Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Kiszelné kicsi szitája

Egyetlen ember sem léphet bele kétszer ugyanabba a folyóba. De, beleléphet.

2022. november 11. - zord íjász

A poszt szigorúan 18 éven felülieknek szól!

Mottó 1.: "Ide hamuzzon, Főnök!" (alsó ajak összecsippentve és kihúzva előre, régi katonavicc)

Mottó 2.: "Hogyan javítja Vlagyimir Putyin Ukrajna elleni agressziója egyetlen orosz állampolgár életét vagy kilátásait? Egy ember indította ezt a háborút, ő is vethet véget neki. Ha ugyanis Oroszország befejezi a harcot, a háborúnak vége. Ha Ukrajna fejezi be a harcot, Ukrajnának van vége." (Antony Blinken, amerikai külügyminiszter)

Mottó 3.: "Inkább állva halok meg, mint hogy térdelve éljek." (Stephane Charbonnier, a Charlie Hebdo karikaturistája. A blog állandó mottója.)

Mottó 4.: "...mert Nagykovácsi az nem a Fidesz, hanem Magyarország része, és a falu testülete nem a Fidesznek, hanem a népnek – az egész magyar népnek, nem csak Nagykovácsi lakóinak –  tartozik. Leginkább becsülettel, tisztességgel, józansággal: mert amit tesznek, az az egész népre vetül rá, nem csak a Fideszre...És legközelebb inkább basszák ki a kukába a hülye politikai nyilatkozatukat, Szita bácsit meg szolid stílusban küldjék el a picsába."

img_1940.jpg

Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármestere.

1. Átlátni a szitán ismét nem sikerült

Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a Megyei Jogú Városok Szövetségének Elnöke jól láthatóan és bizonyíthatóan olyan ember – hiszen szereti őt Kaposvár, és hosszú ideje szolgálja a közösséget települési és városok közötti szinten is –, aki (részben szó szerint idézek)

  • jól ismeri az előtte álló feladatokat,
  • ezeket érdeklődéssel is várja,
  • és amelyeket a legjobb tudása szerint kíván mindig végrehajtani
  • azon túl pedig örül annak, hogy önként segíteni tudja a NER, az állami propagandagépezet és Orbán Viktor munkáját is,
  • és mindezen tevékenységeket kedvvel, a tőle telhető legjobb akaratával végzi.

Ez jó hír. Pontosan ilyen ember kell a közszolgálatra manapság, aki a felsorolás minden pontjában jeleskedik.

Sokan szeretik ma már szidni a kommunista-szocialista-reformszocialista kádári zord időket – a leghangosabban néha azok, akik annak idején még aktívan védték a szocializmust, ám mostanra ezt a kellemetlen tényt szívesen kiradíroznák a múltjukból –, de annak a korszaknak is megvoltak a maga sajátos erényei, és ezek egyike talán az Állambiztonsági Szolgálatok alapos és tartós hatású felkészítő munkája lehet. Gondolom különösen akkor, ha mondjuk valaki nem az egyszerű "ügynök" minősítést kapta, hanem egyenesen tmb. / titkos megbízott volt, mondjuk a III / II-es ügyosztályon, ami többek között a belső elhárítással foglalkozott, és e tevékenységének sikeréhez keresett besúgókat a nép gyermekeinek köréből. Elég meglepő módon, a beszervezett embereket egészen a rendszerváltás hajnaláig foglalkoztatta is. Pedig ekkor már, az 1980-as évek közepétől kezdve a glasznoszty, a peresztrojka és a reformszocialista erők ténykedése nyomán az egész Szovjetunió és a teljes szocialista tábor fokozatosan rogyadozott, aztán végül beszakadt, de egy jó szolgálat és egy jó elvtárs kitart a végsőkig a bukott rendszer védelmében is.

Olyan ember is volt ebben az országban, aki 1988-ban lépett be a KISZ-be, alig egy évvel annak megszűnése előtt: például az a lány, aki engem agitált (természetesen sikertelenül), hogy lépjek be én is, mert milyen klassz ott. Semmi okot nem adtam arra a feltételezésre, hogy ilyesmit tennék, sőt. Volt ilyen. Ilyenebb emberek is voltak, az biztos.

Aztán – képletesen szólva, de egyes esetekben ténylegesen is – leveszi a karszalagot és / vagy elégeti a párttagkönyvét, eszmét-ideológiát-pártot és oldalt vált, jelentkezik az Aktuális Új Rend szolgálatába, és azt is letagadja, hogy anya szülte, ha arra van szükség a túléléshez: Magyarországon ez olyan rutin, hogy hungarikummá kéne nyilvánítani.

A Kádár-rezsim Állambiztonsági Szolgálatairól már sokan és sokfélét írtak és mondtak, de előkerült ez a téma a fent nevezett úrral összefüggésben is, először 2004 / 2005-ben, Ungváry Krisztián történész tollából, aztán a "G" nap után, 2018-tól kezdve már lavinaszerű mennyiségben, természetesen Simicska Lajos akkori médiaérdekeltségeinek platformján, aztán a független hírszolgáltatók és online portálok terepein, az ellenzéki pártokhoz kötődő internetes terekben, valamint az összes létező egyéb közösségi médiában, ahol ennek a hírnek a terítésére fogadókészség adódott, így tehát a Magyar Nemzetnél, a Hír TV-ben, az Indexnél, az Átlátszónál, a 24.hu-nál, a Népszavánál, a 444-en,  a Magyar Narancson, s a végtelen kommentfolyamokban, facebook oldalakon,...blogokban is.

Az új fényes szelek azóta persze eltörölték az egykori Simicska-médiabirodalom ide vonatkozó cikkét /cikkeit, de hát tudjuk hol élünk. A többi elolvasható a linkeken. Most még.

Amennyire ez a sajtóhírekből és a google-ból kikövetkeztethető, nekem úgy tűnik, hogy ezeknek a nyilvánosságra hozott dokumentumoknak a hitelességét és / vagy ezeknek az állításoknak a tényszerűségét sem akkoriban, sem azóta, sem az érintett, sem senki más, sehol, azóta sem cáfolta, és elmaradtak a beígért, a vádat illető nagy és látványos sajtóperek is, ahol az ügyet kirobbantó alperesek bizonyosan örömmel fogadták volna a bizonyítással járó kényszert...ezzel olyan ügynökbombát dobva a Fideszre és kormányzatra, amely meglehetősen nagyot pukkanhatott volna a politikai közéletben, tekintve, hogy a Fidesz nagyjából ezerszer deklarálta az elmúlt 30 évben, hogy nem tűr meg a sorai és / vagy a támogatói között egykori, a diktatúra állambiztonsági szolgálataival együttműködő személyeket, és nem is kvaterkázik velük.

Aztán, de. Pukkant ez így is, akadt témája a sajtónak és a közbeszédnek.

Ezzel az ügynök-témával kapcsolatban esetleg Orbán Viktornak is fel lehetne tenni néhány kérdést az ellenzék szerint, de erre éppen úgy nem került a mai napig sem sor, ahogy az állambiztonsági / ügynök akták nyilvánosságra hozatala is elmaradt, miután ezt a rendszerváltás óta folyamatosan és teljes egyetértésben lesöprik a kérdést a pártok az asztalról, vagyis ebben a vonatkozásban megvalósult a tökéletes konszenzus az aktuális kormányzat és az aktuális ellenzék között, mínusz LMP. Mostanra pedig – 12 évnyi nersevizmus tapasztalatai után gondolom így –  az az én személyes véleményem és erős gyanúm, hogy az Állambiztonsági / Történeti levéltárak anyagából valószínűleg eltűnhetett minden olyan dokumentum és adat, amely Nyuszinak és / vagy a Fidesz bármely prominens képviselőjének, strómanjának, barátainak és üzletfeleinek esetleges ügynök-érintettségét bizonyíthatná – kivéve persze, ha valami párton belüli leszámolásnál, vagy egy veszélyes ellenzéki figura kicsinálásánál elő kéne venni ezeket a titkos fiók mélyéről – így lassan az egész kérdés értelmetlenné válik, legalább is addig, amíg ez a politikai garnitúrát és ezt az átmentett kommunista mentalitást ki nem szitálják Magyarországról, pártfüggetlenül.

Vagy amíg a Kremlben ki nem veszik a fiókból a másolatokat, és szét nem terítik azokat a nyilvánosság asztalán.

Erre még várni kell, de szerencsére a hazai politikai közélet nem engedi el – nem tudja, nem képes elengedni – ezeket az arcokat, ahogyan sem a Fidesz, sem a NER, sem az állami propagandagépezet nem tudja, nem képes megtagadni önmagát, ami olykor igen mocskos és gusztustalan, máskor szórakoztató adalékokat biztosít a magamfajta szerény, falusi, helyi krónikások számára.

Volt már Szita Károly Orbán Viktor ukáza nyomán Nagykovácsi a soros.

Most ismét az lett, másképp. Megmutatom hogyan, erről szól a poszt.

2. Szitában vizet hordani

Rejtő Jenő egyik halhatatlan hősének – Csülöknek – örökbecsű szavai szerint, egy okos embert legfeljebb egyszer lehet ugyanazzal a trükkel átverni. Vagy legfeljebb kétszer. Esetleg háromszor. A nevezett címszereplő ugyanis képtelen ellenállni a szép és kívánatos grófnő ravasz manipulációinak, és állandóan belesétál a csábító csapdába.

2018-ban tehát, első ízben érkezett ingerküszöböt átütő levél Szita Károlytól, Nagykovácsiba. A lényegében kizárólag jobboldali tagokból álló képviselő-testület (a 9 képviselőből öten konkrétan Fidesz-KDNP tagok) Kiszelné Mohos Katalinnal az élen, szinte komikus gyorsasággal bólintottak rá a levélben megfogalmazott kérésre (8 igen szavazat, egy tartózkodás). Erre talán még lehetett azt mondani, hogy ez szimpla pragmatizmus és lojalitás a részükről, hiszen a pártcsalád híveiként, tagjaiként, lekötelezettjeiként, és a sikeres pályázatok nyomán szinte folyamatosan ömlő állami / EU pénzek fenntartása miatt, Soros Györgynek a politikai értelemben vett földön rugdosása belefért a kegyelmi állapot fenntartásába. Nekem nem fért bele, de ennyi mozgástér a politikai élet hazai pöcegödrében nekik is járhatott talán, és én ezt a műsort még kellő toleranciával kommentáltam.

De másodszor is ilyen bokacsattogtató, feszes vigyázzállásban igazodni Szita Károly Orbán Viktor...khm...khm... felhívásához, támogató aláírásról szóló kérdéséhez, majd azt a látszatot megpróbálni fenntartani, nota bene! szemérmetlenül azt hazudni, hogy a polgármester független és / vagy ez az önkormányzat bármiben is függetlenítené magát a kormányzat központi akaratától, már annyira reménytelen vállalkozás ezek után, mint szitában vizet hordani.

3. Szita, szita, péntek, mi volt tifelétek?

Azon kedves olvasóimnak, akik nem itt élnek, és soha nem olvasták e blog politikatörténeti beszámolóit, tudniuk kell, hogy Kiszelné Mohos Katalin (KMK) egy igen változatos, a hirtelen magasba emelkedéstől a gyors zuhanásig, a kegyvesztettségben és a kőkemény revansban gazdag, a politikai ejtőernyőzés minden jobboldali kacskaringóját is kimaxoló közéleti életutat tudhat magáénak.

Kádéenpésfideszesfüggetlenjobboldalicivil: ő mindez egyszerre.

És mindig azt az arcát veszi elő, amelyikre az adott pillanatban szükség van. Hozzáteszem: ezt nem csinálja rosszul. Az egykori "óvó néniből" – gyakran szokták őt ezzel szurkálni – mostanra kaméleon tisztaságú, dörzsölt politikus lett, és ennek olykor határozottan meg is van a haszna. Ezt nem lehet tőle elvitatni.

Civilből lett a Fidesz jelöltje, amikor 2014-ben a helyi fideszesek lecsaptak rá, mint a tökéletes jelöltre ahhoz, hogy 12 év után megszabaduljanak az egyébként szintén független, de teljes jobboldali / fideszes hátszéllel működő Bencsik Mónikától, aki túlságosan önjárónak és önállónak bizonyult. Bencsik 3 cikluson át ellenállt annak a kísértésnek, hogy fideszes színben mérettesse meg magát, és amennyire lehetett, elég határozottan ki is szorította a pártpolitikát a falu belső működésének folyamataiból, miközben egyébként jobboldali-keresztény-konzervatívként, tehát a körvonalakat tekintve már akkor is a Fidesz táborba tartozott.

A megválasztása után KMK öt éven át olyan ügybuzgalommal szolgálta a pártot, hogy azt egy fanatikus mameluk is megirigyelné, ám legnagyobb megdöbbenésére kiderült, hogy mindezek után a helyi fideszesek egy nímandot (értsd: a faluban nulla beágyazottságú), vagyis a lojalitás frontján kiszemelt, teljesen ismeretlen, a közvélemény jelentős részében egyértelműen bábunak tekintett pártkatonát jelölnek a helyére a 2019-es választáson. Kiszelnét látványos, botrányos, ám némelyek számára meglehetős derültséget és elégedettséget okozó körülmények között kirúgták a buliból. Pedig, ahogy említettem, a Fidesz csak neki köszönhette, hogy megvethette végre a lábát a településen, ugyanis a párt és vele a nyers pártpolitika az ő révén rágta be magát 2014-ben a faluba. De a mór megtette, a mór mehetett: KMK már nem kellett nekik, a fideszesek úgy érezték, hogy nyeregben vannak, boldogulnak nélküle.

Kolosszális baklövés volt, és hónapokkal előtte megjósoltam a választás végkifejletét, nem kevés kárörömmel. Elkúrták. Nem kicsit. Nagyon.

Az igazi fordulat – és nagyon sokak számára naivitással teli, illúziókat tápláló módon – ugyanis KMK kihajítása után következett: a Fidesz döntése nyomán a faluban kitört egy belháború a KDNP és Fidesz között. A 2019-es  önkormányzati választáson a KDNP-s Kiszelné, a helyi KDNP tagjainak, valamint egy helyi lokálpatriótákból, civilekből álló egyesületnek a támogatásával olyan irgalmatlan, súlyos vereséget mért a példátlanul undorító kampányt folytató fideszesek jelöltjére, hogy a négy polgármester jelölt közül a fideszes lett az utolsó, és a csapatából sem jutott be senki a testületbe: apró túlzással még a frissen alakult helyi civil szerveződések is ronggyá verték a Fideszt a támogatottságban.

Csenger-Zalán Zsolt, aki a Pest megyei 2-es számú választókerület addigi fideszes képviselője volt és állítólag ennek az akciónak a legfőbb felelőse, koordinátora – egyes hírforrások szerint egyenesen a kiötlője –, a csúfos bukás után (részben valószínűleg ezért is) villámgyorsan megkapta a selyemzsinórt, érdemei elismeréseként Canberráig repült, és behozták helyére az ambiciózus, politikai-újnemzedéki Menczer Tamást, aki azóta gőzerővel próbálja helyreállítani a településen a Fidesz megtépázott tekintélyét. Kissé nehéz dolga van, ugyanis Nagykovácsiban rendkívül magas volt az elutasítottsága a választások idején, és eleve nem sokon múlt, hogy a kerületben is alul maradjon Széll Bernadettel szemben.

A függetlenkádéenpé színekben sikert arató Kiszelnét viszont azóta ismét a keblére ölelte a Fidesz: dúl a szerelem a Párt és az egykoron felemelt, majd ejtett, és most újra felemelt Politikai Szlalombajnok között, akiről már a nagy jégkatasztrófa idején is úgy gondoltam, hogy a jég hátán is megél. Amíg elég vastag a jégpáncél.

Csak a szerelemnek a bizonyítékát is kell adni: egy jó párkapcsolat állandó gondoskodásra szorul. A hűséget és az odaadást a kölcsönös bizalom apró ajándékaival kell megpecsételni, mert csak akkor lehet tartós és örömteli a felek számára.

Nagykovácsi képviselői pedig jól tudják ezt, és 2022. szeptember 27.-én el is jött az alkalom, hogy újfent bizonyítsák ezt a hűséget a Napkirály a Párt, az Állam és Orbán Viktor felé, kinek személye egy és ugyanaz.

4. Szitanyomás

szita_elvta_rs_levele_2022-11-10_6_28_12.png

 kiszelne_elvta_rsno_elo_terjeszte_se_2022-11-10_6_25_42.png

5. Eltömődött a szita

Kaposvár polgármesterének ez a szervilizmussal, kopipészt fidesz-propaganda lózungokkal, Kreml-sablonokkal, orosz ügynököket is megszégyenítő álszentséggel, szimpla csúsztatásokkal és nyílt hazugságokkal fűszerezett levele annyira visszataszító, hogy ha papír alapú lenne, akkor még WC papírként is undorodnék felhasználni.

Nem szeretném ezt túlragozni, csak rögzítenék néhány dolgot, és rögtön bocsánatot kérek azoktól, akiknek ezt nem kell magyarázni.

ad 1. Az Európai Unió is békét akar. Ehhez sajnos harcolnia kell. Másképpen ez a béke nem fog eljönni. A harchoz fegyverek kellenek. A szankciók jelentik az EU fegyvereit. Azért veti be őket, hogy ne kelljen másképpen is – konkrét harci cselekmények révén – harcolnia, a közvetlen szomszédságában területszerző háborút indító orosz agresszor ellen. Még azelőtt meg kell állítania, és össze kell roppantania az orosz agresszor hadi-és gazdasági gépezetét, mielőtt a Kreml remetéjének vadabb gondolatok fogannának meg a bomlott agyában. A szankció tehát a fegyver. Az egyik. A szankció az európai Javelin, a szankció az európai HIMARS. Békés, durva, részben visszacsapó hatású, de az európai vért védelmező, vér nélküli eszköz. Az ukránoknak nincs ilyen választási lehetőségük. Nekik muszáj az életüket is feláldozva harcolniuk. Nekik nyugati hírszerzési információ kell, és olyan Javelin és olyan HIMARS, ami ölni képes. Ők a vérükkel fizetnek a békéért és a saját szabadságukért, függetlenségükért, az országuk szabad jövőjéért.

ad 2. Az Oroszország elleni szankciók hibátlanul működnek, és soha, senki nem állította, hogy azonnal, gyorsan érik el a hatásukat: ez egy folyamat. Kitartást és erőfeszítéseket igényel a szankciókat kivető országoktól is. A taktika régi: a gazdasági háborúval az utolsó cseppig ki akarják véreztetni és tönkre akarják juttatni a putyini Szovjetuniót, csak ez a mostani hajsza nem fog 40 éven át tartani, mert már most brutális hatása van az egész orosz iparra, mezőgazdaságra, technológiára, társadalomra. Ennek részleteivel tömve van minden – nem a Fidesz agymosó szennymédiájához tartozó –  híroldal. Az oroszoknál gyárak állnak le, radikálisan visszaesnek az eladások, drasztikusan csökken a termelés, bezárnak az üzletek, elvágják a pénzcsapokat a partnerek, nem érkeznek alkatrészek nyugatról, nincs technológiai támogatás, százezrével menekülnek az emberek, részben a sorozás elől, részben azért, mert élhetetlen és nyomorult az ország, gazdaságilag és szellemileg is.

ad 3. A magyar inflációs nyomás első jelei már egy-másfél évvel ezelőtt jelentkeztek (pl. az arany iránti fokozódó érdeklődés), és nagyon sokan rázták a figyelmeztető csengőket, az áremelkedések pedig már három-négy hónappal az orosz ukrán háború előtt megkezdődtek. 

ad 4. Az áremelkedések, a rezsiválság, az energiaválság elsősorban és mindenek felett az Orbán rezsim fenntarthatatlan és rossz gazdaságpolitikájának következményei: 12 év alatt a gödörbe juttatták az országot, mindezt pénzeső és konjunktúra mellett. Most derült ki az, hogy az EU pénze (a közös pénzünk) nélkül egy másodperc alatt összeomlik az egész kártyavár, amit felépítettek. Egész Európa rajtunk röhög vagy minket sajnál (le), lassan az utolsó helyen állunk minden tekintetben, iszonyúan durvák a számok az élelmiszer árak növekedése, az infláció, a rezsiköltségek emelkedése stb. terén, a lakosság teherbíróképességének és a magyar átlagbérekhez viszonyítva különösen. Dániában vagy Hollandiában lehet magasabb az áram ára, csak itt egy magyarnak kell az itteni fizetésekért kifizetni ezt az eget verő árat, a szart se érő forintban, ott megy dánnak / hollandnak, a dán és holland bérek mellett, euroban. Ettől még sírnak, de ha a mi körülményeink között kéne élniük, el se hinnék. Már a válság és a háború kirobbanása előtt, hosszú hónapokon át, orrbaszájba tolták mindenhol a független magyar gazdasági szakemberek mindenfelé, hogy ez a rendszer így működésképtelen, közelgő visszaesésről beszéltek, haladéktalan beavatkozást sürgettek.

ad 5. A áremelkedések, a rezsiválság, az energiaválság stb. másik oka nem a szankciós politika, hanem az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Nem a reakció a gazdasági feszültség forrása, hanem az akció. A Kreml remetéjének háborúja nálunk sajnos részben fokozója a meglévő gazdasági gondoknak, másrészt a berobbantója, míg máshol szimplán a fő kiváltó oka. Az európai szankciók viszont legfeljebb egy védekező mechanizmus mellékhatásaival terhelik meg Európa / Magyarország testét, mint egy gyógyszer, amelynek elsődleges feladata a betegség forrásának elpusztítása, azáltal is, hogy közben esetleg más, az eredeti problémához képest sokkal enyhébb, helyrehozhatóbb módon sújtják a szervezetet. Európa, és benne Magyarország is túl fogja ezt élni. Nehéz lesz, de a súlyos betegséget legyűrni, és abból felgyógyulni is nehéz. Oroszország viszont beledöglik, ha a Nyugat / Európa / a szankciók melleti világ rendületlenül kitart, és ha a legoptimistább forgatókönyv valósul meg, akkor a szankciók eredménye talán éppen egy társadalmi fordulat lesz Oroszországban is, amelynek a végén Putyin lámpavasra kerül, véletlenül kiesik az ablakon, vagy a saját emberei rakják be egy elmegyógyintézetbe, és ülnek le a tárgyalóasztalhoz...békét teremteni.

ad 6. Külön gyomorforgató, hogy ezt az ócska, Európát, az európai /nyugati szankciós politikát hibáztató hazug narratívát, amelyet Szita elvtárs ebben a gyalázatos levélben is visszaböfög, a magyar politikatörténet legundorítóbb plakátkampányával tolják a magyar nép arcába, így az aláírók a nevükkel is támogatták ezt a förtelmet, amely minden város, minden falu minden utcáján ott hirdeti a kormányzat erkölcstelenségét: vagyis az áttételes, sunyi üzenet szerint nem a háborút kirobbantó oroszok jelentik a béke akadályát, hanem az az európaiak a vétkesek, akik tenni is akarnak a szankciókkal a békéért, és nem csak szövegelni arról, hogy békére van szükség.  

ad 7. Orbán Viktor olyan Münchausen báró-díjas hazugságcunamival nyerte meg a 2022-es választásokat, akihez képest Gyurcsány Ferenc egy Igazmondó Juhász: az ellenfeleit és a lakosság gondolkodni képes részét nem tudta megtéveszteni, mert ők tudták, hogy szemenszedett módon hazudik az első pillanattól kezdve, de a saját szavazóinak százezreit úgy verte át a palánkon, mint ács a szöget. De biztosan közöttük is voltak sokan, akik, tudták, hogy hazudik, csak ők ezt felülírták magukban valamiért. Gyakorlatilag nem akadt olyan részlete a kampányának, amelynek ne az ellenkezőjét csinálta volna április 3.-a után, nem véletlenül volt annyira nagy napja a mémgyártóknak, de az se véletlen, hogy most mindezt – a gazdasági összeomlást, az elszabaduló árakat stb. – az európai szankciós politikára próbálja kenni: egy totális tudathasadásban és kognitív disszonanciában szenvedő ember szívesen fogadja ezt a maszlagot, hogy valahogyan megmagyarázza magának, miképpen tudták ennyire hülyére venni, 12 éven át. Az értelmesebb Fidesz szavazók meg kijózanodnak és / vagy szégyellik magukat. Talán.

ad 8. A békét nem szép szavakkal és nem virágcsokrokkal vívják ki egy gyilkos, népirtó, háborús agresszorral szemben, hanem kényszerítő eszközökkel: légierővel, tüzérséggel, tankokkal, bombákkal, páncéltörőkkel...és gazdasági szankciókkal, amelyek megfojtják az orosz háborús gyárakat, valamint a széthulló infrastruktúra, a nélkülözések, a romló közszolgáltatások és a széteső társadalmi kapcsolatok révén felemésztik az agresszor hátországát a nép soraiban. Adolf Hitlert sem az olajágakat lobogtató békemozgalmak győzték le és a békét követelő levélkék, hanem a US Army, a Vörös Hadsereg és a szövetségeseik, mert tárgyalni ott kell és ott lehet, akivel és amikor lehet. Egy betörővel, egy merényletre készülő terroristával, egy tömeggyilkossal sem ülsz le tárgyalni, hanem védekezel ellene, likvidálod és lebombázod. Aki nem tud ölni, az áldozatul esik azoknak, akik képesek rá.

Kiszelné kicsi szitája

Az én erkölcsi-szellemi-morális-etikai értékítéletem szerinti mércével mérve, bármely intelligens és tisztességes önkormányzatnál azonnal kikukázták volna Szita elvtárs levelét a gépről az első elolvasás után, és még csak reagálásra sem méltatnának egy ilyen digitalizált köpedelmet, nemhogy napirendre vegyék, előterjesztést készítsenek róla, aztán szavazásra bocsássák. Nyilvánvaló, hogy a Nagykovácsi képviselői más mércét használnak, mint én, tudomásul veszem. Többükre is szavaztam 2019-ben, így jártam.

De ha a címzett maga nem is érzi sértőnek, megalázónak, hogy minimális tájékozottságot sem feltételeznek róla és / vagy ennyire szolgalelkű csinovnyiknak tekintik, akiről azt remélik, hogy a levélben megfogalmazott hazugságok ellenére és a tények teljesen nyilvánvaló hamisítását is félresöpörve majd a felhívást közrebocsátó személy, pontosabban a kivilágló kormányzati propaganda mögött álló Legfőbb Hadúr személye kedvéért ellenvetés nélkül beáll a sorba, akkor legalább az előterjesztést megszavazó másik öt ember kikérhetné, kikérhette volna magának és visszautasíthatná ezt az inszinuációt, és vehetné magának a bátorságot, hogy felszólaljon ellene, és szavakba öntse a felháborodását. Amennyiben van neki ilyen.

Nem volt. Vagy nem merte felvállalni. Hogy kinek mi volt erre az indoka, azt nem tudom. Hogy azért, mert ennyire ostoba, vagy ennyire félt, vagy ennyire fideszes, vagy azért mert, az aggasztotta, hogy a nertálibok bosszúból tönkreteszik, megszorongatják az üzleti vállalkozásait,...az a végeredmény szempontjából mindegy. 

Mert a testület jelen lévő nyolc tagja közül hat jóváhagyta az előterjesztést, az egész falut, egész Nagykovácsit szégyenbe hozva ezzel, amikor majd Európa teraszán megtalálják az aláírók között Nagykovácsi polgármesterének a nevét. Jó, persze, igazad van, ott vastagon leszarják, ez belpolitika, hazai közönségnek szóló műsor, Hűségeskühöz, igazodj!...így viszont még nagyobb szégyen, mert itthon már másképpen hangzik ez. 

Legalább az ad valami reményt, hogy ketten szembenállást tanúsítottak: Honti Zoltán és Kósa Emőke. (egy képviselő, Tegzes Endre hiányzott, így az nem tudható, hogy ő miképpen reagált volna)

Ugyanúgy, ahogy 2018-ban, Szita első levelénél – és ott és akkor, abban a képviselő-testületben sokkal bigottabb politikai légkörben kellett ezt az egyébként általam is kiemelt, a magyar nersevik rögvalóság viszonylatában tiszteletre máltónak, bátornak minősülő tettet felvállalni – Honti Zoltán képviselőnek ismét volt annyi tartása, hogy legalább tartózkodott a szavazástól.

2022-ben Kósa Emőke volt az az egy, aki nemmel szavazott, de saját szavai szerint ő sem látta értelmét, hogy ebben a közegben felszólaljon, "beálljon jancsibohócnak." Ő egyedül lépett ki határozott "nem" szavazattal ebből a szomorú kórusból. A dolog megértéséhez tudni kell, hogy rajta kívül az összes többi képviselő, beleértve Kiszelné Mohos Katalin polgármestert is, a Szépkovácsi Egyesület ajánlásával / csapatában jutott be a testületbe...hivatalosan mindegyikük függetlenként, de egyesek esetében masszív kormányzópárti kötődésekkel / párttagsággal.

Kósa Emőke független képviselő tehát az ún. ellenzéki, ha így valaki jobban érti a szituációt. Az "ellenzékiség" minden negatív hozadékával együtt, amit kap a többiek egy részétől ezért a testületben, amelynek esszenciáját a legutóbbi közmeghallgatás jelentette. Az eseményen Szemesy Barbara alpolgármester-képviselő (!) – minek is nevezzem, amit csinált – interpellálta őt (!), a saját képviselőtársát (!), mintha soha nem látta volna még addig a pillanatig, és nem tudná, hogy Kósa Emőkét mi érdekli, mit tart fontosnak vagy mit csinált eddig a testületben. 

Nagykovácsiban tehát – ahogy a régiek, ugyanúgy az újak – másodszor is átperegtek a szitán a képviselők, és senki sem küldte el Szita elvtársat a picsába, ahogy négy évvel ezelőtt reméltem, ha újra felbukkanna valahogy: az az érzésem, nincs az az átmérőjében kicsi, aprócska lyukú szita, amin ők ne peregnének át, amíg a világ ilyen marad e kies honban. A jelen lévő nyolc emberből mindössze kettő őrizte meg a méltóságát az előterjesztés szavazásakor.

Ennek a kettőnek is örülni kell, így valójában ez bíztató érzés, ez egy pozitív poszt.

Mert remélhetőleg változik a világ, változik az ország, változik falu. Ezt érzem a levegőben.

Nálunk, a településen egészen pontosan a következő önkormányzati szavazáson fog ez a változás bekövetkezni, ha tartanak még ilyesmit akkor, Magyarországon.

Az elmúlt 20 évben eddig kivétel nélkül mindig az nyerte a szavazásokat (értsd: az lett a polgármester) Nagykovácsiban, akiről azt előre megjósoltam – függetlenül attól, hogy jómagam kire adtam a voksomat, mert akkor is a nekem szimpatikusra ikszeltem, ha tudtam, hogy semmi esélye – így azzal a hírrel szolgálhatok Nagykovácsi azon polgárainak, akik még ezek után is a bizalmukban tartják, hogy használják ki az időt, mert Kiszelné Mohos Katalinnak ez az utolsó ciklusa a falu polgármesteri székében, és (ez már többesélyes) rénézésre magával rántja a jelenlegi képviselőinek egy jelentős részét is, amennyiben újra elindulnának.

Kiszelné Mohos Katalin politikai karrierjének ezzel vége van Nagykovácsiban.

Ő még nem tudja, de a mostani morális mélyrepüléssel teljesen összezárultak felette a zord idők fellegei, és – ha részt vesz a következő megmérettetésen – az újrarostáláson végleg kiszitálják a szavazók a helyi partiból.

Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr4717974838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.12.06. 12:42:36

Ezt lezárásként iderakom. Ezzel van tele minden. Alig 20 nappal a poszt megírása után történik mindez. Mikulás ajándék. Semmit sem kellene hozzátenni, de én azért tartozom egy utolsó nyílvesszővel a céltábla közepébe.

Összegzés:

Nincs háborús infláció.
Nincs szankciós infláció.
Helytelen a kormány válságkezelési stratégiája.
Magyarország válságközeli helyzetben van.
Magyarország a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa.
A kormányzat 2010 után nem hozta meg a jó döntéseket.
Tovább is van mondjam még?
És ki mondta mindezt?

telex.hu/gazdasag/2022/12/05/matolcsy-gyorgy-mnb-inflacio-deficit-ikerdeficit-gazdasag

telex.hu/gazdasag/2022/12/06/matolcsy-gyorgy-varga-mihaly-nagy-marton-gazdasagpolitika-orban-kormany-kritika

Mindezek fényében és mindezek után, a Nagykovácsi Önkormányzat azon képviselőinek, akik a nevüket adták ehhez a – posztban kitárgyalt – Orbánszita hazugsághoz, azonnal be kéne nyújtaniuk a lemondásukat, és ezzel egyidejűleg természetesen fel kéne oszlatniuk a képviselő-testületet, új választások kiírásához.

De persze ezt nem fogják megtenni. Itt kell élnünk, a Földön, ebben a világban, ebben a rendszerben, ezen a Magyarországon.

És 12 ilyen év után pontosan tudjuk, hogy ez mit jelent.
süti beállítások módosítása