Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Vágta a döglött lovon 1.

Avagy, aki nyeregben érzi magát, még nem biztos, hogy tud lovagolni

2016. március 09. - zord íjász

 

Dakota indián, Library of Congress

Az NVI-gate

  • Van róla jegyzőkönyv. Megrendítő olvasmány. Eljön majd az idő, amikor vizsgaanyag lesz még az érettségin is.
  • Van róla határozat.
  • Van róla felülbírálati döntés, a Kúria által.

Van róla minden, mindenhol. Elemzés, beszámoló, vita, vélemény, sajtóanyagok, nyilatkozatok, közlemények… minden hírportál és tv híradó ezzel van tele, rogyásig. Nekem, mint magyar állampolgárnak és aktív hírfogyasztónak, természetesen, mindez fontos, de ettől még nem foglalkoznék vele itt. Ahogy a fülszövegben is olvasható, ebben a blogban kizárólag Nagykovácsi a téma. Ráadásul csak akkor kerül a politika, ha elkerülhetetlen. Tény, hogy gyakran az. De az -többnyire- helyi politika. Van száz másik blog, ami az országos politika napi aktualitásait boncolja, nem kell ebből még egy ebbe a szériába. Politikai mocsokból, Nagykovácsinak is jutott bőven. Mostanában, jóval kevesebb, Áldassék az Úr neve.

Elkövettem azonban azt a hibát, hogy a napi hírvadászat közben, rákattintottam erre a cikkre is. Itt olvastam el először ezeknek a Nemzeti Választási Bizottságban ülő embereknek a nevét, akik szerint ejnye-ejnye, nohát és bejnye, jééé és érdekes, de egyébként nincs itt semmi látnivaló, oszoljunk, éskülönbenismegegyébként. 

Na, és kit találtam a fotókkal illusztrált névsorban? 

Dr. Lovas András

Dr. Lovas András, egyike annak a hét embernek, akik 7:5 arányban, a saját Elnöküket is leszavazták a vonatkozó kérdésben. 2006 és 2010 között a Nagykovácsi Önkormányzat képviselője, jelenleg az Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának külsős tagja. A Nemzeti Választási Bizottságban, a Kereszténydemokrata Néppárt által delegált megbízott tag. Az önéletrajza alapján többet várna tőle az ember, mert az látszik, hogy értelmes és tanult, de az NVB-ben, pártküldöttként, ebből nem derült ki semmi. Ott sem. Videoelemző Szavazátor, akinek, társaihoz hasonlóan, nincs arra szüksége, hogy megnézzen bármiféle további felvételeket, “mert a véleményét a már megtekintett felvételek alapján is ki tudja alakítani  Ő igen. Ő képes erre. Csak ez elszemtelendett, kukacoskodó, akadéskoskodó, minden piszlicsáré apróságon fennakadó Kúria, ez nem képes rátalálni az egyetlen és igaz ösvényre. Meg azok a névvel és névtelenül nyilatkozó fideszesek, akik szerint, szintén szar van a palacsintában, és nincs kedvük kikanalazni. Azok.

“…A Kúria eljáró tanácsának tagjai megtekintették az NVI székháza előterében található kamera NVI által megküldött felvételét. A Kúria megállapította, a felvételen jól látható, hogy 2016. február 23-án 11 óra 33 perc 57 másodperckor a székház előterének jobb hátsó sarkában tartózkodó kérelmező a telefonhívás fogadását követően elindult a bal oldalon lévő érkeztetőhöz. 11 óra 34 perc 01 másodperckor egy sötét színű sapkában és sötét színű kabátban lévő másik személy a haladását 1-2 másodpercen keresztül akadályozta azzal, hogy elé lépett. Ezt meghaladóan a Csoport többi tagja – figyelemmel az előtér nagyságára és az ott tartózkodó személyek számára – jelenlétükkel akadályozták a kérelmező haladéktalan eljutását az érkeztető géphez.

A Kúria álláspontja szerint ezért olyan helyzet alakult ki, mely kihatott a kérdést benyújtani szándékozók közötti esélyegyenlőségre. Ezzel sérült az esélyegyenlőség elve mellett a rendeltetésszerű joggyakorlás elve is.

A Kúria kiemeli, a kérelmező előrejutását akadályozó  Csoport, melynek tagjai – az NVB határozatában foglaltaknak megfelelően - nyilatkozatukkal ellentétben nem nyújtottak be semmilyen beadványt, magatartásuk visszaélésszerű joggyakorlásnak minősül.

A fentiekre tekintettel a Kúria csak részben osztja a támadott határozat azon megállapításával, mely szerint a Csoport tagjai tettleg nem akadályozták az előtérben való közlekedést. Ugyanis tettlegesség valóban nem írható a Csoport tagjai terhére, azonban a fent kifejtetteknek megfelelően a Csoport tagjai akadályozták a kérelmezőt az előtérben való közlekedésben, így az érkeztető megközelítésében.

A Kúria rámutat arra, ez az akadályozó magatartás – a támadott határozatban foglaltakkal ellentétben -  közvetetten segítette … és kísérőjét előbbi országos népszavazási kezdeményezésének elsőkénti érkeztetésében. ..”

Nehéz észrevenni az igazságot. Nem mindenki látja meg az igazságot. Sem átvitt, sem fizikai értelemben. Vannak, akik akkor sem látnak jól, ha egy nagy képernyőn nézik meg egy biztonsági kamera videofelvételét. Szerintem, valószínűleg, ha tízszer vetítenék le nekik, akkor sem látnának jól. Ha kinagyítanák nekik a részleteket, akkor sem. Ha megállítanák a  képet, akkor sem. Gyanítom, ilyenkor egyáltalán nem akarnak látni semmit, ami megzavarhatja a belső békéjüket és harmóniájukat. De én azt is elfogadom, hogy mindez a véletlen műve. Egybeesés, a sors kiszámíthatatlan fintora által. Tényleg nem láttak semmi kivetnivalót a jelenetben, elfogadom. Honnan tudhatnám? “Talán a fénytörés miatt, ugye.”  (A tanú) 

444 

Én irigylem az NVB tagjait. Ezt a hetet. Tehát Dr. Lovas Andrást is irigylem. Nagyon. Nem, ebben nincs semmi gúny. Irigylem őt. Irigylem őket. Milyen fantasztikus, felszabadító, mámorító érzés lehet tudni azt, hogy semmiféle következménye nem lehet, ha esetleg tévednek.

Egy egész ország látja/látta azt, amit ők nem. A Kúria is látja/látta azt, amit ők nem. 

Ó, bárcsak újra kezdhetném az életemet. De szeretnék én is a Nemzeti Választási Bizottságban melegedni, videókat nézni,  “öt forintért kuglert venni. Apám bűne, hogy ilyen élhetetlennek nevelt, majd lesz néhány keresetlen szavam az öreghez.

Kopasz honfitársaimhoz

 “Ha észreveszed, hogy döglött lovon ülsz, szállj le róla.”  Ezt a mély bölcsességet hordozó dakota közmondást, maga Orbán Viktor tette népszerűvé. Azóta láthatóan elfelejtette. Amióta a Nemzet Mészárosa és Madárgyilkosa, a Nem Létező Pártjának vezetőjeként, berángatta ebbe a vasárnapi zárvatartós zsákutcába a Viktort, mint migráns szívsebész a szórakozni induló, gyanútlan európai hölgyet egy kölni sikátorba, nos, szerény véleményem szerint, a Drága Miniszterelnök Úr azóta tanult meg rettegni a szövetségesétől. Nem kell ahhoz elemzéseket eleolvasni, hogy ő és mindenki más is tudja: ezúttal irgalmatlanul melléfogott és kiapadhatatlan muníciót adott ellenfelei kezébe. Minden létező közvéleménykutatás és minden józan intelem dacára, mégis ül a döglött lovon, pálcázza, sarkantyúzza, de nem mozdul az a gebe. A ellenzék meg jön föl, mint a Takarító a lépcsőházban, a Nikitában.

Vasárnapi zárvatartás. Komolyan: fel nem foghatom miért egyezett ebbe bele. Ki ez a Semjén? Mi ez a KDNP? Egy szikla árnyéka, kalauzhal a cápa mellett. Súlytalan, lényegtelen. Az egész gyülekezetet Orbán Apánk viszi a hátán. Ezt az ügyet a munkaválalók és a munkáltatók kezébe kellett volna rakni, kőkeményen szabályozva a Munka törvénykönyvében, aztán utána a felek eldöntötték volna egyenként/cégenként megéri e nekik, az adott feltételek és bérkikötések mellett a vasárnapi nyitvatartás. Szakszervezetek is csillogtathatták volna a képességeiket.

“Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyire hülyék legyünk, és verőembereket küldünk az ellenfeleinkre”…nyilatkozik egy fideszes képviselő a vs. hu -nak. “Gyalázatos, vérlázító, vérciki, botrányos, mindennek a legalja, megdöbbentő, méltatlan, tarthatatlan, elképesztően káros,”… jelzők innen,  és onnan amelyeket név nélkül és nevüket vállaló fideszes politikusok használtak a a Nemzeti Választási Irodánál lezajlott eseményekkel kapcsolatban. Botrány. Meg “lökdösődés." Ezt imádom: lökdösődés. Meg “egyesek túltolták a biciklit.” És ilyen is van. Kövér László és Gulyás Gergely is hümmög egy kicsit. Már a rendőrségnek sem tetszik. Már Kubatov Gábornak sem. Az ügyészség még kivár, de amilyen sebességgel követik egymást az események, nem csodálkoznék, ha holnap egyenesen ti,  kedves, kopasz fiatalemberek tennétek feljelentést önmagatok ellen, bár ahogy elnézem, most éppen azt bizonyítjátok, mennyire érzékenyek vagytok a személyes jogaitokra

Ugye, milyen klassz, hogy működik a jogállam, hogy vannak törvények, amikre hivatkozni lehet, fiúk. Én nem vagyok biztos benne, hogy maradéktalanul megnyeritek a pert, mert többtényezős a buli, de akkor is igazatok van, a törvény betűje szerint. Legközelebb ugyanilyen elkötelezettséggel kell kiállni a többi honfitársatok jogai mellett is. Vagy nem kéne megsérteni sem őket.

Ja, ha már elkötelezettség. A Család, a Hitves, a Szeretteink… melletti kitartás és odaadás, határok és korlátok nélküli, ez így természetes.

Szép, nemes, felemelő dolog a Hit, az Ügy, az Eszme, az Ideológia, a Párt…melletti elkötelezettség is, fiúk. De ezeknél már tudni kell, hol húzódnak a határok. Ahol a pengés drót már összekaszabolja az embert, az a határ: titeket összekaszabolt. Néha csak egy hajszál választja el a jóakaratú meggyőződést a destruktív fanatizmustól. Engem az sem zavar, hogy kigyúrtak vagytok és kopaszok. Aki kopasz, még nem rossz ember, főleg nem náci, ahogyan ezt nyomatják az idióták. Tóbiás József is kopasz. A testedzés: élet, erő, egészség. A fodrászaton megspórolt pénzt pedig számotokra fontos célokra fordíthatjátok: új focilabda a gyereknek, kutyamenhely támogatás, Erdősiné-poszter az előszobába. Nem ismerhetem a pontos motivációtokat, de át kellett volna gondolni, mielőtt íly balgaságra adjátok a fejeteket. Én azt is elfogadom, hogy jót akartatok. Ha átestetek volna a ló túlsó oldalára, azt is elfogadnám. De ez a ló eleve döglött volt. Ezen nem lehet lovagolni, nem figyeltetek a biológia órán. Mindenesetre sikerült lábon lőnötök önmagatokat és a szíveteknek kedves politikai tábort. Nem fog örülni a Viktor. Nagyon nem.

Nem kopasz honfitársaimhoz

Ezt minden posztnál elmondhatnám, ahol felbukkann: rendszeresen használom ugyan, de kimondhatatlanul idegesítenek ezek az ostoba baloldali/jobboldali/konzervatív/liberális… XX. századi terminológiák, ám nem tudok jobbat, így maradok a közérthető, de teljesen fals meghatározásoknál. Legyen világos: én az elmúlt 26 év alatt már mindenkire szavaztam. Hol elosztva/keresztben szavazva, tehát másként szavazva a listán, mint az egyéniben, ha úgy éreztem, hogy egyensúlyban kell tartanom a gazembereket, hol ugyanúgy, ha megbíztam bennük. Mint a bor: évjáratfüggő. Előfordult, hogy megsavanyodott.

Én nem rajongok túlzottan ezért a szocialista-baloldali-liberális (szétesett, széttöredezett és újabban-DK-Együtt-Senkit Se Érdekel Hogy Hívják) bandáért. Mindent tönkretettek, mindent elkúrtak, amihez csak hozzányúltak. 2002 óta, a hatalomban, nyolc évnyi tehetségtelenség és erkölcstelenség van a rovásukon. Korrupt, romlott, hazug, szívtelen, kártékony, levitézlett kormányzatuk alatt zajlott le a rendszerváltás legsötétebb időszaka, amikor az azonosító nélküli embervadászok és az utcai zavargásokban résztvevő huligánok képe összemosódott a résztvevők és a nézők szeme előtt. Akkoriban nem voltak ennyire kiélezve az emberi jogokra, mint most. A gondolkodásmódjuk avitt, a hitelességük nulla, a kettős mérce náluk ideológiai alapvetés. Bármikor meg tudták énekeltetni az internacionálét egy milliomos, liberális cégfelszámolóval, de ha valaki az eredménytelenül elfolyatott segélyek milliárdjai helyett inkább más utat választana a szegénység felszámolására, az náci. Amíg hatalmon voltak, a problémák egy részét szőnyeg alá söpörték, amit viszont nem, azt nem tudták megoldani. Cinkelt lapokkal játszottak, de arra volt és van eszük, hogy mindig kijátszák a rasszista kártyát, ha szorult a hurok, mert az mindent visz. Mire megbuktak, az egész ország teljesen legatyásodva, a teljes csőd szélén állt. Nekik, és csak nekik, kizárólag nekik köszönhető, hogy a Fidesznek kétharmada van, -amit önmagában nem bántam/bánnék egyébként- semmi másnak.  Siralmas rinyálásuk a választási csalásokról mindössze a széles szavazóbázis nélküli, gondolattalan és ötlettelen pártjuk hattyúdalának nyitánya volt, amit azóta kórusban üvöltenek, mert az évek úgy morzsolják őket, mint gazdasszonyok a kukoricát. Joggal utasította el őket a választók nagy tömege, többek között a saját szavazótáboruk is, szétszéledve a Jobbik/LMP/Fidesz és az apátia négy fala felé. Ha a liberális-baloldalon múlna, itt a teljes önfeladással párosuló brüsszeli seggnyalás alakítaná minden döntésüket, és Magyarország jövőjét. A magyar nép ősi, jogos, a valóság híreinek napi adagjaival is igazolható történelmi félelmei és tapasztalatai, számukra európa-ellenes hisztériát jelent. Kvóta, az Egyetlen. Még azt sem veszik észre, hogy a saját, még megmaradt szavazótáboruk sem ért egészen egyet velük. Szűklátókörűségük a múltban és a jelenben: konstans és rémisztő. Isten óvja ezt a szerencsétlen, boldogtalan országot attól, hogy ezek még egyszer hatalom közelébe kerüljenek. 

De akkor is a honfitársaim. Ők is magyar emberek.

Nyakó Istvánt is utálom. De Nyakó István is a honfitársam. Ő is egy magyar ember.

És igaza van. Minden, átlagosan értelmes és józan gondolkodású ember tudja, hogy igaza van. Nyakó István gyakorolta volna a demokratikus alapjogait. Ha hagyják. Röhöghetsz rajta a kommentekben, szerte az interneten, de majd ne felejts el akkor is röhögni, ha véletlenül te kerülsz sorra, és esetleg téged szegeznek a céltábla közepére.

A választáshoz/szavazáshoz kapcsolódó jogok együttese, a demokratikus jogrend alapja. Ha ez rosszul működik, bármiféle csalásra és/vagy visszaélésekre ad alkalmat, akkor a többi már lényegtelen is. Tisztasága és törvényessége felett őrködni mindenkinek a kötelessége. Legfőképpen a törvényhozóknak. Kezdetben mondjuk azzal, hogy egy használható, népszavazásról szóló törvényt alkotnak.

Mert az tény: itt valami irgalmatlanul nagy baj van. 

Nem örülök annak, hogy  egy nagykovácsi polgár is részese ennek a szörnyű történetnek, de ha már így alakult, lenne ehhez néhány szavam. A második részben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr818456246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.04.12. 19:52:48

amit a szocikról írtál, az kb igaz. na, ennek az adminisztrációnak EHHEZ KÉPEST sikerül valami elképesztően alulteljesítenie. segély nincs, helyette teljesen értelmetlen közmunka van, meg elfolyó milliárdok Farkas Flóriánon át, ki tudja hova. a lopás olyan szinten megy, amit mondjuk 10 éve még itt Mordor-külsőn sem tudtunk volna elképzelni. eszelős, értelmetlen projectek, stadionoktol MMA-ig és PaksII meg az Olimpia még csak most jön. hogy a teljes inkompetencia olyan állatorvosi kentaurjait mint a KLIK, most ne is említsük.

ez a kormány egyetlen, hangsúlyozom, EGYETLEN eredményt tud felmutatni, hogy egy rakat különadóval, magánynyugdíj-államosítással meg a köcsög EU milliárdjaival az államcsődöt sikerült (eddig) elkerülni. (Az államadósság persze maradt, ahol volt, illetve nominálisan még nőtt is.)

itt minden, ami még működik, Prezitől független színházakig, csak azért működik, mert a nagy lopásban nem volt idejük elemelni. de lehajolnak még ők azért a 20 forintért is.

úgyhogy jelenleg ott tartunk, hogy ha ezeket elvinné a lúdvérc, és a következő nyolc évben szoci-dk kormány lenne Nyakó István miniszterelnökkel és Gyurcsány Ferenc belügyminiszterrel, és a kormányzati politika kimerülne Brüsszel seggének a nyalásában a teljes önfeladás jegyében, valószínűleg előbbre tartanánk.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.04.12. 20:09:37

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én ugyan kétlem, hogy a felsorolt körítéssel előbbre tartanánk, és nem is nagyon szeretném látni ezt a felállást, de sajnos kénytelen vagyok bevallani, hogy felröhögtem a kommentet elolvasva. Jár a piros pont.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.04.13. 06:41:07

@zord íjász:

szóval annyit akartam mondani, a fidesz két egymást követő kétharmadára azért magyarázatnak kevés, hogy Gyurcsány a hibás...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.04.13. 06:41:09

@zord íjász:

erre mondta Kis-Juhász Béla a Roncsfilmben, hogy röhögünk amikor sírni kéne. :)

mindenesetre paksII-t már nem fogjuk megúszni, ez a gazdaság azt az irgalmatlan összeget képtelen lesz kitermelni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.04.13. 08:13:37

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: “szóval annyit akartam mondani, a fidesz két egymást követő kétharmadára azért magyarázatnak kevés, hogy Gyurcsány a hibás…"

1. Akkor arra gondolsz, hogy az ún. konzervatív-keresztény jobb oldal megérdemelten nyert 2014-ben is, hiszen nyilván jól végezték a munkájukat. :-) Bocsánat ezért a gonoszkodó, de nem rosszindulatú viccért, annyira magas labda volt, nem bírtam kihagyni. Ismerem a komment-munkásságodat még a blog.hu Vastagbőrről is, tudom, hogy nem vagy egy kifejezett Orbán-fan.
2. Komolyra fordítva. Nyilván nem annyire-fekete fehér a helyzet, és valóban hátborzongatóan röhejes, tragikusan szánalmas 2016-ban is állandóan az “elmúltnyolcévezést” hallgatni minden parlamenti felszólalás/sajtótájékoztató/interjú/nyilatkozat során a narancsmezes gyerekektől, de én szent meggyőződéssel hiszem -nem írtam volna a posztban, ha nem így gondolnám- ,hogy ha lehámozzuk a sallangokat a kérdésről, és lecsupaszítjuk a nyers magyar rögvalóságig a választ, akkor pontosan ez a magyarázat: az a nyolc év, elemi erővel égett bele az Istenadta magyar nép tudatába. Azt mondják, minden csoda három napig tart, de szerintem valós hatása van a történelmi emlékezetnek, amennyiben az zsigerileg, anyagilag, morálisan és erkölcsileg is szétzúzza egy társadalom szövetét. Mint a 200.000 tonnás tankhajó a kikötő felé közeledve: a kapitány 5 km-el előbb leállítja a teljes gépházat, és a magatehetetlen, borzalmas tömeg saját lendületével csúszik a lehorgonyzási pont felé. Én is napi hírfogyasztó vagyok, nem egy dobozban élem az életemet, látom, hogy mindenhonnan ömlik a szenny, és szomorúan konstatálom, ha Jogos kritikáitok nyílvesszői a céltábla közepébe fúródnak, de az tagadhatatlan, hogy minimum hatalomtechnikai szempontból tökéletesen érzik az irányt a fiúk, amikor szüntelenül hátrafé, visszafelé mutogatnak és minden kommunikációjuk az összehasonlításokra épül. Igen, a liberális/baloldal nyolc éve szolgáltatja a kitartó lendületet a monstrumnak. Lehet, hogy egyszer majd eljön az a nap, amikor a fidesz nyolc/12/32 éve is kitörölhetetlenül beleég a magyarok emlékezetébe, de szerintem te is tudod, hogy ez a legközelebbi nap nem 2018-ban fog eljönni. Ahhoz itt valami, egészen önmagából kiforduló világnak kéne beköszöntenie -nagyon halkan jegyzem meg, ahogy elnézem, erre mostanában mintha lenne esély. Ennek én nem fogok örülni.

Paks messzire visz - politika, környezetvédelem, globális klímaváltozás, energiahatékonyság, fenntarthatóság, fogyasztói társadalom… bele sem kezdek. Egyébként -természetesen- reális veszélyről beszélsz, tudom.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.04.15. 14:07:31

@zord íjász:

innen nézve viszont érthetetlen, hogy az elmúlthatév akkor viszont miért nem hagy akkora nyomot, holott a létező összes objektív mutató szerint jelenleg a társadalom túlnyomó része "zsigerileg, anyagilag, morálisan és erkölcsileg" összehasonlíthatatlanul rosszabb helyzetben van. hogy a társadalom mára gyakorlatilag megszűnt szövetéről ne is beszéljünk.

nem lehet, hogy Kádár népe szimplán Kádár elvtárs folytatását látja a Kedves vezetőben, és hisz, mert hinni akar, és ha felbukkanna a baloldalon minimum egy Horn Gyula, hát felhúzná Orbánt az első fára, és neki adna kétharmadot?

az elmúltnyolcév beleégett, mert beleégették, és mert a szocik jelenlegi garnitúrája puszta létével nap mint nap emlékezteti őket erre, pedig a legvadabb gyurcsányista évek egy wellnesstúra a mostani, mordori viszonyokhoz képest.

eleve kérdés, mitől inkább ludasak a "szocik" mint mi magunk, akik 2014-ben ismét kétharmaddal jutalmaztunk egy nyilvánvaló maffia-bandát?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.04.19. 08:27:26

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: “…az elmúlthatév akkor viszont miért nem hagy akkora nyomot,..”
Ó, Nyomot hagy, ez nem vitás. De, hogy ez a nyom mekkora és milyen mély, arra csak a 2018-as választás fog feleletet adni.

“nem lehet, hogy Kádár népe szimplán Kádár elvtárs folytatását látja a Kedves vezetőben,…”
26 év telt el az ún. rendszerváltozás óta és az egyetlen, amiben nagyjából mindenki egyet érthet, hogy itt, 70%-nyi teljesen talaját és biztonságérzetét vesztett, szüntelen létbizonytalansággal és válságoktól fenyegetett plebs tengődik 30 %-nyi cinikus, gumicsizmás patrícius árnyékában, akik pártállástól függetlenül, folymatosan lerabolják és átverik őket. Én azért gyávább vagyok annál, hogy “Kádár-népezzem” a magyart. Irgalmatlan nehéz szakma (valamiféle egészen minimális önbecsülést megőrizve) életben maradni ebben a világban: lelkileg, emberileg, anyagilag is.

Senki nem fogja Orbán Viktort felhúzni az első fára. A másodikra sem. Soha senki, semmiféle módon nem fogja bíróság elé állítani. Nem lesz elszámoltatás, nem lesz nyomozás, nem lesz vádemelés, nem lesz börtöninterjú. Sem őt, sem a kormányzatának egyetlen tagját nem fogják elítélni a politikai tevékenységük miatt.
Vígan élnek, míg meg nem halnak. Csak a 444 alternatív valóságának hibbant kommentszekciójában merül fel vágyálomként, hogy bilincsben vezetik az Orbánt-Kövért-Rogánt-Lázárt-Az Ismeretlen Fideszes Pártkatonát az ügyészség folyosóin, vakuzápor között.

A jelenből menekülni vágyó, a pártállamra nosztalgiával gondoló polgárok valóban könnyen tudtak/tudnak azonosulni a bagós-melós arculatot alapból hozó Horn Gyulával, de nem kizárt, hogy ma, ebben a brutális kihívásokkal teli világban, inkább az erőt, akaratot, ellenállást femutatni képes védelmező kart választanák az emberek: a Viktort. Lehet, hogy ő a jobbjával védelmezi, a baljával meg kizsebeli őket, -amennyiben maradéktalanul elfogadom a véleményedet- de az emberek igen gyakran érzelmi alapon közelítenek hideg racionalitást igénylő kérdésekhez is, és talán még ezt az árat is bevállalják. Inkább tíz stadon és öt földmutyi ma, mint holnap egy inkompatibilis migráns.

Nem Mordor ez. Mordor messze van. Ez legfeljebb a Brí felé vezető út, némi Gyűrűlidérc fenyegetéssel.

“eleve kérdés, mitől inkább ludasak a “szocik” mint mi magunk, akik 2014-ben ismét kétharmaddal jutalmaztunk egy nyilvánvaló maffia-bandát?”
Nem ludasabbak a végeredményben, mint mi. Soha nem is mondanék ilyet. Mi választottuk meg őket. Mindenkit az elmúlt 25 évben. Nincs felmentésünk. Ha eltűrtük őket, ha nem kényszerítettük ki a lemondásukat a mandátumuk lejárta előtt, az is a mi bűnünk. Aki otthon maradt a választások napján, az ugyanilyen bűnös, éppen azért, mert nem tett semmit. Erre nincs kifogás. Ha hittünk nekik, bármelyiküknek, akire voksoltunk, mert hinni akartunk nekik, vagy csak azért, mert fáradt/reménytelenül elveszett/tájékozatlan/ostoba/könnyen befolyásolható/szánalmas birkahad vagyunk, akiken röhögve élősködnek, akkor ezt érdemeljük, ez a sorsunk. Ha ez egy maffiabanda -ahogy te nevezed őket- akkor minek hívod azokat, akik eltűrik ezt a megalázottságot és alávetettséget?

De a forradalommal, lázadással, véres megoldással, amint azt oly előszeretettel emlegetik a liberális-baloldali nickek, vigyázni kell. Mert ha elszabadulnak az utcán az indulatok, nem árt, ha az ember, a kötél jó oldalára kerül. És ennek helyes abszolválása bizonytalan, kényes művelet. Mert milliónyian szereti a Viktort. És az ő alternatív valóságukban,-amely a maga rettenetében mutatkozik meg a Miniszterelnök Úr facebook oldalán- ti vagytok a gonoszok, az árulók, a halálos ellenség.
süti beállítások módosítása