Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

No pasaran!

2018. január 23. - zord íjász

Mottó: Ne hagyja magát átverni, becsapni és megkárosítani! (Juszt László harcos fogyasztóvédelmi televíziós magazinjának emblematikus zárómondata)

Az alap

Január 17.-én az egyik helyi ismerősöm, kivel nem kifejezetten állunk azonos oldalon kies világunk állapotának megítélésében, vagy legalábbis nem mindenben, és akivel igen gyakran és hosszú évek óta folytatok vitákat és beszélgetéseket a politikai közéletről, átküldött nekem egy linket, olvasásra.

Elolvastam. Öt napig vártam ezzel, míg lehiggadok, de úgy érzem ki kell írnom magamból, hogy megszabaduljak tőle, mint bő folyadékbevitellel a mérgektől, influenzajárvány idején. 

Hont András terjedelmes írása, kellően letisztult szellemi állapotban, talán dühroham nélkül is végigolvasható.: nekem nem sikerült. Jó tollal megírt, szépen formált, szerintem elkeserítő és  hibás gondolatfutam. Vitataindító, de én nem fogok az állításaival vitatkozni, először is, mert én a cikk egy teljesen más aspektusára szeretnék rávilágítani, másodszor, mert én csak egy peremvidéki blogger vagyok a blog.hu-n, a budapesti agglomeráció hátsó udvarából, aki többnyire helyi témákról és építéstörténetről írok, harmadszor mert akár a seggemet is a földhöz verhetném az örömtől, hogy ilyen írásművek látnak napvilágot az ún. balliberális oldalon, az ellenzéki pánikot fokozva.

 A HVG rovatvezető-újságírójával, rendszeresen össze lehet futni pl, a Hír Tv politikai/beszélgető/vitatkozó műsoraiban is, és semmi túlzás nincs abban: ő egy értelmes, tanult, művelt, intelligens ember...akivel persze mindettől függetlenül, alkalmadtán semmivel nem kell egyet érteni.

A vonatkozó cikkben, Hont András, arra biztatja az ellenzék politikai pártjait és vele együtt a szavazóikat illetve általában a nem-fideszes szavazópolgárokat, a magyar nép gyermekeit,  hogy kövessenek el kollektív politikai öngyilkosságot: bojkottálják a 2018-as országgyűlési választásokat, maradjanak otthon, ne menjenek el szavazni. Ezért az írásért, ha nyer a fidesz, Orbán Viktor személyesen fogja a legmagasabb állami kitüntetésre felterjeszteni Hont Andrást.

forrás: youtube

Első olvasatra három lehetséges opció van, nekem megvan a saját tippem, hogy melyik az igaz.

  1. Hont András, a hvg újságírója és rovatvezetője, a fidesz ügynöke. A fidesz embere, egy narancsvitéz James Bond, az esküdt ellenség egyik utolsó médiabástyájának(HVG) sorai közé beépített aknász, egy NER politikai- sicario, élesre töltött, verbális M16-ossal, bomlasztó publicisztikai ámokfutásra készen. A fidesz szekerét tolja, a fidesz malmára hajtja a vizet, a fidesz választási győzelme előtt kövezi az utat, egyetlen feladata és célja a zavarkeltés, az ellenzéki megosztottság fokozása, az ellenzék szavazói bázisának gyengítése, a bizonytalanok teljes eltántorítása az urnáktól, a választói hajlandóság amortizálása, még az is lehet, hogy ő maga egy malomtulajdonos nemzeti dohányboltos szeretője.(szvsz. valószínűtlen)
  2. Hont András, meghibbant. (szvsz. kizárt)
  3. Hont András annyira képtelen felülemelkedni az az ellenzékre, és részben az országra telepedett politikai kiábrándultságon és depresszión, hogy teljes kétségbeesésében elveszítette minden józan kapcsolatát a valósággal. Egy önfelmentő, vállalhatatlan, pusztító végzet felé futó menekülési útvonalat kínál az ellenzéknek az e pillanatban valószínűsíthető és a közvéleménykutatók mérései által is borítékolható csúfos kudarcuk beismerése elől, amelynek egyetlen valódi oka, hogy képtelenek megszólítani a szavazókat és nem tudnak reális, elfogadható alternatívát kínálni számukra. A fals útmutatás szerint, a választás bojkottja majd elhozza megtisztulás tüzét az ellenzéki oldalon, megteremtve az igazi rendszerváltás lehetőségét a szimpla kormányváltás helyett, ezzel együtt elrontva a fidesz örömét is a gyatra részvételi arányok miatt, ezzel az Orbán-kabinet legitimitását porig alázva. Oly módon tálalja mindezt, mintha a fidesz, egy ebben a választási rendszerben megdönthetetlen, legyőzhetetlen, de még egy esetleges ellenzéki győzelem esetén is megmozdíthatatlan és leválthatatlan hatalmi strúktúra lenne, amely bebetonozott fidesz káderekkel és korlátlan pénzügyi forrásokkal bíró politikai háttérhatalmak útján gúzsba kötné az új kormányzatot, ellehetetlenítve abban a választói akarat érvényesítését. Ugyanez a gondolat a blog.hu trollháborúiban, a kommentszekciókban, kevésbé szofisztikált formában úgy szokott felszínre törni, hogy  "a veresége esetén a felcsúti geci vérbe borítaná az országot."  Számomra elég rémisztő, hogy értelmes emberek gondolatai is milyen gyorsan közel azonos szellemi klímába illetve látásmódba hozhatóak az internet véglényeinek vagdalkozásaival.

Mondanék én valamit. Javasolnék én valamit polgártársaimnak, a honfitársaimnak, az én szent, magyar hazám szavazópolgárainak.

1.

Akkor, mint már annyiszor, tisztázzuk azt, amit én, falusi bloggerként - sok más normális honfitársammal együtt- már akkor is teli torokból toltam, ezen a blogon is, többször, mikor ez még nem volt annyira mainstream, mint manapság.  Azt, amit ma már az összes választási szakértő, az összes komolyan vehető politikai párt elnöke és megnyilatkozója, egészen Gyurcsány Ferencig bezárólag, elmond naponta, és elmondott naponta a tv stúdiókban: a fidesz természetesen még az általa kreált választási rendszerben is legyőzhető/koalícióra kényszeríthető/megszorítható, és óriási csapdahelyzetet teremt számára, hogy akár ellenfelei is kétharmados győzelmet seperhetnek be, pontosan ugyanolyan szánalmas szavazati aránnyal, ahogy ők tették..amennyiben az összefogás és a győzelem valóban érdekli az ellenzéket. Soha senki semmiféle módon nem tudta, nem tudja, és ma már nem is akarja megcáfolni ezt az egyszerű  igazságot. A választási rendszer demokratikus, és nincs az a fidesz, ami képes lenne megakadályozni, hogy a választók 100%-a a DK-ra szavazzon, ha úgy tartja kedve. Senki nem tartja távol a szavazókat az urnáktól, és a szavazófülke magányában mindenki szabadon dönthet.

2.

Nem a fidesz lehetetleníti el az ellenzéket: az ellenzék lehetetleníti el az ellenzéket. Az ellenzék áll elsősorban háborúban az ellenzékkel, az ellenzék nyírja ki az ellenzéket, az ellenzék pártjai nyírják ki saját magukat. A fidesz üti, vágja, rohasztja, támadja őket minden létező és elképzelhetetlen módon, de nem a fidesz okozza az ellenzék teljes arcvesztését és hiteltelenségét 6 millió nem-fideszes/bizonytalan/kormányváltást akaró polgár előtt: az ellenzék nem találja a saját hangját, a saját útját, a saját megoldásait, az ellenzék mantrázza a végletekig a levitézlett, unott szólamait. Az ellenzék, elsősorban a balliberális (semmit sem jelent ez a fogalom, ahogy már mondtam) ellenzék nem végzi el a talpas munkát vidéken, az ellenzék nem építi fel magát minden kis faluban, vagy nem eléggé erőteljesen, az ellenzék nem keresi meg a fideszes jelöltetekkel szemben indítható független, jól bejáratott, helyben népszerű jelölteket, az ellenzék ragadt a fővárosban/nagyobb városokban és Kálmán Olga mikrofonja előtt.

3.

A csekély részvételi arány, a fidesznek kedvez. Minél kevesebben mennek el szavazni, annál biztosabb a fidesz győzelme, és annál erőteljesebb lesz az a győzelem. 

4.

Sem Európát, sem az USA-t, sem  sem a jakut földi bennszülötteket nem fogja érdekelni, hogy egy demokratikus választáson a fidesz milyen választási hajlandóság mellett került hatalomra: ha ők győznek, az ő győzelmüket fogják elismerni széles e világon, nekik gratulálnak, ők osztják a lapokat, velük ülnek le tárgyalni, ők kötik a szerződéseket, ők hozzák a törvényeket, ők dugják a kurvákat a billiárd asztal tetején, a többieknek meg egy illiberális coki. És ezt még a szocialisták is tudják: már 2012-ben is tudták. De ez nem Belgium, ez nem Luxemburg...nálunk nem kötelező a szavazás. Itt szabadon tökön szúrhatod magad, meg az ellenzéket is, ha azokra hallgatsz, akik le akarnak beszélni a szavazásról.

5.

Egy demokráciában azok döntenek, akik szavaznak. Magánügy, hogy azért maradtál távol, mert untad, mert utálod mindet, mert kapja be az ellenzék, mert dögöljön meg a fidesz, mert kertészkedtél inkább. Hazug agymosás, amikor a vesztes azzal próbálja mentegetni magát, hogy minden otthonmaradó az ellenzék híve, a másik esetben pedig tudjuk, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Ez nincs így, és soha nem volt így. Fogalmad sincsen róla, ki miért maradt távol a szavazófülkéktől, és őket egyetlen politikai párt sem dagaszthatja össze a szívének kedves masszává, hogy ezzel vigasztalja magát. Hiába próbálod visszaforgatni az idő kerekét majd Április 9.-én, megint, akkor már késő lesz. Megmondtam, és így lett. Hazudtál önmagadnak, és ma a fidesz győzelemnek állítja be azt, amit győzelemként állíthat be, mert csak az lett volna számára vereség, ha elmész akkor, október 3.-án és nemmel szavazol. Akkor, ha több a nem szavazat -és én igennel szavaztam, tehát a véleményem alul maradt volna- joggal verhetnéd az asztalt. Az dönt, aki szavaz. Mindig az dönt. A többi átengedi a döntést, és elfogadja a végeredményt....vagy nyivákolhat, cirkuszolhat kedvére.

6.

Egy olyan országban, ahol a szavazópolgárok ennyire közönyösek, közömbösek a saját sorsuk iránt, hogy még akkor sem mennek el szavazni, amikor módjuk lenne a kezükbe venni a döntést...ugyan miért kéne tovább erőltetni ezt a demokrácia nevű izét? -gondolja majd Orbán Vktor, a miniszterelnökségen, az újabb kétharmadával a háta mögött, 2018-ban. Remélem, érted. A közöny a legjobb gyúanyag egy társadalom széteséséhez. Ettől még nem tehet majd meg a Mester bármit, ettől még ez az ország az EU tagja marad, mert millió szállal oda vagyunk kötve, és a magyarok EU-pártiak, de ha eddig aggódtál az illiberális állam terjeszkedése miatt, akkor egy alacsony részvétellel zajló választás után, már aggódnod sem kell: még a hálószobádba is beköltöznek, az sem kizárt, hogy a világ legbutább embere fogja neked megmondani, milyen díszeket aggassál az ágyad fölé.

7.

Egy ennyire széthúzó, szétaprózott, civakodó és botrányokkal terhelt ellenzéki oldalon, ahol az első számú közellenségnek nem a fidesz, hanem Gyurcsány számít, és egy olyan politikai közhangulatban, amelyben teljesen elfogadott álláspont, hogy az MSZP és az LMP a fidesz tenyeréből csipegető, kilóra megvett bábellenzék, akik a teljes ellenzékkel együtt előre beárazták a vereségüket, és mostanra pusztán a minél jobb ellenzéki pozíciókért, a parlamenti bejutásért, a helyosztókért folytatnak harcot, egy ilyen helyzetben tehát a bojkott nagyjából a teljes balliberális ellenzék megsemmisülésével lenne egyenlő. Tudd, és emlékezz: egy parlamentből kiesett párt, nem él túl négy évet a parlamenten kívül.

8.

A bojkottnak van azonban egy sokkal tágabb értelmű, és számomra sokkal fontosabb veszélye is, és ennek a blogposztnak ez a lényege, ezért írtam meg. 

Ez a lényeg pedig, a polgárok, a polgárság eszménye, a polgári magatartás, amit oly sokan, szociológusok, társadalomkutatók, újságírók oly fájóan hiányolnak ebben az országban. A demokrata, demokráciára és szabadságra éhes, független gondolkodású, saját útján haladó, és saját integritásában hívő, szabad polgár, aki tájékozódni, tudni, gondolkodni, fejlődni, és dönteni akar, és akit nem palizhat be sem a CÖF, sem Hont András azzal, hogy dobja sutba a lehetőségeit a változtatásra. Egy polgár, akinek felelőssége és jogai vannak, aki kihozza a szellemi, testi képességeiből, ami számára megadatott. Egy mítikus alak, valahol Márai Sándor könyveiből kibontakozó embereszmény, talán Bächer Iván írásainak figuráiből összegyúrt, de talán még számára sem létező, és egy soha meg nem fogalmazott jelenkori európaiság mezsgyéjén álló emberforma, vagy akit én elképzelek, aki ott ül, és ott akar lenni a teraszon.

Negyven  év kommunizmus és szovjet megszállás után átlöktek 10 millió embert egy új, másik világba, a szabad rablás, a kényszervállalkozások és a tervszerű kifosztás világába, tele hiú reményekkel és csodavárással, ahol napról-napra kellett és kell megtanulnia mindenkinek saját magának, vagy átadnia az utódainak egy olyan gondolkodásmódot, attitűdöt, emberi, erkölcsi, morális és szellemi hozzáállást az élethez, amelyet nem volt, vagy alig volt módja megtanulni és átélni, mert talán az utolsó 4-5 évet leszámítva a rendszerváltás előtt, de akkor is csak nagyon nyomorult és korcs formában, soha nem volt szabad sajtó, nem voltak igazi viták, nem volt szólás-és véleményszabadság, nem élhetett teljes jogú polgárként, mindössze a legvidámabb barakk lakójaként...és soha nem voltak szabad választások sem, ez utóbbi aztán végképp nem, 1990-ig.

Most van lehetőség rá.

28 éve, apránként, morzsánként rakosgatja össze magát és ezt az országot a magyar, hogy létrehozzon valami polgári Magyarországot: gyalázatos hozzáállás, hogy ilyen sérülékeny állapotban biztatják éppen teljes önfeladásra, a politikai exodusra, és vennék el tőle a reményt.

Ennek a szabad lelkű és egyébként megrögzötten szabadságra éhes népnek a tagjaira, -amely 1000 éve túlél itt mindent, és amely még a világ legbestiálisabb hadseregeivel is kilátástalanul szembeszállt- hol nyíltan, hol leplezetten, főleg az internet mocsarában állandó jelzőként aggatják rá a baloldal verbális verőlegényei, hogy 2018-ra egy pató-pál uras, hitehagyott, apátiába süllyedt, agymosott, vezérelvű, Kádár-népe buta csőcselék lett, akit röhögve fosztanak ki a maffia-állam gazemberei...miközben a valóság éppen ennek az ellenkezője, mert a magyarok pontosan érzékelik a valóságot, csak a helyzet megoldásának kulcsát nem nyújtja feléjük senki.

Pedig létezik. Van választási lehetőség, van választék, van esély. 

Április 8.-án egyetlen dolgot biztosan tehetsz: felemelkedsz a fotelből, és áldozva a polgári minimumnak, rászánod azt a fél órát arra, hogy megmentsd a jövődet, az életedet, a hazádat, a békédet, a szeretteidet, a Ferit, a Gergelyt, az Andrist, a Gábort...akit akarsz, és ha kell, akkor sírva, kúszva, négykézláb a porban araszolva elvonszolod magad a szavazóhelységig (ha akarod, akkor szavazóhelyiségig) és szabályos/érvényes szavazatot adsz le, arra a pártra és arra az egyéni jelöltre, akire akarsz.

És a haza fényre derűl. Talán olyan fényre, amilyet te szeretnél. Talán olyanra, amilyet én. Talán mind a ketten nagyon jól járunk.

De akárhogy lesz, te meg én, legalább megtettük, amit megövetelt a Haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr1413597063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2018.01.23. 20:50:30

első!
ó... második...
faszkivan, birka!

Sexual Harassment Panda 2018.01.23. 21:13:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: szerinted növeli az ellenzék esélyeit a koordinált jelöltállítás?

ulpius66 2018.01.23. 21:46:59

Kósa Peti!

Hajrá!

Jó választást!

"Hiszen kik vannak?
Vannak Gyurcsányék – köszi, nem kérem, egyszer már volt lehetőségük bizonyítani. Sikerült is neki. Azt bebizonyították, hogy többet nem kérünk belőlük.

A szocialisták? Ugyanaz a banda, csak szétváltak.

A Jobbik? No nekem ők túlontúl szélsőségesek.

Az LMP, új kispártok? Lehet, de most még nem elég erősek hozzá."

Én teljességgel megértem a Hont elvtársat, hogy ilyen felhozatal mellett inkább a bojkottot választja,...... vagy a harakirit!

Egyebekben meg Nagykovácsi egy tök jó hely... mit pattogsz ennyit?

ulpius66 2018.01.23. 21:50:28

Persze csak akkor jó hely, ha fenn laksz a domboldalon, mert a völgy a fűtési szezonban egyadta füst...... és persze igazi kilátás sincs......

nemecsekerno_007 2018.01.23. 21:52:05

Oszt a GDP-t ki termeli gyerekek!!! :D

ulpius66 2018.01.23. 22:03:41

Csak megismételni tudom, hogy Hont Bandi és társai azért akarnak bojkottot, hogy a BALLIBSI PÁRTOK VÉGRE ESSENEK MÁN KI A PARLAMENTBŐL, mert így talán lesz ballibsi megújulás 2022-re, vagy legalábbis 2026-ra!

Tehát, egyetértve Hont elvtárssal: BOJKOTT!!!!!!!
(ez a mostani ballibsi felhozatal NEM ÉRDEMLI MEG, HOGY BEJUSSON A PARLAMENTBE!)

Bolshevik 2018.01.23. 22:12:11

Figyelem! A fidesz legyőzésére csak koordinált jelöltálításal lehet eséjünk! Ezért az ÖSSZES ELLENZÉKI JELÖLTET BE KEL IKSZELNI! Terjeszétek! Csak így bughat meg orbán! VÁLOGATNI NEM SZABAD AZ ÖSZES ELLENZÉKI JELÖLTET BE KEL IKSZELNI!

ulpius66 2018.01.23. 22:28:46

@Bolshevik:

Elismerésem!

A te ötleted egy fokkal jobb, mint a Hont Bandié!

nemecsekerno_007 2018.01.23. 22:30:31

@Sexual Harassment Panda: az kevés lesz. Hogy lesz így elég lélegeztetőgép??!!!

ulpius66 2018.01.23. 22:39:45

Kósa Peti!

A polgármesterségért induló Kósa Sándor a rokonod?

tompus 2018.01.23. 22:46:18

A te szavazatod nem dönt el semmit sem. A jelenlegi demokráciának nevezett valami, a hülyék hatalmát jelenti.

ulpius66 2018.01.23. 22:48:52

"¡No pasarán! (spanyol, jelentése kb. ’Nem fognak átjutni!’; franciául: Ils ne passeront pas, angolul: They shall not pass) egy nemzetközileg elterjedt politikai szlogen, amelyet eredetileg háborús körülmények között használtak azon szándék kifejezésére, hogy egy pozíciót meg fognak védeni az ellenségtől.

Később a spanyol polgárháborúban (1936–1939) Madrid ostroma alatt használta ismét ebben az elhíresült formában a baszk származású Dolores Ibárruri, becenevén „La Pasionaria”, a Spanyol Kommunista Párt (Partido Comunista de España) egyik alapítója. A ¡No pasarán! így nemzetközi antifasiszta jelmondattá vált, s máig így használják baloldali politikai körökben."

morph on deer 2018.01.23. 23:51:37

Csak tájékoztatásul: jelenleg mindössze a kollektív politikai öngyilkosság módja az, ami választható, a tény maga - mármint hogy ez meg fog történni - adott.

Egy ilyen önző, acsarkodó, egymást már előre bűnbaknak kikiáltó gyülekezet, mint a mai “ellenzék” nem is érdemel többet.
Azok sem, akik önmagukat kiáltják ki messiásnak, és azok sem, akik az állítólagos politikai szüzességüket árulják, vagy arra hivatkoznak érdemként!
“Én még nem hibáztam!, szavazz rám!”
- És hol hibázhattál volna..?- kérdem én, de mindegy is. Patetikus egy gyülekezet.

Apolitikai öngyilkosságnál sokkal nagyobb gond a nemzet erkölcsi “öngyilkossága” - az orbán uralom elfogadásával, a nepotista, úrhatnám tahóság elfogadottá válásával, a nép csaknem felének szolgasorba kényszerítésével, míg a másik fele önként áll be cselédnek a parvenü politikai kóklerek és strómanjaik mellé...

Na ez az igazi gond, tisztelt hölgyeim és uraim, “kedves elvtársak, elvtársnők, Rózsi néni..!”

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.24. 01:44:54

@ulpius66:

A történelmi hűség kedvéért megjegyzem, hogy 2011-ben Gyurcsány is mondta, hogy: No pasaran.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.24. 01:52:09

A választások bojkottját kiváló ötletnek tartom. Kedves balliberális szavazók, mutassátok meg Orbánnak, intsetek be neki! A kvótanépszavazás alkalmával már bebizonyosodott, hogy a bojkott hatásos fegyver, meg is bukott Orbán bandája, érvénytelen lett a népszavazás. Most ismételljétek meg e hőstettet! Meglátja a világ, hogy 8 millióan nem Orbánra szavaztak, ezért Orbán ismét bukik, immáron véglegesen.

@Bolshevik:

Ez még sokkal jobb ötlet. Ne feledjétek, kedves ballib szavazók, minden behúzott iksz egy szavazat Orbán ellen. A fideszbirkáknak csak egy szavazatuk van, de nektek akár tíz is lehet, ha minden ellenzéki jelöltet beikszeltek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.24. 02:01:17

"Juszt László harcos fogyasztóvédelmi televíziós magazinjának emblematikus zárómondata"

Ez az a Juszt László, aki egy huszadrangú színészt bérelt fel, hogy játssza el egy bérgyilkos szerepét az interjújában?

Jobb helyeken egy ilyen ügy után az illető soha többé nem kerülhet képernyőre.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:05:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :-)))) Frei Tamás 2002-ben készített interjúját kevered. Juszt és Frei kőkeményen egymásnak estek, de az egész médiában óriási botrány volt belőle. Szegény Juszt, ha tudta volna, hogy bárkinél összemosódik a neve Freiével....:-)
Konkrétan Juszt volt az, aki bedöntötte az interjút. Szerintem a mai napig nem állnak szóba egymással.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:11:44

@tompus: A demokrácia: a többség akarata. Egy demokráciában a többség akaratát választásokon mérik meg. Aki választ, az dönt. Minden egyes szavazat számít. A hülyéké is. Ha a hülyék voltak/vannak/lesznek többen, akkor a hülyék akarata alakítja a politikai palettát. Már csak azt kell eldönteni, ki fogja meghatározni, hogy ki a hülye.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:18:24

@ulpius66: :-))) Nem. Csak névrokon. Ő Nagykovácsi Tigristankja. Ahogy elnézem, most éppen a Viktor egyik kamupártját építi. Vagy csak simán egy kamupártot. Vagy egy pártot, poénból, ha másért nem, hát a lendület miatt. Még visszatér a fiú 2019-ben a nagykovácsi harcba, ebben biztos vagyok. Írtam róla. Legalul a posztban:

zordidok.blog.hu/2017/07/26/semi-contact

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:20:12

@ulpius66: Ha kiesnek a parlamentből, 350 évig marad a Viktor hatalmon, plusz áfa.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:25:45

@ulpius66: "...Egyebekben meg Nagykovácsi egy tök jó hely... mit pattogsz ennyit?"
Azért, mert Magyarország a hazám, és minden nap úgy érzem, ha megnyitom az indexet, hogy egy pöcegödör aljából kell kiemelni. Ha még olyan értelmes, tanult, nyitott emberek is mint Hont András, akkár csak vitaindítóként, vagy gondolatfutamként bedob a köztudatba egy ilyen megoldást, az még inkább elodázza a lehetőséget, hogy egyszer viszonylag normálisan működő, polgári demokrácia legyen.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:28:34

@ulpius66: Szokatlanul otthonosan mozogsz a környék földrajzi viszonyaiban, még Kósa Sándor nevéről is hallottál. Itt laksz?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:37:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Egyetlen szavazattal több is elég egy jelöltnek vagy egy pártnak a győzelemhez egy választáson. Ha a balliberális/ellenzéki szavazók közül csak egy is távol marad az urnáktól áprilisban, Orbán Viktor már akkor is beljebb van egy szavazattal, egy szavazattal közelebb kerül a győzelemhez...Magyarország pedig egy szavazattal távolabb kerül egy demokráciára érett országtól. Ez most teljesen függetlenül attól, hogy én kire, mire szavazok, vagy mit támogatok és mit nem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.24. 06:46:25

@zord íjász:

"Magyarország pedig egy szavazattal távolabb kerül egy demokráciára érett országtól."

A FH listáján? Mert akkor ez nagyszerű lenne.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 06:52:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Oké, nyertél. Majd letagadom, hogy nem ugrott be, és utólag úgy teszek, mintha azonnal értettem volna, a neten úgyse tudja meg senki. Mi az az FH?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.24. 07:20:12

Tévedsz.. Ezk az egyébként marginális vélemények azért szükségesek, hogy a ballibek csúfos választási veresége után, illegitimezni lehessen a kormányt, és az otthonmaradottakra hivatkozva marhaságokat lehessen majd beszélni, mint 2014-ben ahogyan az történt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 07:44:04

@Rettegek mert ballib vagyok: Én nem lennék annyira bátor, hogy megítéljem, marginálisnak számít-e Hont András véleménye, amiről viszont írsz, az konkrétan benne van a posztban.

ulpius66 2018.01.24. 08:02:02

@zord íjász: "@ulpius66: Szokatlanul otthonosan mozogsz a környék földrajzi viszonyaiban, még Kósa Sándor nevéről is hallottál. Itt laksz?"

Nem. A 11. kerben lakom, a haverom lakik Nagykovácsiban, hozzá szoktam kibringázni!

Ajánlom mindenkinek, jó kis bringás túra...... visszafelé könnyebb!

ulpius66 2018.01.24. 08:10:53

Visszatérve az "eredeti" gondolathoz....

A parlamenti választásnál a ballibsik előtt 3 alternatíva van Orbán megbuktatására:
1. A Hont Bandi-féle bojkott
2. A Kósa Peti-féle "mindenki vonszolja el magát valahogy szavazni"
3. A Bolsevik-féle "AZ ÖSSZES ELLENZÉKI JELÖLTET BE KEL IKSZELNI!"

Nekem legjobban a Bolsevik-féle variáció tetszik!

Ha én ballibsi lennék, az összes ballibsi jelöltet támogatnám!!!!!!!!!!
(főleg a Kétfarkú Kutyusokat ------- szeretem az állatokat!)

GyMasa 2018.01.24. 08:27:53

@Sexual Harassment Panda:
...szerinted növeli az ellenzék esélyeit a koordinált jelöltállítás?...
Szerintem nem, de a bojkott az viszont BIZTOSAN lenullaza.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 08:43:13

@ulpius66:
Speciel a Kétfarkú Kuya az egyik leghitelesebb, és ez alapján minden lelkiismeretfurdalás nélkül is támogatható párt ma Magyarországon.

Igen, nos

ezzel nagyjából mindent el is mondtunk Magyarország jelenlegi állapotáról.

GyMasa 2018.01.24. 09:02:36

@poszt
Kedves szerzo!
Az a jelenlegi ellenzek legnagyobb baja, hogy nem veszi eszre, hogy a fidesz ugyanugy baloldali part, mint ok, csak ok csinaljak ezt a fajta politikat a legjobban az orszagban.
Ezert nem tudjak novelni a szavazoik szamat, mert a mersekelt baloldaltol balra levo retegen marakodnak.
Es ezert ekkora az orszagban a passzivitas is.
A mersekelt-jobboldali politikat senki nem kepviseli.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.24. 09:14:00

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: :-))) Ezt a beégést. Oké, ezt betudom annak, hogy még nem ittam meg akkor a teámat.

GyMasa 2018.01.24. 09:31:35

@zord íjász:
Ha ez megnyugtat, nekem sem volt ez meg ...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.24. 09:48:27

@eßemfaßom meg áll:

A cikk hazudik, 2016-ot ír, én őedig úgy tudom, Zorbán legkésőbb 2012 őszéig meg fogott bukni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.24. 11:49:19

@eßemfaßom meg áll:

"Keleti oligarcháknál végzi az Ön adója). Bolgár, román, horvát, lengyel és magyar oligarchák szerepeltek rajta: Ivica Todoric és Vaszil Bozskov mellé odakerült Simicska Lajos és Nyerges Zsolt képe is."

Simicska azóta már jó útra tért, ma már nem oligarcha, hanem az ország megmentője.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.24. 11:52:28

@zord íjász:

Köszönöm az infót. Én nem láttam az interjút, akkor már rég nem volt tévém, de neten sem néztem meg sem akkor, sem azóta. Biztos ezért kevertem a neveket. Még egyszer köszönöm.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.24. 11:55:36

@zord íjász:

"Ha a hülyék voltak/vannak/lesznek többen, akkor a hülyék akarata alakítja a politikai palettát. "

Nem feltétlenül. Szerintem a leghülyébbek azok, akik nem mennek el szavazni.
süti beállítások módosítása