Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

A Kétfarkú Kutyák dobtak 9 milliót Nagykovácsinak

A játék tere 2. — Az Ebadta játszótér

2018. október 10. - zord íjász

Mottó 1.: Humorban nem ismerek tréfát. (Karinthy Frigyes)

Mottó 2.: "...Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel,
nem kartoték-adat.
Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!" (József Attila, Levegőt! c. versének részlete)

A Nagykovácsi játszótereit bemutató sorozat első részében a legnagyobbat, a falut járhattuk be, ahol a játék és a hétköznapi élet elválaszthatatlanul összeért. Ezúttal a legfiatalabb tagról, az átadás előtt álló Ebadta játszótérről lesz szó.

1.

zord indafoto 

1. A civilek, a Kétfarkú Kutya Párt és a Nagykovácsi Önkormányzat

Amikor először hallottam arról, hogy a Kétfarkú Kutya Párt játszóteret épít Nagykovácsiban, azt hittem ez valami vicc, csak én nem értem a poénját. Aztán kiderült, hogy ez teljesen komoly. 

Itt azért muszáj megállnom egy pillanatra, mert Magyarország egy olyan országgá sorvadt, ahol ha egy lepusztult tanya kerti budijára mész ki, talán még abban a tevékenységben is dörgedelmesen visszhangzik majd valami messziről bűzlő politikai kinyilatkoztatás. E kies honban -az adott cselekedet súlyától függően- a pártfegyelem megsértésének, a párt bomlasztásának, árulásnak, hazaárulásnak, nemzetárulásnak, Armageddonnak számít minden olyan tett, ami valamiféle átjárást, megbékélést, konstruktív párbeszédet akar teremteni a politikai/eszmei /ideológiai lövészárkok ellentétes oldalaira szorult felek között. Békéről szó sem lehet, Csak egyetlen egy maradhat!, mint a Hegylakóban.

Márpedig arra, hogy a politika az életünk szinte minden szegmensébe és minden vitás közéleti kérdésbe befúrja magát, számtalan példát találni. Nagykovácsiban például több, velősen konkrét bizonyíték is van erre. Én nem örülök annak, hogy ez fidesz által meggyökereztetett, állandó háborús készenlétre és karanténmentalitásra építő gondolkodásmód a magyar társadalom szerves része lett, és rombolom is, ahol csak tudom, de soha ki nem hagynék egy ilyen ziccert...márpedig abban, hogy a rezsimet rugdaló, szociális ügyekre/közéleti és környezeti polémiákra érzékenyen reagáló, tagadhatatlanul jószándékú, és mostanra gyakorlatilag egyedül sértetlenül maradt ellenzéki kispárt éppen Magyarország egyik leggazdagabb, virágzó, prosperáló, sikeres, lehetőségekkel és tervekkel teli, az újgazdag migránsok rendkívül népszerű menekülttáboraként is funkcionáló, és önkormányzati szinten bólogatva sorosozó falujában épít játszóteret, van némi potenciál.

Soha nem értettem miért hívják a Kétfarkú Kutyákat viccpártnak. Olykor egészen egyszerű eszközökkel megvalósított, de leleplező erejű és semmiféle tekintélyt nem tisztelő közterületi akcióikkal többet faragnak le a NER álarcából, mint a többi ellenzéki párt az elmúlt nyolc évben, az összes megnyilatkozásukkal, tüntetésükkel, hőbörgésükkel együtt. A netadós hisztifesztivál, az ifjúság édes dühével nolimpia-aláírásokat gyűjtó Momentum, a vasárnapi boltzár körüli botránysorozat, vagy éppen a politikai korrupcióval összefonódó oligarcharendszer pökhendi, arrogáns, lekezelő, mindenen és mindenkin átgázoló fosztogatásait bemutató hírfolyam sem mentette meg ezt a szerencsétlen országot a harmadik kétharmadtól, szerintem viszont nem akad olyan ember, aki előtt ne sejlene fel akárcsak egy rövid és ragyogóan tiszta pillanatig az abszurd, rémisztő magyar valóság a fidesz propagandagépezet által kreált ködfüggöny mögött, amikor

Személy szerint tehát, én a politikai paletta ellenzéki oldalára sorolt -bár egyes szereplőit/pártjait tekintve szerintem egyértelműen a fidesz fizetési listáján megtalálható- söpredéken sokkal jobban tudok röhögni, mint a Kétfarkúakon. A Kétfarkúak vérkomolyan viccelnek, a többi ellenzéki párt véresen komolytalan. Jó, ez utóbbiak engem átvertek, de ez az én bajom, én az SZDSZ-től a Fideszen át a Jobbikig, mindig így járok. A lényeg az, hogy amit a politikai/morális/szellemi/erkölcsi és választási értelemben is teljesen szétalázott, megsemmisített, leszalámizott, felvásárolt, szuicid, egymást és önmagukat is mocskoló ellenzékinek nevezett szörnybanda művel, az egy olyan tréfa, amelyhez ezt a humortalan, mosolytalan, mogorva és begyepesedett rezsimet állandóan nevetséges kényszerhelyzetbe hozó Kétfarkú Kutyák pazar akciói sem érhetnek fel. 

2. A játszótér összehozza a gyerekeket...is

Az Ebadta játszótér létrejöttében, ebben a minden részletében pozitív és sikeres projektben a fideszes vezetésű/többségű önkormányzat

  • egyrészt hibátlanul tudott együttműködni a közös cél érdekében a helyi civilekkel, ami többnyire jól illeszkedik a profiljába és imázsába, mert a civil élet (20. pont) itt nagyon erős és hatékony erőnek számít, amit nem árt észben tartania a döntéshozóknak,
  • és kimondva-kimondatlanul közösen tolta a szekeret a Kétfarkúakkal is, tehát egy, a NER-ben ellenségként aposztrofált politikai mozgalommal, ami már kevésbé tekinthető szokványosnak.

Ez utóbbi ugyanis, ismerve a soros pártállami utasításra feltartott kezekkel reagáló önkormányzati hozzáállást, meglehetősen sajátos kibújás a NER ölelve ölő karjai közül, amely még átvitt értelemben sem tűr efféle rebbelliót.

Bár ha hozzávesszük, hogy az önkormányzat milyen lelkesen biztatta az elmúlt hónapokban a  nagykovácsi polgárokat az Ökotárs Alapítvány által gründolt, Az év fája szavazáson való részvételre, akkor talán nem is olyan meglepő ez a békülékeny, de semmiképpen sem direktben megvalósuló összedolgozás a Kétfarkúakkal. A csodálatos, vén hársfát az Öregiskola nevezte be a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány adományait és az elhíresült norvég pénzeket is mozgató civil szervezet zöld játszóterére. Mondom ezt azért, mert a versenyt évről-évre meghirdető Ökotárs Alapítvány az pontosan az az Ökotárs Alapítvány, amely az elsőként szenvedte el igazán mélyen a NER bosszúhadjáratát. A látványos erődemonstrációval megtartott házkutatás, és az azt követő karaktergyilkos médiahadjárattal ötvöző akció még azokat is elborzasztotta valószínűleg, akik semmiféle illúziót nem tápláltak a rezsimmmel kapcsolatban: a sárga földig megalázott, megszégyenített, meghurcolt alapítvány kálváriájából, ahol a vegzatúráról még a bíróság is kimondta, hogy törvénytelen volt, mindenki tanulhatott valamit a jövőre nézve. Viszonylag ambivalens érzés lehetett ezek után a helyi fideszeseknek buzgólkodni a templomkert hársfájának győzelméért. Ennek a Gazdi pribékjei által meggyötört alapítványnak a szelíd és jószándékú pályázata nyilván megszépítette számukra a múltat. Ebben nem kis segítségükre lehetett, hogy annak idején, utólag a Miniszterelnökség tüntette ki (!)  a Móra Veronika által vezetett Ökotárs Alapítványt. Nagyon nehéz egy seggel két lovat megülni, de mint látható -a közhiedelemmel ellentétben- nem lehetetlen. Az Ökotárs egyszerre lehetett a rezsim célkeresztjében, odakint, tehát az országos politika harcmezőin, és ugyanakkor felhasználható szövetséges most, a falu hírnevének öregbítésében, idebent, Nagykovácsiban, a fideszes faluvezetés nota bene! a rezsim elkötelezett szavazóinak számára is. Csak nekik fütyürészve félre kell nézniük, mintha mi sem történt volna korábban. A hársfa, valamint a lakosság zöldtudatosságát játékosan erősítő verseny legyőzte a párthovatartozást, pártreferenciát. Az Ebadta játszótér pontosan ugyanezt az eredményt hozta.

A Kétfarkúak is csóválhatják a farkukat Nagykovácsiban, amennyiben a jelenlétükből mindenki profitál: gyerek, felnőtt, közösség, párt, politika, pártpolitika. Zene. Fújjátok meg a harsonákat.

De az Ebadta játszótér megépítése még egy másik ellentétet is elsimított ideiglenesen: A helyi Civilek Nagykovácsiért Egyesületnek (Cinke), a neve is felbukkan a kérelmező levelében, ami ismerve a helyi döntéshozók/fideszesek/polgármester és az egyesület/az egyesület támogatói közötti feszült viszonyrendszert, (pl. Nagy Üzlet) valószínűleg nem tűnt túl csábító ajánlásnak az önkormányzat felé...de ez is simán belefért.

Ideális esetben, egy jó ügy valóban egymás mellé tereli az embereket, és ilyenkor elmosódhatnak a politikai/eszmei/ideológiai határok a közéletben különböző érdekeket képviselő felek között. A civilek, az önkormányzat, a Kétfarkúak is szeretnének egy klassz játszóteret: a siker közös, és ezúttal biztosan jó helyre áramlik pénz. Szövetségesek. Normális helyeken, ez így működik. Ez még nem Hódmezővásárhely, ahol a fideszbukta után a településen újfajta kommunikációs stratégiára kérik a híveket, és ezt ki is mondják, házon belül. Mindenkinek jár egy őszödi beszéd. Nagykovácsiban szerencsére szelídebben fújnak a fényes szelek. Még. Egyelőre.

Vajon az örökké éber, szaglászó, tálib lelkületű rezsimszolgák örülnek ennek? Ki nem szarja le.

3. Az Ebadta játszótér 

A Kétfarkú Kutya Párt  úgy döntött az április választások idején, hogy nem száll ringbe a Ki tud nagyobbat hazudni arról, hogy mennyit költött a kampányára? című összpolitikai versenyben. Ehelyett meghirdette a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alap-ot, amelynek során 150 millió Ft-ot osztott szét teljesen komoly és teljesen komolytalanul komoly projektekre az ország huszonnnégy sarkába. Ennek egyike volt a Nagykovácsiban létesítendő Ebadta játszótér. A projektre 9 millió (9.362.074 !) Ft-ot adományoztak, ami egy egészen kimagasló összeg egy ilyen közösségi tér létrehozásának sikeréhez. A tételes elszámolás listája szerint, -legördítve, alul, ott van az Ebadta játszótér is feltüntetve,-  mások projektjei sem jártak rosszul: Magyarország legőszintébb és legönzetlenebb politikai pártja az esélytelen hatalomváltók (ellenzéki kommunikációban: szavazatelszívó fidesztámogatók) nyugalmával fordította hasznos célokra a kampányra szánt pénz nagy részét. Visszaforgatta azt a közösségek hasznára. Rákaptak a drogra, mert meghirdették a második fordulót is, december 19-ig pályázhat, aki akar.

Nagykovácsiban három, az önkormányzat által működtetett játszótér van: egy a Sebestyéndombon, egy az Arany János utcában, (Apraja-Nagyja játszótér) és egy a Zsíros hegyen (Csillagfürt Park). Természetesen mindegyik külön poszt lesz, de elöljáróban és ide kapcsolhatóan annyi a lényeg: mindhárom nagyon messze esik az Ófalunak attól a részétől, ami az Ebadta játszótér közvetlen, és gyalogosan jól használható vonzáskörzetét jelenti. Egy kisgyerekkel -pláne többel- eltalicskázni az Ófalu hátsó traktusából a legközelebbi Apraja-Nagyja játszótérre, talán egészséges sétának számít, de valószínűleg nem kifejezetten szórakoztató és elég kimerítően időigényes is, oda-vissza. A helybéli anyukák tehát, összedugva a fejüket az apukákkal, 2017 január 3.-án, az ötletgazda aláírásával, írtak egy szívhez szóló levelet Kiszelné Mohos Katalin Polgármester Asszonynak, amelyben előrukkoltak az ötletükkel: létesítenének egy játszóteret, mert efajta közösségi térben hiányt szenvednek a környéken. Megnevezték a helyet is, és vártak a válaszra, amely viharos gyorsasággal megérkezett.

2017 január 26.-án a testületi ülésen megszavazták az előterjesztett elvi döntést a támogatásról.

"...hogy Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatával (a továbbiakban: Önkormányzat) együttműködve és civil összefogással játszóteret szeretnének kialakítani az Ófalu területén. Véleményük szerint fejlesztési célterületnek az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló, 03 hrsz-ú, 4000 m2 összterületű ingatlan lenne a legalkalmasabb, azon belül is a Telki út Kossuth Lajos utca felé eső háromszög alakú terület. A helyszín kiválasztásakor figyelembe vették a különböző korcsoportok mozgás- és játékigényét, a megközelíthetőséget, a területi adottságokat valamint a területek tulajdonviszonyait. 

Nevezett kérelmét megvizsgálva megállapítható, hogy elképzelései illeszkednek Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének azon célkitűzéséhez, amellyel kiemelt figyelmet kíván biztosítani a gyermekeknek. A kérelem támogathatóságát alapozza meg továbbá, hogy a Képviselő-testület 116/2016. (X. 20.) számú határozattal elfogadott Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program pályázata szerinti Ördögárok tanösvény nyomvonala is itt haladna el, valamint a terület hasznosításával kapcsolódhat a közeli Békás-tó tájrehabilitációjához is. 

A 03 hrsz-ú ingatlanon eredetileg – az 1960-es években – a település első un. törpe vízműve létesült, melynek talajvíz kútjai mind a mai napig megvannak. 

Tényállás: 

A tárgyi, nagyértékű, közel 4000 m2-es ingatlan, 2015-ben került az Önkormányzat tulajdonába ingatlancsere, illetve rendezés címén. A terület HÉSZ szerinti övezeti besorolása Településközponti Vegyes Vt-3, ahol közfunkció megvalósítása esetén akár 50 %-os beépíthetőség is megvalósítható lenne, a kutaknak – havária (vészhelyzet) esetére történő – megtartásával. 

Jelen körülményeket megvizsgálva játszótér kialakítására a tárgyi ingatlan – mintegy 800 m2-es területén, a mellékelt képen ábrázolt – délkeleti, patakparti részét tartjuk a legkedvezőbbnek, a lakótelkek melletti gyalogosút biztosítása mellett. Így a Telki út menti sáv fennmarad a további hasznosításra, pl. park kialakítására, felnőtt sporteszközök telepítésére, illetve a kutak további használhatósága is biztosított. Sikeres pályázás esetén, pedig a tanösvény belterületi szakasza közvetlen, forgalommentes gyalogoskapcsolatot teremt a főtérrel. 

A játszótér létesítése az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 1. melléklete alapján nem építési engedély köteles, de természetesen a játszóeszközöknek megfelelő minősítéssel és teljesítménynyilatkozattal kell rendelkezniük. Ugyanakkor a biztonsági zónák kialakítása, valamint a növénytelepítés miatt a kertészeti terv elkészíttetése szükséges. A költségvetés pedig egy koncepcióterv alapján becsülhető meg. A fent említett korábbi döntéseknek megfelelően az Önkormányzatnak is el kell készíttetnie a teljes ingatlan hasznosítását tartalmazó tervet. 

Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a Polgári Törvénykönyv 6:589.§-a rendelkezik a közérdekű felajánlásról, mely szerint, „ha valaki kötelezettséget vállal arra, hogy általa meghatározott közérdekű célra ingyenesen vagyoni szolgáltatást teljesít, megállapíthatja azokat a feltételeket, amelyek szerint a szolgáltatást a meghatározott célra kell fordítani, és kijelölheti azt a személyt, akinek javára a szolgáltatást fordítani kell.” 

Ennek alapján az Önkormányzatnak a felajánlóval/felajánlókkal a későbbiekben közérdekű kötelezettségvállalásra irányuló szerződést kell kötni. Közösségi jellegére tekintettel az elkészült játszóteret át kell adni az Önkormányzatnak, melyet követően a kihelyezett játszóeszközök szükséges karbantartása, esetenkénti felújítása és a park fenntartása, ideértve a szemétszállítást is az Önkormányzat kötelezettségévé válik. 

A fent nevesített közérdekű kötelezettségvállaláson túl a játszótér kialakításának lépései, az ezzel kapcsolatos kötelezettségvállalások együttműködési megállapodás formájában is rögzíthetőek. 

Az együttműködés jogi formájáról és tényleges tartalmáról a Képviselő-testület a játszótér kialakításával kapcsolatos koncepcióterv és költségbecslés birtokában tud megalapozott döntést hozni..."

2.ebadta_jatszoter_terkep_feliratokkal.jpg

Az Ebadta játszótér az Ófalu végén. Könnyű megtalálni: a Templom tér felől érkezve, végig kell haladni a Kossuth Lajos utcán, aztán elérve a Kőkeresztet balra fordulsz.

Nem ez volt az első ilyen jellegű, játszótér létrehozását eredményező civil-önkormányzati együttműködés a falu történetében: Csillagfürt Park is ilyen volt hosszú éveken át, a Bencsik-éra építészeti aranykorában, amíg végül idén, az önkormányzat kizárólagos gondoskodása alá került. A testületnek tehát van /volt előképe ebben: tudja mit vállal. Az amorf földrészlet értéke alapból ∼20 millió Ft-ot ér, és mivel a játszóterek lebontása nem mutatna jól egyetlen sajtóbeszámolóban sem, ezért -kis jóhiszeműséggel és bizalmi befektetéssel- ezt nyugodtan tekinthetjük végleges döntésnek is: az önkormányzat kimagasló értékű támogatása jelentette a projekt alapját, amiért elismerés illeti őket. A nagyértékű telek megbontásakor, a játszótér területének kiszakításával tehát mérhetően nagy pénzösszegről mondtak le, pedig a pénz még ebben a gazdag faluban is mindig kevés.

A pozitív döntés után, úgy dőltek a dominók, hogy azt bármelyik civil egyesület/civil közösség megirigyelhetné. A magas gyereklétszám tekintetében (16. pont) messze földön híres Nagykovácsiban, mindenki azonnal a projekt mellé állt, a szervezők pedig magas fokozatra kapcsoltak.

  1. Az ötletgazdák megalakították és bejegyeztették a Nagykovácsi Ófaluért Egyesületet, annak rendje és módja szerint  márciusra már összedobták a facebook oldalát is, és közzétették a hitvallásukat, elképzelésüket és terveiket a jövőre nézve.
  2. Március 17.-ére (képletesen szólva) a zsebükben volt a Kétfarkú Kutya Párt kampánypénz tékozló 9 milliója.
  3. Március 30.-án elkezdték a földmunkákat.
  4. Április 6-án már telepítették az első játékokat.
  5. A NATÜ (Nagykovácsi Településüzemeltetés) kaszálta nekik a füvet.
  6. Az Önkormányzat engedélyezte számukra a vízvételezést a központi hálózatról, a Széchenyi Ödön önkéntes tűzoltó egyesület pedig adott nekik kölcsön tűzoltófelszerelést, hogy a játszótérre telepített fűzfaalagutat/fűzfabarlangot (is)  folyamatosan locsolni tudják a tűzcsapról.
  7. A Civil Majálison is kampányoltak, hogy a a játszótér befejezéséhez hiányzó 2-2,5 millió forintot összegyűjthessék.
  8. Május 8.-án meghirdették a Vegyél egy fát! akciójukat, amely a játszótér fásítását célozta meg:

 15 lelkes és nagylelkű patrónus jelentkezését várjuk! 16 db előnevelt, nagy méretű fát terveztünk kiültetni a játszótérre, hogy minél előbb árnyékot adjanak. Ezek megvételére keresünk támogatókat - magánszemélyeket, cégeket. A támogatók emlékplakettet kapnak, valamint az adományozók neve kikerül egy-egy táblára az adott fa mellé. Alább csatolom a tervet, erről kiválaszthatjátok mely fát szeretnétek megvásárolni (a konkrét vásárlást természetesen intézzük, az árakat lentebb megtaláljátok). Egy felajánlást már kaptunk (dió), a többi fa keresi gazdáját. Fásítsuk be a játszóteret! Köszönettel, a Nagykovácsi Ófaluért Egyesület csapata

Acer platanoides - korai juhar 2 db 32000.-/db
Carpinus betulus - gyertyán 2 db 28000.-/db
Cercis siliquastrum - júdásfa 1 db 27000.-
Fraxinus angustifolia ssp. pannonica - magyar kőris
3 db 38000.-/db
2 db 26000.-/db
Fraxinus ornus - virágos kőris 2 db 26000.-/db
Malus baccata 'Dolgo' - díszalma 2 db 28000.-/db
Platanus x acerifolia - platán 1 db 57000.-

A pénzgyűjtési akció keretében összehoztak 1 millió Ft-ot (474.000-et a fákra), és csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy maga a polgármester családja is beszállt a vásárba, egészen konkrétan a legdrágább platánfát vásárolva meg. Nem lehet tehát passzivitással megvádolni a támogatókat: régi tapasztalat faluszerte, hogy a nagy energiákat és anyagi ráfordításokat igénylő közösségi beruházásoknál (önerős/önkormányzati csatorna-járda-útépítés stb.) a kezdeti tömeges lelkesedés hamar visszaeshet, ha nem ütik folyamatosan a vasat, de sokszor még az sem elég, így végül minden ilyen megmozdulásnál a "kemény mag" tartja a felszínen a folyamatot, munkában, pénzben, időráfordításban, míg végül a célegyenesbe fordulva visszahozzák a lemaradókat is, és összejön a szükséges támogatás az adott projekt kivitelezésére. Ahogy elnézem, itt ez a helyzet nem állt elő: ami ritka.

A dolog végül annyira jól sikerült és előrehaladt állapotba került -nem ért véget, mert a kertészeti munkák,  a finomítás még hiányzik- hogy le kellett zárni a majdnem teljesen kész játszóteret, amíg az hivatalosan átadásra nem kerül: az ideiglenes állapotú/nem befejezett játszóteret ugyanis állandóan használták, ami magában hordozta a balesetveszélyt. Elég sűrűn sétáltam erre, különösen mostanában a Rákóczi utca felújítása miatt, (+160 milliós buli, és az egyik legnagyobb gyűjtőutat érinti, külön poszt lesz) és egyszer sem tudtam itt úgy elmenni, hogy ne lettek volna benne rohangászó, kúszó, mászó, hintázó gyerekek. Valóban elég kínos nyitány lett volna, ha valamelyiket a terep teljes kialakítása és a játékok végső ellenőrzése előtt baleset éri, de mostanra talán konszolidálódott a helyzet: a szülők mintha megfogadták volna az intelmet. Mivel a Rákoczi utcai óriásberuházás gépei, gréderei, markolói, teherautói is itt héderelnek a játszótér közvetlen szomszédságában, arra tippelek, hogy megvárják míg a végéhez közeledő felújítás után mindenki levonul innen. Mégiscsak látványosabb és elegánsabb, egy szépen elsimított, rendezett környezetű játszóteret megnyitni, mint ezt a sitt, sóder-kavics és földhalmokkal övezett jelenlegi közösségi teret. Ami késik, nem múlik. (frissítés: 2018. December 12.-én megnyitották)

Szép lett. Szép lesz. Le a kalappal az Önkormányzat, a Kétfarkúak, a civilek előtt. Összedobták.

3.ebadta_jatszoter_jatekok_2.jpg

A játékok. A kép forrása a Nagykovácsi Ófaluért Egyesület facebook oldala

4.ebadta_jatszoter_fak.jpg

A fák. A kép forrása a Nagykovácsi Ófaluért Egyesület facebook oldala.

5.6.7.8.9.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.

A teljes képgaléria, több fotóval, ide kattintva megtekinthető. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr1514290417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.10. 20:12:03

Ki az, aki ennyi szöveget elolvas manapság?
Persze a szponzorálás azt jelenti, hogy reklámmal fizetnek valamiért.
Na de ki volt kötve, hogy hány karaktert kell írni ? :-)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.10. 20:20:48

@TanBá: Borzasztóan szeretném tudni, hogy miféle szponzorálásról meg reklámról beszélsz, de aztán rájöttem, hogy ezt semmiképpen nem tudnád megmagyarázni, mert szerintem még te sem érted, amit írtál, így lemondtam az élvezetről.

dare 2018.10.10. 20:33:50

Elnézegetem a képeket, és nem értem az egészet.
A minap láttam egy 40 millióból épült játszóteret, ami közel se volt ekkora.
Akkor ezt most így hogy?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.10. 20:38:21

@dare:
1: Elképzelhető, hogy van rá logikus magyarázat, de ehhez ismerni kéne a részleteket (játékok száma, típusa, gyártmány,) Ez egy olyan műfaj, amelynek határa a csillagos ég.
2. A játszóteret a Tiborcz-Garancsi-Mészáros Játszótérépítő és Felújító Zrt. építette, baráti áron.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.10. 20:48:53

@zord íjász:
Játszótért ad a Kétfarkú -> Cserébe kap reklámot
(Tudod a névtelen adományok korszaka leáldozott már régen)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.10. 21:02:01

@TanBá: Most kedves leszek hozzád. Jesszusom. Jesszusom, ezt ne. Gondold át újra.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.10. 21:12:39

@zord íjász:

ZombiJézus fan vagy? :-) Akkor már érthető, hogy miért nem érted.
Gyógyulj ki ebből a kényszerképzetből és akkor felhomyályosulsz :-)
Ne és ezt a vicces karikatúrát láttad már a kétfarkúakról?
m.blog.hu/er/erkolcstan/image/ketfarku_teszt_eredmenye.jpg

ételizésítő 2018.10.11. 04:17:16

@zord íjász:
Pedig neki van igaza.
Ráadásul Nagykovácsi pont egy nagyon rászoruló település, nyilván.

Mondjuk megtanulhatnál magyarul (játékokat telepíteni - számítógépes játékokat raktak oda?), mert mondjuk írni is, pl. dátum számjegye után ragozáskor nincs pont.
Stb., stb.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 06:25:10

@ételizésítő:
1. Lényeglátó komment, ezért aztán érdemes volt fárasztanod magad.
2. Azt pedig, hogy kinek és miben van igaza, kizárólag te tudod eldönteni, nem is vitás, bár szinte le vagyok döbbenve a visszafogottságodon. Blog.hu szerte tolod a gyalázkodó, sértő, beteges, az adott bloggert vagy a többi kommentelőt becsmérlő kioktató szösszeneteidet, amikor merev részeg vagy, kaptál is múltkor a kiteljesedett orcádra a Lemilen, amikor bemerészkedtél a nagyfiúk közé, és olyasmibe trollkodtál bele, amiről gőzöd sincs.
3. Szeretném, ha összeállítanál egy listát/könyvecskét/enciklopédiát az összes általam esetleg elkövetett helyesírási hibából, elütésből, majd ezt bőrkötésben, díszdobozban kiadnád. Zabálni fogja a nép.
4. Elárulom neked: lehet telepíteni a játszótéri játékokat. Ez egy teljesen hétköznapi és bevett szófordulat. Ezenkívül kirakhatják, felállíthatják, beépíthetik, megépíthetik, összeszerelhetik, felhúzhatják, kihúzhatják, besüllyeszthetik....attól függően, hogy milyen játék, milyen játszótér, és milyen közegbe kerül. Én ezt a szót használtam rá, mert ez illet ide, és arra, hogy milyen szavakat használok a blogomban, nem tőled fogok engedélyt kérni.
4. Csak szólok: ez nem trollnak való vidék. Ott van a blog fejlécében a figyelmeztetés, és az egyetlen módosítás benne, hogy két és fél éve már nem alkalmazok előszűrést, de a többi ma is áll.
5. Ajándék link onnan. Mindent tudsz.

index.hu/kultur/korrektor/2013/04/02/naci/

Fülig José 2018.10.11. 07:25:57

@ételizésítő: "Pedig neki van igaza."
nekem meg úgy tűnik, téged fizetnek karakterre... lefokoztak éjszakássá, hernyógörény?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.11. 07:42:05

@zord íjász:

Az a gondod, neked is, meg itt sokaknak, na meg főként a Kétfarkúaknak, hogy túl komolyan veszik saját magukat. Nem értik a viccet, csak a sajátjukat, másét már nem.Nagyon régen ismerem őket és hát nagyon alaposan le is lettek tesztelve általam. Hülyék. Nem vicces értelemben, hanem tényleg azok.

"
Kétfarkúak
2018. február 03. - IGe

Volt egy esetleges "értelmes pártszövetséget" - nem csak farokból, de párból is jobb az egynél a kettő - egyeztető párbeszédem a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal, PDox időszámítás szerint 42 017 júliusában, de aztán egy hét után rájuk untam és otthagytam őket. .... Kavartam azért ott némi vihart, mert utólag perekkel, meg ezzel azzal fenyegetőztek .... aztán már nyílt vitára akartak csak kihívni ... ezen röhögtem egyet. ..."

Ilyeneket sem értettek, hogy mint:

Választási ígéreteink (örök élet, ingyen sör, hegyeket az alföldre) összhangban vannak. Sőt mi ki is tudjuk egészíteni minden magyar, RÁNK szavazó, kap egy Galaxist! -reális és megvalósítható állampolgári juttatással.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 08:27:05

@TanBá: "Az a gondod, neked is, meg itt sokaknak, na meg főként a Kétfarkúaknak, hogy túl komolyan veszik saját magukat."

Komoly témákról, komolyan szoktam beszélni. Nagyon komoly témákról, nagyon komolyan. Ebben az országban nem tudod eléggé komolyan venni magadat, mert amikor azt hiszed, hogy most már nagyon komolyan vetted magadat, belefutsz egy olyan hírbe, amit feldolgozni sem tudsz, annyira durván komoly. Ettől én még kimondhatatlan cinizmussal tudok önmagamon is röhögni, ebben a blogban is megtettem, nem egyszer. Még ebben a posztban is.

2. "Nem értik a viccet, csak a sajátjukat, másét már nem." :-)))) Kapásból kioszthatnálak, de minek fecséreljem erre múló életem drága perceit: nem érvelsz, kinyilatkoztatsz. Jó, hogy ennyire ismersz engem, de látom a Kétfarkúakat még jobban. Nem is akarlak megzavarni ebben.

Azért azt engedd meg nekem, hogy én mégis úgy gondoljam, eléggé vicces gyerekek ők és értik a humort...nem véletlen, hogy ez a humortalan, mosolytalan, mogorva és begyepesedett rezsim (na, hol olvashattad ezt?) ennyire utálja őket.

tamask 2018.10.11. 08:30:27

Szép, szép, de Nagykovácsi egy burzsuj település, ahova a dúsgazdagok költöznek a budapesti zsúfoltság elől.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.11. 08:44:00

@tamask:
ja-ja, pontosan .... és ami a lényeg:
20Km-re van csak a Kétfarkú vezér lakhelyétől.
Közúton. Légvonalban 12-15 km.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.10.11. 08:50:04

@zord íjász:

Jómagam írtam. Minden röhejes dolgot nem írtam le velük kapcsolatosan, de néhányat azért megemlítek benne. (nem ez a ényege az írásnak, hanem a PÁRTHATALOMMENTES DEMOKRÁCIA modell rövid leírása.

vilagnezet.blog.hu/2018/02/03/ketfarkuak

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 08:55:16

@TanBá: "Légvonalban 12-15 km."
1. Jaaa, értem már, akkor őt láttam múltkor itt leszállni.
2. Mi a retkes lófasz köze van egy közösségi összefogással megépült játszótérnek ahhoz, hogy a Kétfarkúak vezére (:-))) vezére, ezen beszartam) hány km-re lakik Nagykovácsitól? Gondolod azért adták a támogatást, mert a vezér idehozza majd a gyerekét játszani? Légvonalon át? 15 km-re? Kezeit előrenyújtva, piros fürdőgatyában, piros köpenyben hasítja majd az eget, hátán a kölökkel? (fogalmam sincs van-e gyereke, és nem, most nem is nézem meg)
3. Ha a Kétfarkúak összes szimpatizánsa Nagykovácsiban lakna, az sem számítana. A civilek pályáztak, a civilek nyertek, de ha a Nagykovácsi önkormányzat nem ad nekik egy 20 milliós telket támogatásként, akkor a hajukra kenhették volna a 9 milliójukat, és abban biztos lehetsz, hogy a helyi önkormányzat...khm...khm...nem kifejezetten Kétfarkú szimpatizáns.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.11. 09:04:21

@zord íjász:
PolgárCivilElvtárs elvesztette a humorérzékét.
Kérem keresse meg vagy vásároljon újat! :-)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 09:09:44

@TanNé: Gondolod, hogy lemerült az elem az iróniadetektoromban? Megnézem. Bár a kommentjeid alapján ez a műfaj nem az erősséged, szóval van némi sansz arra, hogy csak menekülsz. De ha nem így van, hát ezt benéztem. Belefér. :-)

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.11. 09:13:30

@zord íjász:
Aham. Csendőrtegezés módszertanát alkalmazod a humorban.
Mitől menekülnék? Bogozd már ki ezt a szálat, légyszi!
Csak aztán meg ne panaszkodj utána, hogy esetleg túl sokat és számodra kellemetlen dolgokat írok.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 09:33:29

@TanNé: "Csak aztán meg ne panaszkodj utána, hogy esetleg túl sokat és számodra kellemetlen dolgokat írok."

Ettől azért valahogy, valamiért, annyira nem reszketek.

"Csendőrtegezés módszertanát alkalmazod a humorban."
Ezt így még nem láttam leírva -semmi gondom vele- de gondolom a csendőrpertura gondolsz. Üdv az internet veszélyes vizein. Én szinte mindig a "tegezés módszertanát" alkalmazom a kommentszekcióban, kivéve amikor a facebook-on kommentelőkre reagálok itt. A blog.hu kommentszekciójában egészen elvétve fordul elő, hogy valakit magáznának, ez nem az a terep. Vagyunk így néhány százezren, akik ezt a "módszertant" űzzük. Ha azt hiszed, hogy én magázni foglak, csalódni fogsz.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.11. 09:35:55

@zord íjász:
Előbb azért vedd be a reggeli Cavinton adagodat! :-)
"Mitől menekülnék? Bogozd már ki ezt a szálat, légyszi! "

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 09:40:15

@TanNé: Nincs mit kibogoznom rajta, azért nem reagáltam rá. Egyértelmű, hogy mire vonatkozik. Ha irónia volt: benéztem. Ha nem irónia volt: akkor csal magyarázkodsz azzal, hogy ironizáltál. Mit bogozzak ki? Teljesen lényegtelen off.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.11. 09:44:46

@zord íjász:
Hát akkor ezt "megdumáltuk" - ennyi-
Illetve majd eldönti az olvasó közösség.

Egyébként hogy értsél. Legyengített hülyeségeket írok jellemzően, amelyről az emberek könnyen felismerik, hogy az. .... de ez által megtanulják legyőzni és felismerni a valóban veszélyes manipulációkat is. Ez a bemutatkozásom a fő blogomon:

"Világnézet egy pamfleteket író szabadgondolkodó vallás alapítója szemszögéből. Aki Isten teremtőjének a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakuttynak a prófétája és Zeusz haverja. Itt a nevetés a legfőbb szentség mert a Bölcs és a Biztos eltűri. Aki meg nem elég bölcs hozzá, azt remélem bosszantom. Elsődlegesen egyes vallásokban és ideológiákban lévő kettős mércék, gyűlöletek, gyűlölet keltések, átverések, önellentmondások és butaságok ellen emelem fel a szavamat. Ismeretterjesztéssel és sok humorral iróniával. Továbbá a tudás és a kételkedés erejét hirdetem tanításaimban. A judeo-keresztény bibliában leírt SátánIsten, Jáhve, ZombiJézus rajongókat, de rajtuk kívül a Xenu és a csak egy Istent -nincs Isten - tagadó ateizmus fanokat is kérem, ne szemeteljék össze az oldalt beírásaikkal."

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2018.10.11. 09:56:37

Amúgy meg, teljesen komolyan.
Frankó ez a játszótér.
Nieeekem teeeeetszik.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 10:00:39

@TanNé: Kívánok sok sikerélményt az önként vállalt küldetésedhez.

2018.10.11. 10:52:31

Ilyen téma ilyen terjedelem tényleg indokolatlan, ki a jóistent érdekel tizenezer karakterben egy új játszótér? Legyen róla húsz fotó meg egy bekezdésnyi szöveg, aztán annyi, ez így öngyilkos küldetés, a kutya se olvassa el.

2018.10.11. 10:53:44

@TanNé: te meg azt gondolod, hogy kurva frappáns és okos vagy, de igazából ezt csak te gondolod.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.11. 11:13:40

@Kolompár Magneto:
Azt gondolom és tudom is magamról, hogy egy félművelt ember vagyok.
... de manapság már azt is nehéz elérni.

klenium 2018.10.11. 11:41:01

Olyan szépen vitatkoztok a semmiről. A hosszú cikknek legalább lehet értelme. De ennek?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 12:42:08

@Kolompár Magneto:"... a kutya se olvassa el."
:-))) Ha te mondod.

kalandfereg 2018.10.11. 13:19:49

Ez a Kétfarkú tök rendes!
Játszótér szegény nagykovácsiaknak!

Következő akcióként javaslom a hasonlóan sanyarú helyzetű Rózsadomb játszóterekkel való kisegítését.

Viszont a burzsuj vidékieket, főleg Kelet-Magyarországot, akik amúgy is folyton szem előtt vannak, és magas PR-potenciállal rendelkeznek, teljesen jogosan hanyagolják.
...Ja, bocs, mégsem, a nyomorgó Felcsút azért bekerült a látókörükbe.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 13:28:58

@kalandfereg: Bárki pályázhatott, aki akart. A legelmaradottabb térség előtt is nyitva állt a lehetőség. Ott van a link a posztban: görgesd végig ki mindenkinek osztották szét ezt a 150.000.000 forintot.

Celtic 2018.10.11. 13:34:05

@Iván Gábor IGe: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Hogy minden egyes blogba bekommenteled, ahol feltunik az MKKP neve, az mar tobb, mint faraszto :(

Nem akarsz valami ujat irni ? Vagy legalabb ne kommenteld/trackbackeld be mindenhova :(

Celtic 2018.10.11. 13:36:15

@TanNé: Nem kellemetlen, csak marhasag. Tul sok, az igaz.
Konkretan fosod a szot, csak koherencia nincs sok benne. Tenyleg olyan, mint a fos: sok, de tartalom nelkul

Celtic 2018.10.11. 13:38:20

@zord íjász: Ne zavard ossze tenyekkel, lecci.

arckönyv 2018.10.11. 13:52:05

remélem nem kell majd visszabontani

FF 2018.10.11. 13:52:42

A körúton állt egy telefonfülke. Ajtaja sűrűn nyitódott-csukódott. Az emberek megtárgyalták ügyes-bajos dolgaikat, fölhívták a lakáshivatalt, megbeszéltek egy találkát, pénzt kértek kölcsön a barátaiktól, vagy féltékenységükkel gyötörték kedvesüket. Egy idős asszony, miután visszaakasztotta a hallgatót, egyszer nekidőlt a készüléknek és sírt. Ilyen eset azonban csak ritkán fordult elő.
Egy napsütéses nyári délutánon a fülkébe lépett a költő. Fölhívott egy szerkesztőt, és így szólt:
– Megvan az utolsó négy sor!
Egy piszkos papírszeletről felolvasott négy verssort.
– Jaj, milyen leverő! – mondta a szerkesztő. – Írd át még egyszer, de sokkal derűsebben.
A költő hiába érvelt. Hamarosan letette a hallgatót, és eltávozott.
Egy ideig nem jött senki, a fülke üresen állt. Aztán megjelent egy javakorabeli asszony, feltűnő kövér termettel, feltűnő nagyságú keblekkel, nagy virágos nyári ruhába öltözötten. Ki akarta nyitni a fülke ajtaját.
Az ajtó nehezen nyílt. Először nem is akart kinyílni, de aztán hirtelen kivágódott úgy, hogy valósággal visszalökte az utcára a hölgyet. A következő kísérletre az ajtó olyan módon válaszolt, hogy az már rúgásnak is beillett. A hölgy hátratántorodott, és nekiesett a postaládának.
Az autóbuszra várakozó utasok odacsoportosultak. Kivált közülük egy aktatáskás, erélyes fellépésű férfi. Megpróbált benyitni a fülkébe, de olyan ütést kapott az ajtótól, hogy hanyatt esett a kövezeten. Mind többen és többen gyűltek oda, megjegyzéseket tettek a fülkére, a postára és a nagy virágos hölgyre. Egyesek tudni vélték, hogy magas feszültségű áram van az ajtóban, mások szerint a nagy virágos hölgy meg a cinkosa el akarták rabolni a készülékben levő érméket, de idejében lefülelték őket. A fülke egy ideig némán hallgatta oktalan találgatásukat, aztán megfordult, és nyugodt léptekkel elindult a Rákóczi úton. A sarkon éppen pirosat jelzett a lámpa, a fülke megállt és várt.
Az emberek utánanéztek, de nem szóltak semmit; minálunk semmin sem csodálkoznak, legföljebb azon, ami természetes. Megjött az autóbusz, elvitte az utasokat, a fülke pedig vidáman ballagott végig a Rákóczi úton a verőfényes nyári délutánban.
Nézegette a kirakatokat. Elácsorgott a virágüzlet előtt, egyesek látták bemenni egy könyvesboltba, de lehet, hogy összetévesztették valaki mással. Egy mellékutcai italboltban felhajtott egy kupica rumot, aztán végigsétált a Duna-parton, és átment a Margitszigetre. Az egykori kolostor romjainál meglátott egy másik telefonfülkét. Továbbsétált, aztán visszafordult, végül átment a másik oldalra, és tapintatosan, de kitartóan szemezni kezdett a túlsó fülkével. Később, amikor már sötétedett, belegázolt egy virágágyba a rózsák közé.
Hogy éjszaka mi történt a romoknál, mi nem, azt nem lehet kideríteni, mert a szigeten rossz a közvilágítás. De másnap a korai járókelők észrevették, hogy a romok előtti fülke tele van dobálva vérvörös rózsával, a telefonkészülék pedig egész nap tévesen kapcsolt. A másik fülkének akkor már hűlt helye volt.
Ő pirkadatkor elhagyta a Szigetet, és átkelt Budára. Fölment a Gellérthegyre, onnan hegyen-völgyön át a Hármashatár-hegy csúcsára kapaszkodott föl, aztán leereszkedett a hegy oldalán, és nekivágott az országútnak. Soha többé nem látták Budapesten.
A városon kívül, a Hűvösvölgy utolsó házain is túl, Nagykovácsi községtől azonban jóval innen van egy vadvirágos rét. Akkora csak, hogy kifulladás nélkül körbe tudja futni egy kisgyerek, s olyan rejtve él a magas törzsű fák közt, mint egy tengerszem. Túl kicsi még ahhoz is, hogy valaki lekaszálja; ennélfogva nyár közepén már derékmagasságig nő rajta a fű, a gaz meg a virág. Ez az a hely, ahol a fülke letanyázott.
A kirándulók, akik erre vetődnek vasárnaponta, nagyon megörülnek neki. Kedvük támad megtréfálni valakit, aki még az igazak álmát alussza, vagy eszükbe jut hazatelefonálni, hogy tegyék a lábtörlő alá az otthon hagyott kulcsot. Belépnek a fülkébe – mely kissé rézsút dőlt a puha talajon –, s miközben az ajtón utánuk hajolnak a hosszú szárú vadvirágok, fölveszik a telefonkagylót.
A készülék azonban nem ad vonalat. Ehelyett négy verssor szólal meg a telefonkagylóban, olyan halkan, mintha hangfogós hegedűn… A bedobott pénzt a készülék nem adja vissza, de emiatt még senki sem tett panaszt.

kalandfereg 2018.10.11. 13:59:58

@zord íjász:
Köszi, megnéztem, nagyrészt visszavonom.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.11. 16:59:53

@Celtic:

Az a légyege, hogy fárraaaaadjjjjjjjj:-)
Egyébként ez a sláger a témában, de nem ez fő gond:

Kétfarkú Kutya Párt teszt és bukta
erkolcstan.blog.hu/2017/07/28/ketfarku_kutya_part_teszt_es_bukta

Hanem ez:

"Esetleg fontos lehet: Nem akarunk FŐ FAROK lenni és a másik farkot, de a kutyát sem csóválni. Amolyan csendes társ pozíció a nekünk való. Van egy kiszélesített demokrácia modellünk, ami sikerre viheti választásokon a kétfarkúakat. Sokan vágynak ugyan is egy félig vicces, de még is komoly és kivitelezhető programra is. Az mi tudnánk adni.

Választási ígéreteink (örök élet, ingyen sör, hegyeket az alföldre) összhangban vannak. Sőt mi ki is tudjuk egészíteni minden magyar, RÁNK szavazó, kap egy Galaxist! -reális és megvalósítható állampolgári juttatással.

Semmi hatalmat a pártoknak. Közvetett helyett, közvetlenebb törvényhozást. A pártok csak vitázhatnak és előkészíthetnék a törvényeket, de azokat tíz, vagy százezrek szavazhatnák meg, akik pártoktól függetlenek. ... El akarjuk érni, hogy ameddig átmenet van a közvetettből a közvetlenebb demokráciába, addig is az országgyűlésben minden szavazás titkos. Tilos és súlyosan büntetendő a frakciófegyelemből elvárt, vagy elrendelt szavazási rend."

ezt meg nem lehet elégszer leírni. .... persze csak addig, ameddig nem lelek egy pártot, ami fel is vállalja.

haXXXor 2018.10.11. 19:47:38

Tényleg indokolt ehhez a hírhez ez a karakterszám? :( Képeket megnéztem, szép... Ha a kétfarkú egy komolyan vehető párt lenne még talán egy ikszet is megérhetne.

Erről jut eszembe egy sztori: idei választás előtt jelentkeztem a kétfarkúakhoz segítőnek. Annyit írtam megjegyzésként, hogy én nem tudok azonosulni velük de szívesen segítenék másokon (hasonló eseményeken). Azóta is várom a válaszukat :D Na ennyit ér a kétfarkú (is)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.11. 21:15:11

@haXXXor:
"Tényleg indokolt ehhez a hírhez ez a karakterszám?"

1. Igazad van. Szerintem is túl rövid lett. Egy sor információt kihagytam belőle, de már bánom.
2. "Azóta is várom a válaszukat :D" Közölted, hogy nem tudsz azonosulni velük. Mégis mire számítottál, kitüntetésre? Persze, hogy nem hívtak vissza. Egyetlen párt se hívott volna vissza.

kolomparlole1114 2018.10.11. 21:30:22

@TanBá: Nem sajnálom tőlük, megdolgoztak érte. A többi párt miért nem tud a lopáson, hazaáruláson, képviselői zsíros állások halmozásán kívül valamit felmutatni a nép érdekében is? Ez a pár milla amibe a játszótér került legalább nem stadionra meg helikopterezésre ment el. Az egész hazaáruló parlamentet kivezényelném ilyeneket építeni 8-4-ig. És nem ám úgy mint a munkahelyükre be nem járás, ha nem jelennek meg az előírt közmunkán, akkor 30 ostorcsapás.

kolomparlole1114 2018.10.11. 21:32:45

Még pár ilyen akció és elérik hogy a saját zászlójuk alatt egyesítik az egész baloldalt + közepet. Lehet hogy nem nagyívű megmozdulások, de 1. sok kicsi sokra megy, 2. ezeknek marad látszatja, nem úgy mint a sorosozásnak meg a közpénzlopásnak, 3. ez a kicsi is fényévekkel több mint amit bármelyik párt az elmúlt 8 évben fel tudott mutatni.

kolomparlole1114 2018.10.11. 21:37:03

@kalandfereg: A rózsadombon se a burzsujcsemeték játszanának egy ilyen helyen, mert az nekik túl proli, ők a saját farmon csapatják a mini elektromos ferrarival.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.12. 06:00:05

@kolomparlole1114: Egyetértek. Maximálisan.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.12. 08:10:48

@kolomparlole1114:

1988-1989 ben 1,5 sorkatona voltam és politikai kiképzést kaptam.
Van annyi eszem és rálátásom, hogy tudjam, hogy mi a kétfarkúak legfőbb baja, persze csak az érdemeik mellett és azt elismerve. Ezért is fordultam hozzájuk segítő szándékkal. Segítő szándékom fő eleme ez volt, amit meg is fogalmaztam a memoár posztomban:

"Sokan vágynak ugyan is egy félig vicces, de még is komoly és kivitelezhető programra is."

Pont emiatt szinte beindult egy belső szakadás a jelenlétem (csak netes) miatt, ami addig is megvolt, csak én jobban felszínre hoztam. Hirtelen nagyon nagy támogatottsága lett a felvetésemnek, hogy kellenének komoly témák is, ami miatt komoly szavazók is rájuk szavaznának.

Ezt is felmértem előre, hogy ebből pártszakadás lehet, és éppen ezért tettem olyan javaslatot, ami ezt elkerüli. Tehát ne a Kétfarkú párt váltson irányt, hanem csak szövetkezzen egy testvérpárttal. A Párthatalommentes Demokráciáért, Egyik Pártra Sem Párttal. Ugye ez is vicces eléggé már a nevében is. Akárcsak a F.MPSZ(volt Fidesz) -KDNP irány lehetne akár a a 2/3 os győzelem is ezzel a taktikával....

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.12. 08:24:56

Ja és a mi párlogónk egy üres karika. Tehát nem nyomnánk el a Kétfarkúak kutyus jelképét sem a szavazólapon.

haXXXor 2018.10.12. 13:04:13

@zord íjász: Ja értem, ez így megy :D Oké. Végül is az ideológiákon felül álló humorpárt ideológiai alapon nem tart befogadhatónak, miközben az akár segítség is lehetne a számukra. Tehát megbélyegez, pusztán azért mert én nem tartom viccesnek a vicceskedő részüket.. Örülök, ha te ezek után még felszopod őket, bár a metodika semmiben sem más mint azok akik ugyanilyen elven gondolkodnak mondjuk a Fideszről vagy bármelyik másik pártról. Mondhatnám azt is, hogy ezek szerint sem ők, sem te nem vagy okosabb... és nem, nem személyeskedek csak a válaszaid stílusában reagálok. Ami amúgy tetszik valahol. Cuki, hogy reagálsz a kommentekre meg minden <3

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.12. 15:04:17

@haXXXor: "Végül is az ideológiákon felül álló humorpárt ideológiai alapon nem tart befogadhatónak,..."

Ideológiai? Ideológiai alapon? Milyen ideológia lehet az, amit feltételezel?

Elmeséltél egy történetet. Én meg minden személyeskedés nélkül, tárgyilagosan elemezve a szitut, röviden, és kissé értetlenkedve válaszoltam. Valójában egyáltalán nem értettem mire akartál kilyukadni ezzel, de nem is firtattam.

Te mentél oda hozzájuk. Te közölted velük, hogy nem tudsz velük azonosulni. Ők meg így nem kértek belőled. Senki sem alkalmaz/vesz fel egy olyan önkéntest, aki nem azonosul annak a pártnak az értékrendjével, akinek segítene. Azért nem, mert nem bíznának meg benne. A munka/a feladat jellegétől függően bomlaszthatná a csapat/a közösség egységét, viszályt szíthatna még egy háromfős kis gerillakertészeti akció tagjai között is, komolyabb mértékben akár belső titkokat szivárogtathatna ki, adatokat lophatna, vagy felenné az összes szendvicset, a röplapokat a kukába dobná, aztán egész nap vakarná a tökét, másnap meg hazudna, hogy mindent kiragasztott...a sor végtelen. Ez nem idológiai, hanem elvi, stratégiai és túlélési kérdés.
Ezek után nekem szólogatsz be, hogy felszopom őket? Hát én mentem oda hozzájuk, vagy te? Én sértődtem be rájuk, vagy te? Én csináltam magamból előttük bohócot, vagy te? Én hápogok itt a Kétfarkúakról, vagy te? Én fikázom itt őket meg a többi pártot szipogva, vagy te?

Annak a négymondatos, erre a történetre vonatkozó, alapvetően teljesen semleges válaszomnak a stílusára hivatkozva köpködsz engem? Asztakurva.

Mesélj, az arcod befér otthon az ajtón?

Na, és most már hivatkozhatsz a stílusomra, megérdemelten. Szemöldök felszalad, áll leesik.

haXXXor 2018.10.12. 19:15:41

@zord íjász: jo, nem kell tulporgetni ezt a dolgot. En amikor jelentkeztem leirtam, segiteni szeretnek masokon, akar ugy h buszmegallot epitunk akar ugy, hogy keritest festunk...stb. Ez egy baromi jo kezdemenyezes, ezzel tudok azonosulni. Amivel nem tudtam es amit nekik irtam az az, hogy poent csinalnak egy komoly dologbol, a politikabol es ezzel nem tudok mar. Ezt nem erzem akkora problemanak mert a jo szandek vezerelt amikor oket kerestem meg (mivel mas kibaszott magyar part nem tesz ilyeneket. Nem megy oda az elesett emberekhez, nem akar kozosseget vallalni veluk...). Lehet igazad van bar az baromi szomoru szerintem. En speciel baromira unom ezt az egybites gondolkodast, hogy csak a Fidesz/lmp/mszp/kfkp stb. Miert ne allhatnek be egy kfkpba mikozben nem fogok rajuk szavazni de cserebe reszt veszek azokon az eventeken amiket fontosnak itelek en is?! Figyu, nem akarok vitazni, en nem ertek egyet veled es haragszom/szomoru vagyok a kfkpra ezen okok miatt... Ha te mashogy latod az nem baj. Ha meg bunko voltam, sry. Nem akartam paraszt lenni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.12. 20:35:02

@haXXXor:" Ha meg bunko voltam, sry. Nem akartam paraszt lenni."
A parasztokat eleve hagyjuk ki ebből a dologból, a parasztok nagyon rendes emberek. :-) (ez nekem egy visszatérő mantrám blog.hu szerte)
Én nem mondtam, hogy bunkó voltál, csak nem nagyon értettem a reakciódat. Túl van tárgyalva egyébként, és abban amit mondtál sok igazság van, de őket is meg lehet érteni. Nem kockáztatnak, mert nem kockáztathatnak. A bizalom ingatag és gyorsan kivesző kincs a világban. Oda kell rá figyelni. Szomorú, de ez van: a Kétfarkúak, az egy párt. Vadásznak rájuk mindenhonnan, amennyire lehet szűkítik a kockázati mezőt. Áldozata lettél ennek, minden jószándékod ellenére. Nincs rád írva, hogy mit fogsz tenni, ha bevesznek egy buliba, legyen az bármilyen kis akció, és ha eleve negatív zöngével közeledtél hozzájuk, miszerint nem tudsz velük azonosulni, inkább elengedték ezt a történetet veled.

tamask 2018.10.14. 09:21:15

@zord íjász: ez olyan, mintha Amerikában Santa Monicába vagy más gazdag környékre építenének jótékonyságból egy játszóteret. Nagykovácsi, Budakeszi és a többi gazdagabbak által lakott agglomerációs település úgy arányik Csenyétéhez, Nyírmadához, bodrogközi, somogyi falvakhoz, mint Santa Monica vagy Denver gazdagok által lakott települései Detroit-Külsőhöz vagy Louisiana kisvárosaihoz.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.10.14. 09:28:14

@tamask: Senki elől nem zárták el a lehetőséget, hogy pályázzon arra a 150.000.000 forintra. Az ország minden részébe szórtak a pénzből. Neked is azt tudom mondani amint fentebb a kommentelőtársnak. Ott a link. Görgesd, és lásd.
A nagykovácsi gyerekek is ugyanúgy szeretnek játszani, és nem volt nekik az adott övezetben ilyen közösségi tér, a Kétfarkúak pedig nem kezdték el vagyoni kategóriákra bontani a kampánypénztékozlást. Ha a cél "hasznos, szép és jó, vagy ebből a háromból legalább kettő", (video) utalták a pénzt. Rosszul tették volna? Én nem hiszem.
süti beállítások módosítása