Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Hangtalanul

Mire a levelek lehullanak 9. – Két hétig se tartott ki a NER, a Nagykovácsi Együttműködés Rendszere, avagy Miért nem lehetett hangfelvételt készíteni egy közérdekű témában létrejött önkormányzati és civil megbeszélésről?

2021. május 12. - zord íjász

25857143_23efb93226ee4263c172f5cb4f2dd453_l.jpg

Van ez a balhé, amelyet az előző posztban már említettem, és amelyben világossá tettem a távlati nézőpontomat, miszerint akad olyan ügy, amikor dicsérni fogom Orbán Viktort, és nem temetni. Megfutotta a maga Index címlapját egyenesen a blogketrecben, köszönöm a Blog.hu szerkesztőinek. A beígért, a Wattay-Teleki-Tisza kastélypark fejlesztéséről írt posztom is majdnem teljesen készen van, de vannak olyan pillanatok, amikor egy kísér(t)ő posztnak tervezett levelezés önálló posztnak is tökéletes. Ezt itt, a beruházásról írt poszt mellékletének szántam, de kihagyhatatlan, és megilleti a főszerep őt is ebben a darabban.

Mottó: "...Nagykovácsiban egyébként a szálló ügye összekovácsolta a civil szervezeteket és az önkormányzatot: a napokban stratégiai együttműködést írtak alá. Kiszelné Mohos Katalin szerint a helyi lakosság és az önkormányzat nem kerülhető meg ebben a kérdésben, „súlyos demokráciadeficit lenne, ha ez megtörténne...” (Telex)

Nagyon röviden annyit érdemes tudnia annak, aki nem kattintott rá a linkekre, és nem olvasta pl. a Telex cikkét sem (és azóta vannak újabb események, az egyik éppen ez, amiről írok), hogy amikor kiborult a bili a cserkészek által elképzelt fejlesztések kapcsán,  – pontosabban, a nagyon hosszú ideje tartó egyeztetésekkel állítólag nem összeegyeztethető, és rendkívül ellentmondásos tervek miatt a polgármester új irányt szabott az eseményeknek – az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött néhány helyi civil egyesülettel, szerveződéssel, helyi erővel. A járványhelyzetre hivatkozva ekkor az önkormányzaton kívül (polgármester, főépítész, jegyző) csak a Nagykovácsi Természetvédők (NATE) az Összekovácsoló Egyesület, és a Szépkovácsi Egyesület megbízott képviselői vettek részt a megbeszélésen.

A meghívott, felkért civilek egy része eleve sokkal bővebb merítést szeretett volna elérni, (magánszemélyek, a környék utcáinak lakói, a fejlesztések által leginkább érintett településrészek megbízottjai stb.), így szélesebb társadalmi bázist vont volna bele ebbe az együttműködésbe már az elején, a meghívott résztvevőkön keresztül. Ebből azonban végül nem lett semmi, de a Stratégiai Megállapodásban kikötötték, hogy éppen a széles közvélemény aktivizálása lesz az egyik cél.strategiai_megallapodas.jpg

Kép forrása: Összekovácsoló Egyesület

E három civil szerveződésből egyedül a NATE nem számít érintettnek a helyi politika frontján. A Stratégiai Megállapodást jegyző négy aláíró közül egyedül Koskovics Éva nem képviselő (nem lett képviselő, de indult az Összekovácsolók között, függetlenként, ahogy a többi, mert nem jegyeztették be időben az egyesületet jelölő szervezetként) A NATE tehát valóban civil,  a tagjai legfeljebb külső támogatói egyes politikai akaratoknak. Az Összekovácsoló Egyesület és a Szépkovácsi Egyesület azonban amennyire civil, annyira vastagon benne is áll a helyi politikában. A 2019-es választáskor a képviselő-testületbe bejutott 8 képviselő (maga Kiszelné Mohos Katalin polgármester és 7 képviselőtársa) a Szépkovácsi, míg egy képviselő az Összekovácsoló jelöltjei közül jutott be. Nagyon profán hétköznapisággal, bár a helyi politika kifürkészhetetlen útjainak köszönhetően és a kampányban ejtett politikai mészárlások miatt valójában egyáltalán nem ennyire leegyszerűsíthető módon: nyolc kormányközeli, és egy ellenzék közeli képviselő. Ez az "ellenzék közeli" képviselő Kósa Emőke.

Noha a felek határozottan kikötötték, hogy felül emelkednek az aktuálpolitikán, ennek a törekvésnek kezdettől fogva mutatkoznak gyenge pontjai mindkét tábor támogatóinak részéről. A helyi médianyilvánosság klasszikus kloákáján, a facebookon jönnek elő olyan megjegyzések, kommentek, amelyek nehezítik ezt az objektív, független, tárgyilagos távolságtartást az aktuálpolitikától, a közös cél elérésének érdekében.

Láttunk már ilyet Nagykovácsiban, amikor akarva-akaratlanul kibújt a szög a zsákból. Mondjuk én, mivel a másik oldalon álltam, jól szórakoztam azon, ahogy a Nagy Üzlet ellenzői kiröhögtetik és lejáratják magukat azzal, hogy politikai zsákutcába navigálták a civil ellenállásukat. A végeredményt eleve borítékoltam, már messzi évekkel korábban, de ettől a pillanattól kezdve kétség sem férhetett hozzá, hogy ezzel a baklövéssel a partinak vége. Most viszont nem tudnék olyan jó szívvel röhögni, ha ismét valami politikai törésvonal mentén válna szét ez a történet, hiszen én is ennek a petíciónak az aláírói közé tartozom.

Amely történet, apró zökkenőkkel, de jól indult.

Két hétig se tartott a NER, a Nagykovácsi Együttműködés Rendszere.

Különös módon részben éppen a Telex cikke akasztotta ki a nevezett résztvevőket, akik talán úgy érezték, hogy az önkormányzat csak bokrétának használta őket ehhez a műsorhoz: a NATE és az Összekovácsolók felmondták a stratégiai megállapodást, és erről ki is adtak egy közleményt, amelyben részletesen felsorolták az indokaikat. Ebben az egyeztetések során ejtett mulasztásokkal, hibákkal, a széles társadalmi bázis kiépítésének elégtelenségével, illetve az az információk visszatartásával és a nyílt, őszinte kommunikáció terén mutatkozó hiányosságokkal vádolták meg az önkormányzatot/a polgármestert. (a pandémia miatt KMK gyakorlatilag egyszemélyben dönt, de persze van egyeztetés a képviselőkkel)strategiai_megallapodas_felmondasa.jpg

Kép forrása: Összekovácsoló Egyesület

Ráadásul volt itt még egy nyílvessző a célfogóban, ami hűen illusztrálja azt, ahogy ennek a stratégiai együttműködésnek a szellemiségét a felek építeni szerették volna. Finoman szólva sem voltak szinkronban. Belefutottam ugyanis egy nyílt csoport facebook bejegyzésébe (nem vagyok fb tag, soha nem is voltam, a zárt/privát csoportok bejegyzéseit nem látom...de igen gyakran értesülök egy s másról), és ez azonnal arra késztetett, hogy virtuális tollat ragadjak.

Tegnap küldtem egy levelet Kiszelné Mohos Katalinnak, Nagykovácsi polgármesterének, és csatoltam a címzettek listájához Szemesy Barbara alpolgármestert, Fegyveres-Fiskál Gábor alpolgármestert, és Kósa Emőke képviselőt, ez utóbbit azért, mert, ahogy látható fentebb, az egyik közvetlen érintettje, résztvevője az egyik kívülről becsatornázott civil csoportnak, jelen esetben az Összekovácsoló Egyesületnek is.

1. Az én levelem:

"Tisztelt Polgármester Asszony!

Láttam egy NATE/Összekovácsoló facebook bejegyzést egy nyílt csoportban, amely a stratégiai megállapodás felmondása kapcsán született, és volt abban egy mondat, amelynek a visszaigazolására, illetve ezzel kapcsolatban egy kérdésre szeretnék választ kapni.

Az idézet a következő: "Sajnos ezen a megbeszélésen hiába kértük, hogy készíthessünk hangfelvételt, nem kaptunk rá engedélyt. Ennek ellenére bizalommal hallgattuk végig a településvezető, a főépítész és a hivatal egyéb szakemberei által adott részletes tájékoztatást, amely szerint őket is váratlanul érték a Cserkész Szövetség által készíttetett tervek. "

A két kérdésem roppant egyszerű:

  1. Igaz-e az az állítás, hogy nem készíthettek a kérelmező résztvevők hangfelvételt?
  2. Mi volt a kérés megtagadásának az indoka?

Köszönöm. A válaszát fel fogom rakni a blogomra, a téma kapcsán írt poszt részeként/mellékleteként.

Üdvözlettel és Tisztelettel

..."

2. A polgármester válasza még aznap meg is érkezett:

"Kedves Péter! 

Teljesen komolytalannak gondolom ezt a magatartást. Ki látott már olyat, hogy felnőtt emberek hoznak egy döntést arról, hogy egy olyan fontos ügyben, mint a Kastélypark ügye, együttműködnek, félretesznek mindenféle pártpolitikát, majd 2 (!) hét múlva közlik, hogy jah, bocsi, mégsem! Ez komolytalan! Megállapodtunk például abban, hogy közös erővel helyi konzultációt indítunk, hogy a lakosság minél szélesebb köre mondhassa el véleményét. A kérdések egyeztetésére többed magammal vártuk az Összekovácsoló és a NATE képviselőit, majd egy órával a megbeszélés előtt, egy ilyen üzenetet kapok: „Gondoltam, szólok, hogy akkor a ma délutáni találkozónk sztornó.” 

Tényleg ez a felelős magatartás? Ez nem a közös ügyről szól, ez az egyénieskedésről szól! Ez elviszi az energiát az ügyről, nem pedig szolgálja azt. 

Azt gondolom, hogy épp elég nehézségünk van a Kastélypark ügyében, nem kellene ezt fokozni, mert túl sok időt, energiát pazarlunk az egymással való hadakozásra. Valahol mélyen mindannyian látjuk, hogy ezzel a magatartással valami nagyon nincs rendben. Az elmúlt egy hónapban nem volt olyan napom, hogy a Kastélypark üggyel ne foglalkoztam volna. Mindezt nem diktafonnal és fényképezőgéppel a kezemben teszem, de folyamatosan tájékoztatom a lakosságot a történésekről. Az említett stratégiai egyeztetés, amire a civil szervezeteket meghívtam, háttérmunka volt, aminek az eredményéről még aznap tájékoztattam a lakosságot. A nyílt levelezgetés, a hangfelvételek az ügy halála, mert akkor megváltozik az emberek viselkedése, kifelé, a közönségnek játszanak, és nem az ügyre koncentrálnak. A lakosságot eddig is tájékoztattam, és ezután is maradéktalanul tájékoztatni fogom a Nagykovácsit érintő kérdésekről. Az én elvem az, hogy először cselekedjünk, aztán kommunikáljunk – ezt tettem ez alkalommal is. 

Nagykovácsi, 2021. 05. 11. 

Üdvözlettel, 

Kiszelné Mohos Katalin 

polgármester sk.

Szerintem egy ennyire sokakat megmozgató, minden ízében közérdekű ügy esetében a minél szélesebb nyilvánosság elérése és a teljes információs szabadság, tehát az információk szabad és korlátlan áramlása nem akadálya a cél elérésének, hanem a legfontosabb eszköze. Ha a polgárok azt érzik – mindegy, hogy van-e ennek alapja, vélt vagy valós-e az aggályuk –, hogy háttéralkukon, zártkörű megbeszéléseken dől el a falu jövője, lassú vagy mesterségesen megnehezített a közvélemény tájékoztatása, esetleg a valóság és a tényleges helyzet megszűrt változatát kapják kézhez, az nem csak azt fogja eredményezni, hogy színjátéknak tekintik a döntéshozók és a folyamatba bevont civil egyesületek munkáját, hanem azt is, hogy egyre inkább politikai oldalra tolódnak az érvek/ellenérvek a kastélypark fejlesztése kapcsán...ami nagyjából ennek a vitának, a párbeszédnek, a lakossági együttműködésnek a halála. Az átlátszó, nyílt közélet hiánya az igazi demokratikus deficit.

Nagyon is belefért volna, hogy a vonatkozó stratégiai megállapodásról, a megbeszélésekről hivatalos (és akár civilek által készített is) kép-és hanganyag készüljön, amelyet a facebookra, youtube-ra feltöltenek.

Hozzáteszem – mostanában ilyen dicsérő, pozitív hangulatban vagyok – , hogy én ennek ellenére nem tapasztalom ezt a fajta információs vákumot, amivel Kiszelné Mohos Katalint revolverezik. Sőt, mintha, határozottan visszatért volna teadélutánok idején tanúsított, nyitott, közvetlen, szinte már liberális mentalitásához. Azok után, ahogy a jegyzővel elbánt, ez meglehetősen szokatlan, de mindenképpen üdvös fordulat a részéről. Összegző videót tesz közzé, állandóan tolja a facebookra és az önkormányzati hírlevélbe az információkat, külön műsorra kéri fel a BKTV-t (Budakörnyéki Televízió), amelynek egyetlen témája a kastélypark fejlesztése, pörög, nyüzsög, szórja a villámokat és állandóan párbeszédet követel mindenkitől, és olyan szöveget nyom, hogy "demokratikus deficit lenne, ha ez így megtörténne", ami aztán minden, de nem illiberális hozzáállás.

A baj az, hogy kívülállóként én csak azt látom, hogy az NATE és az Összekovácsolók véleménye feszül az Önkormányzaténak. Én nem látok bele abba, hogy mi hangzik el/hangzott el ezen a megbeszélésen/megbeszéléseken...de nem borítaná fátyol a részleteket, ha mindent rögzítettek volna kép-és hanganyagban. Ugye hogy ugye. A stratégiai megállapodás egykori részvevői egymással hadakoznak, a polgárok meg azt várják mikor szakad darabokra az egész vászon. Azt sem tudom kinél van az igazság, és hányféle igazság létezik ebben a történetben, ami a Stratégiai megállapodás felmondásához vezetett. Talán mindenkinek vannak igazságai benne.

És talán le kéne ülni a tárgyalóasztalhoz megint, a közös célok érdekében.

Szinte látom magam előtt ahogy a cserkészek könnyesre röhögik magukat ezen a fejleményen, jobb esetben csak szánakoznak rajta, de ha teljesen semlegesen szemlélik, egy bizonyos szempontból mindenképpen igazolja őket: ott van a Lechnerközpont oldalán részletesen, kronológiai sorrendben az összes egyeztetés, tárgyalás, videokonferencia, megbeszélés. Ők nyílt lapokkal játszottak, minden lépésük visszakövethető, ellenőrizhető...legalább is addig a pontig, amíg állítólag hirtelen, "derült égből villámcsapásként" (by KMK) gyökeres fordulatot nem vett a kastélyparkba tervezett létesítmények ügye.

Ezt az ügyet kéne a falu számára elfogadható mederbe terelni, vagy egyenesen megakadályozni, de úgy igen kevés az esély rá, ha négy-öt magyar összehajol. Ady Endre, az örök magányos és a legszabadabb szabadkőműves – akitől még egy nyomorult buszmegállónak a nevét is elvették egy 100 évvel később beérett revans keretében ebben a faluban (jön a poszt) – a látnok, költő zseni szinte mindent tudott e világról, és ismét találtunk egy párhuzamot az új idők régi dalaihoz. Ezek vagyunk, sose változunk, és tudjuk honnan jöttünk.

Zord időkből. És zord időkbe tartunk, ha ez így marad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr4616556858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salviasp 2021.05.12. 15:49:35

A legszebb az egészben, hogy a cserkészek által a tervezési folyamatról felrakott képek azt bizonyítják, hogy az önkorit folyamatosan tájékoztatták a tervekről. Szinte minden egyeztetésen ott volt a főépítész. Hát, a jegyző urat sokkal kevesebbért távozásra bírták...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.12. 19:22:34

@Salviasp: Nos, mire ez a történet kifut, elég sok helyen ki fog borulni a bili.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.13. 07:21:50

Úgy tűnik az egyetlen megoldás felkérni egy a Soros gazda és a CIA által finanszírozott, de természetesen tőlük teljesen független neves nemzetközi civil szervezetet, pl. a Ballibantak Határ Nélkül Szabadságházat, hogy adja meg mindentudó szakértői véleményét Nagykovácsi mucsaifasiszta állapotairól.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.13. 07:28:19

@МАХVАL bircaman közíró: Már kora reggel csípőböl tudod ezt hozni, Iván. Nem kéne előtte egy kávét inni, lazítani? Itt szemerkél az eső, borult, matt halványszürke az ég, és filozofikusan csendes és békés a hangulat a hegyen. Nálatok? Ráérsz majd délutántól is libbantazni. Vagy van valami kvóta, amit teljesítened kell?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.13. 07:33:00

@МАХVАL bircaman közíró: Az rendben van, ...ha a libbantozástól jókedved lesz. Neked aztán könnyű lehet örömet okozni. :-)

Az apokalipszis lovasa 2021.05.13. 13:18:10

" dicsérni fogom Orbán Viktort, és nem temetni. "

Egyébként az eredeti műben ugyan azt mondja, hogy "temetni jöttem, nem dicsérni", de valójában dicséri.

A Joda visszatér 2021.05.13. 16:34:33

-Gergő, megcsináltad az angol házit?

-Si, tanár úr..

:D

frikazojd · http://kocs.ma 2021.05.13. 17:12:41

röviden: a fideszes bagázs hozza a rá jellemző bolsevik tempót.

bárcsak váratlanul érne az ilyesmi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.13. 17:32:24

@frikazojd:

De szerencsére jön Gyurcsányné, Soros gazda - áldott legyen a neve! - utolsó és legnagyobb prófétanője, aki majd kinevezi Kari Geri(nctelen)t, akinek nagy előnye, hogy nem beszél idegen nyelveket, viszont nincs pocakja és nem gyűrött a gatyája, mint a cigány Zorbánnak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.13. 17:37:32

@МАХVАL bircaman közíró: De főképp nem lop. És te utálod, ezért máris a szívembe zártam. Aki az orosz ügynökök sároznak, az rossz ember nem lehet.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.05.13. 20:03:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Loptak helyette. Apró agyapó egy holokauszttúlélőtől elzabrált villát szerzett meg, Piró anyus impexezett, Furaferi meg a módszerváltás idején halászott a zavarosban "törvényesen és tisztességesen".

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.13. 20:08:18

@МАХVАL bircaman közíró: Én is liberális vagyok, és nem lopok. Ezt rakd össze.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.13. 20:25:01

@МАХVАL bircaman közíró: Ez magas labda, lecsapom, és az egyik kedvenc zen Mesteremtől idéznék, tőlem, mert ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénységem:

"....A politika pedig közügy. Közügyekkel foglalkozni pedig nem a kevesek kiváltsága, nem a hivatásos közszolgák és köztisztviselők privilégiuma, és nem a kiválasztott civilek számára nyújtott kegy, és nem hobby, hanem erkölcsi és morális kötelessége minden szabad, autonóm, gondolkodni képes polgárnak."

zordidok.blog.hu/2020/12/10/a_nagy_nagykovacsi_nevhaboru

Vajon ki a politikus? Szerintem minden politizáló polgár politikus. De ha arra gondoltál, hogy hivatásszerűen űzöm-e, akkor természetesen a válaszom nem, és ha te a liberális politikusokat nevezed en bloc tolvajnak, azt tudomásul veszem, bár természetesen e nemes eszme jegyében visszautasítom, mert túlzó, általánosító, igaztalan a megállapításod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.13. 20:29:29

@zord íjász:

Vedd a szó szűk értelmében, azaz a politizáló polgár NEM politikus.

Valójában a nem-liberális politikusok is lopnak, hiszen más lehetőség nincs egy liberális demokráciában.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.13. 20:41:50

@МАХVАL bircaman közíró: "...hiszen más lehetőség nincs egy liberális demokráciában."

A hajam befelé nő tőled, akkora faszságokat tudsz néha mondani. Szinte erre gyúrsz, Iván. A világ minden politikai rendszerében vannak tolvaj politikusok, csak valahol ezt az állam nyíltan és deklaráltan űzi( autoriter rezsimek, diktatúrák, soha nem volt országok, káoszba zuhant demokráciák, fostalicska, anarchiában vergődő, demokráciára képtelen szarországok) a világ civilizált, demokratikus részén pedig különböző százalékban bukkannak fel a politikai téren ilyen figurák (pl. Európában Finnországban, Dániában kevesebb, máshol, dél felé haladva picit több, valahol meg egyenesen ebből élnek ) és jó esetben ezeket le is ültetik. Á, hagylak, kár beléd a szó, csak felbaszod az agyamat az egymondatos provokációiddal, nem tudom miért reagálok ezekre a marhaságaidra. Egy 3 éves gyerek is el tudná neked ezeket mondani, kérdezz meg egyet Szófiában.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.13. 20:46:45

@zord íjász:

Ami neked faszság, az másnak nem az. Más az axiómarendszerünk, vedd észre.

A liberalizmus alapja a lopás. S ha nem is lopsz személyesen, akkor is közvetve a lopás kedvezményzettje az, aki a rendszert fenntartja. S az a politikus is rendszerfenntartó, aki ellenzi a liberalizmust.

Olyan ez, mint a világrend, mi Magyarországon a kedvezményezettjei vagyunk az elnyomó világrendnek, akkor is ha ellenezzük. S még itt rosszabb: mert egy nem politikus kisember is az.

Az meg érdekltelen, hogy a liberális eszme a neki szimpatikus lopást átkereszteli nemlopásnak.

ulpius66 2021.05.13. 20:56:03

MINDEN LIBERÁLIS LOP!

EZ ALÓL KIVÉTEL A DEMSZKI VOLT!
(esetleg a gyurcsányi.....)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2021.05.13. 20:56:44

@frikazojd: Nem, ti vagytok ennek az eszmének a folytatói. A jakobinus elmebaj korról korra új arcot ölt. Jellemzőtök, hogy mindig a korszakra jellemző legmodernebb technológiát használjátok hatékonyan. Ez az első jakobinus diktatúra idején a nyomtatott propagandasajtó volt, ma a közösségi oldalak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.13. 21:04:28

@zord íjász: "A hajam befelé nő tőled, akkora faszságokat tudsz néha mondani" - beszartam... :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.05.13. 21:08:53

@МАХVАL bircaman közíró: bla, bla, bla.. már megint ez a lyukat beszél a másik hasába stílus. Csak hordod össze a hülyeségeket.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.13. 22:38:59

Hölgyeim és Uraim. Leereszkedik a éjszakai flood-sorompó. Kommentelni lehet, de csak hajnalban látjátok viszont, amit írtatok...ha írtatok.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.14. 08:31:48

@МАХVАL bircaman közíró: Jó, hogy mondod, most vettem észre, hogy elfelejtettem kikapcsolni az előmoderációt, pedig már órákkal ezelőtt megtehettem volna. Köszi.

Igen, ez a bevett eljárás. Éjszakára bekapcsolom a flood-sorompót. Napközben nem gond, állandó ellenőrzést tudok tartani a blog felett, legfeljebb utólag takarítok.

zordidok.blog.hu/2021/05/08/dicserni_jottem_orban_viktort_nem_temetni/full_commentlist/1#c40629742

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.14. 08:39:31

@frikazojd: Nos, nem te vagy az egyetlen, aki ezt nálunk, a faluban is eképpen fordította/fordítja le...csak az a baj, hogy ez a viszontválaszt is hasonló módon az aktuálpolitikai térre tereli. A végeredmény borítékolható.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.14. 14:46:49

@МАХVАL bircaman közíró: Te valószínűleg jobban ismered. :-))) Én inkább biztosra megyek, és minden éjszakára bezárom a boltot.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.17. 09:46:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔӧⲍÍró: Nem cselezett ki. :-) Egy filmet néztem az éjszakába nyúlóan, és elfelejtettem beállítani a sorompót lefekvés előtt. Az én hanyagságom volt az oka, hogy bejutott.

Bubu64 2021.05.17. 11:00:55

Haj Kedves Íjász!
Mindig megrökönyödök azon, hogy milyen naívak vagytok. Hisztek a mesében(jogállamiság, demokrácia), KMK is, Ti is. Joga itt csak annak van, aki a törvényeket kitalálja.
hvg.hu/ingatlan/20210316_onkormanyzat_beepites_zoldovezet_torvenyjavaslat
Nyugodjatok bele, hogy a szállodát felépítik, vagy így, vagy úgy, ha más nem, kiemelt beruházássá nyilvánítják. Futnak néhány kört, hogy vakuljatok, úgy érezzétek milyen frankó jogállamban éltek, beleszólhattok bármibe is. És egyszer csak azt veszitek észre be sem léphettek a kastély területére, parkjába. Kell egy újabb hotel Ráchelnek, vagy Mészárosnak, vagy Tiborcnak, mindegy milyen néven fut, a végeredmény a família zsírosodása. A Cserkész szövetség olyan, mint az újonnan gründolt alapítványok, vagy Lévai Ökumenikus segélyszervezete, viszik a pénzt az adónkból( most épp 10 milliárdot).
Hogy szavam ne feledjem, felépítik, majd rá egy kis időre egy visszautasíthatatlan ajánlatot kap a Cserkész szövetség. Magyarázat mindig lesz, ahogy a fák kiírtására, a mindent beépítésre is van, volt lesz. Jó lesz Neked, mondják.

Bubu64 2021.05.17. 11:08:25

Még egy rövid megjegyzés. Ez teljesen hibás nézet.
"A helyi médianyilvánosság klasszikus kloákáján, a facebookon jönnek elő olyan megjegyzések, kommentek, amelyek nehezítik ezt az objektív, független, tárgyilagos távolságtartást az aktuálpolitikától, a közös cél elérésének érdekében."
Az aktuál politikán nem lehet felül emelkedni. Ezt egyszer elmagyaráztam egy szakszervezeti vezetőnek, aki azt mondta, hogy nem foglalkozik politikával. Erre egy durvát mondtam, volt benne bassza meg is, amíg a Parlamentben dől, minden, addig politizálni kell. Ott szavazták meg a Munkatörvénykönyv módosítást 2012-ben, mennyit hajlandóak adni egészségügyre, mindent.Hogy lehet így szakszervezeti funkcionárius, amíg azt se tudja mi ellen tiltakozik.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.17. 11:16:41

@Bubu64: Megteszem azt a keveset, ami meg tudok tenni. Ha ez naivitás, vállalom.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.17. 11:32:51

@Bubu64: Én már többször láttam itt azt, hogy mi történik olyankor, ha az aktuálpolitikát belekeverik a helyi ügyek megoldásába. Ebből az egyik konkrét példa szerepel a posztban. Röhej, káosz, feszkó, köpködés, bukta, és ezek kombinációja.

Ebben az országban valóban minden könnyen politikai/aktuálpolitikai kérdéssé válik, – és általában az is a jól bevált módszer, hogy ilyen mezőre terelik a problémát, és ezzel elterelik a figyelmet a lényegről, pl. szakmai kérdésekről – de amíg ez elkerülhető, addig el is kell kerülni.

Magyarországon nincsenek szakszervezetek. Vagy legalább is pl. egy francia szakszervezeti vezető könnyesre röhögné magát azon, amit itt szakszervezetnek/érdekképviseletnek hívnak.

Bubu64 2021.05.17. 12:22:50

@zord íjász: Persze megértem, igazad van, én is azt csinálom. Én is ilyen szinten naív vagyok.:)

Bubu64 2021.05.17. 12:24:19

@zord íjász: Tudom. Csak próbált győzködni a fazon, hogy lépjek be. Ebből alakult ki ez a szóváltás.

Bubu64 2021.05.17. 12:32:57

@zord íjász: Egyébként abban teljesen igazad volt, hogy igenis készüljön hangfelvétel, vagy jegyzőkönyv, utólag ne hazudozzon bármit. A válaszában profin mellébeszélt a nő. Ha helyi szinten ilyen a "demokrácia" mit várunk máshonnan? Orbánék 1998-2002- es kormányzása alatt vált divattá, hogy a kormány ülésekről nem készült jegyzőkönyv. Szerintem most sem, igaz nincs is kormányülés.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.17. 13:13:19

@Bubu64: A Kormányülésen kép-és hangfelvétel? 2021-ben? Magyarországon? 2010 óta meg pláne? Hogy felhasználható legyen? Hogy kutatható legyen? Hogy elővehető legyen egyszer? Hogy levéltárakba kerüljön? Hogy "rossz" kezekbe jusson? Őszöd tapasztalatai után?...

Szerintem csontig átvizsgálják a részvevőket és az adott helyiségeket naponta, bármiféle legális vagy illegális adatrögzítő, lehallgató berendezés után, minden egyes kormányzati összejövetel előtt külön, a résztvevőktől a mobilokat elveszik/leadják, ülés után visszakapják, internetet vastagon ellenőrzik, digitális ernyő alatt suskusolnak. Ez a védelem önmagában indokolható is egy komoly, érdekeit és titkait óvó kormányzat esetében, hiszen mindegyiknek ez a kötelessége a világ minden civilizált országában, ez a rutin, de ők szerintem egymástól is félnek. Főleg egymástól.

Különben is, minek készüljön kép-és hangfelvétel arról, ahogy Orbán Viktor Orbán Viktorral egyeztet? :-)) Ezzel az erővel arról is készülhetne jegyzőkönyv, ahogy a Mester a Mesterrel egyeztet az Idősügyi Tanácsban.

jelen.media/komment/a-latszatkormanyzasban-orban-tovabbra-is-remekel-995

Nagykovácsiban persze még nem ennyire rossz a helyzet, de határozottan jelen van a paranoia, az óvatosság, a gyanakvás, az állandó feszültség hosszú évek óta ha a nyilvánosság kérdése szóba kerül...minden egyes résztvevő esetében, tehát nem csak az önkormányzati oldalon, lásd az alábbi link utolsó 7-es pontját, ahol én álltam a kérdések alatt, hogy miért és kinek készítek hangfelvételt, mit akarok vele kezdeni...egy nyilvánosan meghirdetett, közérdekű témát érintő ügyben.

zordidok.blog.hu/2017/02/23/legyen_keped_hozza

Bubu64 2021.05.17. 13:34:31

@zord íjász: Én Nagykovácsira gondoltam csak példának hoztam fel a kormány üléseket. Tudod, ahogy fent, úgy lent. Sajnos.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.17. 14:06:19

@Bubu64: Én értettelek, a példára reagáltam.

Nagykovácsiban nagyon korrekt – használható – jegyzőkönyvek készülnek a képviselő testületi ülésekről, és a youtube-ra is felkerülnek (a covid bekavart, mert azóta borult minden, és KMK egyedül dönt a rendkívüli helyzetben, képviselőkkel való egyeztetéssel ), és a kommunikáció egyéb területein is vannak a faluban jó példák...de azért látható az információ áramlás illetve a transzparencia tekintetében azért akadnak gondok, a civilekkel, polgárokkal való kommunikáció sem sikerül mindig túl fényesen. Nem egyszer vették/veszik ezek miatt össztűz alá a Nagykovácsi Önkormányzatot..pl. én is többször. DE messze jobb, mint a kormányzat ez irányú tevékenysége. Ezért is írtam, amit írtam. Nálunk még nem fajult el annyira a dolog. Itt is vannak meredek kommunikációs/információkezelési anomáliák, de azért még nem tart az önkormányzat a Mester (értsd: a kormányzat) szintjén.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.22. 00:10:58

@jozsef_78:

Úgy hallom, jó helyezést értél el a hétvégi kaletatánc versenyen.

Az aranyéremről csak azért maradtál le, kisnyilas pedó, mert a zsűri lepontozott, mert a farkad nem állt tökéletes derékszögben hasfaladhoz képest.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.09.22. 06:01:24

@jozsef_78: Még mindig ezt a hazugságot tolod, Mátyás? Azok a kommentek, amelyekről azt mondod, hogy letöröltem őket, még mindig ott vannak. De persze csak egy-egy példányban. Megértem, hogy téged ez zavar. Egyébként pedig, amióta a Blog.hu felrakta a captchát, már nem váltogatom a moderációt esténként, mert most már annyi munkámba sem kerül eltüntetni téged, mint eddig.
süti beállítások módosítása