Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Tűzkeresztség

Nehéz keresztek 2. – Mindenkinek megvan a maga keresztje

2023. november 02. - zord íjász

fire-2197606_1280.jpegA Biblia egyik ősi igazsága – amit már többször elsütöttem ebben a blogban –, hogy Mindennek rendelt ideje van: megvan az ideje a vetésnek, és megvan az ideje az aratásnak.

Ezt a posztot én már két hónappal ezelőtt megírtam, gyakorlatilag az első résszel együtt, de  a legyűrhetetlennek tűnő elkeseredésem e világ ocsmánysága láttán – az elmúlt 2 hónap kissé megfeküdte a gyomrom – egyáltalán nem biztosított jó hátteret ahhoz, hogy én helyi ügyekkel foglalkozzak. Aztán tegnap, a napi hírfogyasztásom során beleütköztem A Hírbe, Ami Gólpasszként Érkezett. Talán tudat alatt, hatodik érzékkel, ősi ösztönnel, vagy a bloggerek őrangyalának kifinomult és észrevétlen sugallatára hallgatva nem raktam fel eddig a posztot: mert csak erre vártam. Erre az adalékra, erre a tejszínhabra a tortán, a tejszínhabon a gyümölcsre. Így lett kész, kerek és egész. Csak egy kicsit újra kellett gyúrnom az alapanyagot, az új esemény fényes sötétségében. 

Akkor hát lássa és olvassa az pár ember, akit érdekel. 

mottó 1.: 

gyújtogató [ú v. u] melléknév és főnév

...

2. (átvitt értelembenpolitikasajtónyelviHáborús gyújtogató: az a személy, aki a szenvedélyek szításával, céltudatos és rosszhiszemű hírveréssel háborút igyekszik kirobbantani; háborús uszító. A háborús gyújtogatók nem nyugszanak.

(részlet A magyar nyelv értelmező szótárából)

mottó 2.: 

"...Mikor a tűz kialudni látszott, és már csak a parázs izzott a hamu alatt, hirtelen egy újabb hír fuvallata élesztette fel a lángokat.

Valakik felgyújtották a Nagy-Szénás csúcsára állított fakeresztet.

Ez a két hír párhuzamosan futott ezek után, és így egymást erősítették. Lényegében felső határ nélkül. Ha a Virágos parkban történtek tüzet szítottak a közösségi médiában és a közbeszédben, akkor a kereszt elégetéséről szóló új hír egyenesen tűzviharszerű tombolással söpörte el az útjából mindent, semmi mást nem hagyva maga mögött, mint az ugacsaga-ugacsaga mellkasdöngetést, valamint a zsigeri ideológiai harc, a vádaskodás és a politikai szarkavarás vegytiszta, vastag, mindent beborító füstfellegét. A zord idők fellegei tehát nem oszladoztak, hanem éppen ellenkezőleg, besűrűsödtek megint, és ez a vihar az előzőnél sokkal durvábbnak bizonyult..." (Nagykovácsi Tűzpróba) 

Mottó 3.: 

"Kuss!" és "Közöd?" (diplomáciai nyelvújítás a magyar külügyminisztériumban, Szijjártó Péter és Menczer Tamás tolmácsolásában, pazar összegzés)

Mottó 4.: "Én a hisztéria helyett a nyugodt megoldások híve vagyok" (Menczer Tamás)

img_7287.jpg1. Tűzparancs

Hoppá.

Hoppácska.

Hopácskácska.

Menczer Tamás, céltáblát rakott egy nagykovácsi civilre, és ezzel megadta rá a "kilövési" engedélyt.

Ez Magyarországon egyelőre (többnyire) még csak verbális zaklatást, beszólogatást, szóbeli fenyegetést és komment-terrort jelent, de igény volna a tartós fizikai megoldásra is. A NER propaganda mostanra megtette a hatását a hívek körében, az igazi nemzethy hazaffyak egy része – szerintem a jelentős többsége – már vért kíván.

Ez bizony olyasmi, ami engem, egy 24 éve a faluhoz kötött életű polgárt nem hagy hidegen.

A "kilövési engedély" megadása után, a hívek reakciója nem is késett sokáig. Hiszen Minden Tiszta Szívű Fideszes tudja, hogy amikor szólítják – értsd: amikor Törökország Miniszterelnöke, Orbán Viktor szólítja –, harcba kell vonulnia a nemzetellenes, liberálbolsevik, brüsszelita, migránssimogató, ukrán bohócot pátyolgató, orosz testvéreinket támadó, amerikabuzi, LMBTQ-szivárványharcos, globalista, keresztényüldöző, internacionalista, kommunista, Soros-dollárbaloldali, gyurcsányista, az orgoványi erdőre érett háttérhatalmi (mondom háttérhatalmi, kacsint, kacsint, kacsint) ügynökök ellen.

A céltáblára tett személyre főleg a globális-lokális lincseldében, vagyis a facebookon érkeztek a reakciók: egyrészt nyilvánosan, másrészt a rendszeren belüli privát levélben.vj_feny_kicsinyi_tett.jpg

Bárki is volt a feladó, ez az üzenet önmagában is hatóságpozitív: túl azon, hogy szabálysértést vetít előre (illegálisan felállítandó kereszt), túl azon, hogy becsületsértés, hivatalosan veszélyes fenyegetésnek hívják a fizikai erőszakot beígérő tényállást, és magánindítványra /feljelentésre, öt perc alatt, cím szerint beazonosítják és elővezetik az illetőt a rendőr bácsik egy kis elbeszélgetésre, aztán máris jöhet a gyorsított eljárás a bíróság előtt.

A kommentcunami Menczer eredeti posztja alatt (kifotóztam az egészet) nem csak egyes Fidesz szavazók szellemi látleletéről ad tanúbizonyságot (ezzel kapcsolatban nincs újdonság), hanem arról is, hogy Árpád népe halott. Már az elporladt csontjaikat is széthordta a szél.

Van, ahol egymillió év is kevés ehhez, de nálunk 13 év elegendő volt hozzá.

Menczer Tamás, aki a saját bevallása szerint nagy Feróhoz méltó fidesz-csicska (ezt nem vonom kétségbe, ő már csak tudja, de szerintem a munkássága is igazolja), de nekem csak Menczer "Hisztéria "Tamás, kavarja a szart Nagykovácsiban. (de miért Hisztéria? azért, mert 2021-ben, az egyik Nagykovácsi fellépése során Menczer 57 másodperc perc alatt, néhány mondaton belül ötször mondta el azt, hogy hisztéria, hisztériakeltés...talán ez volt a Rogán-művek akkori vezérszava a propagandában, ezt kellett sulykolni. Akkor neveztem el így, de az internet boldog népe más neveken is illeti Menczert, de ezek egyike se olyan kedves, mint az enyémek)

A Tekintetes Államtitkár Úr megrángatott egy senkinek sem ártó, a helyi közösségben is nagyon népszerű, mindig korrekt, és környezetvédőként, szakmailag is tisztességes civilt. Ezzel a lépésével durván és ocsmányul feldúlta a falunak – az Én kis falumnak – amúgy is alapfeszültséggel teli, törékeny nyugalmát. Ezt a nyugalmat a  fidesz / a helyi fidesz 2014-ben, majd legutóbb 2019-ben is erősen megtépázta, de a Nagykovácsi közélet általában két választás között azért valamennyire konszolidáltnak mondható. Mondjuk úgy, hogy "meleg szarként a langyos pocsolyába pottyant és önfényező önkormányzati propagandával illatosított" közéleti belső béke és harmónia jellemzi a hétköznapokat. Ez nem baj. Nem is jó, de a szüntelen háború sokkal rosszabb.

Ennélfogva ezt a támadást én "hivatalból" sem hagyhatom szó nélkül.

Én ugyanis Itt Élek. Nem csak itt lakom, hanem itt is élek. És azt már többször elmondtam e blog hasábjain, hogy e két megállapítás között milyen mély szakadék van, és milyen nagy távolság lehet a helyi ügyekkel kapcsolatos szemlélet kialakításában az adott személyek között.

Aki itt él, annak elvileg pártszimpátiától függetlenül (!) kéne visszautasítania azt, hogy egy eleve kívülről jövő pártkatona (bármilyen párt katonája is legyen!) sebeket ejtsen a falu közösségének szövetén, és félelembe taszítson egy helyi polgárt. Ha egy ún. ellenzéki párt tagja csinálná ezt itt, arra is morcosan reagálnék. Megháromszorozott morcossággal.

Ez a propagandista gyűlölet ária a képzelt keresztényüldözőkről bizonyosan menőnek számít a külügyben vagy a Karmelitában, de ebben a feszültségtől amúgy sem mentes, és folyamatosan ápolásra, védelemre, javítgatásra szoruló szenzitív környezetben nem annyira hiányzik ez a kormányzati méregcsepegtetés. Odakint, a retkes ún. nagypolitikai harcmezőn kell vicsorogni. Van itt baj bőven e nélkül is.

Ezért aztán én arra szeretném kérni az Tekintetes Menczer "Hisztéria" Tamás Államtitkár Urat, hogy fogja a kis gyűlölet cókmókját, és tegyen úgy, ahogy Horn Gábor fordította le a szavazatokat Gyurcsány Ferencnek (Kóka Jánosnak).

Ahogy említettem, a Fidesz / a helyi Fidesz már megpróbálkozott ezzel a gyűlöletimporttal ilyen szinten. Legutóbb 2019-ben egy gyakorlatilag senki által nem ismert bábot próbált meg ráerőltetni a falura polgármesterként: ez akkora igazság, hogy ismét meg kellett néznem a saját blogomban, hogy egyáltalán mi volt a neve, de újra leírni teljesen felesleges. Jött, ment. A Fidesz – Pártként –2002 és 2014 között, 12 éven át sikertelenül ostromolta a falu önkormányzatát. Fidesz színekben itt nem akadt se képviselői többség, se polgármester. Mindössze azt sikerült elérniük, hogy egy alapjaiban vérfideszes, de mindvégig függetlenül induló, és a falunak ezt a függetlenségét az elvárható hibaszázalékkal őrizni is képes polgármester képviselte az ún. jobboldali-konzervatív-keresztény értékeket a faluban. Ő volt Bencsik Mónika.

Egészen addig, míg 2014-ben a helyi fideszesek úgy döntöttek, hogy ideje lecserélni őt egy jól teljesítő kesztyűbábra, immár masszívan fideszes színekben, és ez be is jött neki: a KDNP-s Kiszelné Mohos Katalin (KMK) lett az új polgármester. De ő sem volt elég simulékony, elég behódoló az ízlésüknek: 2019-ben fogtak bele, hogy megszabaduljanak tőle is. Ekkor a falu politikatörténetének legvisszataszítóbb, legförtelmesebb, velejéig rohadt, hazudozással teli kampányában próbálták meg kiütni az egykori lieblingjüket. Több hónappal előtte pontosan megjósoltam mi fog történni: a jól ismert, lokálpatrióta Kiszelné ellen indított kampány eredményeképpen a helyi fidesz akkora vereséget szenvedett, hogy az még az Alfa Centauriból nézve is látszott. Az utolsó helyre szorultak a listán. Még a tojáshéjtól ragacsos seggű, frissen indult jelöltek is megelőzték őket, és az lett a polgármester, akit megpróbáltak levadászni, maga KMK. Lemondás, tisztogatás, selyemzsinór, eltakarítás: aki nem ment önként, az megkapta a magáét a csúfos kudarc után a Lendvay utcából, vagy háttérbe szorult. Ma már többségében új arcok képviselik a helyi Fideszt, de ez ne tévesszen meg senkit: csak a maszkot cserélték le, és mára már Kiszelné is visszaimádkozta magát az akolmelegbe, ismét dúl a lamúr a Párt és az egykor felkarolt-elhajított-újra felkarolt Polgármester Asszony között.

Határozottan volt nekem szerepem abban – ez egy tény –, hogy azt a 2019-es diadalt elkönyvelhette a falu: mert a direkt pártpolitika kiszorítása a falu közéletéből, hogy úgy mondjam, Nagykovácsi nemzeti érdeke, minden időben, de zord időkben különösen.

Így hát most, 2023-ban, midőn a Párt egy helyi, lokálpatrióta, elvitathatatlanul jószándékú és jószívű civil eltaposását tűzte ki céljául, és pártpolitikát tol be ide, eljött a pillanat, hogy Menczer Tekintetes Úr is érezze a törődést a verbális szekcióban. Én ennyit tudok tenni. Noha kétségtelenül megreccsentem kissé – hat hónapig egy sort sem írtam –, mert elveszítettem a hitemet a szavakban ezen a szomorú ugaron, amit egykor Magyarországnak hívtak, én mégis szeretnék minden reggel tiszta lelkiismerettel belenézni a tükörbe, amíg ezt megtehetem: szégyellném, ha hallgatnék, ha lapulnék, ha dermedt kocsonya kussban élnék, ahogy ezt A Doktorminiszterelnök Úr szeretné elérni a teljes magyar lakosság vonatkozásában.

Cinkos, aki néma, a Fidesz aljasságainak meg legyen cinkosa a leprás tetű, de én biztosan nem.

És ne felejtsük el a legutóbbi önkormányzati választások eredményét: Menczer eleve csak egy hajszállal győzött a 2.-es számú választókerületben Dr. Szél Bernadett előtt, de Nagykovácsiban veszített. Itt összesítve többen szavaztak ellene, mint mellette. A 7 szavazókörből mindössze egyben győzött (16 szavazattal).

Ha ez az egyik oka, akkor persze érthető, hogy megpróbál egy kicsit feszültséget szítani: és nem létezik politikai mozgalom, amelyik a gyűlölethez és a társadalom megosztásához, a társadalmi /civil csoportok egymás ellen fordításához jobban értene, mint a regnáló rezsim. A nap 24 órájában ez a politikai hitvallásuk vezérfonala, 13 éve. A győztes választás után megnyíltak ugyan a pénzcsapok a falu felé (jól viselkedett a lakosság a választásokon), de azért kell egy kis ungibungi is.

Nos, a magam szerény eszközeivel én azért ismét visszavágnék, mielőtt sikeresen beteljesítik – valójában már hosszú évekkel ezelőtt beteljesítették – ennek a szerencsétlen, nyomorult, sokkal jobb sorsra érdemes országnak a visszafordíthatatlan, vagy csak generációk kihalását követően, kínkeserves lassúsággal gyógyítható végzetét.

2. A politikai gyújtogató

Ezzel a Menczer-féle keresztényüldözéses politikai-vérváddal, nekem több problémám is van, és elsőnek itt van mindjárt a háttere.

Ahogy én látom, 2023. augusztus 20.-a méltán fog bevonulni a nemzeti történelem lapjaira. Szégyenként.

Magyarország miniszterelnökének csodálatos barátai vannak. Akár idehívja őket a Karmelitába, akár ő megy Isztambulba a türk tanács összejövetelére, akár Pekingbe látogat, az embernek könnyes lesz a szeme a meghatottságtól a barátait látva. Néhány kósza kivételtől eltekintve ennyi despotát és / vagy diktátort, autokratát, vegytiszta köztörvényes bűnözőt, tömeggyilkost, háborús bűnöst, több milliónyi keresztény kiirtását letagadó és a napi politikai rutinban is az iszlám fensőbbségét hangsúlyozó, vagy egyszerűen csak (nemzetközi / európai / nyugati részről) közutálatnak örvendő, velejéig rohadt gazembert még nem látott a magyar nép forgolódni egy magyar kormányfő körül (szerintem a véres kezű tálib vezetőkkel is kezet kellett volna fogni nyilvánosan, Pekingben), de ami Magyarország legnagyobb nemzeti és keresztény ünnepén történt, attól tényleg sugárban kell hányni...azoknak, akik érzékenyek az ilyesmire. Fidesz szavazókat nyilván /valószínűleg nem sértette.

Ebben az országban nem tudsz úgy kirándulni, hogy ne ütköznél lépten nyomon a tatár (hajszál híján az egész magyar nép eltűnésének okozói), vagy a muszlim-török hódítás szomorú nyomaiba. A 150 évnyi vergődés nyomán elpusztult templomok, kolostorok, várak, falvak, városok építészeti emlékei, romjai, műemlékei akár fizikai értelemben, akár a krónikák említésének szintjén állandóan szembejönnek. Amit a tatárok vagy a muszlimok nem pusztítottak el, azt elpusztította az osztrák a magyar függetlenségi törekvések során, és még mindig csak a XIX. századnál járok. Az egész ország egy romtemető, elveszett reményekkel, megszakadt kulturális folyamatokkal, eltiport jövővel, történelmi kényszerekkel és Trianonnal. A magyar történelem két sarok köve az 1241-es és az 1526-os esztendő. Muhi és Mohács. Az előzőt az Isteni gondviselésnek hála túléltük, a másikat már nem, és a blog témájának szempontjából ez utóbbi van a fókuszban: 497 évvel ezelőtt úgy zuhantunk bele a történelem sötét folyójának sodrásába, hogy gyakorlatilag azóta sem sikerült belőle kikeverednünk, és minden nemzeti tragédiánk, sorscsapásunk a mai napig kibeszéletlenül, feldolgozatlanul, jóvátétel nélkül kísérti a gondolkodásunkat. Azon a napon gyakorlatilag elvágták a lehetőségünket arra, hogy a saját utunkat járjuk, és ennek következményeit nyögtük 1920-ban, 1939-ben, 1948-ban, egészen 1990-ig.

És most egy muszlim félholdat néztünk augusztus 20.-án. Én hiányoltam a világító vörös csillagot a Parlament tejéről, Putyinnak tetszett volna. Ha már behódolás, akkor legyen kövér. 

Ha a magyar kereszténységet és a magyar hazát élete minden másodpercében tűzzel-vassal védelmező Hunyadi, Zrínyi,... vagy az a sok tízezer, a muszlim hordák által megerőszakolt, rabláncra fűzött, elhurcolt, legyilkolt magyar, keresztény nő, (akiknek elhurcolták a keresztény gyerekeit janicsárnak) vagy a végtelen mennyiségű véráldozatot hozó névtelen, hétköznapi magyar (és szövetséges külföldi) katona, végvári vitéz látta a mennyországból az idei augusztus 20.-án ezt a műsort nyitó (!) félholdat a Duna felett, ott helyben 497-szer fordultak meg kínjukban a sírjukban. Szerintem népnek (akinek inge, az vegye magára) még ilyen cinikus ocsmánysággal nem szarták tele a száját sehol a Földön. Ha azt hiszed, hogy a drónkereszt a műsor végén kompenzálja ezt a véres sértést, te még az általam a világ legostobább emberének tartott emberénél is ostobább vagy, pedig az már sci-fi.

Nálam már az is bőven a nettó hazaárulás minősített esete, hogy a tömeggyilkos, népirtó Szulejmánnak szobra van Magyarországon, bár a törökök, akik nagylelkűen finanszírozták ezt a projektet Szigetváron, biztosan minden nap véresre verik a térdüket a röhögéstől azon, hogy ezek a leigázott gyaurok mekkora lúzer senkik. Direktben a szép emlékű SZDSZ behódolása 1996-ban, de szerencsére az MSZP is már csak néhány hónapig létezik. Ez a projekt (a szigetvári szoborpark és a körítése) ugyanis nem a megbékélés szimbóluma, hanem a török hóditás és a török győzelem mementója a megszállt országban: egy lapra tette a gyilkost és az áldozatát, egyenlőségjelet tett a megszálló és a honvédő közé, megalázza Zrínyit (akinek akkor levágták, lándzsára tűzték, megköpködték a fejét, a körítésből pedig mostanában sokat hallani Európában)... és megalázza egész Magyarországot.

Szerintem Adolf Hitlernek, Sztálinnak /Andropovnak /Brezsnyevnek /Csernyenkonak, meg az összes mocsadék, a magyar népet kifosztó, eltipró megszállónak, hóhérnak szobrot kéne állítani e kies honban, legelőször talán Haynaunak, közvetlenül a Batthyány örökmécses mellé, szigorúan a megbékélés jegyében persze, hadd röhögjenek az osztrákok is, ne legyünk már velük szemben kirekesztők. De ne csak az idegen ellenségeinkre gondoljunk: pl. egy pöpec kis Rákosi szobor is elférne valahol, talán a szovjet megszállók emlékművének tövében. Elvégre Nagy Imre már nem menő, a testvéri Oroszország pedig a legjobb barátja a békepárti kormányzatnak. Ha az ukránok nem védenék az utolsó csepp vérükig a hazájukat, jaj, akarom mondani, ha egy nem szuverén országnak egy zsidó bohóc-CIA ügynök által vezetett, és a globalista háttérhatalom segítségével megtévesztett ágyútöltelékei nem védenék azt a senki földjét, akkor már rég eljöhetett volna az áhított béke. De ezek az ukránok ritka megátalkodottak, nem értik, hogy mi lenne a jó nekik, hiába próbál nekik segíteni a Doktorminiszterelnökúr.

Pedig a beköszöntő orosz béke éveiben az ukránoknak is lehetne egy olyan ünnepük, ahol drónok százai rajzolnának az égre...mondjuk egy vörös csillagot.

Én azt várom, amikor a megbékélés jegyében a Jad Vasem múzeumban a német szélsőjobboldal finanszírozásában szobrot állítanak Adolf Hitlernek, de azt is szívesen megnézem, amikor Szaúd-Arábiában a tűzijáték nyitóképe egy kereszt lesz, és azt az átadó ünnepséget is megtekinteném, amikor a palesztin-zsidó megbékélés jegyében a Hamasz csecsemőlefejező, erőszakoló, családirtó és emberrabló terroristáinak szobrot állítanak pl. a Kfar Aza kibucban.

Ezt a hátteret tekintve kell a helyén kezelni és értékelni, amikor pl. az Erdogan-barát fideszjanicsárok ég felé kulcsolt kezekkel rettegnek a hazai keresztényüldözés miatt. Mindössze egy újabb – hamis, mondvacsinált – ellenségképet kreálnak, aki ellen vívhatják az örök harcukat, állandó háborús pszichózisban tartva a híveiket. Mert azt talán említenem sem kéne: a világban valóban az egyik legüldözöttebb hit a keresztényeké (földrajz és történelmi múlt specifikus, hogy hol), de Magyarországon nincsen semmiféle keresztényüldözés. A Nagy-Szénáson álló kereszt felgyújtásának sem volt semmiféle ilyen indítéka, ez biztosan kijelenthető. Hisztéria nertárs kizárólag a saját propaganda-démonaival hadakozik.

Hiszterizál.

3. Keresztút

  • Augusztus 20, tűzijáték
  • Orbán-Erdogan örök szerelem
  • Despota / muszlim dzsembori a Karmelitában
  • Örmények kiűzése az 500 éve lakott földjükről
  • Muszlim terror / Hamasz terror Izrael ellen
  • Antiszemita tüntetési hullám (muszlim és rasszista álliberális) és terrorfenyegetettség Nyugat-Európában / a Nyugaton
  • Erdogan: "A Hamasz nem terrorszervezet, a hamaszosok nem terroristák, hanem Isten harcosai"
  • Migránstémák, keresztényüldözés felpörgetése a fidesz propagandában (még az eddigiekhez képest is feltekert hangerővel)
  • hazai népszámlálás: a magyar népesség csökken, és a keresztények száma is csökken Magyarországon

Tudod te, hogy mi az a szinkronicitás? Az események olyan mintázata, amelyek a maguk véletlenszerűségükben talán semmit sem jelentenének, de sorrendbe állítva párhuzamot vagy teljes, összefüggő és összeálló képet alkotnak. A Nagy Kép. Hirtelen értelmet nyernek, mintha a sors valamiféle üzenetet vagy jelet küldene. Talán segélykérést vagy talán figyelmeztetést, és, hogy a kettő megkülönböztetése mennyire fontos, arról a Nostromo 7 utasa tudna a legtöbbet mesélni...de persze lehet bármi más is, egy magyarázat, egy megoldás, maga a megvilágosodás. A szinkronicitás maga a bizonyíték a világban történő események összefüggéseinek rendszerére. A fentebb felsorolt tételek némelyike között természetesen szerves összefüggés van, de ettől függetlenül, általában is helyes álláspont, ha elegendő távolságra hátralépve próbál az ember fókuszálni egy vagy több eseménysorra, mert akkor olyasmi is felszínre, látótérbe kerül, ami elsikkadt volna.

Ha a szinkronicitás felől nézzük, akkor ez az alapvetően jelentéktelen falusi balhé – amely ennek a blogposztnak a témája – tisztán tükröződik a fentebb felsorolt események reflektorfényében, és így nem is csoda, hogy a befogadó közegben (értsd: azoknál, akik vették Menczer üzenetét) ez világpolitikai dimenziót kapott.

4. Kereszttűzben

Nem akarnék részletekbe menően erről értekezni, mert akinek van egy csöpp esze és olvas híreket, az tudja, hogy miről van szó: ha nem másképp, hát látta a Doktorminiszterelnök úr (a video az egész világot bejárta) kényszeresen ficánkoló vergődését a Kreml remetéje előtt, vagy a kitaszítottságát múlt pénteken az EU üléstermében. Önmagában is sokkoló élmény mindkettőt /bármelyiket megtekinteni.

Szóval, csak röviden annyit mondanék, hogy a kormányzat minden erőfeszítése ellenére is teljes kudarcot vallott a három legfontosabb identitáspolitikai-szimbolikus (és ugyanakkor húsbavágó) kormányzati célkitűzésében: a magyarok lelécelnek az országból (nem jönnek haza), nem születik elég gyerek és kiürülnek a templomok. A kormányzat ráadásul a legnagyobb vihar közepére lavírozta magát a nemzetközi és EU-s vizeken is.

Recseg-ropog az egész összepávatáncolt tákolmány, nem lehet egyszerre parolázni népirtókkal, Kína érdekeit képviselni és EU-konform politikát is folytatni, lóvé sehol, infláció az egekben, egyedüli, álszent és hazug  veszélyhelyzeti kormányzásunkon az egész unióban nevetnek, de már a fideszesek értelmesebbje is röhög rajta talán. A fideszben minden csak kamu, hazugság, propaganda, kommunikáció és parasztvakítás, és mindenhonnan ömlik a szar. Ilyenkor legalább a belpolitikában meg kell szilárdítani a pozíciókat, és elő kell venni a harmadosztályú játékosokat is.

A Fidesznek téma kell: kis propaganda-labdacsok, amelyekkel tesztelheti, mozgathatja és irányíthatja a közéleti diskurzust.

Balhét keresnek. Olyat, amire ugranak a hívek. Egyszerű, tiszta, világos üzenet, a legprimitívebb facebook-nertálibok számára is közérthető módon tálalva, általánosan kijelölt célpontokkal, de még jobb, ha nevesített ellenségekkel, akikre rá lehet mutatni.

Ilyen balhéként csaptak le a Nagy-Szénás csúcsán felgyújtott kereszt ügyére. 

5. Zsöszüi kereszt

Azok számára, akik életükben nem jártak még Nagykovácsiban vagy a környező hegyekben, és a linkekre is utálnak rákattintani, álljon itt egy gyorstalpaló. Az ominózus kereszt az 550 m magas Nagy-Szénás csúcsán (volt) található. Öt évvel ezelőtt állították fel, teljesen illegálisan, minden szakhatósági, önkormányzati, természetvédelmi hatóság engedélye nélkül. Jól kiválasztott hely volt: itt halad át az országos kék-túra jelzése is. Az egész Szénás-hegycsoport Európa-diplomás, fokozottan védett, természetvédelmi oltalom alatt álló terület, a Budai Tájvédelmi Körzet része, és egyben a Budai-hegység Natura 2000-es részéhez tartozóan kiemelt jelentőségű. A Magyar Állam tulajdona, vagyonkezelője a Pilisi Parkerdő Zrt., de a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) számít a vezérgurunak, a jóváhagyása nélkül itt egy fogpiszkálót sem szabad leszúrni a földbe.

A kereszt egyszer-többször valószínűleg kidőlt vagy megrogyott (látszódott valami javítás, megerősítés a tövében), tehát eleve feltételezhető volt egy balesetveszélyes faktor a projektben...ez a faktor elhamvadt a kereszttel együtt. Állítólag egy pilisvörösvári baráti társaság állította az egyik barátjuk emlékére, akinek ez volt a kedvenc helye, de másféle verziók is léteznek a kivitelezőket illetően. A DINPI már 2020-ban határozatot hozott arról, hogy a keresztet el kell bontani, de senki a füle keresztjét botját sem mozdította, kereszt ott maradt ahol volt. Ez egy ilyen lepapírozott ország. Szarnak-bajnak nincs gazdája nálunk, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy állítólag a DINPI  sem erőltette a dolgot, és lelkiismereti/hit érzékenységi okból békén hagyta a keresztet. Ha így volt, akkor volt ebben a döntésben kockázat, amennyiben baleset történik. 

Itt muszáj megjegyeznem, hogy ha erre a csúcsra minden embernek állítanának egy keresztet / Dávid-csillagot / székely kaput / totemoszlopot stb., akinek a Nagy-Szénás volt a kedvenc helye, akkor akár 2 976 554 ilyen jelkép is boríthatná a csúcsot. Ez a hegycsúcs ugyanis egészen páratlan körpanorámát nyújt az egész medencére, tiszta időben (de alig párásban is) az esztergomi bazilika is tökéletesen látható, a hegyekkel, a fővárossal...ameddig a szem elláthat, mindenre. Végtelen érzés, gyere el.

Valószínűleg nem akad a környéken olyan ember, aki nem fotózta le ezt a keresztet a kirándulásai során, szerintem az itt készített naplementés, napfelkeltés, minden évszakban és minden napszakban készített fotók és szelfik száma nagyjából az egymilliárd felé tendálhat: gyerekek, család, kutya, barátok, kirándulótársaságok, nyugdíjascsoportok, magyar zászlóval, plüssjátékokkal, szánkókkal, hóemberekkel...és amióta van(volt), a kereszttel a háttérben).

Amikor a kereszt felgyújtásának híre felröppent, a nagykovácsi-facebook nyilvános / privát oldalakat százával öntötték el a felhasználók keresztet ábrázoló fotói, és újabb és újabb és újabb posztjai, a posztokra reagáló posztok posztjai, tele a kereszt különböző fotóival, no és persze a könnyes, zokogó, szomorú emojikkal. Facebook profilom az nincs, de fotóm persze nekem is van, és ki nem maradnék.img_2707.jpg

6. Keresztlevél

Rögzítem: engem nem zavar a kereszt a Nagy-Szénás tetején. Legyen ott egy kereszt, oké.

Sőt: megszállott keresztes vagyok.

A történelemnek vannak olyan szakaszai, amelyek szüntelenül az érdeklődésem homlokterében állnak, és ezek közül az egyik a középkor en bloc, de kiemelten a Templomos rend, a Johanniták, a keresztes háborúk. Gyerekkorom óta a rajongója vagyok ennek a világnak. 

És emellett imádom a templomokat, a kápolnákat, a katedrálisokat, a szakrális helyeket, ezeket állandóan járom, fotózom, tömve van a könyvespolcom ilyen könyvekkel. Vonzónak találom a kereszteket a természet fókuszpontjain is, amennyiben azok a keresztek szépek, mívesek, stílusosak és tájba illőek, nem vágják agyon a környezetüket és nem valami álkeresztény melldöngetés eredményeképpen kerülnek kihelyezésre. A keresztekben van mítosz, erő, szépség, romantika, lelki támasz...hit kifejeződése és tömörítése is persze. A világ tele van keresztekkel, széttárt kezű istenszobrokkal, hatalmas Jézus Krisztusokkal... és számtalan, mindenféle istenekkel és szakrális szimbólumokkal, a tájakba hintve. Ez önmagában még nem baj. Baj akkor van, ha szívtelen, rideg, szeretet nélküli, gagyi, tartalmatlan, üres, kivagyi, álszent fennhéjazás, pökhendi arrogancia áll mögötte,...és ha mindehhez a kereszt a maga tárgyiasultságában még nagyon ócska, igénytelen és ronda is, akkor duplán baj.

Azt már tudjuk, hogy ebből a két veszélyforrásból az egyik biztosan része lesz ennek az új keresztnek. Mert azt meg kell érteni: ilyen felütéssel, ahogy ebbe Menczer belerongyolt, ez a keresztállítás most nem lesz több, mint egy kormányzati politikai demonstráció, egy Fidesz propaganda termék, az Orbán-rezsim helyi manifesztuma. "Szeretet pedig nincsen énbennem," ezt lehetne rávésni. Majd kikeresed honnan való az idézet.

De ha szép lesz, tájba illő, nemes, akkor az idő majd lemossa róla a létrejöttének kellemetlenül keserű ízét. Talán.

7. Keresztkérdés

Én azt tökéletesen megértem, hogy az Orbán-rezsimet idegesítik a környezetvédők. Akadékoskodó, gyanús banda, akik állandóan csak hepciáskodnak, ha le kell dózerolni Tihanyt, vagy ki kell sajátítani és lebetonozni a teljes Balaton partját, a Fertő-tavat, a szomszég kerti tavát, egy négyzetméternyi ligetet, amikor a NER oligarchái, nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei meg akarják építeni a vityillóikat, privát klubjaikat, magánstrandjaikat, giccspalotáikat, szállodaláncaikat és családi betonerődítményeiket valahol. 

Gondolom az is teljesen világos, hogy a Fideszt / a Fidesz kormányzatot és a környezetvédelmet egy mondaton belül emlegetni, abszurdum és egyértelműen röhej. Mennyi linket kérsz ennek igazolására? Ezret?

Ez a kormányzat a bűnlajstromának egyik pontjaként azzal fog bevonulni a történelembe, hogy működése alatt számolták fel a környezetvédelmet: tevékenységének mérlege ezen a téren, nagyjából 90%-ban károkozás. Talán a napelemparkok és a háztartási napelemkapacitás terén tud valamiféle komolyabb, pozitívabb eredményt felmutatni, de a negatívumok annyira brutálisak, hogy minden jó pont méhecske zümmögésnek számít az orkánban.

A környezetvédelemnek még önálló minisztériuma sincs, lényegében egy vicc az egész környezetvédelmi-hatósági szerepkör kormányzati szinten. Valami minisztérium alá sorolva, valami elfelejtett pince mélyén, valaki aktákat tologat: így lehetne illusztrálni a helyzetet, ahhoz képest, hogy Magyarország egyik sorskérdéséről van szó. A zöldpolitika és a környezetvédelem a legutolsó szempont, ami érdekli őket: a szélenergiás beruházásokat nettó tiltották eddig (mintha puhulna), és teljesen mindegy, hogy milyen erdőket, facsoportokat, városi parkokat vágnak ki egy-egy beruházás kedvéért, röhögve átírják a szabályokat és a védettségi besorolásokat az ázsiai méregraktárak és a német autóipar kedvéréért, de ugyanilyen cinizmussal tarolnak le bármit, ami akadályozza őket. Jogszabály vagy népszavazási kísérlet, az mindegy. A környezetevédők egyszerűen nem érhetnek fel az ő Nagy céljaik Igazságához, mert ezek a zöldek egy szívtelen csürhe, akik meg sem érdemlik őket.

Egy konkrét nagykovácsi példával is szolgálhatok, nagyon röviden. (még nem raktam fel a sorozatot, mert az idő és Lázár János elsöpörte a bulit, de rég készen vannak a posztok) Amikor Nagykovácsiban a helyi cserkészek a Wattay-Teleki-Tisza kastély parkjába egy különböző épületegyüttesekből álló szálloda /hotel /vendéglátó és pihenőszállás objektumot akartak felépíteni – a kormányzat természetesen azonnal nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé emelte a kastélypark fejlesztéséhez kapcsolódó beruházásokat– mindezt egy 150 férőhelyes parkolóval, 3 buszparkolóval megfejelve, megnövelve a beépítési területet is. A Pest Megyei Kormányhivatal a 2021-es határozatában áldását adta a tervekre, mert szerintük ennek a beruházásnak nincsen jelentős környezeti hatása, ezért környezeti hatásvizsgálati eljárásra sincs is szükség! Alapból 270 fát akartak kivágni parkban, köztük ősfákat. Persze volt tiltakozás, fellebbezés, balhé, felháborodás, bíróság...aztán jött a 2022-es választás, osztogatás-fosztogatás, a válság, az infláció, a megszorítások, és Lázár azonnal kihúzta a listáról a projektet...de valójában már jóval azelőtt leállt és kútba esett az egész. Jelenleg jég alatt van, mélyen eltemetve.

De a NER nem csak a környezetvédelemre, zöldpolitikára, klímaváltozás elleni küzdelemre szarik vastagon, hanem az ezzel foglakozó politikai pártokat, szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat, magánszemélyeket is úgy kezeli, mintha valami külföldi, idegenszívű, ellenséges ügynökök vagy dollárbaloldali-liberálbolsevik hazaárulók lennének, akik gátat gördítenek Magyarország fejlődés e elé...nota bene! keresztényüldözőnek bélyegzi őket. Szinte csodálkozom, hogy még nem hoztak erről törvényt orosz mintára.

8. Keresztrefeszítés

Ennélfogva a konkrét ügyben tanúsított reakciójuk illik a gondolati fősodorba: és ez a tűzeset az elsővel ellentétben már országos hírverésig jutott. A Virágos park bútorainak felgyújtása nagykovácsi belügy maradt, de egy kereszt felgyújtásában jóval nagyobb a potenciál...ha valaki azt keresi benne, és szeretné szítani a tüzet. Az ügy szikráinak kipattanása után két nappal már a Magyar Nemzet is cikkben aggódott a keresztényüldözés miatt, Menczerrel az élen, aki az újságban akkor, és utána, közben, fent és lent minden létező csatornán elmondta, hogy ő támogatni fogja az új kereszt felállítását. Két nappal ezelőtt pedig már nevet is adott az ellenségnek.

A Kormányzat Egyik Államtitkára (!) egy kis-nagy falu kis természetvédő egyesületének elnökét pécézte ki magának, mint veszélyes ellenséget. Sírni kéne, ha nem lenne röhejes. Innen lehet tudni, hogy Menczer egy jelentéktelen politikai bokorugró. Ebbe beleállni, tényleg a csicskaság csicskasága, egyenesen vérciki: szánalom a köbön. Az, hogy Menczer "Hisztéria" Tamás Államtitkár Úr ennyire ráér meghurcolni egy átlagos magyar polgárt ,akinek az az egyetlen bűne, hogy aggódik a Szent László-tárnicsért, a csinos árvalányhajért, a nagy rókalepkéért és még pár hasonló aprócska növényért és állatért, azt is pontosan megmutatja, hogy milyen fontos munkája van Az Államtitkár Úrnak. Remélem megfizetik érte, mert ott jó helyre megy minden közpénz-fillér.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én valahogy nem látom magam előtt azt a jelenetet, ahogy pl. Barack Obama vagy Joe Biden kormányzatának / külügyminisztériumának egyik főembere mondjuk a Birch Creek-i környezetvédő egyesület (ha van nekik olyan) elnökének megy neki, olyan vádakkal illetve őt, amelyek egy "ZS" kategóriás tv-filmben is kínosak lennének. (BC az USA egyik legkisebb települése) De ha megpróbálná, már aznap távozna a kormányzattól, és még utána is köpnének / köptek volna. Őszintén szólva ezt a szintet még a Trump-kormányzatból sem néztem volna ki.

Az a nagykovácsi lakos, akit Menczer a fidesztálibok céltáblájává – és ahogy látható, konkrét fizikai fenyegetések céltáblájává tett – az egyik legszerényebb, soha-semmiféle durva politikai játszmában nem résztvevő, mindig a józanság és higgadt, hűvös tárgyilagosság hangján megnyilvánuló ember a faluban: a Nagykovácsi Természetvédő Egyesület (NATE) egyik alapítója /tagja /elnöke, név szerint ugye, Vojczek Judit. A másik célpont a DINPI igazgatója, Füri András (az ő nevében írta alá a beosztottja a levelet), őt védjék meg a kollégái, de ezek után úgy nagyjából egy hetet adok neki, mielőtt kirúgják.

Vojczek Judit vállalt már ebben a faluban hivatalos közéleti szerepet korábban, és újabban is: 2002-ben képviselőnek választották (lemondott, nem töltötte ki a ciklusát), majd 17 évvel később, 2019-ben egyike volt azoknak a független képviselő-jelölteknek, akik elindultak Kósa Emőke csapatában (Összekovácsoló Egyesület, csak nem jegyezték be az alapítók idejében az egyesületet a választási határidőig, így minden tagjuk függetlenként indult, de a polgármester-jelöltjük így is rongyosra verte a fideszt, és a tagok is jól futottak).

A NATE megkerülhetetlen szereplője a helyi, a környezetvédelmet, vagy a településképet zöld oldalról érintő témáknak: hallatja a hangját, tényezővé nőtte ki magát...de a befolyása nem terjed túl Nagykovácsi közigazgatási határain. Együttműködnek más környezetvédő szervezetekkel, de alapvetően ez egy helyi buli.  Önkéntesek csinálják, szívből-szeretetből, nincsenek is sokan. De megteszik, amit meg tudnak tenni: ebben az ügyben is aktív résztvevők voltak.

Amikor a KDNP helyi szervezete engedélyt kért az önkormányzattól arra, hogy egy új betonalapba ismét felállíthasson ide egy keresztet, a NATE is akcióba lépett. Az egyik legjózanabb hang az egyik NATE tag hozzászólása volt, még a Telex is hivatkozott rá a témára reagáló cikkében. De a NATE leveleket is küldött az érintetteknek, pl. állásfoglalást kértek a DINPI-től, és akkor is felszólaltak az önkormányzat testületi ülésén, ha meg sem hívták őket. A Nagykovácsi Önkormányzat végül addig csavarta az ügyet, míg rábólinthatott a KDNP beadványára: megvárták, míg a Pest Megyei Kormányhivatal engedélyezi a keresztállítást. Ez volt az önkormányzat feltétele a saját jóváhagyására. Tekintve, hogy a képviselőtestületben a polgármester és a két alpolgármester eleve KDNP-s, és egy kivételével minden képviselő a polgármester csapatában jutott be, ez a KDNP beadvány a keresztállításra és az önkormányzat jóváhagyása olyan, mintha önmaguknak adtak volna engedélyt. Csoda, hogy nem röhögték el magukat közben. Füri András levele volt az egyetlen, amibe a NATE belekapaszkodhatott az elején, de utána a hivatalok már lesöpörték az asztalról NATE érveit. Egyedül Kósa Emő szavazott nemmel a testületi ülésen, ő az egyetlen...hm...másféle hang a képviselők között.

Van azonban ebben két figyelemre méltó apróság. Először is az, hogy az önkormányzat gyakorlatilag egy öt évig tartó szabálysértést tekint hivatkozási alapnak, szinte jogelődnek az új kereszthez, afféle jóváhagyó jóindulattal közelítve a kérdéshez (elvégre eddig is volt itt egy kereszt). Elég morbid.

Másodszor az engedély megadása Pandora szelencéjének kinyitásával járhat, hogy stílusos legyek. Megmagyarázom. Mert az egy tény, hogy egy eddig is ennyire népszerű, sűrűn látogatott, kitaposott helyszínen – amennyiben a kereszt felállítása során betartanak minden előírást, amelyet a hatóságok megszabtak – valóban nem várható a természeti környezet és a védett növények /növénytársulások stb. jelentős sérülése, hiszen mindössze egyetlen egy négyzetméternyi terület kerül megbolygatásra, az előző kereszt helyén. Ha azonban a kereszt felállításra kerül – Szebb, Új, Nagyobb (?) és mindez ekkora cirkusz után – akkor ez egy zarándokpont lesz (fideszeseknek keresztényvédő, hazafias kötelesség, a háttérhatalom visszaverésének diadalmas helyszíne), kötelezően beiktatott megálló, a Kék-túra útvonalától függetlenül. Talán már az új kereszt avatása is népünnepély lesz, aztán évről-évre követheti több hasonló is, és ebben az esetben már reális esélye van annak, hogy megvalósul mindaz a pusztítás, károkozás, sérülés az érzékeny ökoszisztémában, amitől a NATE óvni akarta a csúcsot.

Erre azért majd oda kell figyelni, és rögzíteni a változást...ha lesz. Nem biztos. A természet néha meglepően jó regenerálódó képességgel vagy szívóssággal bír.

9. Vízkereszt

A NATE elnöke tehát nem új szereplő a helyi közéletben. Éppen emiatt Vojczek Juditnak volt / bőven lett volna lehetősége rá, hogy elmerüljön a politikai mocsárban akár az elmúlt 20, akár az elmúlt 15 évben, például, ha csak a Nagy Üzlet történetét nézzük, ami a falu egyik legtöbb konfliktust generáló építéstörténeti eseménye volt. Az ügy során – másokkal ellentétben – ő állandóan felkért szakértőként és aktív résztvevőként is mindig kikerülte ezt a csapdát, és nem véletlen az sem, hogy minden egyes önkormányzati testülettel és polgármesterrel nagyjából elfogadható, korrekt viszonyt ápolt...eddig az ügyig. Itt azért komoly repedés mutatkozik az önkormányzat hozzáállásában azzal, hogy keresztülnéztek rajtuk. Ha egymásnak is feszültek a múltban bármiféle kérdésben (természetesen többnyire környezetvédelmi), Vojczek akkor sem tolta el az álláspontját a politika talajára, bármi is legyen a véleménye, vagy a NATE egyes tagjainak a véleménye úgy általában vagy egy-egy kérdésben a kormányzatról.

Ha van hiba, amit Vojczek el szokott vagy el tud követni, az, hogy annyira meg akar óvni minden apró növényt-tücsköt-bogarat, hogy minden tücsköt-bogarat összehord az apró növények, tücskök és bogarak védelmében, és észre sem veszi, hogy ezzel a rosszakarói kezére játszik: a keresztégetés /új keresztállítás kapcsán is belekapott a hit és a hit megélésének, illetve a szimbólumok állításának filozófiai kérdésébe, pedig ehhez a kérdésnek ennek semmi köze. Ez jó téma lehetne egy esti, baráti, kávézós beszélgetéshez, de másra nem, mert ez az ügy kizárólag jogszabályokról, engedélyekről, törvényekről, hatósági jogkörökről, építészeti előírásokról és önkormányzati döntésekről szól...pontosabban ezek döntenek. Szép a lelki tartalma ennek a kérdésnek, de a hitbéli-vallási-egyházi vonatra nem kell(ene) soha felszállni ott, ahol tintáskönyökű emberek a bírák.

De ezt az apróságot leszámítva, amely tényleg csak a környezetért aggódó ember kéztördelő bolyongása egy gonosz akaratokkal teli világban, hogy Vojczek Juditot bárki keresztényüldözőként állítsa be, szerintem egészen konkrétan becsületsértési, hitelrontási és lelki, pszichés terrorként értékelhető megbélyegzés, polgári perre biztosan, de talán rendőrségi feljelentésre is alkalmas kijelentés. Én azonnal, kíméletlenül megtenném, és minden törvényes, jogi és hatósági utat megragadnék a jóvátétel kikényszerítésére, még ebben a rendszerben is, aztán EU bíróság előtt (szóbeli és pénzügyi, nem vagyoni kártérítési, akármi). Arra speciel lenne egy tippem, hogy egy ilyen esetben az Amerikai Egyesült Államokban valami jól csengő ügyvédi iroda már egy kisebb, 100 millió dolláros pert akasztana a közszolga (vagy a munkáltató) nyakába, az ügyfelüket ért inszinuáció és életre szóló trauma kompenzálásaként, és jól is tennék, és röhögve meg is nyernék...De ahogy mondtam, általában véve is abban reménykedem, hogy a világ bármely civilizált, demokratikus, nyugati értékekkel bíró térfelén (értsd: a jogállamot és a demokráciát  védő országokban) az ottani menczertamások egy ilyen blamát követően maximum 0,1 másodpercig maradhatnának a hivatalukban, mert úgy rúgnák valagba őket, hogy a taknyukkal  szaggatnák az aszfaltot, és közéleti tevékenységnek többé a közelébe sem mehetnének hivatásos politikusként.

Én már nagyon sok mindent olvastam, hallottam Vojczek Judittól, de olyasmit még soha, aminek bármi köze lenne ahhoz, hogy ő bárkit is korlátozni akarna a hitében. Nagyjából annyira távol van tőle a keresztényüldözésnek a gondolata is, vagy bármiféle vallás-és hitgyalázó, másokat a hitbéli vagy vallási elkötelezettségében sértő, illetve másik vallási szimbolikáját támadó magatartás, mint amennyire távol van a csinos árvalányhaj a sertéspestistől. Amit Menczer állít, az nettó hazugság, lényegében rágalmazás lenne, ha a Btk.-ban szerepelne a keresztényüldözés, mint bűncselekmény.

Van jó hír is: természetesen nem minden fideszes hülye, és pláne nem minden keresztény osztja Menczer nézeteit. Nagyon sokan felháborodtak azon, hogy a természetvédelmet és a hitet / kereszténységet ilyen módon szétválasztják, és hecckampányt csinálnak belőle, és ennek többen is hangot adtak, ki rövid kommentben, ki hosszabb posztban. Tehát ezeket jobboldaliak, keresztények, fideszesek...hívők írták, akármilyen pártszimpátiával.ta_mogato_krt_2.jpg

Vojczek Judit egy civil.

Ma ő kerül a céltáblára.

És holnap?

Holnap talán te, tisztelt civil olvasó, legyél bár fideszes vagy nem. Azt hiszed kimaradhatsz a buliból, ha úgy alakul, hogy véletlenül, önként vagy kényszerből, de beleköpsz a NER levesébe? Azt hiszed nem vadásznak le, ha a terveik útjába kerülsz? Azt hiszed nem tesznek tönkre akár anélkül is, hogy bármilyen módon tennél ezért, ha remek célpontot nyújtasz ahhoz, hogy általad és téged támadva eltereljék a figyelmet a valós problémák felől?

Azt hiszed? Igen?

Olvasol te híreket?

Menczer egy teljesen hétköznapi embert tett ki a fanatikus fideszjanicsárok haragjának.

Egy politikus, egy közpénzből fizetett politikus, a köz szolgája harcot indított egy adófizető polgár ellen, és ellenségként aposztrofálta, olyan vádakkal illetve őt, amely messze túlmutat ennek a vádnak a szimpla bunkóságán.

Az adófizetők által fizetett közszolgaként (! nem lehet elégszer hangsúlyozni) a saját táborát egy polgár ellen uszítja. A célpontot démonizálja, kirekeszti.

De persze, persze, tudom, Orbán Viktor egyik kedvenc államtitkárának nincs mitől tartania, nem rúgják ki. Magyarországon soha nem kell aggódnia egy jó nertársnak.

És itt jön a poén. A lezárás.

10. Gyémánt Leánykökörcsinnel Ékesített Nagykovácsi Nagy Kereszt, Polgári Tagozat

A menzeri-logika alapján (ebből tananyag lesz az MCC-n), aki akadályozni próbálja a kereszt felállítását, az támogatója a modernkori keresztényüldözésnek.

Tudod te, hogy a menzeri-logika alapján ki volt Nagykovácsi legnagyobb keresztényüldözője?

Bencsik Mónika.

A független-fideszes, keresztény, jobboldali, konzervatív Bencsik Mónika, Nagykovácsi polgármestere, aki, ahogy említettem, 2002 és 2014 között töltötte be ezt a tisztséget, valamint az alább említett időszakban az ő csapatát erősítő, az ő csapatában bejutott, a falu keresztény, jobboldali, konzervatív képviselő-testületének minden egyes tagja. Ők voltak az elsöprő többség a testületben.

És ők voltak a legnagyobb keresztényüldözők...a menczeri logika szerint.

Bencsik Mónika, a keresztényüldöző.

 

via GIPHY

Ennek a Nagy-Szénásra tervezett keresztállításnak ugyanis története van, és az nem az illegálisan elhelyezett kereszttel kezdődik.

Történt ugyanis, hogy több mint 10 évvel ezelőtt (!), Bencsik Mónika regnálása alatt egy civilekből álló, Önszerveződő Keresztállító Bizottság hivatalos beadvánnyal fordult a Nagykovácsi Önkormányzathoz, azzal a céllal, hogy szeretnének egy Pilisszentiván főteréről jól látható kettős keresztet állítani a Nagy-Szénás délkeleti csúcsára, de a lényeget illetően éppen annyira frekventált és feltűnő helyre, mint ahol a most felgyújtott kereszt állt. Mivel állami földterületről van szó, a Nagykovácsi Önkormányzatnak csak elvi hozzájárulást kellett adnia ehhez, de annak rendje-módja szerint napirendre tűzték a beadvány megvitatását, és a képviselők kifejtették az álláspontjukat az ügyben. Végül egyhangúlag (9-en voltak jelen) úgy döntöttek, hogy a beadványt elutasítják, és nem járulnak hozzá a keresztállításhoz. Indoklásul azt hozták fel, hogy a tájképi egység megőrzése, megóvása érdekében nem tudják támogatni az ötletet, szó szerint: "a Nagy-Szénáson létesítendő kettős kereszt felállításának támogatásáról Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Nagy-Szénás tájképi egységének bármiféle építménnyel való megbontását nem támogatja." 

Ugye, ugye. Sic transit gloria mundi.

Így múlnak el a zord idők is. De legalább röhögve, kedves Menczer "Hisztéria" Tamás. Bár azt azért szívesen megnéztem volna, ahogy az Államtitkár Úr odaáll a Nagykovácsi legsikeresebb, ugyanakkor legendásan lobbanékony, éles nyelvű, bizonyos szempontból legrettegettebb, de bizonyosan a legkeményebb polgármestere elé, aki közéleti tevékenységének minden másodpercében a keresztény hitébe kapaszkodott – és voltak az életének olyan, általa a nyilvánosság elé tárt fájdalmas szakaszai, amelyeket e hit nélkül talán nem is élt volna túl – és közli vele, hogy ő, Bencsik Mónika egy keresztényüldöző.

Arra tippelek, hogy az a video, ami a következményeket rögzítette volna, a youtube legnézettebb felvétele lenne ma is, világszinten.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr7218246217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CoachCo 2023.11.02. 19:35:09

Mit is lehet ehhez hozzátenni? Senki nem tud ennyit Nagykovácsiról! Csak mondom, hogy aki a legtöbbet tudja a Nagykovácsi körüli élővilágról, Peregovits László biológus, ő is a Nagykovácsi Természetvédők tagja. Én is... már jó régen. Most sokan kötözködnek, mit teszünk, de pl. a HÉSZ-módosításért is mi küzdöttünk, hogy álljanak le a társasház építések a faluban. KMK kijelentette, hogy Nagykovácsi megtelt, és kész. Majdnem nekiálltak kivágni a kastélykertben a rengeteg fát, de mi nekimentünk a dolognak, felhívtuk a figyelmet arra, mi készül. Itt már észbe kapott az önkormányzat is, meg aztán az is kiderült, hogy nem lesz pénz, leállt végül a dolog, említett államtitkár is vállalt egy fellépést hozzá, de ha mi nem kapcsolunk időben, ki tudja, hol áll meg a dolog. De ítélkezni, követelni sokkal könnyebb a klaviatúra mellől, mint tenni valamit, mint időt szánni dolgokra önzetlenül. Vojczek Judit előtt le a kalappal!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2023.11.12. 14:54:17

Ennek a véleménycikknek a linkjét egy nagykovácsi polgár küldte át nekem, talán valamelyik erre tévedő olvasónak is újdonság lesz.

Az illető szintén azon keresztények táborát erősíti, akik a menczeri-logika alapján részt vesznek ebben a bizonyos "modernkori keresztényüldözésben."

greenfo.hu/hir/ne-allitsanak-keresztet-a-nagy-szenasra-mert-nem-oda-valo/

Ez vagyok 2023.12.18. 18:48:10

Hazánkban 3 Európa Diplomás terület van. Az Ipolytarnóci ősmaradványok, a Tihanyi-félsziget vulkanikus képződményei és a Szénások. Ezt ötévente ellenőrzik és vagy megmarad a diploma, vagy elveszik. Az illegálisan felállított kereszt az ellenőrzés öt éven belül lett. Ha most egy új keresztet állítanak oda, a legközelebbi ellenőrzéskor a diploma megvonását eredményezi, mert a törvény szerint oda semmit sem lehet létesíteni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.01.04. 06:13:59

@CoachCo: @Ez vagyok:

"...A másik célpont a DINPI igazgatója, Füri András (az ő nevében írta alá a beosztottja a levelet), őt védjék meg a kollégái, de ezek után úgy nagyjából egy hetet adok neki, mielőtt kirúgják..."

Na, tévedtem, tovább tartott hét napnál. Bár az lehet, hogy valójában már egy hét után kirúgták(közölték vele), de év végéig még kitöltötte a posztját.

Lényegében azonban ez pontosan úgy történt, ahogy az várható volt, pontosan olyan következményekkel, ahogy az lenni szokott, ha valaki ellentmond a rezsimnek. Majd kiderül miképpen, egyelőre csak gyorshír. Ha lejárt a megbízatása /szerződése, akkor azt nem hosszabbították meg, ha pedig még tartott volna, akkor kirúgták, esetleg ráment az egészsége a támadásokra, nem akarta feszíteni a húrt... kapott egy ellenállhatatlan politikai ajánlatot.
444hsz.com/kommentek/mar_nem_igazgato_a_nemzeti_parkban_az_aki_korabban_menczer_tamassal_szemben_nem_akart_uj_nagykovacsi

Érdemes elolvasni a reakciókat, kommenteket a link alatt.
süti beállítások módosítása