Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

2. I Have a Nightmare. - Talán ideje felébredni.

2020. augusztus 27. - zord íjász

hv_nightmare.jpg

Mottó 1.: O Tempora! O Mores! (Cicero)

Mottó 2.: Sic transit gloria mundi. 

Kenyerem javát már megettem, és tegnap jöttem rá, hogy életem egy jelentős részét hazugságban éltem le, mert az önmagamról alkotott képem egy ponton biztosan hamis, a személyiségem egy meghatározónak vélt eleme valójában tévedésen alapul.

Mindig azt hittem magamról, -és ezt a szüleimtől elkezdve, az ismerősök, barátok, osztálytársak, az iskolai tanáraim át is számtalanszor megerősítették- hogy a fantáziám színes, gazdag, élénk, végtelen befogadóképességű és kiterjesztésű, amely rendkívül változatos és kreatív formákban manifesztálódott is az elmúlt évtizedekben. Tegnap kiderült, hogy mindez hazugság. A fantáziám sivár, gyenge, szánalmas,  jó esetben is csak középszerű, szürke és földhözragadt.

Erre akkor jöttem rá, amikor megpróbáltam visszazökkeni a nyári kikapcsolódásból(?) a hétköznapokba, és a napi hírfolyam átgörgetése közben, belefutottam ebbe.

Hátrahőköltem a döbbenettől.

Fotó: dustjackets.com

Van egy, az amerikai zavargásokról írt blogposzt sorozatom a fiókban, amelynek első, kizárólag 18 éven felülieknek szóló darabját, I Have A Nightmare címmel már felraktam. Most nem ezt akartam folytatni, hanem egy könnyedebb témát dobtam volna be őszi blognyitásnak. Ember tervez, élet bezavar.

Ennek a sorozatnak a harmadik (a második lenne/lesz a videóbetétes) részét arra szántam, hogy dühös-szatirikus formában megtapossam azt az évtizedek óta tartó -és nem csak az Amerikai Széthulló Államokban zajló- kultúrharcot is, amelynek a lángja a BLM mozgalom agresszív társadalmi felforgatásnak nyomában egyre erősebben lobog, tehát a fennálló kulturális toposzok, alapvetések és igazodási pontok ledöntésére, a történelem, a múlt propagandisztikus megváltoztatására, kiradírozására és eltörlésére irányul. Javarészben már ez a poszt is készen áll, tucatnyi linkkel megtámogatva. Többek között van benne egy szakasz, ami így szól, és gyakorlatilag hetek óta változatlan: 

"8. A Tíz kicsi néger négercsókja

Ja, a néger. Igen, vannak rasszista célzattal használt szavak. Vannak népeket gúnyoló, tudatosan bántó éllel megalkotott szavak, kifejezések, jellemzések, sztereotípiák. Ezeket azért alkottak meg, hogy a megcélzott társadalmi réteget/népet/nemzetet/embert becsméreljék, megszégyenítsék, kifigurázzák, megalázzák vele, de még ez sem feltétlenül jelenti azt, hogy mindegyik alap nélküli, és elárulok egy titkot: még a nigger szó sem jelent mindig és minden árnyalatában sértést.

A könyvkultúra/filmkultúra/zenekultúra egyes darabjaiban a nigger szó használata sem sértő szándékú, mert számít, hogy ki mondja és milyen szövegkörnyezetben...és az is, hogy milyen történelmi korban és társadalmi közegben használta. A "néger" szó viszont, a niggerrel szemben, az nem ilyen. A néger, az nem egy rasszista kifejezés, nem sértő, nem bántó, és semmiféle pejoratív jelentéstartománya nincsen. A negrid/negroid rasszt jelenti, abból fakad: a rasszok meghatározása egy tudományág, ahol ez az elfogadott meghatározás, ahogy az europid is egy rassz meghatározása. Attól, hogy egy gettóban élő, szegény, szegregált, diszkriminált négert afroamerikainak kell hívni az USA-ban, attól még az az ember egy gettóban élő, szegény, szegregált, diszkriminált néger marad, ahogyan az maradt a nagyon demokrata, nagyon Nobel-békedíjas, nagyon nem diszkriminált néger Barack Obama regnálása alatt is. A néger szó csak akkor lesz negatív jelentéstartományú, jelen esetben rasszista, ha a szövegkörnyezet, amiben használod, eleve rasszista szándékú, de íly módon az afroamerikai is lehet az.  Nem tudsz nekem olyan politikailag korrekt és közbeszédben elfogadott meghatározást mondani, amit én ne tudnék rasszista keretben előadni, ha ez lenne a célom.

A szavakat a szándék formálja rasszistává.

Az FBI/amerikai rendőrség etnikai bontású bűnözési statisztikái/nyilvántartásai sem rasszisták: okkal és céllal nevezik nevén és etnikailag azonosíthatóan az elkövetőket és az áldozatokat is. A tények alapvető fontosságúak a tiszta közbeszédhez, a társadalom belső feszültségeinek enyhítéséhez, a helyes politikai/büntetőjogi/szociokulturális válaszok megtalálásához és a visszásságok kiküszöböléséhez is.

Boldogtalan Martin Luther King egész életében négerezett, és nem tudta, hogy ő egy rasszista...abban az időben a polkorrekt-politbüro még nem rágta be magát a társadalom húsába annyira, mint ma. Ott sem.

A cigányokon is milyen sokat segített, ugye, hogy romázzák őket, és 30 éve minden létező módon akadályozza a politikai hatalom, hogy bármiféle amerikai mintájú nyilvántartás készüljön a hazai bűn és bűnözői helyzetről: ez azonnal kihúzná a szőnyeget a hátramozdítók alól, akiknek egyetlen célja, hogy bármikor előránthassák a rasszista/fasiszta/náci kártyát, ha szenzitív témák kerülnek szóba. Annál már csak az jobb, amikor egy újságcikkben, a cikk tartalmán belül etnikailag azonosíthatóan pl. fiatalokként vagy tinikként hivatkoznak a cigányokra. Annál rasszistább semmi sincs, mert az már cinkos összekacsintásként működik az olvasóval a sorok mögötti  és közötti olvasás ősi magyar hagyományai szerint...miközben abban a szóban, hogy cigány, semmi sértő nincs. Az égvilágon semmi. Akkor se, ha máshol átnevezik a cigánypecsenyét a polkorrekt téboly nevében az áldemokraták.

9. A múltat végképp eltörölni, rabszolga had...hadd ne kelljen.

Tíz kicsi néger. Agatha Christie fasiszta, náci, diszkriminatív és a fehér felsőbbrendűséget sugárzó rasszista krimije. Van benne egy gyerekmondóka, -ez adja a címét a kriminek- ami 10 együgyű négerről szól, akik annyira kis butácskák, hogy szerencsétlenkedéseikkel sorra kivégzik önmagukat. Minden régi példányt be kell gyűjteni, és a könyveket el kell égetni. A könyv online elérhetőségét is meg kell szüntetni. A könyvet kiadni csak új címmel lehet, ami semleges, és semmiféle utalást nem tartalmaz a fekete közösség tagjaira nézve, de még jobb, ha nyíltan és egyértelműen nevén nevezi az ellenséget: Tíz kicsi fehérember. Ennek megfelelően a gyerekvers is átírandó. A könyv régi változatának terjesztéséért halálbüntetés jár.

További kultúrharcos ötleteimet -csak nagyon vázlatosan- az Új Nemzeti Szocialista Politikailag Korrekt Demokratikus Világtársadalom megteremtésének elősegítésére címszavakban, illetve röviden ismertetve mutatnám be, a részletek kidolgozásában számítok az 1984 Szekció BLMLMBTQ-ÁVH szakértőinek tudására.

  • Hófehérke és a hét törpe → Szénfeketécske és a hét fekete, átlagos magasságú személy
  • A kis hableány → A kis habtranszgender
  • A kis gyufaáruslány → A menstruálásra képes kis gyufaárusító illető
  • A fehér törzsfőnök → A fekete törzsfőnök
  • Távolban egy fehér vitorla → Távolban egy fekete vitorla

...

  • Fehér Klára, író → A könyvei továbbra is kiadhatók, de kizárólag Fekete Klára névvel
  • Fekete István, író → Őt etalonnak tekintjük, nagyon tisztességes neve van

...

  • Mondjuk ki feketén-fehéren → Mondjuk ki feketén és feketén
  • Az ördög sem olyan fekete, mint amilyennek festik. → Az ördög sem olyan fehér, mint amilyennek festik.
  • Annyi, mint körmöm alatt a fekete. →  Annyi, mint körmöm alatt a fehér.
  • Fekete, mint a cigány. → Fehér, mint a cigány.

(megj: a magyar közmondások fekete színnel kapcsolatos népi megnyilatkozásai alapvetően felülvizsgálandók, a durván rasszista tartalmuk miatt)

...

...

  • Jézus Krisztus Szupersztár, filmmusical → A nevezett, a fekete közösség tagjait durván sértő és rasszista filmalkotásban Jézus Krisztus fehér, míg Júdás fekete bőrű. (megj.: Ó iszonyat, ó borzalom, ó rettenet, hogy a nyugati civilizációban Jézus fehér bőrű, de soha, senki nem tiltotta, hogy minden földrészen az adott nép karakteréhez igazítsák a külsejét az ábrázolásokban, sőt, a könnyebb befogadás miatt, a jezsuiták pl. kifejezetten támogatták ezt a távoli misszióikban) Az új filmváltozatban -a régit minden formájában meg kell semmisíteni- természetesen Krisztus és minden apostol fekete lesz, kivéve Júdást, aki fehér. Na, majdnem.

...

Ennyi a várakozó posztban szereplő részlet. Most hogy Agatha Christie: Tíz kicsi néger című könyvével így beletrafáltam, a hideg verejték ki ver arra a gondoltra, hogy minden, amit mély keserűségemben kitaláltam, holnap esetleg valóság lesz. Előfordulhat ugyanis, hogy -immár bizonyítékot nyert szegényes fantáziám okán- nem tudok olyan agyament baromságot kiötleni, ami felül tudná írni e zord idők őrületét, és látható, hogy Európa hogyan térdel le, nap nap után, minden átszivárgó szenny előtt is.

Ami rémálomnak tűnt tegnap, holnap már evidencia, és a hétköznapok része?

Drága polgártársaim. Azt hiszem, ideje felkészülni erre.

Minden létező és törvényes módon.

Mert ha nem így teszel, így jársz, és egy napon arra ébredsz, hogy az amfiteátrum közepén állsz, meztelenül és védtelenül, a lelátókon zúg az újnáci-újkommunista-újdemokrata tömeg, felemelkednek a rácsok az alagutak szájában, és kiengedik rád az oroszlánokat.

És akkor már késő.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr5716178116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.03. 08:58:45

Így igaz. De azt nem veszed észre, hogy minden a liberalizmus egyenes következménye.

Olyan ez mint a marxizmus és a gulág. A marxi gondolattól a gulágig az út egyenes.

Ezért is szánom azokat a liberálisokat, akik a liberalizmus nevében lépnek fel pl. az Agatha Christie mű átnevezése ellen.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.03. 10:06:23

@MAXVAL bircaman közíró: Visszatértél a kiképzőtáborból, Iván? Milyen volt a fejtágító a szófiai orosz propagandaközpontban? :-)

"Így igaz. De azt nem veszed észre, hogy minden a liberalizmus egyenes következménye."

Nem. Nem a liberalizmus, hanem a polkorrekt téboly és a feneketlenül mély emberi ostobaság következménye. A liberalizmusnak ehhez semmi köze, de hát tudjuk ezt mindketten, és nem is azért írod ezeket a faszságaidat, mintha nem tudnád.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.03. 10:20:46

@zord íjász:

Nálunk állandó a kiképzés, mi ezt gondolkodásnak hívjuk. Persze tudom, liberális szemszögből ez fasizmus, hiszen az igazi liberális nem gondolkozik, amikor a megmondóemberek már megtették helyette a gondolkozást...

A pokorrekt téboly a modern liberalizmus szerves része. Ugyanis az alap a demokratikus politikában a narratívateremtés, ennek pedig fontos eleme a szavak uralása. Mindenki ezt csinálja egyébként, mi is, csak mi rámutatunk ez mi is, nem állítjuk, hogy a mi naratívunk az semleges lenne, szemben a liberálisokkal.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.03. 10:36:35

@MAXVAL bircaman közíró: "Nálunk állandó a kiképzés, mi ezt gondolkodásnak hívjuk. "

Nyilván azért állandó, mert állandóan megbuksz belőle.

Értelmes embernek ugyanis ehhez nem kell kiképzés: tanul, tapasztal, beszélget, olvas, lát, hall, figyel, elemez, kétkedik, megkeresi a jó kérdéseket, ostromolja a tökéletességet, része ennek a világnak és gondolkozik. De persze vannak, akik kiképzésen vesznek részt, hogy pótolják mindezt.

Ahogy már többször javasoltam: élj, Iván, és a gondolkodás fennkölt képessége és jutalma magától érkezvén bearanyozza az életedet.

Bár lehet, hogy számodra már késő, ez igaz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.03. 10:40:25

@zord íjász:

Olyan ez, mint a szem, ha állandóan sötétben vagy, a szemed el fog romlani. Ahogy a gondolkozás: ha nem állandó, csökken ereje.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.03. 10:42:20

@zord íjász:

"Ahogy már többször javasoltam: élj, Iván, és a gondolkodás fennkölt képessége és jutalma magától érkezvén bearanyozza az életedet."

Ezt a libbantaknak tanácsold. Ők azok akik bojkottálják a nem liberrant médiákat, megszkatínak emberi kapcsolatokat politikai okokból, szavakat tabusítanak, egész nap elhatárolódnak valakiktől, s felhábordonak, ha ellenvéleményt tapasztalnak.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.03. 11:02:00

@MAXVAL bircaman közíró:

"1. Ők azok akik bojkottálják a nem liberrant médiákat,
2. megszkatínak emberi kapcsolatokat politikai okokból,
3. szavakat tabusítanak,
4. egész nap elhatárolódnak valakiktől,
5. s felhábordonak, ha ellenvéleményt tapasztalnak."

Tehát a libbantak olyanok, mint a NER/fidesz/kormányzat/nertálibok, csak a megfelelő szavakat kell néhol kicserélni a szövegben. (nem liberrant/ nem konzervatív , tehát fake news média stb.)

Szerencsére nekünk, igaz liberálisoknak (összesen nem vagyunk 10-en az országban, szerintem), sem a libbantakhoz sem a rezsim fősodorhoz nincsen közünk.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.03. 11:05:27

@MAXVAL bircaman közíró: Te jársz továbbképzésre, Iván, nem én. Aki értelmes, annál a gondolkodás egy alapállapot, és nem kell "állandóan" megújítani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.03. 11:31:43

@zord íjász:

Légy őszinte! Ha az vagy, meglátod, hogy Mo-on a kirekesztős, elhatárolódos magatartás "baloldali" betegség, nem "jobboldali". Nem mondom, hogy a "jobboldalon" nincs ilyen, de sokkal ritkább.

Az "igazi liberális" rosszabb a nem igazinál. A nem igazinak legalább van valami valóságérzéke is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.09.03. 11:32:36

@zord íjász:

Pont erről szól az állandó tovább képzés.

Ha egy nap nem tudtál meg valami újat, az egy rossz nap.

Glokta 2020.09.29. 21:18:59

Ez viszont jó cikk.
A kulcsmondatok ezek:
"Nem tudsz nekem olyan politikailag korrekt és közbeszédben elfogadott meghatározást mondani, amit én ne tudnék rasszista keretben előadni, ha ez lenne a célom.

A szavakat a szándék formálja rasszistává."
Arról nem is beszélve, hogy mennyire a szélsőségek javát szolgálja ez: a 'politikai korrektségre' mutogathatnak, hogy lám, ők az áldozatok, ők azok, akiket elnyomnak (és egy kis igazságuk van is, csak ők még durvábban csinálnák ezt).

Ez vagyok 2020.09.30. 11:55:50

Pontosítva: a szavakat a szándék formálja jóvá vagy rosszá. A szó csak formája annak, hogy mi a tartalom belül. Egy nem pont szorosan idevágó példa, de rávilágít, hogy mit akarok kifejezni: a suliban volt egy fiú, mindenki ismerte, mert egy nagyon jó fej volt és külföldi tanulmányi versenyeket nyert. Bugyi Lászlónak hívták. Mikor ő szóba jött, vagy találkoztunk vele, senki nem, gondolt egy bugyira.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.30. 12:01:37

@Ez vagyok: Persze, de a posztban azért nincs benne, hogy a szándék a szavakat semleges/jó értelemben is átformálhatja, mert a gondolati levezetés csak a rasszizmusról/a rasszista szavakról szól, és ezért ez a kicsengése is.
süti beállítások módosítása