Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Bot, kalap

2017. május 26. - zord íjász

botka_lebontana_a_keritest_jp.jpg

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje lebontaná a kerítést a magyar-szerb határon.

Ha. Működne. Az Európai Unió. Határvédelmi rendszere.

Ha. A közel-keleti helyzet. Megnyugodna.

És most Drága barátaim, Köszöntsük Hangos Tapssal és Üdvrivalgással a 2018-as országgyűlési választások győztesét, Orbán Viiiiktoooort és pártját, a Fiiiiideeeeeszt! 

Botkának erről a kijelentéséről nekem Farkasházy Tivadarnak az egyik kedvenc és sokszor elismételt anekdotája jut eszembe, amikor az 1970-es évek (60-as? gyalázatos a számmemóriám) közepén az egyik magyar újság azzal a címlappal jelent meg, hogy "Szerdára megoldódhat a palesztin-izraeli konfliktus."

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen a  magyar valóságról, ami körülveszi: rendben van.

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen a  magyar néplélekről, rendben van.

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen a  magyar történelemről, rendben van.

Az, hogy az ember aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, menekülő utat hagy magának a kényes kérdésre adott válaszában, és olyan feltételt szab meg, ami soha nem fog bekövetkezni, hiszen tudja, hogy a közel- keleti helyzet soha nem fog megnyugodni, mert 3000 éve háborúk dúlnak benne, azt még értem, rendben van.

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen a klímaváltozásról és annak globális hatásairól, ami nem csak a Közel-keletet, hanem Afrika térségeit is sújtja, és még az ENSZ óvatos számításai szerint is a Száhel övezetben legkevesebb 200 millió embert érintenek, biblikus méretű éhínség, ivóvízhiány, betegségek, népvándorlás, háborús konfliktusok  formájában, rendben van.

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen arról, hogy egy ilyen, kerítésbontással kapcsolatos kijelentésre az összes politikai ellenfele és a  teljes narancsmédia úgy fog rácuppanni, mint strichelő ribanc a gyémántgyűrűre, rendben van.

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen arról, hogy a szalagcímek égnek be jobban az ember agyába, és nem a cikkben kibontott feltételek, apróbetűs részek, magyarázkodások, linkelt hivatkozások és részletezések, rendben van.

Az, hogy az embernek, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, fogalma sincsen arról,  hogy a "Fizessenek a gazdagok!" kampányával mennyire tökön lőtte saját magát és a pártját, rendben van.

Az, hogy az ember, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, olyan időszakban ad ilyen magaslabdákat a politikai ellenfeleinek, amikor még az index is ilyen cikkeket hoz a címlapján, rendben van.

Az, hogy az ember, aki ennek az országnak a miniszterelnöke akar lenni, összebalhézik mindenkivel, még a saját párttársaival is, és már most bejelenti, hogy le akar számolni a 2010 előtti szocialista világgal, és ezzel két-három-tízfrontos harcot vív egyszerre, rendben van.

Az egyetlen kérdés, ami nem hagy nyugodni, hogy egy ilyen kapitális politikai analfabéta, miért akar Magyarország miniszterelnöke lenni?

Sikeres városvezető, rendíthetetlen és verhetetlen Szegeden. Az országos politika teljesen más, ott egy rossz félmondattal is a verem aljára zuhan bárki, mert más méretekben zajlik a harc.

Ha majd magyarázatot keresel arra, miért szavaznak az emberek a fideszre és Orbán Viktorra -mindannak ellenére, hogy a közhiedelemmel ellentétben az emberek nem hülyék, és pontosan látják, hogy a nap 24 órájában ömlik rájuk a szar mindenhonnan- akkor tudni fogod.

Ezért.

Ahhoz, hogy ebben az országban Rendszerváltás (nem hatalomváltás) legyen, Orbán Apánknak valami irgalmatlan baklövést kéne elkövetnie.

Talán, ha ötven kamera előtt bevallaná, hogy 25 éve Soros György szeretője, és saját kezűleg kínzott meg 128 kutyát, na, az talán segítene az ellenzéken. Egy kicsit.

De még az se biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr412541597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2017.05.26. 22:32:59

Botka alkalmatlan. Ennyi...

VT Man 2017.05.26. 22:37:24

Én már csak egy kávét kérek!

John Doe3 2017.05.26. 22:46:34

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: a kerítést Ovi akarja megnyitni, a Hmvhely-Szeged-Szabadka villamosvonallal. A többi sajnos stimmel.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.26. 23:15:44

@John Doe3: Ahogy elnézem a beruházás percenként növekvő költségeit, hamar elmúlik az 200 év, mire a kormányzat rábólint erre a tervre. 24 milliárdról indult, most tart 50 milliárdnál...óvatos becslések szerint.

BiG74 Bodri 2017.05.26. 23:29:18

Pont ennyit botkáról, meg arról a maszopról, mely miniszterelnöknek jelöli. Röhej!

gizmo2666 2017.05.26. 23:39:57

Addig agyaskodnak, hogy majd jól nem kerül be a maszop a parlamentbe, aztán beállhatnak Thürmer Gyula mellé május elsején lufit osztogatni a Népligetbe.

Jakab.gipsz 2017.05.27. 00:16:27

A sületlenség akkor is sületlenség, ha az szépen gondosan, logikusan van össze rakosgatva, mert a lényeget, csak a felületes szemlélő elől kell elrejteni.

Az, hogy embernek, aki ennek az országnak a leendő miniszterelnökének tanácsokat osztogat, fogalma sincsen a magyar néplélekről, nincs rendben .

Mert csak egy cél vezérli tanács osztónkat, ne legyen a baloldalnak, egy plebejus a magyar munkás értelmiséget megszólító , a saját elszemtelenedő új-burzsoáziánkat féken tartó, vezér egyénisége mert ez a poszt az urbánus értelmiség számára van fenntartva.
Lásd a Sólyom-Szili köztársassági elnökválasztást, ahol az elkényeztetett, liberális-urbánus értelmiség, aljas és szószegő módon, hátba szúrta koalíciós partnerét, (hála az égnek, önmagukat is, csak elölről és lejjebb).
A magyar néplélek, egy valamit soha sem bocsájt meg, egy szövetséges- árulását, ugyebár urbánus értelmiségiek, önmagatokat buktattátok meg.
Sajnos Gyurcsány Ferencnek a (potenciális Botka ellenfélnek), csak elvei és fantazmagóriái vannak, mint minden urbánus értelmiségnek, köszönjük nem kérünk belőletek, a mindennapok a valóságról szólnak.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.27. 01:16:27

Nem vagyok facebook tag, ezért csak ilyen nehézkes módon tudok reagálni, ez meg úgysem jut el hozzád kistudású, de ennyit megérdemelsz. Vegyük sorra.

Váczi Imre · Budapest
"Osztán miért kell ezt dőlt betűvel írnod?"
Azért mert nekem így tetszik. Én vagyok a blog tulajdonosa és szerkesztője és a saját blogomon úgy alakítom ki a posztok külalakját, ahogy az én esztétikai ítéletemnek megfelel. Minden egyes posztot nagyon alaposan végiggondolok, formában színben, tagolásban, betűkijelölésben(normál, bold, italic) fotóelhelyezésben és ritmusban. Amit a blog.hu rendszere fel tud kínálni, és amennyire eddig kiismertem, és amire az én szellemi kapacitásom még elég ebben a digitális világban, abból én igyekszem a legtöbbet kihozni, hogy az olvasóim egy szépen ritmizált, jól kezelt szöveget olvashassanak. Ehhez kissé értek, mondhatom, hogy van némi közöm a tipográfiához, grafikához, művészethez, képzőművészetekhez.

"És miért kell hülyeségeket irogatnod?"
Hogy mi a hülyeség, azt nem te fogod eldönteni, de ha feltételezzük, hogy hülyeség, neked akkor sincsen semmi közöd hozzá, és semmiféle módon nem korlátozhatsz ebben, még minősítés szintjén sem. Magyar polgár vagyok, szabad ember vagyok, egy európai, civilizált, demokratikus jogállamban élek, és az Emberi Jogok Nyilatkozatában megfogalmazott egyetemes emberi jogaim és az Európai Unió keretegyezményei által biztosított demokratikus jogaim, valamint Magyarország Alaptörvénye által biztosított szólás-és véleményszabadságommal élve, a szent és magyar hazám tagjaként elmondom a véleményemet, te meg kinyalhatod a seggem, ha neked ez nem tetszik. Majd ha hatalomra kerültök, rám küldhetitek az azonosító nélküli rendőr verőlegényeket, de addig én itt, hála a blog.hu fejlesztőinek és az Igaz Liberálisok Szabad Szövetségének, amely utóbbinak minden civilizált, európai, viszonylag normális ember alanyi jogon a tagja, azt csinálok, amit akarok.

"Nem biztos, hogy Botka a legjobb jelölt, de még a legrosszabb Botka is jobb, mint a legjobb Orbán."
Kétmillióan nem osztják a véleményedet, ezt majd beszéld meg velük 2018-ban, és mellesleg ebben az országban 27 éve mindig megpróbálják rábeszélni az embereket a kisebbik rosszra, sokszor sikerrel. A végeredmény látható, bármelyik nagyjából közepesen elfogulatlan hírportál címlapján, minden nap.

akist 2017.05.27. 07:26:42

A Fidesz propaganda-gépezete még igazán meg sem piszkálta Botkát. Szóba került ugyan a 25 millás Jeep, de a főorvos feleség NAV ellenőrzésénél nagy valószínűséggel kiderülne, hogy a rosszul fizetett doktorok paraszolvenciából egészítik (sic!) a jövedelmüket. Más dolgokat már le sem írok, nehogy tippeket adjak. Így van ezzel a Fidesz is. Hagyják felépíteni a nagy "Vitor-váltót", majd kellő időben szépen legyilkolják, de csak akkor, ha ezt nem végzi el helyettük az ellenzék többi pártja vagy maga az MSZP!

mojszipupi 2017.05.27. 08:07:39

Dehogy akar miniszterelnök lenni. Ki van fizetve a biztos szegedi és parlamenti pozícióért, cserébe annyi volt az egyetlen dolga, hogy akadályozzon meg bármiféle összefogást ellenzéki oldalon

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.05.27. 08:53:22

@zord íjász:

"Ehhez kissé értek, mondhatom, hogy van némi közöm a tipográfiához, grafikához, művészethez, képzőművészetekhez."

Tényleg nem bántani akarlak, de ha van közöd a tipográfiához, akkor biztos tudod, hogy a kurzívnak megadott funciói vannak egy szövegben. Ahogy mondjuk a nagybetűknek vagy a small capitalnak is. Egy egész írásra alkalmazni őket nem szerencsés, mert "inflálja" az alkalmazott eszközt: ahogy pl. a nagybetűvel ki lehet emelni valamit a mondanivalóból, de végig azt használó szöveget nagyon fárasztó olvasni.

Ez még a képernyőre is igaz, ahol ugye nem egészen a nyomtatott szöveg tipográfiai szabályai érvényesek (pl. serif kontra sans serif).

Persze lehet, hogy csak nem sikerült megértenem az általad elérni kívánt hatást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.05.27. 08:56:22

@Jakab.gipsz:

"Az, hogy embernek, aki ennek az országnak a leendő miniszterelnökének tanácsokat osztogat, fogalma sincsen a magyar néplélekről, nincs rendben ."

Természetesen nincs. A poszt a fokozásra épít, azon állítása, hogy ez rendben van, retorikai eszköz, nem vélemény.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.05.27. 09:08:01

@zord íjász:

"és semmiféle módon nem korlátozhatsz ebben, még minősítés szintjén sem."

Minősítés szintjén igen, bár ezzel és főleg a stílusával magáról állít ki szegénységi bizonyítványt: érv nulla, fennhéjázó, lekezelő stílus.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.05.27. 09:11:03

@John Doe3:

"a kerítést Ovi akarja megnyitni, a Hmvhely-Szeged-Szabadka villamosvonallal. "

Hát igen, de ha meg csak légi közlekedés marad, akkor meg azon ugye ti ballibnyákok szerint a terroristák jönnek be.

gmihaly621 2017.05.27. 09:55:57

A dézsából ömlő xarhoz azért a Nagy Xarurópai Sóhivatalnak is van némi köze.

sakkosfx 2017.05.27. 10:08:34

Ez a Botka nyilatkozat a gojok átverése érdekében történt és nagyon átgondolt! Mert a cionizmus célja, hogy továbbra is az ő emberük vezesse a mi hazánkat! És Gyurcsány nyilatkozatai és szmkilövési hajlandósága egy emberöltőre elintézte az MSZP-pét! Ezért még ha nem is menyünk el Orbánra szavazni akkor is ő fog nyerni a saját szavazótáborával és a zsidó szavazatokkal! Úgy hogy nekünk lőttek, újabb 4-évre! És ezt egy átlagos állampolgár nem látja át! És ez csak az A-terv!

Buchhalter 2017.05.27. 12:42:56

Tetszett a poszt.Humoros és biza sok magvas igazsággal.Van itt pár véleményező aki igazán levehetné a balos szemellenzőt : Botkát januárban kilóra megvette Orbán.A beígért 40 milliárdos fejlesztésért szépen megrokkantotta az MSZP-t. Olyan benyögés a részéről mint kerítésbontás már csak hab a tortán ,főleg amikor a héten megint pár abroszfejű robbantott fel tiniket Manchesterben és mint kiderült ők is állítólag "menekültek" voltak.Ezek után"biztos" tömegével fognak majd az MSZP-re szavazni.Kac-kac...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.27. 13:19:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :-))) Ez egyáltalán nincs így, bár 66 poszt esetében, szinte mindig így jártem el, ahogy te írod: kiemelésekre, hangsúlyokra, tömbös idézeteknél használtam. Itt nem: a poszt rövid, ebbe belefér, mert itt mindennen hangsúly van. Értékelem a szakmai hozzászólásodat, de szerintem ne kezdjünk most bele egy garafikai-tipográfiai eszmecserébe. Nyilván meglehetősen szűkös eszköztárral rendelkezem egy blog. hu sablon esetében, ezért az alkalmazandó megoldások is mások.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.05.27. 13:26:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így értettem én is.
@gmihaly621: Kétségtelen, nem is vitatja senki, bár a szar mennyiségének javarésze a hazai ipar terméke.
@sakkosfx: Óvatosan. Ezen a blogon tilos zsidózni.

gmihaly621 2017.05.27. 22:15:01

@zord íjász: A Xarurópaiak vannak többen, ezért az aránymegállapítás nem stimmöl.

fátum 2017.06.21. 08:21:22

Szerintem ez most mellé ment. Attól lenne esélyesebb Orbán, mert Botka kerítésügyben nem megy szembe a többségi választói akarattal? Merthogy a választók többsége egyetért a menekültkérdés kezelésével és a kerítésépítéssel. Ebbe a kérdésbe beleállni most éppen hogy a választás elvesztését jelentené. Muszáj elkenni valahogy. Ez inkább az jelzi, hogy tisztában van a magyar valósággal és a magyar néplélekkel.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.06.22. 07:35:57

@fátum: Attól tartok, valamit elementárisan félreértettél. Arról szól a poszt, hogy a nyilatkozata idején, Botka pontosan az ellenkezőjét tette és mondta annak, amit a választók- valószínűleg rejtetten vagy nyíltan, még a szocialista szavazók elsöprő többsége is- gondol a népvándorlásról/migránsokról/menekültkérdésről/határőrizetről/kvótáról ...a kerítésépítésről, és erről az egész kérdésügyről, amiben viszont a Viktor gyerek tökéletesen megérezte a lényeget. Botka homlokegyenest szembe ment a magyar néplélekkel, a hazai és a nemzetközi valósággal, mindennel, amit felsoroltam...míg ellenfele hibátlanul ráérzett arra.

Botka László néhány nappal később, már pánikszerűen táncolt vissza a nyilatkozatától, magyarázkodott, terelt, de bármit is csinál, egy dologban biztos lehet: 2018-ig azt fogja hallani és hallgatni, hogy ő lebontaná a kerítést és elárasztaná az országot a menekültekkel/migránsokkal/terroristákkal/idegen kultúrájú népekkel...a fideszmédia gondoskodni fog arról, hogy ez a baklövése ne menjen feledésbe.

Szóval valamit félreértettél. Talán kapkodva olvastad. :-)

fátum 2017.06.23. 14:31:47

@zord íjász: Az összes szavazó többsége igen, de a baloldaliak között sokan vannak, akik ellenzik a Fidesz megoldását, nekik szól az, hogy "lebontanám...", a többi meg a plebsnek. Ennyi. "Talán" nem értük egyet. :-)
süti beállítások módosítása