Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Szerény javaslat a blog.hu minden bloggerének

Lesz-e még forróbb a kása, és azt is megetetik-e veled?

2018. szeptember 21. - zord íjász

Mottó 1.: "Annak az országnak, ahol az emberek az utcaseprő szeme láttára dobálják el a szemetet, annak az országnak vége." Moldova György

Mottó 2. Winter is Coming. ( a Starkok jelmondata, Trónok harca)

7e8d51b6dcbf652bff129115e6ee2ab5e6e34fb84bc2acccb56d8dad57f27ee2.jpg

forrás: 444-en találtam, a kommentszekcióban, az alkotó (számomra) ismeretlen

Bloggertárs.

Talán mindaz, ami e blogposzt témája, nem történik meg. Bár ha Moldova Györgynek igaza van -és szerintem igaza van, mert én nem egyszer voltam szemtanúja a fent említett esetnek- akkor ennek az országnak már vége, így illúzióim nincsenek.

De talán tévedek. Talán csak túl sötéten látom a jövőt. Talán csak arról van szó, hogy a politikai közélet viharai megzavarták a relitás-detektorom érzékekőit, és hibás jelzéseket küldenek vissza a NER-hurrikán magjából. Talán túlzásokba esek. Talán rosszul látom én ezt.

Talán az öreg és megcsontosodott szellemiségű Viktor Houdini ezt semmiképpen sem lépi meg. Főleg a jelen helyzetben nem, amikor az egyébként meglehetősen szerény intellektusnak tűnő Sargentini képviselő asszony, akire jómagam egy szolid szombati vendégség ebédjéhez szükséges alapanyagok beszerzését sem bíznám rá, az újságcikkekből összeollózott, de a kormányzatra még így is rendkívül kínos és elfogadott jelentésével, többek között éppen demokrácia alapvetésének számító jogállamiság hiányával, a véleménypluralizmus, hiteles tájékoztatás, illetve a sajtó-és véleményszabadság platformjainak beszántásával szorongatja a Mester tökét, és vádolja meg őt ország-világ előtt. Most, jelen helyzetben, nem fog kockáztatni, és nem ad muníciót az ellenségei kezébe. Már eljött a fasisztázók alkonya, és minden az ő kezére játszik, bolond lenne kockáztatni. Elég egy késelő Párizsban, és máris csörög a bevétel a migráns-kasszában...s talán jogosan is, ez ügyben bármikor fogadnék rá, és meg is tettem. Talán nem ad a politikai ellenlábasainak egy ilyen magas labdát.

Talán nem.

Talán mindaz, ami itt történt nem a gonoszság, hanem a piacgazdaság és az élet farkastörvényeinek, illetve a politikai csatározás melléktermékének természetes része. A Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz, a Figyelő, a Hír tv, a Tv2, "az RTL-t megveszi nekem a Roszatom" , az M1 illetve a teljes közszolgálat, az origo, a megyei napilapok végtelennek tűnő sora, az állami (értsd: adófizetői) pénzekkel/hirdetésekkel  vastagon kitömött és felszínen tartott fidesz-szennymédia nem valamiféle NER-összeesküvés és erőszakos médiapiaci átrendezés eredményeképpen került szorongatott helyzetbe, szűnt meg, tűnt el, olvadt be, került megszállásra vagy éppen virul, terjed, mint a fertőzés, és karaktergyilkol vidáman, hanem egy átlagosan rosszul teljesítő, dohos és bűzös, kicsit sárgább és kicsit savanyúbb, de még mindig demokráciaként működő, és ezernyi gazdasági, politikai, jogi szállal az Európai Unióba ágyazott kis országnak a szomorú, szánalmas, 28 éve tartó vergődésének a lenyomata. Bár rosszul néz ki, mint az alkoholista hányása a luxushotel bejárata előtt, de feltakarítható és eltakarítható kellemetlenség. Javítható. Korrigálható.  

Demokrácia. Én hiszek ebben: Magyarország, egy demokratikus jogállam. Ha nem hinnék benne, már csatlakoztam volna ahhoz az ötszázezerhez vagy tenném, amit magyar tesz, ha a hazáját fenyegeti külső-belső ellenség. A magyarok: EU pártiak, minden felmérésben az élmezőnyben vagyunk. Széllel szemben nem lehet hugyozni, vagy nem sokáig, ezt még a felcsúti gyerekek is tudják, és az EU pénze, (ellopható és zsebekbe átcsatornázható pénze) támogatása, hitele, ereje nélkül, gyorsan előkerülnének itt a kötelek, aztán folyhatna a pártos honfivér.

Tehát, mondom, talán tévedek. Öregember vagyok, már nem nagyon értem ezt a világot, az országot még kevésbé. Mert Erdogan a mi barátunk, megmondta a Vezér. Az. A tied. Na, mindegy.

De tételezzük fel, hogy nem tévedek. Akkor viszont itt valami nagy baj készülődik.

Nos, én úgy látom, Orbán Apánk/a fidesz/a kormányzat, a NER, kinek személye egy és ugyanaz, el fogja taposni az Index hírportált. Ez a célja, erre gyúr. Megszerzi, megveszi, felvásárolja, aztán bedarálja, bezúzza, origósítja, kizsigereli, kifilézi, a maradékot pedig odadobja a macskáknak.

Az Index nem az egyetlen és nem is az utolsó, de mindenképpen a független és szabad újságírás országos szinten is legerősebb, legnépszerűbb, leglátogatottabb végvára, és ha az index elesik a "többi végvárat úgy rázza le magáról a török, mint kutya a vizet." Nem ez lenne az első próbálkozás erre, bőven érte már kormányzati nyomás és befolyásolási kísérlet korábban is a hírportált (Tóta W. 2011 interjúja szerint is, amiből balhé lett később) és azt az alapító-főszerkesztő se nagyon cáfolta, hogy az oligarchikus genyóság mindig is próbálkozott a hírportál körül.

Most viszont szintet léptek a fiúk. Ez már nem játék. Ez már vérre megy.  Olvasd el a linkelt cikket. Könnyű elveszni a tulajdonosi háló, a megszerzett jogok és az üzleti tranzakciók adok-veszek dzsungelében, -bár valójában, nem olyan bonyolult- de az a blogger, aki életében két másodpercet foglalkozott azzal a felülettel, amelynek a lehetőségeit élvezi és szellemi, erkölcsi vagy akár anyagi hasznát beszebeli, az most egyetlen másodperc alatt összefosta magát, mert a nyers lényeg tündöklő ragyogással ott virít a cikk soraiban.

A blog.hu az index tulajdona és szolgáltatása. A blog.hu az egyéni gondolatok naplószerű megjelenítésének egyik legnépszerűbb virtuális tere, e vonatkozásban szerintem a közelébe sem jut senki és semmi. A számmemóriám elég gyalázatos, de ha jól rémlik a nyitás után néhány évvel már 300.000 (háromszázezer !) blog futott rajta, ebből 25 000 aktív, és vezérblogjai/legnépszerűbb és leglátogatottabb blogjainak kb. 700 tagot számláló listája, (saját becslés) a maguk műfajában, mint önálló tartalomszolgáltatók, óriási látogatottságot, oldalletöltést, kattintást generálnak az indexnek.

A blog: rétegműfaj.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hatása ne terjedne túl azon a körön, amelyben a bloggerek és az olvasóik mozognak. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a médiapiacért folytatott háborúban, ahol minden szegmens megszerzéséért kíméletlen küzdelem folyik, a blogok is igazi politikai harci terepnek számítanak. Már 2015-ben, az Orbán-Simicska párbaj idején ki lett adva az ukáz, hogy fel kell építeni egy párhuzamos blogbirodalmat a blog.hu-val szemben, ami a politikai blogjaiban alapvetően mindig is egy, az adott kormányzattal szembehelyezkedő( !) ellenzéki-renitens közegnek számított, és sajátos véletlen, hogy az igazi felfutása éppen az Orbán-rezsim idejére esik, így elsöprő többségében -és a kies magyar valóság eseményeit látva, talán nem is véletlenül- kifejezetten baloldali/liberális/antiorbánista/NER-elllenes... blogposztok kerülnek túlsúlyba, de nem kizárólagosan. A blog.hu az a terep, ahol  a jól megírt független és szabad vélemény is helyet kaphat: nem véletlen, hogy az LMP-DK-JOBBIK-MSZP szimpatizánsok a saját blogposztjaikon keresztül, illetve a többiek blogposztjai alatti kommentszekcióban olyan elszántan ütik egymást. Nem kellenek tehát ehhez a fidesz-tálibok és fizetett trollok, akiknek egyetlen célja és feladata, hogy ha már ennyire alulmaradt a rezsim a blogtér feletti uralomért folytatott harcban, akkor legalább az értelmes párbeszédet vagy a józan kommunikáció esélyét szétzúzzák a kommentszekciókban. Kivéve pl. az olyan blogokban ahol a blogger megunta az állandó hadakozást velük, és előszűri/felszámolja a kommentelési lehetőséget, vagy az olyan blogokban, mint az Örülünk, Vincent?, ahol a blogger tűzzel-vassal kiirtotta az összeset és állandóan őrt áll...teszem hozzá, teljesen elfogadható módon és nagyon helyesen.

Ami azonban szerény javaslatomat érinti, azt nem pusztán -sőt- a politikai bloggereknek címzem.

Már mondtam: Az Index: hatalom. Ami az indexen megjelenik, az valamilyen formában mindenütt megjelenik. Oknyomozó és véleménycikkei, elemzései és tudósításai, képriportjai és videói, szakmai hírrovatai és beillesztett társoldalai, a napi “ kis színesek” és a főoldalt támogató (index 2) blogszekciója, minden érintett számára jelentenek valamit: az olvasóknak örömet/a tájékozódás lehetőségét, a médiapiac többi szereplőjének irigységet, a célba vett politikusoknak okot a gyűlöletre.

És ez a lényeg. A blog.hu mindig a rezsim bögyében volt. Már a Századvég, sok év után kiperelt elemzése is kimondta: a jobboldal is tehet a ballib bloguralomról:

Magyarországon a blogos piac hozzávetőlegesen 80 százalékát egy cég, az lndex.hu liberális és módfelett belterjes szerkesztősége határozza meg. Az Index szívóhatásának következmé­nyeként az elmúlt nyolc évben a blogszolgáltatók közötti verseny gyakorlatilag megszűnt, a talpon marad felületek közéleti véleménybefolyásoló képessége leszűkült

Érdemes alaposan elolvasni a vs. cikkét arról, mennyire érzékeny és fontos kérdésként hivatkoztak az elemzésben a fidesz médiamunkásai a blogokra:

"nagy jelentőségű, a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság fokmé­rőjeként is működő felületként határozza meg a cég."

A blogok szabadsága a sajtószabadság ügyével egyenértékű, vagy azt jelentőségében meg is haladó, érzékeny politikai kérdés” – írják az elemzésben, kiemelve viszont, hogy „objektív blog nem létezik, az egyes blogokat az különbözteti meg egymástól, hogy milyen mérték­ben törekednek szubjektivitásuk elfedésére, mennyire akarnak pártatlannak látszani.”

Ez a cinizmus önmagában is gyomorforgató persze: a rezsim hóna alól kitekintve az elemzést végző nertársaknak szinte felfoghatatlannak tűnik és elfogadhatatlan, hogy léteznének autonóm, független, önálló személyiséggel és természetadta, neveltetés és szociokulturális közeg alakította, saját integritással bíró emberek, akik nem a pártok által kiásott lövészárokmentalitás szerint rendezik be az életüket, és gondolataikat nem az aktuális pártpolitikai utasításnak rendelik alá. A függetlenség, a szabadság, az autonóm személyiség/online hírportál/bárki és bármi: halálos és esküdt ellenség, aki veszélyesebb, mint a például jól azonosítható balliberális tálib, mert irányíthatatlan, kívülálló, és döntéseiben saját akarattal bír. 

A blog.hu ilyen értelemben, a rezsim ellenfele. A blog.hu az Index tulajdona. Ha az Indexet elkapják -értelemszerűen ő a nagy vad, a többi csak járulékos siker- a blog.hu-t is elkapták. Ahogy elkapják az indavideót, az indafotót,... a teljes indaszolgáltatást, és abban a pillanatban megszerzik a blog.hu-hoz tartozó teljes adatbázist is, az összes indapassal, az indapassokhoz tartozó összes e-mail címmel, azonosítóval, felhasználóval.

És az összes bloggal. Mindegyikkel.

Ha már az övék, szabadon dönthetnek az Index sorsa felett.

1. Eljátszhatják azt, hogy piaci okokra hivatkozva a tuljadonosi kör felszámolja a céget: a politikai támadások menetrendszerűen megérkeznek úgyis, de majd lehet hivatkozni arra -ha például az Origo és az Index is azonos tulajdonosi körbe kerülne- hogy portfolió tisztitás keretében az egyiket megszüntetik: két ilyen nagy látogatottságú, de azonos imidzsre épülő (lásd Echo Tv-Hír Tv párhuzam) online portál fenntartása nem indokolt. Alapból kirúgnak mindenkit, és az index összes társoldalát bezúzzák a virtuális darálóban. Természetesen a blog.hu-ra sem lesz szükség,  megy a levesbe. Nagyon kilógna a lóláb, de még a lóláb fasza is, ha a pusztán a blog.hu politikai blogjait törölnék le: minden blogposzt pusztulni fog. Film, gasztronómia, barkács, animáció, építészet, képregény, állat, dekor, kis színes, humor, lélekbúvár, utazó, helyi témák,...minden megy a levesbe. 

2. De maradhat a látszólagos szabadság is. Az indexet origósítják, figyelősítik, és az azonnal kirúgott régi újságírók helyét például örök kollaboránsokkal, megfélemlített médiamunkásokkal, a rezsim talpnyalóival, kiszolgálóival, rokonaival, hű pártkatonáival, nyuszi barátaival és üzletfeleinek rokonaival töltik fel. A szerkesztőség megkapja a napi parancsot a Lendvay utcából, és végrehajt, lóvé a zsebbe, fényes szelek, sej a mi lobogónkat. Ebben az esetben talán még a blog.hu is maradhat: de azok a blogok, amelyek eddig uralták a címoldal blogketrecét és az index 2-őt, soha többé nem jutnak címlaphoz. Ez utóbbi gyakorlatilag virtuális kivégzést jelent, ezt minden blogger tudja. A helyükre a reszimszolgák blogjai lépnek, napi 24 órában rettegve a migránsoktól, Brüsszeltől, Merkeltől, Sorostól, bárkitől, akire a NER rámutat.

Bloggertárs. Látod, végül csak eljutok a javaslatig is.

Én, innen a blog.hu peremvidékéről, azt javaslom neked, hogy villámgyorsan kezd elmenteni, lementeni, átmásolni az összes blogposztodat, szövegszerűen, az összes képpel, videóval, linkkel, forrással, vesszővel és kérdőjellel együtt, ha eddig ezt nem tetted volna meg, vagy eleve nem valami szövegszerkesztőből írtad eddig és töltötted be az adminfelületre a posztjaidat. Készíts képernyőfotót a blogod címoldaláról, ments el minden apróságot, ami a munkád nyomát őrzi.

Minden betűt, minden képet, minden inda-oldalról, akár visszamentve is, ha az eredeti kép nem lenne meg a gépeden.

Nyilván nem könnyű a linkek által jelölt cikkeket is elmenteni, de tedd meg, amit meg tudsz tenni: egy napon talán a te virtuális fiókod lesz az, ahonnan ezeket az írásokat elő lehet venni, mert az eredeti online oldal már sehol sem lesz elérhető.

Talán a te blogod lesz a történelem egy adott pillanatának lelkiismerete és emlékezete.

Én rengeteg blogot olvasok. Szeretem. Tanulni lehet belőle, szórakoztat, és némelyik sokkal igazabb képet ad egy társadalomról, mint bármiféle elemzés: érzékeny témákat boncolgatnak, az élet minden területét átölelik. És vannak blogok, amelyek mögött irgalmatlan mennyiségű munka, idő, energia, tudás áll: a blogger gyakorlatilag hivatásszerűen űzi ezt a szabadidejében, elképesztő mennyiségű olvasmány-filmanyagot begyűjtve, felhasználva, vagy az internet minden szegletét feltúrva cikkek, elemzések, tanulmányok után. Rénézésre némelyikben benne van a fél élete. Vagy az egész. Félreértés ne essék, az aktuálpolitikai blogok megőrzése is fontos -virtuális emlékezet és archívum, hű lenyomata egy korszaknak és az eseményeknek, de ez szinte nem is említhető egy napon azokkal a blogokkal, ahol a blogger majdnem lexikonokat és enciklopédiákat lealázó módon gyűjti egybe a tudást, akaratot, erőt, új gondolatot. Egyszerűsítem: vajon mennyi munka van a Vietnámi háború, a Lemil, a Filmbook,  a Hét tenger blogposztjaiban?

Én hasonló munkastílusban dolgozom, kötetnyi információt mazsolázva, tudom miről beszélek. Kicsit nehezebb műfaj, mint orbánkurvanyázni három sorban, és várni az index címlapot meg a trollokat.

És mi van azokkal a blogokkal, amelyet 10 éve ír a blogger, vagy ahol a szerzők a átkeltek a határokon, és világ minden tájáról adnak hű képet az adott országról és egyben Magyarországról? Mennyi tanulság van ezekben a blogposztokban, örök mementóként szolgálva?

És ha holnap megpróbálsz bejelentkezni, de elutasító üzenet, és egy üres oldal fogad?

Mit teszel akkor bloggertárs?

Persze igazad van. A Népszabadságnak, a Magyar Nemzetnek is elérhető az archívuma, és a régi origós cikkek is bejönnek, meg ott vannak a szerzői jogok, meg az izé, meg a bigyó, admin-tulajdonos-szellemi termék, barátfüle. Mintha érdekelné bármi is ezt a bandát, aminek az erkölcshöz, joghoz, tisztességhez, becsülethez, etikához köze van. És vajon meddig élnek az archívumok? Gondolkoztál már ezen? Vajon meddig marad ez így? Vagy nem eszik olyan forrón a kását?

Akkor jó. Ha nem eszik olyan forrón, akkor majd együtt nevetünk a felesleges aggódásomon, ezen az elfogult, túlzó, nyilvánvalóan nagykovácsi Soros ügynökös-ballibsi bérrettegésen, és örülünk majd, hogy mégsem jöttek el a zord idők.

Ámen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr6314253077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöldi László 2018.10.11. 14:35:13

Fordítva gondolom. Az Indexet naponta 650 ezren látogatják, a mögötte lévő blog-hálózatot még 800 ezren. A marketingesek 1,4 millió látogatóval teszik nyereségessé az Index-portfóliót. A pőre Index jogilag kikezdhetetlen, a bloghálózatot azonban elfelejtették jogilag körülhatárolni. Ha a KDNP-s tulajdonostárs ráteszi kezét az utóbbira, akkor a 650 ezres Index már nem lesz nyereséges. Közvetve tehát kivéreztethető. Üdv.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 16:17:35

@Zöldi László: Zöldi úr. Hibátlan érvelésnek tűnik. Sőt. Ha az ön adatai helytállóak, akkor kikezdhetetlen érvelés. Az a gond, hogy itt már a tulajdonosi háló illetve a jogok birtoklása feletti mezőre tévedek, amelyhez a posztban is belinkelt cikknél is alaposabban kéne ismernem a hátteret...soha nem írok olyan témáról, amelyben ingoványos talajon mozognék. A renomé, ugye. :-) Az ön verziója is beüthet. Nagyon remélem, hogy mindketten tévedünk, és egyik sem valósul meg.

libernyák 2020.08.04. 12:37:38

Bár - alaposabban megnézve a blogodat, ami egyébként informatív (mindenhez link van!) és hasznos, látszik hogy igazi lokálpatrióta vagy - annyira talán mégsem kéne gratulálnom.

Ehhez te is hozzátettél a magad részét, nemcsak azzal, hogy 2010-ben a Fideszre szavaztál, hanem feltehetőleg azt követően is, és éveken keresztül elsősorban (bár nem kizárólag!) a fideszes narratívát toltad.

Mivel? Az ilyen cikkekkel (zordidok.blog.hu/2017/09/13/a_fasisztazok_alkonya), azzal, hogy azt állítottad, hogy Magyarországon minden rendben, demokratikus jogállam van, és általában, azzal, hogy jobban utáltad a "balliberálisokat", mint a Fideszt, elfogadva azt, hogy a 2002-10 közti kormányzásra való mutogatás elég ahhoz, hogy valaki kormányozzon.

Érdekes módon csak a 18'-as választás után kezdtél el erősen szembehelyezkedni a Fidesszel, amikor már veszélyben érezted a blogodat és Nagykovácsiban is a Fidesz le akarta cserélni a nem eléggé engedelmes polgármestert, amikor már te konkrétan érezted a Fidesz szorítását.
Épp ez a "fiúk" módszere: egyesével "végzik ki" az ellenzéki vagy független, velük szemben akár csak egy cseppet is kritikus személyeket, orgánumokat, csoportokat és azt használják ki, hogy a többség csak akkor kapja fel a fejét, amikor már a barátai vagy ő maga kerül sorra.
Ahogy Gyurcsány írta (eddig soha nem szavaztam rá, de sajnos igaza van):
"Ha csak védekezel, meghalsz. Ha csak magadat véded, egyedül maradsz és meghalsz. Ahogy történt az a CEU-val, a színházak függetlenségével, a szabad iskolával, az MTA-val, a kifeszített melóssal, a független sajtóval. Aki csak magát védi, az feladja a másikat. Aki egyedül hagyja a megtámadottat, az elárulja azokat, miközben maga is szabad préda lesz, mert ő is egyedül marad, amikor majd ő következik a sorban. Így ölnek meg bennünket egymás után. Ha hagyjuk. "

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.04. 13:33:06

@libernyák: "...Érdekes módon csak a 18'-as választás után kezdtél el erősen szembehelyezkedni a Fidesszel,..."

:-))))

"..amikor már veszélyben érezted a blogodat..."

:-)))))))

"... Nagykovácsiban is a Fidesz le akarta cserélni a nem eléggé engedelmes polgármestert,..."

:-))))))))))))

No, akkor, javasolnék én valamit. Amennyiben időd, energiád, kedved és lehetőséged van rá, és valóban érdekel ez a dolog, úgy a blog jobb oldali menüjében találsz egy linkgyűjteményt, "Viharzóna: politika odakint és idebent" címmel, (de a talán A fasisztázók alkonyára is onnan jutottál el) és akkor majd meglátod az igazságot.

Egyetlen dologban azonban valóban nem tudok segíteni: én igaz liberális vagyok (nemzeti-keresztény-konzervatív liberális vagy csak simán polgár/hazafi/demokrata...de az is lehet, hogy csak egy szabad, gondolkodó ember, amilyennek apám nevelt), aki mindig elmondja a véleményét

az adott témával kapcsolatban

és soha nem állok be/nem álltam be/és nem fogok beállni a lövészárok háborútokba.

Ha olyasmit találok, amiért dicséret és elismerés illeti az Orbán-rezsimet: én le fogom azt írni, és dicsérni fogom őket. (gyakorlatilag a teljes zempléni blogposzt sorozat erről szól, de a Isaac Nathan Bloom visszaforgatja az idő kerekét is, ami pl. a népszavazásról...van még ilyen)

Ha olyasmit találok, amit dicséretesnek vagy elismerésre méltónak találok az ellenzék/orbán-fóbiás/kormánykritikus/NER-ellenes szabadcsapatok tevékenységében: én le fogom azt írni, és dicsérni fogom őket. Ilyenből tucatnyi van, de az egész blog tömve van rendszerkritikus megjegyzésekkel, ezekbe szinte bármelyik blogposztba bele lehet futni, ha az adott témában értelme van.

Ha pedig rugdalni és ütni kell őket, -akármelyik oldalt- én rúgni és ütni fogom őket: na ebből van rogyásig.

Egyszerűsítem. Vagyok/voltam én már fasiszta, náci, rezsimszolga,...ha éppen olyasmit írtam, ami nem illeszkedett a "libernyák" fősodorba.

És ugyanezzel a lendülettel vagyok/voltam sorosista, libsi-bolsi hazaáruló is, ha olyasmit írtam, ami nem illeszkedett a NER-fősodorba és elvárásba.

Te garatuláltál nekem ehhez a poszthoz...majd elolvastál egy másikat, ami miatt már nem annyira akarsz gratulálni.

Sajnos mi, igaz liberálisok, igaz szabad emberek, igaz polgárok és igaz hazafiak már csak ilyenek vagyunk. Nem ahhoz igazítjuk a véleményünket, hogy mi az aktuális elvárás. Tudok neked erre egy egészen friss -és nem általam írt- párhuzamot, valakitől, akinek a blogját követem, és akit tisztelek... (fogalmam sincs ki az illető) de az biztos, hogy legalább ketten már vagyunk.

elegemvan.blog.hu/2020/08/04/elegem_van_hogyan_tovabb

Így van ez, és nem másképp.

"Ahogy Gyurcsány írta (eddig soha nem szavaztam rá,..."

Én viszont igen, én szavaztam rá anno. (én ebben az országban már mindenkire szavaztam) Sőt, elismerésemet fejeztem ki iránta...egy olyan blogposztban, ahol ugyanazzal a lendülettel elküldtem ütöttem a kis védencét, akit annyira megvetek és gyűlölök, hogy még a nevét sem írom le. Na, ebből hámozd ki az igazságot, hogy akkor most hova húzok, melyik lövészárokban állok. Neked sajnos, nem lesz ez egy könnyű feladat, azt hiszem.:-))

zordidok.blog.hu/2020/02/04/die_niederlage

Csak egy ötlet: írd be a blog keresőjébe, hogy "én szavaztam az szdsz-re..." és akkor kidobja az összes olyan találatot/blogposztot, amelyben az ún. pártreferenciáim állnak/álltak az elmúlt 30 évben, mikor-kire-miért szavaztam.

Segítek: én igaz liberális vagyok. Te talán liberó, libernyák, liberopata, álliberális, libsi...mert ez nem ugyanaz, mint a Liberális, és én ezt igen gyakran hangsúlyozni is szoktam, minden megnyilvánulásomban.
Igaz. Szabad és független embernek lenni: nehéz és magányos dolog. Egyszerűbb lenne az életem, ha együtt üvöltenék valamelyik Nagy falkával, vagy ész nélkül lőnék mindent és mindenkit, ami-aki a "túloldalon" áll, és akkor nem kéne bizonytalankodnod, hogy gratulálj-e valamihez, hiszen biztos lehetnél benne, hogy itt minden a szád íze szerint való, mint egy facebook véleménybuborékban.

Ha ez a világ megvalósul- és látom nap nap után, hogy szinte kivédhetetlen- az lesz az a pokol, ami a végromlásba dönti majd ezt az országot (ez is index címlapos volt, nem olvasókat gyűjtök)

zordidok.blog.hu/2017/09/04/partos_honfiver

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.04. 13:47:06

@zord íjász:

Ha szabad és független ember vagy, akkor eleve nem lehetsz igazi liberális.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.04. 14:02:20

@MAXVAL bircaman közíró: Igaz liberális, Iván. Azok kivétel nélkül mindannyian, szabad és független emberek. Nem is lehetnének mások. Az egyik következik a másikból. Magyarán: normális, civilizált emberek, akik nem igazítják az álláspontjukat az elvárásokhoz...akkor se , ha ez másoknak/a hatalomnak/bolgár FSZB ügynököknek nem tetszik.

De te ezt nem érted. Ne erőlködj.

libernyák 2020.08.04. 15:22:57

@zord íjász: Ahhoz gratuláltam, hogy jól láttad, mi fog történni, az általános tevékenységedhez nem tudok. Azt szintén tisztelem, hogy nem akarod, hogy az önkormányzati szintre túlságosan beszivárogjon a politika.

Elsősorban a viharzónát olvastam el, és épp abból jött le az, amit mondtam: ezen cikk óta szinte minden magyar politikai posztod bekategorizálható "fideszellenesként", míg korábban inkább "ellenzék-ellenes" posztokat írtál - mondván, hogy a Fidesz csak a magyar ellenzéknek köszönhetően van hatalmon - és a legtöbb fidesz-kritikus posztod is inkább "ezt azért mégse kéne, fiúk" jellegű volt.
Egyszerűen a hangvételed változott meg, és erre nem látok jobb magyarázatot, mint az, hogy a Fidesz közel került ahhoz, hogy elvegyen valami(ke)t, amelyek neked is értékesek.
Ezt te magad is bevallottad 2019-ben:
"Túl sok kompromisszumot kötöttem így is, túl sokszor hallgattam, amikor beszélni kellett volna, de talán az lett volna a legjobb, ha nem szavazok többször is a fideszre, hol egyéniben és listán is, hol megosztva a szavazatomat más párttal. Oké, mondjuk 2010-ben szerintem erkölcsi kötelessége volt mindenkinek bárki másra szavazni, mint a balliberális oldal, de ha tudom, hogy ez lesz a vége, hát inkább elmegyek kirándulni aznap. Kicsit túltoltuk. Ez van. Azóta sokszor próbáltam jóvátenni, de nulla eredménnyel, -vagyunk így ezzel néhány millióan- ráadásul olykor egyet is értettem a lényegével annak, amit mondtak. "

Abban, hogy liberális vagy, nem vagyok olyan biztos, annyi világos, hogy elfogadod a liberális demokráciát és a liberalizmus néhány nagyon fontos alapelvét. Ezért nem kéne nagy dicséret járjon - bár Magyarországon sajnos sokan tagadják ezeket az elveket, szóval talán mégis.

Nem neveztelek fasisztának, nácinak, vagy rezsimszolgának, annyit mondtam - és ezt továbbra is fenntartom - hogy a Fidesz-narratívát sok témában erősen toltad, ezzel és a szavazataiddal (vagy legalábbis azok egy részével) is hozzájárulva a kormánypárt újabb kétharmadaihoz, amely kétharmadokat csak és kizárólag a hatalmuk bebetonozására, politikai haszonszerzésre használtak.

Itt nincs értelme beszélni lövészárok-háborúról, nem 2002 és 2010 közt vagyunk. Az egyik fél késekkel és nyilakkal, a másik géppisztollyal 'harcol': Magyarországon lényegében csak az egyik oldal az, amelyik hatalma van, amely újabb és újabb független vagy kormányellenes műhelyeket dózerol le (színházak, CEU, MTA stb.), gazdasági ágazatok felett veszi át az irányítást (patikatörvénytől a trafikmutyin és Mészároson át ezt is sorolhatnám), és most ez az az oldal, amely ellen harcolni kell, amelynek a hatalmát csökkenteni szükséges.

Ha majd nem lesz az állami apparátus minden vezetője hithű orbánista és az állam a mi pénzünkből nem támogatja súlyos százmilliókkal a kormánypropagandát, akkor lehet mondani, hogy a terep nagyjából kiegyenlített és indulhat normális politizálás, lehet 'objektívkodni' - hidd el, én is ezt szeretném, és ezt is tettem 2010-ig és még utána néhány évig, de aztán rádöbbentem, hogy ezzel a Fidesz malmára hajtom a vizet.
Az Index is próbált objektív maradni (legalábbis a többi ellenzékinek címkézett sajtóhoz képest), aztán most láthatod, hogy mire mentek vele.

libernyák 2020.08.04. 15:29:57

@zord íjász: amit te magadról próbálsz leírni, hogy szabad és független ember vagy, az nem azt jelenti, hogy liberális vagy, sokkal inkább azt, hogy polgár.
Csakhogy észre kéne venned, hogy Orbánék Magyarországán (amit 2010 óta építenek) a polgároknak nincs helyük - míg a jelenlegi ellenzék által irányított Magyarországon lenne, nem csak azért mert nem akarják elnyomni a kritikus hangokat úgy mint Orbánék (ezt egyelőre elhiszem nekik), hanem azért is, mert ha megválasztanák őket, akkor NEM IS LENNE ELÉG HATALMUK, hogy elnyomják.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.08.04. 16:02:02

@zord íjász:

Az igazi liberális az elnyomásban, az erőszakban hisz. A liberalizmus egyik alappilére ugyanis a legalizmus és a vállalkozási szabadság.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.08.04. 23:20:39

nem tudlak követni:

"a blogtér feletti uralomért folytatott harcban, akkor legalább az értelmes párbeszédet vagy a józan kommunikáció esélyét szétzúzzák a kommentszekciókban. Kivéve pl. az olyan blogokban ahol a blogger megunta az állandó hadakozást velük, és előszűri/felszámolja a kommentelési lehetőséget, vagy az olyan blogokban, mint az Örülünk, Vincent?, ahol a blogger tűzzel-vassal kiirtotta az összeset és állandóan őrt áll...teszem hozzá, teljesen elfogadható módon és nagyon helyesen."

hogy lenne helyes és elfogadható, hogy a proli csőcselék vincent a józan kommunikáció esélyét szétzúzza meg a normális párbeszédet?

libernyák 2020.08.05. 00:45:51

@tesz-vesz: Nem zúzzák szét.
Szimplán kibasszák azokat, akik floodolnak (pl. Brendel Matyi), trollkodnak, nulla érvet hoznak (pl. birca), gyűlölködnek, vagy mindenről a zsidók jutnak az eszébe, mint neked.
Ezekkel az emberekkel nem nagyon lehet normális vitát folytatni, csak hátráltatják a normális párbeszédet.

Amúgy meg sok hírportál esetében azért szüntették be a kommentelés lehetőségét, mert a kommentek többsége értékelhetetlen vagy rasszista, gyűlölködő, ráadásul még csökkentik az olvasottságot és a cikkek alatti többségében negatív kommentek elolvasása után magukat a cikkeket is negatívabban értékelik az olvasók: www.theatlantic.com/technology/archive/2014/06/internet-comments-and-perceptions-of-quality/371862/, www.nytimes.com/2013/03/03/opinion/sunday/this-story-stinks.html?_r=0

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.05. 12:48:47

@libernyák: "Itt nincs értelme beszélni lövészárok-háborúról, nem 2002 és 2010 közt vagyunk. Az egyik fél késekkel és nyilakkal, a másik géppisztollyal 'harcol':..."

A lövészárok-háborúban ez egy teljesen lényegtelen szempont, mert nem erről szól, hanem az árkokról és a nyílt szembenállásról. A lövészárok-háborúban minden, amit a másik oldal tesz (bármelyik-bárhonnan nézve): nemzetvesztés, hazaárulás, a demokrácia megbecstelenítése, korrupció, hazugság és ármány, rasszizmus és xenofóbia, sorosista-bolsevik összeesküvés vagy fasiszta diktatúra. Nincs átjárás, nincs fény, nincs józanság, nincs mérlegelés, nincs higgadtság, nincs egyensúly a tettek megítélésében, csak zsigeri gyűlölet van és vérszomj. Mindkét tábor minden eszközt bevet a másik dehumanizálására és -most még csak lelki/szellemi/morális/erkölcsi értelemben- a megsemmisítésére. A fizikai majd akkor jön el, amikor már kifogytak...kifogytatok a szóból. A Dr. Miniszterelnök Úr egy kicsit nagyobb ágyúval lő a hazai ellenfeleire, mint azok őrá (de egyáltalán nem biztos, hogy hatékonyabban veti be a fegyvereit), rá pedig nagyobb ágyúval lőnek az EU-ban, mint amivel ő vissza tud lőni. Így megy ez.

"amit te magadról próbálsz leírni, hogy szabad és független ember vagy, az nem azt jelenti, hogy liberális vagy, sokkal inkább azt, hogy polgár. "

Ha te mondod. Szerintem ne beszélgessünk rólam. Én tudom ki vagyok, tudom miről-mióta-mit és miért írok, itt van a blogon minden, és ez egy kicsit többet is elárul rólam, mint amennyit feltétlenül szeretnék. Eleve röhejes minden XIX. és XX. századi politikai/ideológiai/eszmei kategorizálás egy modern világban, ahol ezek a fogalmak masszív átfedésben működnek és senki sem ugyanazt érti alattuk, erről nagyjából 40 posztban már leírtam a véleményemet...pl ebben (a 2. és a 3. pontban)

zordidok.blog.hu/2017/06/28/nagykovacsi_rubicon

De ha beírod a blog kersőjébe, pl. hogy "fasiszta"...kiadja az összeset. Hagyjuk is.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.05. 13:10:25

@tesz-vesz: Nyugodtan bevallhatod: állandóan olvasod a Vincentet. Jól teszed. nagyon jó blog.

A blog gazdája dönt arról, kinek enged teret a saját szellemi klubjában. Erről kizárólag ő dönt, és ebbe nem szólhat bele senki: minden blogger a maga várának az ura. Ha nem tetszik neked, ne menj oda, vagy fogadd el a szabályokat, amikor írsz, vagy ne írj kommentet.

Mielőtt lyukra futnál, megkíméllek a csapdától: engem is kitiltott.
Verhetném a nyálam, mert rém szánalmas körülmények között tette meg, amikor idéztem neki a saját komájának a szavait az adott poszt kommentszekciójából, és azzal bizonyítottam, hogy...ööö...téved abban, amit állít. Nem bírta elviselni, hogy ennyire beégett, és a kommentet is törölte. Becsületére legyen mondva: az összes többi kommentemet fent hagyta a posztban(és a korábbiakat is a többi posztban), engem viszont azonnal és örökre -hosszú idő után mellesleg, bár ritkán szóltam hozzá, azt azért láttam, hogy vitának nagyon nincs helye-kidobott. 2 éve talán, meg kéne néznem, de lényegtelen.

Mire én?

Maradtam hű olvasója. Kicsire nem adunk. Belefér. "Nincs idő az egyéni sérelmeinkre, Pelikán elvtárs!" Ő így kezeli a klubját. Semmi gond. Én elfogadom a stílusát, az ő személyiségét és az emberi oldalát. Mi, igaz liberálisok már csak ilyenek vagyunk. :-) A Vincent egy kitűnő blog, kitűnő írásokkal, pusztítóan pontos kritikai észrevételekkel, gyilkos stílusban. Tök lényegtelen, hogy nem kommentelek oda, egy gonddal kevesebb. :-)

Gondolom te kevésbé tudod elengedni ezt, ahogy az összes többi kitiltott is, akinek nem marad más vigasza, mint, hogy más blogok kommentszekcióiban kurvanyázzák, köpködik, alázzák a Messzi Tündért, teljesen tehetetlenül. De ez egy ilyen játék. Blogger vagy, kommentelsz is, tudod te ezt.

libernyák 2020.08.05. 15:09:06

@zord íjász:
"A Dr. Miniszterelnök Úr egy kicsit nagyobb ágyúval lő a hazai ellenfeleire, mint azok őrá (de egyáltalán nem biztos, hogy hatékonyabban veti be a fegyvereit), rá pedig nagyobb ágyúval lőnek az EU-ban, mint amivel ő vissza tud lőni. Így megy ez."

Nem kicsit, hanem sokkal nagyobb ágyúval lőhet Orbán, és az EU-ban alapvetően nem lövészárok-háború folyik, ott kompromisszumok születnek meg. De hát csúsztatásokra, kis hazugságokra nem adunk. :)

Gyakorlatilag semmilyen, Orbánék számára igazán káros rendelkezés nem született az EU-ban (az, hogy az EP felszólítja őket valamire, nem az), viszont Orbánék ellehetetlenítik a komolyabb ellenfeleiket (lásd Jobbik és ÁSZ, Karácsony, Index).

Arról nem is beszélve, hogy az "ellenzéki sajtó" nagy része (különösen az Index) - ami mondhatni a legerősebb "fegyver" a Fidesz ellen - nem alapvetően a "baloldalon" áll a lövészárok-háborúban. 2010 előtt elég erősen kritizálták a szociálliberális kormányt is, az ellenzéket is sokszor támadják, és ha a jelenlegi ellenzék kormányra kerül, akkor már nem marad tovább az ő "fegyverük". Egyszerűen látják, hogy melyik oldal a nyilvánvalóan (jóval) "kisebbik rossz".
Az, hogy te erre vak vagy - vagy legalábbis vak voltál ("kicsit" túltoltátok), azzal magadnak kell elszámolnod.

Ami a hatékonyságot illeti, igazad van, a fideszes propagandagépezet az egyik legkevésbé hatékony a világon, de hát ez nem túl meglepő, tekintve a különbséget az "ellenzéki" és a kormánypárti sajtómunkások átlagos szellemi kvalitása közt.

Persze, biztos liberális vagy, főleg, ha komolyan gondolod ezt.
"egy rendes, igaz liberális nem akar olyan országban élni, ahol felakasztják a nemi erőszak elkövetőit. Az igazi, rendes liberális olyan világban akar élni, ahol meg is nyúzzák az elkövetőt akasztás előtt."
De nyilván annak tartod magadat, aminek akarod.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.05. 16:11:40

@libernyák: Figyelj libernyák,

"A Dr. Miniszterelnök Úr egy kicsit nagyobb ágyúval lő a hazai ellenfeleire, mint azok őrá (de egyáltalán nem biztos, hogy hatékonyabban veti be a fegyvereit), rá pedig nagyobb ágyúval lőnek az EU-ban, mint amivel ő vissza tud lőni. Így megy ez."

Nem kicsit, hanem sokkal nagyobb ágyúval lőhet Orbán, és az EU-ban alapvetően nem lövészárok-háború folyik, ott kompromisszumok születnek meg. De hát csúsztatásokra, kis hazugságokra nem adunk. :)..."

1. Intelligens emberek kihallják az írott szövegből is az iróniát, de majd észben tartom, hogy nálad az irónia módszere süket fülekre talál.
2. Én nem mondtam, hogy az EU-ban is lövészárok-háború folyik. Ezt te mondtad. Szállj vitába önmagaddal, és győzd le magad, de engem hagyjál ki belőle. Én a hazai terepről beszéltem, és aztán arról, hogy a Dr. Miniszterelnök úr milyen fegyvert használ ebben a harcban...mert te kezdtél el íjakról és késekről beszélni. Ez erre vonatkozott.

"Gyakorlatilag semmilyen, Orbánék számára igazán káros rendelkezés nem született az EU-ban..."
Ez jó hír a Dr. Miniszterelnök Úrnak, de ezt beszéld meg inkább a libernyák harcostársaiddal (bloggerek, újságírók, politikusok) akik folyamatosan azzal házalnak, hogy most aztán jól a tökére léptek az EU-ban a Mesternek, mert ragaszkodnak a jogállami normák betartásához. Dumáljátok meg egymás között ezt is, valamelyikőtöknek biztos igaza van.

"... azzal magadnak kell elszámolnod."
Ezt bízd rám, ebben a vonatkozásban sem az engedélyedre, sem a jóváhagyásodra, sem a tanácsaidra nincs szükségem.

Az Indexről kár szót ejteni, főleg azért, mert olyasmit cáfolsz, amit nem én mondtam, hanem megint csak te. Én nem állítottam, hogy az Index ebben a lövészárokháborúbana bal oldalon áll. Én ezt mondtam: "...Az Index nem az egyetlen és nem is az utolsó, de mindenképpen a független és szabad újságírás országos szinten is legerősebb, legnépszerűbb, leglátogatottabb végvára, és ha az index elesik a "többi végvárat úgy rázza le magáról a török, mint kutya a vizet." Nyilvánvalóan rendszerkritikus volt mindig, 2010 előtt is, és jelen helyzetben ez egyértelműen kijelöli a helyét a politikai mezsgyén, de az Indexet főleg azért utálja/utálta minden oldal, mert -ahogy mondtad is- mindenkit megtapos, ha kell, ha van rá ok és indok.

De ha nem bökné annyira a Mester csőrét, nem akarná 10 körömmel levadászni, szinte 1998 óta. Neki teljesen mindegy, hogy baloldali/kissé balos elhajló/liberális/független/tárgyilagosan rendszerkritikus vagy mindez együtt egyszerre, mert neki bőven elég, hogy az Index kritikus hangot képvisel, ugrál, pattog, bezavar a képbe, elbizonytalaníthatja a választóit, tehát préda.

"Persze, biztos liberális vagy, főleg, ha komolyan gondolod ezt.
"egy rendes, igaz liberális nem akar olyan országban élni, ahol felakasztják a nemi erőszak elkövetőit. Az igazi, rendes liberális olyan világban akar élni, ahol meg is nyúzzák az elkövetőt akasztás előtt."
De nyilván annak tartod magadat, aminek akarod."

Igazad van, libernyák, ez ügyben kénytelen vagyok visszakozni. Egy igazi, rendes liberális nem olyan világban akar élni, ahol megnyúznák egy nemi erőszak elkövetőjét akasztás előtt, hanem olyanban, ahol hónapokig fogva tartanák az elkövetőt egy börtöncellában, és meg is kínoznák, mielőtt megnyúznák és felakasztanák.

Most nyivákolj, kis bűnöződédelgető.

libernyák 2020.08.05. 19:50:17

@zord íjász: "1. Intelligens emberek kihallják az írott szövegből is az iróniát, de majd észben tartom, hogy nálad az irónia módszere süket fülekre talál."
Minden bizonnyal, számomra csak a dr.miniszterelnök urazás tűnt iróniának, a többi meglepő módon nem.

"Én nem állítottam, hogy az Index ebben a lövészárokháborúbana bal oldalon áll."
Igen, ebben igazad van.
De akkor megint ott tartunk, hogy a "baloldali" lövészároknak sokkal kevesebb erőforrása, pénze, paripája, hírportálja van, és nem ők azok, akik mindent megkaparintanak, hanem a hatalom - így nekik kéne a kritika fő célpontjának lennie, és nem kéne az ellenzékre fogni, hogy "miattatok szavaznak annyian a kormányra".

"Ez jó hír a Dr. Miniszterelnök Úrnak, de ezt beszéld meg inkább a libernyák harcostársaiddal"
Most épp veled beszélek, nem az általad elképzelt "harcostársaimmal', neked kéne válaszolnod arra, hogy igazam van-e vagy nem.
Attól függetlenül, hogy egyes politikusok mit állítanak, Orbán tökeit nem igazán szorongatták meg, szinte változás nélkül működtetheti tovább a maffiáját. Ez épp azt bizonyítja, hogy az EU-ban nem még nagyobb ágyúkkal lövik a magyar ellenzékiek (legalábbis szerinted ők, mert az EU-ban nem folyik lövészárokháború) Orbánékat, az, hogy Donáth és Cseh néhányszor felszólal az EP-ben, az nem éri el ezt a szintet.

Nekünk, magyaroknak kéne leváltanunk, elsősorban nem is azért, mert xyz ágazatot vagy az oktatást stb. megszállta, tönkretette, hanem azért amit te is helyesen leírtál:
"De ha nem bökné annyira a Mester csőrét, nem akarná 10 körömmel levadászni, szinte 1998 óta. Neki teljesen mindegy, hogy baloldali/kissé balos elhajló/liberális/független/tárgyilagosan rendszerkritikus vagy mindez együtt egyszerre, mert neki bőven elég, hogy az Index kritikus hangot képvisel, ugrál, pattog, bezavar a képbe, elbizonytalaníthatja a választóit, tehát préda."

csakhogy vannak sokan idióta/megtévesztett honfitársaink, akik ezt nem veszik észre, vagy rohadékok, opportunisták, ideológiai megszállottak, akik igen és ennek ellenére sem szavaznak az ellenzékre, vagy ami ennél sokkal rosszabb, a Fideszre voksolnak.

Így - a többség hallgatása mellett - hallgattatják el szép lassan a bármilyen szinten is rendszerkritikus platformokat (és így államosították a manyupot stb.). Nem azért kerültem egy "lövészárokba" bele, mert én ezt nagyon akartam, hanem Orbán intézte el a 2010-et követő néhány évben, amikor világossá vált, hogy ez az a hatalom, ami veszélyt jelent, ők azok, akiknek a kritikákat alapvetően címkézni kell - még ha van egy ügy, amelyben alapvetően egyetértenék a hatalommal, akkor is őket kell támadnom, mert különben őket erősítem, hozzásegítve őket ahhoz, hogy még több intézményt, embert daráljanak be.
""Ha csak védekezel, meghalsz. Ha csak magadat véded, egyedül maradsz és meghalsz. Ahogy történt az a CEU-val, a színházak függetlenségével, a szabad iskolával, az MTA-val, a kifeszített melóssal, a független sajtóval. Aki csak magát védi, az feladja a másikat. Aki egyedül hagyja a megtámadottat, az elárulja azokat, miközben maga is szabad préda lesz, mert ő is egyedül marad, amikor majd ő következik a sorban. Így ölnek meg bennünket egymás után. Ha hagyjuk. "

libernyák 2020.08.05. 19:54:17

@zord íjász: a bűnözők megkínzásáról és megnyúzásáról szóló nedves álmaidat pedig tartsd magadban, ha lehetséges.
De azért lenne velük kapcsolatban egy kérdésem: ha utólag - mondjuk a megnyúzás előtt, de a kivégzés előtt - kiderülne az illetővel kapcsolatban, hogy mégse követte el azt, amivel vádolják, akkor hogyan kárpótolnád? Hogyan adnád vissza a bőrét?

libernyák 2020.08.05. 20:21:20

megnyúzás után, de a kivégzés előtt

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.05. 21:19:04

@libernyák: "a bűnözők megkínzásáról és megnyúzásáról szóló nedves álmaidat pedig tartsd magadban, ha lehetséges."

Tele vagyok nedves álmokkal, lucskosakkal és szaftosakkal is, és a saját blogomon akkor és úgy adom elő őket, amikor akarom, és ahogyan akarom, és te semmit sem tehetsz ellene, és nincs szükségem ehhez sem a jóváhagyásodra, sem az engedélyedre, sem a tanácsodra, immár másodszor sem. Barátkozz meg a gondolattal, bár tudom, hogy nehéz elfogadni a partvonalra szorított libernyák vérednek, hogy eljárt felettetek és nélkületek is száll az idő, és a karaván halad.

Nem kezdek bele, és nem folytatom le itt veled a halálbüntetés pro-és kontra érvek klasszikus vitáját: van erről egy álláspontom, és emellett 250 elmentett cikkem, plusz felsorolhatatlan mennyiségű olvasásélményem és beszélgetésem az emlék- és tudástér raktáromban. Tudom mit és miért mondok, és ha majd sorra kerül, vagy az lesz a téma, felsorakoztatom az érveimet az álláspontom alátámasztására. De nem most.

A többivel kapcsolatban elmondtam, amit akartam.

libernyák 2020.08.05. 23:10:59

@zord íjász: ha azt írom, hogy "ha lehetséges, tartsd magadban", az nem azt jelenti, hogy én bármit tiltani vagy korlátozni szeretnék (bár te nyilván erre asszociálsz), természetesen a jogod megvan róla hogy fiatalkorúak kínzásáról és bőrének lenyúzásáról elmélkedj, bár ennek nem tudom mi köze van a halálbüntetéshez :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.08.12. 19:16:21

@libernyák: de szétzúzzák te agyhalott, MINDEN kicsit is eltérő véleményt kitiltanak, rengeteg embert ismerek
miért jutnak nekem mindenről a zsidók eszembe? elárulnád KONKRÉTAN te hitvány patkány? velem lehetett volna normális vitát folytatni, az egyik vincentes sérelmezte is a másik vincentesnek, hogy miért tiltott ki, mert vitáztunk éppen. csak k-ra rá kéne szólni egymás közt nekik az idióta moderátorukra.

azért szüntette meg sok magyar hírportál a kommentelést te ostoba holdkóros, még ezt se tudod, mert nem akartak felesleges pereket a nyakukba, k-ra értelmes oldalakat kéne olvasni te szemétláda, ahol nem ostoba kommentek vannak, az értlemes kommenteket kell keresni, nem a primkó szemeteken tűnödni. itt kommentelsz miközben azt harsogod hogy a kommentelés haszontalan? te szerencsétlen.

te még erre is linkeket hozol? ki a szart érdekel ez az érdektelen porszem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.08.12. 19:38:24

@zord íjász: nyugodtan lehetsz okosabb is, 10 éve nem mentem arra a szennyportálra, komoly gondok lehetnek veled ha nagyon jó blognak tartod. a dotohót is jó blognak tartod? mióta olvasod egyáltalán?

"A blog gazdája dönt arról, kinek enged teret a saját szellemi klubjában. Erről kizárólag ő dönt, és ebbe nem szólhat bele senki"

ja hogy orbán a miniszterelnök és mindenről ő dönt, ebbe senki nem szólhat bele? egészen szolgalelkű vagy. nem tetszik, nem is megyek oda, de attól még elmondhatom a véleményem?

Komment nélkül nincs demokrácia. Mert a komment közvetlen vélemény, nem pártok, vagy érdekképviselet útján torzul az információ, a tény, az érvelés, hanem személyesen, az eredeti forrásból.

Komment nélkül nincs értelme bármit is létrehozni, nem véletlen hogy a Google-n is lehet kommentelni akár egy éttermet, vagy bármilyen más helyet. Az indexes dajcs-interjú megmutatta, milyen szegényes a hivatásos újságírók agya, irritáló, hogy hagyják hülyeségeket beszélni folyamatosan, és nem kérdeznek rá a lényegre, engem pl. ezért is érdekel a komment, több ezer emberből lesz jópár értelmes, aki rámutat a hibákra, és érdekességekre, több ezer kommentelőnek a memóriája, ismerete is több jobb esetben (ezért kell igényesebb helyen olvasni a kommenteket), mint egy korrupt újságírónak, ezért imádok híroldalaknál kommenteket olvasni, eleinte nagyon érdekes volt, hogy egynémely mondatot milyen lényegretörően magyarázott meg pár kivételesen értelmes kommentelő, akár még a Mandiner híroldalán is volt az ősidőkben ilyen (ma már nem ajánlott olvasni)

Az értelmes ember kincs. Nem a hülye belterjes újságírók ezerszer elmondott udvariaskodó paneljait kell csak olvasgatni, az értelmes kommentelők nem ilyen korrupt bégető birkák, hanem szabad gondolkodók.

A részletes, igényes komment az agyunk, gondolataink egy kis szeletkéjének a lenyomata, személyiségünk egy apró része, ezért is vagyok mérges, ha port.hu egy hosszabb kommentemet törli. Persze érdemes figyelni, ki hogyan fogalmaz a kommentben, ki érvel, példálózik konkrétumokkal, ki pedig csak üres véleményt mond. Ami önmagában semmit se ér.

alapból nem szabad olyan közéleti írót olvasni, aki nem reagál a kommentjeire érdemben, mint például a félhülye kóczián péter. az ilyen ember képtelen a konstruktivitásra, önreflexióra, nem érdekli a hibái, téves állításai, így nem is akar jobb ember lenni. kinyilatkoztat, de nem gondolkodik. önmagát tökéletesnek gondolja, pedig mindenki hibázik néha, aki nem egy nárcisztikus pszichopata, az ezt tudja, aki istennek gondolja magát, azt nem érdekli a saját hibája, és a többi ember véleménye.

Az értelmes ember kincs. A kommentelő ember sokkal értelmesebb mint az olvasó ember. Az olvasó embernek csak prekoncepciói vannak a világról, vizsgálat nélkül, előre kialakított véleménye van egy átlag szavazónak, amit gyerekjáték leérvelni, mivel az üzenet, az hír erősen szór, így még én se hallok rengeteg fontos dolgot, pedig naponta ránézek a hírekre, hát még egy átlagszavazó, aki csak híradót néz jobb esetben, a kommentelő a véleményét nyíltan a világ elé tárja, ezer ellenvélemény se kezdheti ki, ha megfelelőképp eddződött már a gondolkodása, mert eleinte még van egy gondolata, amit cáfolnak, de idővel a gyakorlott kommentelő már arra is gondol egy "elmélete" kapcsán, hogy mivel cáfolnák azt mások, és milyen lehetséges magyarázatok fordulhatnak még elő.

"vincent hol a blogger tűzzel-vassal kiirtotta az összeset és állandóan őrt áll...teszem hozzá, teljesen elfogadható módon és nagyon helyesen"

a vincent nem azt mondja magáról hogy liberális? érdekes és szólásszabadság párti vagyok, mégse hiszem, hogy a köztársaság egy jó államforma. a vincentnek mindent elnézel?
milyen liberális vagy te ? te még azt is elfogadnád, ha hitler kitiltaná az ellenzéket a parlamentből? mert a vincent ezt csinálja adekvátan és arányaiban is, csak kicsiben.

a fenti dolgok miatt, hogy nem reflektál a kommentekre, hanem kitiltja, olyan pontos azért nem lehet.
nem vigasz miatt köpködöm a vincenten, csak a véleményemet modnom el! ha nem lenne elég világos, még le is írom neked.

és azt se tudom ki a k élet az a messzi tündér. a jotunder valami homokos matematikus ha jól tudom. blogger vagyok, és 200-300 kommenteket szoktam vitázni azokkal akikkel nem értek egyet. tudom azt hogy mi a komment. te úgy látszik nagyon nem.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.08.12. 22:56:55

@tesz-vesz: "...és azt se tudom ki a k élet az a messzi tündér."

Messzi Tündér=Jótündér. Én neveztem el Messzi Tündérnek, én így hívom. Angolhonban vert tanyát, onnan ír, de nem ír, hanem magyar...bár ez utóbbit rendszeresen megkérdőjelezik azok, akik...khm...nem szívlelik.

"nyugodtan lehetsz okosabb is, 10 éve nem mentem arra a szennyportálra,"

Aha. Tekintve, hogy a blogot az Úr 2009. esztendejének 9 hetében kezdték el írni, ez alapesetben azt jelenti, hogy téged már az első évben kirúgtak onnan. Ez viszont -ha elfogadom az állításodat- azt is jelenti, hogy úgy írsz róluk véleményt, hogy 10 éve azt sem tudod mit csinálnak. De ha 10 éve nem olvasod őket, -dehogynem, mindketten tudjuk, hogy olvasod, ki sem bírnád, ez bőven kiderült abból is, ahogy írsz róla- akkor honnan tudod, hogy milyenek, és mikor-kit-miért tiltanak ki? Mások mondták neked?

A véleményedet elmondhatod, de -ismétlem- abba nem szólhatsz bele, hogy a blog gazdája miként kezeli a szellemi műhelyében a kommentelést. Ha lever(t)ed ott a lécet,- és ahogy elnézem, villámgyorsan leverted- akkor a véleményedet a Vincentről csak máshol, pl. a Zord időkön mondhatod el. Így van ez.

"a hogy orbán a miniszterelnök és mindenről ő dönt, ebbe senki nem szólhat bele? egészen szolgalelkű vagy. nem tetszik, nem is megyek oda, de attól még elmondhatom a véleményem?"

Sajnos ez az Orbán Viktoros hasonlatod annyira értelmetlen, totálisan zavaros és nem ideillő, hogy további szavakat sem keresek arra, hogy ezt kifejtsem. A kommentelőkről írt kisdolgozatod szintén maga a káosz, és már a nyitómondat is abszurd sületlenség: "A kommentelő ember sokkal értelmesebb mint az olvasó ember..." Mélyről indulsz, meredeken lefelé, minden összeszedettség, logika és vezérfonal nélkül, csupa zagyvaságot összehordva.

"tudom azt hogy mi a komment. te úgy látszik nagyon nem."

Ha te mondod. :-)

Rodney_2 2020.09.23. 15:43:11

@zord íjász: "Messzi Tündér=Jótündér. Én neveztem el Messzi Tündérnek, én így hívom. Angolhonban vert tanyát, onnan ír, de nem ír, hanem magyar...bár ez utóbbit rendszeresen megkérdőjelezik azok, akik...khm...nem szívlelik."

Jótündér maga posztolta egyszer valamelyik 2018-as mivagyunkatöbbség tüntetésre menet ( a mobileszközök hátránya) hogy éppen kicsit erősebb söröket ivott a kelleténél és azt vette észre hogy az izraeli himnuszt dúdolja miközben megy éppen a tüntetésre. Fideszpropaganda dream :) Igazi jó magyar emberekkel ilyesmi gyakran fordul elő. És az utóbbi időben kb naponta ír egy posztot arról hogy a magyarok nem szeretik a zsidókat, elgázosítják őket, mert nem bírják elviselni hogy az askenáziak tehetségesebbek. Ehhez képest egyik nagyapja székely, csak éppen zsidó felmenőitől olyan agymossát kapott holokauszt témában, hogy egész életében azzal szív. Sajnos az utóbbi időben egyre gyorsulva romlik az állapota. Élesedik a verseny, hogy Gyurcsány kerül előbb hatalomra vagy ő kerül a diliházba :)))

Rodney_2 2020.09.23. 15:51:02

@zord íjász: Engem több ballib blogról tiltottak ki azért mert egyszerűen komment nélkül belinkeltem egy wikipedia cikket amely cáfolta a blogbejegyzés állításainak egy részét. Erre szokták mondani, hogy a ballib legnagyobb ellensége a valóság vagy a tények. Ez azért elég szomorú dolog. És ez megtörtént velem Jótundérnél is aki a wikipédia linkem miatti kitiltásomat úgy kommentálta, hogy nem bírja a pszichopatákat. Szar lehet neki saját magával együtt élni :)

Azzal is szembe kell nézni sajnos, hogy a politikai blogok íróinak jelentős része vagy fizetett ember, vagy szimplán elmebeteg.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.23. 17:29:51

@Rodney_2: " Erre szokták mondani, hogy a ballib legnagyobb ellensége a valóság vagy a tények."

A valóság pártállástól, ideológiától, etnikai hovatartozástól, vallástól, hajszíntől és alsónadrág mérettől függetlenül minden olyan embernek ellensége, aki propagandát és nettó hazugságokat tol. Ez nem egy balliberális jelenség, és egy-egy adott kérdésben, vagy ha úgy tetszik a hétköznapi valóságunk tükrében a kormányzat reakciói, vagy a Blog.hu kommentszekciójában a kormányzatot védő felhasználók reakciói is gyakran tükrözik ennek a megállapításnak az igazságát.

"Azzal is szembe kell nézni sajnos, hogy a politikai blogok íróinak jelentős része vagy fizetett ember, vagy szimplán elmebeteg."

Erről nincsenek hiteles információim, bár meglehetősen kétlem, hogy így lenne, viszont ehhez kapcsolódóan ennek a tegnap este felrakott posztnak az elolvasását javaslom, mert tűpontosan idevág, és egyben tartalmazza olyan adalékokat, amelyek viszont igazolhatóak és egy részében biztosan cáfolják az állításodat...nem beszélve arról, hogy nagy kedvenced, Messzi Tündér is sokat szerepel benne, bár attól tartok ideges leszel tőle:

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

Rodney_2 2020.09.23. 18:07:23

@zord íjász: A linket köszönöm, már olvastam, úgy keveredtem ide hogy a szeka blogra is belinkelted :)
Nekem nagyon meglepő volt, mert a közélet lapon szerintem nagyon egyoldalú válogatás van és rengeteg halál gyenge blogger akik ráadásul baromságokat beszélnek pl van amelyik olyan primitív kommunista hogy fáj és kb az összes posztja ott van kitéve. Vagy a Zöldi aki a saját tanítványainak írja a blogját, azért is zavarta amikor megjelent néhány idióta okoskodni. Azt hittem hogy ezek azért vannak kitéve, mert más nem is ír közéleti blogot, aztán tessék: ez a krémje. Atyaúristen :))) Vagy az 1000 leütés. A Béndek meg olyan stílusban ír hogy szerintem egy átlagos magyar diplomás sem érti meg, sem a kifejezéseket, sem a dolgok logikáját. És akkor csodálkozik hogy nem lett sikeres politikus ( a diktatúra mitatt, ja). Ehhez képest pl Birca nagyon jól és érthetően tudja összefoglalni a véleményét, belőle lehetne sikeres hordószónok vagy valami ha otthagyná az SSC-jét (azt remélem tudod hogy Asperger szindrómás (mint Newton, Einstein vagy a kis Greta), ami egy általában nagyon értelmes fajtája az autizmusnak: így kell értékelni az írásait)
Az általam ismert és olvasott blogokra írtam amit írtam, ami nyilván egy kis szelet. Azért nem főállásban blogolvasással foglalkozom. Szerintem vannak bloggerek akik a Soros környékén és az ő pénzén élve (pl dolgozik egy NGO-ban vagy a CEU-n genderkutató, stb) írják a dolgaikat, vagy valamilyen párt emberei és vannak a "függetlenek", akiknek ez a blogolás a mániájuk, mint pl az Elek Gábor. Utóbbiak egy része hát elég érdekes figura (most PC voltam). Én is gondoltam néhány hónapja, hogy indítok egy hiánypótló blogot ahol minden nap írok egy posztot arról hogy a magyarok bántják a zsidókat és hogy fasiszta diktatúra van, de rájöttem hogy ilyen már van :))) Na erről ennyit...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.23. 18:29:05

@Rodney_2: :-)) Ez egy jó és vicces komment volt - többször nevettem- , sok nagy és sok apró igazságmorzsával, és összeségében teljesen elfogadható, díjazom.

A Béndek egy nagyon értelmes, intelligens ember, és jól ír, de az kétségtelen, hogy némelyik posztjának a megértéséhez (azért ezek vannak kisebbségben szerencsére) könyvtárnyi irodalom elolvasása

és megértése

szükséges. Vagy minimum egy Bakos féle idegen szavak és kifejezések szótárral kell leülni a poszt elolvasásához. Pedig azért nem vagyok egy tanulatlan gyerek. :-)

Zöldi, Birca...leírtam a posztban. Meg az összes kommentben, amit Zöldi letörölt(rendszeresen olvastam a blogját és nagyon kultúráltan beszélgettünk, többször is elismerően szóltam róla), és minden egyéb kommentben, ami megtalálható, amikor megpróbálok a Bircával úgy beszélni, mintha ennek lenne bármi haszna és értelme. Utána általában kétségbeesek az elvesztegett időn, amit erre szántam.

Rodney_2 2020.09.23. 19:38:39

@zord íjász: Azért valahogy megértettem :) Én volt hogy direkt kitiltattam magam kedvenc blogról mert úgy éreztem, hogy túl sok időt pazarlok el ilyesmire :))) Fontos a balance. Most 2 helyen is nyomják megint a devizahitelezés témát, oda muszáj írnom mert ez életem egy része volt a banki oldalról és annyi baromságot lehet olvasni hogy szörnyű. De igyekszem leszokni :)))
Birca egyébként legalább olyan olvasott mint Béndek vagy TGM csak máshogy dolgozza fel. Én ismertem zseniális Aspergerest, 8 éves korában már értette a periódusos rendszert és kozmológiával foglalkozott. Leteszteltem és tényleg értette a dolgokat. Csak a nadrágját nem tudta egyedül felhúzni. Ezek bonyolult dolgok :)))

Bubu64 2021.02.17. 13:28:54

Most, hogy az Indexet "elkapták", kié a blog.hu? Lehet, hogy már olvastam róla, csak nem találom, hogy hol.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.17. 14:35:38

@Bubu64: A Blog.hu az Indamédia csoporté. (régen a CEMP tulajdona volt)

hu.wikipedia.org/wiki/Indamedia_csoport

Az Index és a Blog.hu: ezek ketten mindig úgy voltak egymással, mint a borsó meg a héja, hogy egy kis hasonlatot kölcsönözzek a Forrest Gumpból. Bár papíron, jogilag két külön cég volt, aktív szimbiózisban működtek együtt. A Blog.hu-t mindig is úgy kezelték, és mindenki úgy utalt rá, mint az Index tulajdonára (és szó szerint így is indult a kezdetek kezdetén, csak szétszedték két szerkesztőségre/két tulajdonosra, gondolom elsősorban üzleti megfontolásból, de állandóan együtt dolgoztak ugye, a blogok is tolták az Index látogatottságát, ahogy pl. a Totalcar is , ami szintén ott volt, de önálló szerkesztőséggel stb.

Ebben a posztban is benne van az ekkori (2018-as) fordulat, de így talán egyszerűbb:

444.hu/2020/03/31/a-kormanymedia-foembere-bevasarolta-magat-az-index-mogott-allo-kiadovallalatba

Egyébként itt van a történet lényege (ebben is van belső link) :

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

Nagyon egyszerűen: végül az Indamedia csoport vásárolta fel az Indexet. Mondhatni, hátulról kapták el a hírportált. Nagyobbra nőtt, mint a gazdatest. Egy kicsit olyan volt, mintha a repülőgép vette volna a hátára a repülőgéphordozót. De annyira, hogy konkrétan a Blog.hu bloggereit kérték fel arra, hogy töltsék meg tartalommal az Index címlapot az átmeneti időben, anno, és valóban így is történt, elég komolyan tolták a blogokat egyenesen a címlapon. (háromszor még az Örülünk, Vincent?-et is !)

444.hu/2020/08/09/annyira-nem-tudnak-mit-kitenni-az-index-cimlapjara-hogy-a-bloghu-bloggereinek-posztjaival-akarjak-megtolteni-azt

Bubu64 2021.02.17. 15:38:42

Igen, a Rugalmas elszakadást olvastam. Köszönöm.

Bubu64 2021.02.17. 15:41:06

Az utolsó 444 linket én úgy értékelem, hogy veszélyben vagytok. Egy legyintés és huss.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.24. 12:26:45

@Bubu64: Most már kicsit konszolidáltabb a helyzet, – eltelt 6 hónap – és a Blog.hu-ra szükség van, hogy a felszínen tartsa az Indexet, de benne van a pakliban az, amit mondasz. Már rég elvesztettem minden illúziómat. Nem csodálkozom semmin, ha a politikáról van szó. Megnyitom a híroldalakat, és egyetlen dolgot biztosan leszűrhetek a nap végére: nincs a gödörnek alja.
Irgalmatlan durva húzás lenne, de csak nekünk tűnne annak, nekik nem.

Bubu64 2021.02.24. 14:16:40

Remélem nem lesz ilyen, de sokkal durvább húzásaik voltak. Max. az Indexbe töltenek egy kis közpénzt. Nem tudom meddig merik feszíteni a húrt az internetes dolgokkal kapcsolatban. Csak arra lázad a nép.
süti beállítások módosítása