Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

A döglött lovakat lelövik, ugye?

2016. április 15. - zord íjász

Szeretem a Klasszikusokat idézni:

“…“Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla.”  Ezt a mély bölcsességet hordozó dakota közmondást, maga Orbán Viktor tette népszerűvé. Azóta láthatóan elfelejtette. Amióta a Nemzet Mészárosa és Madárgyilkosa, a Nem Létező Pártjának vezetőjeként, berángatta ebbe a vasárnapi zárvatartós zsákutcába a Viktort, mint migráns szívsebész a szórakozni induló, gyanútlan európai hölgyet egy kölni sikátorba, nos, szerény véleményem szerint, a Drága Miniszterelnök Úr azóta tanult meg rettegni a szövetségesétől. Nem kell ahhoz elemzéseket eleolvasni, hogy ő és mindenki más is tudja: ezúttal irgalmatlanul melléfogott és kiapadhatatlan muníciót adott ellenfelei kezébe. Minden létező közvéleménykutatás és minden józan intelem dacára, mégis ül a döglött lovon, pálcázza, sarkantyúzza, de nem mozdul az a gebe. A ellenzék meg jön föl, mint a Takarító a lépcsőházban, a Nikitában.

Vasárnapi zárvatartás. Komolyan: fel nem foghatom miért egyezett ebbe bele. Ki ez a Semjén? Mi ez a KDNP? Egy szikla árnyéka, kalauzhal a cápa mellett. Súlytalan, lényegtelen. Az egész gyülekezetet Orbán Apánk viszi a hátán. Ezt az ügyet a munkaválalók és a munkáltatók kezébe kellett volna rakni, kőkeményen szabályozva a Munka törvénykönyvében, aztán utána a felek eldöntötték volna egyenként/cégenként megéri e nekik, az adott feltételek és bérkikötések mellett a vasárnapi nyitvatartás. Szakszervezetek is csillogtathatták volna a képességeiket….”

Előre hát, előrehát, akarom mondani hátraarc, szájra segg. Mindez három nap alatt, de úgy, hogy valójában már egy hete készültek rá. Volt olyan, aki előre megjósolta, hogy ez lesz.

„Jó, ha a töltény a tárban van. Hátha meg kell húznunk a ravaszt.” Egy éven át vágtatott a Párt, de most, pontosan úgy, ahogy a Mester felkészült rá, agyonlőtték a döglött lovat. 

Tudniuk kellett volna, amikor bevezették a vasárnapi boltzárat: ebből nem fognak nyertesen kijönni.

Tele van velük minden hírportál, minden híradó, minden politikai vitaműsor, minden vélemény cikk, minden blog, minden facebook oldal és vidéki budi kommentfala. Kellett ez? Megérte?

Két napi termés az index blogketrecből: itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt, és itt…Tovább is van, mondjam még? Mindenki járja a kommunikációs indántáncot: a fidesz szerint a baloldal elárulta a munkavállalókat és a multik oldalára állt, a baloldal szerint a fidesz fél a népakarattól és megbukott,  a munkavállalók szerint a kormányzat cserben hagyta őket, sztrájk lesz, vér lesz, mindenkinek az anyját…az egymást vádoló nyilatkozatháború 2018-g ki fog tartani, de a mítoszoknak reszeltek, az biztos. Gondolkodni kellett volna.

Én azért a baloldali gyerekek helyében még nem bontanám a pezsgőt 2018-ra, és azt is nehéz eldönteni, ki az a szereplők közül, aki maradéktalanul örülhet a fejleményeknek, de a kedvenc Nem Létező Pártomnak jár egy örökbecsű:

♦ 

Jogos a kérdés: ugyan mi köze van ennek Nagykovácsihoz? Pusztán csak annyi, hogy a vasárnapi boltzár eltörlésével, a Nagyszénás-kertbe tervezett CBA elleni kampány egy újabb taggal bővülhet a PiCinkék számára.

Mert az tény: ezzel a lépéssel, -ha a CBA nyitva fog tartani Nagykovácsiban- a vasárnapi forgalom/zaj/szennyezés növekedését is fel lehet venni/vissza lehet emelni a repertoárba. És ez legalább azon pontok számát fogja növelni a listán, ami igaz is lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr388629488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása