Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Utolsó kommentek:

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.09.04. 12:02:52

@élhetetlen: :-)

Engem nem zavar, ha regényt írsz kommentként, pláne ha az a komment jó, értelmes, vicces. Ez az volt.

A tűzteres/kemencés az klasszikus falusi macskatörténetnek számít, mivel ezek a pernahajderek minden ilyen helyre bebújnak, ha nyitva marad az ajtó: sötét lyuk (kiváncsiság) és langyos meleg (szundi)...csábító elegy.

Bejegyzés: Szelíd haramiák

élhetetlen 2020.09.04. 02:50:23

Ez egy imádni való cikk lett!
14 éves koromig éltem otthon, utána csak hétvégék, és a nyár. Sok (? 4-7) macskánk volt és kutyánk is. Nem voltam képben, látom a nagy kutyát, szájában a kiscica, csak a feje és a farka lóg ki. Kiabálok anyunak (a hátsó kertben volt, komoly távolság), hogy megeszi a kutya a cicát. Visszakiabál, hogy hagyd, csak játszanak. Játszottak.
A kutya, macska viszonyról. A nagybátyámnak agyműtétje volt, nálunk fog lábadozni. Anyu rinyált, mert a bátyám kutyája macskakergetésre volt dresszírozva. Mi lesz ebből? Aztán beköltözött a kutya is, körülnézett, jé, a mi kutyánk nem kergeti a macskákat, akkor talán nekem sem kell. Semmi gond nem volt.
Volt olyan macskánk, (ja, ki-be járók voltak), amelyik, ha fogott egy egeret, azt behozta megmutatni, anyu megdicsérte, és akkor kivitte. Na, de ezt a reggelim közben?
Más. Ugyan központi fűtés, de fával, és a lakókonyhában anyu megtartotta a cserépkályhát, és a hálót, fürdőszobát csak öt körül fűtötte fel. Reggel bekészítette a gyújtóst a kályhába, aztán még kifutott valahova, aztán begyújtott, és kispriccelt az egyik macska a tűztérből. Az még langyos volt, gondolta, jó hely, anyu meg seggre esett ijedtében.
Más. Macskamama egerészi tanítja a fiát. A fiú egy halványszürke, kék szemű szépség, jól sikerült utcai keverék. A mama behozott egy félig már megnyuvasztott egeret, a kicsi el is kapta, aztán szájában az ellenséggel, háromszor körbetolatta a konyhát, utána a mama meg kivitte az egeret. És jött a lépcsőházi effektus. Mit kellett volna csinálnom. Anyu ledobott egy falat dinnyét, kicsi hátrált, és rávetette magát a falatra, levadászta, Szétestünk a röhögéstől.
És a falusi macska, mint haszonállat. Kukorica szedés előtt a góré (kukorica tároló) kitakarítása. Anyu vasvillával rakja vékába a kukoricát, én állok a padláson, majd én öntöm ki. Anyu egérfészket talált. Rálépett, és kiabált apunak, hogy hozza már a macskákat, fogott nekik egeret. Apu betepert a konyhába, felkapott három macskát a párnázott padkájukról, és hozta őket. Tény, hogy másodpercek alatt rendet tettek, fél mancs csapással elintézve egy-egy egeret, de a szitu olyan abszurd volt, hogy szétröhögtem magamat.
Ennyi jutott eszembe a cikkről (ja, nem, több is, csak nem akarok regényt írni kommentként.

Bejegyzés: Szelíd haramiák

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 11:32:36

@zord íjász:

Pont erről szól az állandó tovább képzés.

Ha egy nap nem tudtál meg valami újat, az egy rossz nap.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 11:31:43

@zord íjász:

Légy őszinte! Ha az vagy, meglátod, hogy Mo-on a kirekesztős, elhatárolódos magatartás "baloldali" betegség, nem "jobboldali". Nem mondom, hogy a "jobboldalon" nincs ilyen, de sokkal ritkább.

Az "igazi liberális" rosszabb a nem igazinál. A nem igazinak legalább van valami valóságérzéke is.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.09.03. 11:05:27

@MAXVAL bircaman közíró: Te jársz továbbképzésre, Iván, nem én. Aki értelmes, annál a gondolkodás egy alapállapot, és nem kell "állandóan" megújítani.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.09.03. 11:02:00

@MAXVAL bircaman közíró:

"1. Ők azok akik bojkottálják a nem liberrant médiákat,
2. megszkatínak emberi kapcsolatokat politikai okokból,
3. szavakat tabusítanak,
4. egész nap elhatárolódnak valakiktől,
5. s felhábordonak, ha ellenvéleményt tapasztalnak."

Tehát a libbantak olyanok, mint a NER/fidesz/kormányzat/nertálibok, csak a megfelelő szavakat kell néhol kicserélni a szövegben. (nem liberrant/ nem konzervatív , tehát fake news média stb.)

Szerencsére nekünk, igaz liberálisoknak (összesen nem vagyunk 10-en az országban, szerintem), sem a libbantakhoz sem a rezsim fősodorhoz nincsen közünk.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 10:42:20

@zord íjász:

"Ahogy már többször javasoltam: élj, Iván, és a gondolkodás fennkölt képessége és jutalma magától érkezvén bearanyozza az életedet."

Ezt a libbantaknak tanácsold. Ők azok akik bojkottálják a nem liberrant médiákat, megszkatínak emberi kapcsolatokat politikai okokból, szavakat tabusítanak, egész nap elhatárolódnak valakiktől, s felhábordonak, ha ellenvéleményt tapasztalnak.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 10:40:25

@zord íjász:

Olyan ez, mint a szem, ha állandóan sötétben vagy, a szemed el fog romlani. Ahogy a gondolkozás: ha nem állandó, csökken ereje.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.09.03. 10:36:35

@MAXVAL bircaman közíró: "Nálunk állandó a kiképzés, mi ezt gondolkodásnak hívjuk. "

Nyilván azért állandó, mert állandóan megbuksz belőle.

Értelmes embernek ugyanis ehhez nem kell kiképzés: tanul, tapasztal, beszélget, olvas, lát, hall, figyel, elemez, kétkedik, megkeresi a jó kérdéseket, ostromolja a tökéletességet, része ennek a világnak és gondolkozik. De persze vannak, akik kiképzésen vesznek részt, hogy pótolják mindezt.

Ahogy már többször javasoltam: élj, Iván, és a gondolkodás fennkölt képessége és jutalma magától érkezvén bearanyozza az életedet.

Bár lehet, hogy számodra már késő, ez igaz.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 10:20:46

@zord íjász:

Nálunk állandó a kiképzés, mi ezt gondolkodásnak hívjuk. Persze tudom, liberális szemszögből ez fasizmus, hiszen az igazi liberális nem gondolkozik, amikor a megmondóemberek már megtették helyette a gondolkozást...

A pokorrekt téboly a modern liberalizmus szerves része. Ugyanis az alap a demokratikus politikában a narratívateremtés, ennek pedig fontos eleme a szavak uralása. Mindenki ezt csinálja egyébként, mi is, csak mi rámutatunk ez mi is, nem állítjuk, hogy a mi naratívunk az semleges lenne, szemben a liberálisokkal.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.09.03. 10:06:23

@MAXVAL bircaman közíró: Visszatértél a kiképzőtáborból, Iván? Milyen volt a fejtágító a szófiai orosz propagandaközpontban? :-)

"Így igaz. De azt nem veszed észre, hogy minden a liberalizmus egyenes következménye."

Nem. Nem a liberalizmus, hanem a polkorrekt téboly és a feneketlenül mély emberi ostobaság következménye. A liberalizmusnak ehhez semmi köze, de hát tudjuk ezt mindketten, és nem is azért írod ezeket a faszságaidat, mintha nem tudnád.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 09:00:53

Amerika máig nem egységes nemzet, s a nemzetté alakulni akarók küzdenek a liberálisokkal, nyilván a háttérhatalom az utóbbiak mellett áll.

Bejegyzés: I Have A Nightmare...

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.03. 08:58:45

Így igaz. De azt nem veszed észre, hogy minden a liberalizmus egyenes következménye.

Olyan ez mint a marxizmus és a gulág. A marxi gondolattól a gulágig az út egyenes.

Ezért is szánom azokat a liberálisokat, akik a liberalizmus nevében lépnek fel pl. az Agatha Christie mű átnevezése ellen.

Bejegyzés: Ami tegnap még rémálom volt, az holnap már valóság?

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.08.12. 22:56:55

@tesz-vesz: "...és azt se tudom ki a k élet az a messzi tündér."

Messzi Tündér=Jótündér. Én neveztem el Messzi Tündérnek, én így hívom. Angolhonban vert tanyát, onnan ír, de nem ír, hanem magyar...bár ez utóbbit rendszeresen megkérdőjelezik azok, akik...khm...nem szívlelik.

"nyugodtan lehetsz okosabb is, 10 éve nem mentem arra a szennyportálra,"

Aha. Tekintve, hogy a blogot az Úr 2009. esztendejének 9 hetében kezdték el írni, ez alapesetben azt jelenti, hogy téged már az első évben kirúgtak onnan. Ez viszont -ha elfogadom az állításodat- azt is jelenti, hogy úgy írsz róluk véleményt, hogy 10 éve azt sem tudod mit csinálnak. De ha 10 éve nem olvasod őket, -dehogynem, mindketten tudjuk, hogy olvasod, ki sem bírnád, ez bőven kiderült abból is, ahogy írsz róla- akkor honnan tudod, hogy milyenek, és mikor-kit-miért tiltanak ki? Mások mondták neked?

A véleményedet elmondhatod, de -ismétlem- abba nem szólhatsz bele, hogy a blog gazdája miként kezeli a szellemi műhelyében a kommentelést. Ha lever(t)ed ott a lécet,- és ahogy elnézem, villámgyorsan leverted- akkor a véleményedet a Vincentről csak máshol, pl. a Zord időkön mondhatod el. Így van ez.

"a hogy orbán a miniszterelnök és mindenről ő dönt, ebbe senki nem szólhat bele? egészen szolgalelkű vagy. nem tetszik, nem is megyek oda, de attól még elmondhatom a véleményem?"

Sajnos ez az Orbán Viktoros hasonlatod annyira értelmetlen, totálisan zavaros és nem ideillő, hogy további szavakat sem keresek arra, hogy ezt kifejtsem. A kommentelőkről írt kisdolgozatod szintén maga a káosz, és már a nyitómondat is abszurd sületlenség: "A kommentelő ember sokkal értelmesebb mint az olvasó ember..." Mélyről indulsz, meredeken lefelé, minden összeszedettség, logika és vezérfonal nélkül, csupa zagyvaságot összehordva.

"tudom azt hogy mi a komment. te úgy látszik nagyon nem."

Ha te mondod. :-)

Bejegyzés: Szerény javaslat a blog.hu minden bloggerének

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.08.12. 19:38:24

@zord íjász: nyugodtan lehetsz okosabb is, 10 éve nem mentem arra a szennyportálra, komoly gondok lehetnek veled ha nagyon jó blognak tartod. a dotohót is jó blognak tartod? mióta olvasod egyáltalán?

"A blog gazdája dönt arról, kinek enged teret a saját szellemi klubjában. Erről kizárólag ő dönt, és ebbe nem szólhat bele senki"

ja hogy orbán a miniszterelnök és mindenről ő dönt, ebbe senki nem szólhat bele? egészen szolgalelkű vagy. nem tetszik, nem is megyek oda, de attól még elmondhatom a véleményem?

Komment nélkül nincs demokrácia. Mert a komment közvetlen vélemény, nem pártok, vagy érdekképviselet útján torzul az információ, a tény, az érvelés, hanem személyesen, az eredeti forrásból.

Komment nélkül nincs értelme bármit is létrehozni, nem véletlen hogy a Google-n is lehet kommentelni akár egy éttermet, vagy bármilyen más helyet. Az indexes dajcs-interjú megmutatta, milyen szegényes a hivatásos újságírók agya, irritáló, hogy hagyják hülyeségeket beszélni folyamatosan, és nem kérdeznek rá a lényegre, engem pl. ezért is érdekel a komment, több ezer emberből lesz jópár értelmes, aki rámutat a hibákra, és érdekességekre, több ezer kommentelőnek a memóriája, ismerete is több jobb esetben (ezért kell igényesebb helyen olvasni a kommenteket), mint egy korrupt újságírónak, ezért imádok híroldalaknál kommenteket olvasni, eleinte nagyon érdekes volt, hogy egynémely mondatot milyen lényegretörően magyarázott meg pár kivételesen értelmes kommentelő, akár még a Mandiner híroldalán is volt az ősidőkben ilyen (ma már nem ajánlott olvasni)

Az értelmes ember kincs. Nem a hülye belterjes újságírók ezerszer elmondott udvariaskodó paneljait kell csak olvasgatni, az értelmes kommentelők nem ilyen korrupt bégető birkák, hanem szabad gondolkodók.

A részletes, igényes komment az agyunk, gondolataink egy kis szeletkéjének a lenyomata, személyiségünk egy apró része, ezért is vagyok mérges, ha port.hu egy hosszabb kommentemet törli. Persze érdemes figyelni, ki hogyan fogalmaz a kommentben, ki érvel, példálózik konkrétumokkal, ki pedig csak üres véleményt mond. Ami önmagában semmit se ér.

alapból nem szabad olyan közéleti írót olvasni, aki nem reagál a kommentjeire érdemben, mint például a félhülye kóczián péter. az ilyen ember képtelen a konstruktivitásra, önreflexióra, nem érdekli a hibái, téves állításai, így nem is akar jobb ember lenni. kinyilatkoztat, de nem gondolkodik. önmagát tökéletesnek gondolja, pedig mindenki hibázik néha, aki nem egy nárcisztikus pszichopata, az ezt tudja, aki istennek gondolja magát, azt nem érdekli a saját hibája, és a többi ember véleménye.

Az értelmes ember kincs. A kommentelő ember sokkal értelmesebb mint az olvasó ember. Az olvasó embernek csak prekoncepciói vannak a világról, vizsgálat nélkül, előre kialakított véleménye van egy átlag szavazónak, amit gyerekjáték leérvelni, mivel az üzenet, az hír erősen szór, így még én se hallok rengeteg fontos dolgot, pedig naponta ránézek a hírekre, hát még egy átlagszavazó, aki csak híradót néz jobb esetben, a kommentelő a véleményét nyíltan a világ elé tárja, ezer ellenvélemény se kezdheti ki, ha megfelelőképp eddződött már a gondolkodása, mert eleinte még van egy gondolata, amit cáfolnak, de idővel a gyakorlott kommentelő már arra is gondol egy "elmélete" kapcsán, hogy mivel cáfolnák azt mások, és milyen lehetséges magyarázatok fordulhatnak még elő.

"vincent hol a blogger tűzzel-vassal kiirtotta az összeset és állandóan őrt áll...teszem hozzá, teljesen elfogadható módon és nagyon helyesen"

a vincent nem azt mondja magáról hogy liberális? érdekes és szólásszabadság párti vagyok, mégse hiszem, hogy a köztársaság egy jó államforma. a vincentnek mindent elnézel?
milyen liberális vagy te ? te még azt is elfogadnád, ha hitler kitiltaná az ellenzéket a parlamentből? mert a vincent ezt csinálja adekvátan és arányaiban is, csak kicsiben.

a fenti dolgok miatt, hogy nem reflektál a kommentekre, hanem kitiltja, olyan pontos azért nem lehet.
nem vigasz miatt köpködöm a vincenten, csak a véleményemet modnom el! ha nem lenne elég világos, még le is írom neked.

és azt se tudom ki a k élet az a messzi tündér. a jotunder valami homokos matematikus ha jól tudom. blogger vagyok, és 200-300 kommenteket szoktam vitázni azokkal akikkel nem értek egyet. tudom azt hogy mi a komment. te úgy látszik nagyon nem.

Bejegyzés: Szerény javaslat a blog.hu minden bloggerének

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2020.08.12. 19:16:21

@libernyák: de szétzúzzák te agyhalott, MINDEN kicsit is eltérő véleményt kitiltanak, rengeteg embert ismerek
miért jutnak nekem mindenről a zsidók eszembe? elárulnád KONKRÉTAN te hitvány patkány? velem lehetett volna normális vitát folytatni, az egyik vincentes sérelmezte is a másik vincentesnek, hogy miért tiltott ki, mert vitáztunk éppen. csak k-ra rá kéne szólni egymás közt nekik az idióta moderátorukra.

azért szüntette meg sok magyar hírportál a kommentelést te ostoba holdkóros, még ezt se tudod, mert nem akartak felesleges pereket a nyakukba, k-ra értelmes oldalakat kéne olvasni te szemétláda, ahol nem ostoba kommentek vannak, az értlemes kommenteket kell keresni, nem a primkó szemeteken tűnödni. itt kommentelsz miközben azt harsogod hogy a kommentelés haszontalan? te szerencsétlen.

te még erre is linkeket hozol? ki a szart érdekel ez az érdektelen porszem?

Bejegyzés: Szerény javaslat a blog.hu minden bloggerének

libernyák 2020.08.06. 01:05:49

'végkövetkeztetéshez hasonló szövegösszefüggésben adjuk elő'
Hát én nem láttam, hogy a kontextus említve lett volna, pedig az meglehetősen megváltoztatja az értelmezést.
Azt leírtad, hogy ez az egész beszélgetés a családpolitikáról szólt, annak kapcsán mondta Niedermüller azt, amit mondott?

Bejegyzés: Die Niederlage

libernyák 2020.08.05. 23:10:59

@zord íjász: ha azt írom, hogy "ha lehetséges, tartsd magadban", az nem azt jelenti, hogy én bármit tiltani vagy korlátozni szeretnék (bár te nyilván erre asszociálsz), természetesen a jogod megvan róla hogy fiatalkorúak kínzásáról és bőrének lenyúzásáról elmélkedj, bár ennek nem tudom mi köze van a halálbüntetéshez :)

Bejegyzés: Szerény javaslat a blog.hu minden bloggerének