Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

A hülye himpellérek és néhány olvasó esete az okos képviselővel

Kisér(t)őposzt 2.- Archív komment részlete, a Pancser-puccs végjátékhoz és a 2014-es választási kampányhoz kapcsolódva

2017. július 26. - zord íjász

2010 után, egy folyamatosan romló és mélyülő konfliktus végén, egy Bencsik Mónika megbuktatását illetve a képviselő-testület önfeloszlatását célzó terv megvalósítása vette kezdetét a képviselők részéről, amelyet Fáber Dávid, a nagykovacsi.net főszerkesztője szellemesen Pancser-puccsnak nevezett el később.

A történet feldolgozása önálló és terjedelmes posztot igényel: ez még nem az, de az események összefüggése miatt kényszerűen belekarcolok abba is, és vicces módon legelőször a végét rakom fel: ilyen e blogger élet, ez jött kézre. Ez a poszt egy kisérőposzt, amely szerves része a 2014-es kampányt illetve az odáig vezető utat, a pártpolitika betörését bemutató szubjktív politikatörténetnek.

2013. 10. 31. Nagykovácsi képviselő testületének ülése : Sikertelen feloszlatás forrás: youtube/nagykovacsi.net

A fenti video a Pancser-puccs végjátéka, utolsó felvonása. Bencsik Mónika a hónapok, valójában évek óta terebélyesedő, és ellene indított politikai hadjáratot gyakorlatilag teljesen egyedül visszaverte. Kitartással, kőkeményen, minden létező törvényes -és ellenfelei szerint nemtelen, törvénytelen- eszközt és módszert bevetve, példátlan precizitással ledózerolta a színről a vádakat, és abben a bíróság döntése is visszaigazolta őt, emellett külön belengetve, hogy ezért a sértő eljárásért, mindenki, aki átlépte vagy átlépi a határvonalat, amit neki közszereplőként még elviselnie kell, magánvádas/polgári peres eljárásban fog feleleni a tetteiért. 

Nekem úgy tűnt, hogy a képviselő Hölgyek és Urak ettől a lehetőségtől egy kissé megrettentek, mert Bencsik, ahogy azt korábban is írtam, nemigen szokott a levegőbe beszélni e tekintetben, így ideje volt engedékenyebb, megengedőbb hangnemre váltani, és némi jóindulatot tanúsítani a Polgármester Asszony iránt, vagyis megkeresni az utat a lábtörlő alatt.

A Bánóczi Margit, Dékány Angella és Kósa Sándor képviselők által kezdeményezett, és a kezdetben még minden (kivéve Bárdos Iván) "ellenzéki" képviselő által támogatott önfeloszlatást célzó határozati javaslat az utolsó lehetősége lett volna a képviselő-testületnek Bencsik megbuktatására...amely azonban természetesen a saját megbuktatásukkal is járt volna.

A testületi ülésről készült video a határozati javaslat elutasítását, illetve Dékány Angella lemondását mutatja be.

A képviselők 7:2 arányban elutasították az előterjesztést. Bencsik Mónika és a mellette mindvégig hűen kitartó Bárdos Iván értelemszerűen nemmel szavaztak az önfeloszlatásra, amely többek között új választások kiírását jelentette volna, alig 10 hónappal a tényleges önkormányzati választások előtt. A többi hét képviselőből mindössze ketten szavaztak igennel, pontosan úgy, ahogy abban előzőleg közösen megállapodtak: Dékány Angella és Kósa Sándor. A többiek Látszólag Meghátráltak, Bánóczi képviselő megfogalmazásában: Látszólag Visszavonultak. A német hadvezetés az ilyesmit Sztálingrád után rugalmas elszakadásnak hívta, de nekik volt stílusuk ahhoz, hogy vert hadseregük menekülését elegáns formába öntsék. A képviselők látszólagos visszavonulása mindenesetre olyan jól sikerült, hogy egy kivételével mindannyian eltűntek a színről, de velük bukott Bencsik Mónika és Bárdos Iván is.

Az évekig tartó viszály egyetlen túlélője, a 2014-es választásokon már Fideszes színekben induló Bánóczi Látszlag Meghátrálunk Margit volt, aki szintén képes volt a saját határozati javaslata, előterjesztése ellen szavazni, hogy mentse a bőrét.

Jelen voltam ezen az ülésen, egyszerű polgárként, ahogy oly sok testületi ülésen abban az időben. Néhány nap múlva (a Halottak napján/környékén ez eszembe sem jutott) feltoltam egy hozzászólást a nagykovacsi.netre. A poszt, ennek a kommentnek a részlete, és egyszerre kapcsolódik a 2013-as eseményekhez, és személyre szólóan a 2014-es választási kampányhoz. 

A nagykovacsi.net, ez a civil társadalmi platform már nagyon sokszor említésre került, de azok, akik lusták rákattintani a linkekre, álljon itt egy tömör, linkkel segített magyarázat: a nagykovacsi.net  Civil Közösségi Hírportál/ Facebook oldal és Fórum, Nagykovácsi egyetlen független, minden befolyástól mentes, törvényesen bejegyzett online sajtóterméke és hírszolgáltatója volt, amely az alapító-szerkesztő Fáber Dávid akaratából 2010-ben, a semmiből létrehozva, 2014 végére több ezer aktív olvasót tudhatott magáénak: oknyomozásai, tényfeltáró riportjai, aktív közéleti tevékenysége, állandó közérdekű adatigénylései, közösségi tevékenysége, a transzparens, átlátható, nyílt közéletért végzett munkája, és ezeket bemutató cikkei kimagasló olvasottságot és látogatottságot generáltak az oldalnak, ugyanakkor állandó viták, bírálatok, kritikák és elfojtási/negligálási kísérletek célpontjául is kitették a főszerkesztőt és a felhasználókat. A Portált és a Fórumot a 2014-es választások után az alapító nem újította meg. Ma már, -nem az ő szerkesztése alatt- csak egy, lényegében inaktív facebook oldal maradt belőle, archívumként őrizve a régmúlt időket.

Ez a poszt tehát a testületi ülés kapcsán megfogalmazott komment részlete, ennek a posztnak közvetlen kiegészítése és kisérője. Minden képviselőnek személyre szólóan címeztem néhány sort, de azok közlése a Pancser-puccs feldolgozásához kapcsolódik majd.

A komment 2013. november 6.-án jelent meg a nagykovacsi.net Fórumán. A narancsvörössel szedett, zárójeles szöveg friss magyarázat, kiegészítés.

"

Nos. 

Bár már a felkerülése pilanatában elolvastam mindent, amivel a Fórumtársak megörvendeztették a tagokat az október 31.-i testületi ülés után, nem reagáltam semmire, mert Varga Lászlóval hallgatólagos egyetértésben, a Halottak Napja környékén ilyesmiről nem szívesen ejtettem volna szót, de most, hogy a jelenben, a november kimutatja a foga esőjét, és a múltban, a bevonuló oroszok  kimutatták a foguk véresét, talán kellő hangulati alapozással térhetek vissza a Nagykovácsi mocskos hétköznapokba...

...

4. Bánóczi Látszólag Meghátrálunk Margit

Ad 1. "...Ráadásul Bánóczi Margit éppen jött kifelé az Öregiskolából, ahol Kósa Sándorral beszélgettem. Ekkor derült ki, hogy állítólag Bánóczi a polgármester felfüggesztésére vonatkozó bírósági keresetet is vissza akarja vonni..." (részlet egy másik bejegyzésből)

Hjjja, kérem, az ember eldob egy kavicsot, aztán futhat a saját maga által lerobbantott sziklalavina elől. Bencsik Mónikáról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy kispályázna: azt nem. Aki megdobja őt kővel, azt visszadobja heggyel. Szomorú történet.

Ilyenkor esetleg segíthet, ha a delikvens hirtelen megvilágosodással a Méltóságos Asszony lábai elé veti magát és kegyelemért imádkozik. Nyilván kínos, ha az ember nyaka körül feszül a hurok, és mindössze Bencsik Egymagam Ledózeroltam az Egész Bandát Mónika jóindulatán múlik, hogy csavar-e egyet a kötélen vagy keresztényi jóindulattal, pajkos nagylelkűséget mutatva, szabadon engedi a vesztest.

Az ilyesmi vacakul kiszolgáltatott érzés lehet.

Bánóczi Saját Magam Ellen Szavazok Margit új utat keres a túléléshez. Kisérje a falu hangos, megvető röhögése a lépteit.

Ad2.

 "...Előtte és utána Bánóczi Margit még kétszer-háromszor üveges szemekkel elismételte, hogy a Nagykovácsi.net meg nem számít, azt úgyis 5-6 hülye himpellér (vagy valami hasonló kifejezést használt) írogatja és páran olvasgatják...

:-)))

Margitka drága, ezért lógok egyel Önnek. Csak remélni merem, hogy Bencsik Mónika Önnel kezdi a padló nagyobb mocsokfoltjainak feláztató felpucolását (már ha akar ilyennel foglalkozni).

Remélem tudja, hogy az itteni 5-600 regisztrált felhasználó, a mindjárt 1000 Facebook rajongója (huh ez néhány nagyságrenddel nagyobb az 5-6-nál) van az oldalnak és még a ki tudja hány rejtett olvasónk, most KIFEJEZETTEN NAGYRA BECSÜLI ÖNT! Többek között:

  • - Kiváló emberi kvalitásaiért pl.: következetesség, tisztesség, becsület stb.
  • - Megbízható, véletlenül sem köpönyegforgató magatartásáért
  • - Képzett, változatosan tonizált felolvasásáért, amelyen közel 2 órán keresztül olvasta fel a - most állítólag visszavonáshoz közel álló - vádpontokat, amit a jelenlévők alig tudtak követni
  • - Dékány Angella végletekig tartó támogatásáért
  • Még sorolhatnám, de nem teszem... Majd a saját lelkiismerete - ha van ilyen még egyáltalán - megteszi helyettem is.

 (Fáber Dávid főszerkesztő kommentje és beszámolója a nagykovacsi.neten, 2013-ban) 

Mik ki nem derülnek. Ejnye, ejnye. Nem szabad ilyet mondani.

Ad 3. Inkább vagyok hülye himpellér 5000 évig, mint Bánóczi Margit 5 másodpercig.

Ad 4. Kedves Margit. Ezzel a felütéseddel, amiről Fáber Dávid beszámolt, azt hiszem mostantól tegeződhetünk. Elhagyhatod a jelzőket, szólíts egyszerűen, szerényen Istenkirálynak.

Ad 5. Általában véve nem különösebben szerencsés, és a politikai korrektség -általam ugyan mélyen megvetett, de mindenképpen tanulságokkal szolgáló- íratlan szabályrendszere alapján is kontraproduktív lehet, ha az adófizetők pénzéből is élő közszereplők sértegetik a szavazópolgárokat. Ez különösen igaz ez egy zárt közösségen belül, egy önkormányzati képviselő esetében. 

Az ilyen magatartás a vérarrogáns gőggel kevert, lekezelő pökhendiség páncélját hordja, ami gyorsan rozsdásodásnak indulhat, ha a valódi jellemvonásokat feltáró, önleleplezően kibukott mondat széles körben terjedni kezd. Még a poltikától elfordult, apátiába süllyedt néma tömegek is néha egészen abszurd módon tudnak reagálni arra, ha beléjük törlik a lábukat és ezt a szerény illusztrációt így 56-os megemlékezések tájékán különösen érdemes észben tartani. Természetesen senkitől nem lehet elvitatni a jogot, hogy kiröhögtesse magát, és ezt már Bayer Zsolt, az orgoványi erdők szakértője is tudja, aki a bíróságra rohant, amikor a publicisztikáját antiszemita, zsidóellenes uszításnak minősítették: "...Az elsőfokú ítélet elutasította a publicista keresetét, kiemelve, hogy aki ”mások irányába saját részéről megengedhetőnek ítéli meg az igen éles megfogalmazásokat, akkor azokat saját magával szemben másoktól ő is tűrni köteles.” A kúria végül helyben hagyta az elsőfokú ítéletet.

A köznyelv, ezt az egyszerű, ám a Magyar Jogszolgáltatás útvesztőiben ellentétes ítéleteket bejárt alapvetést sokkal egyszerűbben és találóbban fogalmazza meg: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten. Én soha nem sétáltam volna be ebbe a csapdába, amibe egyébként az általam, bizonyos szempontból igen kedvelt Bayer Zsolt. Ő szimplán házhoz ment a lófaszért. Én magam sem vagyok elkötelezett hive a köntörfalazásnak, így egyáltalán nem ér meglepetésként, ha velem hasonló stílusban tárgyalnak. Sőt, ez igen gyakran egyszerűsíti az élet képleteit.

Mivel azonban én egyike vagyok ennek az 5-6 hülye himpellérnek, így mától kezdve, immár barátodként, Drága Margit, kötelességemnek érzem gondoskodni arról, hogy az október 31.-én, az önfeloszlatásról szóló testületi ülésen tapasztalt, a szürke tömegből méltán kirívó emberi-erkölcsi minőségedet még magasabb ismertségi szintre emeljem. Így magunk között szólva, Kedves Margit, azt hiszem egy kissé alábecsülöd az internet lehetőségeit.

Ad 6. Ha nem számít a nagykovacsi.net akkor nem kell előtte és utána még kétszer-háromszor elismételni, hogy nem számít. Ilyesmit csak az csinál, akinek számít, csak képtelen elviselni azt, hogy nem tudja útját állni.

Ad 7. Ha nem számít a nagykovacsi.net, akkor nem kellett volna felhasználnod az onnan felszedett tudást pl. a 2012-es közmeghallgatáson, amikor Bencsik Mónika hathavi jutalom borítékjába Fáber Dávid belepiszkított.  

Ad 8. Neked teljesen igazad van, Margit. 5-6 hülye himpellér irogat ide és páran olvasgatják. (kapcsold be a cinizmus-detektorodat:  ahogyan Fáber Dávid mondta, a regisztrált felhasználók száma az oldalon illetve a Fórumon több száz volt. Rendszeres, aktív kommentelői ∼30 körül. Ez utóbbit bármelyik felhasználó meg tudta nézni pl. a Fórum statisztikákban. Mivel ebben a pillanatban is a blog.hu egyik blogját olvasod, talán tudod, mi az ábra, de ha nem akkor segítek: előfordul, hogy a blog.hu-ne egy poszt olvasottsága/letöltése pl.  40.000 körül jár, de az aktív hozzászólók összesen nincsenek 20-an, és ők az adott poszt alatt akár több száz kommentet is összehoznak, pláne a politikai bejegyzések esetében. Ez igen gyakori helyzet, de persze az is előfordul, hogy a nagy olvasottság mellett nagyszámú kommentelő is aktív: erősen témafüggő, mikor melyik állapot áll elő. Az aktív felhasználók/kommentelők száma tehát semmiféle formában nem jelzi, vagy nem mutatja, hogy egy bejegyzésnek mennyi olvasója lesz végül. A nagykovacsi.net Fóruma ráadásul phpBB. rendszerben működött, tehát egyáltalán nem jelezte akkoriban, hogy éppen mennyien olvasnak egy-egy hozzászólást, a belső látogatottsági adatokat csak a szerkesztő-moderátor tudta megnézni.  A Google Analytics statisztikája szerint, amit egy órával ezelőtt küldött át nekem az egykori főszerkesztő, a portáloldalnak stabilan 5-600 látogatója volt naponta. Két kimagasló értéke 2013 júliusában (oknyomozó, tényfeltáró cikk a helyi viziközműről/tűzcsapok állapotáról) és 2014 októberében volt (a választások idején) , ekkor, az adott napon 720 illetve 1038 volt a látogatók száma. Szóval Bánóczi képviselőnek halvány fogalma sem volt arról, miről köpköd, de az ilyenkor mindig bólogatni kell és kiröhögni őket. Én is ezt tettem.)

A kérdés az, kedves Margit, hogy

  • honnan tudod, hogy 5-6 hülye himpellér irogatja, ha te, ahogy mondod, egyszer nem olvasod
  • és miért érdekel akkor téged, hogy azt az 5-6 hülyét hányan olvasgatják?

Onnan tudod és azért érdekel, mert olvasod és/vagy visszamondják. Elviselni is képtelen vagy, hogy annak az 5-6 hülye himpellérnek az írásait elolvassák.  Nekem hiába vetítesz. Vetítsél majd a Bencsiknek, bár kétlem, hogy vevő lesz rá a bíróságon.

Ad 9. Ugyan áruld már el, Honnan tudod te, hogy az az 5-6 hülye himpellér mit irogat, kedves Margit? Onnan, hogy olvasod/visszamondják. Régen is olvastad. Nagy “kedvenced” a Labirintuska. Soha nem felejtem, ahogy szinte köpted a nevét a cukrászdádban, Seresnével és velem egy asztalnál ülve. Most is olvasod Margit. Ezt is olvasod. Idáig hallom, ahogy csikorgatod a fogadat. (Labirintuska, a nagykovacsi.net Fórum egyik "névtelen senkije" /felhasználójának nickje volt: igen krtikus és kemény kommentekkel szórta a képviselőket. Seresné Szíjgyártő Bea: polgármesterjelölt 2010-ben. Az ominózus párbeszéd/találkozó a 2010-es választások után nem sokkal történt)

Ad 10. Margit, kedves. Ennek az 5-6 hülye himpellérnek az egyik jeles, aktív és nevét is vállaló képviselője: Varga László. Most túl azon a személyes, és a személyeskedésre kifejezetten személyeskedésnek szánt megállapításon, hogy az illető úr minden csőlátó poltikai ostobasága ellenére, szerény véleményem szerint egy pöttyet intelligensebbnek tűnik, mint te, némileg értelmezhetetlennek tűnik  számomra a durva általánosításod. Mert van itt egy probléma, amit nem egészen értek, de remélem, hogy a te kimagasló szellemi képességeid fénytengerként ragyogják be a fejemben uralkodó sötétséget.

A problámám a következő: a Nagykovácsi Önkormányzat Nagykovácsiért Emlékéremmel tüntette ki ezt a hülye himpellért 2012-ben, "a demokrácia, a közügyek felkarolásában végzett közéleti tevékenysége és a véleményét nyilvánosan felvállaló magatartása okán."

Te Margit. Ti egy "hülye" himpellért állítotok példaképnek a falu lakói elé? Ki a nagyobb hülye? A "hülye" himpellér vagy az, aki kitüntet egy "hülye" himpellért? Valld be: ez egy érdekes felvetés, drága Margit.

(Varga László, szintén a nagykovacsi.net egyik felhasználója volt, aki arccal, névvel szólt hozzá a Fórum diskurzusaihoz. Rajta kívül még legalább 15-20-an voltak, akik így kommenteltek vagy regisztráltak. Brutális szócsatákat vívtam vele -nem kifejezetten vagyunk egy ideológiai platformon- és számtalan esetben összeakaszaboltuk egymást virtuálisan. A helyi közösség és futball-sportélet sikeres és megbecsült elnöke volt, intelligens, szókimondó és művelt tagja a virtuális és valós közösségi tereknek, a magyar költészet nagy barátja. Ma is aktív résztvevője a facebooknak. Az egyik legkeményebb, és stílusában, egyenességében megkérdőjelezhetetlenül legpusztítóbb,  Bencsik Mónika személyét, politikáját és habitusát érő kritikát és minősítést tőle olvastam. Én soha nem mertem volna ilyesmit kommentelni, vissza is írtam neki. Mindezek után, Bencsik Mónika -aki szintén rendszeresen olvasta a nagykovacsi.netet- személyesen, széles mosollyal kitüntette egy nyilvános rendezvény keretében, átnyújtva neki az érdemérmet.)

Ad 11. Bánóczi Margit: "...A mostani lehetőség pedig azt jelenti …hogy a választásokig hátralévő 10 hónapban …a testület megkísérel együttmőködni és szinten kezelni azokat a megalázó, sértő, személyeskedő megszóításokat ,amelyek ezen a terepen napirenden szoktak lenni..." (részlet a videóból)

Durva ez, drága Margit. Most szólj hozzá. Sértő, személyeskedő megszólítás, meg minden. Hová süllyedt a világ? Egyenesen hozzád. Ott érzi jól magát. Te meg benne. "Hülye himpellérezzél" még egy kicsit.

Ad 12. A hülye himpelléreket célzó megállapításod és minősítésed, rém nézve teljesen igaz és jogos, hiszen most is rád fecsérlem életem drága és rohamosan múló perceit. Azt viszont határozottan túlzónak érzem, hogy azt a több mint ezer embert is, akik a nagykovácsi.net facebook oldalát olvassák, ilyen csúnyán megsértsd, drága Margit. A Fórum egy zártabb, bizonyos szempontból öregesebb, lassúbb és komolyabb elmélyülést igénylő kommunikációs terep, mint az inkább gyors reakciókkal és fiatalos lendülettel működő facebook, de én erősen kétlem, hogy azok az emberek valamennyien tévednének, amikor a nagykovacsi.net ottani 5-6 hülye himpellérének ottani sorait olvassák. Mert az aktív kommentelők ott sincsenek többen. (a cinizmus detektorod még működik?) Én valahogy bántónak érzem, hogy te –pláne települési képviselőként- ennyire lesajnálod azokat az embereket, ha érted az aggodalmamat.

Véletlenül ismerek a facebook kommentelők (és olvasók) táborából néhányat. Muszáj felhívnom a figyelmedet arra a -szerény véleményem szerint nem elhanyagolható tényre-, hogy közölük elég sokan három-négy nyelvet beszélő, jogászként illetve a saját szakterületükön ledoktorált, többgyermekes, példás családi és társadalmi-közösségi életet élő, nagy tudású polgárok és nagy volumenű, elismerten sikeres gazdasági vállalkozást működtető szakemberek, akik egy matinéfoglalkozás keretében elvinnének a hátukon egy cukrászdát, Magyarország harmadik leggazdagabb vásárlóerejű településén, ha érdekelné őket az ilyesmi. Mondjuk, nekik könnyebb, mert kiterjedt köremail-rendszert üzemeltetnek és megosztják egymással a helyi tapasztalataikat, ráadásul megvan az az előnyük, hogy udvarias, előzékeny, jómodorú emberek, akiknek a kisujjában van a vendégekkel/ügyfelekkel való bánásmód, és nem szólnak rá pl. ordenáré stílusban egy kisgyerekre, ha az a tenyerét nekitámasztja az süteményes üvegpultnak. Viszont te okosabb vagy náluk. Bár én azt hiszem, amíg te mondod rájuk, hogy hülye, addig olyan nagy baj nincsen. (Ahogy fent írtam, Bánóczi Margit egy cukrászdát üzemeltetett a faluban, ami rövid időn belül beadta a kulcsot. Legendás történeteket meséltek nekem beszélgetések közben vagy küldtek e-mailben az udvariasság szintjéről. Amíg működött, talán háromszor voltam a cukrászdában, ebből egyszer akaratomon kívül, és a maradék kettőből egyszer tanúja voltam annak, milyen stílusban beszélt Bánóczi egy anyukával. Rémisztő élmény volt. Azt hittem rossz napja volt, és ez kivételes. De nem volt az. Viszont a kávé, amit ittam, finom volt. Ennyi pozitívumot tudok elmondani róla 12 évnyi munkássága kapcsán, de ez sem közéleti.)

Ad 13. Bánóczi Margit: "...Mivel a polgármester teljes cenzúrája miatt semmilyen nyilvános fórumon nem volt, és most sincs lehetőségünk lépéseink hátteréről a választópolgároknak számot adni, előfordulhat, hogy tetteink teljesen átlényegített tartalommal kerülnek a köz elé..." (részlet a videóból)

Az könnyen lehet, Margit.

Abban azonban hiába bízol és reménykedsz, hogy ezzel a kifogással eléred a minimális szintet a fekete lyukból való kimászáshoz, kedves Bánóczi Saját Előterjesztésem Ellen Szavazok Margit. Nem kell ahhoz Bencsik Mónika "átlényegítő" beavatkozása, hogy mindenki megtudja az igazságot rólad, és rólatok. Ez azért lehet és azért lesz így, mert az elmúlt években/hónapokban a nagykovacsi.net nyilvánossága kinyitotta azt a kaput, amelyen mindenkinek lehetősége volt és van átsétálni a tájékozottság gazdagon termő földjére.

ad 14.

  • Hidd el: Bencsik Mónika, Nagykovácsi Polgármestere pontosan tudja, hogy ki vagy te, és azt is tudja rólad, amit mi nem. Ez baj. Neked.
  • Hidd el: a választópolgárok pontosan tudják, hogy te ki vagy. Ez nem baj. Nekünk nem baj.
  • Mert a Nulla az Minden, és a Senki az Mindenki hozzád képest.

Ez volt a komment, amiből a 4. pont Bánóczi Látszólag Meghátrálunk Margitnak szólt. Biztos voltam benne, hogy mások is, elsöprő többségben osztják a véleményemet.

Lehangoló élmény volt számomra, hogy mindezek után, a 2014-es választáson beszavazták a testületbe.

Az, hogy valaki egy ilyen szánalmas, szégyenteljes, a polgárokkal szembeni ócska, arrogáns, lekezelő, pökhendi személyeskedéssel tarkított gyalázatos politikai teljesítménnyel a háta mögött bizalmat kap ahhoz, hogy Nagykovácsi polgárainak sorsáról és a falu jövőjéről döntsön a szavazatával, egyszerűen felfoghatatlan számomra.

Kétségtelenül pusztító és megalázó vereséget szenvedtem, leginkább a hitemben, a demokrácia értelmébe vetett meggyőződésemben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr8312690957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása