Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Utolsó kommentek:

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.06.18. 19:40:08

@Oxica: Látom a belső statisztikán, az admin felületen, hogy nagyon pörögni kezdett a poszt, hirtelen nem is értettem mi történt: sajnos kissé el voltam havazva, és csak most volt időm megnézni a híreket, és már azt is azonosítottam, honnan jött ez a sok látogató. Részben innen, a kommentszekcióból:

444.hu/2019/06/18/az-osszes-ellenzeki-part-beallt-egy-jelolt-moge-esztergomban

Mondhatni, a blogposzt kapott egy második-visszafogottabb index címlapot a kommentelők által :-) Ja, ja, fuj, fényezem magam, "szerénység, Virág, ne tömjénezze magát. Ha én valamit szeretek magamban, akkor az a szerénységem."

Hogy válaszoljak is: az odáig nagyon dicséretes, hogy ilyen keményen beleálltak ebbe, de azért nagyon remélem, hogy tanultak mindabból, amin Tétényi Éva keresztülment 4 év alatt. Ez "mindent egy lapra" játék lesz...Esztergomban is. Vagy meggyőző fölénnyel áll fel a testület az ellenzéki/remélt-új polgármester mögé, vagy mennek a levesbe. Esetleg kínszenvedés lesz minden napjuk...ha egyáltalán teljesülnek a reményeik, ugye. A fideszes gyerekek nem fogják ezt annyira könnyen elengedni. Érthető okokból.

Bejegyzés: Konok ikon

Oxica 2019.06.18. 17:13:50

Úgy tűnik Esztergomban is végre összeáll a teljes ellenzék. Egy egy ellen lesz lejátszva a meccs.
Esztergomból végre ki lesz söpörve a narancsbolsevik rablóbanda, sőt nagyon sok város lesz felszabadítva a felcsúti cigány maffia rémuralma alól.
Migráncsozással már nem lehet eltakarni a trágyadombot amit a narancs férgek összehordtak. Buuukta lesz elvtársak, minden szinten, a talpnyalóknak is, kereshetnek új gazdaállatot.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Bejegyzés: Konok ikon

Cycmen 2019.06.07. 12:15:28

@zord íjász: Ugyan már, végül is tudod csak valamiért elírtad, először nem is akartam okoskodni, ez inkább annak szólt, hogy nekem is nagy kedvencem.

Bejegyzés: Ögen

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.06.07. 10:44:20

@Cycmen: a francba, teljesen igazad van, ahogy megláttam a kommentedet, beugrott, ráadásul még bele is írtam eredetileg, hogy egy tűzrőlpattant, molett/kövérkés hölgy az, aki idézi...na, megvárom, míg lefut a poszt és kijavítom itt is, addig nem akarom bolygatni.

Köszi, jogos az észrevétel, nálad a pont, nálam meg a szégyen, pedig vagy tucatszor olvastam...hiába, biztos bekavart az emlékeimbe a klasszikus műveltségem :-)) (Az öreg hölgy látogatása, ugye, de csak mentegetem magam.) Ejnye, ejnye.

Bejegyzés: Ögen

Cycmen 2019.06.07. 08:19:16

Kövér hölgy volt.

Bejegyzés: Ögen

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.05.21. 17:29:41

@ColT: Köszönöm a kedves szavakat minden olyan nagykovácsi polgár nevében, aki tett/tesz/és remélhetőleg a jövőben is tenni fog azért, hogy a falu ilyen dicséretet kapjon, mert ez azt jelenti, hogy a mérleg nyelve minden nehézség és kudarc ellenére mindig a pozitív, jó tartomány felé billen.

Bejegyzés: Nagykovácsi pillanatok

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2019.05.21. 16:37:55

Nagyon aranyos hely :)
Sajnos ritka sajnos az ilyen szép, és rendben tartott kistelepülés.

Bejegyzés: Nagykovácsi pillanatok

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.17. 15:34:41

Szerintem van a az állapot, ahonnan már nem érdemes újjáépíteni. Vagy ha mégis, akkor ne eredetiként, hanem replikaként legyen bemutatva. Lásd még Kossuth Lajos bicskáját.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

Komposzt Ella 2019.04.17. 13:00:42

@zord íjász: na ja, engem nem zavarna az se, ha stadionoznál, mert abból a pénzből, amit ezekbe e betonmonstrumokba beleöltek, szerintem pár Notre-Dame és koronázó bazilika már kijött volna. A "szentségtörés" alatt azt értettem, hogy évtizedek óta, valami homályos okból kifolyólag, Magyarországon nem működik a műemlékek újjáépítése, de még jóformán a tatarozása sem, kivéve akkor, ha egy politikusnak valamiért érdeke fűződik hozzá. Azért van már jó példa is, mondjuk a csókakői várat egész szépen építgetik, bár úgy tudom, hogy nem állami pénzből.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.04.17. 10:16:23

Na, ezt nem is értem. Semmit sem szentségtörés újjáépíteni, felújítani: miért lenne az? Egyes épületek esetében szükségszerű, más esetekben pedig egyenesen kötelező. A kulturális örökséget érintően pedig a kérdés sem merülhet fel sehol a civilizált világban.

"...miért ne építhetnénk mi is újjá a lerombolt építészeti értékeinket?"
Úgy nagyjából zsenge ifjúkorom óta mondom ezt. A székesfehérvári koronázó bazilikát is fel lehetne építeni: közadakozás, téglajegy...cégek és magánszemélyek, valamint természetesen az adófizetők közös pénze az állami költségvetésben. Simán össze lehetne hozni bármikor, a legutolsó török időkben lerombolt kistemplomtól elkezdve a legnagyobb, kulturális örökséghez tartozó épületekig megújulhatna, felépülhetne bármi, minden. Lenne rá pénz, ha a cél értelmes, támogatható, elfogadható. És akkor még nem is kezdtem el fideszezni meg stadionozni.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

Komposzt Ella 2019.04.17. 09:48:31

@zord íjász: igen, a Romkertről. Kicsit pontatlanul fogalmaztam, mert az ásatások után az eredeti földfelszín alatti romjai ma is láthatók a Romkertben. Egyébként ha a Notre-Dame-ot - ráadásul nem is először - nem szentségtörés újjáépíteni, akkor miért ne építhetnénk mi is újjá a lerombolt építészeti értékeinket?

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.04.17. 07:53:34

@Komposzt Ella: Székesfehérvári vagyok. A Romkertről beszélsz. :-)

Ja, romokban, emlékekben, maradványokban, töredékekben, elpusztított és elcsatolt falu/város/országrészekben nagyon jók vagyunk. Mongol, török, német,orosz...maradtak az emléktáblák: "Itt áll egykor..." A világnak ott vannak a katedrálisok (francia, angol, spanyol, portugál, német...) de mi is elmondhatjuk, hogy nekünk is...volt ilyen. Az a néhány szomorú kő, ami mellett anno minden nap elmentem, többször, és amit most helyreállítottak. Igen, látható, hogy mi minden volt/lehetne itt. De nincs. Néhány féltve őrzött apró építészeti kincsbe kapaszkodunk a régmúltból, de gyakran még az is szétrohad a kezünk között, ami túlélte a magyar történelem viharait, és vigyázni kéne rá. (kastélyok, kúriák, építészeti remekművek)

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

Komposzt Ella 2019.04.16. 23:12:28

Az megvan, hogy Székesfehérváron állt egy koronázó bazilika, ami méreteit és jelentőségét tekintve a Notre-Dame-al megegyező volt? A törökök lőporraktárnak használták és 1601-ben felrobbantották. Aztán már soha nem állították helyre, bár romjai még a XIX. században is láthatóak voltak.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.16. 21:52:06

@zord íjász:

Szerintem hasznosabb lett volna egy olyan nyilatkozat, miszerint a tűz oka egyelőre ismeretlen, de szakértők dolgoznak a megállapításán. Valaminek a tagadása sok emberben csak a gyanút erősíti.

Na igen, az sincs kizárva, hogy tényleg gyújtogatás történt, bár őszintén remélem, hogy nem. Nagyon durva következményei lennének pl. annak, ha kiderülne, hogy...

"és önbeteljesítő jóslatként működik majd, tehát tényleg baleset/hanyagság/gondatlanság okozta a tűzvészt."

Az önbeteljesítő jóslat az, amikor a jóslat hatására történik meg a megjósolt esemény. A tűz oka már megtörtént tény, csak mi nem ismerjük még, ám ezt utólag semmiféle jóslat nem képes megváltoztatni.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.04.16. 19:46:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Vajon létezik olyan reakció egy ilyen kényes szituációban a hatóság részéről, ami el tudja oltani a gyanút/rosszindulatot/összeesküvés-elméleteket?

És az is nyilvánvaló, hogy az elmúlt évek eseményei (terrortámadások, erőszak stb) ellenük dolgoznak. Próbálják menteni a helyzetet. Inkább konkrétumot közölnek - vállalva, hogy egyelőre még nem tudhatják az igazságot, hiszen ebben igazad van-mert azt remélik ez a verzió csillapítólag hat (talán tévednek/tévedtek) és önbeteljesítő jóslatként működik majd, tehát tényleg baleset/hanyagság/gondatlanság okozta a tűzvészt.

Ha nem így lesz, és beüt a legrosszabb verzió, jönnek a zord idők.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.16. 19:35:10

@zord íjász:

Ez a megalapozatlan tagadás szerintem inkább elősegíti a konteók keletkezését. Amelyek láthatóan a tagadás ellenére is születnek.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.04.16. 19:11:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
1. Az emberi hanyagság, felelőtlenség egy ilyen óriási felújítási projektben - a laza franciaságot is beleszámítva, mert állítólag ezek a franciák ilyenek, s ebben van valami igazság, mint minden népi sajátosságban- elég valószínű verziónak tűnhetett a számukra.
2. Igyekeztek elejét venni a konteóknak, még mielőtt elszabadulnak az indulatok valami rémhír okán. Úgy hívják, hogy "felelős magatartás a hatóságok részéről a kommunikációban."
3. Ki fogják vizsgálni, addig próbálják csillapítani a sokkot: baleset. Van ilyen. Relax a népnek. Majd akkor mennek át a hídon, ha odaérnek.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.04.16. 19:04:51

@röf: "Ha már sajnáljátok a leégett keresztény jelképet,..."

1. Sajnáljátok?! Kik? Kik vagyok Én?
2. Messze több a Notre-Dame, mint keresztény jelkép -túl azon persze, hogy legelsősorban valóban az, mint egy működő, aktív keresztény templom, ami az egész kereszténység és az egész keresztény hit emblematikus épülete. A Notre-Dame a kereszténység mellett Európa, a Nyugat, a Civilizáció, a Kultúra, és a művészetei ágakat egyesítő és magasztaló (építészet, szobrászat, zene stb) épület.

Ja, és gyönyörű is, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.04.16. 19:02:41

Távol áll tőlem minden konteózás, de ha még nagy erőkkel kutatják a tűz okát, akkor a hatóságok hogyan zárhatták ki már a legelején a gyújtogatást a lehetséges okok közül?

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2019.04.16. 18:57:52

@röf: Ja,nincs mit, meg van bocsátva. Jó reggelt. Vagy jó estét.

Bejegyzés: Tűzvész a világ legszebb katedrálisában: notre drame