Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Szép dolog az őszinteség

Megszakítjuk adásunkat: CBA-saga szolgálati közlemény

2016. május 12. - zord íjász

A video, ami mindent visz.

Riporter: Összecseng azzal, hogy ha valaki nem szereti a CBA-t, hogy nem szereti az éppen regnáló kormányt?” 

Válasz: Hát, abszolút!” 

Szóval, abszolút. Értem.

via GIPHY

Aranyérem az Öntökönszúrás világbajnokságán. 

A gondolkodó és tájékozott emberek számára az mondjuk nyilvánvaló volt eddig is, hogy a CBA/Önkormányzat elleni akcióban a vegytiszta politikai leszámolás keveredik a csúcsra járatott ismerethiánnyal, de azért nekem könnyebb dolgom van, mert én bizonyítani is tudom, hogy ezt már az  első blogposztban, egy-az egyben, előre megmondtam. Tóbiás bácsi már tavaly kiadta az ukázt, hogy a baloldalnak Magyarország mind a 3155 településen meg kell szerveznie és fel kell építenie magát, még a legkisebb falvakban is, hogy 2018-ban le tudják győzni a fideszt. A szenny amúgy is ömlik a médiából: már általános apátia övezi a mutyik, korrupció-gyanús ügyek, arrogáns és lekezelő kiszólások zuhatagát, földmutyitól-Kishantosig, a Nemzet Gázszerelőjétől Matolcsyig, kisvasúttól stadionokig, rohadó egészségügytől a KLIK-ig, az újságírók parlamenti kitiltásától a titkosításokig, az önkormányzatoktól elvont iskoláktól a...tovább is van, mondjam még?

Mindezek mellett, a települési fideszes testületek/fideszes polgármesterek/fidesz által támogatott, de független polgármesterek megszorongatásához a botrányos, és nem utolsósorban nagy médiavisszhangot kiváltó, helyi ügyek napirenden tartása roppant hasznos adalékot jelent. A nagy médiavisszhanghoz persze társulhat némi irányított segítség, de ez belefér, mert az ügyért mindent, elvtársak.

Nagykovácsiban, Orbán Viktor kedvenc háziközértjének földbe döngölése, egyben a helyi fidesz földbe döngölését is jelenti, így ez egy kihagyhatatlan ziccer. Én ezt tökéletesen megértem, sőt, a maga politikai haszonszerzést célzó  kategóriájában elfogadhatónak tartom.  Sugárban hányok tőle, mert a hatásai Nagykovácsit rombolják, fizikai, anyagi és mentális szinten is, de értem. Mindenestre a 24.hu riportere, valószínűleg eléggé meglepődve a gyors és köntörfalazás nélküli választól, egy szempillantás alatt lerántotta a leplet erről a szánalmas színjátékról.

Szent meggyőződéssel hiszem: ha 2011-ben a SPAR fizet be a kasszába 216.000.000 Ft-ot, és a a SPAR szeretné a Vk-1-re felhúzni egy boltját, akkor a piCinkék a támogatóik/aláíróik minimum 60%-át azonnal elveszítenék. Ahogyan írtam a Nagy Üzletben – és ezt mindenki pontosan tudja, a saját tapasztalatai által is – gyakorlatilag egész Nagykovácsival össze lehet találkozni a Stop-Shop SPAR-jában. Plázáról ugye eleve nincs szó, ezt pusztán a hatásvadász destrukció miatt nyomatják az Indextől az Euronews-ig, és ha Nagykovácsi polgárai a faluban, kényelmesen elintézhetnék a bevásárlásaikat a bejáratott, és valóban jó minőséget biztosító boltjukban, egy szavuk se lenne: a helyszín eleve kötött, és az ilyesmi felszabadítólag hat a lelkiismereti problémáknál, legyen szó akár a reformátusoktól érkező, az ingyen kapott, százmilliós telkükről hallatszó sirámaikat elengedve a fül mellett, akár a SPAR pénzéből is épült óvoda/bölcsőde komplexum esetében. Az élelmiszer-kisboltok így is-úgy is nehéz helyzetbe kerülnek: ez az ország 1990-ben a szabad piacgazdaságra, 2004-ben pedig az EU-ra szavazott. Hát itt van: életben kell maradni. Nem vidám történet, soha senki nem állította az ellenkezőjét. És a SPAR-t, nem bojkottálja senki. Még a helyi fideszesek se tesznek ilyet, de ők persze csúnyán néznek vásárlás közben: gonosz külföldi multi. Nézd má’, hopp, egy Durum cipó, hopp, egy Tiroli stangli, hogy beugrott a kosárkába, pamparamparam, fütyürészés. 

Lám, mennyivel egyszerűbb támadásba lendülni, ha a mocskosfideszcba az ellenség. De Príma ez, elvtársak, és most énekeljük el együtt az Internacionálét.

Miért halad így a történelem?
Hogy az emberiség derűsen
váljék meg a múltjától. 

(Karl Marx…nem mellesleg A tanú zárómondata)

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr268708796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása