Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

A mór megtette, a mór mehet

A 2019-es önkormányzati választási kampány 1. - Amikor a történelem kereke körbefordul, avagy Végül minden jótett elnyeri méltó büntetését. De aztán a rosszak is.

2019. augusztus 29. - zord íjász

Szubjektív politikatörténet a 2019-es önkormányzati választási kampányról. Csináltam ilyet a 2014-esről is a blogon (a blog oldalsávjában ott van az összes része külön szedve, de linkekben itt is felbukkan majd), azelőtt pedig az egykori nagykovacsi.net Civil Közösségi Hírportál Fórumán, a 2010-esről. Tartom a hagyományt. Hiszen már elstartolt a helyi kampány, jóval korábban.

Vagy soha nem is ért véget.

kiszelne_mohos_katalin_uj_stilusban.jpg

Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi jelenlegi polgármestere. Az ember, akin nem fogott az idő, csak a fidesz. Új körülmények, új stílus, új frizura, új smink, új design. Nagyon professzionális és nagyon amerikai, jó értelemben amerikai. Ha a politikus is csak egy termék, amit el kell adni, akkor a facebook reakciókból ítélve nagyon sokan boldogan levennék és megvásárolnák a hölgyet a polcról.

foto forrása: Kiszelné Mohos Katalin facebook oldala

Mottó: "...Azt csak mellékesen rakom hozzá, és ebbe most nem megyek bele, mert nem ez a blogposzt témája, hogy az a gyanúm, Kiszelnét lecserélik a fiúk, és egy sokkal engedelmesebb pártkatonát indítanak helyette/ellene, így -ha ez történik- meglehetősen érdekesen fog alakulni, ha KMK újra megméretteti magát, így az elért eredményeket, amelyeket a fidesz háttértámogatásával ért el, majd a saját szórólapjain hasznosíthatja...a fidesz jelölt ellen..." (ugyanonnan, mint fentebb: Főnix a sziklán)

Így legyen nekem lottó ötösöm.

Hét hónappal ezelőtt, -amikor még senki, sehol szóba sem hozta, és még ötlet szintjén is abszurdnak tűnt volna, mint 1985-ben a Szovjetunió felbomlása- pendítettem meg ezt a fent idézett gondolatot: ma már valóság. Nem Kiszelné Mohos Katalin fog indulni a fidesz színeiben a két hónap múlva esedékes önkormányzati választásokon.

A Párt megszabadult a 2014-ben gyorsan felkarolt favoritjától, és előkapart magának valami fideszes keltetőből egy nulla beágyazottságú nímandot. Ettől még nyilván csodálatos apuka, de én most a politikáról beszélek, engem nem érdekelne az sem ha 29 gyereke lenne vagy három férfival élne együtt, egy fedél alatt, boldog bigámiában. Egyetlen emberrel se találkoztam eddig, aki valaha is hallott volna róla, tudná mit tett a faluért/közéletben, mikor szólalt fel, hol volt, merre, kivel, miért, minek, megaztánmertésaztánpedig egyáltalán, de talán rossz helyen kérdezősködtem. Az viszont erősen valószínű, hogy attól a jelölttől, aki az itt taglalt körülmények ismeretében elvállalja ezt a szerepet, már nem várja el a fidesz az önálló gondolkodást -és a híreket olvasva e szerény vélemény inkább szilárd meggyőződésem, mint szimpla elméleti törpönködés. A fidesz polgármester-jelöltjének nem lesznek skrupulusai, kérdései és saját csapásai a politikai közélet kusza bozótjában. Azt teszi, amit mondanak neki, valamint sűrűn bólogat, miután közlik vele, hogy mi legyen a véleménye. Az ilyeneket szereti a viktorácia: hűséges politikai-karrieristák, akit végig ott érzik majd a tarkójukon a Párt hűvös leheletét (by Pokorni Zoltán) a lófaszt a a seggükben, ahogy a kocsmai népi bölcsesség mondja, ha esetleg ugrálni szeretnének. Gyakorlatilag kövér kilenc éve, a méltán elhíresült Földrajzi Név bizottság feloszlatása óta láthatják nap mint nap a hírekben -és a két legutóbbi polgármester példáján át a helyi szinten is- hogyan jár az, aki nagyon önállóskodik illetve szembehelyezkedik a rezsimmel, így a nemzeti focializmus hatodosztályából feltörekvő kisfideszesek már gyorsan beletanulnak a szerepükbe. Szerintem eleve úgy válogatják ki őket, hogy betéve tudják az anyagot.

Tény: Kiszelné még alig három hónappal ezelőtt is arról beszélt egy lakossági kérdésre válaszolva, hogy a fidesz támogatását élvezve, a párt jelöltjeként fog indulni a választásokon. Hosszan fog még visszhangzani Nagykovácsi politikatörténetében ennek a kolosszális pofára esésnek a döreje...és ezt nem írja felül semmi. A tanulság örök lesz.

Kiszelné Mohos Katalin kapva-kapott a lehetőségen 5 évvel ezelőtt, amikor az önkormányzati választáson a helyi fideszesek felkínálták neki a támogatást...ha felveszi a narancsszínű mundért. Mindössze annyi volt a feladata, hogy behordja a hátán a fideszt a falu döntéshozói testületébe: győznie kellett, bármi is legyen az ár. Megfizette ezt az árat, többszörösen is. A kedves arcú óvónéni olyan profin tolta a pszichopatázást a kampányhajrában, hogy arra még a fidesz árnyék-kampányguruja, Finkelstein is csettintett volna. A fidesz helyi kampánya persze már önmagában is visszataszítóan aljadék volt, de az Anyád-kampányok mindig ilyenek, csak egy faluban nagyobbat szólnak, ezért is számított meglepetésnek, hogy KMK még erre is rá tudott tenni egy lapáttal. Bencsik azonban még úgy is csak 49 szavazattal maradt alul, hogy egykori támogatói pergőtüzet zúdítottak rá. KMK megtette, amit kértek tőle: önmagáért, a győzelemért, a pártért. Már a kampány elejét megfejelte egy ordas hazugsággal: beszopta a fidesz ámítását a győzelme esetén megépülő uszodáról, és átvágta a palánkon az egész falut. Egy mafla kapavágás sem történt uszodaügyben. A politikai szempontból vén rókának számító Bencsik persze már akkor kinevette az ellenfele naivitását: az a rövid videorészlet, amelyben erről beszél és amit már többször idéztem, minden pénzt megér. Ellenfelei persze több, más hazugsággal is megvádolták KMK-t, pl. a CBA ügyében tanúsított pávatáncával, de ezekre soha, semmiféle konkrét bizonyítékot nem szolgáltattak, így a dolog a puszta mocskolódás szintjén maradt.

A jól ismert, a helyi közegben népszerű és masszívan beágyazott, ám politikailag Zöldfülű Titánazonban győzött, és csak ez számított végül. Megtett mindent: lealacsonyította magát a fideszért (pszichopatázás) hazudott a fideszért (uszoda), lealjasult a fideszért, és magára rántotta a pártpolitikai céltáblát a fideszért. De így se kérnek már belőle. Megérte?

Amikor a fidesz ellenfelei a fideszt akarták ütni, akkor Kiszelnét ütötték. Ő volt és ő lett a fidesz, pedig neki semmi köze nem volt ahhoz a szeméthegyhez, amit a reszim összehordott. A fidesznek szólt, de Mohos Katalint fasisztázták, nácizták. Kesztyűbábozták talán azért is, ha reggel köszönt, de minden egyébre van bizonyíték. Mohos Katalint (és az embereit, tanácsadóit, támogatóit) köpködték tehát, de mindezt főleg a fidesznek címezték. A célzott kritika nyílvesszőit a falu határán túlra lőtték ki, valahová oda, ahol a rezsim elérhetetlen urai éppen bedarálták az országot anyagilag, szellemileg, morálisan és erkölcsileg is: KMK volt a pofozózsák. Voltak tévedései, hibái, kínos döntési és komolyabb összezördülései az 5 év alatt, amelyek a személyére szabottak voltak és amelyek miatt egyértelműen ő állt a támadások középpontjában, de még ezek is inkább a fidesz helyi erodálásának eszközéül szolgáltak az ellenfelek kezében.

A beiktatása utáni első évben még a saját irodájában csicskáztatták ( a 11. pont a linken, Bencsik Mónika sáncvédelem) de 5 év alatt bámulatos fordulatra volt képes: Bencsikkel ellentétben, aki többnyire önfejűen, makacsul magányosan és egyszerre tucatnyi fronton harcolt mindenkivel -ezzel végül saját magát megbuktatva-, KMK-nak nem derogált megfogadni és elfogadnia a tapasztaltabbak, okosabbak tanácsait. Olyanokkal vette körül magát a közvetlen környezetében, akiknek a támogatására és józan lojalitására mindig, feltétlenül számíthatott. Sajátos módon még az ország történetének egyik legsúlyosabb jégkatasztrófája is a keze alá dolgozott, mert pillanatok alatt ismertté tett a nevét, és amellett a potens, felkészült és talpraesett döntéshozó szerepében léphetett a rivaldafénybe. Villámgyorsan beletanult a politikába is, és ő kezdte el osztani a lapokat. Külső és belső ellenfeleit is leszerelte: neki dolgozott minden siker, minden eredmény, minden sikeres beruházás, minden pozitív visszacsatolás. És bőven akadt ezekből 2014 óta. (sikerek, kudarcok részletesen: külön poszt) Nőtt a népszerűsége, nőtt az elfogadottsága. A korrupciónak még az árnyékától is mentes volt. Mindenkivel szóba állt, mindenkivel hajlandó volt értelmes keretek között tárgyalni, de ha kellett, kíméletlenül kiosztotta szóban és írásban is az olykor csak botrányra és hangulatkeltésre játszó kritikusait. Voltak vitái. Láttam én őt a haragtól pengeélesre összeszorított szájjal. Viszont mindezzel együtt, többnyire a saját útját járta...és jól csinálta. 

Nagyon jól.

Nos, leginkább ez lehetett Kiszelné Mohos Katalin megbocsáthatatlan bűne a fidesz szemében. Hiába feküdt le a mocsárba, amikor a Párt arra szólította fel (sorosozás), hiába állta a fidesz mocskából rátapadt sarat, és hiába teremtett meg a lehetőségét annak, hogy a fidesz ténylegesen is megvesse a lábát a faluban: semmiképpen sem tűrhették el, hogy egy autonóm, önálló gondolatokkal és tervekkel, saját elképzelésekkel bíró, ráadásul minden irányban nyitottságot és toleranciát mutató személy vegy át/vegy el az irányítást a Párt akarata elől.

Bencsik Mónika, Nagykovácsi példátlanul sikeres, de 12 év után távozó polgármestere -aki azóta már visszatérhetett a belső körbe és valahol a közelből hallhatta és hallgatta Orbán Viktor évértékelő beszédét(van róla videorészletem, csak nem fárasztom magam azzal, hogy engedélyt kérjek az M1-től, úgy sem adnák meg)- elégedetten dőlhet hátra a foteljában ezt a fordulatot szemlélve: egykori riválisa, akit nem sikerült anno idejében eltakarítania az útból, most átélheti mindazt, amit neki kellett 2014-ben, amikor a helyi fidesz politikai orgyilkosai alattomosan hátba döfték.

Ha akadt olyan illető, akinél nem csípődött be 5 évvel ezelőtt, amit a fidesz Bencsikkel tett, és még most sem veszi észre, hogy miféle végtelenül kispályás, nyomorultul ócska, vegytiszta NER-tálib politikai gazemberek szennyezik itt a falut, akkor az az illető valószínűleg növény. Bencsik Mónika volt az, aki a párt- illetve az ideológiai szimpátiáját soha nem véka alá rejtve, viszont végig függetlenként indulva, majd egyre erősödő és végül teljesen nyílt fidesztámogatottsággal a háta mögött megágyazott a pártpolitika térnyerésének a faluban. 12 évig tartott. Kiszelné Mohos Katalin volt az, aki feltette az i-re a pontot: ő már a fidesz jelöltjeként lett polgármester. Mindkettőjüket "lepuskázták" a fiúk, mint annyi sok fához kötözött, hű, szeretetre éhes, és szomorú, ártatlan értetlenséggel a célkeresztbe meredő kutyát, akiktől a véres kezű, kegyetlen gazdáik már nem remélhettek hasznot, miután kizsigerelték belőlük, amit lehetett. Így megy ez faluhelyen is a politikában. Egy játszótér, ami az élet iskolájára nevel. És az élet iskolája nem játék. 

A mór megtette a kötelességét, a mór mehet.

De ahogy látható, a  politikailag lepuskázott szereplők nem mindig tűnnek el végérvényesen a színpadról. Akadnak közöttük makacs, kitartó, revansra vagy éppen megbocsátásra éhes alanyok, akik visszakapaszkodnak a fénybe.

Mert ezúttal kurvára elbasztátok, fiúk. Elkúrtátok, hogy retorikailag hiteles legyek. Nagyon morci lesz a Mester, amikor meghallja, hogy beégettétek a fideszt. Vagyis Őt, személy szerint, hiszen Ő Maga a fidesz, Ő az alfája és omegája, nélküle nincs semmi, ti sem. És a Mester nem egy lacafacázó, megbocsátó fajta, ha ilyesmiről van szó. Élvezettel fogom hallgatni a falusi zuhanyhíradókban, hogyan jöttek le a szigorú tekintetű öltönyös emberek a pártközpontból, hogy megfingassanak benneteket a két hónap múlva bekövetkező vereségetek után. Ott fogtok bokázni a szőnyeg szélén. Hozzák majd nektek a selyemzsinórt. 

Az lehet, hogy én mindig egy kicsit jobbat, többet, szebbet remélek ettől az országtól és ettől a falutól, mint amit a valóságban megmutatni képes, hiszen jól tudom, hogy ezen a településen az emberek tájékozottsága és közéleti felkészültsége, közéleti ismeretanyaga és helyi ügyekben való jártassága a béka segge alatt van, mert pl. egy saját előterjesztése ellen szavazó notórius renegátot is képesek újra beszavazni egy olyan testületbe, ami kvázi az életükről dönt, de én azt hiszem, hogy most tényleg szarba léptetek. Nem vagyunk ugyan város, de szociokulturális értelemben jóval többek vagyunk, mint egy könnyedén megfélemlíthető átlagos falu, így azt remélem, hogy itt már nem fog működni a varázslat.

Az EP választás helyi eredményei és szavazatarányai falrengetően bizonyították, hogy így van.

És ha ehhez azt is hozzáveszem, hogy értelmes, kőkemény orbánistáknak (nem fideszeseknek! nagy különbség!) is nagyon tele van a tökük veletek, -véletlenül egész sokról hallok, olyanoktól, akiknek adok a szavára- mert még őket is irritálja az arrogáns pökhendiségetek, és szívesen asszisztálnának a bukásotokhoz, hogy végleg eltakarodjatok a színről és normálisabb emberek lépjenek a helyetekbe, akkor talán még jobbak az újrainduló Polgármester Asszony esélyei. A KMK-ra leadott szavazat tökéletes menekülőutat és kompromisszumot jelent azoknak, akik elutasítják a többi jelöltet, de erre a kisfideszesre sem szívesen adnák a voksukat, ám ezzel a döntéssel mégis megőrizhetik Nagykovácsi jobboldali kötődését. Ráadásul, ha KMK nyer, végül is újra működhet a kémia közte és a fidesz között: majd kibékülnek, puszi-puszi, édesem, a régi barátsággal köszöntelek, hoztam csokit. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a testület összetétele a játszma része, itt azonban olyan sok a változó, hogy ebben a posztban elég egyetlen variációt figyelembe venni: ha KMK lesz a polgármester, de a testületben többségbe kerülnek a fidesz jelölt mellett induló képviselő-jelöltek, akkor Kati néni vagy földig hajol előttük, vagy megy a levesbe, és pokol lesz számára minden nap. Tudjuk, mire számíthat. Mire számíthatunk, mi, polgárok.

Zárásképpen tehát az a helyzet, kicsi fideszesek, hogy már Bencsikkel is majdnem megszívtátok, mert a Méltóságos Asszony csak hajszál híján maradt alul. A jelenlegi első számú ellenfeletek, és a jelenlegi szituáció azonban semmiben sem hasonlít a 2014-es felálláshoz, mert Kiszelné Mohos Katalin messzemenően és a lakosság széles körében maradéktalanul pozitív szereplője a falu életének, valamint közhivatalnokként az elmúlt öt évének is.

És ebben a szituációban nem létezik veszedelmesebb ellenfél, mint egy közkedvelt, okos, szakmailag is képzett, konzervatív kereszténydemokrata(!), és ugyanakkor a büszkeségében és a méltóságában sértett, sarokba szorított ellenfél, akinek nincs mit veszítenie. 


Szépkovácsi sokaság. Rendhagyó teadélután a gerillakertészeti akcióból kiteljesedett Virágos-parkban: Kiszelné Mohos Katalin és a támogatóinak/csapatának nyílt kampányrendezvénye 2019. Szeptember 15.-én. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr9015027714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.08.30. 06:49:02

Monoki Péterné, facebook: "Eeez igen!"

Köszönöm.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.08.30. 11:52:54

"Ambrózy Eli facebook
Azért Kiszelné Katit a civileknek kellett megállítani, hogy ne épülhessen meg a CBA pláza egy természetvédelmi terület kellős közepén. Egy óvoda és lakóházak közvetlen közelében! Ahhoz képest, hogy Kiszelné óvónő volt, nagyon nem érdekelte, hogy a gyerekek szívhatták volna a CBA megépülése esetén a teherautók, kamionok benzingőzét, az épület légkondicionálóinak szagát, stb. Környezetvédelem, az nem volt sosem szempont, ha egy kis mutyiban benne kellett lenni. A legjobb lesz Nagykovácsinak, ha az ilyenek többé nem lesznek polgármesterek, képviselők... MÉg hogy mindenkivel szóba állt? Ott az ominózus videófelvétel, ahogy a Civil Fórumról kivonult a sleppjével, szóba sem állt senkivel! A CBA mutyi megakadályozásakor volt egy tüntetés is, oda sem mert elmenni, pedig előtte rengetegszer akartak vele egyezteni a civilek... úgyhogy ne ajnározza itt kedves bértollnok..."

ad 1. Figyelj, Iker. Én azt ajnározok, akit akarok. Akkor, amikor akarok. Ott, ahol akarok. Úgy, ahogy akarok. De legfőképpen a saját blogomon tehetem meg mindezt, és te semmit sem tehetsz ellene. Egyelőre még nem élünk álmaid diktatúrájában, és nem te fogod nekem megmondani, hogy én a saját szent magyar hazámban mikor ,kiről és mit írhatok.

ad 2. Sok olyan ajnározást olvastál már, ahol az ajnározás tárgyát önmagát lealacsonyítónak, lealjasulónak és hazugnak nevezeték, akit csicskáztattak, és akinek voltak kínos, rossz, hibás döntései, és aki beleállt a pofozózsák szerepébe? Azt javaslom kaparj elő a tatami alól egy értelmező kéziszótárt, és nézz után az "ajnároz" szó jelentésének.

ad 2. Én nem vagyok bértollnoka senkinek, és soha nem is voltam. Tudom, hogy ez fáj neked, mert képtelen vagy átszűrni a búrádon, hogy ilyen is van, míg te éppen azért köpködöd annyira KMK-t mert indulsz/testvéred indul a Cinke csapatban. (sajnos fogalmam sincs soha, hogy melyikőtök melyik, majd te kibogozod, ezek után nagyjából nem érdekel)

ad 3. A poszt tele van linkekkel. Tudod, azok a kék színű ízék a szövegben. Azokra kell rákattintani és akkor egyesével választ kapsz minden hasfájásodra ( tüntetés, kivonulás) a CBA balhétól elkezdve, ami ennek a blognak az első posztja volt. Ez itt van külön: a tüntetésetek és az egész médiahadjárat KMK ellen, meg a kivonulás:

zordidok.blog.hu/2016/05/20/vadaszideny_352

zordidok.blog.hu/2017/03/08/egy_szakszeru_kivonulas_margojara

ad 4. "Kiszelné Katit a civileknek kellett megállítani, hogy ne épülhessen meg a CBA pláza egy természetvédelmi terület kellős közepén."

Egyetlen mondatodban három nettó hazugság van.

Első hazugság: először is a civilek itt nem állítottak meg semmit CBA-ügyben, és most hiába csikorgatod a fogadat, meg lobogtatod az aláírásaitokat. Az egyetlen ember, akinek hálával tartozol azért, hogy itt nincs CBA/ALDI/LIDL/SPAR az személyesen Orbán Viktor és az ő kormányzata, ami ugyanaz. Ő rendelte el a Pláza Stop-ot, és ezért nem kapott/kaphatott alapból engedélyt a beruházás. Ezért most odamentek hozzá, és csókoljátok a lába nyomát is. Ti legfeljebb csak hátráltattátok a beruházást a beadványaitokkal meg ezzel a műsorral, amit nyomtatok, (egyébként nagyon profin és hatákonyan, erről is írtam) de amikor végül elhárult minden akadály az általatok favorizált népszavazás elől, és végre mindenki előtt megnyílt a lehetőség, hogy kinyílvánítsa a véleményét, akarja-e ezt a beruházást, akkor pánikszerűen pucoltatok le a színről, arról hadoválva, hogy most már nincsen rá szükség. Pedig még az önkormányzat is beleállt, és mindig ezt szerettétek volna, hogy végre kiderüljön mennyien szeretnék/utasítják el. Soha nem felejtem el a kis barátnőd arcát a teremben, még a szája is remegett, látszott rajta ahogy leizzad: véresen benne volt a pakliban, hogy a népszavazás úgy mosta volna el a 878 hitelesített/itt élő és szavazásra jogosult személy aláírását az igazi megmérettetésen, mint árvíz a homokvárat. Nem, nem 1303. Az csak a propaganda. Tudod? Olyan fideszes-féle propaganda. Kis igazság, sok hazugság.

Második hazugság: az Új faluközpont helyszíne nem természetvédelmi terület, és soha nem is volt az. Az 19 éve egy gazdasági-kereskedelmi-szolgáltató/illetve vegyes központi övezetként tervbe vett és később akként is rögzített terület. Pláne nem egy természetvédelmi terület közepe(egyébként széle): ez ugyanis azt jelentené, hogy az egész Nagyszénáskert az. Az pedig egy kertvárosi lakóövezet. Ha igaz lenne, amit összehordasz, ott egyetlen lakóépület sem állhatna.

Harmadik hazugság. Pláza. Láttál mát plázát életedben egyszer is? A Mammut, a Westend, az Allee...az pláza. Ez meg egy kibaszott, földszint-egyszintes közért. Van olyan ház Nagykovácsiban tucatnyi, ami magasabb nála. Pláza. Az.

8000 ember él itt hivatalosan, de már 2001(!).ben is tudták, hogy a tavaszi szezontól 10-12000 re felmegy az itt élők száma. Akkor gondolom ez a szám meg a nullával egyenlő nálad, hiszen az a kurva közért(de csak alul) meg egy pláza.

Borzalom, na.

BrixPilóta 2019.09.03. 15:16:32

Második hazugsághoz lássuk hol székelnek Cinkéék.

Szervezet hivatalos neve: Civilek Nagykovácsiért Egyesület.
A szervezet címe: 2094 Nagykovácsi, Kaszáló utca 11.
Térkép: https://www.google.com/maps/place/Civilek+NAGYKOV%C3%81CSI%C3%89RT/@47.5792,18.8826053,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x46d0fdfb4cc63b01!8m2!3d47.5792!4d18.8826053
süti beállítások módosítása