Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Aki az íjat feszíti

2015. szeptember 28. - zord íjász

1. Áldom az Istent, hogy magyarnak születtem.

2. Gyáva népnek nincs hazája.

3. Már minden közéleti-politikai-lokális harcomat megharcoltam az elmúlt 10 évben, az interneten. Láttam, tapasztaltam, tanultam. Elég volt. Ám nem ereszt a rendszer. De az is lehet, hogy hazudok önmagamnak és én nem eresztem a rendszert.

4. Fogadalom: E blognak rabja nem leszek, csinálom, míg örömmel lehet, havonta egy, de legfeljebb ezer posztot felteszek.

5. ”Építeni fogok egy házat. Kőházat, rácsos ablakokkal. Aki bántani akarja a családomat, azt lelövöm. Amikor elnémulnak a szavak, amikor elszáll a remény. “ (A harmadik hullám nyitómondata a szinkronizált változatban)

6. Nálam ritkán némulnak el a szavak, és azt mondják, aki tíz szóval mondja el azt, amit  kettővel is el lehet, az egyéb gazemberségekre is képes. Tízzel?! Az szánalmasan kevés. Ötven alatt el sem kezdem.

7. “…A véleménynyilvánítás az egyéni önkifejezés alapja lehetővé teszi az egyén számára, hogy vágyait, gondolatait, szándékát megfogalmazza, másokkal megossza. A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is. A véleménynyilvánítási szabadság határainak megvonásánál indokolt különbséget tenni értékítélet és tényközlés között. Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul.

Fokozott védelmet élveznek az olyan értékítéletek, amelyek a közügyekre vonatkozó vélemények ütközésében kapnak hangot, még akkor is, ha esetleg túlzóak és felfokozottak.
A véleménynyilvánítási szabadság nem ilyen feltétlen a tényállítások tekintetében. Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjed ki a becsületsértésre alkalmas valótlan tények közlésére akkor, ha a nyilatkozó személy kifejezetten tudatában van a közlés valótlanságának (tudatosan hamis közlés) vagy foglalkozása, hivatása gyakorlásának szabályai szerint elvárható lett volna tőle a tények valóságtartalmának vizsgálata, de a véleménynyilvánítási alapjog felelős gyakorlásából adódó gondosságot elmulasztotta.

Az Alkotmánybíróság egyik határozatában azt is kimondta, hogy a közszereplőknek, közhatalmat gyakorlóknak (pl.: politikusok, hivatalnokok, újságírók stb.) jóval több kritikát – adott esetben sértést – kell elviselniük mint az „átlagpolgárnak…” (itt bővebben)

8. Ez Magyarország legjobb blogja. Nem nyitok vitát a kérdésről.

9. A témában, a Napi dzsihád blog alapmű volt az eligazodáshoz Európa/USA/Közel-Kelet/iszlám/zsidó-palesztin konfliktus témában, amíg az admin, valamilyen érthetetlen okból, több száz posztot és hosszú évek munkáját le nem törölte. Ez meg most az, és ez él.

10. Szerb Antal A Világirodalom története című könyve egy letehetetlen kalandregény. Olyan fordulatos és izgalmas, mint a Trónok harca, csak sokkal fordulatosabb és izgalmasabb, valamint még annál is fordulatosabb és izgalmasabb. Olvasd el. 

11. Miért "zord íjász"? 2010 és 2014 között, zord/zord on nick alatt, a Fáber Dávid által alapított és működtetett, a helyi demokrácia sötét fellegekkel borított,  dermesztő éjszakai égboltját fénylő csillagként átütő, majd az élet viharai által elsodort nagykovácsi.net Civil Közösségi Hírportál Fórumának aktív tagja voltam, messze több mint ezer hozzászólással. A blog.hu-n a “zord” nick már foglalt volt, de a folytonosságot -a választott téma miatt- őrizni akartam. A természetem: zord. Talán nem volt mindig ilyen, de már nem emlékszem azokra az időkre. Az íjam, “a személyiségem része, és a személyes szabadságba vetett hitem szimbóluma, mint Nicolas Cage-nek a kigyóbőr dzsekije. Vagy, mint a nevem.

kek_voros_vihar_admin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr657854964
süti beállítások módosítása