Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

A fasisztázók alkonya

2017. szeptember 13. - zord íjász

Mottó:

"...Fontos azonban tudni, hogy a nép egy része hamar megtanulja a vezér gonosz szólamait és előszeretettel alkalmazza velünk, másként gondolkodókkal szemben. Miután nincs már sajtószabadság, a hazug kormányzati propagandát nagyon nehéz halk szóval és józan, szép üzenettel ellensúlyozni. Hova, kihez jut el a mi humanista gondolatunk?

Ezért kérem minden jóízlésű és emberséges érzelmekkel megáldott honfitársamat: lépjen föl minden eszközzel és tudatosan a kormány által a mi pénzünkből támogatott szellemi és lelki kútmérgezés ellen. Ismerjük föl, hogy a Fidesz-kormány ordas eszmék és érzelmek terjesztője, a fasizmus szálláscsinálója, Európa és a világ szégyene..."

Idézet forrása, modernmagyarorszag.blog.hu: mocskos hazaáruló

"Az Orbán-kormány által a külföldi idegenek ellen szított gyűlölet immár a belföldi idegenek - zsidók, cigányok, liberális értelmiségiek, stb. - ellen fordult. Tudtuk előre, hogy így lesz, mert a dolognak ez a saját belső logikája… Szerencsére kisebbségben, de rendre újra felhangzik a gázkamra és a Dunába lövetés, mint kézenfekvő megoldás a másként gondolkodókkal szemben.  Beérett a gyűlölet kormányzati vetése. Megfogant az intenzív gyűlölet a nép egy részének lelkében. Kormányzati támogatással a hátuk mögött sokan nem szégyellik ezt immár nyíltan az utcán is megfogalmazni. Ez a hétköznapi fasizmus. Van, aki még mindig úgy gondolja, hogy Orbán populista demokrata, nem pedig fasiszta. Nem értek egyet. Aki alantas érzelmeket hitvány hatalmi célokra felhasznál, annak a kultúrája egyértelműen fasiszta. Minden más jelző a valóság elkenése, megszépítése. Gyűlöletet kelteni hatalmi célokból, rombolni a nép érzelmi egységét, pozitív beállítódását, szétverni a társadalom amúgy is gyenge szolidaritását, folytonosan ellenséget keresni és azt megtalálni más faj, más nemzet, vagy hazai másként gondolkodók egyedeiben - ez bizony fasizmus a javából..."

Idézet forrása, modernmagyarorszag.blog.hu: fasizmus-e a kormányzati gyűlöletkeltés

Ha a fasizmus/fasiszták/fasizálódás kérdéséről van szó, én kizárólag a nagyon demokrata, európai szellemiségű értelmiségieknek és humanistáknak hiszek, mert ők  egy másik földrészen, vadvízi kajakozáskor, a zúgón felborulva, fejjel lefordulva a víz alá, fuldoklás közben, egy túlexponált fénykép alapján is meg tudják mondani bárkiről, ki a fasiszta, és ennek nyomán melyik társadalom mennyire van elfasizálódva. Orbán Viktor is egy fasiszta, megmondta a Lajos Párt.

Jó tudni. 

Ez az Orbán Viktor egy Nagyon Gonosz Ember.

fotó: index Botka László, aki a humanista Bokros Lajos Párttal közösen kampányolt az Agorán, mosolyogva kezet fog az autoriter, autokrata, illiberális, fasiszta, antiszemita, xenofób, rasszista, közpénztolvaj, gyűlölködő, cigányellenes, diktatúrát építő, sajtószabadságot eltipró, korrupt maffiaállam fejével. Kihagytam valamit?

Rendszeres olvasója vagyok annak a néhány százaléknyi, eltérő mértékben elfogult vagy éppen józan bírálatot megfogalmazó  kormánykritikus online sajtónak, amit még nem kebeleztek be a hiperaktív narancstálib sajtócézárok. Hogy Orbán Viktor és kormánya, illetve a fidesz mennyire nagyon gonosz, azt már részletesen leírtam, összegezve a kibontakozó képet, de ha valaki nem olvasta volna, akkor az összegzés összegzéseként elmondhatom, hogy Orbán Viktor tulajdonképpen a Sátán magyarországi reinkarnációja, leginkább és elsősorban az őt gyűlölő kommentelők szerint. 

A szomorú hírem az, ezeknek a rettenetesen européer és az ország  jövőjéért aggódó háborgóknak, hogy 2018-ban a Fidesz fog győzni az országgyűlési választásokon, ez a Nagyon Gonosz Ember pedig, -kinek személyei önmagában és egymagában a Fidesz, mert az ő lénye, karizmája, tudása, szellme, habitusa, akaratereje, politikai érzéke és hatalomra törő elszántsága nélkül, ezek a nyüzsgő felkapaszkodottak a lába körül öt perc alatt egymás torkának ugranának- immár csúcstartóként, negyedszer is beleül a miniszterelnöki székbe. Hacsak addig nem botlik meg egy kőben és nem gurul le a lejtőn, Mindszentkállánál, a Kopasz-hegyről.

Nem, rosszul tudod, nem a Fidesz-KDNP nevű pártszövetség fog győzni, mert KDNP nevű párt, ahogy azt már leírtam/leírták ezerszer, nem létezik, és ezt minden papucsállatkánál értelmesebb élőlény tudja, így rájuk sok szót vesztegetni nem érdemes: jelenlétüknek a fidesz mellett pusztán technikai jelentősége van, Orbán Viktor a hátán cipeli őket, mint a Lannisterek a jellemtelen, kellemtelen és kellemetlen Freyeket, élükön a világ legbutább emberével, aki szerint a madarak a magyar vadászokkal gyilkoltatnák le magukat.

Nagy nap lesz az a győzelem 2018-ban Orbán Viktornak, ennek a Nagyon Gonosz Embernek, és végtelenül elkeserítő az ellenfeleinek.

Utána egyetlen kérdéskör "tematizálja majd a közbeszédet" az ellenzéki oldalon: Miért? Miért?! Hogyan történhetett mindez? A választások után hegyekben ömlenek majd az szép nyelvezetű vagy dühödt kifakadások, gyűlni fognak a tartalmas, okos, frusztrált, könnyes elmezések, harmónikaszerűen egymásra torlódnak a beszélgetések, a vitaműsorok, az értékelések, a kurvanyázó blogposztok a fideszes győzelem lletve az ellenzék vereségének okairól.

A jól ismert válaszok ismét előkerülnek a választások után is, de én ezekben a magyarázatokban -amelyek inkább magyarázkodásnak és hárításnak tűnnek számomra- nem hiszek.

Szerintem Orbán Viktor győzelmének sokkal profánabb magyarázata van. Ami magyarázza az összes többi indokot.

Fotó: Reuters kép forrása napi.hu

1. Rajongó fanatikusok? Nem, Orbán Viktor nem azért fog győzni 2018-ban, mert olyan elsöprő többségben szeretik őt a választópolgárok. Szeretik, persze. Sokan. Nagyon sokan. Nyugodt szívvel jelentem ki, hogy olykor joggal. Találni magyarázatot és okot arra, amiért szerethetik: józanul vállalható, elfogadható, igazolható okot. Pozitív hatású kormányzati döntéseket, számokkal alátámasztott gazdasági okot, a gondolkodásmódot megváltoztató hozzáállást egyes  problémák megoldásában., a szokásjogtól eltérő kérdésfelvetéseket. Tisztelik ezekért, elismerik. És igen, vannak, akik imádják. Vallásos révülettel imádják, felnéznek rá, szavát lesik, útmutatására várnak, kezét csókolják, követnék a tűzbe is talán. Kritikátlanul, elfogultan, szemellenzősen, öklöt rázva az ellenfeleire, kiállnak mellette a végsőkig. Az Orbán Viktor Egyház, az létezik a hívei fejében. Én magam, Nagykovácsiban is találkoztam az Orbán-egyház hívével, vallásos-orbánistával, megszállott orbánrajongóval, aki szerint "Orbán Viktor a Minden, Ő a Legnagyobb, Nélküle itt nem lenne semmi, és azok, akik Orbán Viktort kritizálni merik, azok mind senkik." Ültem, hallgattam, néztem, hátborzongató volt. Van ilyen. De minden pártban vannak ilyenek, minden párt szavazótáborában vannak ilyenek, és ezek minden pártnál egy kisebbséget jelentenek. Találkoztál már harcos Gyurcsányistával? Én igen. Az se jobb. Őket -minden párt fanatikusait- szokta a némelyik népszerű megmondó ember pl. nyuggerezni a műsoraiban, mert ők azok, akik szerepelnek a savazós, verekedős, ordítozós youtube-videókban a tüntetéseken. A fidesz szavazótáborának többsége azonban, ahogy a többi párt esetében is, teljesen átlagos érzelmi kötődésű emberekből áll: tehát nem a fanatikusok fogják a miniszterelnöki székbe juttatni őt, ahogyan azt oly sokan láttatni szeretnék a virtuális hadszíntereken.  Pláne nem kétmillió.

2. Az Ikszelő-men? Nem, Orbán Viktor nem azért fog győzni 2018-ban, mert a fidesz szavazói kizárólag egybites, primitív, buta, ostoba kreténből, aluliskolázott söpredékből, jobbágymentalitású proliból áll, akiket kilóra megvesznek, lekenyereznek az orbánfóbiás, antiorbánista szekértábor szerint. Ilyen emberek is vannak, és minden párt szereti begyűjteni az ebből a rétegből kinyerhető szavazatokat, ezért kommunikálnak velük is, de főleg őket megcélozva  egyszavas mondatokban a kampányok idején, és két választás között.

  • Nem lesz gázáremelés. 
  • Rosszabbul élünk, mint négy éve. 
  • 23 millió román.
  • Csökkenteni fogjuk az adókat.
  • Köteles László.
  • Nem engedünk az IMF-nek.
  • Együtt tették tönkre az országot.
  • Elmúlt nyolc év.
  • Libajnai.
  • A Jobbik egy nyilas párt.
  • Elqró.
  • Magyarország jobban teljesít.
  • Bankárkormány.
  • Trafikkormány.
  • Két hét alatt rendet teszünk.
  • Az emberek zsebéből húzták ki az extraprofitot.
  • Nem leszünk gyarmat.
  • Fülkeforradalom.
  • Nekünk Brüsszel nem diktál.
  • Tiszteletben kell tartanod a kultúránkat.
  • Az ellenzék Soros oldalára állt.
  • Álcivilek.
  • A Momentum az SZDSZ 2.0.
  • Fizessenek a gazdagok.
  • Maffiaállam.
  • Tovább is van, mondjam még? Ezer elég lesz?

Igen, Ők, ezek az emberek, talán én, te, ő, bárki: minden politikus álma, a világ minden civilizált , demokratikus országában. Churchill tudta. A tökéletes választópolgár. A hibátlan alany. Az ember, akinek nincs kedve és/vagy nincs ideje, nincs lehetősége, nincs módja, nincs háttere, nincs felkészültsége, nincs esze. Nem akarja és nem tudja kibogozni az informáciáramlásból az igazságot, nem bosszantja magát, nem érdekli a finomhangolás, a rejtett és a tartalmak feltárásával nem vesződik, nem akar munkát ölni abba, hogy optimálisan döntsön. Ő Az Arctalan, Ikszelő ember. X-men Ikszelő-men. Nem kell őt terhelni. Nem kell neki bonyolítani. Az üzenet a fontos. Lehet akár igaz is. De, ha nem igaz, az se baj. Csak célba jusson. Kifordítjuk. Befordítjuk. Mégis bunda a bunda. Megbundázzuk. De arányaiban a fidesz szavazótáborában sincs több könnyen félrevezethető, megvezethető, alultájékozott, vállrándító, könnyen befolyásolható ember, mint bármelyik másik pártéban. Én ismerek fideszeseket. Is. Sokat. Sikeres, gazdag, több nyelvet beszélő,  családos, művelt, intelligens, rendszeresen híreket olvasó, tájékozott, nyitott, kritikus szemléletű és a fideszt is bíráló emberek, falakat betöltő könyvtárral a lakásukban, amelyben a könyvek nem díszként funkcionálnak. Biztos lehetsz benne, hogy több százezres tábora van ebből a fiúknak. Nem, nem a tanulatlan seggek, nem a  jobbágylelkű prolik, nem a gyorsdöntésű fáradtak, és nem demenciában szenvedő nyugdíjasok  fogják bejuttatni Orbán Viktort a miniszterelnöki székbe. Elkezdted összeadni? A fanatikusok meg az az Ikszelők, esetleg a Fanatikus Ikszelők már szép számot adnak ki nálad? Ennyi lenne a magyarázatod? Pedig még nincs vége. 

3. A függőségi viszony? Nem, nem nyuszi barátai és üzletfelei juttatják be Orbán Viktort 2018-ban a miniszterelnöki székbe. Nem azért fog győzni. Nem az üzleti körökből áradó hála, nem az ő lojalitásuk, és nem a Vezénylő Tábornok Úr iránt érzett alázatuk viszi őt győzelemre. Nem a kitartottak, nem a vazallusok, nem a seggnyalók, nem a karrieristák, nem a strómanok, nem az állami megrendelésekkel kitömött fidesz-közeli, haveri, baráti vállalkozók és pereputtyuk szavazóbázisa jelentik a győzelem valódi indokát. Ők is ott állnak a sorban, mint az előző két választói csoport, persze. Orbán Apánk félelmetes akareterővel és tudással építette fel azt a szavazóréteget, a társadalom minden szintjén és szegmensében, aki majd ráadja a voksát. Az általa nemzeti középosztálynak nevezett, támogatott, megerősített és elkötelezett réteg gazdaságilag érdekelt szereplői sem maradnak ki. Tudják: ha a Mester bukik, ők azonnal mennek a levesbe, elapadnak a források, elapadnak a megrendelések, a kezekre rácsapnak. De még a jól felfogott egzisztenciális érdek sem elegendő magyarázat önmagában és minden esetben arra, hogy miért nyeri meg Orbán Apánk azt a remek ülőalkalmatosságot a miniszterelnökségen. Egy piacképes, keresett szakmával a fidesz-kormányzat támogatása nélkül is talpon lehet maradni a valódi piacgazdaságban: konkrét példákat tudnék mondani arra, akár a saját környezetemből, aki fideszesként, nem állami pénzeket csapolva is röhögve túlélné a fidesz vereségét.

4. A média agymosása? Nem, Orbán Viktor nem azért fog győzni 2018-ban, mert a fideszes szennymédia átmossa a fanatikusok, az ostobák, és a lojális gazdasági kitartottak agyát. Ez mind együtt, még akár igaz is lehet és lehetne. De nincs az a beteg és erőszakos propagandagépezet, ami felülírhatja a valóságot. Ha így lenne, nem bukik meg soha a Szovjetunió és a keleti blokk sem, nincs 1956 sem. Nem véletlen, hogy ma, az egészségügy, az oktatás helyzete irgalmatlan fegyver lehet/lehetne az ellenzék kezében: ötszáz pozitív cikk a 888-on és ezer diadalittas pártközlemény a Magyar Időkben sem tudja felülírni a valóságot egy átlagos kórházi történetben, amit a polgárok nap-nap után megtapasztalnak. Tehát nem, nem a propaganda és a médiatúlsúly miatt lesz a Viktor bácsiból miniszterelnök. Az segít, sokat segít, de  még véletlenül sem mindenható. Az ellenzék ezt is csak kétségbeesett, előremenkülő magyarázkodásként teríti minden nap, messze túlértékelve a fideszes média valódi jelentőségét, és nem mellesleg szégyenteljesen megalázva és lenézve a birkaként aposztrofált magyar polgárok többségét.

5. A nyertest segítő, 43 %-al is kétharmados győzelmet jelentő, torz választási rendszer? Nem, hiába hazudsz önmagadnak, mint a vízfolyás, és hiába visszhangzod a vereségre előre rákészülő és a vereségre már most magyarázatot kereső ellenzéki hangadók szavait, akiknek ez a második kedvenc menekülőútvonaluk, önfelmentésük: nem a kormányzat által kreált választási rendszer fogja segíteni Orbán Viktort a győzelemre. Ez a lemez lejárt, és már szerencsére, az értelmesebb vitákban ellenzéki oldalon is kínos, ciki felemlegetni. Ez a választási rendszer kétélű fegyver, és ebben a választási rendszerben is meg lehet verni a fideszt, akár kétharmaddal is, ugyanolyan nevetséges szavazati aránnyal, ahogy azt a fidesz tette az ellenfeleivel. Tudja ezt Horn Gábor, tudja ezt Gyurcsány Ferenc, tudja ezt egy tucat ún. ellenzéki, nem fideszbarát, független közíró, újságíró, elemző, és el is mondják, egy sor vitaműsorban belefutottam ebbe, ez nem vitatéma már, és természetesen eddig sem volt az. Tehát könnyen a fidesz ellen lehet(ne) fordítani a rendszert, de ehhez legelsősorban az kell, hogy az ellenzék tagjai ne gyűlöljék jobban egymást, mint a fideszt, és összefogjanak. Ez kétségtelenül kemény feltétele az ellenzék győzelmének, de ehhez a fidesznek semmi köze.

6. A migránskártya? Nem vitás, és e téma kapcsán már megérintem a magyarázatot: a migráns-válság politikai értelmben úgy jött a Viktornak, mint a manna. Minden ebből fakadó feszültség, krízishelyzet, terror-és bűncselekmény Európában, minden unióval szembeni vita a kezére játszik. Nála van a migránskártya, ami mindent visz. Ő a harcos, pajzsot tartó megmentő, aki védi a az európai és magyar kultúrát az iszlamizációtól...és ez egy könnyen eljuttatható üzenet. Egy magyar fülnek, a történelmi tapasztalat okán, több mint érthető. Még a baloldali szavazóknak is.

Azzal a vitathatatlan ténnyel, hogy a kerítés-szigorú határőrizet-terrorfenyegetettség-iszlám-európai kultúra megvédése ötszögben mozgó vitában, még az ún. liberális-baloldali-ellenzéki szavazók többsége is egyetért a kormányzattal, illetve lapít/nem nyilatkozik, még az ellenzéki tábor pártvezetői sem tudnak mit kezdeni. Némelyikük inkább látványos öntökönszúrást hajt végre, majd utána kínosan magyarázkodik, semmint szembenézzen a véres igazsággal. Orbán a valóságra, a népakaratra reagál, és a pragmatikus politikai túlélést biztosító előnyöket választja, míg ellenfelei a megkövesedett mantrákat, az elvárt paneleket, a jól bejáratott sémákat húzzák elő, és betanult szövegeiket szajkózzák a mainstreamből, azzal a rendíthetetlen hittel, hogy ezt várja el tőlük a Gazdasszony. De még ez sem magyarázat. Orbán Viktor addig feszíti csak a húrt, csak addig a határig megy el, ameddig elmehet, mert ha a húr elpattan, egyetlen pillanat alatt összeomlik körülötte minden, gazdaságilag, politikailag is. A német gazdasági szereplők nélkül Magyarország halott, az EU nélkül halott, Magyarország az EU tagja, ezernyi szállal, gazdasági és jogi szerződésekkel van hozzáláncolva az EU piacaihoz, a magyarok pedig a legelkötelezettebb EU-tagság pártiak minden felmérés szerint. A migránskártya sokat hoz a konyhára belföldön, de ezt a játékot két térfélre játszák, és én biztos vagyok benne, hogy a kormányzati agytrösztök már most gőzerővel dolgoznak azon, hogyan magyarázzák majd ki, ha ki kell hörpinteni a ciános pezsgőt: valahogy meg kell egyezni az EU-val kvóta ügyben, de ez csak úgy történhet meg, hogy a jól felépített honvédő imázs ne szenvedjen csorbát. A Gazdasszony simulékony, de még a Viktor is lefekszik neki, amikor majd bekeményít.

A kép, ami most nincs itt: Angela Merkel egy gigantikus söröskorsóval a kezében, mosolyogva, csak megváltozott a link, de ha odakattintasz láthatod.

fotó: Reuters forrás Nem a willkommenskultur hazai követőinek és híveinek 2018-as győzelmére iszik, abban biztos lehetsz, bár egyszerűbb lenne az élete, ha itthon a toleráns, kerítésbontó Lábtörlő-fiúkkal kéne megegyeznie pl. a kvótákról.

7. Túl kevesen pártolnak el a fidesztől? A fidesz szavazói is olvasnak újságokat, nézik a tv-t, túrják az internetet. Tudják mi történik, látják mi zajlik itt. Nem tudnak rezzenéstelenül elsétálni az intelligens tekintetű gázszerelő rohamtempójú milliárdossá válása, a lázálomnak is beillő stadionépítések, a közpénz jellegüket elvesztett közpénzek és a médiából ömlő szartenger mellett, amelyben a cikkek a demokrácia alapvetéseit megkérdőjelező törvénykezésből, a korrupciógyanús ügyekből, a botrányos arroganciából vagy éppen a vegytiszta fenyegetettség és gyűlölet légköréből merítik a témáikat. Nem az biztosítja majd a győzelmet Orbán Viktornak 2018-ban, hogy a szavazóinak értelmes és józan többsége is kritikátlanul elfogadja és szó nélkül tudomásul veszi a kormányzat által a közbizalomban, a morális, erkölcsi, etikai hitben végzett rombolást.

Minden mérlegre kerül a fidesz szavazóknál is: minden jó döntés és minden hiba, bűn, gyalázat. És -ha a mérleg a fidesz ellenében billen meg- mérlegre kerülnek az alternatívák is.

Ez utóbbi esetben azonban a mérleg egyik serpenyőjében a fidesz ül, a másikban azonban egy egymással is kibékíthetetlenül hadakozó ellenzék lökdösődik. A múltjával könnyen gyomrozható, de erős Jobbik mellett, csak kiöregedett pankrátorok verekszenek egymással az első helyért, a széles támogatottság nélküli, de édes dühbel harcba induló Momentum, az LMP, és több levitézlett, nulla párttagságú viccmozgalom forgatagában. Kire szavazzanak a csalódottak, a kiábrándultak, a fidesz ellenében? Mégis, kire kéne szavazniuk? Minden otthonmaradó a fideszt segíti. De aki ezt el akarja kerülni, az mit tegyen? Vajon segít az országon, ha a kisebbik rosszra kell megint szavazni? Szavazzanak a bizonytalanra? A nagyobbik rosszra? Dögöljön meg az összes tolvaj, kedvesem, vasárnap egész nap kirándolunk a Bakonyban. A fidesz legfőbb támogatója az ellenzéke, és Orbán Viktor legnagyobb ellensége Orbán Viktor. Ha Orbán Viktor nem csinál valami jóvátehetetlen baromságot, akkor semmi sem állítja meg Orbán Viktort. A csalódottak nem fognak csak azért az ellenzéki pártok között mazsolázni, mert a Viktor leszerepelt a szemükben: több kellene ahhoz ide. És egyáltalán nem biztos, hogy nincsenek többségben a fidesz táborban azok, akiknek szintén elegük van abból, aminek nap-nap után szem és fültanúi. De alternatívát senki és semmi nem kínál nekik, ahogy a többi politikától elforduló kiábrándultnak sem. Maradnak a biztos pontnál. A fidesznél, vagy otthon.

8. De akkor Miért?

Az unalom.

Orbán Viktor azért fogja megnyerni a választásokat, mert az ellenzék képtelen megváltozni.

Az unalom fogja győzelemre segíteni őt.

A választók unnak benneteket, ellenzékieket. Unják az ellenzéket. Azt gyanítom, hogy még az ellenzéki választók is unnak benneteket. Ez nem egyszerűen politikai apátia, kiábrándultság és beletörődés, hanem konkrét, szagos, bűzös unalom.

A magyar nép lányainak és fiainak halálosan tele van a tökük veletek.

Nem beszélitek a magyarok nyelvét, nem beszélitek az ország nyelvét, nem értitek és nem ismeritek a nép lelkét, nem halljátok meg a nép hangját, és aki szerintetek meghallja, az populista. 

Elkúrtátok. Nem, nem a Feri kúrta el, és nem abban a nyolc évben kúrtátok el, hanem 27 éve folyamatosan elkúrjátok. Volt lehetőségetek rá többször is, hogy bebizonyítsátok, valóban alkalmasak vagytok az ország vezetésére. Kiboríthattátok volna a bilit az ügynöktörvényben, szakíthattatok volna a múltatokkal, anélkül, hogy szakítani kellett volna a gondolkodásmóddal, ami alapján lehetettek volna valóban haladó, nyitott, felvilágosult, európai, de mégis patrióta, a nemzeti és az uniós érdekeket egyensúlyban tartó, önálló véleménnyel és független akarattal bíró, saját jogú és akaratú szociáldemokraták,/liberális baloldaliak, hovatovább liberális konzervatívok, amennyiben ezek a kategóriák még jelentenek valamit, lehetettek volna valakik, akiknek van önálló karaktere, arca, sziluettje, identitása és mondanivalója. De ugyanazok maradtatok. Ugyanannak az avítt, maradi, ostoba retorikának és szellemiségnek a foglyai vagytok, és képtelennek bizonyultok arra, hogy kitörjetek a vonzó, egyszerű klisék és panelek világából.

Ti építették fel a Jobbikot, mert övé volt a bátorság, és beszélni mert olyan problémákról, amelyet ti a szőnyeg alá söpörtetek, és a ti válaszotok az volt erre, hogy ezek raszista, nyilas, nácik, akiknek a történelem szemétdombján van a helyük. Még az Orbán-fannak nehezen nevezhető Debreczeni József is elküldött benneteket a picsába annak idején emiatt. A Népszabadságban.

Ha a fidesz Soros Györgyöt ábrázoló plakátokat tesz ki, akkor a Orbán Viktor antiszemita, és a 30-as évek hitleri propagandáját eleveníti fel. Ha csak azt mondtátok volna, hogy a Soros-plakátok undorítóak, visszataszítóak, egy szót sem szólnék. De ti nem bírjátok tartani a szátokat. Ugyanaz a szar ömlik a ti szátokból is. Valószínűleg bizonyos szempontból Orbán Apánknak volt a legkínosabb, hogy a kiszemelt célpontja magyar származású és zsidó, mert tudta, hogy ezzel lehetőséget teremt számotokra, de azt is tudta, hogy a nácizás, fasisztázás több embert tántorít el tőletek, mint tőle, így valójában úgy ugráltatok, ahogy ő fütyült, amikor elkezdtétek tolni a kényelmes és bejáratott szólamokat. 

Szerintetek Orbán Viktor xenofób, idegengyűlölő, keresztényietlen gyűlöletpropagandát folytat a bevándorlás/migráns/menekült-válság kezelésekor, amiről ti azt mondtátok kövér két évvel ezelőtt, hogy nem is létezik, és pusztán a fidesz propagandafogása, ahogy az unió kvótatervét is  megpróbáltátok bagatellizálni.

Szerintettek egy igazi demokrata szembemegy a népakarattal, mert az Elit, a Politikai, Szellemi, Európai, Erkölcsi Elit -akit ez a buta, ostoba nép juttat elit helyzetbe-  jobban tudja, mi kell annak a kurva népnek, mint a kurva nép, saját maga.  De akkor miért találták ki a népszavazás intézményét a demokráciákban? És a választásokat? Vagy akkor jól jön nektek ez a kurva nép? Egy alternatív valóság elefántcsonttornyából lövöldözitek a kicsorbult nyílvesszőiteket, és a kurva nép ezt dögletesen unja. Unja nézni, unja olvasni, unja hallgatni.

Már akkor tudja mindenki, mit fogtok mondani, amikor a kiváltó ok még nem is ismert.

Ócska, kifutott, lejáratódott, beszűkült agyú, torz gondokodású vénemberek vagytok. Hiller István  megpróbált hideg fejjel, normálisan, független gondolkodással véleményt kifejteni, ti és a követőitek már másnap meghurcoltátok a sárban, hogy Orbán Viktor szekerét tolja, és kilóra megvették. Ezek vagytok.

Életemben egyszer elkövettem azt a hibát, hogy megpróbáltam értelmesen kommunikálni ezzel a...humanistával. Humanistával, érted, humanistával. Természetesen soha nem válaszolt, és soha indokolta meg, mikor volt Orbán Viktor cigányellenes és antiszemita. Mégis, mit mondhatott volna? 

Felálltok vele egy színpadra, képletesen a nem létező pártjával, de egyáltalán nem képletesen azzal a hibbant gyűlölettel, amit képvisel. Vesztes, lúzer, lejáratódott, frusztrált. Ott álltok mellette. Ennyi eszetek van. Kőkeményen fasisztázva beszél az orbáni gyűlöletkeltésről a blogján, a tv stúdiókban, ti meg nem rúgjátok tökön, nem határolódtok el, hanem odaálltok mellé, hogy benneteket is lejárasson. Bokros Lajos, a humanista, aki elutasítja a gyűlöletkeltést két fasisztázás között. Minden higgadt, normális ember tudja: Magyarország miniszterelnöke nem fasiszta, ez az ország nem fasizálódik, ez nem egy diktatúra, hanem egy demokratikus jogállam. Demokratikus jogállamnak elég szar, gyenge, és sok hiányossággal, hibákkal és olykor gyalázatosan működő, de attól még az.  

Rettenetes nektek ez az orbáni fasizmus. Még 2018-ig rettenetes lesz.

Aztán Orbán Viktor megnyeri a választásokat, és ti, a fasisztázó barátaitokkal, és a helyi, nagyon demokrata főcivil, fasisztázó nagykovácsi tanítványotokkal együtt megindultok utolsó utatokra a lejtőn, mert ezt a vereséget már valószínűleg és remélhetőleg nem élitek túl politikailag, újabb négy évnyi ellenzékben és marakodásban, teljesen szétesve 2022-ig. Eddig is utáltátok egymást, de ismét a reménytelen, hiábavaló, kiüresedett és céltalan parlamenti mókuskerékben pörögve, már végképp elveszítitek és felszámoljátok önmagatokat. Majd a Bárki Más és Új Párt a helyetekre lép, friss retorikával és XXI. századi gondolkodással.

Minden a tiétek lehetett volna. Becsülettel, hittel, patriótaként, baloldaliként, szociáldemokrataként, igaz liberálisként, bármiként. Csak itt kéne, itt kellett volna élni, a valóságban, a jelenben.

Most már késő.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr6912823074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hidvégi Mihály 2017.09.14. 19:48:59

Igazad van haver, Orbán Viktor egy nagyon gonosz ember.

Nem olvastam a többi sorodat, eddig jutottam, nem tudom ezután mit írsz, de ez a fenti megállapításod módfelett igaz.

S ezt nem Lajos mondja most itt, nem egy nagyon demokrata, európai szellemiségű értelmiségi és humanista, nem, lófaszt, ezt a magyar nép egyszerű gyermeke mondja, én itt, Hidvégi Mihály, szilvalekvár főzős, tyúketető egyszerű kis ember. Akinek csupán annyi a bűne, hogy megtanult olvasni és értelmezni, sok mesét, népmesét és Benedek Elek meséit leginkább elolvasott már zsenge gyerekkorában, amelyek megtanították, hogy a világ ilyen bizony, vannak gonoszak és vannak jók az emberek között. (Érdekes, még az állatok sem egyformák, pedig leginkább különbek az embernél, de mégis azok között is van jóindulatú s van amely kevésbé olyan. De nem is ez a lényeg. Hanem hogy vannak gonoszak és egészen jó emberek.) Meg persze sok-sok átmenet a kettő között.

Azt nem tudom, hogy a mesékből tudom-e, valszeg már onnét is, hogy a hatalom egészen gonosszá tudja tenni az embert. Nem születik senki gonosznak, de a neveltetése, szocializációja során bizony elkezdünk fejlődni vagy ebbe, vagy abba az irányba. S ez a szerencsétlen kölök (az orbán) kibaszott szerencsétlen módon egészen gonosszá fejlődött, ott voltak a gaz szocik, volt esze ahhoz, hogy ha le akarja őket győzni, nos akkor neki pénzt kell varázsolni, hopp, ott volt a még nagyobb ész, a kis Simcsika, elkezdték hát a harácsolást, s szerencsétlenségére úgy szokott lönni, hogy evés közben kibaszottul meg tud jönni az étvágy, hát ez a kölök mit ad Isten, olyan étvágya lett a mint a mesebeli kisgömböcnek, s így esett, hogy lassankint már egész Magyarország az övé lesz. Nosza, mi sem hiányzik ennek a kibaszott kölöknek, mint az, hogy valaki kipenderítse a húsosfazék mellől, s így éri el a gonoszság legnagyobb fokát, nemán hogy valaki elhappolja előle a minielnökséget, éppen ezért tud ő még ennél gonoszabb is lenni, nem, lehet nem is fasizmus ez, kár ezt címkézni, eccerű orbánizmus ez, a hatalomért mindent, nem kell ide címke, a lényeg a hatalom. S a lényeg a megfogalmazásod, kishaver, ez az Orbán Viktor egy Nagyon Gonosz Ember. Kocc.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.14. 20:00:56

@Hidvégi Mihály: A probléma lényege az, hogy van ebben az országban kb, kétmillió ember -csupa olyan, "aki a magyar nép egyszerű gyermeke, többen közöttük nyilván szilvalekvár főzős, tyúketető egyszerű kis ember, akiknek csupán annyi a bűnük, hogy megtanultak olvasni és értelmezni, sok mesét, népmesét és Benedek Elek meséit is már zsenge gyerekkorában"- akik viszont úgy gondolják, hogy

Orbán Viktor nem Gonosz Ember
Nem Orbán Viktor a gonosz ember
Nem annyira Gonosz Ember
Jó Ember
talán Gonosz, talán jó, de nincs jobb
...

Nem biztos, hogy nálad van az igazság.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.14. 20:13:45

@zord íjász:
kis ember=kis emberek
gyerekkorában=gyerekkorukban

Ez is bizonyíték arra, hogy a férfiak nem tudnak két dolgot csinálni egyszerre. Pláne négyet.

Hidvégi Mihály 2017.09.14. 21:38:42

@zord íjász: ügön vékony takaródzás ez, hogy nincs jobb, hiszen bármely ember jobb egy gonosznál

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.14. 23:06:55

@Hidvégi Mihály: Ez csak elmélet. De a gyakorlatban a te véleményed szemben áll minimum kétmillió másik ember véleményével, akik egy nagyon széles érzelmi skálán mozogva -a rajongástól az elfogadásig- teljesen másképp viszonyulnak Orbán Viktorhoz.

Hidvégi Mihály 2017.09.15. 07:18:11

@zord íjász: Kevés a válaszod uram, igen kevés.

Minimum kétmillió emberrel próbálod védeni a védhetetlent.

Az a kétmillió kb. úgy néz ki, hogy van pár ezer, aki részese minden jónak, fizeti őket ez a kis szar, hogy csaholjanak neki, hunyászkodjanak a konc érdekében.

Az efölötti pedig azok a megvezetett emberek, akik az elfoglalt közmmédia miatt hiszterizálva vannak. S ezek jóravaló emberek, ilyen a szomszédom, ilyen jóapám, de nagyon sok vidéki jóravaló embert tudnék még mondani. Dolgos, becsületes, ám megvezetett emberek, akik azt hiszik (mert így nőttek fel, hogy az állam csak az igazat, csakis a színtiszta igazat, a jót, a nemeset a hasznosat adja), amit a közmédia ad, az szentírás.

Mert ezt még te is uram, te, aki nem tudom melyik csoportba tartozol, a megvettek vagy a megvezetettek közé, te is tudsz, hogy a közmédia az orwelli gyűlöletkeltő, dezinformáló propaganda részese. S ne mondj ellent, most is a Kossuth rádiót hallgatom, elszomorít, de még ezt bírom, mert legalább nem látom őket, mint a tv-ben, hogy rebbenő szemmel a képembe hazudnak, ezt még bírom hallgatni, de érzem azt a gyűlöletet mindig, amit a másként gondolkodók ellen folytatnak. Én már nem számítok itt embernek a saját hazámban, csak eltaposandó féregnek, mert másként gondolkodom, mert nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy egy jóravaló nemzetet egy féregnek sem nevezhető gonosz ember vezet.

Így van ez a kétmillió s ajánlom figyelmedbe index.hu/nagykep/2017/09/14/csak_egy_videki_srac_vagyok/
ez itt lehetne az én szomszédomban is, az én falumban is, itt is éppen ilyen a kocsma, ahol fiatalok pingpongoznak, éppen ilyen emberek gyülekeznek ott a terasz mellett, szegény átbaszott emberek, akik semmi mást nem tudnak mint dolgozni meg gyereket csinálni, meg rettegnek a migránsoktól, mert azt sugallja nekik a gonosz, holott ezekkel az emberekkel a világot meg lehetne váltani, ismerem őket, a kétmilliót ők alkotják, meg persze az idősek, akikből sokat szerencsétlenekké tett orbán, gyűlölik a fiatalokat akik gondolkodnak s megvetik orbánt, ó, baszd meg az anyádat öcsém, de sok kárt tesztek ebben a kibaszott magyar valóságban, kétmillió embert basztok át a palánkon.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.15. 07:41:35

@Hidvégi Mihály: Azt hiszem talán mégis el kellett volna olvasnod a posztot, egy rakás tintát és időt megspóroltál volna, mert amit leírtál, arról szó van benne.

Az index fotóriportját már láttam, le is mentettem, és nagyon tetszik. Különösen a néni, a kutyákkal a virágmezőben, meg a könyöklő, pornót néző srác számít nagy telitalálatnak és beszédesenek, de a gyúrópad előtt pózoló srácok és a tetovált fickó is pazar látlelet a magyar valóság egy speciális szeletéről.

Azt hiszem, ideje lenne átgondolnod a viágban elfoglalt tényleges helyedet, talán kissé túlértékeled a saját szerepedet és jelentőségedet, mint "eltaposandó féreg." Bár, ha gyakran beszélsz ilyen tónusban az emberekkel a virtuális téren kívül is -és a kommentjeid alapján, erre van esély- előbb utóbb tényleg kihúzod a gyufát, de nem politikai, hanem emberi alapon.

Sajnos a felkérésedet, az édesanyámmal való szexuális együttlétre nem tudom elfogadni és teljesíteni, mert az ilyen kapcsolat létrehozása szigorúan ellentétes az erkölcsi, morális,vérségi normáimmal és minden létező társadalmi, biológiai konvencióval is, de ha majd a barátaid megbuknak 2018-ban, jusson eszedbe, amit írtál, és megtalálod az egyik indokot, lásd a poszt 1-es és 2-es pontját.

Hidvégi Mihály 2017.09.15. 08:00:44

@zord íjász: Írtam már, hogy nem érdekel az írásod többi része. Engem az ország nyomorúsága érdekel, a kilátástalanság, az embertelenség, az, hogy éppen ott vagyunk, mint voltunk 30-40 éve a szocializmusban, hihetetlen kára van az országnak, így volt ez a szocik alatt, így van ez most orbán alatt, csak most még egy hihetetlen gonoszságnak is részesei vagyunk.

S azt pedig sajnálom, hogy ha káromkodom, nem volt szokásom, most sem lenne, ez egy üvöltés, hogy figyelj, gondolkodj, felelősség van rajtad is, nem lehet büntetlenül az emberi normák ellen tenni. nem lehet büntetlenül Magyarország megsemmisítése ellen tenni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.15. 08:04:11

@Hidvégi Mihály: Üvöltesz, de nem olvasol. Üvölts tovább. Én inkább olvasok: a tapasztalat azt mutatja, hogy az olvasó emberé a jövő.

Hidvégi Mihály 2017.09.15. 11:08:37

Hiába olvasol ezek szerint, ha nem akarod megérteni, hogy Magyarország igen lecsúszott állapotban van. Éppen olyan, mint az általad is megnézett fotóriportban érzékeltetve vagyon, kilátástalanság, szegénység a sorsa a vidéknek. De a főváros sem különb a legtöbb tekintetben, a szegénység ott is fellelhető. S ennek oka most orbán. Korábban a szocik voltak, ma pedig orbán. De te olvasol, mert az téged megnyugtat.

Hát engem nem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.09.15. 15:06:23

@Hidvégi Mihály: Némi nyugodtság talán neked sem ártana, bár én egy szóval sem említettem, hogy az olvasás engem megnyugtat, mert nem is erről volt szó...de egyébként ez természetesen igaz, amennyiben az olvasmány a kultúra olyan területéhez tartozik, amelynek témái örömmel töltenek el. Az olvasás a tájékozottsághoz, a műveltséghez, a kifejezőkézség erősítéséhez, a széles látókör biztosításához, érzelmi gazdagodáshoz... illetve mindezek reménybeli eléréséhez kell, de politikai tartalmú hír- és háttéranyagok, illetve politikai vélemények esetében még véletlenül sem nevezném megnyugtató tevékenységnek. Éppen ellenkezőleg gondolom. Hasznos, de nem megnyugtató. Viszont abban biztosan segít, hogy ne fekete-fehérben, ne csőlátó mentalitással szemléljem a világot.

Magyarországot rengeteg, nagyon komoly probléma sújtja, és vannak olyan területei, (gazdasági, szellemi, erkölcsi, társadalmi) amelyre valóban használható kifejezés a "lecsúszott" szó, és én nem is állítottam soha, sehol ennek az ellenkezőjét, de szívesen olvasom, ahogy a saját állításaiddal vitába szállsz, mert kiváncsi vagyok melyikőtök ki kerül győztesen a szópárbajból, te vagy esetleg te.

Bubu64 2021.02.03. 15:17:13

Szia! Még mindig úgy gondolod, ahogy három és fél éve leírtad? Nagyon nekimentél Bokrosnak.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.03. 17:37:13

@Bubu64: Minden szavát vállalom ma is. És bejött a jóslatom a választásokra, hiánytalanul (nem az első alkalom,) Bárcsak így lenne egyszer lottó ötösöm.

Ezekkel a rossz, senkit sem érdeklő panelszövegekkel, és állandó fasisztázással, nácizással, lejárt szavatosságú dumákkal nem lehet legyőzni ezt a...khm...kormányzatot. De anélkül, hogy elkezdeném a saját kommentjeim linkjeit a blog.hu-ról, vagy az erre a posztra hajazó saját posztjaim linkjeit idedobálni, inkább hozok egy másik példát arra, hogy mire gondolok. Ráadásul egy olyan blogról, ahol aztán napi 24 órában fasisztázzák ezt a ...khm...kormányzatot, de mégis pontosan rímel a bloggertárs mondandója az enyémhez, a lényeget illetően. Ami meglehetősen fura, de szívderítő.

Íme a nagy és véres igazság, amiben maximálisan egyetértek a bloggertárssal, az összehasonlítást tekintve.

orulunkvincent.blog.hu/2017/07/05/az_orban-fasizmusrol

És 2017 óta (nem tudom észrevetted-e ) már az ellenzék sem fasisztázza, nácizza őket a nyílt színen. (ritkán, nem a fősodorban) Arra már rájöttek (nagyon sokára) hogy ez nem működik, erre nem vevő senki. Másként beszélnek és másnak titulálják őket.

És az már sokkal jobban működik. Még nem tökéletes, de sokkal jobb...és igaz. Kézközeli, és minden magyar érti azokat a témákat és azokat a jelzőket, működik, na.

Nem úgy mint a Spiegel beágyazó linkje a poszt szövegében, amit megint megváltoztattak a németek, de most már nem rakom be újra, hanem csak beszerkesztettem, hogy mit kéne ott látni, úgy hogy köszi a kommentet, mert így észrevettem.

Bubu64 2021.02.03. 19:02:59

Szoktam Vincentet olvasni, bár a matematikai fejtegetéseiből egy kukkot nem értek. Jó írás volt, amelyiknek a linkjét betetted. Abban igazad van, hogy bejött, amit "jósoltál" a 2018-as választás kapcsán, de nem hiszem, hogy túl nagy szerepet játszott volna, hogy lefasisztázták Orbánt és rendszerét. Rengeteg más dolog játszott közre és valóban, az ellenzék kriminális. Valószínűleg nem is akarnak nyerni, én se szeretnék a helyükben. Egyébként a 2018-as választáson a részvételi arány nagyon magas volt. Abban nem értek egyet Veled, hogy nincs fasizmus ebben az országban. Az is lehet, hogy az ellenzék szemszögéből nem célszerű annak nevezni politikai szempontból, mert az emberek nem szeretnek szembesülni a valósággal, hogy ők fasisztákat támogatnak. De a rendszer technikája teljesen fasiszta, vagy inkább náci? Tudom Göbbels is valahonnan vette a tömegmanipuláció módszert, mert ősrégi, de ők fejlesztették tökélyre. Attól, hogy maffiózók, a technikájuk fasiszta.
süti beállítások módosítása