Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Az ifjúság édes dühe

2017. február 20. - zord íjász

1. Az Igazság elmélete

  • Mottó 1.: "Naaa, azért most még ne kezdjük el egymás faszát szopni." (Winston Wolfe, szaktekintély, a Ponyvaregény-ből)
  • Mottó 2.: "Megindító meccs volt, fiúk " (Nagy Chris, szaktekintély a  Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső-ből)
  • Mottó 4.:  "Ha a játékban a trón a tét, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút." (Cersei Lannister, szaktekintély a Trónok harcából)
  • Mottó 3.: "Ki ez a nyájas és fesztelen vadember?..." (  Walt Whitman, szaktekintély az irodalomból)

Ó gyerekek, mekkora flasht nyomtatok.  

Így kell mondani, flash,? Flash, ez a megfelelő kifejezés, jól hozom a Tripla x-es dupla Z generációt? Ilyen pazar  kombinációt 27 éve nem látott a hazai politikai ring, apátiába süllyedt közönsége. Mindenki megkapta a magáét. Egy alulról jövő gyomros az elkényelmesedett, ellustult szotyiköpködőnek, lábváltás, majd egy gyors balsorozat az egymással acsarkodó vörösineges huligánoknak, és egy jobbhorog a középre araszoló radikális levelezőtagozatnak.

Másfél év előkészítés után kijötettek a fényre,  a semmiből a mindenség közepébe, és gyakorlatilag egy hónap alatt beírtátok a neveteket a magyar politikatörténetbe. Bárki, aki életében már csinált, szervezett alulról, a semmiből építkező közösségi megmozdulást, vagy részt vett benne -és én többet/több esetben is, bár ilyen hatalmas méretűben megközelítőleg sem, soha- az pontosan tudja milyen sok munka van ebben. Pénz, idő, energia, lelkesedés, kitartás, kőkemény odaadás kell hozzá, mert a csüggedés azonnal lemorzsolja a siker reményét, és a képtelenség lesz kimozdítani a fotelból a nép egyszerű gyermekeit.

Joggal vagytok büszkék.

Nincs mögöttetek erős, jól kiépített, hierarchikus pártszervezet, nincsenek becsatornázott adófizetői milliárdok pártfinanszírozásként, és nincsenek rejtett patakokban csordogáló adományok a strómanok és az oligarchák lojális hadától. Vállaltátok a köpködést és az ütleget, és a világ legostobább embereinek alaptalan vádjait, akik néhány telibekúrt raklap miatt akartak benneteket meghurcolni, egy olyan országban, amelyben valószínűleg egy átlagos autópályaépítés vagy metróberuházás minden kilométerénél ellopják Nagykovácsi éves költségvetésének a harmadát. De ti a kicsire és a látszatra is adtok, ez így helyes. Ezzel máris többek vagytok, mint a versenytársak.

A média minden bugyrát bejártátok a tv stúdióktól kezdve a blog.hu-ig, a Magyar Időktől a Le Monde-ig. Ti vagytok az új időknek, új facebook dalai, a digitális fényes szelek. Tanult, intelligens, magasan képzett, művelt, több nyelvet beszélő, világot látott, tiszta tekintetű ifjak, akik egy szabad világba születtetek, és nem vagytok hajlandóak elfogadni ezeknek a savanyúkáposztaszagú, agg újkommunistáknak a megcsontosodott, begyepesedett, beszűkült torz világlátását, akik egy olyan diktatúrából mentették át eszméiket és önmagukat, ahol az is elég volt, ha a krumplileves, az tényleg krumplileves. Szüleitek is éltek ott, és nem teszek úgy, mintha nem tudnám, hogy így van, akad köztetek, talán nem is egy, akinek a rendszerváltás után, szűkebb és tágabb rokonsága aktív részvételt vállalt abban, hogy ez a jobb sorsra érdemes, szerencsétlen ország 27 éve alatt ide jutott, a mocsár legaljára. Remélhetőleg az ő tapasztalataik, hibáik, kudarcaik, tévedéseik és tanításaik, minden bizonnyal a ti erényetek és aranyatok lesz a küzdelemben, amit megvívni szándékoztok.

Ti, ahogy többször is elmondtátok, itt akartok élni ebben az országban, pedig lazán beilleszkednétek máshol is, és boldogulásotokat nem gátolná semmi. Ti Magyarországot akarjátok egy jobb és szebb hazává tenni,és nem egy másikat választani, és még az olyan szavaktól sem féltek, mint a "nemzettudat", pedig azt mindenki tudja, hogy ilyen kifejezések nem illeszthetőek be egy Európai Unió iránt elkötelezett, nyugati orientációjú párt verbális tölténytárába, mert innen már csak egy lépés a holokauszt. Ti nem féltek a szavaktól, mert ti a szavakat a maguk jelentésében használjátok, a TASZ elkötelezett, szabad vélemyénynyilvánítást propagáló okításában hisztek, és a modern ifjak állandó kommunikációs megmérettetéseinek és virtuálisan is interaktív életének hála, gördülékenyen, könnyedén bántok ezekkel a szavakkal. Az Emberi Jogok Nyilatkozata nektek nem üres szócséplés, Brüsszel nem ellenség, Az Amnesty és a Transparency nem ügynökhálózat, a Helsinki Bizottság és a Norvég Alap nem lopakodó nihilista liberálisok hadoszlopa, és az Átlátszó.hu pedig egy hitvallás. Szabad emberként akartok élni, egy olyan társadalomban, amely transzparens, nyitott, felvilágosult, és ahol a jövedelemkülönbségek szűkülnek, de nem a mindenkit beterítő szegénység és a lecsúszó középosztály tartományában, hanem a jövedelmek jólétet, tisztességes megélhetést és távlatokat teremtő sávjában. Ti nem akartok egy olyan országban élni, ahol annyit költenek egy focipálya fűtésére, amennyiből Kübekháza és Mánfa összes szegénye 250 télen át fűthetné azt nyomortanyát, amit lakásuknak neveznek, és nem fogtok egy olyan országban élni, ahol a hatalmi arrogancia és a lekezelő pökhendiség törvényi támogatást nyer az újságírók vegzálásához, parlamenti kitiltásához és a közérdekű adatok eltitkolásához. Ti nem fogjátok hagyni, hogy munkanélküli titkos tanácsadók és helikopterogánok röhögjenek ki benneteket, és nem tűrítek, hogy az adófizetők kínnal, vérrel, gyötrelemmel megkeresett adóforintjai elveszítsék közpénzjellegüket az unortodox birodalom útvesztőiben. Nektek nem természetes közeg a hatalmi korrupció elfogadása, és nyuszi barátainak, rokonainak és üzletfeleinek tolvajlását nem tekintitek örök időkre szóló adottságnak e kies honban. Ha jól gondolom mindezt, tucatnyi szerepléseteket látva.

Csak idáig el kéne jutni.

2. Az Igazság gyakorlata

  momentum.jpg kép forrása: index video

Jól nézzetek meg minden pixelt azon a fotón, amelyet lelkes önmagatokról készítettetek. Véssétek az eszetekbe, mentsétek el a felhőbe, és mentsétek el 12 módón, analóg és digitális verzióban. Marjátok bele a szívetekbe azt az érzést, amit akkor éreztetek, amikor a szűk helyen, a székek és asztalok árkai között, a siker mámorító és könnyű léptű zűrzavarában éreztetek, és nevetve, mosolyogva pózoltatok a kamerának.

Az ifjúságotok 2017. Február 17.-én, 16.00-kor véget ért.

Fogadatlan prókátorból tele van nálatok a padlás, ahogy olvastam az egyik bejegyzésetekben, és senki tanácsára nem szorultok, mert nem most jöttetek le a falvédőről, és az évek száma még nem garancia a bölcsességre. Milyen igaz, magam is így gondolom. Éppen ezért ki nem hagynám, hogy ellentmondjak önmagamnak, mi liberálisok már csak ilyenek vagyunk.

"...a másik, a Momentum. Meghallgattam ezeket a fiatalokat. Aranyosak, kedvesek. Most 150-en vannak és olyan a médiaerőtér körülöttük, mintha itt valaki berúgná az új időknek a kapuját, és betör a politikai erőtérbe...ezek egyelőre számomra komolytalan, mérhetetlen, netán jószándékú  kezdeményezések, de nem találom érdemesnek arra, hogy erről a médiaerőtérben véleményt nyilvánítsak...de, ilyen a csoportomban van 30, az egyetemen naponta találkozok öttel, de nem jönnek ide, hogy beszélgessünk róla... de olyan dögunalmas ilyen senkikről beszélgetni, majd ha lesznek valakik, akkor megbeszéljük!" (Zárug Péter Farkas, szaktekintély a napszemüveg fejbúbon tartásában és elkapásában, Hír Tv Január 19. Csörte, 31.25-től)

"...SZDSZ ifi tagozat 2.0."  (Stumpf András, szaktekintély az SZDSZ ifi tagozat 2.0 érintő kérdésben)

Hogy ebben az EU tagállam országban, ki számít "senkinek" a demokratikus jogaival élő, civil magyar állampolgárok közül, annak eldöntésével kapcsolatban egyedül ZPF tud hitelesen megnyilvánulni, és én nem is bocsátkoznék vitába vele. Azt azonban feltétlenül fontos hangsúlyozni, hogy mindez a Momentum Mozgalom tényleges felbukkanását követő néhány napon belül történt meg, ami jól jelzi az alaphangot és az irányvonalat a politikai skatulyák rendszerében: Senkik, az SZDSZ ifi tagozat 2.0-ból. Ez világos beszéd. Pedig ekkor még nem is csináltatok gyakorlatilag semmit, csak toltátok az okosságot a fészre, de piszok trendi vagyok, ilyet tudok, fész.

Mindenkit megleptetek, fiúk, ahogy a video címe is mondja. És Lányok. Mindeki beszart tőletek. Olyan nyelvet beszéltek, amit a többi párt nem. Képesek vagytok megszólítani olyanokat, akiket a többi párt nem. Értitek ezt a nyelvet, értitek ezt a világot, amelyet professzionálisan használtok a terjeszkedésre, számotokra a közösségi finanszírozás már adottság, láthatóan becsukott szemmel is tudtok navigálni a média területén, ismeritek azokat a technikákat, amelyekkel meg lehet mozdítani és szólítani a teljes politikai elitet/a lejáratódott pártokat elutasító tömegeket, és a csalódottakat. Kivétel nélkül minden párt szavazóbázisára veszélyesek vagytok.

Persze. Korai előreszaladni. Majd akkor mentek át a hídon, ha már aláaknázták. Értelmesek vagytok, nyilván tudjátok, hogy mibe keveredtetek.  

Péntektől halálos, esküdt ellenségeitek vannak, akik ravaszabbak, okosabbak, mint ti hiszitek, vagy az eddig mutatott hozzáállással ti bármikor lehettek. 27 év tapasztalat áll mögöttük, és lebecsülni őket nem csak könnyelműség, hanem ostobaság is. 27 év óta vállveteve, kéz a kézben gáncsolják az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, ledózerolva az SZDSZ-t és az LMP-t is,  és 27 éve vállvetve, kéz a kézben fosztják ki a politikai váltógazdaság logikája szerint ezt az országot. 27 éve birtokolják a teljes kontroll és irányítás alatt levezényelt hatalomátmentést, amit rendszerváltásnak neveznek, és minden látszólagos ellenszenvük ellenére soha egyetlen percre sem engedték, hogy bárki lopási status quo-t megkérdőjelezze vagy felderítse. Itt soha, senkit, semmiért nem vonnak felelősségre, és itt senkinek, semmihez, semmi köze: az olajszőkétésektől kezdve a székházmutyikon keresztül a pártfinanszírozáson át, a Gripen-beszerzésekig és az összes milliárdos közbeszerzésig/szerződésig. Itt a 2006-os rendőrtúlkapásokat, a vösösiszappert is beleértve, Paks 2-ig bezárólag minden szigorúan titkos, elhasal, elfekszik, elévül, nyúlik a végtelenbe, és még a rendőrök fejét is ki kell takarni a tudósításokban. Ebben a világban multinacionális érdekekkel kell szembe menni, ahol a döntések ezermilliárdokat érintenek. Esetleg szembe kell menni  a politikai hatalommal összefonódott szervezett bűnözéssel is, ha véletlenül felbukkannna valahol, mert "más szocialista országokban" ilyenről is hallani.(Örkény, egyperces) Politikától független, szervezett bűnözést érintő gazadasági érdekeket kell felrúgni. És az ellenség bármire képes, őket nem hatja meg az ifjúságotok.

A többi, veletek szimpatizáló párt esetleg majd felajánlja a segítségét ebben a nehéz és felelősségteljes munkában, a múlt és a korrupció feltárásában, nehogy túl nagyot merítsetek a bűnüldözés és a politikai elfogulatlanság hálójával, és olyan halat is kifogjatok, akit nem kéne.

Úgy érzitek fel vagytok készülve arra a kihívásra, amit -a nyilatkozataitok alapján- ezeknek az érdekeknek a megsértése jelent? 

Pontosan azt fogjátok tenni, amit minden párt, amely a Valóság és a Hatalom nevű játékot játsza. Megalkuvás, meghátrálás, visszakozás, belső ellentétek, viszályok, érdekütközések és a kérlelhetetlen külső nyomás fog benneteket rákányszeríteni arra, hogy beálljatok a sorba. Láttam a Lacika beszédét, élőben: kiderült belőle, hogy ugyan az elismerés a tiétek az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban, de az MSZP előtt le a kalappal a teljesítménye okán.  Lajos bácsi egyetlen másodperc alatt rátolta Dr. Kvóciensre az egész balhét, és szerinte a felbukkanásotok különben is csak a baloldalnak kellemetlen, mert őket fogjátok szalámizni tovább, a Jobbik szerint meg Orbán Viktor kúrta el (tul.kép. szó szerint ezt mondták) a nemzeti ügyet. Mire a vasárnap eljött, már a levegőt is elszívták körülöttetek, hogy a híradásokba a saját pozíciók megerősítése is belekerüljön. És ez az első nap volt. Mindenki rátok repül, rátok telepszik, mert nem megoldást, hanem megosztottságot, veszélyforrást látnak bennetek, vagy éppen ellenkezőleg, kítűnő lehetőséget, hogy valahogyan maguk alá és maguk mögé kényszerítsenek. A politikai elemzők/véleményformálók a Csatt-tól a Csörtéig, és a Főszerkesztők klubjától az Egyenes beszédig, az indextől a hvg-ig arról beszélnek milyen hatással lesz a felbukkanásotok a szavazóbázisra, és honnan, melyik táborból szívtok el szavazókat. 

Ti nem Önmagatok vagytok, hanem a Többi Párt Által Meghatározva léteztek. Az teljesen természetes, hogy ti hazaárulók, Párizs és Los Angeles ügynökei vagytok, hazaárulók, a Budapest és a magyar nép ellensége, hazaáruló fizetett Soros-bérencek, hazaárulók és hazaárulók is. Eljön majd az idő, amikor visszakívánjátok, hogy csak ezek voltatok.

A véreszájú, embervadász lakájmédia csontig le fogja bontani a múltatokat, az apáitok és anyáitok múltját, a feleségetek és a barátnőitek múltját, jelenét és jövőjét, és az ég irgalmazzon nektek, ha híveitekről, támogatóitokról, munkatársaitokról bármi kiderül, amire ellenségeiteknek és barátaitoknak hitt szövetségeseiteknek hasznára lehet, hogy a kellő időben ellenetek fordítsák. Ha egzisztenciálisan megfélemlíthetőek vagytok, és ebben az országban állítólag ez a félelem az élet része lett, akkor félni fogtok. A rágalmazási, becsületsértési, helyreigazítási pereket megnyeritek ugyan később, de amikor a buzi norvégok pénzéből strichelő malomtulajdonos kulák anyátok szeretőjéről lesz szó a beszélgetős tévéműsorokban, amit majd a politikailag kitartott szakértők és láncon tartott elemzők taglalnak hosszan, ti ne sírjatok a nyilvánosság előtt. Csak hátul, a sarokban. A Gábornak még csak most indul az év.

Egyetlen esélyetek van arra, hogy túléljétek és megerősödve talpon maradjatok, ne adja az ég, hatalomra kerüljetek.

Tanuljatok a Mestertől, aki talán csak annyit tudott még 7 évvel ezelőtt a számítástechnikáról, hogy mi a fax és az e-mail között a különbség, de minden másban a teljes politikai mezőny felett áll, ha a hatalom kérdéséről van szó.  Vagy tanuljatok a kísértetétől, aki 1989 óta olyan súlyos árnyékként telepszik rá, hogy a miniszterelnök még a legutóbbi évértékelőjében és odaszúrt neki, és aki rendületlenül tapossa a vizet, miközben mindenki ráfeni a kését.

Mert ezek a rendszerbe beleágyazott vénemberek olyasmit tudnak, amit ti nem.

Ha győzni akartok, keressétek meg a szívetek legmélyén a kitartó ambíciót, a kegyetlen törtetést, a hideg céltudatosságot, a könyörtelen elhivatottságot, a megalkuvásoktól mentes eltökéltséget és a rideg tisztaságú hatalomvágyat. Ne a módszereiket másoljátok le, hanem az akaratukat. Válogathattok ugyan az eszközökben, de az ellenfeleitek nem fognak, mert most még Nem Lehet Más a Politika.

És akkor, ha már kezetekben a jogar, ha már átkeltetek az aknamezőkön és az ágyútűzön, megfogyatkozva, megszaggatva megérkezve a trónhoz, majd akkor, 

lehettek jó fiúk, lehettek rendes emberek.

Ahogyan ők is azok lehettek volna, a harc végén. Megkapták az esélyt.

Persze csak akkor lehettek jó fiúk, rendes emberek, ha addig nem korcsosultok el végleg a harcban, és a tiszta fény a szemetekből nem tűnik el örökre.

De ha elbuknátok ezen a megmérettetésen, akkor majd megnézitek fotón, csendes szobákban merengve, milyenek voltatok egykor, amikor még azt hittétek, e világban más utakat is lehet járni a politikában, mint a gonoszság ösvényeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr4212274497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.02.21. 10:53:07

Ha az igazat írom kitiltotok, sajnos, ámde a kedvetekért sem fogok hazudozni.

Nem a semmiből jöttetek.
Ma a világ és persze Magyarország válaszút előtt áll.

Vagy az áltudományos pozitivista-tudományfilozófia és a senki által nem bizonyított Popper-Soros féle neoliberalizmus, tekintünk mérték adó társadalom-filozófiai rendszernek.
Vagy egy a tudomány-filozófiai által igazolt holisztikus-realista világképet fogadunk el, (ez utóbbi pontosan ugyanúgy ahogyan az előző kivan dolgozva), de még a társadalom számára, nincs bemutatva.

Tudományos kérdésekről pedig nem lehet népszavazást tartani!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.02.21. 11:00:26

@Jakab.gipsz: "kitiltotok" "jöttetek"
1. Kikre vonatkozik a többes szám?
2. Egy másik blogra emlékezhetsz, sok helyen kommentelsz.

Bubu64 2021.02.03. 15:39:03

Ez egy fantasztikus írás volt. Köszönöm. A politikusi lét kvintesszenciája van benne.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.03. 17:43:23

@Bubu64: Köszönöm.

És ja. Hamar utolérte őket is a valóság...házon belül is. Főleg házon belül. Azóta kirázták egy kicsit a bundájukból a bolhákat és a vizet, de ez igazán kiábrándító volt. Ismerek momentumost, mondhatni alapító tagot. Van némi képem arról, hogy miként ment ez...odabent. Mára már sokkal szebb a kép. Akkor nem volt az.

zordidok.blog.hu/2018/01/17/hazamennek_a_legenyek_276
süti beállítások módosítása