Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Anyád kampány

Keservesen messze vannak még a 2018-as választások, de legalább utána rosszabb lesz

2017. május 05. - zord íjász

Vasárnap eldől ki lesz Franciaország elnöke. A két talpon maradt vetélytárs Macron és Le Pen. Szót ejtettem már a párizsi teraszok kapcsán a franciák kíméletlenségéről, különösen ha politikáról van szó, bár azt kétlem, hogy bárkinek, aki híreket fogyaszt sikerült volna ezzel újat mondanom. Elkanyarodnék a hazai politikai közállapotok felé e téma kapcsán. 

Az álhírek, hazugságok, pletykák, sejtetések, trollok korát éljük. Ez utóbbiak állítólag már győztek is. A hír már nem szent, minden vélemény érdektelen, és eszközökben már nem válogatnak sehol. Tárgyilagosság, higgadtság? Itt, Magyarországon, a kopasz verőlegények földjén?! Ez az opció fel sem merül.

A tolvajok általában heveny érzékenységgel és mély megbántottsággal reagálnak arra, ha letolvajozzák őket. A pedofil erőszakoló-sorozatgyilkosoknak is vannak emberi jogaik. Szerintem a karó jobban állna az ilyeneknek, de egyelőre még nem vagyok hatalmon.

A magyar politikus szintén különösen érzékeny emberszerű-fajta, így  a hírek garmadája szól az egymás ellenében indított rágalmazási, becsületsértési perekről, rendőrségi, ügyészségi feljelentésekről. Az újságírókkal szembeni jogi fellépések, illetve a sajtóorgánumok ellen indított helyreigazítási perek, benyújtott panaszok ügyintézésére valószínűleg minden nagyobb pártban külön csapat és elkülönített költségvetés áll rendelkezésre...elvégre van pénzük az adófizetőknek, hogy állják a cehhet, és a kínnal, vérrel, gyötrelemmel megkeresett adóforintjaikból kifizessenek valami csókos ügyvéd havert, ha az kell, aki a Méltóságos Úr szomszédjában lakik, vagy éppen a kedves lányát dugja a Nagytekintélyű Úrnak. Paparazzik követik, fotózzák, lesik az ellenfelek prominens politikusainak minden mozdulatát, és azonnal tolják fel a fotókat a netre, lökik a lojális médiacápáknak, ha megcsípnek valamit, ami ideig-oráig borzolja, borzolhatja a kedélyeket. Ma már mindenki hittel hiszi és tudja, hiszen elovasta az agymosó média szennylapjaiban vagy látta a szörnykanálisokban, hogy Vona Gábor buzi, Soros György megölte volna az anyját, de mivel a magyar nép emlékezete igen rövid, talán nem árt emlékeztetni arra, hogy a sárdobálásnak, aljas lejáratókampányoknak, 27 éves demokratikus hagyománya van e kies honban, hiszen pl. Orbán Viktor is rendszeresen veri a feleségét ugye, megírta az internetes trollhadsereg, amelyik az álhíreket nyomja a létező összes digitális térben, a béka segge alól hozva a szavazatokat az ún. liberális-baloldalnak annak idején, és ne feledkezzünk meg a szép emlékű HVG-cigányoktatós videóbotrányról sem, amit jó elvtárs hozott a szerkesztőségbe, ezért alapból beszopta az újság, hogy aztán megtépázott nimbuszát toldozgassa utána. Azóta óvatósabbak.

A Kubatov-lista hab a tortán, egy a sok hasonló botrányos mendemonda közül, itt állítólag mindenki mindenkiről már mindent tud, azt is kire szavaz és kinek a seggét nyalja. Juhász Péter és Rogán Antal külön szorítót kapott a politikai ringben, hogy eldöntsék a bíróságon bűnöző-e a Tóni, pontosabban, hogy lehet-e rá ezt mondani, mert az még nem ugyanaz, és Vona Gábor is tátott szájjal rohant a lófaszért annak idején, amikor bírósághoz fordult, amiért a pártját csúnya szavakkal illették, aztán a bíróság közölte vele, hogy, aki sarkosan fogalmaz érzékeny társadalmi témákban, az fogadja el, ha a Fogadj Isten is hasonló stílusban érkezik. Ez mostanra olyan szintre jutott, hogy a véres és szűkszavú plakátháborúra és kampányra reagálva a kormánypárt törvénnyel akarja végérvényéesen kicsinálni egykori mesterét, és házi oligarcháját, akinek a felemelkedésüket és karrierjüket köszönhetik, a fideszes keretlegények  a demokrácia ifjú harcosai pedig lazán összeragazgatják az ellenfél feleségének az autóját, egyértelmű üzenetet küldve neki: tudjuk hol laksz, tudjuk melyik az autód. Ez a világ bármely civilizált részén messze túllépné az elfogadható határvonalat, de itt a vérsötét Alsó-Balkánon úgy tűnik a napi rutin része lesz, 2017-ben. Lehet, hogy tényleg nincs a gödörnek alja, Magyarországon, és mindig lesz lejjebb. Az külön jó, hogy az EU és a szelektív tolerancia hazai bajnokai is besegítenek az amúgy is lesújtó mélységű kampányba, ami mostantól vár ránk 2018-ig: Orbán Viktor bírálja, spekulánsozza Soros Györgyöt, és aki ilyesmi tesz, az egyértelműen antiszemitizmussal/burkolt zsidózással vádolható. Ez a taktika, a mindig-mindenre előrántható antiszemita kártyával már az SZDSZ-nek is nagyon bejött anno, részben azért vannak most ott, ahol, sehol. Innentől már értelmetlen bármiféle kommunikációról beszélni, mert kezdődik a szardobálás, és tényleg kezdődik. Azért a Kövér Laci bácsinak jár egy elismerő biccentés, amiért a ragasztgató narancstálibokat is kibaszta a parlamentből, és nem csak az újságírókra pödri a bajszát, hogy említsek valami pozitívat is.

Mindenesetre jó lesz nekünk. Egyre lejjebb, egyre mélyebben, egyre durvábban, minden fronton.

A karaktergyilkolás lényege, hogy nem szabad válogatni az eszközökben. Mindent a céltáblára kell rakni: család, magánélet, munka…legalább is ezt tanítják, a Politikai Győzelem iskolájában, a Negatív-kampány szakon. Ez olykor visszaüt. De ezt már leírtam egyszer, mert Nagykovácsi is ebben az országban van, és a vadászidény mindenütt egyformán zajlik.

Több száz elmentett linkem (cikkek az internetről) van a kritikára érzékeny politikusok tevékenységéről, amellyel a vélt vagy valós mocskot próbálják magukról levakarni a jog eszközeivel. Vicces dolog ez, egy olyan országban, amelyben semmiféle érdemi lezárása nem lett a 2006-os, azonosító nélküli rendőrrevansnak, a legelemibb közpénzfelhasználásról szóló adatokat is ki kell perelni a bíróságon, tombol a korrupció a lakosság szerint is, 27 éve elmeszelik az ügynökmúlt feltárását, és a törvényhozást nem az ország, hanem a pártpolitikai érdekek szolgálatába állították. Mindenki nyakig áll a szarban, de még ugrálnak is, hadd hullámozzon. Nemzeti cinizmus rendszere, by Schiffer András.

Némely vonatkozásban valószínűleg utolértük Franciaországot, de azért van mit tanulnunk. Belepillantottam a francia televiziók műsoraiba, ide-oda kapcsolgattam egy rövid ideig esténként, nyelvgyakorlásként jó, ám sikertelen próbálkozás volt, és a vitaműsorokban a szakértők, pártkatonák egymás szavába vágva, vörös fejjel osztották egymást, azt hittem bunyó is lesz.

Ott úgy dobálják meg tojásokkal az ellenfelet -mit tesz az ég, alámdolgozik a sors, néhány órával ezelőtt éppen Le Pent- hogy öröm nézni. Nálunk bűncselekmény. A tüntetők összecsapnak az ellentüntetőkkel, a rendőrökkel, bárkivel. Egyik este a csendőrség testpáncélos egységei vertek, üldöztek végig az egész utcán egy randalírozó, jelszavakat ordítozó bandát. Mi ettünk a teraszon, az utcán, az egész esti vendégsereggel együtt, tőlünk húsz méterre pedig menekült a csőcselék, mögöttük alakzatban, futva, a sisakos rohamosztagosok. Párizsi pillanatkép. A plakátrongálásokat nálunk árgus szemmel figyelik, rongálásnak minősül az ilyen tevékenység, a Kétfarkúak és a Momentumosok is nagyon vigyáznak, nehogy elkaphassák  a töküket a Fiúk. Franciaországban próbálnál meg minden plakát mellé figyelőszolgálatot állítani, meg elárasztani a bíróságokat ilyen baromságokkal. Macronról nem találtam egyetlen épségben lévő, lefotózható utcai plakátot sem, pedig ő a népszerűbb és biztos győztes, minden szakértő szerint, de a plakátjait huggyá-szarrá tépkedték, firkálták, igazából azt sem tudtam megállapítani, ő volt-e rajtuk, csak tippeltem, holott keresztül-kasul bejártuk a fővárost, gyalog, a mellékutcákban is, bár nyilván nem emiatt.

A magyar hírekből, hazai Franciaország-szakértők megnyilatkozásait hallgatva több információhoz jutottam persze. Amit a francia elnökjelöltek egymással művelnek, attól egy hazai viszonyokhoz szokott politikus szerintem dührohamot vagy sokkot kapna. Ellenfelei szerint, Le Pen természetesen egy náci-fasiszta-antiszemita-zsidófaló-xenófób-rasszista-nacionalista, oroszok által pénzelt hazug, aki a gazdasági elképzeléseivel sírba viszi franciahont, és akinek vér tapad a kezéhez, mert miatta gyilkolták meg a bőrfejűek a bevándorlót a Szajna hídján, és ha lenne gouillotine, szerintem Macron valószínűleg krokodilkönnyes szemmel bár, de kényszerűen aláküldené a szőke ördögöt. Macron pedig természetesen az elitista korrupt hatalomgyakorlás, megkövesedett, megcsontosodott, elvtelen, szívtelen, globalista bábja, a régi rendszer foglyaként hajbókoló hazug, aki a nagyvállalatok, a bankok és Merkel személyes szolgája, akinek adóparadicsomokban van bankszámlája, és kiszolgáltatja szegény, megtépázott Franciaországot a fékevesztett migránstömegnek, a növekvő munkanélküliségnek, a terrorizmus rémének, mert rend az nem lesz, ha ő hatalomra kerül. Az egész műsort belepi a bizonyíték nélküli politikai vagdalkozás, panel-érvelés. De legalább leülnek egymással szemben vitázni.

Nálunk leülnek egymással szemben, érvelni, vitázni, vagdalkozni, hazugozni...bármit is csinálni, szemtől szemben?

Ez az a pont, ami alapjaiban különbözteti meg a két ország hozzáállását a politikai kultúra vagy éppen kultúrálatlanság terén. Franciaországban is végletes és végzetes kettészakítottságot és polgárháborús hangulatot emlegetnek, de van valami amiben messze a magyar ugar felett állnak. Minden személyes és politikai ellenérzésük dacára Franciaországnak van egy elfogadott, és kimondva-kimondatlanul támogatott erkölcsi-etikai-morális-politikai minimunként elfogadott rendszere, amire támaszkodhat és ez akkor is megmutatkozik, amikor a nemzeti ünnepeiket tartják. Tudják kicsodák, tudják honnan jöttek, tudják mivel tartoznak a jelenüknek és valójában Franciaország elsőbbségét és mindenek felett állóságát soha nem sorolják a politikai terveik mögé. Macron önmagát patriotának, Le Pent pedig nacionalistának tartja,( a kettő közötti lényegi különbség sokat hozhat a konyhára, ha jól játszák meg) amit Le Pen persze visszautasít, és ő is igaz hazafiként mutatja be magát.

Megygőződéses hazafiak csapnak össze. Majd választanak maguknak egy utat, és rálépnek. Jöjjön, aminek jönni kell.

Magyarországon csak egyetlen azonos pont létezik: az ellenfelek kölcsönösen hazaáruló, köztörvényes, tolvaj bűnözőnek tartják egymást, és elkerülnek minden nyílt, rendezett körülmények között vezetett vitát. Innen sehová sem lehet továbblépni, mert nincs meg a nemzeti minimum sem, amiben mindenki egyetértene, amit mindenki elfogadna. Nálunk még a múlt is folyton változik. Sehol egy út, amire közösen rá lehetne lépni.

Csak plakátokat tépkedünk, firkálunk, ragasztgatunk le. Ehhez értünk mi is. 2018-ig kihúzzuk ezzel, ha beledöglik az ország, akkor is. Utánunk az Özönvíz és a Tűzözön.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr9012483657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cuhavidéki 2017.05.07. 08:30:38

Köszönjük, valóban mėlyen megosztott a francia társadalom.
Több ėvszázados vádak ės ellentėtek feszülnek a felszín fecsegėse alatt.
Ės akkor mėg a politikán kívül rekedtekről nem is beszėltünk!

ogli dzsí 2017.05.07. 08:30:46

'Az álhírek, hazugságok, pletykák, sejtetések, trollok korát éljük. Ez utóbbiak állítólag már győztek is. A hír már nem szent, minden vélemény érdektelen, és eszközökben már nem válogatnak sehol.'

Ilyenről szó sem volt Trump meglepetésszerü megválasztásáig.

Miért volt meglepetésszerü? Mert a teljes média ellene dolgozott, először a jelöltté válásának, majd a megválasztásának az esélyét tagadták.

Majd, miután a hazudozás ne bizonyult eredményesnek, azóta hallhatunk róla, hogy trollok, meg álhírek, meg oroszok, meg a többi hülyeséget.

A valóságban annyi történt, hogy a lipppsik ráöttek, az internetet még nem tudják cenzúrázni, így gyorsan elkezdtek ezen dolgozni.

Jakab.gipsz 2017.05.07. 08:31:10

Bezzeg Franciaország, csakhogy Francia honban rendkívüli állapot is van, miféle bezzeg példa ez, a politikailag korrekt politizálásról, ahol polgár háborús állapotok uralkodnak. Más példa nem jut az eszedbe?

A magyar nép kollektív anyázását Kertész Ákos libbancs író emelte a közbeszéd tárgyává, majd csatlakozott hozzá az urbánus liberális, szabad demokrata értelmiség.
Itt tartunk most.
És néhány ezer felheccelt gyermek korú tüntetővel, folyik a rágalom hadjárat az aktuális (demokratikusan megválasztott kormány) ellen, mondván veszélyben a demokrácia és az európai értékrend.
Itt magyar országban mi van veszélybe ?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 08:42:28

@Jakab.gipsz: Nem bezzegezem Franciaországot. A blog 4-5 poszt erejéig elfranciásodik, mert 10 napos párizsi élményeimet/gondolataimat/tapasztalataimat/érzéseimet folyatom és keverem össze, illetve hozom párhuzamba a magyar helyzettel...legyen az jelen, vagy ebben a másik esetben itt,

zordidok.blog.hu/2017/05/05/je_suis_en_terrasse

európaiság, politika.

Utolsó megjegyzésedre reagálva: Szerinted Magyarországon nem katasztrofálisan megosztott, polarizált és szétszakadt társadalom? Itt nincs veszélyben semmi, és nem fenyeget robbanással a politikai helyzet? Akkor ezek szerint én háttal ülök a tévének és hozzám egy alternatív internet van bekötve?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 08:51:54

@ogli dzsí: Már hosszú évekkel Trump megválasztása előtt is tanulmányok és cikkek tucatjai jelentek meg az internetet elárasztó álhírek, fizetett trollhadseregek stb. értelmes közbeszédet és párbeszédet megsemmisítő hatásáról. Még a kezdetben véresen szabad 444.-en is bevezették a moderációt, Uj Péter főszerkesztői cikke e tárgykörben nyugodtan tekinthető alapműnek. A facebook irányított valóságára (csak azt tolja eléd, ami téged érdekel a kereséseid, like-id szerint pl. ezzel fb-csoportokra szabdalva egész közösségeket, akik egymás között fényezik a saját gubóvilágukat) és a demokrácia felszámolásában játszott szerepére pedig éppen a liberális értelmiség világított rá, amerikától európáig. Több tucat elmentett linkem van a témában.

midnight coder 2017.05.07. 09:32:55

Jó post, nagyjából egészében igaza van, különösen ami a hazai állapotokat illeti.

Brumm Brumi 2017.05.07. 10:11:51

" A tüntetők összecsapnak az ellentüntetőkkel, a rendőrökkel, bárkivel. Egyik este a csendőrség testpáncélos egységei vertek, üldöztek végig az egész utcán egy randalírozó, jelszavakat ordítozó bandát. "

És? Erre kéne vágyakoznunk? Kösz, elég volt 2006-ban..

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 10:18:33

@Brumm Brumi: Én is kihagynám, de elnézve a már teljes erővel elindult kampányt és kisérőjelenségeit, van esély a felzárkózásra ebben a vonatkozásban is. A nyílt-moderált tv vitára viszont már kevesebb. Az már túl intellektuális és európai lenne a hazai igényszintnek.

ogli dzsí 2017.05.07. 12:49:22

@zord íjász: 'A facebook irányított valóságára (csak azt tolja eléd, ami téged érdekel a kereséseid, like-id szerint pl. ezzel fb-csoportokra szabdalva egész közösségeket, akik egymás között fényezik a saját gubóvilágukat) és a demokrácia felszámolásában játszott szerepére pedig éppen a liberális értelmiség világított rá'

A FB-ot is Soros gyuri szervezetei cenzúrázzák, nagyot csalódott az öreg hogy bukott az amerikai választáson. Persze nem azért mert cukor is meg schwartz is zsidók és ők nem kezdők cenzúrában, ez csak véletlen, különben sem vallásosak. Azt vallották, hehe.

Brumm Brumi 2017.05.07. 12:49:36

@zord íjász:

A nyílt és moderált tévévitákra is volt igény.
És jött 2006, ahol egy ilyenen a böszme lehazudta a gonosz Orbán mind a hét fejét.(majd utána pár hónappal lebukott mint egy pancser ezekkel az öszödi zártkörű maffiatalálkozón.)

Azóta valahogy nincs rá igény, és nem is nagyon erőltetik.
Talán jövőre az operettnácik főnöke léphet elő ilyen igénnyel, simicseki sugallatra.

Willkommenskultur 2017.05.07. 12:49:44

@zord íjász: 'A nyílt-moderált tv vitára viszont már kevesebb.'

A múltkori TV vita 'nyertese' 20 évvel vetette vissza az országot, olyat talán nem kéne rendezni újra.

khell 2017.05.07. 12:50:09

"Némely vonatkozásban valószínűleg utolértük Franciaországot, de azért van mit tanulnunk."

- "pártkatonák egymás szavába vágva, vörös fejjel osztották egymást, azt hittem bunyó is lesz."

- "Ott úgy dobálják meg tojásokkal az ellenfelet ... hogy öröm nézni. Nálunk bűncselekmény. "

- "A tüntetők összecsapnak az ellentüntetőkkel, a rendőrökkel, bárkivel. Egyik este a csendőrség testpáncélos egységei vertek, üldöztek végig az egész utcán egy randalírozó, jelszavakat ordítozó bandát."

Biztos, hogy nekünk kéne tőlük politikai kultúrát tanulnunk?
Nekem a fenti francia példák egyike sem hiányzik magyarországra.

Tényleg az mutatja a magas szinvonalukat, hogy az összes plakátot megrongálják, hogy obszcén feliratokkal van teli a város? Ide kellene "felnőjünk"?

Engem rohadtul nem vonz az sem, hogy vörös fejjel ordibáljon a tv-ben a két jelöltünk. Minek? Az fog meggyőzni bárkit arról, hogy melyikre szavazzon? Hogy melyik mekkora blőd szövegeket gyakorolt be a tanácsadói által? Vagy az vezesse az országot, aki egy vitában fél másodperc alatt nagyobb fricskát tud mond a másikra?
Ez röhej. És cirkusz az aljanépnek, rtl szinvonal.

Szélmalomharcos 2017.05.07. 12:50:31

" itt állítólag mindenki mindenkiről már mindent tud, azt is kire szavaz és kinek a seggét nyalja"

"Több száz elmentett linkem (cikkek az internetről) van a kritikára érzékeny politikusok tevékenységéről, "

Te is más vagy, te sem vagy más

Szélmalomharcos 2017.05.07. 12:50:47

Az egész világon ez megy, nem értem miért kell idekeverni a szokásos szörnyülködést a hazai állapotokról. Pláne ha a pont nem magyar példát, Orbán leantiszemitzását hozza fel a szerző

Még azt kell mondjam igen nagyvonalú a hazai kormánypárti média, hogy nem csapott le Botka "fizessenek a gazdagok" jelszavára. Hiszen ha van kódolt antiszemita kijelentés, akkor ez kiemelten annak számít. Hát nem?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 12:56:17

@Szélmalomharcos: Na, ezt nem értem. Azért töltöm le a cikkeket, azért mentem el a linkeket, hogy bárhol-bármikor hivatkozhassak rájuk, ha idéznem vagy bizonyítanom kell egy állításomat vagy álláspontomat. Ezen a blogon egyetlen olyan konkrét eseményre való hivatkozás nincs, amihez ne tudnám hozzácsatolni a hír forrását. Ez nálam alapelv. Mindig, mindent gyűjtök, fotózok, archíválok. Mi köze van az blogom (jellemem, gondolkodásmódom, hozzáállásom) etikai kódexének Kubatovhoz, vagy a politikusokhoz?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 13:29:13

@Szélmalomharcos: Te egy másik való világot nézel. Abban nincs olyan magyar vonatkozású hír/komment/hírműsor/vélemény, amelyben Magyarországon, magyar emberek, magyar híroldalakon és magyar tévék magyar műsoraiban rendszeresen antiszemitázták, és antiszemitázzák, illetve burkolt/nyílt zsidózással vádolják Orbán Viktort. (Egyenes beszéd, Egyenesen,..példák tucatjai mindenfelé az interneten)

"...Hanem fiúk, jó lesz tudni, hogy mindössze egy évetek van. Hiába korbácsoljátok fel az idegengyűlöletet, hiába sorosoztok és folytattok gőzerővel antiszemita propagandát, a Néppárt előírta nektek – szolgalelkű és pénzéhes talpnyalóknak -, hogy a CEU bezárását célzó és gonosz módon tovább szűkített határidőket azonnal oldjátok fel. Fasiszta kultúrájú hazudozóknak immár senki sem hisz...." És ez csak egy példa, ez éppen Bokros Lajos facebook oldaláról. A többit keresd ki magad, és tájékozódj. Nem kell ehhez az EU hivatalnokaira hivatkozni.
www.facebook.com/bokrosmoma/photos/a.497109087043658.1073741828.433419726745928/1369878269766731/?type=3&theater

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 13:37:12

@khell: Magyarországon is rendszeresen megrongálják a plakátokat. Mindig így volt. 27 éve így van. Csak nálunk törvényekkel meg spiclikommandókkal próbálnak ennek gátat szabni. Innentől filozófiai kérdés, hogy mi a helyes út, jó megoldás a téma kezelésében.

Az ATV Csatt című vitaműsoráiban, vagy a Hír Tv Csörte c. vitaműsorában kényes témák kapcsán, egymás szavába vágva, egyszerre négyen beszélnek. Láttam én már a CSattban olyat, amikor pattanásig feszült a húr a vitatkozók között. Idézzem, linkeljem? ...De a franciák ezt is "jobban" művelik.

A magyar parlamenti vitakultúra, ordibálás ráerősít erre a folyamatra. Ott a tolvajozás, maffiázás rutinnak számít.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 13:42:58

@Brumm Brumi: Erről is a Gyurcsány tehet? Azért nem áll ki a politikai ellenfeleivel nyílt, moderált vitára Orbán Viktor, mert lehazudták annak idején mind a hét fejét és bedurcizott?

Ez aztán komoly menekülési útvonal. A franciák harsogva kettéröhögnék azt, aki ilyen blődségre hivatkozva bújkálna a közvélemény elől, és garantáltan a politikai porond közelébe nem léphetne soha többet. Nagy napja lenne ez a francia vicclapoknak és politikai elemzőknek.

khell 2017.05.07. 14:40:11

@zord íjász: "Magyarországon is rendszeresen megrongálják a plakátokat. "

Azért messze nem olyan mértékben, ahogy a francia állapotokot leirtad. Itt a plakátok töredéke van rongálva.

"Az ATV Csatt című vitaműsoráiban, vagy a Hír Tv Csörte c. vitaműsorában kényes témák kapcsán, egymás szavába vágva, egyszerre négyen beszélnek. "

Nem mintha ezeket objektiv mércének hinném el, de ha igy van, akkor méginkább nem értem a szebeállítást a francia politikai "kultúrával". Hogy azok mégjobban őrjöngenek a tv-ben. Ill. nem huszadrangú bohócok őrjöngenek a tv-ben, hanem miniszterelnök jelöltek? Vagy miről is van itt szó?

"aki ilyen blődségre hivatkozva bújkálna a közvélemény elől, és garantáltan a politikai porond közelébe nem léphetne soha többet."

Fentebb már kifejtett okok miatt, ezt a hozzáállást továbbra is sem érzem követendőnek. Ha a franciák ilyen bohócműsorok alapján döntik el, hogy ki vezesse az országot sok évig, akkor jó nagy idióták.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.07. 14:49:49

@khell: "Azért messze nem olyan mértékben, ahogy a francia állapotokot leirtad. Itt a plakátok töredéke van rongálva."

Azért elég aktívak a gyerekek, mindkét oldalon, a saját tapasztalataim és a hírek szerint. És nincs még 2018. Még csak most kezdődik a buli.

"Ha a franciák ilyen bohócműsorok alapján döntik el,..."
Ha a nyílt, moderált vita bohócműsornak számít nálad, akkor innen nincs hová továbblépni. A világ minden civilizált, fejlett, nyugati demokráciájában alapnak számítanak az ilyen műsorok: a polgárok felkészültségén, tájékozottságán, intellektusán múlik, hogyan szűrik le magukban a látottakat, hallottakat. Az már az ő döntésük lesz. A demokrácia azt nyújtja, amit tud. Észak- Koreában vagy Szomáliában nincs ilyen probléma, ott egyszerűbb az élet. Olyan is.

Szélmalomharcos 2017.05.07. 18:55:22

@zord íjász:
"Nem kell ehhez az EU hivatalnokaira hivatkozni."

Te hoztad fel példának Timmermannst, ezek után miért várod el, hogy beájuljunk az EU-tól vagy bármelyik "nyugati" országtól? Mert végül is valami ilyesmit akartál kihozni ha jól értettem

A "nyugati példa" mindig is egy rablómese volt, azok jártak jól akik külön tudták választani a mítoszt a valóságtól. Én speciel nagyon jónak tartom hogy nincs már legfelső szinten ez a szolgalelkű farokcsóválás. Különösen hogy a Nyugat védjegy alatt egzotikus migránsok iskolázatlan, írástudatlan, beilleszkedni képtelen hordáit eresztik ránk. Ők az "európai érték", amivel dugig van például Franciaország

Szélmalomharcos 2017.05.07. 18:55:45

@zord íjász:
Amikor a Gyurcsány-Orbán vita ment annak idején átkapcsoltam 2 perc után. Értelmetlen, ostoba szócséplés volt, azóta csak még mélyebbre jutott az utólagos értelemezés színvonala. Ezzel nagyjából vége is számomra az ilyen műsoroknak. Nem tudok elképzelni olyan felállást, amiből eséllyel lehetne értelmes vitar

khell 2017.05.07. 18:55:56

@zord íjász: " Észak- Koreában vagy Szomáliában nincs ilyen probléma, ott egyszerűbb az élet. Olyan is. "

Oh persze, ha itt nincs TV (néz még egyáltalán olyat valaki?) vita, akkor szomália és észak-kora szintjén vagyunk. Ne vicceljünk már...
süti beállítások módosítása