Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Valahol Ukrajnában

Túlélő szavak.

2024. január 11. - zord íjász

Mottó 1.: "Sárral kevert vér száradt fülemen" (Radnóti Miklós, Razglednicák, Szentkirályszabadja, 1944. október 31.)

Mottó 2.: A világ tele van olyan hősökkel, akik soha nem akartak hősök lenni.

Mottó 3.:

  • – Nagyapa, akkor te egy hős voltál a háborúban?
  • – Nem. Én nem. De hősök között szolgáltam. (Az elit alakulat c. film zárómondata, Richard Winters őrnagy szavai, visszaemlékezése)

Mottó 4.: "Mind így van ezzel, aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt, Frodó. A kérdés csak az, hogy mihez kezdesz az idővel, ami megadatik neked." (a blog állandó mottója, jobboldalt, a menüben)

makszim_krivcov.jpegMakszim Krivcov, ukrán költő, valahol Ukrajnában, egy lövészárokban, a zord idők poklának apró, békés szünetében. Elhunyt 2024. január 8.-án, 33 éves korában, miközben a hazáját védte. Meggyilkolták a Sötétség, a Gonoszság földi szolgái. Meggyilkolták, ahogy oly sok százezer hős ukránt, és az oldalukon harcoló bátor ezreket, a világ minden tájáról. Ha esetleg hozzám hasonlóan, eddig még nem tudtad, hogy ki ő, akkor ide, de még inkább ide kattintasz, és elolvasod az utolsó versét.

Szegény cica.

Szegény ember.

Szegény ukránok.

Szegény ukrán katonák.

Szegény Ukrajna.

Szegény Európa.

Szegény szabad, demokratikus világ.

Szegény világ.

 

 

Szegény Magyarország.

 

 

De megérdemeljük.

Mert zord időkben gyávának, megalkuvónak, és némának maradni, nos, ez a valódi, ez az igazi, ez a végleges és teljes, ez a tökéletes és jóvátehetetlen hazaárulás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr5218300423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jajnemár 2024.01.11. 16:32:22

Borzalmas. Ennyi veszendőbe ment, fiatal élet, akármelyik oldalon... És akik ezt kitalálták, akármelyik oldalon, azok meg ágyban, párnák közt... Megérthetetlen befejeződése életeknek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.01.16. 19:52:00

@jajnemár: "...akármelyik oldalon..."

Oroszország támadta meg Ukrajnát.
Van az agresszor, és van a megtámadott.
Van a területszerző, rablóháborút folytató hódító, és van a honvédő.
Van a bűnös, és van az áldozat.
Van az, aki szenvedést, fájdalmat okoz, és van, aki a fájdalmat (kényszerűségből) elszenvedi.

Nincs egyenlőségjel a kettő között. Se háborúban, se egy utcai bűncselekményben. Nem lehet egy lapon és egy napon említeni az agresszor Putyint, és a honvédő Zelenszkijt. Se összemosni, se relativizálni nem lehet a szerepüket, mert az oroszok (nem minden orosz, hanem azok a politikusok, a kormányzat, a katonák stb. tehát, akik támogatják és /vagy végrehajtják az agressziót) a Gonosz, a Sötétség oldalán állnak, az ukránok pedig a Jó, a Fény oldalán.

Néha ennyire egyszerű és világos az Élet nevű játék: minden finomítás csak torzít a képen. Mindenkinek el kell döntenie, hogy hová, melyik oldalra, ki mellé áll ebben a harcban...fegyverrel, pénzzel, tettel, szavazattal, szóval.

Ez az ember, akiről a poszt szól, még ma is élne, ha az oroszok nem kezdik el a förtelmes, hazug és cinikus indokokkal kicicomázott, velejéig undorító, mocskos háborút.

De persze nem kell elmélyednünk ebben, se egyetértenünk ebben a kérdésben, pusztán reagáltam. Te elmondtad, én elmondtam.

A legjobbakat.

Bayaz 2024.03.22. 23:44:07

@zord íjász: Akkor ha jól értem, a kubai rakétaválságban Kennedy - aki támogatott egy puccsot és nem engedte, hogy Kuba, egy szuverán ország szabadon szovjet rakétákat telepítsen - állt a rossz oldalon, és Hruscsov és az akkoriban országában népszerű Castro a jón? Szerinted mit csináltak volna az amerikaiak, ha Hruscsov nem enged?

Ezt azért hozom fel, mert egy ehhez hasonló szituáció volt az orosz agresszió előzménye - csakhogy a szovjetekkel szemben 2022-ben az USA nem engedett és nem volt hajlandó kijelenteni, hogy Ukrajna nem lesz NATO-tag (pedig az ukrán NATO-tagság hasonló veszélyt jelentene az oroszokra, mint a kubai rakéták az USA-ra) és folytatta Ukrajna felfegyverzését, így Putyin a támadás mellett döntött:
www.nytimes.com/2022/01/10/world/europe/russia-us-ukraine-talks.html

Sajnos a világ nem olyan egyszerű, hogy le lehet írni 'jó' és 'gonosz' küzdelmeként és néha a részleges megalkuvás és kompromisszumtétel (Széchényi) - sőt akár a teljes behódolás is - hosszú távon előbbre visz, mint az ideológiai fanatizmus (Kossuth): mandiner.hu/velemeny/2023/04/belarusz-ukrajna-kohan-matyas-velemeny

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.03.23. 11:41:23

@Bayaz: Már tegnap este, amikor láttam, hogy felraktad ezt a kommentet, válaszolni akartam, de valami rendszerhiba miatt nem tudtam belépni. Talán jobb is így, azóta lenyugodtam.

Akkor most higgadtan, mert ez itt a higgadt verzió:

1. giphy.com/gifs/imgur-south-5WUsLZLkZlMdO

2. A kommented olyan tűéles mentális, erkölcsi, morális, szellemi jellemrajzot adott rólad, hogy a művészettörténet legnagyobb portréfestői zokogva törnék össze az ecsetjeiket, taposnák szét a festékes tubusaikat, szaggatnák szét a vásznaikat, törnék össze a fatábláikat, aztán a saját tehetségtelenségükön átkozódva vonulnának ki az erdőbe, hogy felakasszák magukat, mert soha a nyomodba sem érnének a jellemábrázolás vonatkozásában. Néhány mondattal porba aláztad a tehetségüket.

3. Szeretnélek megkérni arra, hogy soha többé ne kattints rá erre a blogra, ne olvasd, ne kommentelj, felejtsd el örökre, vissza se nézz. Teljesen feleslegesen áldozod a drága idődet arra, hogy ezen a Blog.hu peremvidékén elhelyezkedő, kis látogatottságú blogon szórjad a vérostoba, hazug, fideszorosz mantrát. Én írom a blogot, így én értelemszerűen olvasom is, de rajtam kívül legfeljebb még egyetlen egy ember van, aki időnként olvasgatja. Tiétek az ország, és ha nincs Isten, az egész világ is a tiétek lesz egyszer, tehát nem számít, hogy mit írogat valaki, egy kis, falusi blogocskán. Menj, Sátán legyen veled. Legyél olyan jó, hogy egy pillanatig igaz zsidó-keresztényi szeretettel viseltetsz az irányomban, és teljesíted a kérésemet, ne kelljen másként beszélnem veled.

4. Köszönöm.

Bayaz 2024.03.23. 22:17:21

@zord íjász: bocsánat, ezt csak most látom.

Ha ennyire zavarlak, akkor nem kommentelek többet ide.
süti beállítások módosítása