Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Hazamennek a legények

2018. január 17. - zord íjász

Bassza meg.

A kurva életbe. Sírjak? Röhögjek? Ekkora zseni vagyok. Nem örülök neki. Egy az egyben betolhatnám ide ezt az egy évvel ezelőtt írt posztot.

andris_es_tomi_1.jpg

forrás: index

"Tomi fő politikai célja, hogy legyőzze Andrist "

Ha az index hírportál lehoz egy cikket a Momentum belső válságáról, ilyen címmel, akkor a partinak vége. Ezt mindenki átveszi, ezt mindenki felboncolja, ezt mindenki szemlézi, ezt mindenki kimazsolázza, majd a lavina végigdübörög az egész médián, teljesen elsöpri a pártot, és mire leülepszik a förgeteg, már csak a politikai hullákat ássák ki a hó alól.

Akkor idézem egy rövid részletét, a lényeget.

kép forrása: index video

"...Jól nézzetek meg minden pixelt azon a fotón, amelyet lelkes önmagatokról készítettetek. Véssétek az eszetekbe, mentsétek el a felhőbe, és mentsétek el 12 módón, analóg és digitális verzióban. Marjátok bele a szívetekbe azt az érzést, amit akkor éreztetek, amikor a szűk helyen, a székek és asztalok árkai között, a siker mámorító és könnyű léptű zűrzavarában éreztetek, és nevetve, mosolyogva pózoltatok a kamerának. Az ifjúságotok 2017. Február 17.-én, 16.00-kor véget ért..."

"...Pontosan azt fogjátok tenni, amit minden párt, amely a Valóság és a Hatalom nevű játékot játsza. Megalkuvás, meghátrálás, visszakozás, belső ellentétek, viszályok, érdekütközések és a kérlelhetetlen külső nyomás fog benneteket rákányszeríteni arra, hogy beálljatok a sorba..."

"...Egyetlen esélyetek van arra, hogy túléljétek és megerősödve talpon maradjatok, ne adja az ég, hatalomra kerüljetek.

Tanuljatok a Mestertől, aki talán csak annyit tudott még 7 évvel ezelőtt a számítástechnikáról, hogy mi a fax és az e-mail között a különbség, de minden másban a teljes politikai mezőny felett áll, ha a hatalom kérdéséről van szó.  Vagy tanuljatok a kísértetétől, aki 1989 óta olyan súlyos árnyékként telepszik rá, hogy a miniszterelnök még a legutóbbi évértékelőjében és odaszúrt neki, és aki rendületlenül tapossa a vizet, miközben mindenki ráfeni a kését.

Mert ezek a rendszerbe beleágyazott vénemberek olyasmit tudnak, amit ti nem.

Ha győzni akartok, keressétek meg a szívetek legmélyén a kitartó ambíciót, a kegyetlen törtetést, a hideg céltudatosságot, a könyörtelen elhivatottságot, a megalkuvásoktól mentes eltökéltséget és a rideg tisztaságú hatalomvágyat. Ne a módszereiket másoljátok le, hanem az akaratukat. Válogathattok ugyan az eszközökben, de az ellenfeleitek nem fognak, mert most még Nem Lehet Más a Politika.

És akkor, ha már kezetekben a jogar, ha már átkeltetek az aknamezőkön és az ágyútűzön, megfogyatkozva, megszaggatva megérkezve a trónhoz, majd akkor, 

lehettek jó fiúk, lehettek rendes emberek.

Ahogyan ők is azok lehettek volna, a harc végén. Megkapták az esélyt.

Persze csak akkor lehettek jó fiúk, rendes emberek, ha addig nem korcsosultok el végleg a harcban, és a tiszta fény a szemetekből nem tűnik el örökre.

De ha elbuknátok ezen a megmérettetésen, akkor majd megnézitek fotón, csendes szobákban merengve, milyenek voltatok egykor, amikor még azt hittétek, e világban más utakat is lehet járni a politikában, mint a gonoszság ösvényeit.

Én csak a Viktort sajnálom. Nem vicc. Megsajnáltam.

30 éve vezeti a Fideszt. Túlélt mindent. Belső harcokat, külső nyomást, bukást, vereséget. Olyan elképesztő méretű és súlyú politikai botrányok övezik az elmúlt nyolc évét, amelynek a tizedébe belebukna bárki, bármely másik demokratikus országban, és amelyeknek a napirenden tartásából a teljes ellenzéke vigyorogva felépíthetné önmagát. Ott ül a székében, nyomorultul belefásulva a szerepébe, a biztos győzelem szomorú tudatával a képén, a Miniszterelnöki hivatalban, hozzák neki a híreket, rákattint az indexre, elolvassa Dull Szabolcs írását, és szerintem ezen már ő is elsírja magát.

Egy rakás érintetlen, tiszta szívű, az ifjúság édes dühével felvértezett, intelligens gyerek. Ezek is politikai balfaszok. Egymást falják fel. Hozzájuk se kell nyúlni. Meg sem kell őket szorongatnia.

Sehol egy igazán veszélyes ellenfél. Egy igazi ellenfél, aki a hatalmára is veszélyes. Egy igazi ellenfél, akivel harcolhatna, háborúzhatna utolsó vérig. Csupa politikai balfasz mindenütt. Lehangoló lehet. Elkeserítő.

Ne sírj, Viktor.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr3113581593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.17. 13:45:16

A Momentum azért lett megcsinálva, hogy a DK-t lividálja. Csak hát Gyurcsány sokkal tapasztaltabb politikus, s megnyerte a meccset.

Kampfer 2018.01.17. 13:59:23

"A kurva életbe. Sírjak? Röhögjek?"

Én maradok a röhögésnél... :-) Jobban is érzem magam tőle. Nem utolsó sorban ezen értelmes ember tényleg csak röhögni tud.

"Ha az index hírportál lehoz egy cikket a Momentum belső válságáról, ilyen címmel, akkor a partinak vége. Ezt mindenki átveszi, ezt mindenki felboncolja, ezt mindenki szemlézi, ezt mindenki kimazsolázza..."

Ez egyértelmű. És ez így nagyon jól is van!

"...majd a lavina végigdübörög az egész médián, teljesen elsöpri a pártot, és mire leülepszik a förgeteg, már csak a politikai hullákat ássák ki a hó alól."

Hála az Égieknek! Ez a banda politikai hullaként ideális! Csak nyer a hullájukkal a magyar politikai közélet.

Nincs valami hasonló cikk az 'ábécé' többi gittegyletéről esetleg (moma, mlp, pm, együtt...)??? Azok (politikai) hullája sem festene rosszul! ;-)
Kamp.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 14:00:46

@felső határ nincs: Márhogy a hír? Nos, nézzük, kit érdekel ez a hír.

Dull Szabolcsot. Az index milliós olvasótáborát. A többi politikai párt vezetőit és tagjait. A politikai pártok kampánycsapatait. A Momentumot és annak minden tagját. A Momentum és minden egyéb politikai párt szavazóit. A politikai elemzőket. A politikai tv műsorok szerkesztőit. Az összes online és nyomtatott sajtóban dolgozó újságírót. Tomi és Andris szüleit, rokonait, barátait, üzletfeleit. A politikai háttérembereket és gazdasági szereplőket a Momentum mögött. A politikai karrieristákat a Momentum hátsó soraiban. Orosz Annát. A magánéleti pletykákra éhes olvasókat. Az összes politikai párt verbális verőlegényeit, az internet minden bugyrában. A bloggereket. A trollokat.

Kivlov 2018.01.17. 14:01:23

mit vártatok az óvodás momentumosoktól? :D
Semmi szükség rájuk, mehetnek a süllyesztőbe.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.17. 14:07:30

@zord íjász:

Hol ebben az összeesküvés.

A DK az új SZDSZ. A Momentum is az akart lenni, kicsit reformálva a szadeszizmust, kivéve belőle a holokausztiparosságot és a magyarellenességet.

De ugyanaz a célcsoport. Márpedig erre sok 2 párt. Valakinek nyernie kellett. S nyert a tapasztaltabb.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 14:11:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Elismerően szóltál a Feriről. Ezért Budapesttől Szófiáig ki fognak tagadni az Aktív és Soha Nem Alvó Kommentelők, Elemzők és Trollok Szövetségéből.

Boross Bence 2018.01.17. 14:28:02

Tomi le akarja győzni Andrist. Na és?

Attis legyőzte Fletót. Fletó le akarja győzni Gyuszit. Attis is le akarja győzni Gyuszit. Lacit már legyőzték. Lala is vesztésre áll. Geri le akarja győzni Petit. Viki le akarja győzni Gabit. Gabi le akarja győzni Vikit. Pista le akarja győzni Gabit. Előd is le akarja győzni Gabit. Andrist már legyőzte Bernike. Stb.

És nem kellett hazamennie senkinek, annak se, akit legyőztek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 14:29:16

@Kivlov: Óvodások lennének? Nyelveket beszélő, nyitott, világot látott, tanult, diplomás emberek. Doktorok, miegymás. Ám, mint látható, ez sem garancia semmire. De azért nem óvodások. Nem így indult a párt pályafutása.

Ja, Politikai érzék tekintetében? Az már más történet. Ott a jelzők tárháza: végtelen.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 14:31:29

@Boross Bence: "...És nem kellett hazamennie senkinek, annak se, akit legyőztek."

Úgy legyen.

De azért erre majd térjünk vissza a választások hivatalos eredményének kihirdetése után.

VaradiJanos 2018.01.17. 14:36:03

Most akkor a momentum alapítói külön kamionokon vesznek részt a pride-on?

röf 2018.01.17. 14:38:49

Nincs még minden veszve.
A baloldali fiatal mozgalmárok halmazában bontogatja szárnyait Gulyás Tökös Márton, aki narancssárga festéket dobott az ÁSZ székházára.
Gulyásököl vasököl, …. figyeljetek erre a Marci gyerekre. Nagyon érzi a partizánharc rejtelmeit
(Azt azért nem értem, eddig direkt nem vágta még senki állcsúcson…?)

Kivlov 2018.01.17. 14:44:37

@zord íjász:
Olyanok, mint a srácok a gittegyletben: még ott tartanak, hogy ki rágja a gittet.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.17. 14:45:46

@zord íjász:

Független civil vagyok, nem érdekel, ki hogyan értékel.

Sose az olvasóknak dolgozom, hanem mindig az igazságnak.

Boross Bence 2018.01.17. 15:21:59

@zord íjász: Tényleg nem értem, miért íródott ez a poszt. A politika nem lehet más, akárhogy is szeretnék hinni egyes naiv álmodozók vagy elhitetni egyesek, mert a politika a hatalomról szól, és a hatalomért harc folyik minden szinten, a politikai szervezetek között és a politikai szervezeteken belül egyaránt. Mivel a Momentum is professzionalizálódik, ezért természetes, hogy ilyen jelenségek megjelennek náluk. Ebből még nem következik automatikusan sem bukás, sem lejáratódás, mert erkölcsileg nem elítélendő. Természetes az is, hogy a politikai ellenfelek kihasználják a Momentum belső konfliktusait. A Momentum részéről a belső konfliktus is egy megoldandó politikai feladat, semmi rendkívüli nincs benne.

dare 2018.01.17. 15:51:33

Ezek a viták elkerülhetetlenek minden pártnál, másfajta elképzelések lehetnek A-nak, B-.nek, C-nek...és aki nem kompromisszumkész az lelép, aki kész rá, az se minden esetben tud háttérbe vonulni, szóval nem könnyű ez senkinek aki ott van.
Pl: nekem van egy elképzelésem egy adott ügyről, de a pártom amelynek a tagja vagyok, erről másképpen vélekedik.
Mit tegyek?
Beállok a sorba szép csendben.
Aztán jön egy másik ügy, ami megint nem az én elképzeléseimet tükrözi.
Beállok a sorba ugyan, de itt már kifejtem az én álláspontomat.
És így tovább.
A liberális beállítottságú embereknél elkerülhetetlen a vita.
Ha csak magamat nézem, ha én lennék bármely párt tagja a mostaniak közül, szinte elkerülhetetlennek tartanám, hogy párton belül ne lennének konfliktusaim akár a vezetéssel, akár bármely párttársam nézeteivel.
Mert ez ezzel jár.
És ami a legfontosabb: EZ JÓ
Ezeknek a vitáknak minden esetben meg kell történnie, enélkül csak egy bólogató, mindenki mindennel egyetértő társaság lenne csak, és nem tudnának fejlődni.
Hol is látunk ilyet jelenleg, ahol nincs vita, mert a vezír szava szent?

Az más kérdés persze, hogy ezek a viták nem tartoznak senkire a széles nyilvánosság köreiben.
Úgy is mondhatnám: Zártkörű rendezvény, kéretik távol maradni tőle.

rallus 2018.01.17. 16:38:24

Soros káderkiválasztási stratégiája csapnivaló! Ha így spekulált volna a tőzsdéken, akkor most ő lenne szegény földönfutó és akikre rámozdult, azok jobb körülmények között élhetnének.
Már a Ha-Ha is csupa sörösüveg vállú, verbálisan túlfejlesztett aszfaltkoptatóból állt. Olyan fiatalokból, akik a napi hamburger és cóla nélkül összeomlanának.
A Momentummal még rá is tett egy lapáttal, mert ennyi önimádó, tartás nélküli primadonnát képtelenség a távolból egy karámban tartani.
Így csak Varga Mihállyal tett jót, mert a forradalomra szánt összeg végül az államkasszába kerül...

Netuddki. 2018.01.17. 17:06:24

Egy ilyen elképzelhetetlen a Fideszben. Ott minden mindig úgy van, ahogy a GV mondja. Mint a maffiában.
De hát, a tolvajfidesz nem is más mint egy maffia.

Azért annyira ne örüljetek annak, hogy egy tolvaj bűnöző csoport telepedett rá az országra, mert ennek előbb-utóbb ugyanaz lesz a vége mint mindenhol máshol a Földön, ahol egy tolvaj bűnöző csoport telepszik rá egy országra.

Bolshevik 2018.01.17. 17:38:57

@Netuddki.: Mondjuk ki nyugodtan: a Momentum azért jobb a Fidesznél, mert szét mer esni! Nem követi vakon a vezírt, inkább megdöglik! Ez a karakán hozzáállás, bárcsak minden ellenzéki párt követné őket!

Bolshevik 2018.01.17. 17:42:22

@Boross Bence: "Ebből még nem következik automatikusan sem bukás, sem lejáratódás, mert erkölcsileg nem elítélendő. "

Abszolúte, ha a momentumosok egymást ölik a hatalomért, azért a kicsikéért is, az nem elítélendő, hanem természetes és JÓ. A hatalom megragadása és vaskézzel tartása csak akkor elítélendő, ha Orbán Viktor teszi, ez esetben ez a kompromisszumképtelenséget, önzést és mohóságot mutatja. Ha a Momentum tenné ugyanezt, az egy természetes evolúciós folyamat érthető, mitöbb kívánatos eredménye lenne.

DFK 2018.01.17. 18:10:12

Ennyit tud az egykor reménytelinek látattott Momentum. Nomen est omen?

torró 2018.01.17. 18:21:06

@Netuddki.:
A blog írója viszont, megmutatta az Orbáni út győzelemre vivő módszerét. Ergó! Ha győzni szeretnének az Orbáni utat kell másolniuk. Akkor viszont van egy kérdésem! Ha ők is olyanok lesznek, akkor mit nyerünk mi? Akkor már olcsóbb, ha Orbán kijelöli az utódokat, és megúszunk egy rakás lóvét , idegeskedést szavazást stb. Mielőtt elkezditek a kődobálást, játszatok el a gondolattal. Tudom, hogy hülyén hangzik, de hány hülyeséget olvashatunk. Nem?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 18:25:37

@Kivlov: A gittegylet is elég csúnya véget ért, amikor Boka lebaszta őket, lefoglalta pénztárukat (2 Ft) hadikiadásokra, és a háború idejére felfüggesztette az egylet működését. Szóval azt hiszem, talán még annál is jobb hasonlatot mondtál, mint szerettél volna. Így tökéletes.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 18:29:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tartsd meg ezt a jó szokásod, így helyes. Bár én azt hiszem -és ezt egy másik blogon már megjegyeztem- ahogy a feléd irányuló hozzászólásokat elnézem Másoktól szerte a politikai blogokon, mindettől függetlenül, valószínűleg te vagy a blog.hu leggyűlöltebb felhasználója. Ami egyébként egyfajta rangot is jelent. Mondhatni sikert.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 18:36:32

@dare:
1. Neked sem lehet könnyű életed a pártban, amelynek tagja vagy.
2. A fidesz vezérközpontú, kérlelhetetlen belső fegyelemmel. így igaz, igazad van. A szomorú helyzet azonban az, hogy ahhoz, hogy a Momentum a ragyogó fény felé vezesse az országot, először hatalomra kellene jutni. Önállóan vagy szövetségben, az mindegy, de mindenképpen oda kéne állniuk a kormányrúdhoz. Kár, hogy a "vezír" ezzel a gonosz politikai-hatalomtechnikával, amit folytat, elkúrja a játékukat.
3. "Az más kérdés persze, hogy ezek a viták nem tartoznak senkire a széles nyilvánosság köreiben.
Úgy is mondhatnám: Zártkörű rendezvény, kéretik távol maradni tőle." Azt hiszem ezzel már egy pöttyet elkéstek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 18:37:54

@Netuddki.: "Egy ilyen elképzelhetetlen a Fideszben."

Az könnyen lehet. Meg is nyerik a választást.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.17. 18:53:42

@torró: "A blog írója viszont, megmutatta az Orbáni út győzelemre vivő módszerét. Ergó! Ha győzni szeretnének az Orbáni utat kell másolniuk...."

Nem csak a Viktorról, hanem a Feriről is szó van. Őt valamiért kifelejtetted. Szintén kíméletlenül harcos, küzdő alkat. Ő se szimpi neked ebből a szempontból?

Azt kell eltanulni tőlük, ami hasznos, jó, és sikerre, győzelemre viszi az ügyüket. Nem azt írtam, hogy váljanak Orbán Viktorrá, és nem is azt írtam, hogy váljanak Gyurcsány Ferenccé. A történelemben az összes hadvezér, az összes elnöki szerepre készülő pártvezér, az összes kampányguru... tanulmányozza és tanulmányozta az elődöket, hogy ne kövessék el ugyanazokat a hibákat.

A művészettörténetben gyakorlatilag az összes festőművész másolta vagy megfigyelte az elődöket, a festészeti technikájukat, a módszereiket stb. Tanult tőlük, tanult belőlük...és végül kialakította a saját festészetét. Számtalan példa igazolja az élet más területeiről is, hogy a sikerhez vezető úton elegendhetetlen a tanulás, a tapasztalat, amelyet az elődök sikereiből, bukásaiból, kudarcaiból lehet elsajátítani.

Az egész élet erről szól a tanulási folyamatban. A jó pap pedig holtig tanul.

torró 2018.01.17. 19:12:59

@zord íjász:
Nos valóban kihagytam a Ferit, de csak egy játékos gondolatnak szántam a párhuzamot. Amúgy jogos a felvetésed. Hogy a leendő vezető szerepre vágyók tanulmányozzák az elődöket, rendben is lenne, csak vegyük figyelembe a korok változásait, emberi viselkedésekben is, ami ugye nehezíti a dolgot. így bizony akaratlanul is követnek el hibát, részben a maguk köré gyűjtött"segítők"-t érintő problémák során. Igényük megváltozásaira gondolok. Cizellált nem?:DD Példa Horthy, aki tudhatta volna, hogy az Orosz tél győzi le a betolakodókat. Bonyolult ez a kérdés, nem is lehet ezt kitárgyalni pár sorban. Beszélhetnénk a külső érdek szférák ráhatásairól stb stb. Amúgy az írásod nekem tetszett. Nincs túl bonyolítva!

morph on deer 2018.01.17. 19:17:43

@torró:
“Akkor már olcsóbb, ha Orbán kijelöli az utódokat, és megúszunk egy rakás lóvét”

Ez csak két ponton téves:
- orbán nem jelöli ki az utódokat, az már a dinasztián belül fog öröklődni, nyugodj meg!
- A rengeteg lóvét sem lehet megúszni, hiszen a koronázási ceremónia nem olcsó mulatság, és a felcsúti “arisztokrácia” budai várba költöztetése sem lesz ingyen, és ez még csak a kezdet.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.17. 19:41:02

@zord íjász:

A gond az, hogy én erre büszke vagyok. Pedig ez nem kisebb bűn, mint a nagyzolás. Ez a legnagyobb bűnöm, azt hiszem.

dare 2018.01.17. 19:52:09

@zord íjász:
1. Én pártban?
Nincs annyi pénz a világon.
Látom a példa általi bemutatás neked az már tény.
Példa volt, lehet félreértelmezhető, mea culpa.
2.Mindekinek a játékát elrontja a vezír, ez egy ilyen játék, de engedd már meg, hogy ne örüljek neki.
Még mielőtt: ne a Momentum vezesse az országot, legyenek meg a vitái, alakuljon egységgé, és akkor ha ez megtörtént beszélhetünk majd ragyogó fényről.
Se önállóan, se szövetségben nincs még ott a helyük.
3. Van aki szeret erről beszélni a választások előtt, és van aki nem.
Ha tetszik a téma, akkor ne fogd vissza magad.

nick papagiorgo 2018.01.17. 20:52:00

Nem értem a problémátokat.
Az én személyes kedvencem (mit kedvencem - példaképem!) Fodor Gábor.

Pártok jönnek mennek, de ez a koma lassan a harmadik ciklusát fogja kitölteni. Ő egy ilyen állócsillag. A támogatottsága (nincs jobb szó rá) mérhetetlen. Magam mindig szerettem volna a Liberálisok egy olyan képviselőjével találkozni, aki nem Fodor Gábor, de sose sikerült (biztos nem érnek rá). Ez egy nagyon kicsi, de nagyon erős párt.

Nem csinálnak az égvilágon semmit, max évente egyszer megszólal Fodor, hogy " a liberálisok, mint parlamenti párt is elítélik, hogy a Fidesz izé".
Aztán négy évente megszólal Fodor, hogy "Helló!" és a baloldal töri magát. Persze, a Liberálisokat is bevesszük, hát az lehetetlen, hogy ők képviselet nélkül maradjanak, az természetes, hogy Fodornak jut hely a parlamentben stb.

A Momentumnak leckéket kellene vennie tőle. Tudom nem adja olcsón, de láthatjuk, megéri :)

nick papagiorgo 2018.01.17. 21:07:03

Még egy dolog: magam sosem szavaztam Fodorra (mert nem is lehet - nagyon kemény fickó ő, nagyon vigyáz, hogy egyéniben el ne induljon, mert akkor mindjárt kiderül, hányan támogatják), de ettől függetlenül mindig szurkolok, hogy ő bekerüljön. És ezt hozza is. Mindig bearanyozza az estémet a választások alkalmával. Amíg ő ott van, addig nyugodtan alhatok :)

politologus · http://politologus.blog.hu 2018.01.17. 21:21:55

Tessék elolvasni a Csak a narancs volt című könyvet a Fidesz első éveiről. Aki ilyen történések, meg ennyi működés után tudja a Momentum sorsát (akár a keletkezés-sorsot, akár a vég-sorsot), az súgja meg nekem rendre a lottószámokat is.
Na akkor most, csak úgy viccből, "tolle, lege" módra felütöttem az előbb említett könyvet, tessék egy rész belőle: "(a Fidesz frakcióülésén) Az is elhangzott, hogy a taxisokat bulldózerrel be kellett volna lökni a Dunába. Vagy Kövér mondta ezt, vagy Áder. Bár lehet, hogy Áder egy későbbi szövege miatt jut most eszembe, amikor Bős-Nagymaros kapcsán azt mondta, hogy háborút kellene indítani a szlovákok ellen. Ez nem volt vicc." Visszafelé lapozva egy rész: "Ekkor mondta Kósa Lajos Sasvárihoz csatlakozva, hogy Viktorban van egy kis sztálinista vezetési hajlam. Orbán arca eltorzult, bár Kósa rögtön javított, hogy a módszeren van a hangsúly, nem a néven, de már későn. Orbán két év múlva is felidézte, hogy őt 'lesztálinistázták'. " A legjobb részeket komolyan keresni kell, pl. az Orbánék által előkészített "titkos" szavazásokról, ahol rögzített helyen ülő elnökségi tagoktól elvett cédulákat szép sorban egymásra rakták. Szóval borzasztó sok minden történhet egy pártban, mire ilyen vagy olyan kifutása is lesz, és akkor még mindig tovább fog menni valami.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.18. 05:56:57

@nick papagiorgo: Akkor már ketten imádjuk ezt az Állócsillagot. Véresre szoktam csapkodni a térdemet a röhögéstől, amikor többes szám első személyben beszél a pártjá...önmagáról. Szóval iagzságod vala. Bár attól tartok, vagyunk még pár millióan ebben az országban, akik ezt ugyanígy látjuk.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.01.18. 06:32:48

@politologus: Egy dolgot biztosan tudok. Minden komoly szándékokat dédelgető fiatal párt, tűzzel-vassal vigyázna arra, hogy a belső szennyesét soha ne tolja az utcára, és 3 hónappal a választások előtt, ne azzal a szalagcímmel kerüljön fel az ország legolvasottabb hírportáljára, hogy "Tomi fő politikai célja, hogy legyőzze Andrist ".

Tedd fel magadnak a kérdést:
1. Elképzelhetőnek tartod-e, hogy ez a műsor némileg hátráltatni fogja a Momentumot a 2018-as választások megnyerésében, ahogy F. Gy A. szeretné?
2. Ha az első eleve csak politikai kommunikáció szintjén értelmezhető, és valójában az Elnök úr sem vette komolyan, -persze, hogy nem- akkor elképzelhető-e az, hogy emiatt a műsor miatt a Momentum szavazókat veszít?
3. Vajon a hatalom közelébe kerülve, mit tennének az országgal azok az emberek, akik egymással is így bánnak? Rájuk bíznád a sorsodat?
4. A példádhoz csatlakozva: az ugye megvan neked, hogy az 1990 és 94 között rendkívül népszerűnek tűnő, és a 94-es választásoktól győzelmet remélő fidesz, ha nem is az elnyert mandátumainak számában (21-ről 20) hanem a várakozásaihoz képest katasztrofális vereségett szenvedett, elveszítve a szavazótáborának nagy részét? És az is megvan neked gondolom, hogy ezek után irgalmatlanul megkeményítve a pártfegyelmet és radikálisan módosítva a kommunikáción/irányokon, az 1998-as választásokon 20-ról 148-ra növelte a képviselőinek számát? Vajon hogyan érte ezt el? Gyaníthatóan nem úgy, hogy a széles médianyilvánosság előtt nyírták egymást, és kiszivárogtatták a belső botrányaikat, válságukat. Ráadásul, ismétlem: 3 hónappal a választások előtt.
4. Gondolkoztam azon, hogy az egyik szavazatomat a Momentumnak adom. Szerinted ezek után nekik fogom adni?

Egyébként szórakoztató, jó komment volt, nem is a lényegi felvetésébe kötök bele. Arra majd a választások után választ kapunk. Mondjuk, úgy vélem, azért egy angol fogadóirodában elég csekély összeget kasszíroznék, ha most megjátszanám a tippemet arra vonatkozólag, hogy mi lesz a Momentum sorsa.
süti beállítások módosítása