Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Fehér ing

A Fehéringes Szövetség, avagy Az ember, aki túl sokat tud és az életével játszik

2024. május 09. - zord íjász

magyar_pe_ter_facebook_ke_p.jpg

mottó 1.:magyarorsza_g_maffiaa_llam_telex.jpg

(Magyar Péter interjú részlete, lengyel lap / Telex)

mottó 2.:aki_szavaz_2.jpg

(komment, képernyőfotó a 444Hsz.com egyik cikke alól)

mottó 3.:aki_szavaz.jpg

(komment, képernyőfotó a 444Hsz.com egyik cikke alól)

Mottó 4.:czegle_di_magyar_facebook.jpg

(komment, képernyőfotó a 444Hsz.com egyik cikke alól, egy facebook oldal fotójával)

Mottó 5.: Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni a riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed. (egy 34 évre visszatekintő nyelvezet és gondolkodásmód esszenciális illusztrációja, avagy Orbán Viktor Mihály, a Béke, a Szeretet, a Keresztényi irgalom, a Felebarátaink Iránti Jóindulat Nagykövete. A Doktorminiszterelnök Úr itt természetesen a kizárólag a politikai ellenfeleinek a politikai – és nem a fizikai – megsemmisítéséről beszél, minden egyéb csak rosszindulatú belemagyarázás) 

TiSza

A Tisza egy gyönyörű folyó. Túlszabályozni mondjuk nem kellett volna, de akkoriban jó ötletnek tűnt. A szabályozás következménye ma egy környezeti tragédia.

A Tisza cipő /papucs egy kor lenyomata, és kis magyar világhír is a maga módján.

A sokágú Tisza családból ketten vésték be a nevüket mélyebben a politikatörténetbe. Tisza Kálmán nem volt egy jó arc, de feladta a leckét az utókornak államvezetési gyakorlatból: volt mit lemásolni, és volt miért aggódni az életműve okán, ez utóbbi esetben azért, hátha megismétli egy-egy ötletét valaki. Megismételte, a mamelukok visszatértek, elég megnézni napjaink történéseit. A kevés politikai erénnyel bíró, és apja nyomasztó árnyékában felnövő fia, Tisza István kifejezetten rossz arc volt, és nem csodálkozom azon, hogy ő Orbán Viktor egyik példaképe. Róla és a csodálatos Ady Endre párharcáról mindent elmondtam, fel is jelentették a helyi fideszjanicsárok a blogot a facebooknál rögtön, hogy ne lehessen megosztani többé egyetlen posztot sem: nem szeretik az igazságot olvasni, megértem őket, az őket gyötrő kognitív disszonancia az ilyen, de nekik már napi rutinjuk lehet a kezelésében. Azok a kommunisták, akik meggyilkolták Tisza Istvánt, még nála is rosszabb arcok voltak, de ezért hívják őket kommunistának, és ezzel mindent el is mondtam róluk.

A Tisztelet és Szabadság pártról néhány héttel ezelőttig nem is hallottam, de azóta Árad a TiSza!, és adná magát, hogy mint az őrült, ki letépte láncát, de ez egy örömteli árvíz, és egy ország úszik az árral, sokan boldogan és reménykedve. Mások őrjöngve.

Csak bele ne fulladjon senki, aki most még élvezi.

Kinek nem inge

Talán nem a ruha teszi az embert, de a ruha sokat számít az első benyomás kialakításában, és azt pontosan tudjuk az amerikaiaktól, hogy az első benyomás megismételhetetlen, és ha az rossz, akkor ennek megfelelően jóvátehetetlen.

Egy tiszta, jó szabású ing még a legrondább férfit is megszépíti egy kicsit. Egy ilyen ing még egy elveszett, az életét kereső hajléktalanra adva is visszaadna valamit az illető önbecsülésének. Az igazán jó minőségű ing anyaga gyűrődésálló – értsd: nem igényel vasalást, ha a mosásra és a szárításra vonatkozó utasításokat betartják, vagy nagyon könnyen, gyorsan kivasalható –, de az ilyen ingek persze sok pénzbe kerülnek...a magyar jövedelmi-és árviszonyok között. Egy civilizált polgárembernek – még ha oly szegény is, mint a magyar – azért nem árt, ha van legalább egy ilyenje is a gardróbban.

Legyen az ing akár angol-üzleti kék (ez Ralph Fiennesnek áll félelmetesen jól), mélybordó (Idris Elbán nővadító, de rajta bármilyen színű ing az), vagy legyen vastagabb anyagú, strapabíró ing, szintén lényegében bármilyen színben, de fehérben igazán a király (Kevin Costner az emblematikus reklámja lehetne a Yellowstone-ból)...az ing mindig egy örök, csinos ruhadarab. Egy férfi számára az alkalomhoz illő ing kiválasztása egy fontos, bizonyos helyzetekben nélkülözhetetlen, és sokszor keserves, válogatós rituálé lehet, amelynek a végén igen sokszor a nő, a barátnő, a feleség szava lesz a döntő: valahol-valamennyire minden férfi hiú, és aki mást mond neked erről, az hazudik.

Az ing önmagában klassz, de természetesen a divatok, az ízlés, az adott kultúra és szokásjog szerint, mint minden ruhadarabra, az ingre is igaz, hogy egy ing még nem csinál nyarat.

Egy nevetséges kinézetű ember egy ronda ingben, felerősítve lesz nevetséges és rossz ízlésű. Itt a rondaság ízlés-és értékfüggetlen, mert mindenki azt vesz fel, amit akar, és ehhez, senkinek semmi köze, viszont adott esetben ez azt is jelenti, hogy az adott ing az adott emberen és az adott szituációban beazonosíthatóan disszonáns hatást kelt, vagyis nem működik, így hiába hiszünk mi pl. Európában vagy a Nyugat szabad világában bárhol – főleg az USA-ban, ahol ez szinte vallás – a szabad öltözködési kultúrában, előfordulhat, hogy bakot lövünk az adott ing kiválasztásánál. Egy üzleti tárgyalás, egy randevú, egy tömegrendezvény, egy stúdióbeszélgetés a nyilvános térben (tv, videocsatorna stb.)..bárhol, ahol a külső megjelenésünk, az öltözködésünk valamiféle jelentőséggel bír az összhatásra, bizony számít, hogy pl. a megfelelő inget vesszük-e le a fogasról.

Ingek, minden színben

És néha a véletlen emeli emblematikussá az öltözékünket, például az ingünket, jel és hivatkozás lesz belőle, logo és arculat, önazonosság és felhívás, kinyilatkoztatás és megerősítés, szinte egyenruha.

Az ingek üzeneteket hordozhatnak. Az üzenet lehet pozitív vagy negatív, vagyis az ingekre rakódhat a történelem sara, vagy rájuk vetülhet a történelem fénye.

  1. A vörösinges Pásztor testvérek elvették Nemecsektől és a barátaitól az üveggolyókat a múzeumkertben, és el akarták űzni Bokáékat a grundról, de a vörös ing messze túljutott az irodalom világán, és szinte nem akad földrész, ahol ne lett volna valamilyen mozgalomnak (többnyire baloldalinak, de ez sem törvényszerű) a jellegzetes viselete (pl. Garibaldi és csapatai már a marsalai partraszállásnál emblematikus viseletté tették a vörös inget),
  2. a barnaingesek kinyírták egymást is, és végtelen fájdalomba és felmérhetetlen pusztításba taszították a fél világot,
  3. az ezüstingeseket – az USA nacionalista, náci mozgalma – Dan Akroyd és John Belushi halhatalan párosa beleugrasztotta a folyóba a Blues Brothers-ben,
  4. a kékingesek voltak az egykori Prónay-féle különítményesek utódszervezetének a tagjai,
  5. a zöldingesek voltak a Szálasi-féle nyilaskeresztesek,
  6. a feketeingesek az olasz Mussolini fasisztái, 
  7. gyűjtőnéven szürkeingeseknek nevezték a koncentrációs táborok felszabadított foglyait,
  8. homokszínű ingek a cserkészek egyenruhájának részei, 
  9. a sárgaingesek a thaiföldi royalisták (tényleg léteznek, a kormánybuktató vezérüket anno meg akarták ölni,), 
  10. a mindenféle színekben fellelhető kockás ingesek voltak a tanártüntetések résztvevői,
  11. fehéringesek voltak a Die Welle című német, nagysikerű, szocio-politikai thrillernek a radikalizálódó hősei (kötelező megnézni, éppen most élsz abban az iskolai kísérletben, itt, Magyarországon), a Michael Douglas által alakított rakétamérnöknek pedig az Összeomlás című zseniális filmben (élete egyik legjobb alakítása, ha nem a legjobb) valósággal az egyetlen ismertetőjegye a fehér inge, de hogy keretet adjak az ingesekről szóló kis bekezdésemnek, az irodalmi szemelvények olykor a piros-zöld sapkás Pál utcai fiúkat is fehéringeseknek nevezi, bár arra nem sikerült rájönnöm, hogy miért (emlékeim szerint se a könyvben nincs erre utalás, se az 1969-es filmben nem így jelennek meg, a grund-csata napján sem), de persze Nemecsek fehér ing-fehér sál szettje (tisztaság-becsület), amelyben megjelenik, hogy földre teperje Áts Ferit önmagában is a győzelem jelképe, így egyben a Pál utcai fiúké is. 

Magyar fehéringesei

Magyarországon, 2024-ben, a fehér ingből egy fiatalember teremtett emblematikus viseletet, amikor egy stúdióbeszélgetésre állítólag véletlenszerűen, ötletszerűen, fehér ing+fekete nyakkendő+ farmer +fehér sportcipő kombinációban ment be, és aztán ez így is maradt, ráragadt, hozzánőtt, mert annyira önazonosnak mutatta azzal, aki ezt  viselte:  a 444 mindenkit fikázó és mindent köpködő, klasszikus Uj Péter féle ex-Indexes hagyományokat követő stílusában, ez a "nem túl eredeti öltözék" azonban átlényegült és felemelkedett a kommercializmus szürkeségéből, megteremtve azt a "style"-t, amelyre a fiatalember követői már  úgy hivatkoztak legutóbb egy tüntetésre invitáló facebbok felhívásban, mint az összetartozásuk egyik kifejezésére...de hozzátéve azért, hogy természetesen mindenki azt visel a rendezvényeken, amit akar, nincs semmiféle megkötöttség. Aztán mire ez az ötlet kifuthatta volna magát, már vissza is vonták a felkérést a dresszkódra...ami azonban így is megvalósult, tömegek tették magukévé: ez is nagyon szép illusztrációja a poszt főszereplőjét övező hájpnak. Az események forgatagában másodpercenként változik minden, és erről még lesz szó.

Azt nem tudom, hogy "a fehér ing-farmer-fehér sportcipő kombinációja erősítheti a társadalmi változások iránti elkötelezettséget ", azt viszont biztosan tudom, hogy egy mozgalom, egy szövetség, egy összetartozás kifejezésére hibátlan, és függetlenül attól, hogy meddig marad ez így, 2024 fehéringesei máris teremtettek egy kis politikai szubkultúrát önmaguknak, mert ez az öltözet minden hétköznapisága ellenére nagy tömegben már nagyon egyedi, nagyon látványos és képernyőbarát. Minden operatőr imádni fogja, és működik, illetve működne.

Nem, ha bárhol olvastál ilyesmit, jobb, ha tőlem tudod, hogy a személyi kultuszhoz ennek semmi köze, de azon nem csodálkozom, hogy az ötlet azonnal negatív színezetet kapott a "Mindenkit gyűlölünk!" focializmus hazájában. Itt élünk, Magyarországon, és itt bármiről és bárkiről öt perc alatt bebizonyítják, hogy bűnös, káros, negatív kicsengésű vagy ártó szándékú. Itt kell élned, hogy elhidd.

Egy kisportolt, jóképű, jó megjelenésű, fiatal emberen ez a ruházat vagány, könnyed és feltűnő, és én nagyjából biztos vagyok abban is, hogy amikor lazán felugrik /felugrott ebben az öltözékben ama bizonyos országjáró, szintén emblematikussá avanzsált piros-fehér-zöldre fújt kisteherautónak a platójára, akkor azért néhány lány, fiatal nő nedves lett, mint az ősz, és a nagymamák is elismerően bólogattak, a férjük ifjúkorára vagy kisunokáikra gondolva. Aki az ilyen apróságokat lebecsüli, az semmit sem ért a modern tömegmédia pszichológiájából. Amikor a fehér inges ifjú simán bevállalta az ugrást – talán elfelejtették előtte lehajtani a plató oldalfalát, de az is benne van a pakliban, hogy ez megtervezett műsor volt –, kockáztatott: ez nem veszélytelen mutatvány, se egészségügyi, se médiapillanat szempontjából, mert, ha eltaknyol, összetöri magát, vagy nem sikerül felugrania, akkor ezzel a felvétellel rakják tele a híroldalakat mémként, gifként, vágóképként, mint Kunhalmi Ágnes nagy befutóját az ajtóval.

A politikai szereppel vállalt kockázat egészéhez mérten azonban ez persze semmi: jóval többről van itt szó, mint egy eltaknyolásról.

Szóval a ruházat: talán nem véletlen, hogy ennyire működik a fiatalember országjárása közben is, és szinte csak ebben, vagy ehhez hasonló szettben látni, minden beszélgetésen, stúdiófelvételen, jóval kevesebbszer nyakkendővel, de lényegében azonnal azonosíthatóan és szó szerint, emblematikusan.

Igen, a fehér ingből jelképet faragó ember, természetesen Magyar Péter. Róla van és róla lesz szó az alábbiakban. 

Férfi, fehér ingben

A teljes fideszmédia összeszarta magát tőle. Semmit sem tudnak vele kezdeni. Olyan vergődést és kínlódást mutatnak be – a teljes elhallgatástól (nem számolnak be semmiről, amit csinál) az alulra sorolt cikkeken át vagy a hamis (érdektelen) fejléces címekig, az abszurditásba hajló, retardált kisiskolások szintjén mozgó gyalázkodáson túl, és a lejáratási próbálkozásokban pedig a totális tehetetlenségig –, hogy az példátlan.

Ennek a vergődésnek az esszenciája az ATV Öt című műsora – ahogy írtam, én ezt rendszeresen nézem –, ahol a három fideszorosz propagandát visszaböfögő és/vagy ellenzékköpködő csinovnyik, szinte fogcsikorgatva ócsárolja  "Doktor Szöszit", a "Tiborcz-hasonmás verseny győztesét", az "Ugróegeret", a "Vonatfoglalót" minden adásban, még a könnyük is kicsordul az erőlködés közben. Hiába, nagy az elvárás feléjük, teljesíteniük kell a kvótát, mert, ha ez nem sikerül, akkor kiesnek a pixisből és már nem ők lesznek a fideszesek szemében az igazi, hiteles ellenzékiek...ha érted, hogy értem.

Magyar Péter a politikai közéletben ismeretlen volt. A semmiből bukkant fel, nagyjából úgy, ahogy egy rejtőzködő víz alatti vulkán tör az óceán felszínére, új szigetet létrehozva, és olyan erővel, ahogy egy rég kialudtnak vélt vulkán robban fel, beterítve mindent maga körül, nem menekülhet előle senki és semmi. Egyszerre pusztít és épít, ahogy a vulkáni hamu is termékeny. Mindenhol ott van, mindenki róla beszél, mindenki őt akarja látni és hallani. Van múltja, de a múltja is csak február közepe óta kapott jelentőséget, azóta vált érdemessé a feltárásra. A jelene brutálisan látványos, a jövője csak egy száguldás a sűrű ködben, éjszaka, lekapcsolt fényszórókkal.

Lényegében senki nem tud róla semmit, noha joggal gondolhatná bárki, hogy egy emberről, aki folyamatosan interjúkat ad, nyilatkozik, kommentel, beszédeket tart és fáradhatatlan energiákkal járja az országot, mégiscsak kialakul egy biztos, kézzelfogható kép: ehhez képest a személyét és a személyiségét teljes titok övezi.

Ha erről, az immár jelenségként elkönyvelt férfiúról van szó – férfiúról szólj nékem, múzsa – akkor az ötven éve a pályán dolgozó, "hivatásos" újságíró semmivel sem tud okosabb lenni, mint egy mezei kommentelő a közösségi médiában vagy egy kommentfolyamban, a 444hsz.com-on.

A fizetett bértollnokok, trollok, virtuális verőlegények, fideszorosz ügynökök, nerjanicsárok, ellenzéki szektások, köpködők és a mindenkit gyűlölők természetesen hozzák a formájukat, és teljesítik a feladatukat, az értéktelen propagandistáktól, a közpénzen kitartott álcivilek és a NER-szennymédia kivégzőosztagatain keresztül az önkéntes facebookhuszárok hadán át, egészen a kétségbeesetten futkározó ellenzéki véleményvezérekig és pátvezetőkig: ütik, vágják, ócsárolják, gyalázzák őt, minden fronton. Célirányosan és céltudatosan. A kormányzatot adó párt, a Fidesz ( a KDNP nem létezik, ők a kullancs a vaddisznó bundájában) alapból támadja Magyart, hiszen az autoriter-hibrid-választási diktatúrát kiépített létezésük lényege a non-stop gyűlölet, és egy "árulónak" nincs kegyelem.orba_n_gyurcsa_ny_magyar.jpg

Képkocka Pottyondy Edina egyik videójából (ugye, hogy visszatért, ahogy megmondtam), az illusztráció a beszédes

De ellenzéki oldalon is sértésnek élik meg, hogy Magyar Péter elindul a hirtelen felkapott pártjával a választásokon: a "demokraták" semmit sem utálnak jobban, mint azt, ha egy ember, a demokratikus jogaival élve helyet kér az asztalnál, amelyről eddig azt gondolták, hogy ott helyet foglalni, kizárólag az ő privilégiumuk. Talán a Momentum (Cseh Katalin) volt az egyetlen, aki azt mondta, hogy a verseny jót tesz, a többiek azt mondták, hogy a Peti álljon be a sorba, és ne rombolja az összefogást.

Őket és ezeket leszámítva, akik pusztán a pártutasításokat teljesítik és / vagy a politikai túlélésükért küzdenek, a valódi civil társadalom tagjainak véleménye úgy pattog a falak között, mint egy zárt térben gellert kapott lövedék.  Mindenki találgat, gyártja az összeesküvés-elméleteket, de a legszórakoztatóbb pánik az, hogy az új főszereplő egyetlen megszólalása vagy új interjúja felülírja vagy lebonthatja a legbiztosabb elméletet és meggyőződéses hitet is bárkiben: ami kedden még igaznak vagy igazolhatónak tűnt, az szerdán már érvényét veszti, és a hallgatóságot ismét a teljes bizonytalanság felé löki, bármilyen szóba kerülő téma kapcsán, szóljon az Magyar Péternek a Fideszhez, Orbán Viktorhoz, az elmúlt 14 év történéseihez, a botrányos bűncselekményekhez, a NER-hez vagy éppen az orosz-ukrán háborúhoz való viszonyáról. Magyar Péter úgy tud kategorikus kijelentéseket tenni, hogy azonnal képes ezek mellé fűzni többértelmű mondatokat is, résnyire nyitva hagyva olyan kapukat a kommunikációban, amelyek az idő múlásával változtathatók, tágíthatók, finomíthatók.

Nem ront ajtóstól a házba, és ez is intelligenciára vall. Aki korán kiteríti a kártyáit, azt hamar széttépik. De azt is, aki nem figyel a szavaira. A lotyaszájú Márki-Zay Péternek elég volt egyszer egy olyan kijelentést tennie, ami félremagyarázható volt, és a fideszes médiagépezet azóta is, két éve, a nap 24 órájában tolja a "háborúpártizást".

Az idő a magyarnak nem – 34 éve várja, hogy elmúljanak a zord idők, miután előtte 40 évig várta –, de Magyar Péternek viszont jól dolgozik. Ő az események alakulásához igazítva építheti fel a kommunikációját a kényes kérdésekben, összecsiszolva a vágyakat a realitásokkal. Ezek a változtatások vagy egyre élesebben kikristályosodó válaszok majd egyeseknek nyilván örömet, másoknak pedig majd csalódást okoznak, de amíg a lovak képesek felfelé húzni a szekeret a hegytetőre, addig nincs baj, akkor sem, ha kisebb kitérők, kanyarok, megbicsaklások, lassabb menetek tarkítják és színezik az utat. A politika a hideg számítás műfaja, csak az a kérdés, hogy valaki jó szándékból taktikázik-e, egy nemes, igaz, helyes cél és szebb jövő reményében, vagy például szimplán gazemberségből, mondjuk a cezaromán, beteg, tolvaj vágyainak kielégítéseként.

Hazudik, aki az állítja, hogy tudja, hová fog kifutni ez a történet az ő esetében. Talán tiszta szándékok vezetik, talán bűnösek, de az is lehet, hogy a tiszta szándékai később eltorzulnak a politika mocskába merülve. Sok jó ember elvérzett már ebben, és itt élünk a Szörnyetegek korában._roga_n_letelepede_si_ko_tve_nybiznisz.jpg

Azt nagyjából nevetséges baromságnak tekinthetjük, hogy Magyar Péter a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetőjének, Magyarország 3. legbefolyásosabb emberének, Arogán Antalnak a kreálmánya, a felépített akciója és a mesterterve: ez az elmélet még a valóságtól legelrugaszkodottabb összeesküvés-elméletek szintjén is szimplán idiotizmus.

Magyar Péter úgy gyűlöli ezt a szerintem romlott gondolkodású (számomra a többszörösen leleplezett hazudozásai és a kormányzati kampányok is igazolják ezt), és szerintem minden politikai gazemberségre is képes nerszolgát, hogy valószínűleg ő áll a céltáblája közepén, megelőzve a NER hamisságát, Orbán csalárdságát, és a rendszer összes, bűnös úton vagyonra szert tett cinkosának teljes bűnlajstromát. Mondjuk én is morcos lennék, ha azt látnám, illetve azt feltételezném, ahogyan Magyar Péter vélelmezi – függetlenül attól, hogy milyen durván és szomorúan ért véget ez a kapcsolat –, hogy pl. ezek az állítólag V. Judit által megírt korai facebook posztok, sejtetések, vádak, nem a felesége magánakciójaként kerültek lejegyzésre vagy kimondásra. Ha ez igaz, akkor Magyar Pétert nem az egykori szerelme, a közös gyermekeik édesanyja támadta, hanem az, aki bábként mozgatta. Ez esetben V. Juditot a Fidesz megmentése és a fideszes pedofil botrány elfedésének érdekében a földön húzza(húzta) végig a NER nevű hatosfogat, odalökve őt szimpla bulvárcsemegeként a csőcselék csámcsogó kíváncsiságának, családi perpatvarrá zanzásítva és bántalmazó kapcsolatként felkínálva a magánéletüket.

A kérdés csak az, hogy ki tartja a NER gyeplőjét és ostorát.

Nem véletlenül állítja, állította többször, hogy a feleségét zsarolják, fenyegetik, politikai értelemben fogva tartják, fogják és kényszerítik erre a szerepre...és én is el tudom hinni, hogy ez így van. Egy nő, egy feleség, egy anya – azt gondolom, de talán rossz körökben forgok – soha nem lenne képes önszántából ennyire mélyen sárba taposni a saját életét, a szép emlékeit, a közös múltjukat, az együtt töltött éveket és küzdelmeket, és végül, de nem utolsó sorban soha nem tenné ki ilyen megaláztatásnak önként a gyermekeit, akik végignézik, hogy az édesanyjuk ország-világ előtt miket mond az édesapjukról. A testőr(ök) kiteregetett jelentése és az ehhez hasonló, elvileg titkos dokumentumok megszellőztetése csak hab a tortán, de ezek is minden gyanúját igazolják Magyarnak.

Nagyon vigyázni kell a büszkeségében, önérzetében, az önmagába vetett hitében, becsületében, tisztességében megsértett, és éppen ezért haragos, bosszúra, elégtételre éhes, megalázott, meghurcolt férfiakkal / férjekkel, ezt a bűnügyi nyomozók is pontosan tudják, de a politikában sem kevésbé veszélyes felszítani egy ilyen emberben a tettvágyat, ahogy látható. Lehetséges, hogy a kormányzat / a Fidesz kommunikációs sátánkonyhájában elkövették az egyetlen igazi hibát, amit elkövethettek: ezúttal elmérték a várható hatást, alábecsülték a csapásra érkező válaszreakciót, és olyan emberrel kezdtek ki, akinek ez többről szól, mint a szimpla politika.

varga_judit_fidesz_ko_zponti_utasi_ta_s.jpgAmikor a Gazda bedöntötte a házi dominóit – köztársasági elnökét és a miniszterét –, hogy megmentse a saját irháját a perzselő tűztől, még minden egyszerűnek tűnt: gyorsan rászabadítják a propagandistákat a témára, Magyart besározzák és kicsinálják, a két nőt komoly és felelősségteljes döntést hozó emberként búcsúztatják, mindketten kapnak néhány szép címlapot a házi média sajtójának címlapjain, és ezek után villámgyorsan a szőnyeg alá söprik az ügyet. Arra azért nem számíthattak, hogy ezek után majd tömegesen hullanak ki a csontvázak a szekrényből: Endre bácsi is témát ad a médiának és felszínen tartja a pedofil ügyet, aztán Balogh bácsi is beizzítja a motorokat, olyan szarvihart zúdítva a reformátusokra, a református egyházra, a Fideszre, a miniszterelnökre, a kormányra, hogy azóta se tudnak a bűzölgő kupac alól kivergődni, és mindezt pl. a Völner-Schadl ügy árnyékában. Jóból is megárt a sok.

A fehéringes fiatalember tehát a tökéletes időpontban és stílusban csapott bele a húrokba, hogy megkezdje a partizános akcióját. Úgy kellett ez a Gazdának, mint sántának a púp, az ominózus viccben.

Okkal aggódik az arogán-kompánia, hogy megállíthatatlanná válik a TiSza áradása, és ahogy elnézem a Gazdának is kezd elege lenni ebből a műsorból, mert minden visszahull rá, és ez az egyetlen, amit nem bocsát meg soha. Benne van a pakliban, hogy a hideg tekintetű bizalmasának ez a hattyúdala: bármi is fog történni, tőle megszabadul a NER Egyetlen Ura. Én még soha senkivel nem találkoztam, aki egyetlen pozitív gondolatot megfogalmazott volna Arogánról, – ha csak a felét hiszem el annak, amit az újságírók bennfenntes információkra hivatkozva összehordanak, akkor a Fideszen belül is általános utálat övezi –, és kétlem, hogy a számára biztosított hatalom növelné a feléje irányuló, és talán eleve nem létező szimpátiát.

Átizzadt ingek

Miközben a karmelitában izzadnak, a fehéringes ember bírja erővel: az online újságok, hírportálok a kattintásból élnek, és egyetlen nap 100 cikket raknak fel róla, mert minden vele kapcsolatos hír húzza-hozza az olvasókat.

Magyar Péternek most százezrek mozdulnak meg a hívására, és a legkisebb településen is ezrek gyűlnek köré: az emberek 14 évnyi politikai apátia, kiábrándultság, elkeseredettség, kilátástalanság, fizikai és virtuális exodus után, végre kíváncsiak valakire. A hallgatósága átöleli a társadalom minden szegmensét és a politikai elkötelezettség teljes spektrumát: a nagyon szegények és a nagyon gazdagok, illetve a teljesen széthullott ún. polgári középosztály valamelyik fokán egyensúlyozók is képesek felemelni a seggüket a fotelból, hogy kilátogassanak egy megmozdulásra, ahol ő lesz a szónok, ahogy egy Jobbikos is zökkenésmenetesen megfér a Demokratikus Koalíció szavazója mellett a tömegben. Márki-Zay Péter is bejelentkezett a támogatói közé, akkor is, ha azt Magyar nem kérte, és Hadházy Ákos is tűzszünetet kötött vele egyelőre, pedig nagyon forgatta híres kardját, az Elfogulatlan Bűnvadászt. "Először a győzelem, aztán a hirig: majd megöljük egymást, ha már Viktorral végeztünk, fiam", valahogy így szólhat kettőjük egyezsége. Egy enciklopédiát meglehetne tölteni hazai és nemzetközi történelmi példákkal olyan esetekről, ahol az egyébként egymásnak nem szimpatikus, vagy éppen egymással leszámolásra készülő felek hosszabb-rövidebb időre félrerakták a nézetkülönbségeiket és eltemették a konfliktusaikat, egy nagyobb jó, egy fontosabb cél, vagy egy veszedelmesebb ellenfél legyőzése érdekében, és akkor csak mellékesen említem meg a 2022-es magyarországi választásokat...függetlenül a gyászos végeredménytől.

A politika a racionalitás műfaja is, és az ideiglenesen elásott csatabárdok sem veszítenek az élükből. Hacsak nem maradnak ott örökre, ahogyan annyi mocsok és bűn került már végleges elföldelésre e kies honban 34 év alatt, például parlamenti összefogással folyamatosan lesöpört ügynöktörvény-ügynökakták nyilvánosságának ügye, ami csak egyetlen egy a nemzeti szégyenként értelmezhető gaztettek sorában. 

De Magyar Péterhez senki sem jut közelebb: se az, aki gyűlöli, se az, aki kivár, se az, aki rajong érte, se az, aki megbékél vele, és minden reményét belefekteti. Egy rejtély a fickó. Ő Buddha és Mata Hari szerelemgyereke, egy zen szerzetes kitartásával és egy mérnök elméjével. Jól kezeli a nyilvánosságot, akár szabadtéren, akár egy stúdióbeszélgetésen. Improvizál, ha kell, de ugyanakkor a hideg politikai stratégiát kidolgozó kampányguruk tevékenysége is felsejlik a háttérben. Állítólag 100 fős stábja van, és folyamatosan kap belsős információkat a miniszterelnök közvetlen környezetéből is. Ez az állítás éppen úgy lehet igaz, ahogy oltári blöff is, vagy mindkettő egyszerre, de az tökéletesen lemérhető, hogy a Fidesz teljesen összezavarodott tőle: lőnek mindenre, ami mozog, ahogy a Gazda is teszi, de többnyire saját magukat lövik tökön, és mérhető igazság, hogy minél jobban támadják a fehéringes embert, ő annál szimpatikusabb lesz a közvélemény előtt.

Sajátos – ennek az egész történetnek az egyik abszurd szála –, hogy a szárnyaló ifjú ember ex-feleségét, V. Judit ex-igazságügyi minisztert is ízekre szedték és szétkapták a kommentelők, szinte minden facebook posztja után, amióta a pedofil botrány kirobbantója, a titokzatos vidéki prókátor ráborította a szarral teli tartályt a Fideszre, de sehol sem annyira súlyosan, mint amikor az Orbán által kipenderített-önként lemondott egykori Miniszter Asszony elment az egyik ún. médiaszemélyiség videós műsorába, teljesen leégetni magát, totális ellentmondásokba keveredve a korábbi nyilatkozataival, egyenesen lenullázva az Isztambuli Egyezmény kapcsán tett kijelentéséit és indoklásait. Engem teljesen hidegen hagy, nem érdekel semmi, ami abban a házasságban történt, az alapesetben két ember magánügye: ennek kizárólag a politikai vetülete miatt van jelentősége ebben a posztban is.

Én azt hiszem, hogy a lejáratásnak szánt, felszopó-felkérdező interjút Magyar Péter is inkább megkönnyezte, semmint kétségbeejtette. Nyilván megrendítő élmény volt így látnia a három gyermekének édesanyját és egyben régi szerelmét / házastársát, ebben a megalázó szituációban, de az bizonyos, hogy bizonyos szempontból óriási hálával tartozik érte a műsorkészítőknek.

Akinek ugyanis addig ő nem volt szimpatikus, e műsort követően már senkinek nem lehettek kétségei afelől, hogy érdemes a bizalomra, vagy legalább is érdemes tenni vele egy próbát. Elsőre biztosan jó ötletnek tűnt ez a karaktergyilkolászás: bezavarták (önként bement?) H. P. médiaszemélyiség műsorába V. Juditot, abban reménykedve, hogy majd a jelenetek egy házasságból szaftos részletei elfordítják a követőket Magyartól, de hamar kiderült, hogy ez egy kolosszális öntökönszúrás volt.

Nagykovácsiban is van élő tapasztalatunk arról, hogy a vödörnyi teveszarban csúszkáló meztelen csigák orgiája se lehet annyira förtelmes, mint a fideszjanicsárok hazug propaganda hadjárata. Ahogy Magyar Péter esetében, úgy nálunk is katasztrofálisan megbuktak vele, visszafelé sült el: a céltáblára rakott és megtámadott exkedvencük, Kiszelné Mohos Katalin vidáman legyőzte őket, ráadásul a Fidesznek a polgármester-jelöltje és összes képviselő-jelöltje még a no-name, a tojáshéjtól ragacsos seggű civilek mögött is a legutolsó lett, vagyis a fideszesek kiestek mindenhonnan...hivatalosan. Azóta nálunk szent a béke a Párttal,"szopnak, nyalnak, gombot varrnak" (by Hofi), de Magyar esetében ez visszafordíthatatlannak tűnik.

Azok a propagandisták tehát, akik ennyire aljas akciókra képesek, egy felfoghatatlan mélységű pöcegödör legalján tanyáznak, így tehát az, akit támadnak, rokonszenvet ébreszt az emberekben, de minimum jó autóval indul a szimpátia országútján. Magyar Péter lett a nyertese ennek a lejárató szándékú youtube csámcsogásnak is, és azóta is folyamatos nyerésben van: az ő, illetve pártjának ismertsége, népszerűsége, támogatottsága befogta és /vagy maga mögé utasította az ellenzéki szereplőket.

Vagyis a kormányzat verőlegényei Magyar Péter legnagyobb támogatói.

Én nem láttam ezt a szörnyedelmet, amikor a magánéletének bugyrait kiteregető V. Judit meghempergett a H. P médiaszemélyiség műsorában – soha, eszembe sem jutna ilyesmire rákattintani, már a műsorvezető személye is iszonyat a számomra – a szemléző cikkeket azonban olvastam, a szöveges reakciókat láttam a különböző cikkek alatt, valamint a műsor nyomán fakadó mémtenger is elém került, és ettől néha olyan érzésem van, mintha végignéztem volna: elég megalázó és szar érzés, de legalább sokat röhögtem...amikor nem temettem az arcomat a két kezembe, szégyenemben. Igen, Én szégyelltem magam. Ez az ország mostanra végleg a pokolra jutott, de soha nem gondoltam volna, hogy ehhez 14 év elegendő.puzse_r_hajdu_pe_ter.jpg

Egy 2018-as bejegyzés Puzsér Róbert facebook oldaláról. Így talán érthetőbb lesz miért nem néztem meg soha egyetlen percet sem semmiféle H.P. műsorból, és nekem ehhez még kritizálnom sem kellett őt, se pereskednem vele. Egyszerűen szólva, számomra az is számít és sokat mondó, hogy kinek a műsorába megy be valaki kiteregetni a...magánéletét.

És persze nem ez volt az egyetlen fideszes-propagandista kudarc a palettán. Csak bukás van, mert a rendszer sajátossága, hogy egészen elenyésző számú kivételt leszámítva, amihez hozzányúlnak az szarrá válik a kezük ügyében: Magyar Péter lejáratásába tőből beletörött a bicskájuk. Akármivel próbálkoztak az elmúlt ∼90 napban, akármit írtak, az visszaütött rájuk, ellenben emelte a fiatalember renoméját. És Magyarnak eddig minden ellencsapása talált.magyar_pe_ter_napszemu_vege.jpg

Az elhíresült napszemüveges-lejáratási kísérlet (önmagában véres szánalom ilyesmivel támadni valakit), amelyet ki indított el, na kicsoda?...Menczer Tamás.

Egyetlen egyszer sem bizonyult egy lejárató-karaktergyilkos propaganda ennyire kontraproduktívnak: ennyi röhögős, sírva röhögős, gúnyos-hányós szmájlit és irgalmatlan kritikát még nem kaptak a fideszesek. Az eddig gőzhengerként működő propaganda-stáb minden eleme rottyon van. Szerintem, például egy olyan figura, mint Menczer Tamás nagy valószínűséggel Magyar Péter fizetett ügynöke, mert ennek az exkülügyi-nyálamtitkárnak az egyetlen megszólalása valóságos aranybánya a rendszerkritikus erők számára. Ha Menczer önmagától ilyen – és mi itt, Nagykovácsiban nagyon jól ismerjük őt a keresztégetés kapcsán, szóval jó esélye van annak, hogy ő ezt a nem túl pallérozott színvonalat csípőből hozza – akkor pláne főnyeremény: Magyar láthatóan egyenesen lubickol az örömben, amikor kiosztja.co_f_fu_ggetlen_sajto.jpgmegafon_magyar_leja_rata_s.jpgorigo_fidesz_sajto_magas_szi_nvonalon_2.jpgmagyar_pe_ter_az_igazi_geci_magyar_nemzet.jpg

A pénzt – na, vajon kinek a pénzét – számolatlanul öntik a lejárató kampányokba a Fidesz civil (Ne röhögjél, libernyák!!!) szervezetei is, tele vannak az ország hirdetőoszlopai olyan plakátokkal, amelyek leginkább egy beteg tudatalatti kivetüléseire hasonlítanak, és amelyek nem csak a vizuális környezetszennyezés produktumai, a maguk igénytelen, ocsmány grafikai / képi megjelenésükkel, de az üzenetük alkalmasint nyílt uszítás, hazugság, Kreml-propaganda is. És ugyanígy ömlik a mocsok a digitális térben. Egy videót nem tudsz úgy elindítani, hogy ne vásárolják be magukat elé a fideszes szennymédia martalócai egy reklámmal, ahol háborúpárti-gyurcsányoznak egy sort...az egyszerűen hihetetlen, hogy a legnépszerűbb kormánykritikus influenszerek, véleményvezérek, stand-uposok, humoristák videói előtt is ezeket a kormányzati narratívát sulykoló ocsmányságok futnak, amíg átpörgethetővé-nem válnak (ebből 5 másodperc is túl sok), és aki nem hajlandó engedni a Youtube zsarolásának, hogy vásárolja meg a hirdetésmentes prémium előfizetést, az a nyakába kapja ezt, hosszabb videóknál akár többször is. A kormányzatban is tudják, mit néznek jobban az emberek...azokat a youtubereket, akik a kormányzatot ütik.

Az M1-et minek néznék? Alig kerül 140 milliárd forintba évente az adófizetőknek fenntartani azt az agymosó gépezetet, ami szerintem kizárólag a tábor fix részének – az orbánimádó szektának is a "savas-bácsis" kemény magja – állandósult kondicionálására szolgál. Közszolgálat.

Erősen disszonáns képet tehát a mutat az Orbán Viktorral való összehasonlítás a kampányt tekintve is. A Fidesz propagandistáit kiröhögik és ekézik mindenhol, de még a fideszesek némelyike is szégyenkezik a válogatott, leellenőrzött és megszűrt, kis létszámú közönség előtt bohóckodó Gazda, gyakorlatilag teljes titokban megrendezett kampánykörútjának állomásairól szóló cikkek alatt. A világ leggazdagabb verebe, egy magtárban osztja az igazságot a gonosz Brüsszelről. Ezzel szemben Magyar Péter 24 órás performanszot tol az országjárása során: teljesen ismeretlen emberek közé bátran vegyülve, mindenkinek udvariasan bemutatkozik – a videóinak az első percei, gyakran néha az első negyed órái nem is állnak másból, mint abból, hogy átvergődik a kíváncsi-érdeklődő-rajongó-bizakodó, vele kezet fogni vagy őt átölelni akaró rajongók, szelfizők és szimpatizánsok hadán – mindenkivel barátkozik, mindenkihez van néhány kedves szava, felnőttekkel és kisgyerekekkel is azonnal közös hangot talál, és nem egyszer olyan precízen és hibátlan stílusban osztja ki a nyomába szegődő és őt provokáló propagandistákat, hogy az hangos röhögést és tapsot vált ki a hallgatóságából.

A bizonytalan követőinek azonban így is széles a tábora. Ők azok, akik már annyiszor és olyan mélyen csalódtak a politikai pártokban – legyen az bármelyik az elmúlt 34 évből –, hogy már nagyon óvatosak, távolságtartók és ők azok, akik inkább kivárnak, azt mondván, hogy az üstökösként hasító fiatalember valódi motivációi, a mélyben dolgozó mozgatórugói, a tényleges céljai, az őszinte szándékai és az igaz terve gyakorlatilag ismeretlen maradt előttük, noha nagyon őszintének tűnően beszél ezekről. És beszélni meglepő profizmussal tud: alapvetően jól fogalmaz, nyugodt, higgadt, pusztítóan pontos, amikor kell, kíméletlenül frappáns, a humora is a helyén van, és bocsánatot kérni, visszakozni is tud, ha úgy érzi, valahogy, valahol kissé túltolta a biciklit, vagy politikailag az a megfelelő lépés...ilyet sem sűrűn tapasztaltunk egy politikai szereplőtől.

peto_pe_ter_dezso_andra_s.jpegMagyar Péter egyik baklövésére adott reakció, Pető Péter újságíró kollegiális kiállása

Természetesen téved is, vannak mellényúlásai: pl. Dezső Andrásba feleslegesen gyalogolt bele (érzelmileg érthető volt), a beszédeit is alaposabban át kéne fésülni itt-ott, a magyar mondavilág és magyar és/vagy a világtörténelem példatárából vett idézetei és hasonlatai sem feltétlenül állják meg mindig a helyüket, és az is jól látható, hogy lábujjhegyen szökdécselve próbálja meg kikerülni a már fentebb említett, a kommunikációs aknamezőben elhelyezett, látható robbanószerkezeteket, de ne felejtsük el, hogy ∼három hónapja űzi ezt a veszélyes sportot. Ennyi hiba bőven belefér. Ismert, magasan képzett értelmiségi családból jött, tanult ember: még a tévedései, rossz mondatai sem súlyosak ahhoz, hogy azzal igazán fogást lehessen találni rajta. Simán kimozogja, helyrehozza, javítja.

Mindezt úgy, hogy egyesek szerint – vicc –  Földön kívüli élőlény lehet.

Igen, tényleg úgy tűnik a külső szemlélőnek, hogy szinte a nap 24 órájában aktív. Ő egy ragadozó, egy facebook-youtube-televíziós-rádiós...sztár, még az sem biztos, hogy szokott aludni, saját elmondása szerint teljesen felborult az élete, most már a saját öregapjára hasonlít inkább, mint arra titán-youppiera, ahogy akkor kinézett, mint amikor ebbe a veszélyes és idegőrlő kalandba belefogott, 10 kg-ot lefogyott kövér két és fél hónap alatt, már testőrök őrzik a folyamatos életveszélyes fenyegetések miatt, és unalmasnak számít az a hírfolyam, ahol nem kerül szóba: rejtély hogyan bírja fizikailag és mentálisan, de a kitartása olyan embereket is meggyőzött, és olyan embereknek is hitet adott, mint pl. a vitriolos tollú Bruck András, az Élet és Irodalom újságírója, akiről aztán nagyon sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy szeretne vagy akárcsak kedvelne bármit, ami a NER-rel összefüggésbe hozható, azt nem. És persze nem ő az egyetlen. A kőkeményen rendszerkritikus Bojár Gábor is úgy kapaszkodik belé, mint a fuldokló az utolsó szalmaszálba (itt, sajnos fizetős HVG cikk). Nagy Ervin színművész teljes mellszélességgel odaállt mellé már akkor, amikor még egyáltalán nem lehetett látni, hogy zuhanás vagy szárnyalás lesz-e ebből. Az egyébként rettegett, kíméletlenül nyers, mindenkit szétalázó és mindenkivel kötekedő, és a kritikáiban kizárólag éles lőszert használó Puzsér Róbert szinte szótlan maradt mellette, és többnyire hagyta érvényesülni, már szinte majdnem alákérdezett.o_rdo_gi_lett_a_rezsim.jpg

Az ismert, vagy Magyar Péter felbukkanása után ismertté lett nevek mellett ott vannak azok, akik névtelenül, nickek mögé bújva vallják be a kommentfolyamokban, hogy minden bizodalmukat Magyar Péterbe fektetik.

Rengetegen vannak ilyenek: gyűlölik a NER-t, naponta a halálát kívánják Orbánnak, cinkos hazaárulónak tekintenek minden fidesz szavazót, tudják Magyarról, hogy ezer szállal volt bekötve a rendszerbe, tudják, hogy támogatta azt, élvezte a NER kegyeit, és mégis rá fognak szavazni, mert a szavait hitelesnek és őt szimpatikusnak tartják. Mindent megbocsátanak, elnéznek neki, csak üsse szét a kipcsák-despoták feudális, korrupt birodalmát.

Vannak, akik magát Magyar Pétert is utálják, nem bíznak benne, csak egy kiugrott fidesznyiknek tartják...és mégis rá fognak szavazni. Ők azok, akik azt mondják, hogy nekik az is elég, ha megrogyasztja egy kicsit a rendszert, ha megakadályozza a következő Fidesz kétharmadot, ha álmatlan éjszakákat okoz a gazdának, ha hibázásra készteti a NER-t, ha őrjöngő dührohamot kapnak tőle a propagandisták (ez is erodálja a rendszert), ha bevisz egy-két gyomrost néhány nerpotentátnak. Ha csak ennyi eredménye lesz a Magyar Péter felbukkanásának, nekik az is megéri, mert szerintük ennél rosszabb már úgy sem lehet.

Szerintem ugyan lehet ennél rosszabb is a fideszuralom alatti jövő, lehet ez még sokkal, de sokkal rosszabb is, egészen putyini mélységekig, de én tökéletesen megértem azoknak a motivációját, akik már azzal is kiegyeznek, ha a NER beleizzad ebbe és a 2026-os választásba.

A többség – ebbe beleértve az ellenzéki pártok szavazóit is –  persze mélyrehatóbb, gyökeresebb, radikálisabb fordulatot vár, politikai tisztitótüzet és a NER teljes ledózerolását, a felelősök és a bűnösök elszámoltatását, igazságszolgáltatás elé állítását, fegyházat, börtönt, teljes vagyonelkobzást...leginkább 15 év lámpavasat. Több száz cikket és legalább 5000 kommentet elolvastam (számtalan képernyőfotóval és kimásolt idézettel), hidd el, tudom miről beszélek, és érzelmileg tökéletesen azonosulni tudok a tehetetlen dühvel. Párizst már ennek a 14 évnek az első hónapjai után felgyújtották volna a franciák.

Gyávák vagyunk, és gyáva népnek nincs hazája, csak csodavárása.

Magyar Péter a véresszájú orbángyűlölőkből is reménykedő kisgyereket csinált, akik csillogó szemmel várják a nyári Jézuskát, június 9.-én, és aztán remélhetőleg 2026-ban is, pedig addig még sokszor jön ide valami tömegggyilkos diktátor, a gyarmat helytartójához, a Karmelitába. Kétségbeesett emberek a Fehéringes Messiást lesik, aki fehér lovon vágtat fel a várba, lángpallossal a kezében, a hátára veszi a nemzetet és magára vállalja a végső harcot, ahogyan az elődje, a Feketeruhás Tanárok Pankotai Ángyán Nővér Lili András Pottyondy Noár Edina. Talán úgy is végzi. Talán nem, talán neki sikerül. Talán talány._maffiakorma_ny.jpg

Magyar Péter karizmája az egész ún. ellenzéki oldalon arat, akár az élesre fent kasza a búzamezőn, és bár a közvéleménykutatók Magyarországon a közröhej kategóriájába tartoznak a korszakos tévedéseikkel és félreméréseikkel, azt azért nem lehet letagadni, hogy a legfrissebb adatsoraik összecsengenek mindazzal, amit az emberek saját maguk is megtapasztalnak, ha nem másképp, hát Mr. Jelenség videóit látva.

Huszonkét évvel ezelőtt, 2002. júniusában, Medgyessy Péter D-209-es ügye kapcsán futott egy rövid kört Juszt László egyik műsorában, de akkoriban csak egy NER-fióka volt, egy feltörekvő és ambiciózus egyetemista. Ma a magyar politikai élet központi figurája.

Azért majd nem árt, ha megköszöni ezt a Vidéki Prókátornak. Vagy éppen meg is átkozhatja.

Ha ez az ismeretlen ügyvéd nem robbantja ki a pedofil botrányt, akkor nem dőlnek a dominók, N. Katalin is a helyén marad, V. Judit is a helyén marad, és ő is vígan élhetné a megszokott életét a NER kebelén belül, lényegében névtelenül és ismeretlenül, illetve nem lehetne a reménykedők szikrája, messiása, vezére...bármilye. Minden egyes párt és minden egyes politikai szereplő hozzá képest valaki, valami, vagy hozzá képest helyezkedik el valahol a mezőnyben: a média vastagon ráerősít erre a képre, de nem tévednek nagyot azzal, hogy így kezelik a történéseket. A politikusok se képesek másképp csinálni ezt, muszáj Magyar Péterről beszélniük, akár kimondják a nevét, akár nem.

Megcsinálta azt, amit az ellenzék – Őfensége ellenzéke – 14 év alatt képtelen volt. Kövér három hónap alatt felszántotta (és jelenleg is szántja) a vidéket, felrázta, megszólította, kizökkentette az embereket, reményt, hitet adott neki, a lehetetlent is lehetségesnek vázolta fel, és most mindenkire veszélyt jelent valamilyen formában. Igen, akár úgy is, hogy az ellenzéket szalámizva, akár az EU, akár az önkormányzati választásokon végzetesen bekavar egy elképzelt ellenzéki forgatókönyvnek, és eképpen a pedofil-kegyelmi botrány után morálisan-erkölcsileg – de nem politikailag és nem a szavazóbázist tekintve! – teljesen megroggyant Fideszt akarva-akaratlanul ismét sikerül masszívan hatalomban tartania. Nem a NER-t, hanem csak az ellenzék egyes szereplőit váltja le. Hatalmi átrendeződést idéz elő, például azzal, hogy a fővárosban ellenzéki polgármesterekre indulnak rá TiSza jelöltjei. Mostanra kiderült, hogy fideszesre is indítanak jelöltet, de tegnap még nem így volt. Holnap talán megint más lesz a képlet (amikor ezt írom).

Az ellenzék szerint valójában éppen ez a fideszes mesterterv lényege: az ő kisöprésük. Szerintük majd a választások után kezdődnek a látványos megbocsátások-összeborulások-egyezkedések a Fidesz és a TiSza között, és a maradék ellenzék teljes felszámolása is kezdetét veszi 2026-ig, hogy Putyin helytartói 1000 évre bebetonozzák magukat ezen a fentebb említett kínai-ázsiai méregraktárrá silányított, kiszipolyozott, feudális bábállammá süllyesztett, keleti despotákkal cimboráló, orosz-kínai Hátasztánban. 

Az is lehet. Igen, lehet, hogy így lesz. Ez azonban egyelőre fikció.

Az viszont egy tény, hogy felkavarta az állóvizet, és a kényelmesen berendezkedett, a 14 éve megszokott rutint követő, a biztos vereségre előre rápihenő ellenzéket felzaklatta a jelenléte. És ebben azért van némi jogosnak ítélhető igazsága az ellenzéki pártoknak. Arról komoly vita, és abban durva nézeteltérés mutatkozik, hogy kiket és mely pártokat lehet Magyarországon ellenzékinek nevezni, de annyiban talán közmegegyezés mutatkozik, hogy az LMP és a Mi Hazánk nem az. A többiek értetlensége és sértettsége azonban érthető Magyar Péter népszerűségét látva.

Magyar Péter ugyanis semmivel sem mond többet, mást, újabbat annál, mint amit az ellenzéki pártok 14 éve ismételgetnek, sőt, Magyar sok esetben, bizonyos témákban feleannyit sem mond, vagy feleannyira keményen sem szórja a kritikákat, vádakat a fidesz / a kormányzat felé, mint ők. De az ellenzék ebből semmiféle hasznot nem tudott realizálni: a DK az egyetlen, amelyik jelentősen növelni tudta a kezdeti szavazóbázisát, de mostanra ők is stagnálnak, megrekedtek...sőt, fogynak. Ott vergődnek, mint a sárba beleragadt lovak, és nem értik miért tűnik hitelesebbnek, elfogadhatóbbnak, igazabbnak egy kiugrott fideszes kritikája, mint az övék. Valójában létezik erre magyarázat, és ebből az egyik az, amit fentebb megpendítettem, hogy Magyar vette a fáradságot, hogy elvégezze azt a munkát 3 hónap alatt, amire az ellenzék 14 éven át képtelennek bizonyult.

Talán nem kellett volna beszarni a vidéki Magyarországtól. Talán nem kellett volna bedőlni a Fidesz propagandájának, hogy a vidék az fideszes. A választási térkép lehet, hogy narancssárgán izzik – ilyen a választási rendszer –  de az emberek nem statisztikai adatok. Talán nem kellett volna elhinni a csalódott ellenzéki  kommentelőknek, hogy minden vidéki egy tájékozatlan, primitív, rasszista, fasiszta, oroszbuzi tahó, aki kizárólag a KESMA-t olvassa, és 2kg krumpli van az agya helyén. Talán 14 év alatt ki lehetett volna építeni apró helyi bázisokat, kis szervezeteket, civil támogatókból hátteret, szimpatizáns magokat, helyi állomásokat a helyi ügyekre fókuszálva, meghallgatva az embereket akkor is, ha egyébként az egész faluban vagy városban mindenki csőfideszes a képviselő-testületben. Talán lehetett volna dolgozni ezen. Egy kicsit. 14 év alatt. 5110 tétlen nap.

Magyar Péter meg odament a jujdereménytelenül fideszes Debrecenbe, aztán a karmelitáig visszhangzott az ütés hangja. Így van ez. Mostanra állítólag 13 %-nyi egykori fidesz-szavazó pártolt át Magyarhoz, de azért én erősen kételkedek abban, hogy ennek az óriási tömegnek Debrecenben minden tagja közülük került volna ki.

Értehető az ellenzéki harag. A tükör az szar. Megmutatja hogyan néz ki a kendőzetlen igazság. Most kell igazán pánikolni, amikor a TiSza az ellenzéktől és a Fidesztől is behúzza a szavazatokat.

Magyar Péter támadások kereszttüzében áll, a Fidesz és a DK egymásra licitálva lövi, de mindegyik közéleti szereplő csatlakozik a kivégzőosztaghoz, mindegyikük a céltáblájára tette: a Rogán-dimenzióban egy baloldali, háborúpárti, gyurcsányista figura, míg az ellenzéknél egy Fidesz 2.0-át építő, egyértelműen a fideszes mantrákat-lózungokat-propagandaüzeneteket ismételgető és a Fidesztől / a NER elmúlt 14 évétől nem elhatárolodó, Orbán hatalmát átmentő puccsista, aki a Fidesz belső harcainak kitüremkedése, és a szerepe mindössze annyi, hogy a Fideszen belül mozgó, orbánellenes szürke eminenciások malmára hajtsa a vizet...vagy felépítsen egy másik Fideszt az eredeti mellé.

Vagy előkészítse a terepet annak, aki mögötte áll és támogatja minden módon, de ugyanakkor rejtetten, és ellátja a szükséges információkkal is, ahol kell, ha csikorogna a gépezet vagy elfogyna a lendület.

Az összeesküvés-elméletek egyik táptalaját éppen Magyar Péter támogatóinak, illetve a támogatások forrásának keresése adja: a gyíkemberekig még nem jutott el a csőcselék, se a fideszes propaganda (e kettőnek van egy erős átfedése), de a CIA-Soros-Brüsszel-Gyurcsány-globalista háttérhatalom (jelentőségteljesen kacsint-kacsint-kacsint) vonal masszívan jelen van a közbeszédben. Magyar persze visszautasítja ezeket a – Magyarországon klasszikusnak számító – légből kapott, szánalmasan primitív, és többnyire fideszes vádakat (de a reménykedők is elsütik, hogy a CIA támogatja, csak őket nem zavarja, ők örülnek neki).

Magyar mikroadományokról, önkéntes felajánlásokról és egyéb, törvényes, ellenőrizhető támogatási formákról beszél, és messze túlzónak állítja be azokat az összegeket, amelyekbe a propaganda szerint az ő rendezvényeinek a megszervezése kerül (utaztatás, hangosítás, biztonság, plakátokra nem költ, közösségi médiában csapja a hírverést stb.), ám azt biztosra veheted, hogy ha Magyar igazat is állít a kampány részleteiről, ez pénzügyi szempontból nem marad így: ahogy egyre feljebb emelkedik a Nap felé, muszáj lesz a szárnyára viasz helyett erősebb összekötő anyagot tenni. Pénz nélkül – nagyon sok pénz nélkül – ennek a fajta pártépítésnek és politikai célkitűzésnek megvannak a maga határai, megvan a maga üvegplafonja, és akkor pontosan ott fog megrekedni, ahol az összes ellenzéki párt...valahol negyed-vagy félúton. Hiába csinál és csinált mindent jobban az ellenzéknél, ha egyedül akar babérokra törni, akkor ide pénz kell. Rengeteg pénz.

Vagy összefogás az ellenzékkel. Kompromisszum. Megbékélés. Kiegyezés.

Persze, hogy most középre beszél. Persze, hogy "Kék Fideszről" és "Narancssárga Fideszről" beszél. Vasdoronggal üti Gyurcsányt, hogy ne lehessen őt összegyurcsányozni, elveszi a "békepárti" szlogent a Fidesztől ahogy elvette tőlük a magyar zászlót, a kokárdát is, és lényegében ellenük fordít mindent, amivel a Fidesz támadja őt, pl. legutóbb már, konkrétan a csádi misszió terve miatt, háborúpártinak bélyegezte a kormányzatot is. Persze, hogy mindenkinek ad valamit: csatlakozna az európai ügyészséghez, de az Európai Egyesült Államok helyett inkább Orbán álláspontját ismétli, ahogy orosz-ukrán háború kapcsán is óvatosan fogalmaz. 

Lavírozik a zátonyok között. Ezt kell tennie. Sokan fújnak rá ezért, de ő pragmatikus, racionális politikai szempontok alapján kényszerül haladni, mert semmi mást nem tehet. A nyílt sisak és a nyers őszinteség nem mindig célravezető egy diktatúrában...és Magyarország az. Mindegy minek nevezik, mindegy milyen finom és elegáns, nyakatekert jelzőkkel határozzák meg a lényegét, de az. Nagy távolság van az orosz-kínai-magyar rákosista fekete autós, tarkónlövős-bebörtönzős-gulág-recsk diktatúráig, és az odaúton sokféle színt ölthet a gonoszság álcaruhája. Bármit is gondoljon, bárhogy is érezzen a szíve mélyén Magyar Péter egy-egy adott témáról, úgy kell fogalmaznia, hogy az állítása ne legyen azonnal vagy később egy vegytiszta hazugságként a fejére olvasható, de ugyanakkor az adott pillanatban ne legyen minden részletében kibontott igazság sem. Gusztustalanul hangzik?

Üdvözöllek a valóság sivatagában. 

Egyszerű példával élve, az én szememben az orosz-ukrán háború kapcsán viselt egyértelmű, nyugatos, Ukrajnát minden létező módon segítő (pénzzel-fegyverrel-kiképzéssel stb., de nem közvetlen katonai beavatkozással) tisztességes, becsületes, európai-atlantisa-NATO-civilizált tagállami álláspont az, ami meghatározó minden más kérdésben egy adott személy megítélésekor, és aki ebben az ügyben nem képvisel világos álláspontot, az számomra morális-erkölcsi szempontból érdektelen, de Magyar Péter most – bármit is gondoljon – nem teheti meg, hogy elidegeníti magától a bizonytalanokat, a Fideszben csalódottakat, a propaganda által megvezetett szavazókat, vagy bárkit, aki a fidesz központi narratívájának kérdései foglalkoztatnak, nota bene! annyira szétrohasztották az agyát, vagy eleve annyira primitív, hogy azt hiszi az ellenzék el akarja vinni az átműtött gyerekeit katonának Ukrajnába. És Magyar még így is pakátokra került, mint háborúpárti, szegény Bandi helyére, akiről már azt sem tudja senki, hogy kicsoda. 

És látjuk, hogy Magyarországon mennyire hatékonyan működik az a propagandafegyver is, amit egyébként elképzelhetetlennek tartunk / tartottunk egy bizonyos szint felett. Ha Magyar Péternek minden szavazóra szüksége van – akár a nyomorfalvakból is – akkor csak annyit és úgy szabad mondania, ami a határokon belül marad, még akkor is, ha napról-napra, apró elmozdításokkal arrébb tolja, tágítja ezeket a határokat.

Téma van dögivel, és ő minden nappal egyre keményebben tolja: Rogánra kezdettől fogva nehéztüzérséggel lő, de mostanra szinte a teljes NER-t tűz alá vette, és már Orbánt sem kíméli. A kettős beszéd még mindig a retorikája része, de a kezdeti puhaság erősen fellazult: hála annak, amit a kormányzat-szimpatizáns média az exfeleségével művelt (értsd: az exfeleségét, illetve az exfelesége szavait felhasználva), és köszönhetően annak is, hogy mostanra ő lett a Fidesz második számú összegyurcsányozható közellensége, sokkal bátrabb lett. (Karácsony az egyes számú, őt mindenképpen el kell pusztítania a NER-nek, mert vele szemben is befuccsoltak, és Budapest a legfontosabb, utolsó kitartó erődítmény).orba_n_tiborcz_me_sza_ros_rt.jpg

A Fidesz szennymédiának sikerült annyira felbőszítenie őt, hogy a Magyar Péternek mostanra nem maradt semmi vesztenivalója.

Az életén kívül. 

Véres ing

A kérdések – ez valójában egy kérdés, vagyis ugyanannak a kérdésnek a részletezése – amit fel kell tenned magadnak, a következők:

Elképzelhetőnek tartod-e, hogy

az oroszok és /vagy

a kínaiak

a törökök

az olyan egyéb Közel-keleti, ázsiai országok befektetői, akik pl. piacot vásárolnának

és általában pl. a keleti-kaukázusi-ázsiai muszlim despoták,

akik Magyarországon keresztül akarnak bármiféle módon hozzáférni az Európai Unióhoz (akár úgy, hogy szabadon bejutnak az Unió területére az üzleti érdekeltségeiken, vagy valamiféle  megvásárolt jogokon keresztül, pl. letelepedési kötvénybiznisz)

megengednék-e maguknak, megengedhetnék-e maguknak, hogy bármiféle számukra kedvezőtlen, nyugatos, a demokrácia és a jogállam helyreállítására tett kísérlet veszélybe sodorja a már kiépített, vagy tervbe vett gazdasági-politikai-kereskedelmi-befolyásolási elképzeléseiket és rövidebb-hosszabb távú terveiket? (Paks, Budapest-Belgrád vasút, ázsiai akkumulátorgyárak-újrahasznosító üzemek, Magyarország oroszbarát-orosz propagandát és céljait segítő politikája, Iránbarát politikája stb.)

Mindezeken túl, megengedhetnék-e maguknak a már itt letelepedett gyárak-üzemek-méregraktárok és méreggyárak mögött álló országok és üzleti érdekeltségek, hogy ezek a nyugatos, demokrácia és a jogállam helyreállítására, az átláthatóságra törekvő, az egyenlőséget érintő változások esetleg számukra kedvezőtlenül befolyásolják a bérekre, a munkavállalói jogokra, az egészségügyi ellátásokra, a kollektív szerződésekre, a munkavállalókkal szembeni visszaélésekre, a környezetvédelmi szabályokra vonatkozó döntéseket?

Belenyugodnának-e ezek az országok, ezek a cégek illetve megengedhetnék-e maguknak, hogy az eddigi, 14 éven át töretlenül tartó, őket támogató, és mindenben az ő üzleti-politikai pozícióikat erősítő  döntéshozatali folyamatok számukra kedvezőtlen irányt vegyenek és megváltozzanak? 

Elképzelhetőnek tartod-e, hogy nem vetnének-e be minden törvényes (lobby, hirdetés stb.) vagy akár törvénytelen eszközt (kifejezetten és elsősorban az oroszok, kínaiak, ezek eleve nyílt diktatúrák) arra, hogy megállítsanak bárkit és bármit, ami ezeknek a beruházó országoknak /beruházó cégeknek (ezek gyakran ugyanazok, állami cégek, csak névleg önállóak) már rövid távon is horribilis hasznot, ugyanakkor Magyarország teljes gazdasági kiszolgáltatottságát és lényegében 100 éves gazdasági-adósságrabszolgaságát eredményező (értsd: a kínai, orosz hiteleket adó országoknak, vagyis a kölcsönt adó-behajtóknak lényegében 30-50-100 évre hasznot hozó) befektetéseit veszélyezteti?

Tehát elképzelhetőnek tartod-e, hogy a mostanra kínai-orosz félgyarmati státuszba süllyedt, minden létező statisztika szerint is több kategóriában az Unióban az utolsó helyre sorolt, teljesen elszegényedett, egészségügyben, oktatásban, környezetvédelemben stb., valamint az Európai Unió és az USA vezetőinek megnyilatkozásai alapján politikai és diplomáciai szempontból is teljesen perifériára szorult Magyarországnak azok a hazai és nemzetközi szereplői (gazdasági, politikai), akiknek érdekeltségeik vannak ezekben az adósrabszolgaságot eredményező üzletágakban, illetve a hazai politikai jövőjük, és sok esetben dinasztikus politikai jövőjük és kiváltságos vagyoni helyzetük függ ezeknek a beruházásoknak a megvalósulásától, eltűrjék azt, hogy bármiféle politikai erő – nevezetesen Magyar Péter mozgalma – megborítsa, felborítsa a terveiket?

És elképzelhetőnek tartod-e, hogy az elmúlt 14 év kommunikációjában végbement gyökeres kormányzati, politikai retorika és a kormányzati propaganda szélsőségesen feszültségkeltő iránya, amelynek minden eleme, minden szava, minden mondata az erőről, az erőszakról, a kirekesztésről, a megbélyegzésről, a gyűlöletről, a fideszen kívül álló világ elleni folyamatos hergelésről és uszításról szólt, esetleg megteremthette azt a társadalmi, pszichés közeget, amelyben a kormányzat iránt fanatikus hitet érző emberek feljogosítva érzik magukat arra, hogy erőszakot alkalmazzanak, amennyiben úgy látják, hogy valaki ennek a kormányzatnak, benne Orbánnak, az "Élő Istennek" a bukását okozhatja?

És vajon ez a kétféle szándék – a befektetéseiket féltő, Magyarországot csatlósállammá és adósrabszolgaságba hajtó diktatúrák és üzleti körök akarata, illetve a Fidesz-orbánfanatikusok akarata – egy csatornába terelhető-e a, mondjuk a megfelelő hazai és / vagy külföldi titkosszolgálatok által?

Válaszold meg magadnak ezeket a kérdéseket.magyar_titkosszolga_orosz_fenyegete_s.jpgpromena_d_navracsics_ma_rki_zay.jpgla_nczi.jpg

Magyar Péter szerint Orbán Viktor kétezer embert állított rá, de ott még nem tart a kormányzat, hogy meg akarja őt öletni. Önmagában beszédes, hogy ez egyáltalán szóba kerülhet, hogy egyáltalán felmerülhet ilyesmi valakiben, hogy az ország miniszterelnöke megöletné őt az Európai Unió közepén, 2024-ben, vagy hogy ilyesmi bármiféle módon beszédtéma lehet: ez maga a tünet. Ha már elképzelhetőnek tartod, az is illusztrációja annak, hogy ez egy opció.

És Orbánnak nem is feltétlenül kell akarnia. Ha komolyra fordul a dolog, átnyúlnak a Karmelita feje felett: se az orosz, se a kínai, se semmiféle titkosszolgálat vagy esetleg maffiaérdekeltségben mozgó üzleti kör bérgyilkosainak nem fogja az útját állni egyetlen magyar hatóság sem, mert nem is tudja. Az oroszok és a kínaiak (és a szimpatizánsaik) itt már eleve itthon vannak.u_jsa_gi_ro_t_fenyeget_magomed_a_csecsen.jpg

Egy muszlim csecsen is halálosan megfenyegethet egy magyar embert Magyarországon, törökök verhetnek össze az utcán egy magyar tiltakozót mindenféle következmény nélkül, sőt, utólagos jóváhagyás mellett. Még az orosz kémbankot is csak akkor rúgták ki innen, amikor az amerikaiak finom diplomácia célzásokkal, de egyértelmű üzenetet küldtek a várható következményekről, a kínaiaknak pedig már bank sem kell. Ők a titkosszolgálatuk kihelyezett állomását telepíthetik ide hivatalosan, rendőrségnek hazudva őket. De egy beborult, fanatizált fideszes is elegendő egy gyilkosságra, akár önként, saját ötlettől vezérelve, hogy megvédje az ő Orbánját, akár ráhatásra, megbízásra, pénzért, bárhogy és bármiért: egy profi FSZB tiszt néhány hét alatt lefizet, beszervez egy könnyen befolyásolható szarembert erre a célra. Egész Európában ezt csinálják, mindenhová beférkőznek, még Zelenszkij közvetlen környezetéből is beszerveznek hazaáruló merénylőket, miközben hős ukránok százai halnak vagy sebesülnek meg naponta a fronton.

Nem kell ide tehát semmiféle Karmelitából érkező parancs, ha Magyart végleg el akarják takarítani az útból.

Az erőszak Magyarország mindennapjainak a szerves része, akár a politikában, akár a közúton. A politikai térfél egyetlen szegmense sem mentes tőle.

rendo_rse_g_5_e_v_uta_n.jpgkubatov_fradi_b_ko_ze_p.jpgha_ela_rulod_a_fideszt.jpgfideszes_telepu_le_s_jutalmaza_sa.jpga_rendszer_nem_ve_di_meg_az_a_ldozatot.jpgNincs igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás, naponta dúlja fel a közvéleményt egy-egy bűneset kapcsán a nyíltan bűnözőpárti eljárásoknak tartott gyakorlat, a gyengekezűnek és részrehajlónak ítélt rendszer hozzáállása, ami szinte az áldozatot bünteti, de a bűnöst mentegeti, felmenti, alig sújtja büntetéssel. Kormányzati tagok fenyegetnek meg falvakat és városokat, hogy nem kapnak semmiféle pénzügyi forrást, ha nem a Fideszre szavaznak. Polgárokat és cégeket vegzálnak, fenyegetnek, kirúgják azt, aki a munkahelyén kritikus hangot üt meg a kormányzattal szemben, beperelnek kommentelőket, bloggereket, akik csak politikai véleményüknek adnak hangot, nekimennek szerkesztőségeknek, ugyanakkor a fideszes média elképesztő mennyiségű vesztes pereinek hatására már módosítottak a törvényeken, hogy később ebből kevesebb legyen, amikor a lejárató-propaganda esetleg a rágalmazásokat és a karaktergyilkosságokat tolja. Juhász Péter mindent tud erről a témáról, rongyosra perelt mindenkit anno, 99 %-ban meg is nyerte ezeket. Vagy 100.elvesztett_sajto_per_magyar_nemzet.jpgto_ta_w_kiosztja_a_magyar_nemzetet.jpg

A magyar lakosság nem Fideszre szavazó részét nem tekintik a nemzet részének, nem tekintik magyarnak, nem tekintik hazafinak, nem tekintik patriótának, nem tekintik nagyon embernek sem. Átgázolnak bárkin és bármin: emberen, cégen, erdőn, védett vízpartokon, természetvédelmi területen. Senki és semmi sem számít, aki és ami az útjukba kerül az eltapossák, törvénybe iktatták a törvénytelenséget, ne zavarj, lopunk. A köz nélküli közmeghallgatások és az újraválasztott tolvaj polgármesterek országában teljesen megszűnt már az ingerküszöb is: ezermilliárd forintot is ellophatnak, már meg sem rendül senki.lista_zni_kellene_a_szavazo_kat.jpgorba_n_mego_letni_nem_akar.jpg

Én nem tudom, ki Magyar Péter. De azt tudom, hogy az életével játszik. 

Több testőrre lesz szükség. Egy mesterlövészt nem tudnak megállítani, mert ahhoz már komoly biztonsági apparátus és nagyon sok pénz kell, de egy tömegben megbújó dzsihadista-fideszjanicsár vagy médiahírnévre vágyó elmeroggyant ellen talán segítenek.

A világ legvédettebb emberét is meg lehet ölni. De a merénylő dolgát megkönnyíteni hiba lenne. Főleg azért is, mert, ha valaki ismét elveszi ennek a több százezernyi – én úgy sejtem, milliónyi – embernek a reményét, akár úgy, hogy Magyar Péter átveri őket, akár úgy, hogy valaki megöli Magyar Pétert, az az esemény az egyéni tragédián túl egy társadalmi tragédiát is elő fog idézni – a pártos honfivér kiontását – részben azzal is, hogy a politikai merénylet hosszú idő után, ismét megjelenik a palettán.

Magyar Péter egy bátor ember.

És ha semmi másért nem – de igen – ezért az egyért maximálisan tisztelem. A Tisztelet és a Szabadság pedig fontos. De tisztelet és szabadság is csak annak jár, aki azt megérdemli. És ugyan csak két részlet ahhoz, amire egy demokratikus, jogállamként működő és elköletezetten nyugati orientációjú, civilizált és európai eszményekben hívő, a környezetét óvó, és polgárainak egészséges, biztos, békés jövőjét megteremtő, és mindezt bármikor harc árán is védeni képes országnak szüksége van, de kezdetként ez a kettő jó alap lehet.

Csak ehhez el kéne kerülni azt a véget, amiről azt állítja, úgy sejti, hogy egyelőre nem képezi a megállításának a részét.

Hátha mégis képezi. Mert zord időkben a legrosszabb forgatókönyvre kell felkészülni.

A poszt illusztrációi a 444Hsz.com, az Index, a Telex, a HVG, Pottyondy Edina youtube videója, az adott személy facebook oldalának linkjei illetve ezen oldalak képernyőfotói.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318395577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2024.05.10. 09:35:58

Dezső Andráshoz: ami Magyar Péter baklövése szerinted, hát k-ra nem, mert beletalált.

Dezső András nem véletlenül kapta meg a rendőrségtől azt a kompromatot.
Azt azért tegyük hozzá az ügyhöz, hogy dezső andrást szerintem még a mai napig fogja a titkosszolgálat, ugye ő volt az korábban is, akit a titkosszolgálat a magánéletével próbált zsarolni, (ismered a cikkeket biztos) ezért is írta a kgbélás cikket is (amihez be is vallja, hogy titkosszolgálati segítséget kapott, nem véletlen, mert azt egy újságíró nem tudja megírni, csak a szakszolgálatok, szóval szerény Andrásunk...). nem véletlenül kapta meg ezt a magyar péteres rendőri anyagot sem... és cikket kellett, KELLETT írnia belőle.
de Dezső a mai napig azt mondja hogy pintérnek nincs köze az alvilághoz, miközben olyan sok emberrel beszélt az alvilágból, és ő keresett-kutatott köztük de semmi nyomát nem találta! nagyon sok könyvet is írta témában, a téma "szakértője"
én két alvilági alakkal, és egy belügyi dolgozóval beszéltem, nem kerestem és mégis mást mondtak, mint az alvilági szakértőnk, dezső andrásunk, akire mindenki olyan hisztisen reagál, ha lepropagagandistázzák.
"Azt természetesen nem tudjuk, nem is állítjuk, hogy valóban úgy történtek az események, ahogy az a jelentésben szerepel. Előfordulhatnak ugyanis félreértések, megtörténhet, hogy a jelenlévők másképp emlékeznek a történtekre. "
vagy épp meghamisítják orosz kompromat mintájára a jegyzőkönyvet, andrás még a nevét se vállalja a cikkhet a gyurcsányista hvg bevédi.
hvg.hu/.../20240318_magyar-peter-es-varga-judit...
bájos:
"A beszélgetés után Magyar azt posztolta a Facebookra, hogy „készülnek a hamis rendőri jelentések”.
Hasonló stratégiával reagált Magyar arra, amikor munkatársunk megszerezte a jelentést, és annak tartalmával szembesítette. Kollégánk, miután a dokumentum hitelességéről meggyőződött"
jogos, hogy ez sunyi propaganda-cikk a nagyon moderáló hvg-től, és Dezső olyan propagandista, aki függetlennek akar látszódni.
Amúgy Hadházyra odafigyelek Magyar kapcsán, de simán lehet hogy őt is megvezetik, mert nem személyes tapasztalatáról beszélt, hanem egy ismerőse mesélte neki azt. Azóta már megbeszélték. kibélkültek

és már tudjuk is, hogy mit keres a korrupt bolond hont az átlátszónál.

MP-nél nem voltak népszerűbbek mostanában, ha neki sem sikerült letargia lesz úrrá az értelmes embereken. és mivel se putyint, se lukasenkót nem lehet leváltani választásokon, így MP se lesz képes rá szerintem. akkor a magyarság végleg elveszett, etnikailag, anyagilag, egészséges környezete se lesz meg.

MP nem akar puccsot sajnos és a magyarok most ott tartanak mint az ukránok janukoccsal. csak itt nincs elég erő egy Majdanhoz. a rendőrök is már lázadoznak, de nekik nincsenek gépfegyvereik tudtommal, a TEK-nek meg van. nem véletlenül a primtiív orbán primitív testőre vezeti a TEK-et...

a fél rendőrvezérkar ki volt bukva, amikor érettségizettként asszem törzszászlósból orbán kinevezte vezérőrnagynak. biztosan sokan kérdőjelezték meg magukban, hogy érdemes volt-e egyetemet elvégezni...
mint novákkati férje

kkbk.blog.hu/2015/11/30/hajdu_janos_es_a_tek

A rendőrök, és azok a katonák akik megúszták a leselejtezést.
hajlamos vagyok azt gondolni ruszki lista alapján kezdték leselejtezni a nyugatbarát katonákat. ne felejtsük el az orosz és kínai szálat, ez alapján vagyunk értékesek hogy vétózunk a népirtó putyin kedvéért, meg kína miattunk lép be az unió piacára.

ezért nekik értékesek vagyunk, és tele vannak az embereik, hol kémbankkal, hol orosz tudomány központtal rejtegetik őket, így végképp nehezebb ellenállni.

a kérdés, MP meddig menne el?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2024.05.10. 09:39:37

Káncz Csabát is megvezeti a hitvány sunyi, és hazug almássi, akivel MP és testvére tárgyalt a pártjának átvételéről
nem kapott fizető posztot a pártban ezért most mindenáron le akarja járatni MP-t.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.05.10. 09:51:38

@tesz-vesz: "hát k-ra nem"

Komoly komment mindkettő, poszt nagyságú választ is írhatok és írhatnék rá, de nyitásképpen csak annyit: itt ki szabad írni, ha ki akarod írni, hogy "kurvára nem".

:-)

Ezen a blogon nincsenek tiltott szavak a listán, nem dobja vissza a rendszer a kommentet. Illetve én vagyok a Rendszer, de én csak akkor törlök valamit, ha az adott komment törvénybe ütközik...és azt is csak utólag, mert nincs már előszűrés sem, amióta a captcha legyilkolta az ezres nagyságrendben másoló- kommentismétlő Főtrollt.

Magyarán – mondom Magyarán – itt komolyan van véve a szólás-és véleményszabadság, és bátran írhatsz, bármilyen stílusban...a stílusod a tied.

zordidok.blog.hu/2015/09/28/nem_trollnak_valo_videk

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.05.10. 13:05:41

@zord íjász: nem érdekel. a lényeg viszont lemaradt. az érdemi reagálás.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.05.10. 15:45:41

@Tesz vesz XX.:
1. Oké. Szerintem normális, segítő szándékú és barátságos hangnemű kommentet írtam, hogy szabadon kiélheted a stílusodat, és látom át is ment az üzenet, és ha nem érdekel, hát nem. Én bloggerként - hiszen te is az vagy - megtettem a kötelességem az olvasó felé (d).
2.Az is jön majd. Az érdemi. De azért ezt nem könnyű úgy megírni egy kommentben, hogy ne egy külön poszt legyen belőle, így ezen csiszolni kell. Átgondolom mennyire mélyre ássak.
3. Az Archiregnumon edzed magad újabban? Az is kemény. Régen a Téveszméken gyötörted az orbánfanatikusokat – és magadat – a reménytelen harcban. Kitiltott a blogger? Ha így volt, köszönd meg neki a rendszeren belüli levélváltásban. Te jártál jól.
4. Rendszeresen olvasom /látom a kommentjeidet a 444Hsz.comon. Azért az egy minőségibb közeg az ész, tájékozottság, műveltség, információ, humor, gif, mém szempontjából, mint a fidesztálibokkal való hempergés, a retardáltak mocskában. Még a viták és a kurvanyázás is minőségibb.

Tesz vesz XX. · www.kkbk.blog.hu 2024.05.10. 16:37:07

@zord íjász:

1. már megbeszéltük ezt szerintem, amit ajánlottál posztot, ott is van kommentem!
itt: zordidok.blog.hu/2015/09/28/nem_trollnak_valo_videk

2. akkor majd olvasom, ha látom, de leírhatod ide, röviden, aztán később poszttá is bővítheted posztban, hogy tudjunk kommunikálni

3. archiregnumos tatát ismerem már vagy 15 éve, régen nem votl ennyire ostoba, csak rácsúszott a hont andrásos , vírustagadós letoha vonalra, és lecsúszott kissé szellemileg. szóval nem volt soha krisztálytiszta elme.. 15 éve se tudta mi a különbség az állam vagyona meg a politikusok magánvagyona között egy vitában, de nem zavarja. bár legalább szorgalmas néha és nem kap pénzt a blogolásért, ahogy g. nagy lacika meg tuti hogy kap, a téveszmék blogon. lacikának írtam már levelet is, nem reagál, egy elképesztően aljas, primitiív és hitvány lény. ami érdekes benne viszont hogy biztosan pszichopata.- nem érti miért önzetlenek a párkapcsolatok, stb, itt részletében is kifejtettem két hosszabb kommentben a vége felé miért is pszichopata:

teveszmek.blog.hu/2024/04/22/_hitler_mindenben_tevedett?full_commentlist=1#comments

meg egy másik poszt végén: teveszmek.blog.hu/2024/02/26/_tiz_evunk_maradt_a_civilizacio_megmentesere#c42488633

emellett van egy fideszes családtagom is, aki nem jön fel netre, hogy tudjunk kommunikálni, megenném reggelire, csemege lenne, csak nem jön fel, a szemetet bezzeg olvassa a neten, a logikát meg már felismerni se tudja. nem tudjuk valaha felismerte-e , de már kiderülni se fog...

lehet ezért akarok ezekkel az agyhalotakkal állandóan vitázni.. beakadt az ostorozó segítő szándékom, meg a haragom egyszerre, hogy nem bírom elviselni, se a hazaáérulókat., se azokat, akik ennyire ostobák, szégyen nemzetemre.

szóval nem megy a mentális egészésgem rovására, sőt, így teszek magamnak jót.
süti beállítások módosítása