Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Rien ne va plus!

Mi lesz a 2019-es önkormányzati választás végeredménye, Nagykovácsiban? Tipp.

2019. október 13. - zord íjász


szavazokori_terkep.png

kép forrása: Nagykovácsi Önkormányzat facebook

Kövér másfél órával ezelőtt bezártak a szavazókörök, lezárult a 2019-es önkormányzati választás Magyarországon.

Hatalmas Kis falunk helyzetéről jelenleg csak annyit tudni, hogy a részvételi arány 47, 67%, és a szavazatok feldolgozottsága 23, 91 %-on áll. Eredmények még nincsenek, így most van itt az idő, hogy tippeljek a végeredményre.

A polgármester Kiszelné Mohos Katalin lesz, a Szépkovácsi jelöltje.

A nyolc képviselő szerintem ebből a 12+1-es csapatból kerül ki, van ahol nagyon kétesélyes a dolog, ennyit nyitva hagyok a tippben. (nem ABC és nem is fontossági sorrend) Úgy gondolom, hogy ezeknek az embereknek van a legjobb esélyük arra, hogy bejussnak, teljesen függetlenül attól, hogy én kire/kikre szavaztam, -sose tudod meg-vagy kiket látnék szívesen a képviselő-testületben, és hogy azok szerepelnek-e ezen a listán.

  1. Tegzes Endre, Szépkovácsi
  2. Honti Zoltán, Szépkovácsi
  3. Szemesy Barbara, Szépkovácsi
  4. Fegyveres Fiskál Gábor, Szépkovácsi
  5. Gerlóczyné Furulyás Katalin, Szépkovácsi
  6. Kósa Emőke, független  (az Összekovácsolók által támogatott)
  7. Koskovics Éva, független (az Összekovácsolók által támogatott)
  8. Nagy Attila, független (az Összekovácsolók által támogatott)
  9. Rábai Barna, független (az Összekovácsolók által támogatott)
  10. Horgas Péter, független (az Összekovácsolók által támogatott)
  11. Herczeg Gábor, Cinke
  12. Guba István, Cinke
  13. +1 Az ismeretlen katona, a meglepetés ember, akire senki nem számít, de ennyi belefér a tippbe, bár ha az lesz, akire én gondolok, lehidalok.

Hamarosan kiderül, aztán röhögök magamon, vagy a vállam veregetem. Esetleg mindkettő.

Csak láncainkat veszíthetjük.

Frissítés: Két kézzel veregetem a vállamat. A 12-ből 7 került be a testületbe, és a 13. versenyző még csak a közelébe sem jutott az esélynek. A 9 tagú testületben hat olyan van, akikre szavaztam is.

A fidesz katasztrófális vereséget szenvedett Nagykovácsiban: a falu politikatörténetének legvisszataszítóbb kampánya után, és a valóságtól teljesen elszakadt, a polgárokat lekezelő, arrogáns, pökhendi mentalitásuknak köszönhetően, a jól megérdemelt kudarcukat könyvelhetik el, pontosan úgy, ahogy azt másfél hónapja előre megjósoltam:

" A mór megtette a kötelességét, a mór mehet.

De ahogy látható, a  politikailag lepuskázott szereplők nem mindig tűnnek el végérvényesen a színpadról. Akadnak közöttük makacs, kitartó, revansra vagy éppen megbocsátásra éhes alanyok, akik visszakapaszkodnak a fénybe.

Mert ezúttal kurvára elbasztátok, fiúk. Elkúrtátok, hogy retorikailag hiteles legyek. Nagyon morci lesz a Mester, amikor meghallja, hogy beégettétek a fideszt. Vagyis Őt, személy szerint, hiszen Ő Maga a fidesz, Ő az alfája és omegája, nélküle nincs semmi, ti sem. És a Mester nem egy lacafacázó, megbocsátó fajta, ha ilyesmiről van szó. Élvezettel fogom hallgatni a falusi zuhanyhíradókban, hogyan jöttek le a szigorú tekintetű öltönyös emberek a pártközpontból, hogy megfingassanak benneteket a két hónap múlva bekövetkező vereségetek után.Ott fogtok bokázni a szőnyeg szélén. Hozzák majd nektek a selyemzsinórt..." 

Gratulálok a mandátumot nyert képviselőknek, Kiszelné Mohos Katalinnak és Kósa Emőkének külön is.

Megmondtam vagy megmondtam? Ugye, hogy megmondtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr9215221314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oregon (TM) 2019.10.14. 16:04:42

Nagykovácsi megint vesztett.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.10.14. 16:48:58

@Oregon (TM):

Már miért vesztett volna?
És mit/miben vesztett?
És miért megint?

Oregon (TM) 2019.10.14. 22:02:25

@zord íjász: Amit fejlesztésként vagy fejlődésként élnek meg sokan , azt én keveslem. Csak egy példa: Ha 5 év alatt 2 utca lett aszfaltos, akkor hány év múlva nem lesz egy utca sem Nagykovácsiban?

Nagyon-nagyon hosszan tudnék írni arról, hogy a jelölteket egyformán alkalmatlannak tartom a feladatra. Olyan dolgokhoz nincs tökük amelyek nem kerülnek pénzbe, csak munkába.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.10.15. 07:08:05

@Oregon (TM): "Csak egy példa: Ha 5 év alatt 2 utca lett aszfaltos, akkor hány év múlva nem lesz egy utca sem Nagykovácsiban?"

Ez gondolom valami vicc volt. Kapásból fel tudok sorolni 12 utcát, amit leaszfaltoztak/újraszfaltoztak/teljesen helyreállítottak és akkor ebben még nincs benne a Virágos sétány második szakasza és az Erdősétány utca (ami ennek a blognak egy-egy önálló posztja), és nincs benne a Rákóczi utca. De ha kihúznám a fiókból a 2014-2019 közötti ciklusról szóló blogposzt listáját, 20 aszfaltozott utcára tippelek, plusz a csatlakozó hidak, járdák, árkok.

"Nagyon-nagyon hosszan tudnék írni arról, hogy a jelölteket egyformán alkalmatlannak tartom a feladatra."

1. Mindegyiküket behatóan ismered?
2. Az összes induló jelöltet alkalmatlannak tartod, vagy csak azokat, akik bejutottak?
3. Nem vagy te egy kicsit elfogult?

Oregon (TM) 2019.10.15. 08:13:15

@zord íjász: ha ilyen könnyen megy, akkor várom az utcák nevét.

Senkit nem akarok név szerint megbántani. Amit látok és tapasztalok az a tesze-toszaság. Benchmarkingnak nem egy bénább falut kell választani és akkor már látszik mi is itt a gond. Jelenlegi választáson, ha lett volna mindegy rublika, akkor odarakom az ikszet.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.10.15. 08:42:53

@Oregon (TM): "ha ilyen könnyen megy, akkor várom az utcák nevét."
Ez egy várakozó blogposzt anyaga, nem lövöm le előre a poénokat egy kommentben, -nulla erőfeszítésembe kerülne felsorolni őket- de azt megjegyzem, hogy én már most három leaszfaltozott utcát mondtam, míg te csak kettőről beszéltél.

Amit én látok és tapasztalok, az egy 20 éve tartó fejlődés és sikertörténet a maga völgyeivel, buktatóival, bukásaival és kudarcaival, de ha mérlegre rakom ezt a kettőt, -a sikereket és a kudarcokat. akkor a végeredmény egyértelműen pozitív. Ez egy sikeres és prosperáló település. Nyilván feloldhatatlan ellentét van ebben közöttünk, de ha tényleg azt hiszed, hogy csak két utcát aszfaltoztak le a faluban 5 év alatt, akkor ez nem is csoda, másrészt azt hiszem, nem én vagyok az kettőnk közül, akinek frissítenie kéne a helyismeretét.
süti beállítások módosítása