakivel IRL, aki szerint a magzat elpusztítása azért mégsem akkora bűn, mint egy gyereké vagy felnőtté. Én csak azt kérdeztem tőle, hány év életet vesz el egy gyilkos egy felnőtt embertől és hányat az "orvos" egy magzattól - ugye a magzattól veszik el a legtöbbet, hiszen az még alig élt pár hónapot és 75-85 évnyi élet állna előtte, ha nem küretelnék el. Mert hát így is lehet nézni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 22:40:07

@6.Lenin: A 888-at nem visszavágásnak szántam, hanem hasonlatnak. Nem adtál személyes támpontot mást, abba kapaszkodtam bele. Azt írtad olvasod a 888-on a hozzászólásokat/hozzászólásaikat. Gondoltam akkor biztosan jobban ismerd, mint én, hiszen nyilván a cikkekbe is belenézel. Én az indulásakor olvastam, hogy tudjam milyen, azóta inkább elrettentésként szokták emlegetni, olyanok, akinek adok a véleményére. Nem magyarázkodom, miért is tenném. Eszmét cseréltünk a világ és e hon dolgairól, tisztázzuk, amit kell, ahol félreérthető.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.04. 22:41:42

@zord íjász:

Érdekes dolog ez. A 444-et nem szoktam olvasni, az én ízlésemnek túl egyértelműen pártos. Ugyenezen okból nem olvasom az origót, a 888-at és a többi kormányközeli oldalt sem, mert egyrészt túl szelektívek, másrészt a színvonaluk _messze_ nem üti meg azt a mércét, amit elvárnék. Marad az index és a hvg, na meg persze az angol és német nyelvű híroldalak. Az index és a hvg is durván pártos, de legalább a színvonal kellően magas.

Na meg úgy általában sem a kormánypropagandára vagyok kíváncsi, hanem a kritikus véleményekre. Függetlenül attól, épp melyik párt kormányoz.

leponex 2017.09.04. 22:53:57

@6.Lenin: :) ha már idézünk...
a zember legyen tapintatos, még ha szívesebben idézne többet is a szerzőtől...
De a kívánságodra: Hajrá Magyarország ...
PS: kör ide vagy oda, a szándék ugyanaz (lenne, ha hagyják) : szabad nem gyűlölködni, szabad a másvéleményen lévőket nem provokálni azzal, hogy ő gyűlölködik, i tak dalse ...
A békés egyet nem értés kulturájáért ...

6.Lenin 2017.09.04. 22:54:01

@zord íjász:

Olvastam a posztban a 444-ről általad írtakat, erre (direkt szándékkal) hoztam szóba a 888-at, és vártam. Szemétség, elismerem.
Van egy rossz szokásom,inkább az szokott érdekelni, hogy vajon mit is takargat, igyexik elrejteni a másik.
Csupán megismerés, tisztázási szándékkal.

"Eszmét cseréltünk a világ és e hon dolgairól, tisztázzuk, amit kell, ahol félreérthető. "
Szerintem idáig még nem jutottunk el, pedig valóban erről lenne érdemes véleményt cserélni. Igaz, ahhoz előbb tisztázni is illik a hozzáállást, aztán lehet egymásnak feszülni. Majd talán 1x eljutunk odáig is. Szerintem nem is lenne ezzel gond.

Jó éjt!
Mindenkinek.

6.Lenin 2017.09.04. 23:01:26

@leponex:

Bocsi, de én csúsztatásnak vettem, hogy csak egy részét idézted (persze mert így teljesen más volt az értelme)
Annak örülök, hogy te tapintatból tetted és ezt most tudattad is velem. Hál'Isten még időben, már majdnem gyűlölettel a szívemben-irántad- tértem nyugovóra.
Megkönnyebbülés ez most számomra.

Jó éjt, neked is.

leponex 2017.09.04. 23:03:07

@zord íjász: ". Egyszerre lehet ütni és simogatni ugyanazt a személyt/dolgot/bármit, csak az a lényeg, hogy ne ugyanazért, és ne egyszerre/egyazon pillanatban, mert ez nem is logikus, és akkor összezavarodik az alany."
Ja.
Meg az eccerű kommer is, aki a blogod újraolvasva már nem annyira biztos abban hogy tényleg a 'gyűlölet' kulturája ellen lennél felesküdve.
Különben nem írnál ilyeneket:

"Egy polarizált, lövészárokháborúra kényszerített, és egyre jobban széttöredező társadalomban végül az sem tud elmenekülni a gyűlölet elől, aki szeretné távol tartani magát tőle: utoléri a munkahelyén, bekúszik a bőre alá, családok tagjait fordítja egymással szembe, barátságokat roppant meg. Pontosan ez a politikusok, a pártpolitika célja."

Senki, még egy blogger sincs ebbe a helyzetbe belekényszerítve, de ölég sok blogger dolgozik azon, hogy ez valóságnak tűnjön ( lásd 444)

Mert ez már netto demagógia, a rosszabbik fajtából, szerintem.
De szeretném, ha tévednék ...

leponex 2017.09.04. 23:05:26

@6.Lenin: :) bírom a zironiát, mégha kitudja ... jóéjt:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 23:06:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már hogyne arra válaszoltam volna! nem felejtettük el hogy is kezdődtek a 2006-os események!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 23:07:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kivándorlásról szóló rövid levezetésben van igazság, ez tagadhatatlan. Nyilván egy rendkívül torz, személyes statisztikát és személyes élményeket vetítek rá egy összetett folymatra...de ettől ez még létezik. Akkor is létezik, ha a kitántorgó balliberálisok, ahogy írod, valójában gazdasági okokból mennek ki, de azért belerúgnak még egyet az Orbán-rendszerbe, a gyűlölködésre és a feszültségre hivatkozva. Elképzelhető. De ettől még létezik. Én ezt írtam a posztban:

"...Nem vitás, hogy sok tízezren vannak ilyenek a 600.000 menekült között is, akik ideiglenesen/talán örökre elmentek ebből az országból. inkább lelépnek, mint dróton rángassák őket a gyűlölet spiráljában, egyre lejjebb..."

Nem mertem és nem is merném pontosan megtippelni a számukat, de, hogy maga a jelenség létezik, abban biztos vagyok. Rávetítettem a személyes tapasztalataimat a dologra és megpróbáltam megtippelni a számot. Sok tízezer.

Túloztam? Könnyen lehet. De még az is elképzelhető, hogy alábecsültem. Mert miért gondolod, hogy egy fidesz szavazó nem tud besokallnii attól, amit itt tapasztal? A fideszesek nem véreznek-e? És akkor már változik a képlet.

Mellesleg: 10 % liberális-baloldali szavazó? :-))) Ennél még az elfogult közvéleménykutatók is messze magasabb számot hoznak ki.

Abortusz? Hűha. Ez aztán kemény. Ilyen vitákba belemész? Én nem mernék. Értem, amit írsz, de hála az égnek, hogy nem erről diskurálunk, mert akkor tényleg vér folyna. Férfiként is nagyon...hogyan fogalmazzam...szabad nőpárti, döntéspárti vagyok a dologban. A nő dolga. Ettől függetlenül iszonyú tragédia minden abortusz, normális esetben a nőknél is, ők se jókedvükben fekszenek be, és a nemi erőszak áldozatait leszámítva nyilván számtalan egyéb megfontolás előkerül, de maga az erkölcsi része... a nő élete, a nő felelőssége, a nő méhe. Ezt a vitát valószínűleg már elég brutálisan lefolytattad , sokszor, ismert érv-ellenérvrendszer mellett. Mennyivel könnyebb, könnyedebb és felszabadítóbb terep a mocskos politika.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 23:07:47

@6.Lenin: Ne nyafogjál munkásőr! Lebuktál amikor a davajgitárt, a metalkót, meg a régi párt bulikat emlegetted.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 23:10:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az ország munkaképes korú lakosságának legyen mondjuk 10%-a keményen balliberális meggyőződésű. Ez a tíz százalék utálja Orbánt, és most lényegtelen, mennyi okkal vagy ok nélkül."

- Akkor te nem nagyon jársz emberek között. Már nincs olyan ismerősöm aki ne hányna a Fidesztől.

BiG74 Bodri 2017.09.04. 23:11:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem értem ezt a 10% -os matekot. Nem a százalék miatt, hanem szerintem logikátlan, már bocsánat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 23:12:34

@6.Lenin: Hát ez elég zagyva volt, szerintem magad sem érted. Nem kéne ennyi metalkót nyomnod így estefelé!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.04. 23:14:00

@leponex: Ez valóság. Vitán felül álló valóság. Adj hálát az égieknek, hogy téged nem érint, nem érintett. 2002 óta téma, sokkal intenzívebb jelenségként, mint előtte. Nem nálam, nem csak nálam, nem csak az én családi, baráti körömben

Mindenhol. Erről könyvet tudnék írni. Személyes tapasztalatból, hirtelen, olyan 30 példát tudnék mondani a közvetlen környezetemből.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.04. 23:14:44

@6.Lenin: "Már régen leírtam, hogy számomra egy nagy köcsög vagy. " - Álmodozzál csak vén munkásőr, nem fogadlak kegyeimbe!

leponex 2017.09.04. 23:29:22

@zord íjász: igen, a személyes környezet az, amire oly bölcsen szoktak hivatkozni bloggereink. Is.
Lehet, egy környezetváltás Neked is jót tenne?
Amikor megkérdezték az évtizedek óta Indiában élő tudóst: Milyenek az indiaiak? Azt én nem tudom, de akiket én ismerek a környezetemben azok ilyenek meg olyanok ...
Szerintem a zírástudó-féléknek ( ilyenek lennének a bloggerek is, talán) nem szabadna ennyire szelektívnek lenniük.
(Én 31 példát tudnék hozni, amikor a politikai polémiába belelovalódottak egyszer csak elröhögték magukat: nehogy má ezek miatt m9i vesszünk össze!)

Már ha tényleg a létező gyűlölet ellen valók lennének.
De ha nem, hát nem
üdv!

bagolyleső 2017.09.04. 23:41:46

nocsak. Riszpekt a poszternek.

bagolyleső 2017.09.04. 23:48:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szűk körben mozogsz, ezzel nem kéne hencegned.

morph on deer 2017.09.04. 23:53:53

@zord íjász:
Köszönöm a linket, tetszett.
Komolyan.
Viszont a jogállamot illetően nem értünk egyet. Elég csak a sukoró-ügy elitéltjeire gondolni, és világosabb lesz, hogy honnan nézve sem stimmel a meghatátozás - szerintem. De nyilván alacsonyabban van az ingerküszöböm, van esély rá.

"A többi nem a te dolgod. A te lelkiismereted tiszta. Megtetted, ami megtehettél demokratikus keretek között."

Ez már jobban zavar, mert ez konkrétum.
Sajnos, - talán a fentebb említett okból is - nálam nem működik az a megoldás, hogy alibi szinten "cselekszem" és utána is tiszta marad a lelkiismeretem, stb.
Ugyanis tudva és ismerve a díszes alakulat működését, ez nem más, mint látszat-cselekvés, és én nagyon nem állom a porhintést. Magam által a saját szemembe hintve sem.
Az már csak ráadás, hogy egy ilyen lépés csak a jogállamiság látszatának fenntartását segíti, mert ugye az állampolgár továbbra is bízik az államhatalom jogállami kereteken belüli demokratikus működésében, hisz lám, szabadon feljelenthet még a (korrupt pártkatonákat) kormányközeli személyeket is...

Szóval nem nyert.
Én inkább az archiválásban hiszek, mert vagy lesz annyi józan esze az érdekelteknek és közös erővel meglépnek egy rendszerváltást, és akkor van mit- és miért elővenni, vagy pedig ez a jópofaság folytatódik még X évig, akkor viszont jól helyen vannak a dolgok a felhő(k)ben, mivel úgy el lehet digitálisan ásni dolgokat, hogy az életben nem tüntetik el, ha fejre állnak se...
Így valahogy.

morph on deer 2017.09.05. 00:07:26

@eßemfaßom meg áll:
"Mondjuk a híres bajai "dokumentált..."

Hmm... Azért érdekelne, hogy 'valójában' ki is rendelte meg, és mondjuk mennyiért.
Az pedig kétségtelen, hogy mindig a felhasználó felelőssége, hogy milyen célra "kerül elő" valami, és annak mennyi köze van a valósághoz, ha egyáltalán.

Jakab.gipsz 2017.09.05. 00:20:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Kit és miért gyűlölsz te kis oktondi?

Miből gondolod azt, hogy annyira igazad van, hogy ezt a gyűlölködést meg engedd önmagadnak?

morph on deer 2017.09.05. 00:27:46

@eßemfaßom meg áll:
"... a fidesznek ... mi érdeke van..."

Nem is egy.
- Erőt tud demonstrálni, - ne legyen kétséged, hogy van mit - valamint azt, hogy nem lesz "szemkilövetés"!
(Mondjuk az 2006-ban sem volt: "szemkilövés" volt. Az sem esett jobban, de nem erről akarok vitatkozni, ez csak a szemantikai része a dolognak.)

- Erkölcsi fölényt tud mutatni, amire egyre nagyobb igény lenne, tekintve az urak telhetetlenségét. Innentől az már végképp az "erény" kategóriába sorolódna, orbánusul természetesen.

- A "népharag" végképp elsöpörné a "nemzetére rontó" baloldalt, még ha kis segítséggel is. Orbán végre mint hadvezér is bemutatkozhatna, amint fényes győzelmet arat..!

- Végre lenne kézzel fogható bizonyíték a "háttérhatalom" aknamunkájára! Az mondjuk kérdéses, hogy a CIA vagy a Mosad lenne-e minden mögött, de lehet, hogy már készül a kép - megdönthetetlen bizonyítékként - amint Soros lopakodik a Cinege utca felé, kezében az UZI, mert mi más...

Szóval bőven van miért, nyugodj meg!
:(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 01:17:07

@zord íjász:

"Mellesleg: 10 % liberális-baloldali szavazó? :-))) Ennél még az elfogult közvéleménykutatók is messze magasabb számot hoznak ki."

Keményen balliberális, orbángyűlölő szavazót írtam. Ez a teljes ballib szavazótábornak csak egy része. Na de amúgy is a példa volt a lényeg, nem a konkrét szám.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Már nincs olyan ismerősöm aki ne hányna a Fidesztől."

Mivel az ember az ismerőseit rokonszenv-alapon válogatja meg, nem csoda, hogy a TE ismerőseid között a lakosság átlagához képest nagyobb arányban vannak a TE politikai nézeteidet osztó emberek. Magyarán a mintád nem reprezentatív.

Ha a MSZP székházának előterében végzel pártpreferenciát mérő közvélemény-kutatást, akkor igen jó eséllyel az MSZP 98%-os választási győzelmét fogod kihozni. :) Csak azért nem 100%, mert a portás és a postás meg az MSZP-től hány. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 01:29:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Másrészt nem biztos, hogy aki hány a Fidesztől, az ballib pártra fog szavazni. Lehet, hogy a Fidesztől hány, de az ellenzéktől a hányás mellett a hidegrázás, a gyomorgörcs és a véres hígfosás is rájön. :)

Biztos nem hiszed el, de a Fidesz sok húzása nekem sem tetszik. De sokakkal együtt én is a Fideszt tartom jelenleg a legkisebb rossznak, ráadásul jópár komolyan haladó húzásuk is volt, amikbe inkább nem mennék most bele, mert csak végeláthatatlan vitákhoz vezetne.

2010-ben és 2014-ben is sokan nem szeretetből szavaztak a Fideszre, hanem azért, mert Gyurcsányt és bandáját még úgy sem akarták, vagyis protestszavazók voltak.

Na de ezzel semmi újat nem mondtam. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 01:47:09

@morph on deer:

"közös erővel meglépnek egy rendszerváltást, és akkor van mit- és miért elővenni"

Ne gondold. 2010-ben a Fidesz is szigorú számonkérést és felelősségrevonást ígért, oszt mi lett belőle? Orbán a parlamentben személyesen Gyurcsányt is börtönnel fenyegette, ha talán nem is szó szerint. Gyakorlatilag semmi, pedig igen sok dolog nagyon bűzlött. Még a kis halak is megúszták, Hunvald megúszta, de még azt a MSZP-s kerületi polgármestert sem sikerült elítéltetni, akiről rejtett kamerás felvétel bizonyította az "alkotmányos költségek" követelését. Tátrai és Császy épp nem úszták meg, de ne feledd, ellenük még a ballib kormány indított eljárást, vagyis ezt a túlságosan is nyílt korrupciót még ők sem merték eltussolni.

Hidd el, a Fidesz holdudvara is mindent alaposan lepapíroz, formailag minden abszolút törvényes. Ha tehát egy kormányváltás nem koncepciós pereket akar rendezni, hanem jogot szolgáltatni, akkor nemigen talál fogást Mészároson, Rogánon, Tiborczon és a többi gazemberen.

Mond neked valamit a Kaya Ibrahim név? Vagy az Ezüsthajó Kft? Ott sem történt semmi, pedig a szoclib kormány erősen próbálkozott, ráadásul abszolút nyilvánvaló volt a törvénysértés, de jogilag nem lehetett senkit elítélni. Azóta pedig nyilván sokat fejlődött a mutyizás technikája.

morph on deer 2017.09.05. 03:53:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ahogy mondod!
Mindenesetre mégmindig több értelmét látom, mint akár csak papírt vesztegetni feljelentésekre manapság.

Adott esetben pedig az egyetlen megoldásnak - mindkét oldalról, - ha utcai randalírozás vagy provokáció történik. Remélem, hogy egyik sem, mert azt nem elkezdeni igazán nehéz, hanem abbahagyni, abbahagyatni...

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 06:15:28

@leponex: "Mert ez már netto demagógia, a rosszabbik fajtából, szerintem.
De szeretném, ha tévednék ..."

Kellemes meglepetés ez Lepó, számomra, kellemes s üdítő, hogy gondolkodsz, hogy kételkedsz a "nemzeti-gyűlölet" oldalban.

Értékelem. Ha ez jelent valamit számodra. Polgári gondolkodásra utal.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 06:17:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szintén értékelem a feni hozzászólásodat (01:47.). Gondolkodásra utal. Örülök.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 06:21:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "De sokakkal együtt én is a Fideszt tartom jelenleg a legkisebb rossznak"

A legkisebb rossz is rossz. Leginkább tán azért, mert szerencsétlen nép majd visszahozza Gyurcsányt. Ezen nem gondolkodtatok még, hogy ezért kellene elkerülni a legkisebb rosszt?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 06:28:59

@morph on deer: 100 %-ig egyetértek. Ugyanezt mondtam: minden tdokumentálni kell, minden létező módon. Az egyetlen különbség a kettőnk álláspontja között az, hogy én ezt az országot vitán felül egy jogállamnak tartom, és a feljelentéseket is megtenném, ha úgy érzem rábukkantam valamire. Mert ennek megléte nélkülözhetetlen lesz később.

Az ellenzéknek is súlyos véleménye van az Orbán-rezsimről, mégis tucatnyi feljelentést tesznek Poltnál. Ugyanazt mondják, mint te, de ők tudják a legfontosabbat:

1. Nyoma kell maradnia annak, hogy ők próbálkoztak, mert ez később felhasználható , akár Polt ellen is... ha lesz elszámoltatás...és persze, ha az jogilag megállja a helyét. Azért a puszta kormányzat iránti ellenszenv nem szabad, hogy csőlátássá alakuljon át: VAN olyan ügy, amiben az ügyészség nyomozást indít és indított, és kínos a fidesznek, több is. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy Polt részrehajló, legfeljebb ...khm...rendkívül alapos a jogi megalapozottságra a feljelentések esetében, és már egy kis bizonytalanság is elegendő neki, hogy ne kavarja fel a vizet.
2. A kormányzat nem tudja vigyorogva szétárni a kezét, miszerint "De hiszen senki nem tett feljelentést, hölgyeim és uraim, minden rendben van!"
3. A média napi szinten beszámol róla, hogy ki, mikor, milyen ügyben, ki ellen tett feljelentést. Az emberek olvassák, nézik a híreket és eljut hozzájuk az információ. Már az is haszon az ellenzék számára, ha csak az információ lényege jut el: van ilyen ügy. Talán elgondolkoznak róla, miről van szó, utánanéznek, bogarásznak, szöget üt a fejükbe.
Ez önmagában is siker.
4. A kormányzat persze lecsapja a labdát, és közli, hogy 32765 feljelentésből egy ügyben sem kezdett nyomozni az ügyészség/rendőrség, de ez még a legostobább embert is elbizonytalanítja. Az endben van, hogy az ellenzék csupa kreténből áll, no de ennyire? Valójában nem hangzik nagyon jól, hogy ilyen nagy számban érkeznek feljelentések.

Én ezt tenném. Archíválnék, és feljelentenék, ha biztos vagyok a dolgomban.
Te csak archíválsz, és vársz.
De mi van akkor, ha Orbán Apánk még 35 évig hatalmon marad?

Szerintem ez a helyes út, pedig nem vagyok minden esetben feltétlenül és kifejezetten érdekelt abban, hogy az ellenzék/ pláne a balliberális ellenzék hatalomba kerüljön. Nagyon nem. De ettől még a valóság létezik, és nem csak az alternatív válfaja, amiben 10 millió ember akarja a Viktorék bukását, mert megírta a 444 és ezt olvasta a drága honpolgár a Dögöljenek meg a fideszesek! facebook csoportban is.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 06:29:56

@rasztaszív:

Szerinted hogyan lett vége a hőzöngésnek 2006-ban?

A fideszes vezetők kimentek, s lssan lenyugtatták az embereket, a végén csak 1gy kis keménymag maradt komoly támogatás nélkül.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 07:07:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Annak idejéb Dávid Ibolya mondta: egyeszség van a pártok kozött:
- anyagi visszaélésekt nem bolygatni komolyan,
- családot békén hgayni.

S mindenki be is tartotta. Mind a ballbek 2002-ben, mind a Fidesz 2010-ben.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 07:09:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Van 10 % ballib keménymag az országban, s 10 % "nemzeti" keménymag.

40 %-ot nem érdekel az egész.

A maradék 40 % meg mindig arra szavaz, aki kevésbé tűnik undorítónak.

Ma az ellenzék ellenzése a fő érzés, így nyer a kormány.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 07:11:30

@morph on deer:

Sokkal egyszerűbb ez: mindez figyelmeztetés a tomboló Sorosnak.

Soros hatalmas pechje, hogy a Fidesz kulcsemberei az ő emberei voltak 25-30 éve, s kiválóan ismerik módszereit. Így védekezni is képesek ellenük.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 07:14:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez a fideszes médiák nagy baja: alacsony a színvonal.

Csak a Valóság jó, de ez havilap, elméleti, s semmi jelentősége.

A 888 pl. pont ugyanolyan szar bulvár, mint a 444. Egyik se bízik az emberekben.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 07:16:25

@zord íjász:

Miért fáj neked, hogy 600 ezer ember igyekszik világot látni, magasabb bért találni?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 07:19:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem tudom, hány éves vagy. Lehet, hogy fiatal, s nem emlékszel.

Szóval már 1993-ben is az volt a ballib propaganda, hogy Antall diktatúrát kkiált ki a követlező héten, s nem lesz választás 1994-ben.

Pedig Antall liberális volt (igaz, konzervatív-liberális, de liberális), valamint elkötelezett nyugatpárti. De még őt se volt képes tűrni a ballib agytröszt, csak mert pár másodlagos kérdésben nem azt gágogta, amit ők.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 07:22:23

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Dehogy fáj. Az ok az, ami fáj. Ami miatt erre kényszerülnek, az fáj. Tökéletesen megértem őket.

midnightcoder2 2017.09.05. 07:27:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: 2006-ban úgy lett vége a hőzöngésnek, hogy a TV ostromnál eleve csak pár száz ember hőzöngött, azokat pedig a rendőrök némi szándékos késéssel leverték. Másnap is volt egy pici szélsőséges tünti pár utcával a FIDESZ-es rendezvénytől, ezt pedig szépen rátolták a békés tüntetőkre, aztán szép módszeresen szarrá vertek mindenkit.

midnightcoder2 2017.09.05. 07:30:38

@zord íjász: Igazából ezeknek a feljelentéseknek azért nincs sok haszna a ballib ellenzék számára, mert már van mögöttük annyi év kormányzás, hogy az átlagpolgár tisztában legyen azzal, hogy ők sem különbek a Deákné vásznánál.

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 07:32:02

@morph on deer: Ezeknek esetleg akkor lenne értelme ha határeseten mozogna a támogatásuk és kellene egy kis látványos plusz. Elsöprő fölény esetén csak ronthatnak az arányaikon a felsoroltakkal.

Az ellenzéknek viszont nagyon jól jönne ha elkezdhetne ujjal mutogatni: "Látjátok ezek 2006-oznak meg gyurcsánylövetetteznek miközben ugyanazt csinálják véérvéérvééér"

Hihetetlen mennyire képesek vagytok elveszteni a realitásérzéketeket kínotokban.

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 07:46:08

@morph on deer: "Azért érdekelne, hogy 'valójában' ki is rendelte meg, és mondjuk mennyiért."

Mivel kizátólag mszp-s és DK-s érintetteket találtak így biztos vagyok benne, hogy szerinted a fidesz

blog pszichiáter 2017.09.05. 08:07:36

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Szerinted hogyan lett vége a hőzöngésnek 2006-ban?

A fideszes vezetők kimentek, s lssan lenyugtatták az embereket"

Hazudik, birka beteg úr! Direkt kérték a Fideszt hogy ne szervezzen nagygyűlést olyan feszült helyzetben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 08:12:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mivel az ember az ismerőseit rokonszenv-alapon válogatja meg" - Persze, egy több ezer fős cégnél. Persze.

@Jakab.gipsz: Én köcsögöztem? Már megint bizonyítod hogy még olvasni sem tudsz. A vén munkásőr nem fogja behízelegni magát nálam.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 08:17:05

Én csak várok és kíváncsian nézem, hogy mit engedhetnek meg maguknak a demokraták.

Azt már tudom hogy plakátot tépkedni lehet büntetlenül.
Alig várom hogy ballib plakátokat tépkedhessek.
AZt is tőlük tudom hogy bármilyen rendezvényen a résztvevők arcába füttyöghettek állat módra.
Ha még felhatalmaznának arra, hogy egy lámpavasra felhúzzam az összes ballib tetű politikust, ahogyan magukat felhatalmazzák erre nap, mint nap a Fideszesek ellen, akkor már tudom nincsennek demokratikus határok, a ballibek szerint.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 08:17:10

@bagolyleső: Értelmiségi körökben. Ez van, nem a polgári körökben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 08:18:52

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Ha még felhatalmaznának arra, hogy egy lámpavasra felhúzzam az összes ballib tetű politikust" - Ó! A gyűlölködés távol áll tőled igaz? Egyébként melyik baloldali politikus is hatalmazta erre fel magát? Idéznél valamit? Vagy csak hazudozol?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 08:19:23

@blog pszichiáter:

2006-ban beazonosíthatatlan karhatalmisták verték ellenzékiek ezreit a kományon levő elkúrók parancsára, Magyarország legnagyobb szégyenére.
Ellenzéki parlamenti képviselőt rugdostak a rendőrök ájulásig "Mocskos Fideszes" felkiáltások közepette, ahogy demokratáknál, liberálisoknál, ballibeknél divat.
Majd másnak kigúnyolták a parlamentben a rommá rugdosott képviselőt.

Ennyit tudnak a ballib diktátorok meg a nevüket !

Denise Hogyisdugják 2017.09.05. 08:36:01

nekem mindenhonnan az jött le, hogy csak a kormányoldal vár forró (véres?) őszt a politikában. egyetlen ellenzéki nyilatkozatot sem olvastam hasonló szöveggel. lehet, még ők sem tudják, mit fognak csinálni, de a fideszes fiúk már igen? most, hogy jön a tél és apadni fog a menekültáradat, kellenek az új ellenségek, gondolom... felmelegítik sorost, brüsszelt belerántják a kerítéssel kapcsolatos költségekkel egy, a saját szempontjukból win-win helyzetbe...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 08:41:07

@Hidvégi Mihály:

Timeo Danaos et dona ferentes. Ha te engem dicsérsz, akkor valamit nagyon rosszul csinálok.

"Gondolkodásra utal. Örülök."

Ja, mellesleg tartsd meg magadnak és a szeretteidnek az efféle leereszkedő megjegyzéseidet. Szívesen megmondanám azt is, hová dugd fel, de nem akarok trágárkodni, ha már eddig sikerült megőrizni a kulturált hangnemet.

"A legkisebb rossz is rossz. Leginkább tán azért, mert szerencsétlen nép majd visszahozza Gyurcsányt. Ezen nem gondolkodtatok még, hogy ezért kellene elkerülni a legkisebb rosszt?"

Értelek. Tehát Gyurcsány visszatérését megelőzendő ne szavazzon a nép a Fideszre, amivel is elősegíti Gyurcsány visszatérését egy baloldali koalícióban. Makulátlan logika.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 08:44:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Persze, egy több ezer fős cégnél. Persze."

Mind a több ezer fővel folytattál politikai eszmecserét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 08:46:58

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ezt írtad.
"Ha még felhatalmaznának arra, hogy egy lámpavasra felhúzzam az összes ballib tetű politikust, ahogyan magukat felhatalmazzák erre nap" - Szóval hazudtál. Sokadszorra. Idézni nem tudsz egy ilyet se baloldali politikustól.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hallom az fideszes vezetők felmenőinek folyamatos emlegetését.

rasztaszív 2017.09.05. 08:57:32

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: elképesztően gusztustalanul,pofátlanul hazudsz.már már vicces...:)

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 08:59:38

@midnightcoder2:

A Kossuth téri többapos sétortáboros hőzöngésre utaltam. Úgy lett vége, hogy a Fidesz lecsillapította a kedélyeket.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 08:59:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ne viccelődj már velem. Google-ben rákeresek a "lámpavasra Orbánt" kifejezésre kapok 841 találatot.
A "Lámpavasra Fidesz" kifejezésre 2440 találat van.
De lehetne akasztás, kivégzés, ... szavakkal is keresgélni több tízezer lenne a találatok száma.
Plussz ugye emlékszünk mind, hogy Dopeman és a ballibek egy bulin kivégezték az Orbán szobrot, lefejezték, és rugdosták a fejet.

Mit is akarsz letagadni tulajdonképpen ?

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 09:02:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne háborodj fel azon, ha dicsérlek, egyáltalán senki dicséretén ne háborodj fel. S nem szeretnék leereszkedő lenni, éppen örülök, ha a Fidesz hívők között gondolkodnak is, nem csak követnek.

S igen, mit is tehetne szerencsétlen nép, ha nem talál jobbat Orbánnál, s nem lesz alternatíva, hát visszahívja azt, akit régebben meggyűlölt.

Nem lehet bármit megtenni a néppel. Ezt Orbán nem tudja, de ti, akik nem vagytok azonosak vele, nektek tudnotok kell.

S eléggé túlfeszítették a húrt. Nem így érzékeled pl, azt, hogy a felcsúti arénában énekelték, hogy ellopta Mészáros a lámpást? Azok akik énekelték ezt, nem ballib faszjankók voltak, hanem a nép.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 09:05:32

A kedvencem pedig Paizs Miklós, a ballib költők élharcoasa:

index.hu/belfold/ortt1029/
"A felvétel tanúsága szerint többek között a versben az is szerepelt: "Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas István kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni, Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, Bencsik Andrást késhegyre szúrni, az összes Magyar Nemzetest fejbe rúgni."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 09:07:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Én is sokat emlegetem a felmenőiket, hiszen ők vannak hatalmon, nekik van módjuk hülyeséget vagy gazemberséget elkövetni. Az ellenzékéit minek emlegessem, hullába nem rúgunk.

Ettől függetlenül képes vagyok indulatoktól mentesen megítélni a Fideszt és politikáját, már amennyire ez emberileg lehetséges. Én úgy látom, hogy téged sokkal inkább fűtenek az indulatok és a Fidesszel szembeni gyűlölet, mint engem. Bocs, ha rosszul látom, nem megbántani akarlak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 09:08:24

@Hidvégi Mihály:

Azok akik ezt énekelték, azok a Fradi szurkolók voltak, akiket nap mint nap lekopaszoztok, Fideszeseztek.
Persze annyi valóság alapja van ezeknek a dühödt becsmérlő kifejezéseknek, hogy azok akik Mészárost tolvajozták, a ballibeket ezerszer jobban rühellik.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 09:10:36

@rasztaszív:

Csak tényeket írtam le.

Sőt, olvass el akkori keménymagos megjegyzéseket: a Fideszt árulással vádolták pont amiatt, hogy támogatást ígért az elején, majd az egészet szétzúzta. Ismét előjött a "Zsidesz" szöveg.

A Fidesz 72 órás ultimátumot adott a kormánynak, ezzel jelezve a töntető keménymagnak, hogy hazamehetnek, már a harc a Parlementben van, a Fidesz kiáll a tüntetők mögött. Erre a tüntetők száma drasztikusan lecsökkent. Majd amikor az ultimátum után nem történt semmi, a Fidesz nem tett semmit.

Majd az egész lelohadt. Volt még pár paródiaszerű "nemzetgyűlés" a Városligetben, párszáz lézengővel - . kb. mint a mostani Ballib Agóra -, az egyiket személyesen is megnéztem, akkoriban aközelben laktam, s oda mentem gyakran kutyát sétáltatni: kiállt egy torzonborz alak majd artikulálatlanul üvöktve kijelentette, hogy ezentúl a Szent Korona lesz a kormányfő, meg hasonló ökörségeket.

rasztaszív 2017.09.05. 09:16:26

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: igen,persze,direkt a csőcselék lecsillapítása miatt adták az ultimátumot...:)te vagy tényleg nagyon hülye vagy,vagy egy fikarcnyi tisztesség sem szorult beléd.

6.Lenin 2017.09.05. 09:19:23

@Hidvégi Mihály:

"Azok akik énekelték ezt, nem ballib faszjankók voltak, hanem a nép. "
Máskor meg a B közép bunkók.

Ez a kedvencem, amikor a NÉP-re hivatkoznak (20-30-an). Vajon hány NÉP is lehet egy 10 milliós országban?

Nagyon jó, hogy itt látlak amikor a gyűlöltről van szó. Neked se kell a szomszédtól kölcsönkérni, de hallottam, hogy a PKP-ból kilöktek (végre). Talán így van némi esélyük is valamire, veled semmire se lett volna.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 09:24:07

@6.Lenin: Nem egészen jól tudod uram, nem kilöktek, hanem eljöttem. Az okot nem kötöm az orrodra, bár semmi különlegesség nincs benne.

Ha ezután tudod őket támogatni, hát hajrá :)

Igen, uram, tudok gyűlölni is, szeretni is. A gyűlöletet azonban nálam ki kell érdemelni, téged vagy bármely más közkatonát sosem gyűlölnélek, ettől ne tarts.

2017.09.05. 09:26:37

@Ballib cenzúrázók réme 25: :)
A B1-en már egészen elképesztő logikai bakugrásokon keresztül eljutottak oda, hogy akár egy népirtás nyitányát is jelenthetik egyes Fideszes politikusok megnyilatkozásai...komolyan, mindenki meghibbant?
b1foto.blog.hu/2017/09/04/brutalis_gyilkossagsorozatok_elol_menekulnek_az_emberek_felkavaro_kepek
Az írás utolsó pár mondata a lényeg:

"Aztán fel lehetne tenni a kérdést, hogy a népírtás mikor kezdődik? Amikor bádogedénybe véreztetnek egy lefejezett női testet a származása miatt a szomszéd nyomortelep lakói, vagy, amikor paramilitáris szervezet tagjainak meg van engedve, hogy fizikai bántalmazással tartsa vissza a “migráns terroristákat” Ásotthalomnál, a “keresztény értékrend” védelmében. Vagy a Simicskó István - Nyitrai Zsolt párocska, akik ökölkébe szorított kezecskével, boxolót utánozva várták a menekülteket, tekinthető-e az uszítás egyik formájának? Üzeni-e a véglénynek, hogy üthet ő is? És az uszított véglény tudja, hogy nem fogják felelőségre vonni. Ezért van mobilvideózás a lincselés közben."

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 09:35:45

@zord íjász: "Az ok az, ami fáj. Ami miatt erre kényszerülnek, az fáj"

Hát ja, a sokszoros fizetés hiánya itthon az igen fájó pont. Így jár aki 40 évig a szocializmust építi

6.Lenin 2017.09.05. 09:35:59

Szerintem 2006-ban sem a nyugatnak, sem S Gy-nek nem volt semmilyen érdeke kormányváltásra, hiszen egy őket kiszolgáló kormány volt hatalmon.

Most lenne.Ezért gondolhatja a Fidesz az őszi zavargásokat, teljesen logikusan, hiszen ez a sorosi taktika lényege. számos helyen a világon példák sokaságával bizonyítható.
2011 végén, 2012 elején nálunk is volt rá kísérlet.
az, hogy itt még nem jött össze, egyetlen oka, hogy a támogatott balfácánok mögött nincs tömegtámogatás.
néhány fizetett seggfej ordibálja a "gyertek velünk"-et az a halott fenekén a csókkal egyenértékű.
Van egy tehetetlen ellenzék, mindenféle tömegtámogatás nélkül. Figyelembe véve a jelenlegi nemzetközi helyzetet is( milyen alapon jelenhet meg Soros az Unióban?)

Teljesen jogos feltételezés, hogy maradt az a lehetőség a külhonban vágyott kormányváltásra, zavargások szítása.
A választás bojkottja nem talált követőkre, tüntik meg szart se értek eddig.

Marad a máshol hasznosnak bizonyult lehetőség, zavargásokat szítani. Teljesen logikus következtetés.

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 09:39:30

@midnightcoder2: "Másnap is volt egy pici szélsőséges tünti pár utcával a FIDESZ-es rendezvénytől, ezt pedig szépen rátolták a békés tüntetőkre"

mondjuk nem másnap volt hanem egy hónappal később de a többi stimmel

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 09:42:09

@Dorottya Veres:

A független újságírás gyögyszemei.
Mikor a radikális muszlim gyilkosok vérengzésére hivatkozna tolják a migráns propagandát, és tolják a vérengzést na kire ?
Személyesen Orbán Viktorra, és a Fideszre.
Agyament gyűlölködő ballib banda !

6.Lenin 2017.09.05. 09:42:34

@Hidvégi Mihály:

"A gyűlöletet azonban nálam ki kell érdemelni, "

Ebben soha nem is kételkedtem.

Te is azok közé tartozol, akiknek soha nem jelentene különösebb gondot az erőszakos cselekményeinek indoklása.

Kirúgtak, vagy magadtól mentél el,vagy mi lesz a PKP jövője, számomra érdektelen, főleg mióta láttam Béndek urat az ATV-ben. Jelentéktelen csapat lesz a következő száz évben.

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 09:43:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szuper akkor jól megnyeri az ellenék a 18as választást hiszen senki nem szavaz a csutira.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 09:43:36

@eßemfaßom meg áll: 40 évig épült a szocializmus, de 27 éve volt az ún. rendszerváltás. Llassan egálba kerül a két időszak a tartam szintjén. Erősen kétlem, hogy azok, akik több százan megosztják a történeteiket a Határátkelő blogon, a posztokban vagy éppen a kommentekben, a szocialista örökség miatt mennek el, tekintve, hogy egy komplett sereget összeállíthatnának olyanokból, akik 1990 után születtek, és mégis leléptek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 09:44:32

@6.Lenin:

Csak mindig elfelejtik a ballib hazaárulók, hogy ha így jutnak hatalomra, akkor bizony valóban lesznek zavargások, ahol az ő fejük fog hullani elsőként !

Mert a valódi tömeg tudja kik a hazaárulók, és nem kérnek a ballibek diktatúrájából !

morph on deer 2017.09.05. 09:48:07

@eßemfaßom meg áll:
"...így biztos vagyok benne, hogy szerinted a fidesz"

Érdekelne, mert nem tudom!
Ez semmi egyebet nem jelent.
Egyébként arra sem emlékeztem, hogy MSZP-s meg DK-s is volt benne, de ez is csak azt támasztja alá, hogy nem egyértelmű a megbízó személye.
Eredetileg egyébként öntevékeny helyi "hőstett" látszata volt, mert annyira suttyó módon történt a kivitelezés.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 09:50:46

@6.Lenin: "Te is azok közé tartozol, akiknek soha nem jelentene különösebb gondot az erőszakos cselekményeinek indoklása."

Nem kívánom az erőszakos cselekedeteket. Nem célszerű, sok fájdalommal jár, sok igazságtalansággal. Nem lehet kontrollálni.

Ám amit meg kell tenni, azt elkenni nem lehet. Ceausescut kivégezték s ennek így kellett lennie. S éppen azért, mert nem lehet cél az erőszak, ezért kellene Orbánnak visszavonulnia, nem pedig az erőszak felé tolnia a népét. Mert a legnagyobb vesztes itt ő lehet.

S nektek pedig gondolkodni kellene, hogy van már szint, van egy vonal, ahová nem követhetitek a vezéreteket. Mert különben részeseivé váltok az erőszaknak.

6.Lenin 2017.09.05. 09:51:24

@zord íjász:

Uniós állampolgárok is vagyunk, szabad munkavállalási, letelepedési lehetőségekkel.

Tucatjával írhatnék olyan véleményeket is, akik visszajöttek, és akik kint maradtak, mert már vissza se tudnának jönni, mert fölszámoltak maguk mögött mindent, és nincs meg az anyagi lehetőségük az otthoni újrakezdésre sem.

Teljesen értelmetlen ezen a kérdésen rugózni, szerintem.

(mellesleg a kimentek, kint maradók, hazatérők ritkán mondják el másoknak a valós okokat)

morph on deer 2017.09.05. 09:54:42

@eßemfaßom meg áll:
"Látjátok ezek 2006-oznak..."

Pont azt mondom, hogy nem úgy!
Erősen, határozottan, de direkt nem úgy - és ahhoz kell a túlerő, hogy ezt "vér nélkül" meg lehessen oldani!
Profi erődemonstráció, ami nem elijeszt, hanem imponál.

Ebben semmi irreális nincs, gondold végig.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 09:55:17

@Dorottya Veres:

Minél inkább érzik a vesztüket, annál hangosabban és durvábban vonítanak. Nézd csak meg, az B1 szinhte minden bejegyzése index-címlapos.

Na de attól, hogy hangosabban vonítanak, még nem lesznek többen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 09:56:57

@6.Lenin:

Főleg mert nálunk még nemzeti ellentéteket sem lehet szítani, mint Ukrajnában.

nemecsekerno_007 2017.09.05. 09:57:04

- Ahogy az ellenzék intézi a dolgokat, jobb ha nem kerülnek a hatalom közelébe.
- Lehet, hogy a kormány megoszja az országot, de ha az ellenzék kerülne hatalomra, milyen lenne a nemzeti összefogás?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 09:58:46

@rasztaszív:

Te hogyan csillapítanál le egy csőcseléket? Hergeléssel? Vagy megkérnéd őket szépen, menjenek haza?

A Fidesznek nem volt politikai érdeke egy előrehozott választás, így ennek megfelelően cselekedett: azaz a tüntetést szétzúzta, megmentetta kormányt, közben a kormányt politiikailag megbánítva, hagyva Gyurcsányt hibát hibára halmozni, ezzel lenullázni az MSZP-t.

Komolyan azt hiszed, csak az csata, ha kimegyek a csatamezőre az ellenség ellen frontálisan, s az nem az, ha taktilag visszavonulok, az ellenséget csapdába csalva?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 10:00:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ugyanmár.
Mikor az index újságírói (a migránsseggnyaló Földes András) egy szimpla bicikli akadály kapcsán, minden Fideszest egyként jelöl meg bűnösnek akkor mit vársz ?

6.Lenin 2017.09.05. 10:03:33

@Hidvégi Mihály:

Én egy embert követek, aki bírja a teljes bizalmamat:saját magamat.
Tudom vállalni a saját , néha rossz döntésemet is.

Természetesen van véleményem Orbánról is, az ellenzékről is, de számomra csak annyit jelentenek, hogy melyik nehezítené,/ könnyítené az életemet.
Szerencsére van 72 év tapasztalat is mögöttem, ami megkönnyíti a választási lehetőségeimet is.

Ennyi a lényeg, Mihály, nálam. A többi csak annyi, hogy érdeklődöm a körülöttem zajló iránt is, és, ha van rá lehetőségem, elmondom, leírom a véleményemet.

Szerencsére ma adott ez a lehetőség, még a gyűlölködőknek is, vagyis neked is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 10:05:09

@Hidvégi Mihály:

Értelek, ez ma már a második logikai bakugrásod. Szóval Orbán azzal szítja az erőszakot, hogy nem enged a kisebbségben lévő ellenzéken belül is kisebbséget alkotó erőszakkal fenyegetőzőknek. Brávó.

morph on deer 2017.09.05. 10:10:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
"Sokkal egyszerűbb ez: mindez figyelmeztetés a tomboló Sorosnak."

:)) ! Tomboló Soros! LOL!
Biztos, hogy nem tudatmódosítasz?
Atyaég..!

6.Lenin 2017.09.05. 10:15:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Pedig a magyar nép alapból idegengyűlölő, rasszista moslékzabáló nép.
De, hogy miért is fogadtunk be eddig másokat, miután megpróbáltak minket kiirtani, ez még rejtély számomra. Néhány száz éve éldegélnek itt békében.

Orbán egy senki, jelentéktelen figura, de a német választási kampány nagy része majdnem csak róla szól.

Már lassan a mocsár fenekén vagyunk, éhező emberek milliói ténferegnek az autópályákon, éhező gyermekek 10 millióinak sírásától zengenek a nyári táborok.
Csupasz seggű emberek lézengenek a szinte mindennapos fesztiválokon, ahol alig akad hely számukra a sok milliós terepjáróktól. lehetne sorolni reggelig.

Az ellenzéknek nevezett vmik meg a béka seggénél.

Érdekes kérdéseket vetnek fel ezek.

rasztaszív 2017.09.05. 10:16:58

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: te figyu,az nem lehet,hogy akik most akasztani akarnak,azok is csak le akarják csillapítani a sajátjaikat?a te logikádból ez következik.

2017.09.05. 10:17:57

@zord íjász: "Erősen kétlem, hogy azok, akik több százan megosztják a történeteiket a Határátkelő blogon, a posztokban vagy éppen a kommentekben, a szocialista örökség miatt mennek el, tekintve, hogy egy komplett sereget összeállíthatnának olyanokból, akik 1990 után születtek, és mégis leléptek."

Valóban? Szerintem meg mindegyikük útrakelésében ott van a szocialista/vasfüggönyön inneni évtizedek eltakaríthatatlanul kísértő öröksége. Európa kettészakadt és mostanra meg még nem nőtt össze. Akik elmennek, túlnyomórészt a biztosabb megélhetés és magasabb nívó és a szélesebb perspektívák miatt mennek el. Ráadásul a térségből nem is tőlünk vándorolnak a legtöbben, holott a ballib narratíva azt sulykolja: a világ segglyuka vagyunk. A politikai pártoknak nyilván van felelőssége, hogy a bérek közötti szakadék alig-alig szűkül, nyilván abban is van, hogy bizonyos pályákán az előrejutás, kiteljesedés nem mindig függ össze a tehetséggel... de a zöm pusztán a nagyobb számsort és az értékesebb devizát figyeli. Szóval van felelősség, de azt is ismerjük el, hogy nagyon kevés eszköz van, amivel ellene tehetnénk annak, hogy jóformán egyetlen erőforrásunkat , a munkaerőnket és a hozzá kapcsolódó tudásunkat ugyanúgy megfizessék a határainkon belül, mint azoktól nyugatabbra.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 10:20:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Orbán azzal szítja az erőszakot, hogy

- hinti a hazai közbeszédben, hogy zavargások várhatók (mert tudja, hogy kibaszottul elege van a népnek belőle, fél s próbál előre menekül)
- olyan választási rendszert fabrikált, hogy békés úton leválthatatlanná tette magát
- ugyanakkor az országot szegényíti, a gazdaságot életképtelenné teszi, fenntartja a szocialista-kommunista utat a gazdaságban, államapparátusban

Mondd, mit kellene tennie annak a magyar embernek, aki tudja, hogy veszettül rossz úton járunk, tudja, hogy változtatni kellene? Üljön otthon karba tett kézzel s nézze az országát teljesen megsemmisülni?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 10:21:39

@6.Lenin:

Hát igen.

Elég nehéz a bérrettegők élete egy olyan közegben, ahol az állam szinte ingyen kap hitelt, a reálbérek 9%-nyit emelkedtek, és a belfőldi és külföldi nyaralások száma soha nem látott mértékben növekedett.
Miközben Budapest látogatottsága és népszerűsége Prágáéval vetekszik.

Jakab.gipsz 2017.09.05. 10:21:54

Nos, a tüzes trónra ültetést, a lámpavasra húzást és a Dunába lövést, mind kipróbáltuk, sajna nem lettünk e módszerek alkalmazásától okosabbak.

Noha sokan megbíztak ezekben az applikációkba, egyébként nem követék volna el.

A siker elmaradt.

Ezek a rebellis magyarok ismét lázonganak, egy szép új világ ellen.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 10:23:23

@Hidvégi Mihály:

Olyan választási rendszert fabrikált, ahol a győztes nyer.

Ha ezután leválthatatlan, akkor az azt jelenti mindig ő győz. Ha nem nyer, nem kormányoz. Persze értem, hogy a ballib majmoknak, meg a 10 emberből álló PKP szemében ezek elérhetetlen magasságok, de ettől még demokratikus a rendszer.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 10:26:20

Azért nem árt annyit megjegyezni, hogy sikeres kormányváltás, amit az úgynevezett 'nép' kezdeményezett, minden esetben külföldi támogatsással történt.
A nyilasoknál a nácik, a komcsiknál az oroszok.

Minden más esetben, a valóban a nép által kezdeményezett kormányváltási kísérlet elbukott. 48, 56, ...

morph on deer 2017.09.05. 10:27:10

@zord íjász:
"Ez önmagában is siker."

Meggyőztél!
Bár azt hiszem ez lesz a legnagyobb siker, ahogy a dolgok jelenleg állnak.

Én ezzel az "oldali" dologgal hadilábon állok, tekintve, hogy nem tartom meghatározónak. Még akkor sem tartanám annak, ha ez valóban valós értékválasztást jelentene, de ma már semmi köze semmihez.

D. Ibolyának volt egy kezdeményezése pár ezer évvel ezelőtt, a "normális Magyarországért" - vagy valami ilyesmi név alatt. Értelemszerűen elhalt, de nekem ilyen jellegű elvárásaim lennének egy rendszerváltó erőtől, hogy végre valaki már a "normális Magyarországot" tartsa fontosnak, és ne a pártot, az 'oldalt' vagy a vallási hovatartozást!

Abszurd módon jelenleg szerintem a Kétfarkú Kutya az egyetlen NORMÁLIS népség, akik nem ilyen-olyan politikai agendák mentén gondolkodik, hanem teszi amit helyesnek tart, Marx, Szűzmária és Horthy nélkül...

6.Lenin 2017.09.05. 10:35:43

@Ballib cenzúrázók réme 25:

A múlt héten Budapesten átutazva elképedve néztem a sok sárga, ferde szemű, fekete, arab, és ki tudja milyen nációjú túristat, amint a körmüket rágva a félelemtől rohangáltak össze-vissza, a félelemtő reszketve a kávéházak teraszain ettek-ittak, nagy csomagokat kicipelve a butikokból szinte sikoltoztak a félelemtől.

Borzalmas látvány volt. Pláne, hogy sehol 1 tank, gépfegyveres katona, semmi, látszólag tök nyugalom, de a levegőben ott vibrál a félelem, vagy csak rohadt meleg volt. Nem tudtam eldönteni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 10:43:45

@Dorottya Veres: Erről szól a Határátkelő blog. Aki útrakel, annak a zsákjában minden benne van: jobb megélhetés reménye, több hazaküldhető pénz, szellemi öröksége az elmúlt évtizedeknek, kalandvágy, ifjúság, politika, faszkivan, gyökértelenség, távoli rokonok, EU szabadasága, nyitott határok...minden. Van akinél csak egy indok lapul, van akinél száz. Egyetértek veled, nincs vita köztünk abban, amit mondasz, én pusztán egy másik kommentre reagálva jeleztem, hogy 27 év után már nem feltétlenül domináns szempont a 40 évnyi szocializmus. Fiatalok, akik vastagon szarnak a 40 évnyi szívásra, és nem tudnák megkölönböztetni egymástól Kádárt és Losonczit se talán egy fotón. A világ számukra nyitott, szabad, lehetőségekkel, és tehetségük, tudásuk szerint akár pénzzel is teli. A jól felkészült szakemberek és vállalkozók pedig többnyire megtalálják a számításukat külföldön, akkor is, ha a szocializmusban élték ifjú éveiket. Mehetnek szabadon és menjenek is, ha megtehetik. Mindenkinek csak egy élete van, és Magyarország nem tud mindenben versenyre kelni a csábítás terén. Ez egy tény. Nem kell boldognak, de nem is kell feltétlenül boldogtalannak lennünk tőle, de egyelőre ez a valóság. Ehhez hozzájön, hogy azok az emberek, akik visszatérnek, másfajta tudást, tapasztalatot, munkakultúrát találnak, új benyomásokkal és új/más értékekkel, világlátással térnek vissza, ezek egy része talán hasznára válik Magyarországnak. Nehéz, szerteágazó téma ez, nem véletlenül nagy látogatottságú és népszerű blog a Határátkelő. Betekintés egy olyan világba, amit nem mindenki vállalhat fel.

A ballib narratíva azt sulykol, amit akar, demokrácia van.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.05. 10:51:00

@rasztaszív:

A most akasztani akaró ballibák csak saját tehetetlenségüket fejezik ki, nem kell törődni velük, teljesen veszélytelen Facebook-komment fotelforradalmárok csak.

rasztaszív 2017.09.05. 10:55:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nem mondod.nem csak a sajátjaikat csillapítják így?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 10:57:48

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Azért nem árt annyit megjegyezni, hogy sikeres kormányváltás, amit az úgynevezett 'nép' kezdeményezett, minden esetben külföldi támogatsással történt.
A nyilasoknál a nácik, a komcsiknál az oroszok.

Minden más esetben, a valóban a nép által kezdeményezett kormányváltási kísérlet elbukott. 48, 56, ..."

:-)))) Most a történelmi vonalat nem számítva, amivel nyitottál, mert arról szintén lehetne beszélni(nép -nyilasok-nácik.kommunisták-oroszok) azt hiszem ezt nem gondoltad végig. A kormányzatot védve a Habsburg császárság és a Szovjet-kommunista diktatúra elleni függetlenségi szabadságharcunkat hoztad fel példaként, mint

elrettentést?
hivatkozást az ellenzék számára a számukra eleve vesztes ügyről?

Orbán Viktor kormányzatát párhuzamba állítottad külföldi segítség nélkül megdönthetetlen rezsimekkel, császársággal, megszállókkal. Valószínűleg örülnek neki. Orbán a megszálló, idegen hatalom, ők viszont a függetlenségért harcoló szabadságharcosok. Talán elbuknak, de róluk zengi majd a dalokat az utókor.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 11:01:13

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Olyan választási rendszert fabrikált, ahol nem lehet más győztes rajta kívül. Minden pénz az ő rendelkezésére áll, minden hatóság az ő uralma alatt áll, ez a kettő elég ahhoz, hogy leválthatatlan lett.

Ezért csak forradalom tudja őt elmozdítani. Azok pedig nem szoktak igazságosak lenni, ám annál könyörtelenebbek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 11:04:54

@morph on deer: "Én ezzel az "oldali" dologgal hadilábon állok, tekintve, hogy nem tartom meghatározónak. Még akkor sem tartanám annak, ha ez valóban valós értékválasztást jelentene, de ma már semmi köze semmihez."

Egyetértek. Nem untatlak azzal, hogy a saját posztjaimat linkelem neked, de erről többször egész litániákat írtam már. Ezek a kategorizálások az abszurditás netovábbjai. Mindig, mindenkinek teljesen mást, homlokegyenest az ellenkezőjét jelentik, mint ahogy az adott illető/párt/mozgalom önmagát meghatározza vele. Pusztán a kommunikáció egyszerűsítésére és iránymutatásra valók, semmi másra.
Szinte szégyellem használni őket, de még nem találtam ki jobbat, és más sem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 11:14:38

@Hidvégi Mihály: "Olyan választási rendszert fabrikált, ahol nem lehet más győztes rajta kívül. Minden pénz az ő rendelkezésére áll, minden hatóság az ő uralma alatt áll, ez a kettő elég ahhoz, hogy leválthatatlan lett. "

Ez egy olyan ostobaság, amelynek sulykolásával az ellenzék felkészül a vereségre. (ha győznek: A mocskos fideszes választási rendszer ellenére is győztünk!) Hont Andrásnak, a hvg egyébként jó tollú és értelmes újságírójának ez a választási rendszeren való rugózás a kedvenc mantrája, de múltkor a hír Tv csörte című vitaműsorában már Horn Gábor, az szdsz egykori arca is finoman leugatta a stúdióban, hogy fejezze be ezt a marhaságot. Azóta már többen is megtették, elmondták.

A fideszt le lehet győzni a választásokon az általuk kitalált rendszerben isés ráadásul a győztest támogató rendszer egy kétélű fegyver, és ellenzéki siker esetén a fidesz ellen hat, mert a győztes ellenzéki formáció ugyanúgy kétharmadot szerezhet.

Ez nem vita kérdése, ez egy tény.

6.Lenin 2017.09.05. 11:16:13

@Hidvégi Mihály:

Mihály!

Tagjai vagyunk egy szövetségnek, sőt egy katonainak is.
Forradalom.
Ők meg csak néznék, mint vak a moziban?

Nincs valami normálisabb 5leted?

Kik is csinálnák azt a forradalmat? Ezt csak félve kérdezem, mert annyira abnormálisnak tűnik ma ezen morfondírozni. És mi lenne utána? Erre már talán jelzőt is nehéz találni.

Óriási az elégedetlenség a regnálókkal szemben-állítólag.
Nem lenne simább választásokon nyerni, mint pl Ózdon, Veszprémben?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 11:16:58

@6.Lenin:

Onnan lehet tudni, hogy az ország a helyes irányban halad, hogy gágognak a ballibák. Minél hangosabban gágognak, annál helyesebb az irány.

Ez persze kissé vulgáris, nem is kissé leegyszerűsítő megfogalmazás, de elég jól fedi a valóságot.

6.Lenin 2017.09.05. 11:24:58

@zord íjász:

"A fideszt le lehet győzni a választásokon az általuk kitalált rendszerben isés ráadásul a győztest támogató rendszer egy kétélű fegyver, és ellenzéki siker esetén a fidesz ellen hat, mert a győztes ellenzéki formáció ugyanúgy kétharmadot szerezhet."

Igen.

És van kb 5 millió választásra jogosul, akik nem a Fideszre szavaztak. Volt 8 év meggyőzni közülük 3-4 milliót. Miért a rendszer lenne rossz?

Horn Gábor annak ellenére, hogy az SZDSZ arca is volt, általában jókat is szokott mondani,ha a helyzetet kellett reálisan elemezni.Lásd,a Ferinek is megmondta a valós helyzetet anno.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 11:27:06

@zord íjász:

Semmit nem magyaráztam, hanem pusztán tényeket írtam le.

Tényszerűen leírtam, hogy amikor a "nép nevében" az aktuális hatalmat sikeresen megdöntöttük, akkor rendszerint külföldi háttérhatalmak támogatásával egy kisebbség került a harc után hatalomra a nácik majd a komcsik személyében.

Most se lenne másként, a Soros féle csapat estén. Az Ukránok felett is bábkormány ül, viszont cserébe a gáz üzeltágat a Soros-Clinton klán uralja, viszont az Ukránok szívnak, mint még soha.

Amikor a magyarok maguktól keltek fel, az aktuális és egyébként külföldi kontrol által irányított bábkormány ellen 48, 56 akkor azokat rendre elbuktuk.
Ez csak észrevétel, hisz jelenleg nincs se külföldi irányítás, se népakarat a buktatásra.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 11:29:08

@6.Lenin: Horn Gábor azzal a mondattal vonult be a történelembe.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 11:31:50

@Hidvégi Mihály:

Jajj Mihály !
Lássuk be, ez süket duma.
Ha a statisztika szerint a ballibeknek lenne 40%-a, és a Fidesznek lenne 20% a táémogatottásga, akkor ők kerülnének kormányra mint a pinty 2/3-al, vagy többel.
De fordítva van.

Értem hogy szerinted ez probléma, de attól még demokrácia van. Mitöbb éppen azért probléma ez számodra, mert demokrácia van, és az általad imádott kisebbség nem kerülhet hatalomra, támogatás nélkül.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 11:36:36

@zord íjász:

Azért nem árt megjegyezni, hogy ugyan 2006-ban letütnk az unió tagjai, a Németek és a többi Nyugat-Európai ország csak 2010-2011-es törvény módosítással tették csak lehetővé a tömeges munkavállalást a Kelet-Európaika részére.
Nem véletlen hogy minden Kelet-Európai országban ekkor mentek ki a munkavállalók tömegesen.
Megjegyzem tőlünk mentek akkor és most is az egyik legkevesebben arányaiban a térségből.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 11:36:59

@Hidvégi Mihály:

"hinti a hazai közbeszédben, hogy zavargások várhatók (mert tudja, hogy kibaszottul elege van a népnek belőle, fél s próbál előre menekül)"

Wishful thinking. Orbán nem fél tőletek és esze ágában sincs bármerre menekülni. Amúgy lehet, hogy a népnek elege van belőle, a bibi csak az, hogy a ballibeket még százszor annyira nem kívánja újra hatalomba segíteni.

Mellesleg nem gondolod, hogy Orbánnak több infója van a várható eseményekről, mint neked?

"olyan választási rendszert fabrikált, hogy békés úton leválthatatlanná tette magát"

Olyan kvára unalmas mindig ezt olvasni. Tessék olyan programmal előállni, amely nemcsak a Nagykörúton belül, hanem az egész országban népszerűvé teszi a baloldalt. Tessék hiteles emberekkel bemutatni ezt a programot, ne rég lejárt szavatosságú káderekkel. És akkor ugyanez a választási rendszer titeket juttat 2/3-os többségbe.

Azt is unom ismételgetni, hogy az amerikai vagy brit választási rendszerben az ellenzéknek jó ha fél tucat képviselője lenne a parlamentben, a Fidesz meg 95%-os többségben kormányozhatna.

"ugyanakkor az országot szegényíti, a gazdaságot életképtelenné teszi, fenntartja a szocialista-kommunista utat a gazdaságban, államapparátusban"

A GDP-arányos államadósság csökken, a külső államadósság csökken, a munkanélküliség csökken, az államháztartási hiány olyan alacsony, mint a szocik idején soha. És még sorolhatnám, de nem teszem, mert te úgyis azzal vágsz vissza, hogy na de sapka van/nincs a fején.

"Mondd, mit kellene tennie annak a magyar embernek, aki tudja, hogy veszettül rossz úton járunk, tudja, hogy változtatni kellene? Üljön otthon karba tett kézzel s nézze az országát teljesen megsemmisülni?"

Szerinted mit kellene tennie? Le mered konkrétan írni?

6.Lenin 2017.09.05. 11:38:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Számomra is érthetetlen az ellenzék hozzáállása. A választási rendszer ismert. Egy jó vízió esetén erős kormánytöbbség lehet.

A választásra jogosultak közül simán lehetne megszerezni a többséget, ha...

Vagy a helyzetértékelése hibás az ellenzéknek, vagy nincs elfogadható vízió. Vagy nincsenek elfogadható, hiteles politikusok.

A többi értelmetlen, hibás spekuláció. Én már feltettem vulgárisan, normálisan.
Valódi válasz sehol.

Talán igény is lenne a változásra is-mindig van egy jobbra vágyás.

Próbálták már utánozni is a Fidesz sikerét-néppártosodás-egy a zászló-, de a lényeget nem értik, hogy ez valóban miként is működik.

Ennyire széthúzó érdekeket nincs aki össze tudná dagasztani, közös vízióban felkínálni, hitelesen képviselni. Akkor miről is kéne álmodozni?
Minden ismert, adott.
Miért nem megy ezt megvalósítani? Amíg erre nem találják meg a valós válaszokat semmi sem lesz belőle. Nem is azt keresik, látni a hozzászólásokon is. Még mindig régi csontokon rágódnak (2006).
Menthetetlenül tehetségtelen társaság.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 11:40:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: khm, khm, khm. Fuss neki újra. Unió. Magyarország.

6.Lenin 2017.09.05. 11:40:52

@zord íjász:

Talán egyedül az SZDSZ-esek közül mindig is volt olyan, amit simán elfogadtam tőle, akkor is, amikor még a hatalom részesei is volt a pártja, de utána is. Nem teljesen elvakult a pacák.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 11:44:30

Uraim, uraim! Ti, akik azon rugóztok, hogy Orbánt le lehet győzni választáson...

Nem lehet. Nem engedheti meg magának s mivel - ismétlem - minden pénz az ő kezében van, így meg is tudja tenni, hogy ő legyen a győztes.

De a minden forrás birtoklásán túl van más is a kezében. Az aljassága, az, hogy gátlása semennyi. S ezt tisztességes ellenzék (márpedig tisztességesnek kell lennie, mert ez az ország több gazembert nem bír el, itt most nem a vele kollaboráló szocikra gondolok, nem is a Jobbikra, amelyiknek a soraiba oly sok gyilkos ösztönű ember is bemozgott, hanem a tisztességes ellenzékre ), tehát az aljasságokat, hazugságokat egy tisztességes ellenzék nem tudja kompenzálni. Ha fejre áll sem.

Szóval Orbán kimenetele csak egy utas. Sajnálom.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 11:45:38

@zord íjász:
Ok 2004. De ez mit sem változtat a többin, hogy 2010-2011-től lehetett teljes jogú munkavállalónak lenni Nyugat-Európában:
kulfoldremennek.hu/munka/48-nemetorszagi-munkavallalas-lepesrol-lepesre
"2011. május 1-től a magyar munkavállalók Németországban is teljes mértékben élvezhetik a szabad munkavállalást"

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 11:47:12

@Hidvégi Mihály:

A választást szavazófülkében nyerik, nem a rendelkezésre álló pénz dönt.
Ha nem így lenne, akkor a Soros bábjai a ballibek, uralkodnának folyamatosan.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 11:48:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Uram, Jocóné uram, hányszor megmondtam már, hogy ha hozzám szólsz, ne mondj baloldali ellenzéket, mert kvára nem érzem magam baloldalinak, jobboldalinak érzem magam, mindamellett, hogy tudom, a baloldalra is szükség van. Nem olyan Orbánista baloldalra, hanem amolyan igazira.

Tehát jobboldal, érted uram, a jobboldaliaknak van kvára elegük Orbánból, nem csak a magukat baloldalinak nevezőknek.

6.Lenin 2017.09.05. 11:50:02

@Hidvégi Mihály:

Mihály! A gyűlölet vakká tesz. Régi bölcsesség, és igaz is.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 11:52:11

@Hidvégi Mihály: "... egy tisztességes ellenzék nem tudja kompenzálni. Ha fejre áll sem."
Nem az ellenzéknek kell kompenzálnia a fideszt, vagy a fidesz általad vélt/valós és minősített tetteit, hanem Magyarország választópolgárainak. A választásokon. 2018-ban.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 12:12:23

@zord íjász: Látod uram, asse tudod mit beszélek. Hát tessék már értelmezően megtanulni olvasni, nemde!

Arról beszéltem, hogy Orbán száját annyi hazugság hagyja el, annyi aljasságra bír benneteket, hogy ezt normális ember, normális ellenzék egyszerűen nem tudja legyőzni. Tehát az ellenzék Orbán gátlástalanságát nem tudja kompenzálni, mert egyszerűen nem fér bele átlag ember normalitásába, hogy olyan gátlástalanul hazudozzon, ahogy nagy kedvencetek ezt teszi.

S ti is beszopjátok ezt a hazudozást s azt képzelitek, hogy aki Orbánt a pokolra kívánja, az nem magyar, nem ember, nem hazafi, stb. stb.

Majd felébredtek eccer!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 12:25:55

@Hidvégi Mihály:

Kedves Mihály ?

Milyen aljasságra bír minket ?
Ki az a normális nem hazudós ellenzék ?

A nagy gyűlölködésben észre se veszed, hogy a te szádból pereg a tüske folyamatosan, és akiket szidsz, azok csak simogatnak, mint egy buta nyuszit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 12:33:41

@Hidvégi Mihály:

"Látod uram, asse tudod mit beszélek. Hát tessék már értelmezően megtanulni olvasni, nemde!"

Abba lehetne már hagynod ezt a lekezelő, leereszkedő, kioktató hangnemet. Még akkor is, ha úgy érzed, s ezt nyilvánosan ki is jelentetted, hogy te az egész magyar népet akarod oktatni.

Az még egy durva understatement, ha azt mondom, hogy fényévekre vagy József Attilától.

2017.09.05. 12:35:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Olyan kvára unalmas mindig ezt olvasni. Tessék olyan programmal előállni, amely nemcsak a Nagykörúton belül, hanem az egész országban népszerűvé teszi a baloldalt. Tessék hiteles emberekkel bemutatni ezt a programot, ne rég lejárt szavatosságú káderekkel. És akkor ugyanez a választási rendszer titeket juttat 2/3-os többségbe. "

A minap milyen jót olvastam már... valahol (lehet, a B1-en) azt fejtegették, hogy az ellenzék azonnal fogjon össze, mindenki, mindenkivel, nyerjék meg a választást és azonnal hozzanak új választási törvényeket és új rendszerben azonnal írjanak ki újra választásokat, mert az lesz az igazságos, mert akkor végre le leeht váltani a Fideszt...
Persze arról, körülbelül hogyan is nézne ki az 'igazságos' választási rendszer, arról nem nagyon lehetett semmit kihúzni belőlük. Gondolom az lehet igazságos, ami a jelenlegi ellenzéket a választók támogatása nélkül is beemeli legalább egy koalíciós kormányba és a szavazati többséget bírókat kirekeszti... nem állítom, hogy nem forradalmi elképzelés.. mi több, világújdonság!

2017.09.05. 12:39:13

@Hidvégi Mihály: "Tehát jobboldal, érted uram, a jobboldaliaknak van kvára elegük Orbánból, nem csak a magukat baloldalinak nevezőknek."

No, amennyiben ez az állítás megállja a helyét, akkor nincs min aggódni , 2018.-ban búcsút inthetünk nekik!
Vagy úgy kell értenünk, hogy a blogszcénában véleményt nyilvánítók között ez a helyzet? Ez viszont kevés lesz a boldogsághoz. Még akkor is, ha hozzávesszük a nyilván némi átfedést mutató tüntikézők halmazát is.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 12:42:13

@Dorottya Veres:

Ez így igaz.

Az ellentmondás abból fakad, hogy Mihályunk szemében csupán ő és Bokros a hiteles jobboldaliak, esetleg az MKP. Szóval vagy 10-15 ember.. :)

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 12:53:14

@Ballib cenzúrázók réme 25: Köszöni a buta nyuszi a simogatást. De tényleg köszönöm, értékelem, hogy csupán agyatlan tóninak néztek s nem holmi rosszindulatú balféknek.
Milyen aljasságra bír benneteket?

Épp amiről itt is szó esik: gyűlöljétek a másként gondolkodókat, azt aki szentül hiszi, hogy ami ma Magyarországon folyik, az a magyar nép legnagyobb átbaszása, amit történelme folyamán elviselt.

Én valóban gyűlölöm ezt az embert, Orbánt, sosem tagadnám. Már az elég ehhez, hogy egyetlen igaz szó nem hagyta még el a száját, s akkor még a lopásairól nem is beszéltünk. De én csak őt gyűlölöm, titeket még véletlenül sem, ti áldozatai vagytok, ti átlag magyar emberek vagytok, olyan, mint én, dolgoztok, stb. stb.

Orbán viszont arra késztet benneteket, hogy gyűlöljetek mindenkit, aki másként gondolkodik. Elég sokszor hallgatom a Kossuth rádiót, hogy ebben teljesen bizonyos legyek.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 12:54:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Abba lehetne már hagynod ezt a lekezelő, leereszkedő, kioktató hangnemet. "

Amit a bloggazdának írtam, abban valóban van lekezelő, vállalom. Olvasson és értelmezzen amit írok, ne félremagyarázzon s akkor nem fogom lekezelni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.05. 13:00:22

@Hidvégi Mihály:

Hát Mihály...
Azt hiszem hogy ezen csak pszichológus segíthet.
Volt már hogy ezt a megjegyzést iróniának szántam, de most nem.

Valóban azt gondolom, hogyha te a választók 40%-át buta megvezetett embernek, mitöbb áldozatnak tartod, akkor komoly mentális és önértékelési problémáid vannak.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 13:07:49

@Hidvégi Mihály:

Megismételted a korábbi kommentedet.
Én nem fogom megismételni a korábbi kommentedre adott válaszomat, mert az hibátlan, tűpontos és igaz volt már elsőre is.
Frusztrált dühöd nem ér el engem.

chrisred 2017.09.05. 13:08:52

@zord íjász: 2004. Hét éves moratórium, és kizárólag Németország és Ausztria tartotta fenn a teljes időszakban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 13:10:30

@chrisred: Ezt nem nekem címezted, hanem a blogtársnak. Neki: @Ballib cenzúrázók réme 25:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 13:15:04

@Hidvégi Mihály:

"Uram, Jocóné uram"

Nocsak, hát eddig tartott a jólneveltséged? Ugye tudod, hogy a calling names a végső elkeseredettség tünete?

"hányszor megmondtam már, hogy ha hozzám szólsz"

Mégis ki a fene vagy te, hogy megszólalási szabályokat alkoss nekem, ha hozzád szólok? Leszállhatnál már arról a fene magas lóról, mert ha leesel, nagyon fogsz esni.

"kvára nem érzem magam baloldalinak, jobboldalinak érzem magam"

Nem az számít, minek érzed magad, hanem az, mi vagy, mit cselekszel. A yorkshire terrier is kutyának érzi magát, pedig csak egy macskapótlék:

"A fajtát [...] a skótok a textilüzletekben való egerészéshez" fejlesztették ki. :DD

www.pets4homes.co.uk/images/breeds/20/large/917d77fa7e0070d0e219ba59ff770ade.jpg

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 13:28:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Te aztán irgalmatlan keményen tolod ezt a szakmát, már egy korábbi kommentednél is akartam írni. :-)))

Ezen a blogon szigorúan tilos negatív tónusban beszélni bármiféle kutyáról. Kivéve a nagy kutyákról, amennyiben politikusok, de nekik sincsen semmi közük az ember legjobb barátjához. A linkelt fotón szereplő kiskutyának különben is tündéri szeme van.

Vezeklésképpen lépj be a Liberálisokhoz,- akik egyébként nem azok, illetve nem az - hogy Fodor ne legyen egyedül a pártban.

@chrisred: ja, az más.

2017.09.05. 13:28:33

@Hidvégi Mihály: Te olvasod is amit leírsz??? Komolyan úgy gondolod, hogy mindenkit a győlölet írányít? Csak azért, mert a te létezésed csak erre alapulóan értelmezhető, hidd el, számos egyéb motiváció is létezik, számos más szemlélettel. Nem biztos, hogy mindig nálad a bölcsek köve.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 14:10:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne vedd szívedre, könnyed akartam lenni a megszólítással, nem megbántani akartalak. Sosem igyekeznélek bántani, megbántani, sosem szeretnék senki bántani, igaztalanul pedig főleg nem.

Az élet azért szép, ebben megegyezhetünk?

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 14:12:04

@zord íjász: Az élet szép, ebben megegyezünk? Jobban úgysem tudunk hatni egymásra, mint amikor süketek süketelnek.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 14:15:41

@Dorottya Veres: Nem, nincs nálam a bölcsek köve, de azért egyet mást már megértem. Annak idején kurvára vártam a cocializmus végét, s olyan hamar bekövetkezett (ahhoz képest h. pl. '86 körül még nem gondoltam volna), szóval tudom én h. nem mindenkit a gyűlölet irányít. De azt is tudom, hogy ahol gyűlöltetnek, ott keletkezik is a gyűlölet, tessék meghallgatni kis hazánk eccerű pógárát, hogy félnek s gyűlölik a szerecseneket, zsidókat, cigányokat ballibibsiket ésatöbbi, ég veled Kisasszony!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 14:16:25

@zord íjász:

Megszaggatom ruhámat és bocsánatot kérek, de a Liberálisokhoz nem lépek be, túl kemény büntetés lenne ez. :D

Amúgy macskás vagyok, kutyám csak egyszer volt, egy gyönyörű német juhász, őt (nem azt!) is megmérgezte a szomszéd (akkor még közös udvaros házban laktunk, a szomszéd a kutyának kikészített ételbe tette a mérget). Most viszont hamarosan ismét lesz kutyánk, egy jó házőrzőt akarunk, aki (és nem ami!) a hívatlan látogatókat az intenzív osztályra juttatja. S ezt szó szerint értem. Még vacillálunk a német juhász és a rottweiler között.

És kegyetlenül megtanítom majd arra, hogy rajtunk kívül senkitől ne fogadjon el ételt. Arra meg itt semmi esély, hogy bárki hozzéférhessen a kajájához.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 14:33:42

@Hidvégi Mihály:

"gyűlölik a szerecseneket, zsidókat, cigányokat ballibibsiket ésatöbbi"

Attól, hogy a csövest nem engedem beköltözni a házamba, még nem gyűlölöm őt. Ezt már sokan sokszor leírták, de talán még nem olvastad.

Zsidógyűlölő is max. párszáz akad az országban. EGYES embereket utálni, akik között történetesen akad zsidó is, nem zsidógyűlölet.

A ballibsiket is max. párszáz ember gyűlöli. Én kinevetem őket, sajnálom őket, és természetesen nem szavazok rájuk - de nem gyűlölöm őket. Igen valószínű, hogy a legtöbb olyan emberrel, akivel itt a blogokban egymást gyalázzuk, IRL nagyon jól kijönnénk egymással. Csak hát névtelenül a legtöbb ember kicsit jobban elereszti magát, kicsit sarkosabban fogalmaz, kicsit levezeti a frusztrációját stb. Itt az is elmondhatja a véleményét, akit a való életben a ló sem hallgat meg.

Bocs, kutyát nem mertem írni, mert a végén még tényleg be kell lépnem büntetésből a Liberálisokhoz. :D

Az, hogy te mindenhol gyűlöletet látsz, a saját habitusodról árul el sokat. Azt árulja el rólad, hogy csak a gyűlölet torz szemüvegén át látod a világot. Kár, mert valószínűleg te is jó embernek születtél.

Hidvégi Mihály 2017.09.05. 14:43:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A félelem együtt jár a gyűlölettel. Tavaly egy szakmai társasággal voltunk Belgiumban, Hollandiában. S nem volt jó köztük lenni bizonyos szempontból, ha megláttak a buszból az utcán egy más színűt, ne adj isten pajeszos zsidót, ment a szöveg, hogy mocskos ez + az, de ellátnám a baját stb. Pedig ez egy átlag, jó munkával bíró társaság volt s mégis megdöbbentő volt hallani. Korábban sosem tapasztaltam ilyet, pedig megértem már jó pár évet.

Nem gondolom, hogy én lennék gyűlölködő. Egy emberre igen haragszom, de nem a kinézete származása vagy akármi hasonló miatt, hanem azért, mert borzalmasan zülleszti az egész országot, félelembe kergeti, mindössze anyagi haszna miatt. Mert ne mondja nekem senki, hogy a nemzetközi pénztőke hazai térnyerésének a megakadályozása a célja, amikor megy a közmédiában a gyűlöletkeltés. Annyira naiv nem lehet senki.

rasztaszív 2017.09.05. 15:18:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az, hogy te mindenhol gyűlöletet látsz, a saját habitusodról árul el sokat"

ezt a kifacsart okoskodást...:)az a gyűlölködő,akinek nem tetszik a mindenhonnan áradó kormányzati gyűlöletpropaganda...?beszarás...:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 15:35:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Onnan lehet tudni, hogy az ország a helyes irányban halad, hogy gágognak a ballibák. Minél hangosabban gágognak, annál helyesebb az irány."

Azért ennél értelmesebbnek gondoltalak. Ez birca szintje.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 15:38:39

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Csak mindig elfelejtik a ballib hazaárulók, hogy ha így jutnak hatalomra, akkor bizony valóban lesznek zavargások, ahol az ő fejük fog hullani elsőként !"
Aha. Ki is gyűlölködik, fenyegetőzik?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 15:44:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Olvastad a következő mondatot is?

"Ez persze kissé vulgáris, nem is kissé leegyszerűsítő megfogalmazás, de elég jól fedi a valóságot."

:)

Ha minden egyes kommentet olyan szabatosan és pontosan fogalmaznék meg, hogy ne lehessen belekötni, akkor százoldalas tanulmány lenne minden egyes komment. De szerintem így is érted, mit akartam mondani. Az más kérdés, hogy bizonyára nem értünk egyet ebben, de szerencsére vannak olyan dolgok is, amelyekben egyetértünk - igaz, az nem a politika. :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 15:52:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
a német juhászt (szintén zenész)

"őt" - természetesen
"aki" -természetesen

Bármilyen más megfogalmazás esetén nem csak a Liberálisokhoz, de a Momába is be kell lépni, hogy a Lajos se legyen egyedül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 15:53:21

Persze ha korrektül keresünk, akkor jóval kisebbek a számok mindkét szövegre, de az arányok vsz. nem változnának.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 16:00:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

A dolog -és a poszt- egyik fontos pontja éppen az, hogy a felhevült indulatokat kordában tartsa, mert akasztani csak addig jó, amíg nem téged akasztanak.
Orbán Viktort szeretik: szinte vallásos áhitattal, valószínűleg több százezren a másfél, kétmillió szavazóból.
Gyurcsány Ferencet is szeretik (olvastátok a posztot?), eleve van kb 500.000 szavazója.
Vona Gábort mennyien szeretik?

Összeeresztenéd őket? Vagy kérdezhetem másként is: szívesen akasztanátok egymást? Akasszuk egymást, gyerekek?

rasztaszív 2017.09.05. 16:16:45

@zord íjász:ezt jobb lett volna akkor elővezetned,amikor orbán a fél országot próbálta kitagadni a nemzetből.ez most már késő,és hiteltelen.most kezd eszetekbe jutni,hogy ki is kaphattok...:)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 16:25:52

@rasztaszív: "...most már késő,és hiteltelen.most kezd eszetekbe jutni,hogy ki is kaphattok...:)"

Olyan vagyok számodra, mint egy nyitott könyv.

Látod és tudod, kire szavaztam az elmúlt 27 választásain, 2002-t, 2006-ot, 2010-et és 2014-et is beleértve. Azt is tudod mit tettem, mit gondoltam. Olvasol a gondolataimban, látod a rettegésemet, most, hogy veszíthetünk, mi, fideszesek. Pedig azt hittem, jól álcázom magam.

Nem szeretnék most a helyemben lenni.

rasztaszív 2017.09.05. 16:27:07

@rasztaszív: a puszipajtásodat idézném:"Nem az számít, minek érzed magad, hanem az, mi vagy, mit cselekszel."

6.Lenin 2017.09.05. 16:31:54

Szerintem teljesen tévúton járnak azok, akik a gyűlölködést másokra -főleg az ellentábor politikusaira próbálják rákenni.
Máshol van az eb elhantolva.

Olvassuk el a hozzászólásokat. Mindenki küzd azért, hogy az ő véleménye legyen a perdöntő. A másikét semmiképpen nem veszi figyelembe.

Valamikor a szülők, tanítók mondtak olyan faszságokat, hogy ha szeretnéd mások tiszteletét is elnyerni, neked is tisztelned kell(ene) másokat.

Létezik ma ilyen? Bárhol? Nézve a tv-t, olvasva újságokat. És még sorolhatnék rengeteg példát, aminek már a nyomait sem találjuk meg a közbeszédben.

Orbán a hibás üvölti az egyik, nem, Gyurcsány az, harsogja a másik, de senki nem gondolja át, hogy nekem miért kéne ezt átvennem?
Tőlük függ?
Nem tőlem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 17:04:55

@zord íjász:

"Akasszuk egymást, gyerekek?"

A szótagszám stimmel, még az időmérték is. :D

www.youtube.com/watch?v=Xnt2YPji7Wk

2017.09.05. 17:46:10

@Hidvégi Mihály: "De azt is tudom, hogy ahol gyűlöltetnek, ott keletkezik is a gyűlölet, tessék meghallgatni kis hazánk eccerű pógárát, hogy félnek s gyűlölik a szerecseneket, zsidókat, cigányokat ballibibsiket ésatöbbi, ég veled Kisasszony!"

Aha... a te meglátásod alapján könnyen hihetnénk, hogy a félelem és az abból sokszor fakadó gyűlölet mindig igazságtalan, ok nélküli. Azért ennyire nem egyszerű a helyzet. A félelem (és az akár abból is gyökereztethető gyűlölet) sok esetben reakció. Az életbenmaradás ösztöne pedig előítéletekké, általánosító megállapításokká transzformálja a kellemetlen tapasztalatokat. Ha egyszer kitépik a füledből a fülbevalót, néhányszor megkergetnek, kétszer a falhoz nyomnak, akkor legközelebb mit csinálsz? Viszel magaddal síkosítót, meg óvszert, hogy legalább ne fájjon és ne kapj hepatitiszt?
Fura, hogy te az egyik embercsoportban csakis született gyűlölködőket látsz, míg egy másikban csakis áldozatok élnek aki örökkön szenvedői a gyűlöletnek. Ismerős ez már nekem...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 19:07:45

@Dorottya Veres:

A helyzet az, hogy rasszista csak a fehér ember lehet. Egy néger alapból nem lehet rasszista, ahogy pl. egy cigány sem, mert a rasszizmus per definitionem a többség "kiváltsága" - legalábbis a "jogvédők" szerint.

Emlékszel még, hogy hörgött a baloldali sajtó, a TASZ, a Helsinki B. és a többiek, amikor szinte zsinórban 3 alkalommal is cigány bandát ítéltek el közösség tagja elleni erőszakért (magyarokat vertek meg, közben büdösmagyaroztak meg dögöljmegmagyaroztak).

A "jogvédők" még azzal is elő mertek hozakodni, a kisebbség tagjaira nem alkalmazhatók a közösség tagja elleni bűncselekmény szankciói:

"Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata."

index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/ Utolsó bekezdés.

Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy rasszizmus vádjával csak magyart lehet elítélni, cigányt csak garázdaságért, testi sértésért stb., vagyis rassz-semleges bűncselekményért. Ez alig burkoltan azt jelenti, amit fentebb írtam, hogy rasszista csak magyar lehet, cigány nem.

Komolyan mondom, időnként a saját hazámban másodrendű állampolgárnak érzem magam a Herrenrasse Zigeunerrel szemben.

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 19:28:03

@zord íjász: "40 évig épült a szocializmus, de 27 éve volt az ún. rendszerváltás."

Ja, csak 27 écve nem állt le a hanyatló nyugat hanem folytatta a fejlődést. És akkor arról nem beszéltünk, hogy nekünk még hazdudtunkreggelestemegéjjellelGyurcsányunk is volt nem sokkal a többpénztazembereknekPéter után.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 19:31:52

@eßemfaßom meg áll: Ebbe nem tudok belekötni, ezzel nem tudok vitába szállni. Oka van annak, hogy itt tartunk gazdaságilag, szellemileg, erkölcsileg, etikailag, morálisan, oka van a társadalmi apátiának, oka van annak, hogy Orbán Apánk hatalomra került és oka van annak, hogy kétszer is felmosta a padlót a politikai ellenfeleivel.

eßemfaßom meg áll 2017.09.05. 19:39:45

@zord íjász: ezt írtad: "reagálva jeleztem, hogy 27 év után már nem feltétlenül domináns szempont a 40 évnyi szocializmus."

Pedig de domináns szempont mert a gazdaság a szocializmus évei miatt tart ott a nyugathoz képest ahol tart és a gazdaság miatt olyan a politika amilyen. Még az exNDK se 1:1 nyugatnémet szint pedig ök nem kvázi gyarmatként funkcionálnak hanem ők A Németország Fele

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.05. 19:51:07

@eßemfaßom meg áll: úgy van, részben osztom, és ezért írtam azt, hogy "Nem Feltétlenül". Mert mindettől függetlenül 27 év alatt sokkal többet ki lehetett volna hozni az országból, nem véletlenül hallgatom az utóbbi években állandóan, hogy elszalasztottuk az elmúlt kövér három évtizedben kínálkozó lehetőségeket: tehetségtelenség, rossz kormányzatok, hibás döntések, politikai kudarcok, korrupció, túladoztatás, adóelkerülés, fekete gazdaság.... órákig tudnák sorolni a gazdasági szakemberek és az egymásra mutogató politikusok is.

Janossz 2017.09.05. 20:46:44

@zord íjász: 280-as sorszám. Szép termés. Látod, van érdeklődés, jó témát dobtál be.
Azért elég szépen megmutatkozott az oldalak hozzáállása is a dologhoz.
Itt akkor lesz hideg ősz, ha a többség beletörődik sorsába, és szó nélkül átengedi hazáját-földjét-vagyonát az újkulákoknak. Csak akkor utána sajna minden nyár meg ősz tél hideg lesz nekik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 20:55:38

@zord íjász: Milyen akasztásról beszélsz? Én soha senkire ilyet nem mondtam.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 20:57:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Emlékszel a következő mondatodra is amivel még meg is erősítetted amit írtál? :-))

"Ez persze kissé vulgáris, nem is kissé leegyszerűsítő megfogalmazás, de elég jól fedi a valóságot."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.09.05. 20:59:45

@zord íjász: Mellesleg én megjártam a balkáni háborút, úgyhogy nekem ne jöjjön senki akasztással, meg egyebekkel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.05. 21:00:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

És még azt mondják egyesek, hogy megszűnt a tihanyi visszhang.

6.Lenin 2017.09.05. 21:26:13

@Janossz:

Ellenben az állandó nyavalygás előremutató megoldás, szerinted.
Vagy lenne 5leted is?

2017.09.06. 05:42:49

@zord íjász: "Mert mindettől függetlenül 27 év alatt sokkal többet ki lehetett volna hozni az országból, nem véletlenül hallgatom az utóbbi években állandóan, hogy elszalasztottuk az elmúlt kövér három évtizedben kínálkozó lehetőségeket"

Én meg azt gondolom, hogy az első 4-6 évben annyira rossz irányt vett az ország átalakítása hogy onnantól már kényszerpályán vagyunk. Apránként elfogyogat a közösség minden vagyona, lassacskán a földet is kihúzzák az ország alól . Amíg képtelenek vagyunk független döntéseket hozni, amíg a porszívó zajkibocsátását is tőlünk ezer kilométerekre határozzák meg, amig a belpolitikánkba is betüremkedik a magállamok érdekeinek előrébbvalósága, addig esélyünk nincs arra, hogy a magunk életét élhessük.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.06. 06:23:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Csak arra reagáltam, hogy elkezdtétek belinkelni az "orbánt a lámpavasra", "gyurcsányt a lámpavasra" google találatok számát, és gondoltam elejét veszem egy olyan vitának, amely arról szól, melyik "oldal" termel ki magából nagyobb gyűlöletet a másik megsemmisítést illetően. Egy szóval sem írtam hogy erre készülsz, a többes szám első illetve többes szám második személyben feltett kérdés a számháború elméleti oldalára kérdezett rá.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.06. 06:46:49

@Dorottya Veres: " Én meg azt gondolom, hogy az első 4-6 évben annyira rossz irányt vett az ország átalakítása hogy onnantól már kényszerpályán vagyunk. "

Azért ez számomra egy elég vaskos túlzásnak tűnik. Az Antall és Horn kabinetre tolnád rá a felelősséget 23 évnyi tekergésért? Ennyire lesajnálod Orbán Viktor 1998 és 2002 közötti kormányzását? Akkor Bajnai csődbiztos úr sem állította meg a zuhanást? Akkor abból a propagandából, ami 2010 óta Magyarország megerősödéséről, a javuló gazdasági teljesítményekről, a növekvő bérekről és fogyasztásról, a feketegazdaság kifehérítéséről és a pozitív kilátásokról szól, nem igaz semmi? Nem vagyok gazdasági szakember, nem értek hozzá, pusztán a statisztikákat,, táblázatokat, összehasonlító elemzéseket és híreket szoktam megnézni az index pénzcentrum oldalán, meg a gazdasági helyzetről szóló cikkekben és azokban nem egyszerű ennyire a kép. Még Bojár Gábor is megdicsérte az Orbán-kabinetet a monetáris politikájáért és a feketegazdaság kifehérítéséért tegnap este. Annak idején még Orbán Apánk is összeszorított fogakkal, de elismerte Bajnaiék munkáját.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/

Attól tartok egy kicsit beszűkült a világlátásod objektivitása az aktuális propagandazajban. Magyarország az EU csatlakozásra szavazott 2004-ben: ezzel jogok és kötelességek járnak, valamint a szuverenitás bizonyos fokú elvesztése, de ez korántsem jelenti azt, hogy valamiféle rabszolgatársadalomban élünk, a független döntéseink Mindegyikét elvesztve.

Mellesleg hamarosan tele lesz az összes híroldal, és a blog.hu összes politikai blogja az európai kvótadöntéssel, és akkor kezdődik az igazi csavardfelaszőnyeget buli. Lesz új terep összemérni az érveket, tucatszám, kezdődhet a féktelen anyázás.

index.hu/kulfold/2017/09/06/kvotaper_europai_birosag_magyarorszag/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.06. 11:01:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ennek oka a szóban forgó visszhang működési elvéből fakad. A harmadfokú nemlineáris Dunning-szűrő először feldolgozza a hallottakat, majd a pozitív visszacsatolt parametrikus Kruger-algoritmus új tartalommal tölti meg a Dunning-szűrő kimenetéről érkező információt.

2017.09.06. 13:10:46

@zord íjász: Jó, akkor a te széles látókörödre bízom magam... mesélj arról, mi minden történhetett volna másként? Az egy dolog, hogy vannak kisebb-nagyobb (relatív) 'sikerek' meg egy másik az, hogy más startot véve mi minden lehetne. Ha mondjuk az ország vagyonának csak kisebb hányadát (és mondjuk a stratégiai ágazatok eleve nem) kótyavetyélik el, valószínű előrébb járhatnánk (nem determinálna, pusztán lehetőséget teremtene)
Magyarország szavazott? 8 millióból 3 szavazott igennel... a jelenlegi ellenzéki logika szerint a maradék 5 millió meg nemmel :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.06. 15:29:38

@Dorottya Veres: Nem reménykedhetek abban, hogy az én látóköröm annyira széles lenne, mert emberi gyarlóság terén gazdag merítéssel rendelkezem, és nem is mondtam olyat, de ahhoz elég jó a szimatom és a kiterjedt a tájékozottságom/olvasottságom hogy kiszúrjam, ha valakit nagyon megfertőzött az aktuális propaganda zaja, ezért tudok azonnal linkeket dobni az állításaim, a kommentem igazolására. Abba azonban nem kezdenék bele, hogy mit csinálhattunk volna jobban a múltban, mert gyakorlatilag erről szólnak a hírek 30 éve.

"Magyarország szavazott? 8 millióból 3 szavazott igennel... a jelenlegi ellenzéki logika szerint a maradék 5 millió meg nemmel :) "

Az ellenzék logikájára, a maira és a tegnapira is, vastagon szarok. A mindenkori kormányzat ebbéli logikájára szintén. Az dönt, aki szavaz. Mindig, mindenben. A többi befogja a pofáját, mert megvolt a lehetősége arra, hogy kifejezésre jutassa az akaratát. Ha nem akarta, ha nem érdekelte, ha lusta volt, ha inkább kertészkedett, vagy a barátnőjével hempergett az ágyban, az a magánügye. Az aktív szavazók döntenek arról, ki álljon a kormányrúdhoz, vagy merre forduljon a hajó. 2004-ben az EU kikötőjébe irányították a Hungáriát. Pont. A pénztártól való távozás után nem fogadnak el reklamációt a Szöpörnyecefelsői kisboltban sem. Erről a témáról egészen pontosan kifejtettem már a véleményemet, ami szintén index címlapot kapott, sok kommenttel.

zordidok.blog.hu/2016/09/21/isaac_nathan_bloom_oktober_3_-an_visszaforgatja_az_ido_kereket
süti beállítások módosítása