Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Isaac Nathan Bloom, Október 3.-án visszaforgatja az idő kerekét

A kvótanépszavazásra adható egyetlen helyes válasz

2016. szeptember 21. - zord íjász

aradas_parkolj_es_gyalogolj.jpg

2016. október 3.-án, a kvótanépszavazás végeredményének megismerése után a médiát elborítják a politikai pártok elnökeinek, frakcióvezetőinek, sulykolórobotjainak nyilatkozatai, valamint a politikai elemzők okos értékelései.

Az események láncolata és hangneme előre borítékolható, és mindössze két verzió létezik.

1. A népszavazás érvénytelen/eredménytelen, mert a választásra jogosult állampolgárok nem jelentek meg kellő számban az urnáknál, de a szavazatok összeszámolásakor a “NEM”-ek győznek az “Igen”-ek és az “Érvénytelen” szavazatok felett.

MSZP/DK/LMP/EGYÜTT/LIBERÁLISOK/MOMA/FUTOTTAK MÉG: Tegnap minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor szélsőjobbot is jobbról előző fideszes maffiaállama, az Európa-ellenes és az Unió alapértékeivel összeegyeztethetetlen, xenofób, kirekesztő, idegengyűlölő, a magyar társadalom megosztására és az emberek legaljasabb, legalantasabb ösztöneire épülő retorikája megbukott. Tegnap a magyar választók világos és egyértelmű jelét adták annak, hogy nem hajlandók bedőlni ennek a velejéig korrupt, csak a  saját családtagjaik és oligarcháik, haverjaik, strómanjaik meggazdagodását szem előtt tartó putyinista bábrezsimnek. A magyar nép a toeleranciát, az elfogadást, a tiszta becsület és a szolidaritás nyugati fénnnyel beragyogott ösvényét választotta az orbáni feudális társadalomnak, a helyi kiskirályok gyűlöletének árnyékával borított országútja helyett. A Lázárok-Rogánok-Habonyok-Kubatovok és Mészáros Lőrincek ideje tegnap lejárt! Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy azonnal nyújtsa be a lemondását, és oszlassa fel a fidesz maffiaállamot kézivezérlő kormányát! Követeljük az előre hozott választásokat, hogy a magyar nép végre végső ítéletet mondhasson efelett a levitézlett eszméket hirdető és háborús pszichózist erőltető gyalázatos párt felett, és az végre odakerüljön ahová való, a történelem szemétdombjára, a barátai mellé, a nácik, a fasiszták, a nyilasok bűzlő hulláihoz!

JOBBIK: Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tegnap minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Ön ezzel a bukott népszavazással kiszolgáltatta Magyarországot a Soros György által irányított brüsszeli önsorsrontás akaratának. Bár a nemek győztek, de valójában hazánk immár védtelen a kívülről és bentről támadó baloldali-liberális erők előtt. Ön elárulta ezt az országot és elárulta ezt a népet. Olyan kockázatot vállalt ezzel a népszavazással, amelynek veszélyeire előre figyelmeztettük Önt. Azt is megmondtuk előre, hogy inkább az Alaptörvényben rögzítse a népszavazásra bocsátott gondolatot, a kétes kimenetelű választás helyett. Ön nem hallgatott ránk, lebecsülte az ország ellenségeinek erejét, és ezzel végzetes lyukat ütött az igaz hazafiság konzervatív-jobboldal-patrióta nemes gondolátanak pajzsán, amely az egyetlen védelmet nyújthatta volna a globalista internacionalizmus és a liberális-baloldal nemzetpusztítása, és Európa iszlamizációja elleni harcban. Azt javasoljuk tekerje a NATO pengésdrótos, öt méter magas kerítését a nyaka köré, és egész kormányával együtt húzzon el a politikai közéletből oda, ahová barátja, a Feri.

FIDESZ(olyan párt, hogy kdnp nincs, ők nem számítanak): Barátaim! Tegnap, Október 2.-án a magyar nép egyértelmű jelzést küldött Brüsszelnek. Tegnap minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a magyar nép nem kér a nihilista, defetista baloldali-iberálisok Európa-ellenes, a görög-római és zsidó-keresztény kultúra alapjaira épülő Keresztény Európa iszlamizációját előkészítő terveiből. A magyar nép nem kér a migránsáradatból, nem kér a terror és a nemi erőszak pokoli körforgásából, nem kér a kultúránk elpusztításából, és nem kér a hazai baloldali-liberális ellenzék hazug eszményeiből. Tegnap ez az ország kinyílvánította egységes akaratát a Haza megvédése mellett. Olyan erős és visszavonhatatlan felhatalmazás ez számunkra, amely bizakodással töltheti el a szívünket és hazánk jövőjébe vetett hitünket is megerősítheti. De azt is láthatjuk barátaim, hogy még sok a feladatunk. Bár elsöprő győzelmet arattunk, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ellenségeink önsorsrontó és nemzetpusztító propagandája még mindig rendkívül hatékony. Civil szervezeteknek álcázott, liberális körökből, külföldről pénzelt ügynökei nem nyughatnak addig, míg nem szolgáltatják ki Brüsszel keselyűinek Magyarországot. De mi itt leszünk, és harcolunk. Mert itt vagyunk ezer éve, és itt leszünk, amíg lesz magyar szív, amely e hazáért dobog! Köszönöm a magyar népnek, és köszönöm a választóknak. Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország!

2. A népszavazás érvényes/eredményes, mert a választásra jogosult állampolgárok kellő számban jelennek meg az urnáknál, és a szavazatok összeszámolásakor a “NEM”-ek győznek az “Igen”-ek és az “Érvénytelen” szavazatok felett.

MSZP/DK/LMP/EGYÜTT/LIBERÁLISOK/MOMA/FUTOTTAK MÉG: Tegnap minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor szélsőjobbot is jobbról előző fideszes maffiaállama, az Európa-ellenes és az Unió alapértékeivel összeegyeztethetetlen, xenofób, kirekesztő, idegengyűlölő, a magyar társadalom megosztására és az emberek legaljasabb, legalantasabb ösztöneire épülő retorikája immár visszavonhatatlanul gyökeret vert a magyar nép megtévesztett, becsapott választópolgáraiban. Hiába voltunk sokan, nem voltunk elegen ahhoz, hogy a fidesz gőzhengert megállítsuk. A közpénzből finanszírozott brutális kormányzati propaganda agymosásával szemben teljesen tehetetlennek bizonyultunk. Mi becsülettel és őszinte szívvel játszottunk, míg a velejéig korrupt, csak a  saját családtagjaik és oligarcháik, haverjaik, strómanjaik meggazdagodását szem előtt tartó putyinista bábrezsim gyalázatos eszközökkel dúlta fel a  toelerancia, az elfogadás, a tiszta becsület és a szolidaritás nyugati fénnnyel beragyogott ösvényét, hogy helyette az orbáni feudális társadalom, a helyi kiskirályok gyűlöletének árnyékával borított országútjára vezesse az országot. Magyarország a Lázárok-Rogánok-Habonyok-Kubatovok és Mészáros Lőrincek foglya lett!  Tragikus és szégyenteljes nap volt a tegnapi, de mi nem adjuk fel a harcot. Fogjunk össze! Tüntessünk, hallassuk a hangunkat! Felszólítjuk Orbán Viktort, hogy azonnal nyújtsa be a lemondását, és oszlassa fel a fidesz maffiaállamot kézivezérlő kormányát! Követeljük az előre hozott választásokat, hogy a magyar nép végre végső ítéletet mondhasson efelett a levitézlett eszméket hirdető és háborús pszichózist erőltető gyalázatos párt felett, és az végre odakerüljön ahová való, a történelem szemétdombjára, a barátai mellé, a nácik, a fasiszták, a nyilasok bűzlő hulláihoz!

JOBBIK: Tegnap minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a magyar nép nem hajlandó kiszolgáltatni Magyarországot a Soros György által irányított brüsszeli önsorsrontás akaratának. Hazánk immár védett a kívülről és bentről támadó baloldali-liberális erők előtt. A magyar nép, ahogy az elmúlt ezer évben mindig, harcolt ezért az országért és győzött.  Bár a miniszterelnök olyan kockázatot vállalt ezzel a népszavazással, amelynek veszélyeire előre figyelmeztettük, a magyar nép józanságára számítani lehetett. Azt is megmondtuk előre, hogy a kormányzat inkább az Alaptörvényben rögzítse a népszavazásra bocsátott gondolatot, a kétes kimenetelű választás helyett, és bár a miniszterelnök  nem hallgatott ránk, és lebecsülte az ország ellenségeinek erejét, a magyar nép akaratának hála nem keletkezett lyuk az igaz hazafiság konzervatív-jobboldal-patrióta nemes gondolátanak pajzsán, amelyet a fidesz egyetlen igazi ellenzékeként, mi képviselünk, és amely az egyetlen védelmet nyújtja a globalista internacionalizmus és a liberális-baloldal nemzetpusztítása, és Európa iszlamizációja elleni harcban. De nem sokon múlott a siker Miniszterelnök úr! Ezért azt javasoljuk tekerje a NATO pengésdrótos, öt méter magas kerítését a nyaka köré, és egész kormányával együtt húzzon el a politikai közéletből oda, ahová barátja, a Feri.

FIDESZ: Lásd fent.

Isaac Nathan Bloom, James Jones Most és Mindörökké című regényének egyik tragikus sorsú mellékszereplője, egy homoszexuális/látens homoszexuális zsidó katona, aki egész életében azért küzd, hogy végre önmaga lehessen és önmagáért szeressék. De másokhoz igazodik és mások elvárásai szerint él, mert azt hiszi ez a helyes út. Bokszol az ezred bajnokságában, és bajnok lesz, bár gyűlöl boxolni, jelentkezik tisztnek, altiszt lesz, de nem akar tiszt lenni, barátkozni akar, de senki nem barátkozik vele, egyetlen társa egy kivert, nyomorult kiskutya, akit rendszeresen dédelget a laktanyában, ahol a kirekesztés, a gyűlölet, a fasiszta és szadista lélekgyilkos rendszer malmai végül felemésztik az őt, az akaraterejét és ellenállását…ahogy a könyv minden szereplőjét is ugyanígy, de mindenkit egyénenként eltérő válaszra késztetve. Isaac Nathan Bloom végül szájába veszi a puskacsövet és agyönlövi magát. Élete utolsó gondolata, a teljes megbánás és pánik, hogy mekkora marhaságot csinált. ( irodalmi ellentétpárja, talán Noah Ackerman lehetne, Irwin Shaw Oroszlánkölykök című regényéből, aki szó szerint harcol a környezetével, a hadsereggel és győz)

Olvastam egyszer valahol, -bár magamtól is mindig így gondoltam- hogy az összes öngyilkos, aki valamilyan véletlen folytán túlélte az öngyilkossági kisérletet, azt mesélte, hogy az ugrás/a tett pillanatában megbánta amit csinált.

Azok, akik Október 2.-án otthonmaradnak, azt teszik, amit Isaac Nathan Bloom. És pontosan úgy is járnak.

Eleve vitára ad okot, hogy történt- e rendszerváltás, vagy pusztán gazdacsere zajlott le, némi szólás és véleményszabadság és egyéb társadalmi, gazdasági kozmetikai trükkök álcája alatt. Nem tudom. De az tény, hogy ez az ország mindig tele volt ősi szabadságvággyal és harcolt ezért: kibírt 45 év kommunizmust, szocializmust, szovjet megszállás alatt irányított puha diktatúrát. Túlélte az Rákosi rezsimet, harcolt, csüggedten befelé fordult a 60-as években, végigélte az ellentmondásokkal teli 1970-es éveket, fellélegzett a 80-as években és végül felszámolta a Kádár-korszakot. Ezt akarta, ezért küzdött. Demokráciát, szabadságot, levegőt, fényt, igazságot, jogállamot és polgári társadalmat akart. Megkapta. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk. Szomáliában vagy Észak-Koreában senki sem kérdezi meg a véleményedet semmiről, és ha kinyitod a szádat, agyonlőnek a helyszínen.

26 éve hallgatom, hogy a magyar társadalom politikai aktivitását és közéletben való részvételét növelni kell. 26 éve hallgatom, hogy a politikailag inaktív társadalmi rétegeket fel kell rázni az apátiából. 26 éve hallgatom, hogy a szavazáson való részvétel  a demokratikus közélet alapja és esszenciája. És most, amikor kiírnak egy népszavazási kérdést, a szocializmus lebontásában tagadhatatlanul kulcsszerepet vállaló liberális/szabadgondolkodó illetve önmagukat a demokrácia elkötelezett hívének tartó liberális-baloldali pártok és véleményvezérek többsége arra biztatja a magyar nép szavazópolgárait, hogy maradjanak otthon a seggükön, mert ezzel fogják szolgálni a…mit is?

A saját pártjaik célját. 

Te tényleg azt hiszed, kedves Isaac Nathan Bloom, hogy a magyar politikai pártok nem fogják kihasználni a távolmaradásodat a saját forgatókönyvük és a saját pártpropagandájuk íze szerint? Azt hiszed odaversz egyet a Viktornak, mert otthon ülsz a fotelodban?  Ez komoly? Azt hiszed, azzal szolgálod a  saját akaratod érvényre juttatását, a hazádat,  a lelkiismeretedet, hogy…nem csinálsz semmit? Ez a válaszod? A demokratikus távolmaradás, a demokratikus semlegesség, a demokratikus elutasítás? Kicsi Svájc a világégésben? Majd mások megvívják a harcaidat? A harcaidat a fidesszel, Brüsszellel vagy Brüsszelért, a migránsokkal, az ellenzékkel, a jövővel, akármivel és akárkivel, a problámákkal, a gondokkal, a válaszokkal? így szoktad? Majd mások döntenek helyetted? 

Éppen a szádba dugod a puskacsövet?

Még aznap este, október 2.-án, a  képernyőkre meredve izgatottan fogod figyelni a szavazási eredményeket. Ott fogsz ülni és meg fogod bánni, hogy nem tettél semmit. Másnap, Október 3.-án már visszaforgatnád az idő kerekét. Aztán majd hazudsz magadnak és hazudsz másoknak is. Én ott voltam, persze. És bárcsak. Nem így kellett volna. Nem ezt kellett volna. Ott kellett volna lenni. Dönteni. Cselekedni. Mekkora marhaságot csináltam. Győztek ezek. Győztek azok. Kevésen múlott csak, talán éppen az én szavazatom hiányzott.

Én tudom, hogyan döntök, és eszembe sincs, hogy reménytelen és parttalan vitában győzködjelek. Nem akarom megmondani, hogyan szavazz.

Van egy adott ismeretanyagod, egy adott tudásod, egy adott hited és eszményed az egész világról, és benne a menekülthullámról, migránsválságról, népvándorlásról. a háborúk és a globális felmelegedés hatásairól, a hazai és nemzetközi politikáról, van egy meggyőződésed, van egy pártreferenciád és nyilván, mint minden józanul gondolkodó embernek, megtalálható ebben az állandó egymásnak feszülés,  az örök vívódás a jó, a helyes, az igaz döntés között. Ne hagyd, hogy egy politikai párt mondja meg neked, a szabad és független magyar választópolgárnak, hogy azzal szolgálod a demokratikus közéletet, ha nem veszel részt benne. Ők a saját céljaikat nézik, nem a tiedet. Ők a politikai túlélésre játszanak, és egymást is csak az egymáshoz mérve határozzák meg. 

A kvótanépszavazásra adható egyetlen jó, helyes, igaz és demokratikus válasz az, ha elmész szavazni. Behúzod magad mögött a függönyt és döntesz, hited, becsületed, tudásod szerint.

Ahogy egy demokráciában, egy szabad ember teszi.

Remélem nem vagyok egyedül Nagykovácsiban ezzel a gondolattal, és ennek a falunak a lakói elmondják a véleményüket egy “x-"szel erről a világról, erről az országról.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr3611732381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2016.09.22. 05:54:59

Az egyetlen helyes válasz az hogy NEM KELL migráncs.

Pop40 2016.09.22. 05:55:01

Így igaz.

És annak ellenére, hogy rühellem Vityát, ebben a kérdésben egyedül a "nem" lehet a választás.

Ugyanis - minden híreszteléssel ellentétben - most NEM Vityáról szavazunk. Róla majd 2018-ban lesz szavazás. Elhajtani is akkor kell majd.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2016.09.22. 06:35:35

Egyetértek a szerzővel...
Részemről ugyan konkrétan erről a szavazásról azt gondolom, hogy a népszavazás intézményének megcsúfolása, de éppen ezért megyek el érvénytelen szavazatommal aktívan kinyilvánítani fenntartásaimat, egy olyan szavazás kapcsán, amivel kapcsolatban nem tudható, hogy kötelez-e közjogilag valamire, vagy ad-e valamire felhatalmazást, (ha nem, akkor minek, ha igen, akkor mire) ahol már maga a kampány is a Hazafias Népfrontos választások államilag pénzelt propagandáját idézte.

Persze pusztán matekozás alapján az érvénytelen szavazat ugyanaz, mintha otthon maradtam volna. Ugyanakkor aki otthon marad, az lehet, hogy csak magasról szarja le a kérdést, vagy elment pecázni. Aki meg érvénytelen szavazatot ad, az kinyilvánítja a politikai véleményét.

varisztor 2016.09.22. 06:48:49

@Muzsik és @pop: Nem az igen és a nem vitájáról szólt az írás...de majd megértitek. Egyszer...

varisztor 2016.09.22. 06:48:51

@ikaljan: Az érvénytelen szavazat nem ugyanaz, mintha otthon maradtál volna. Nagyon nem ugyanaz!

2016.09.22. 06:53:51

A helyes válasz a NEM, de ebben a kérdésben a Fidesz nem a véleményünkre kíváncsi, hanem egy ilyen kérdéssel fel akarja magasztalni magát! Vagyis egy tök nyilvánvaló dologra adott válasszal pl. hogy szeretnék-e enni egy sütit, maga mögé állítana 10 millió embert! Na ugye, hogy mindenki szeretne sütit, tehát mindenki Fidesz párti!
Hát nem! Ezért el kell menni szavazni és demonstrálni kell a hülye kérdésre hülye választ!
A betelepítésről, meg úgy sem mi döntünk, hanem az Európai bizottság, ahol nekünk is van küldöttünk!

nu pagagyí 2016.09.22. 07:05:34

A népszavazási kérdés meghamisítja a valóságot, szubjektív minősítést tartalmaz. Nem valódi alternatívákat tüntet fel, alkalmat ad arra, hogy utólag a döntést teljesen másképp lehessen értelmezni. Egyik alternatíva sem valós, uyganis minden törvényt a parlament hoz, nincs szükség népszavazáson ezt megerősíteni és ennek nem alternatívája a másik választás, mert nincs olyan, hogy "kényszerbetelepítés". A demokratikusan működő EU parlamentjének többségi döntéséről van szó, amelyben ott ülnek a saját választott képviselőink is. Arról szavazunk tehát, hogy Magyarország tiszteli-e még a demokratikus elveket, leszarja-e önként vállalt szerződéseseit, akar-e még egyáltalán az EU tagja lenni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 07:28:16

@varisztor:

"Az érvénytelen szavazat nem ugyanaz, mintha otthon maradtál volna. Nagyon nem ugyanaz!"

Pedig pontosan ugyanaz. Azt jelenti, hogy hülye/gyáva vagy dönteni, de azért megpróbálod kimagyarázni magad. Értelmes ember el tudja dönteni, akar-e kötelező betelepítést Magyarországra vagy sem, és eszerint szavaz.

2016.09.22. 07:37:34

Kovacs Nocraft Jozsefne -> Értelmes ember észreveszi, hogy a kötelező betelepítésről nem a tagállamok, hanem az EU dönt, amibe beléptünk. Értelmes ember látja, hogy ez a szavazás nem a véleményünkre kíváncsi, hanem a pártoldaliságra!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 07:55:40

@abcd1234:

Nem. Amikor beléptünk az EU-ba, nem volt szó arról, hogy az ország etnikai összetételéről Brüsszelben fognak dönteni. Arról sem volt szó, hogy mindaddig egyhangú szavazással hozott döntéseket többségi szavazással hoznak meg, mint történt a kvóták megszavazásakor.

"Értelmes ember látja, hogy ez a szavazás nem a véleményünkre kíváncsi, hanem a pártoldaliságra!"

Baromi sok Fidesz-ellenes ember is a NEM-ek mellett áll, lásd pl. fentebb @Pop40: kommentelőtársunkat. Ő - veled ellentétben - valóban értelmes ember, mert különbséget tud tenni pártérdek és országos érdek között. Ő tudja, és le is írta, hogy a "pártoldaliságunkról" majd 2018-ban fogunk szavazni, nem most. A Fidesznek egyetlen képviselővel sem lesz több vagy kevesebb sem a parlamentben, sem a helyhatóságokban a mostani népszavazástól.

Értelmes ember ezt belátja. Te nem. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 07:55:41

Nem tudom, létezik-e demokratikusabb eljárás annál, mint amikor egy az egész országot érintő NEM SZAKMAI kérdésben a kormány megkérdezi a lakosságot. Aki nem megy el szavazni, az ezt a demokratikus elvet tagadja. Aki érvénytelenül szavaz, szintúgy.

Szultán. 2016.09.22. 07:55:49

Kedves zord íjász, márpedíglen én nem veszek részt ebben a bohócságban, egyszerűen nem adom hozzá a nevemet.

2016.09.22. 08:13:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mennyi ostobaságot tudsz összehordani

Netuddki. 2016.09.22. 08:28:06

"A kvótanépszavazásra adható egyetlen jó, helyes, igaz és demokratikus válasz az, ha elmész szavazni. Behúzod magad mögött a függönyt és döntesz, hited, becsületed, tudásod szerint."

Jó duma! Elmész te a csába! Remélem érvénytelen lesz, messze az érvényességi küszöb alatt! Hogy az orbán is megértse...

Netuddki. 2016.09.22. 08:30:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aki nem megy el szavazni, az ezt a demokratikus elvet tagadja."

Vazzeg! Idáig süllyedtek a fideszesek? Lassan liberálisabbak lesztek az un. bal oldalnál is a végén.

Ja, nem, mégse. Csak annyira vagytok demokraták amennyire az érdekeitek úgy kívánja. Muhaha!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 08:44:14

@Tibi !: "Jó duma! Elmész te a csába!”
nyugodtan kiírhatod, hogy picsába. A Feri például szeret trágárkodni, és én sem utasítom el ezt a fajta kifejezési módot, ha annak oka, értelme és célja van. Széles a tűréshatárom. Lásd:

zordidok.blog.hu/2015/09/28/nem_trollnak_valo_videk

De ami a legjobb Tibi, egy felkiáltójellel, hogy ezen a blogon nem fog előfordulni veled az, ami szerte a blog.hu-n mindenütt, hogy a nickedet hamisítva két-három-száz felkiáltójellel tolják a troolkommenteket a nevedben. Látod, milyen klassz a liberális, de nem puhapöcsű, igaz demokrácia?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 08:44:32

@Alec:

"mennyi ostobaságot tudsz összehordani"

Na ja, du bist die höchste Instanz, darüber zu entscheiden.

chrisred 2016.09.22. 08:44:48

A szerző is belső meghasonlással küszködik? Az elején bebizonyítja, hogy voltaképpen teljesen mindegy, hogy mit csinál a választó, a politikai erők így is, úgy is ki fogják forgatni a jelentését. Aztán egy váratlan pálfordulattal azt mondja, hogy az egyetlen demokratikus megoldás, ha az általa felvázolt lehetséges és politikailag kiforgatható verziók közül a másodikat választjuk.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 08:50:28

@chrisred: Másodikat? Milyen másodikat?

Én egy, kizárólag egyetlen jó, igaz, helyes és a demokrácia alapját és esszenciáját jelentő megoldásról írtam.

sas70 2016.09.22. 08:50:51

"Azt hiszed odaversz egyet a Viktornak, mert otthon ülsz a fotelodban? Ez komoly? Azt hiszed, azzal szolgálod a saját akaratod érvényre juttatását, a hazádat, a lelkiismeretedet, hogy…nem csinálsz semmit?"

Nagyon naiv a kérdésfelvetésed!
Azt hiszed, bárkit is érdekel a véleményed, főleg Orbánt és a fideszt?
A dolog ennél sokkal egyszerűbb: Arról szavazhatsz és akkor, amikor mi (hatalom) megmondjuk, hogy mikor, miről szavazhatsz!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 08:52:54

@sas70: Akkor majd ha eljön az idő, Szavazz arról a bizonyos Hatalomról, amelyikről beszélsz, és a Haza fényre derül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 08:59:46

@zord íjász:

De akkor sem fog szavazni. Hiszen azóta megy a mantra, hogy Orbánra csak a szavazásra jogosultak 27%-a szavazott, ezért illegitim. Pedig ha komolyan ki akarták volna ütni Orbánt a hatalomból, semmi más dolguk nem lett volna pl. 2014-ben, mint elmenni szavazni és érvényesen Orbán ellen voksolni. De nem tették, csak a rinyálás megy.

lavór 2016.09.22. 09:02:39

Nem kell "odaverni" Viktornak, ez butaság. Nem kell támogatni agymenéseit. Ennyi.
OV nem támogatja az ország lakosságának nagy részét, miért kéne az egyébként már többször megbélyegzetteknek Viktort támogatni?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 09:07:00

@lavór: És egészen pontosan, hogyan képzeled el “Orbán Viktor Agymenéseinek Nem Támogatását" Október 2.-án?

Lucifer Morningstar 2016.09.22. 09:07:23

"demokratikus válasz "

Ez nem demokrácia. Az egyetlen használható válasz a távolmaradás.

Lucifer Morningstar 2016.09.22. 09:09:49

Látod koma, a cenzúrád az ami jelzi, hogy igazam van. Ha nem fosnál a szabad véleménytől, nem kellene előcenzúráznod.

lavór 2016.09.22. 09:09:52

@zord íjász:

Nem kell elmenni szavazni. Semmi értelme.

lavór 2016.09.22. 09:09:56

@zord íjász:

Aki írni, olvasni tud, az otthon marad. Esetleg jó idő esetén kirándul, értelmes dolgokkal tölti szabadidejét.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 09:14:39

@Lucifer Morningstar: “Ha nem fosnál a szabad véleménytől, nem kellene előcenzúráznod.”

1. Várni kell ám néhány másodpercet, míg a kommented megjelenik. A türelem ősi liberális erény. Én a mestere vagyok a szakmának.
2. Az előmoderáció a trollokat ijeszti el. Esélyük sincs elpusztítani a kommentszekciót. Szélsőséges blogfogyasztó vagyok (+444 és egyéb kommentelhető hírportálok olvasója is, mert engem érdekel ez az ország) és pontosan tudom mi megy a blog.hu-n. Iszonyat.

Netuddki. 2016.09.22. 09:15:17

@zord íjász: Ez azért van, mert zavarom a tolvajfidesz trollokat.

MARADJ OTTHON!
Utána 90 napig ellenőrizheted, hogy nem hamisították-e alá az aláírásodat a jegyzőkönyvben.

conmorientes 2016.09.22. 09:31:46

"Vitatkoznék magammal, de leszarom a véleményem"
Olvasom az okos cikkeket és a rendkívül jó hozzászólásokat és mégis úgy érzem ebben az egész ügyben merőben elsikkad a számomra lényeges momentum. Az pedig mindössze annyi hogy akármelyik oldalról is nézem a választópolgár akaratának és a véleményalkotás jogának teljes degradálása történik meg, nagyobb ívben meg úgy tűnik ez a mai rendszer az eddig általam ismert legkomolyabban kifinomítottan demokratikusnak tűnő de a legdurvább eszközökkel működő totalitárius diktatúra.
A kérdés mint tudjuk önmaga értelmetlen, ráadásul a rá adott bármely válasznak sem lehet semmilyen hatása. Ez egy "ginával kevert sör" aminek elfogyasztására a józanul gondolkodó honpolgár nemet mond.
Eddig azonos volt az elvem a poszterrel, minden szavazásra elmentem, bár sokszor kifejezetten nehéz volt, de most nem fogok, mert itt és engem kéretik nem debilnek nézni.
Aki pedig másként látja az egyetlen dolgot tesz, legitimizálja a hatalomgyakorlásnak, népbutításnak, megtévesztésnek ezt az ocsmány penetráns módját.
Teljesen mindegy hogy ténylegesen betelepül-e 1294 vagy 124900 migráns ebbe az országba vagy sem, mert tiltásuk, vagy engedésük sem lesz alkalmas az elmúlt huszonév szellemi mélyrepülésének befolyásolására, amely eróziónak megszüntetésében volnék kizárólag érdekelt.

Medgar 2016.09.22. 09:31:52

@ikaljan: Tehát az a politikai véleményed, hogy ide a migránsokkal?

Ad Dio 2016.09.22. 09:33:52

Ez a referendum NEM Orbán Viktorról szól, hanem arról, hogy bele akarunk-e szólni a saját és az EU jövőjébe, vagy hagyjuk hogy a hatalom (Brüsszel, Fidesz) azt csináljon velünk, amit csak akar.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 09:45:59

@conmorientes:
1. Díjazom ennek a kommentnek a pusztítóan vitriolos erejét.
2. A jelenlegi/mindenkori magyar demokráciáról vallott nézetemet nem fogom bemásolni, mert Lovas András, a méltán elhíresült Kopasz-gate egyik helyi szereplője, így ez kikerülhetetlenül a blogra került, tehát aki akarja elolvassa. Két részes történet, de -leginkább- ennek az elején van a válasz a demokrácia meglátásodra.

zordidok.blog.hu/2016/03/09/vagta_a_doglott_lovon

pacagánycsök 2016.09.22. 09:46:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nem tudom, létezik-e demokratikusabb eljárás annál, mint amikor egy az egész országot érintő NEM SZAKMAI kérdésben a kormány megkérdezi a lakosságot. Aki nem megy el szavazni, az ezt a demokratikus elvet tagadja. Aki érvénytelenül szavaz, szintúgy."

Ha a kormány egy tisztán propagandacélokat és saját pártérdeket szolgáló, 2018-at előkészítő/felmérő, legprimitívebb érzelmi reakcióra építő szakmaiságot szembeköpő , közpénzből milliárdokba kerülő "megkérdezésre" gondolsz?

Nagyon egyszerűen gondolkodsz. Persze nehogy azt hidd, hogy ezt azért mondom, mert szocilibsi sorosbérenc vagyok. Aki hozzád hasonlóan csak egy párt segglyukán kikémlelve tudja meghatározni saját és közössége életét, az pont arra jó, amire szánták a nála okosabbak.

Menj el szavazni, és közben mondogasd magadnak büszkén, hogy arra a kérdésre adsz értékes választ, ami a papírra van írva:D

Ne gondolj bele mélyebben, fájni fog, menj a könnyebb úton, ennyit tudsz, minek erőlködni.

Netuddki. 2016.09.22. 09:50:05

@conmorientes: Pontosan. Ami e körül a "nép" szavztatás körül folyik, az gyakorlatilag a népszavazás intézményének a kiüresítése. Nem először és nem utoljára fordul elő amíg az orbán rezsim lesz hatalmon.

Amíg alulról jött a kezdeményezés, akár a boltzárral, akár az olimpiával, akár a HTM szvazati joggal kapcsolatban, az orbánék minden eszközzel megakadályozták, hogy népszavazás legyen belőle. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve "felülről" jött egy kezdeményezés, se aláírásgyűjtés se semmi formaság, rögtön lehet "nép" szavazni.
Na, ez az amiben én nem akarok részt venni! Ettől függetlenül mindig is azt mondom, hogy ahol valódi tétje van a szavazásnak és a választásnak, mindenkinek állampolgári kötelessége részt venni rajta. Ezért vagyunk gondolkodó emberek, hogy el tudjuk dönteni a saját érdekünkben történik-e valami, vagy csak fel akarnak használni bennünket. Október 2.-án ez utóbbira láthatunk példát. Még akkor is így van ha az összes fideszes droid egyszerre üvölti a NEM-et. Nekik, vagy inkább a gazdáiknak ez áll érdekükben, nekem meg az, hogy a távolmaradásommal nyilvánítsam ki a véleményemet minderről. Aki meg a demokrácia nevében győzködik ennek ellenkezőjéről, annak halvány lila fingja nincs a demokráciáról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 09:50:13

@conmorientes:

"Teljesen mindegy hogy ténylegesen betelepül-e 1294 vagy 124900 migráns ebbe az országba vagy sem"

A bibi csak az, hogy bár neked mindegy, sok más embernek nem mindegy. És pont erről szól a népszavazás.

chrisred 2016.09.22. 09:54:04

@zord íjász: "Az események láncolata és hangneme előre borítékolható, és mindössze két verzió létezik." Lehet, hogy a végére érve elfelejtetted, hogyan is kezdted a posztot?

Dr.Démonmac1 2016.09.22. 09:54:06

A népszavazás okafogyott, mondták is, hogy nem ragaszkodnak a kvótákhoz, de a kurmány, csak meg akarja mutatni ki a legény. Bár a GDP növekedésével kellene megmutatni, de az nemmegy.

Még ha nem is szimpatizálok a menekülthullámmal, hatványozottan nem tetszik, amit M.O. jelenlegi vezetése csinál. Ezért inkább nem megyek el. (ha mennem kellene, akkor kapnának egy nagy Igent.:)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 09:58:36

@chrisred: A szám és dátummemóriám egészen gyalázatos, két perc után elfelejtem bármelyiket, de egyebekben elefántokat és kardszárnyú delfineket megszégyenítő memóriám van. A válaszom tehát: nem. De nem fogom újra bemásolni a posztot és nem fogom leegyszerűsíteni sem, mert valójában egy nagyon egyszerű, tiszta és világos gondolatra épül, és az a gyanúm, hogy te is érted mi az.

Netuddki. 2016.09.22. 09:59:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönjük a hivatalos fideszes agitpropot. Most asszem nem fogunk élni állampolgári kötelességünkkel.

Muhaha!
Erőlködjetek csak, de szerintem pont az ellenkező hatást éritek el.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 09:59:16

@pacagánycsök:

"Ha a kormány egy tisztán propagandacélokat és saját pártérdeket szolgáló, 2018-at előkészítő/felmérő, legprimitívebb érzelmi reakcióra építő szakmaiságot szembeköpő , közpénzből milliárdokba kerülő "megkérdezésre" gondolsz?"

Jogod van így értékelni a népszavazást. Más meg másképp értékeli. Közöd?

"Aki hozzád hasonlóan csak egy párt segglyukán kikémlelve tudja meghatározni saját és közössége életét..."

Aki hozzád hasonlóan csak egy párt iránti ellenszenve révén tudja meghatározni saját és közössége életét...

Galambom, én egyetlen rossz vagy sértő szót nem szóltam hozzád, te mégis tisztességes hangnemű válasz helyett rögtön személyeskedtél, köpdöstél, sértegettél (volna, ha felveszem tőled). Ezzel nagyjából magadat és a véleményedet is minősítetted.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 09:59:23

@Dr.Démonmac1:

"A népszavazás okafogyott, mondták is, hogy nem ragaszkodnak a kvótákhoz"

Ki is modta ezt? A részeges Junckerre gondolsz? Másnap visszavonták.

Tudod, született egy EU-határozat a kötelező kvótákról. Amíg ezt hivatalosan és jogerősen viossza nem vonják, érvényben marad. Vissza nem vontéák, azt viszont megerősítették, hogy érvényben marad.

Any more questions?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.22. 10:01:33

Áldemokráciába csomagolt fidesz-bércikk.
Arról miért nem ír a kedves szerző, hogy mikor lesz népszavazás VALÓDI kérdésekről?
- olimpia
- Paks 2
- alkotmány
- választási rendszer
- Római-parti mobilgát
- földmutyi
- dohánymutyi
- manyup lenyúlás
- képviselők gazdagodási vizsgálata
- stadionépítések
Vajon, ha egy népszavazás kimondaná, hogy Orbán Viktor lába nem büdös, akkor onnantól nem lenne az? Arra a szavazásra is el kellene mennem? A szerző is elmenne? :)))

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 10:13:29

@Frady Endre: “Áldemokráciába csomagolt fidesz-bércikk.”
Mester, ha ennyire biztos vagy a dolgodban segíthetnél nekem egy kicsit: szóljál már egy-két jó szót az érdekemben Orbán Apánknál, hogy a blogposztjaimért kapott dellát holnaptól már ne a Matolcsy bankszámláján keresztül utalják, mert szerintem lenyúl belőle az öreg, biztos kell az Jógasszony bizsujára.

Akkor ezt megbeszéltük. Hidd el megértelek: aki nem azt mondja, amit te, az fideszbérenc. Legalább egyszerű az életed.

Az általad felsorolt kérdések demokratikus, nyílt, őszinte és széles körű megvitatása valóban rendkívül fontos, (lenne, lehetne) de attól tartok kissé túlbecsülöd egy átlagos polgár kompetenciáját kőkemény szakmai, gazdasági és nemzetstratégiai kérdésekben. Magyarországon képviseleti demokrácia van, és legyen az bármilyen fájdalmas, jelen pillanatban ebben az országban a fidesz van hatalmon.

Ha belepusztulunk ebbe, majd benyújtjuk a számlát nekik. Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát, de egy magyar az különösképpen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 10:13:48

@Tibi !:

"Most asszem nem fogunk élni állampolgári kötelességünkkel."

Tibcsike, beszélj csak a magad nevében, ne királyi többesben. Addig is tanulj magyarul: Élni csak joggal lehet, kötelességgel nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 10:13:57

@Frady Endre:

Jópár témafelvetésed abszolút jogos. Paks 2 felvetésével nem értek egyet, az véresen szakmai kérdés, ne Mari néni és Pista bácsi döntsék el. Ezzel az erővel népszavazást követelhetnél Newton mozgástörvényeiről is. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 10:14:07

@Frady Endre:

"Arról miért nem ír a kedves szerző, hogy mikor lesz népszavazás VALÓDI kérdésekről?"

Nem tisztem a posztoló helyett válaszolni, de ki akadályoz meg téged abban, hogy TE írjál ezekről?

high up! 2016.09.22. 10:14:18

Október 2. Átlaghülemagyar üzeni Brüsszelnek:

Nem kőll az 1300 migráns!

Október 3. Brüsszel üzeni Átlaghülyemagarnak:

Há akkor nem kőll neked 2020-tól az EU támogatás sem!

FOLYTASSUK!

ben2 2016.09.22. 10:17:53

@nu pagagyí:

"A demokratikusan működő EU parlamentjének többségi döntéséről van szó, amelyben ott ülnek a saját választott képviselőink is. Arról szavazunk tehát, hogy Magyarország tiszteli-e még a demokratikus elveket, leszarja-e önként vállalt szerződéseseit, akar-e még egyáltalán az EU tagja lenni."

Ez alapvető tévedés.
Sem az EU parlamentjének, sem az Európai Bizottságnak _nem_ áll jogában meghatározni, hogy melyik tagállamban kik és milyen módon telepedhetnek le. Tudják ezt ők is nagyon jól, ezért megpróbálják politikai nyomásgyakorlással letolni az alapvetően jogellenes döntést a tagállamok torkán. Arra játszanak, hogy ha a jelen kérdésben kijátsszák a rasszista kártyát, azzal olyan precedenst teremthetnek, amivel az egyik legalapvetőbb tagállami jogkört EU hatáskörbe vonhatják.
Erre a politikai nyomásgyakorlásra igenis jó válasz a népszavazás, mert ha egy tagállamban x millió állampolgár egyértelműen leteszi a voksát egy kérdésben, akkor az EU-nak nyíltan színt kell vallania: vagy a kényszerbetelepítés agyament ötletéről mond le, vagy a demokrácia látszatáról.

Dr.Démonmac1 2016.09.22. 10:18:01

Dehát, nem arról van (volt szó), hogy 1200 embert "betelepítenek" avagy se, hanem arról, hogy a Magyar hatóságoknak kell megvizsgálnia, hogy az a 1200 ember jogosult -e a menekült státusra?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.22. 10:21:03

@zord íjász: Bocs, igazad van, nem fidesz-bércikk! Sajnos túlreagáltam. Elnézésedet kérem!
Pusztán csak az zavar, hogy arra buzdítasz - mint Fodor Gábor a KDNP támogatottsági szintjén álló Liberális pártjával - hogy jelenlétemmel támogassak egy áldemokratikus álkérdésben milliárdokért megtartott tömeghisztériát.
Inkább hajlok a Kétfarkú Kutya Párt érvénytelen szavazásra buzdító felhívásaira, bár attól tartok, hogy a pártállami szavazóbizottság az érvénytelen szavazatokat is érvényessé fogja hamisítani.
Hát "röviden" ennyike... :)

Netuddki. 2016.09.22. 10:23:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mér' nem ezt idézted csicska?
"Köszönjük a hivatalos fideszes agitpropot."

Netuddki. 2016.09.22. 10:31:26

@Frady Endre: Endre! Neked is csak azt tudom mondani:
MARADJ OTTHON!
Utána 90 napig ellenőrizheted, hogy nem hamisították-e alá az aláírásodat a jegyzőkönyvben.

Ha elmész, az érvénytelen szavazatodból lehet érvényes, úgy hogy még a számok is stimmelni fognak. Ha összejátszanak, nagyon kicsi a lebukás veszélye. Gyengébbek kedvéért ez nem azt jelenti, hogy csalni fognak, de egyértelműen nem lehet kizárni, ha már a kampányban is összevissza hazudoznak, közpénzt sikkasztanak kampánycélra és csalnak. Arról nem is beszélve, hogy a fideszes választási irodának is a fidesz felé hajlik a keze, ezért is neveztem fideszesnek.
De ha aláhamisítják az aláírásodat, akkor ott már nagy a lebukás esélye.

Pista Bácsi 2016.09.22. 10:31:36

Én otthon maradok!

Az rendben van, hogy (némileg önző) magyarként nem akarok több ingyenélőt és potenciális terroristát, de keresztényként (a pápa iránymutatásával megegyezően) mutatnok kellene könyörületet és irgalmasságot.

Nem tudok dönteni, ezért nem szavazok, ennyi.

Dr.Démonmac1 2016.09.22. 10:34:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Oké, akkor megyek, és igennel szavazok.
B+ a magyar kurmány.

2016.09.22. 10:40:31

ben2 -> "Sem az EU parlamentjének, sem az Európai Bizottságnak _nem_ áll jogában meghatározni, hogy melyik tagállamban kik és milyen módon telepedhetnek le."
Már, hogy a rákba nem lenne jogában? Unió vagyunk, azonos jogokkal és kötelezettségekkel. Ha az Unió fővárosában Brüsszelben úgy rendelkeznek, hogy tartományukat, Magyarországot lebontják és inkább szántóföld lesz itt, akkor az lesz. A nagy csapatba belépéssel ezt vállaltuk. Ma sem értem, hogy miért kellett, de ha ez van, akkor már késő bánat ellene tenni. Vagy, ki kell lépni, de ez egy másik történet!

konrada 2016.09.22. 10:40:45

@Frady Endre:
..azokat fel kell tenni - érvényes 200 ezer aláírást hozzátenni (s ha azt mondják, nem népszavazható, akkor annyi aláírást, ami az érvényességi küszöb, hogy hivatkozni lehessen arra, hogy többségi akarat.)

...s ha a kérdésben az van feltéve, büdös-e a patás lába, hát eldönteni, igen vagy nem, vagy marad otthon, mert számára ez nem fontos kérdés.

...mint ahogyan eldöntheti most is a választó: akarja-e a választó, hogy külső hatalom döntse el, kit telepít be Magyarországra.
Erre is pont úgy reagálhat, igen, vagy nem vagy marad otthon, mert számára ez nem fontos kérdés.

ben2 2016.09.22. 10:42:10

@Frady Endre:

Gyűts kérdésenként 200000 aláírást és máris lesz belőlük népszavazás.
Ilyen egyszerű ez.

pacagánycsök 2016.09.22. 10:47:17

@Frady Endre: én úgy tervezem érvénytelenné tenni, hogy aki megfogja, annak büdös marad a keze utána:)
Még vacillálok, hogy magammal vigyem, vagy a helyszínen intézzem el.

Nem vicc.

Sajnos az sem, hogy ezt a döntést hosszú tépelődés után hoztam meg. Nekem fontos a jövőm, a családom jövője, a közvetlen életközösségem és az ország jövője is, a velem egyet nem értő polgártársak jövője is, hovatovább, a sor végén szót kaphat Európa jövője, és a menekültek/migráncsok/preterroristák jelene is.

Mindezek figyelembevételével hoztam felelősségteljes döntést.

konrada 2016.09.22. 10:49:58

@Dr.Démonmac1:
...azért komolyan azt gondolod, hogy akiket küldeni akarnak, azokat azért teszik fel a Magyarországra tartó gépre, mert olcsóbb oda a jegy, mint az indulási célállomásra???

...innetől kezdve rizsa az, hogy csak azért küldik, mert akkora ökrök, hogy maguktól nem képesek ezt eldönteni.
...s ha ezt a mechanizmust elfogadjuk, úgy egy egyre inkább lángba boruló világ (túlnépesedés felspécizve a felmelegés miatti kiszáradással) útra induló 1,79%-áról kellene ezt a döntési mechanizmust végig csinálni.

...de ez nem megoldás. A válságokat a helyükön kell kezelni, a menekülteket meg a közelében felkészíteni arra, hogy ha béke lesz, akkor legyen aki újjáépít...

konrada 2016.09.22. 10:52:50

@pacagánycsök: Már hogy az a döntés, hogy mintát adsz magadból-magadról??
Mert igaz, az tény - ha név szerint nem is tudják ki vagy, de azt fogják tudni, hogy mi...

chrisred 2016.09.22. 10:53:27

@zord íjász: Persze, hogy tiszta és világos, hiszen minden utcasarkon beleüvöltik az arcomba: a magyar ember kötelessége, hogy elmenjen és tegyen egy ikszet a nemmel jelölt karikába. Aki nem így tesz, az hazaáruló. Csak azt nem értettem, hogy mi volt a poszt elején az a hacacáré, ha szimpla kormányprpagandáról van szó.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 11:05:34

@chrisred:
1. Én egy szóval sem biztattalak arra, hogy “Nem"-mel szavazz.
2. Egyáltalán nem biztattalak a választható lehetőségek közül egyikre sem. Ez a te ügyed.
3. Egy szóval sem mondtam, hogy ez a “kötelességed.”
4. A poszt egy gondolatot jár körbe, amelynek a végén a véleményem áll, és te átszűröd mindezt képességeid, tudásod, világlátásod szerint.
5. Szabad ember vagy.

conmorientes 2016.09.22. 11:06:06

Gratulálok.
Sikerült az előzetes moderáció.
Lehet hogy néhány káromkodást is bele kellett volna írnom hogy eljussak a szintedre :))

ben2 2016.09.22. 11:06:14

@abcd1234:

"Ha az Unió fővárosában Brüsszelben úgy rendelkeznek, hogy tartományukat, Magyarországot lebontják és inkább szántóföld lesz itt, akkor az lesz. A nagy csapatba belépéssel ezt vállaltuk."

Ezt mégis honnan veszed?
A csatlakozási szerződésben részletesen le van írva, hogy Magyarországnak milyen jogai és kötelezességei vannak az EU-val szemben és az EU-nak milyenek Magyarországgal szemben.
A vitás kérdésekre pedig ott van az Európai Bíróság.
Kötelező betelepítésről egyetlen szó sincs a csatlakozási szerződésben, ezért próbálják informális eszközökkel: szankciók belengetésével, médianyomással (értsd: nácizással), stb. megtörni a tagállamok ellenállását egy ilyen súlyos hatáskör-elvonási kísérlettel szemben.
A magyar népszavazás valójában hasonlóan informális, politikai ellenlépés: ha a brüsszeli akarattal szemben ott áll x millió választópolgár szavazata, akkor az EU informális eszközei nem sokat érnek: x millió választópolgárt le lehet nácizni, de minek, forrásmegvonással fenyegetve pedig nem tudják továbbra is nyomás alatt tartani a kormányt, mert a népszavazás után már nem a kormányt, hanem közvetlenül a népet büntetnék a döntéséért, azt pedig a brüsszeli vezetés nem fogja bevállalni.

pacagánycsök 2016.09.22. 11:06:27

@konrada: "Erre is pont úgy reagálhat, igen, vagy nem vagy marad otthon, mert számára ez nem fontos kérdés."

Hamis oksági viszony.
Otthon maradhat vagy szavazhat érvénytelenül azért is, hogy ne legyen érvényes a népszavazás, mert úgy látja, hogy illogikus, felesleges, ha úgy tetszik a demokráciát vastag sugárban, nagy műgonddal több irányból lepisáló megélhetési politikusok kamuakciójához nem kíván asszisztálni.

Egyébként, ha azért nem megy el, mert a maszop azt mondja neki hogy ne menjen, akkor szimplán ugyanolyan retardált, mint aki azért megy el, mert egy másik párt megmondja neki, hogy menjen el.

Treff Bubi 2016.09.22. 11:06:36

Pár kérdés a témához: Az eredményes szavazás esetén, pontosan milyen következményei lesznek az érvényes "Igen" vagy érvényes "Nem" többségnek? Milyen lépésekre kötelezi az eredmény a magyar, illetve EU-s hivatalokat, hatóságokat?

wolves84lb 2016.09.22. 11:06:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és miért is kellene nekem erről most döntenem? Csak mert orbánkirály ezt találta ki? Én félek tőle, hogy akárhogy is húzom be az x-et, a fideszes szavazási bizottságok érvényes nem-ként fogják leszámolni.

Na ezt add össze...

wolves84lb 2016.09.22. 11:12:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ok, akkor meséld el plsm, mi lesz, ha elmegy 8M ember, és behúzza az x-et a nem-re? Hm? Mégis mi fog történni, miután már nincs napirenden sehol ez a fajta kvótarendszer? Mesélj...

nu pagagyí 2016.09.22. 11:12:14

@ben2: Úgy tiszteljük Orbán parlamenti többségét, ahogy ő tiszteli a szintén választott képviselőinkkel működő EU parlamenti többségét. Orbán nyilván megérti majd, ha nem vesszük komolyan birkaparlamentjének törvényeit. Nem tetszenek. Persze ő azért nem olyan megértő, gátlás nélkül uszítja rá a hatóságokat azokra, akik vele nem értenek egyet. Egy disznó hiába húz frakkot, a szaga elárulja. Orbán nem demokrata. Sajnos az sem. Kivárjuk-e mire kiderül, mi is valójában? Nem lenne szerencsés.

wolves84lb 2016.09.22. 11:12:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ennyit találtak ki a habony-műveknél? hogy most már a demokráciát tagadja, aki nem áll be bégetni a sorba? szánalom.hu

pacagánycsök 2016.09.22. 11:12:28

@konrada: jujj, frappánsnak szántad, de besült, van ez így.

Kedvedért, egy mondatban, még egyszer.

Olyannyira károsnak *érzem EZT a népszavazást rengeteg, rengeteg szempontból, hogy tennem kell azért, hogy ne sikerüljön, és annyira, annyira felháborít, hogy valahogy ezt is ki kell fejeznem, gyarló vagyok, tudom.

De mégsem állhatok neki két rozsdás sarlóval vagdalkozni a Parlamentben, ugye megérted.

*tényekre alapozva, nem pártpropagandától elvakítva.

nu pagagyí 2016.09.22. 11:14:11

@ben2: Nem tartjuk be az EU menekültügyi szabályait. Igaz, ha betartanánk akkor 10 millió menekült lenne Magyarországon. Ebből az EU többi országa 1500 híján 10 milliót átvállal. Nem olyan rossz üzlet.

pacagánycsök 2016.09.22. 11:16:26

@wolves84lb: ó, sokat vársz, logikát feltételezel, naiv vagy:)

Szegény egységsugarúaknak elég ha azt hallják, az ő nyájuk béget a leghangosabban, aztán ha kibégette magát, legelhet egy kis torzsát, és visszatottyanhat a saját meleg szarába dagonyázni.

conmorientes 2016.09.22. 11:25:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Annak az általad hivatkozott sok embernek valószínűleg attól a tájékoztatáshányadéktól nem mindegy ami az ellenségkép keresési filozófia lényege.

Ez van ma a pártközpontban, "finkeinsteinileg":
Jelentem főtitkár elvtárs a belső ellenség megszűnt. A politikai másképp gondolkodást megszüntettük, elimináltuk, a "zemberek" pénzéből a bankokat megszereztük, akárcsak a közműszolgáltatókat, államosítottunk magunknak majd minden komolyabb szektort, a kutya fáját neki, hát nem maradt ellenségünk. Zsidók nem számítanak azokat mindig elő lehet húzznia a talonból ha gyűlölködni kell, a mélyszegényeket, meg a cigányokat meg nem szabad magunkra haragítani mert akkor kinek a szavazatait fogjuk megvenni ? Importálni kellene az ellenséget, de megint szerencsénk van, mert idejött a sallerért magától. Éljen éljen, vastaps.

Mondd csak, ha esetleg az lenne a döntés hogy a jelenlegi néhány száz hiányszakma művelőit szívesen fogadjuk, csak vállalják hogy 10 évig az átlagos bérszínvonalon dolgoznak itt és ebben az országban akkor sem szeretne senki ilyen migráncsokat ?

A hiba itt abban van hogy egyszerűbb téged és a hozzád hasonlókat megetetni a hülyeséggel mint pragmatikusan végiggondolni egy folyamat kimenetelének lehetőségeit, az azzal járó feladatokat megtervezni és az előnyöket elsajátítani.

A hozzád hasonlók azt hiszik, rajzolunk krétával egy kört és minden nyelven ráírjuk: Oda nem szabad lépni, akkor senki nem is fog. De ezen a bolygón majd 8 milliárd ember él, és mi nem szaporodunk, viszont arányaiban jobban élünk mint a világ túlnyomó része. Senki nem mondta hogy önzőek nem lehetünk, csak azt hogy embertelenek nem. Az is más ha saját magunk felé hajlik a kezünk és az is ha csak elutasítunk. Ennek a megoldásán kellene elgondolkodni, mert az emberáradatot csak ideig óráig lehet népszavazással megállítani.

wolves84lb 2016.09.22. 11:26:23

@zord íjász: szóval szerinted az átlag olasz (római), német (berlini), amerikai (bostoni)stb... mind-mind okosabb az áltag magyarnál?
Érdekes, máshol meg merik kérdezni az átlagembert egy olimpia-rendezésről. Érdekes, hogy a saját maga által deklaráltan nem-fideszesnek hívott blogger szerint erre a magyar átlagember nem képes.
Érdekes, ha ezek után azt gondolom, te is csak egy ócska fizetett blogger vagy a kormány szolgálatában?

2016.09.22. 11:26:36

ben2 -> nem olvastam a csatlakozási szerződést, megfogtál! Ellenben úgy vélem, hogy ha valahova csatlakozunk, akkor már az ottani legfelsőbb vezetés útmutatásai az irányadóak. nincs olyan, hogy én akarom, vagy nem akarom. Akkor mi értelme lenne az egységnek, az Uniónak? Azt viszont tudom, hogy a csatlakozási szerződésben azért nincs benne a migránsok kvóta elosztása, mert a kutya nem gondol előre ilyen eseményekre. Az meg nem kifogás, hogy ha akkor ez nem lett lefektetve, így mi jóhiszeműen beléptünk az EU-ba. Hát így jártunk. Most változtak a szerződési feltételek, mint egy telefon előfizetésnél. Vagy visszük így tovább a számot, vagy felbontjuk a szerződést. Kilépünk. Az az aggasztó inkább, hogy egy olyan egységhez csatlakoztunk, akik egyszerűen nem veszik észre mekkora probléma az iszlamizáció és egyáltalán szóba kerül a befogadásuk.

wolves84lb 2016.09.22. 11:26:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de mivel a szavazás jogom és kötelezettségem is, ezért én a jogommal élek...a kötelezettségem rovására. Csak jelenleg nem tartozik a büntetendő dolgok közé, ha valaki nem akar szavazni.
Bármennyire is fáj ez neked, te nagy demokrata.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 11:41:11

@wolves84lb:
1. Nagyon sokféle népszavazási kezdeményezést aláírnék. Tőlem mehet bármi.
2. Az a tapasztalat, hogy a polgároknak sok esetben se idejük, se kedvük, se lehetőségük, se akaratuk, se tudásuk (külön-külön vagy együtt) nincs meg arra, hogy véresen súlyos szakmai kérdésekben felelősségteljesen tudjanak dönteni. A képviseleti demokrácia elvileg ezt a hibát szűrné ki…de többnyire nem szűri. Attól, hogy egy országban három percenként népszavazást írnak ki minderről/bármiről, az még nem fogja azt jelenteni, hogy az ott élő átlagpolgárok műveltebbek, okosabbak, tájékozottabbak vagy felelősségteljesebb döntést hoznak az ikszeléskor.
3. Ritkán deklarálok bármit is. Mindig egy adott szituációhoz igazítom a véleményemet. Ha úgy gondolom, hogy Orbán Viktornak valamiben igaza van, vállalom a véleményemet, de ez semmiképpen nem akadályoz meg abban, hogy másnap, egy másik kérdésben, esetleg kritizáljam. Ha Gyurcsány Ferenc vagy a Békakirályfi kerül terítékre, ott is ezt az elvet követem.
4. Én “egy ócska fizetett blogger vagy a kormány szolgálatában”, ezt eltaláltad. Azt hittem jobb az álcám, de téged nem tudtalak megtéveszteni.

wolves84lb 2016.09.22. 11:41:32

@ben2: remélem, nem zavar meg nagyon a trollkodásban, ha megtudod: az az 1300 ember nem letelepedési engedélyt kap, hanem nálunk dekkol addig, amíg meg nem kapja. A magyar kormánytól. Amit tudjuk, soha nem kapnak meg. És rövid úton hazazavarják őket.

Szívesen.

conmorientes 2016.09.22. 11:41:43

@Frady Endre:

Speciel az nem érdekel hogy a főnöknek a lába büdös, mert messzire szaglik az egész, kenhetné az összes agyonreklámozott kencét a bütykére a bűzt semmi nem fedné el.

Ugyanakkor ezen az íven engem az érdekelne rendkívüli módon hogy megnépszavaznánk-e a végrehajtó hatalom minden szintjének személyes felelősségi alakzatainak létrehozását.

Mondjuk például persze csak elméletben, hogy ha valaki ellopná a magánnyugdíj vagyont és láthatóan ennek az állami nyugdíjaink alakulására semmilyen pozitív hatása nem lenne, hanem a pénzt elnyelné az állami rendszer, akkor lehetne-e az ebben döntést hozó funkcionáriusoknak ezt némi vagyonelkobzással, bebörtönzéssel honorálni, mint pl. Izlandon ?

wolves84lb 2016.09.22. 11:41:51

@ben2: igen, ezt láttuk a választási irodánál is...ne röhögtess már, b+...csak olyan kérdés mehet át, ami orbánkirálynak megfelel.

wolves84lb 2016.09.22. 11:41:58

@ben2: gondolom, ha a SZENT ALAPTÖRVÉNY-t is lehetett vagy 5-6 alkalommal módosítani fél éven belül, egy csatlakozási szerződést is lehet.

wolves84lb 2016.09.22. 11:42:02

Érdekes, milyen sokáig tart a moderáció...

ben2 2016.09.22. 11:42:09

@nu pagagyí:

Kezdjük ott, hogy az EU parlamentjének nincs joga olyan törvényt hozni, ami hatásköröket von el a tagállamoktól a csatlakozási szerződéseben kikötötteken felül. Innentől kezdve tehát nem az a kérdés, hogy szeretjük-e az EP törvényeit, hanem hogy van-e azoknak jogalapjuk.
Betelepítés ügyben egyértelműen nincs jogalapja az EP-nek beleavatkozni a tagállamok joggyakorlatába, ezért is próbálják meg brüsszelből a hivatalos jogi procedúra (kötelezettségszegési eljárás) helyett politikai nyomásgyakorlással átverni a kérdést. A magyar népszavazás erre a politikai nyomásgyakorlásra adott - szintén politikai - ellenválasz.
Ugyanígy, ha vitatod a magyar törvények jogalapját, akkor Te is fordulhatsz az Alkotmány Bírósághoz, EU által szabályozott kérdésekben pedig az Európai Bírósághoz.
Ha pedig Orbánék a törvényi szabályozás felett politikai nyomásgyakorlással akarnak eredményeket elérni, akkor ki lehet fejteni velük szemben hasonlóan kemény politikai ellenállást - már ha van erre társadalmi igény. (Pl. internetadó és boltbezárás esetében volt, máskor meg nem.)

Ami a menekültügyi szabályokat illeti:
Jelen pillanatban pont az a legnagyobb baja az EU-nak a magyar kormánnyal, hogy betartja az EU menekültügyi szabályait. Azaz megállítja a bevándolrókat a schengeni határon és regisztrációra kötelezi őket. Emiatt vagyunk mi az aktuális nácik.
Ami a 10 millió menekültet illeti:
A magyar határt Törökország felől fizikai képtelenség déli irányból, szárazföldön úgy megközelíteni, hogy előbb át ne haladj egy szintén EU tagországon. Azaz ha egy bevándorló a déli határainknál érkezik az országba és még nem regszitrálták az EU-ban menekültként, akkor egy másik tagállam szegte meg az EU menekültügyi szabályait.
Innentől kezdve értelmezhetetlen az általad emlegetett 10 millió menekült, mert ahhoz annyian kellett volna repülőn, vagy Oroszországon és Ukrajnán át érkezniük az ország területére.

kalevaleez 2016.09.22. 11:42:21

a habony féle orbánművek állandóan azt hangoztatja, hogy őket a többség megválasztotta, ezért demokratikus joguk lopni, csalni. kétharmad, az kétharmad.

hát a szomorú hírem az, hogy az únióban a választott képviselők több, mint kétharmada mást akar, mint vityka. ha ez nem tetszik, le lehet váltani őket választás útján, ha ezt nem sikerül elérni az úniós országokban, akkor meg ki lehet lépni.

mondanám, hogy visszanyal a fagyi.

konrada 2016.09.22. 11:42:34

@pacagánycsök:
Te ezek szerint nem ismered azt a régi viccet, mikor két lázadó alternatív művész tervezget egy presszó sarkában, mivel lehetne valami frappáns, figyelemfelhívó dolgot alkotni.
Az egyik csillogó szemmel felveti: - mi lenne, ha felugranék hirtelen az asztalra, és a közepére sz.rnák?
A másik lemondó hangon: - Ezeknek? Nem érdemes, mert nem értenék meg.

...én meg - mivel látom te sem, amit írtam - lefordítom: azt, amit a művész a tiltakozás eszközének gondol, a túlnyomó többség csak úgy éli meg, hogy bunkó állatja az asztalra sz.rik, így a kritika nem éri el a célját, de olyan bizonyítványt állít ki az alkotóról, mellyel nem dicsekedhet. (S tudod mi a durva? Hogy ezzel legfeljebb néhány - max 5 - tisztességben megőszült nénikével, bácsival, megszorult családanyával baxol ki, akinek az üzenetet szántad, oda nem jut el.

DFK 2016.09.22. 11:42:42

@varisztor: De ugyanaz. Ugyanaz a sunyi hozzáállás, hogy nem mered vállani a véleményed, miszerint migránsokat akarsz. Van olyan helyzet, ahol nincs tartózkodás, csak igened vagy nemed lehet. A kérdés az: akarunk párizsi , nizzai és brüsszeli típusú merényleteket? Helyes, hogy ott ártatlanok haltak meg?

DFK 2016.09.22. 11:42:45

@nu pagagyí: nincsenek eus menekültöügyi szabályok. A migráció nemzeti hatáskör.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 11:56:29

@wolves84lb: “Érdekes, milyen sokáig tart a moderáció…”
Orbán Viktor utasításait követem.

A moderáció pontosan addig tart, ameddig tartania kell.
Ennek három oka van.
1. Mikor ráböksz a “komment küldése” gombra, van egy rövid szünet, míg megjelenik az admin felületen.
2. A kommentek szakaszosan érkeznek be vagy éppen egyszerre több.
3. Mindegyiket elolvasom.

ben2 2016.09.22. 11:56:48

@abcd1234:

Tévedés. Ha belépsz egy egyesületbe, pártba, egyházba, stb. akkor a belépésedkor tájékozódsz, hogy a tagság milyen jogokkal és kötelességekkel jár. A csatlakozásodkor vállalt kötelességeiden felül az adott szervezet vezetősége nem dönthet kénye-kedve szerint az életedről, pl. arról, hogy kikkel élj együtt.

Tehát nem konkrétan a migráns kvóta elosztása hiányzik a csatlakozási szerződésből, hanem annak deklarálása, hogy az Európai Únió egyáltalán meghatározhatja-e, hogy mely tagállama területén ki élhet.

Ami a telefonos példádat illeti: már önmagában is elég nagy baj az, hogy lassan normalitásként épül be a köztudatba, hogy egy cég egyoldalúan változtathatja a szerződési feltételeit és jogorvoslat helyett az egyetlen lehetőséged a szerződésbontás marad. Ez klasszikus vadkapitalista hungarikum, azaz megoldandó probléma és nem követendő minta.

konrada 2016.09.22. 11:56:55

@kalevaleez:
Most még. Mert amikor az EU-s választások voltak, ez a kérdés még marginális volt.
...a következőn már nem lesz az, s ahogyan megbukott az oszrákoknál, horvátoknál, a német tartományikon azon többségek, melyek a szabályozatlan bevándorlást támogatták, úgy nem lesz majd a következő választásokon sem többségben azok, akik támogatják ezt.

...no ezért nem kell feltett kézzel berosálnunk azok elött, akik a saját hülyeségükkel szembesülve a szétterítésben látják politikai túléllésüket....

conmorientes 2016.09.22. 11:57:26

@zord íjász:

Mondja csak Íjászkám, nem lenne lehetséges egy az eddigiektől eltérő vetületben gondolkodni a társadalom működtetése kérdésében ?
Be van ragadva a képviseleti demokrácia tradicionális rendszerének légypapírjába, holott az arzén már a huszadik század végén kiszikkadt abból.
Az istenadta nép olyan amilyen, arányaiban mindig is ilyen volt, de annak közvetlen megszólítása és véleményének kikérése - akár percenként is - valósabb akaratot ad mint az, ha képviselői egyedi hatalmi érdekei felülemelkedését engedjük, mert abból pont az lesz amit ma látunk itthon és bárhol máshol.
Lehet hogy a társadalom IQ átlaga 27, de azon megfelelő tájékoztatással és szorgos évek oktatásával lehetne segíteni, csak pont ez nem történt meg az elmúlt 26 évben itthon mert ebben a hatalom folyamatos ellenérdekeltsége látszik. Csak hogy megint egy Izlandi példát hozzak. Ott nem csak képesek a politikusaikat simán bebörtönözni, hanem elérték egyedül a világon, hogy pontosan 0, azaz nulla % az írástudatlanság.

ben2 2016.09.22. 11:57:32

@kalevaleez:

Orbánék a kétharmadjukkal sem kötelezhetnek arra, hogy holnaptól arabokat költöztes a lakásodba, ugyanígy az EP kétharmada sem kötelezheti Magyarországot arra, hogy arabokat költöztessen az országba, ha a többség nem akarja.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 12:02:48

@conmorientes: Ezzel nem tudok vitába szállni. Én nem azt mondtam, hogy ez a rendszer (tahát a képviseleti demokrácia) hibamentes, pláne nem mondtam, hogy tökéletes, de jelen pillantban ez egy adottság…ami egyáltalán nem zárja ki, hogy három percenként népszavazást tartsanak. Ahogy írtam, én benne vagyok. De azt egy pillanatig se gondold, hogy ez az erre épülő döntési mechanizmusok nem vezethetnek a káosz felé.

illaim 2016.09.22. 12:03:23

Elmehetsz te blogger a náthásba! Egy igazi demokráciában nem csinálnak bohózatot a népszavazásból, és nem tesznek fel értelmetlen kérdést! De látom, téged is jól fizethetnek, hogy támogasd a kormány aljas propagandáját! Nem szégyelled magad?

ben2 2016.09.22. 12:03:30

@wolves84lb:

Természetesen meg lehet változtatni egy csatlakozási szerződést, de nem az egyik fél érdekei érdekében egyoldalúan. Majd ha a magyar választópolgárok többsége úgy dönt (akár parlamenti választásokon, akár népszavazáson), hogy a magyarországi idegenrendészeti kérdéseket EU-s hatáskörbe akarja átadni, akkor a magyar kormány és az EU nyugodtan átírhatja a csatlakozási szerződést.

DFK 2016.09.22. 12:03:36

@abcd1234: izé, szóval bármikor bármit meg lehet változtatni a beleegyezésünk nélkül? Ez csak az EU-ra érvényes, vagy Magyarországra is? csak azért kérdem, hogy tudjam, az ugyanígy helyes-e, ha a kormány holnaptól bevezeti, hogy baloldali nem indulhat a választáson. Hiszen bármit bármikor meg lehet változtatni, az érintettek beleegyezése nélkül?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 12:09:31

@illaim: Te vagy a harmadik a sorban, aki lelepleztél, és neked is azt tudom mondani, amit előzőleg az uraknak: @Frady Endre: @wolves84lb: Azt hiszem szétrúgom valakinek a seggét az Alkotmányvédelmi Hivatalban, mert az hihetetlen, hogy ilyen gyenge felkészítést kapjak. Ráadásul a lóvé is kevés. Elmegyek inkább a Lőrinc valamelyik farmjára tehénbőgésnek vagy békakuruttyolásnak, ott több pénzt kapok.

2016.09.22. 12:19:18

DFK -> Igen, bármit megváltoztathatnak! Ugyanis őket választottuk, legitimizáltuk azért, hogy döntsenek egy emberként, helyettünk! Máskülönben mi értelme lenne az országirányításnak? Ha nem teszik, hogy így irányítanak, vagy így rendelkeznek, döntenek, akkor lehet mást választani! Én próbálok változtatni, de a többségi kétharmad szerint ez jó, ahogy van. Nem lehet kimazsolázgatni a rendeletek sokaságából önkényesen, hogy ez most nekem tetszik akkor jöhet, ez fáj, ebből nem kérek! Ha azt mondják ez van, akkor nyeld le, hogy ez van.

pacagánycsök 2016.09.22. 12:26:30

@konrada: ahh az az egyik kedvenc viccem!

Meggyőztél. Máshogy teszem érvénytelenné.

kalevaleez 2016.09.22. 12:36:19

@ben2: ebben tévedsz. orbánék simán hozhatnak törvényt arról, hogy a lakásod közkincs (legfeljebb perelsz és megnyered, hacsak nem emelik bele az alkotmányba). épp erre is hivatkoznak állandóan, ők a megválasztott vezetők, ők hozzák a döntést, ha nem tetszik legközelebb szavazz ellenük.

no a rossz hír az, hogy az únió mondhatja ugyanezt. a választott vezetők demokratikus úton kerültek oda, a döntést a többség hozza. és ott vityka nem a többség, sőt... akarsz kilépni?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.22. 12:43:15

Akik azt akarják hogy ne szavazz, azok nagyon átlátszó módon helyetted akarnak dönteni.
És fognak is.

És meg is érdemled.
Mert te nem döntöttél.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.22. 12:53:42

@ben2: Úgy látom, nem ebben az országban élsz. Itt ugyanis vannak beépített bizottságok és/vagy kopasz kubatovista huligánok, akik az elmúlt hat évben MINDEN népszavazási kezdeményezést megvétóztak - a mostani migráncsos látszatnévszavazást leszámítva, de ezt maga a Vezér kezdeményezte.
Szóval gyűjthetek én itt bármilyen témában akárhány aláírást, akkor sem lesz belőle népszavazás, mert itt csak látszatdemokrácia van.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.22. 12:53:45

@zord íjász: 10:21:03-kor már elnézést kértem tőled. :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 12:55:45

@Frady Endre: Pontosan tudom,-és értékelem- minden kommentet én engedélyezek, a nicked pusztán azért került bele a válaszomba, hogy a kommentelőtárs is megtalálja miről beszélek.

ben2 2016.09.22. 13:13:41

@abcd1234:

Nem arról van szó, hogy a legitim képviselet által hozott jogszabályokat nem kell betartani, ha nem szimpatikusak, hanem arról, hogy ha egy jogszabályt hatáskör hiányában alkottak meg, akkor az a jogszabály érvénytelen, tehát nem szabad betartani.

Ha viszont egy érvénytelen jogszabálynak informális politikai nyomásgyakorlással mégis érvény tudnak szerezni a gyakorlatban, azzal precedenst tudnak teremteni a további hatáskör elvonásoknak.
Az informális politikai nyomásgyakorlás ellen viszont nem lehet hatékonyan jogi eszközökkel küzdeni, azokra politikai válasz kell.
Erről szól a népszavazás: ha az EU hatásköröket akar elvonni a tagállamoktól, akkor jó ha nyilvánvalóvá tesszük, hogy azt antidemokratikusan, az adott tagállam állampolgárainak egyértelműen kifejezett akarata ellenére teszi.
Ezzel nyilvánvalóvá lehet tenni, hogy a demokratikus lózungok mögött valójában mekkora demokratikus elkötelezettség jellemzi az EU döntéshozóit. Kérdés, hogy párezer migráns elhelyezése (pontosabban egy renitens tagállam megfenyítése) érdekében az EU döntéshozói képesek-e lemondani a demokráciáról (vagy annak látszatáról - döntse el mindenki vérmérséklete szerint).

wolves84lb 2016.09.22. 13:34:07

@zord íjász:
"1. Nagyon sokféle népszavazási kezdeményezést aláírnék. Tőlem mehet bármi.
2. Az a tapasztalat, hogy a polgároknak sok esetben se idejük, se kedvük, se lehetőségük, se akaratuk, se tudásuk (külön-külön vagy együtt) nincs meg arra, hogy véresen súlyos szakmai kérdésekben felelősségteljesen tudjanak dönteni. A képviseleti demokrácia elvileg ezt a hibát szűrné ki…de többnyire nem szűri. Attól, hogy egy országban három percenként népszavazást írnak ki minderről/bármiről, az még nem fogja azt jelenteni, hogy az ott élő átlagpolgárok műveltebbek, okosabbak, tájékozottabbak vagy felelősségteljesebb döntést hoznak az ikszeléskor.
3. Ritkán deklarálok bármit is. Mindig egy adott szituációhoz igazítom a véleményemet. Ha úgy gondolom, hogy Orbán Viktornak valamiben igaza van, vállalom a véleményemet, de ez semmiképpen nem akadályoz meg abban, hogy másnap, egy másik kérdésben, esetleg kritizáljam. Ha Gyurcsány Ferenc vagy a Békakirályfi kerül terítékre, ott is ezt az elvet követem.
4. Én “egy ócska fizetett blogger vagy a kormány szolgálatában”, ezt eltaláltad. Azt hittem jobb az álcám, de téged nem tudtalak megtéveszteni."

1. Ki kérdezte?
2. Némi bizonyítékot erre a tapasztalatra. Linket, forrást, bármit...mert ez így bullshit, nem tapasztalat. Amúgy áruld már el, mi a különbség számodra az "akarunk ide idegeneket?" és az "akarunk ide olimpiát?" kérdések között? Az átlagembernek mindkettő egyszerű, eldöntendő kérdés. Nincs különbség.
3. Blablabla...dobjál már egy cikket, ahol azt fejtegeted éppen, orbánkirálynak nincs igaza valamiben.
4. Gyenge riposzt.

ben2 2016.09.22. 13:34:13

@Frady Endre:

Ettől függetlenül, ha a nép egyértelműen kinyilvánítja a nemtetszését egy ügyben, azzal mégis meghátrálásra tudja kényszeríteni a kormányt. Azaz hiába lehetetlenítették el az MSZP népszavazási kérdését, a boltbezárást mégis vissza kellett vonniuk.
Tehát nyugodtan gyűtsd csak aláírásokat, ha a kérdéseid mögött tényleg ott a többség akarata, azzal még ebben a rendszerben is térdre kényszeríthető a hatalom.
Persze azon se csodálkozz, ha egyes témákról közben kiderül, hogy hiába mantrázzák őket a ballib megmondóemberek, azok mégis megmaradnak a senkit sem érdeklő, gagyi hecckampányok szintjén, de hát a demokrácia már csak ilyen: a többség dönt.

wolves84lb 2016.09.22. 13:34:36

@zord íjász: dehogy orbán királyét, te ahhoz kishal vagy, haver. Egy sima osztályvezetőét a habony-műwektől.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 13:35:22

Azoknak, akik azzal jönnek, hogy nem betelepíteni, hanem csak elbírálni kellene az ezerakárhány menedékkérelmet:

index.hu/kulfold/2016/09/22/550_ezer_elutasitott_meneddekkero_ragadt_nemetorszagban/

Mi sem tudnánk hova kiutasítani az elutasítottakat, itt ragadnának nálunk. Ezért az elbírálás és a betelepítés gyakorlatilag ugyanazt eredményezi.

Ballib Cenzúrák Csengőfrásza 3 2016.09.22. 13:35:30

Megmondom őszintén hogy sosem voltam Fidesz szavazó, Orbánt nem is bírom. Most viszont annyira igaza van, hogy nem egedhetjük meg hogy migránsok ezrei hódítsák el a hazánkat, földjeinket meg az asszonyainkat, hogy aki nem szavaz Orbán Viktor akaratára az egy mocskos Soros bérenc álcivil nihista antimagyar kereszténygyűlölő ellenforradalmár.

Október 2-án MINDENKI SZAVAZZON NEMMEL az EU-ban való maradásunkra! Különben jönnek a nem magyarok ezrei, a lányaink velük fognak szaporodni, a fiainkban péntekenként a kocsma helyett imádkozni kell menniük, sok millió roma testvérünk segélyeit elveszik a felcsúti kisvasutból pedig rabszállító vonatot csinálnak.

John Doe3 2016.09.22. 13:35:45

@conmorientes: majd mi is elérjük, ha csak annyian leszünk, mint az izlandiak. Csak ez még egy kis időbe fog telni, de már dolgozunk rajta.

wolves84lb 2016.09.22. 13:35:57

@zord íjász: gondolom, megittad ebédre az eheti humor-bombát, és bevetetted. Nos, nem kellett volna sokat várj tőle.

wolves84lb 2016.09.22. 13:36:01

@ben2: te tuti valami jogi cégnél lehetsz portás, ezért adod elő itt a jólértesültet. Miközben halovány fingos sincs, mi áll a csatlkozási szerződésünkben, illetve az EP-nek valamint az ETnak milyen jogosítványaik vannak.

Chris Lamb 2016.09.22. 13:36:04

@zord íjász: Szia! Ugye szólsz nekem ha van felvétel a Lőrinc farmra mint tehénbőgés. :))))) Szívesen megyek. :))) UI: Ettől a kommentől visítva röhögtem.

wolves84lb 2016.09.22. 13:36:08

@DFK: csak a hozzád hasonlók fejében kötelező véleményt nyilvánítani egy csörgősipkás bohóc kérdésére.

wolves84lb 2016.09.22. 13:36:10

@ben2: továbbra sem érted, hogy nem akarnak senkit betelepíteni. Sajnos rajtad nem lehet segíteni. Fordulj orvoshoz.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 13:52:52

@wolves84lb: “Blablabla…dobjál már egy cikket, ahol azt fejtegeted éppen, orbánkirálynak nincs igaza valamiben."

Magas labda. Lecsapom.

1. zordidok.blog.hu/2016/07/07/viktor_houdini
2. zordidok.blog.hu/2016/03/09/vagta_a_doglott_lovon_725
3. zordidok.blog.hu/2016/03/09/vagta_a_doglott_lovon

A kommented többi része válaszadásra érdemtelen, mert te magad szolgálsz tapasztalatként arra, miért nem lehet /nem kell/vagy nem szabad mindenről/bármiről népszavazást tartani: túl sok érzelem, távolságtartás és higgadtság semmi, mély politikai gyűlöletől átitatott, elfogult kommentek, túlzó és indokolatlan személyeskedés. Ha a Viktor bácsi azt mondaná.hogy 2 x 2 = 4 ,te arra is rávágnád, hogy hazudik.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 13:54:20

@Chris Lamb: Beszélek a főnökkel, de nem tudom van-e üresedés a szakmában. Sok a jelentkező.

wolves84lb 2016.09.22. 13:54:58

@ben2: hátpersze, pistike...hátpersze...

John Doe3 2016.09.22. 13:55:03

A népszavazás arról szól, hogy a (fiktív) kényszerbetelepítéshez legyen-e országgyűlési hozzájárulás. Ahogy én elnézem a letelepedési kötvények forgalmát, ez nem lehet probléma, ha a felsőbbség is úgy akarja. Márpedig van az a (tetszés szerint kitöltendő), amennyiért korpás a felsőbbség haja.

John Doe3 2016.09.22. 13:55:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én csak azt nem értem, hogyha az elutasított menedékkérőket nem tudják kizsuppolni -- márpedig ezt állítod --, akkor ugyanezeket hogy lehet egy másik uniós tagországba "kényszerbetelepíteni" ? Zavart érzek az erőben...

wolves84lb 2016.09.22. 13:55:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: bullshit. orbánkirály emberei egyenként baszkodnák őket át a szerb határon...ahogy most is csinálják azokkal, akik valahogyan mégis túljutnak orbánkirály kerítésén. Németország csak EU-tagállamokkal határos, Magyország nem. Megoldják majd, hidd el.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.22. 14:08:45

@zord íjász: Kösszy! Csak féltem, hogy nem ért célba! Bár egy zord íjász esetében ez nevetséges feltételezés... :)
Egyébként ma küldte valaki és ideírom, mert parttalan vitákhoz jól illik:
"Gondolom, Isten így tesz igazságot. Van, akinek ismeretei vannak és van, akinek igaza."
:)

chrisred 2016.09.22. 14:08:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ennek a fele állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Ha a menedékkérő kérelme elutasításra kerül Magyarországon, de közben benyújt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz egy állandó tartózkodási engedély iránti kérelmet és megfelel a feltételeknek (amik azért elég szigorúak, a magyar lakosság egy része képtelen lenne teljesíteni azokat), akkor a magyar kormány sem utasíthatná ki az országból.

ben2 2016.09.22. 14:14:41

@wolves84lb:

Szerintem te nem érted, hogy itt igenis betelepítésről van szó. Ez nem a menekültkérelmek elbírálásáig szóló ideiglenes elhelyezés, arra ott vannak a most is működő menekült szállások. Ez arról szól, hogy azok a migránsok, akiknek pozitívan bírálják el a menekültkérelmüket, azok hol lakjanak.
Ezért agyrém az egész.
Ezek az emberek azért vergődtek el Németországig vagy Svédországig, mert ott akarnak élni. Most meg az EU-ban kitalálták, hogy ha jár nekik az EU-s menedékjog, akkor tetszik-nem tetszik, Magyarországon kell élniük.
Borítékolható, hogy az első vonattal húznának vissza Németországba, amit ha megakadályozunk akkor az lesz a baj, ha nem, akkor meg az.
Ha pedig pár évnyi balhézás után belátnák, hogy nekik ez a hely jutott, akkor itt próbálnak no-go negyedeket létrehozni.

ben2 2016.09.22. 14:18:42

@wolves84lb:

Ami a jogi jártasságot illeti: ha szerinted EU és nem tagállami hatáskör a letelepedési kérdés, akkor nosza idézd az adott jogszabály, ami erre az EU-t felhatalmazza.
Persze fröcsöghetsz is tovább nyugodtan, ahogy kényelmesebb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 14:49:31

@wolves84lb:

"és miért is kellene nekem erről most döntenem?"

Nem KELL döntened, ahogy az országgyűlési választáson sem KELL szavaznod. Távol is maradhatsz, érvénytelenül is szavazhatsz, ezzel átengedve a döntést a sorsod felett másoknak. Csak aztán ne rinyálj, hogy Orbánt a szavazópolgároknak csak a 27%-a választotta meg, mert te sem voltál ott, hogy ellene szavazz.

"remélem, nem zavar meg nagyon a trollkodásban, ha megtudod: az az 1300 ember nem letelepedési engedélyt kap, hanem nálunk dekkol addig, amíg meg nem kapja. A magyar kormánytól. Amit tudjuk, soha nem kapnak meg. És rövid úton hazazavarják őket. "

Lófaszt:

index.hu/kulfold/2016/09/22/550_ezer_elutasitott_meneddekkero_ragadt_nemetorszagban/

Addig OK, hogy nem kapják meg, de hazazavarni nem tudod őket. A németek sem tudják, mi sem tudnánk. Már csak azért sem, mert a papírjaikat eldobálták, így az sem bizonyítható, mely országból jöttek. De ha bizonyítható is, a "küldő" ország nem köteles visszafogadni őket. És akkor mit teszel, nagyokos?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 14:49:37

@ben2:

"Ez arról szól, hogy azok a migránsok, akiknek pozitívan bírálják el a menekültkérelmüket, azok hol lakjanak."

Meg azok is, akiknek nem. A németek sem tudják visszaküldeni őket, a korábbi kommentemben belinkeltem az erről szóló cikket.

ne tudd ki 2016.09.22. 14:49:46

Az EU-n belül szabad a munkaerő áramlása. Ezt vállaltuk, amikor beléptük. Tehát pl az is megeshet ELVILEG, hogy idejön 50 millió német és símán kiszorít minket az országunkból. Ez teljesen legális. Jöhetnek holland és osztrák gazdák meg akárki.

Németország pl. teljesen legállisan befogadhat tetszőleges számú migránst, aki egy idő után EU-s polgáérok lesznek. Ők is teljesen szabadon betelepülhetnek Magyarországra (vagy bárhová). Ennek van is realitása pl azért, mert terjed a netes munkavégzési lehetőség és érdemes olcsó országban elkölteni a drága országban kapott fizetést. Az olcsó ország: no ezek vagyunk mi.

Tehát: egyáltalán nem kell Magyarországnak befogadnia senkit ahhoz, hogy tele legyen bevándorlókkal.

De, ha megfordítjuk a dolgot: és mégiscsak elgondolkozunk azon, hogy nem lehetne ÚGY fogadni migránsokat, hogy megalkuszunk velük. Úgy, ahogy nekünk IS jó és nekik is elfogadható. Pl. hogy a gyerekeik megtanulnak magyarul és itt járnak iskolába (érettségiig legalább). Ezek akkor magyarrá válnak a 2. generációtól kezdve.

Mint ahogy ez az alku létezik a kínaiakkal és bárkivel (aki korrupcióra hajlandó).

Szóval akkor miről is szól ez a népszavazás? Leginkább semmiről. Legalábbis az átlagember esetében.

És akkor mi a legjobb tett? Nem elmenni! Mert ez utólag is ellenőrizhető (9a napig). Egyébként pedig úgy csalnak, ahogy akarnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 14:49:52

@John Doe3:

Úgy, galambom, hogy itt felveszik a segélyüket, aztán a következő segélyfizetésig visszautaznak Németországba. Vagy úgy döntenek, hogy még itt is jobb a segélyből élni, mint odahaza.

De ne is törd ezen a kis buksidat. Ezek a "menekültek" primkók ugyan, de nem hülyék. Merkel-picsával ellentétben ők meg fogják oldani. Egy dolog nem fog sikerülni: kizsuppolni őket.

chrisred 2016.09.22. 14:49:57

@DFK: A menekültügy a belügyi együttműködés egyik részterületeként az uniós szakpolitikákhoz tartozik.

chrisred 2016.09.22. 14:50:04

@ben2: Nem, ez konkrétan a menedékkérelmi eljárások elosztása a tagállami hatóságok között.

TheSaurus 2016.09.22. 15:09:57

@Frady Endre: A felvetett kérdések egy részére volt "népszavazás", 2014 tavaszán. Akkor ugye győzött az iGazság. Ami kérdések ez után vetődtek fel, azok ügyében 2018-ban szavazhatunk (ha nem előbb). Nincsenek illúzióim.

ben2 2016.09.22. 15:10:08

@chrisred:

Az lehet, hogy az eljárást is itt kell lefolytatni, de pozitív elbírálás esetén ott kell letelepedést biztosítani nekik, ahol a menedékkérelmi eljárást lefolytatták. Ha tehát ideküldenek 1300 migránst, akik bizonyítani tudják, hogy háború elől menekültek (illetve a hatóságok nem tudják bizonyítani az ellenkezőjét), akkor minden joguk meg lesz arra, hogy itt is maradjanak, ha akarnak. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a magyar hatóságok munkáját mikroszkóppal vizsgálná az összes szponzorált jogvédő szervezet, nehogy egyet is véletlenül elutasítsunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 15:23:59

@ne tudd ki:

"és mégiscsak elgondolkozunk azon, hogy nem lehetne ÚGY fogadni migránsokat, hogy megalkuszunk velük."

Ezek csak az erőből értenek, vagy abból sem. Ha alkudozni kezdesz, azt a gyengeség jelének tekintik, és máris vesztettél.

Sajnos az a szar ügy, hogy egy csónakban evezünk. Különben szívesen ajánlanám, hogy tégy próbát, alkudozz velük. De a következmények sajnos engem és az utódaimat is sújtanák, nem csak a tieidet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 15:47:49

@ben2:

Akkor sem lenne könnyebb dolgunk, ha alapos okkal el tudnánk utasítani őket, lásd a korábban már belinkelt cikket a németekről.

Tudomásul kell venni, hogy akik már itt vannak, azokat megnyertük. :( Nem lehet megszabadulni tőlük, akár menekültek, akár nem. ÍVégső esetben illegalitásba vonulnak, ahogy azt sok országban már ma is teszik.

chrisred 2016.09.22. 15:47:55

@ben2: A menekült státusz elismerése nem kötelezi az államot arra, hogy letelepedést biztosítson, csak a genfi egyezményben meghatározott jogokat. Azt is csak addig, amíg a menekült státusz elismerésére okot adó körülmény fennáll.

ne tudd ki 2016.09.22. 15:48:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na ja! Ezt igazából úgy értettem, hogy megalkudni/megállapodni MAGUNKKAL abban, hogy mi az, amit megkövetelünk tőlük! Technikailag sem tudom, hogy lehetne velük megalkudni. Nincs is olyan migráns szervezet, aki képviselné őket.

Ha nincs alku, akkor hasonló lesz, mint Hollandiában. Hollandul senki sem tud és gyakorlatilag a hollandoknak kell megtanulniuk angolul. Hát ha valakik Európában fenyegetve vannak, azok ők. És valami csoda folytán: mégis fejlődnek és tudják kezelni a helyzetet.

Sajnos, magunkban sokkal kevésbé bízom...

antonov 2016.09.22. 15:57:36

nem bízom egy olyan miniszterelnökben (a kérdéseiben sem) akinek a teljes pereputtya (de még a gázszerelője is) az ő regnálása idején lett milliárdos...

John Doe3 2016.09.22. 16:00:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kezd túl sok lenni a feltevés. Oda már nem kívánlak követni, mert az már nem az értelmes vita terepe. Az ingujjból mindig ki lehet rázni olyat, hogy "de akkor mi van, ha ...". Ebben az esetben pl. meg sem fordult a fejemben, mi lesz akkor, ha (idézem) "két segélyfizetés között visszautaznak Németo-ba". Szvsz erre a segély nem is lesz elég.

Attilajukkaja 2016.09.22. 16:46:29

"Remélem nem vagyok egyedül Nagykovácsiban ezzel a gondolattal, és ennek a falunak a lakói elmondják a véleményüket egy “x-"szel erről a világról, erről az országról."
Nem tudom, a szerzo melyik egy "x"-re gondol, de ha "igennel" akar szavazni, az szerintem az egyik legbutabb valasztas! Az igenek ugysem fognak gyozni, viszont emelik az ervenyes szavazatok szamat. A "mondjuk el a velemenyunket errol a vilagrol" pedig egy nagyon naiv hozzaallas!

Thunder_th 2016.09.22. 16:46:45

A szerzővel más körülmények között teljesen egyetértenék. Szavazni állampolgári jogunk és kötelességünk. Persze csak abban a kérdésben, amiről tudunk dönteni. Én ebben a kérdésben nem tudok dönteni. Ugyanis eddig még senki nem mondta meg, hogy jogilag milyen következményei lesznek a népszavazásnak, ha érvényes és eredményes lesz. Konkrétan mely törvények mely paragrafusait fogják módosítani? Mely törvényeket fogják eltörölni, vagy milyen új törvényeket fognak elfogadni? Amíg erre nem kapok egyértelmű választ, én nem megyek szavazni.Ugyanis ezek nélkül az információk nélkül én nem tudok felelősen dönteni. Egyáltalán nincsenek deklarált következmények ebben a helyzetben. Így ez csak bohózat. Persze egyetértve a szerzővel, elmehetnék és beadhatnék üres szavazólapot, hiszen nem tudok dönteni. Ez lenne részemről egy demokráciát erősítő lépés, viszont az időm és kényelmem sokkal értékesebb annál, hogy ezt megtegyem. Helyette inkább csinálok valami értelmeset.

anyadmajma 2016.09.22. 16:47:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tudomásul kell venni, hogy a nemzeti inzultáció első levelének első kérdése így hangzott:
- Egyetért-e ön azzal, hogy a határon túl élő magyarok is kapjanak szavazati jogot?
A visszaküldött elenyésző számú válaszok szerint több, mint 90% szerinte NEM!
Most meg könnyebben szavazhatnak, mint a magyar állampolgárok.
Szóval ennyit a hazug orbán hülyeségéről. Ja, és még jogerős bírósági ítélet is van, hogy orbán hazudik, mint a vízfolyás. Ellentétben az igazmondó Gyurcsánnyal, akire csak próbáljátok rámondani, hogy hazudik.
Ja, és a gazdád ugye szépen le is szarta a Magyar Bíróság jogerős ítéletét.
Na, ezek után i9nkább élek együtt az arabokkal, mint veletek.
És hát nektek kell menni, mert én hiába mennék oda, az összes arab ide fog jönni Magyarországra (mind a 347 millió), és akkor ti élnétek velük, nem én.

ZX 2016.09.22. 16:47:30

A poszt tolónak max. akkor lenne igaza, ha értelmes dologról szavaznánk. De ennek a nszavazásnak az égvilágon semmi értelme, mert nem ügydöntő, és totálisan értelmetlen dolgokról szól. Ennyi erővel szavazhatnánk arról is, hogy az elefántok bőre holnaptól kék színű legyen-e vagy sem?! Pont annyi értelme van. Ez csak arra megy ki, hogy lenyúljanak egy rakat lóvét és Orbán előadhassa a győzelmi beszédét.

$pi$ 2016.09.22. 16:47:43

@ne tudd ki: "Szóval akkor miről is szól ez a népszavazás? Leginkább semmiről. "

Ez az, amit nem sikerült neked sem meg másoknak sem bizonyítani. A nyugateurópai országok már most több tízezer embert zsuppolnának legszívesebben ide, nyilván azért, mert nekik ott éppen púpra van a hócipőjük velük.

Ha nem tesz meg mindent az ország, hogy ezt megakadályozza, akkor holnap, holnapután, jövő héten egyszercsak megjelenik 50 000 vagy 100 000 idegen, akiket nekünk kell etetni, nekünk kell ruházni, fedelet tenni a fejük fölé, akiknek a brutális természetét nekünk kell elviselnünk. Ilyen egyszerű: nem talán majd, ki tudja mikor, hátha, mi lenne ha, az is előfordulhat, hanem amint sikerült átverniük már indulnak is a vonatok.

Félreértés ne essék, az akarat, hogy "küldjük már el ezt a tízezret is nekik" megvan, egyelőre nincs rá lehetőségük. Ha sikerülne megbuktatni az orbánt és odaültetni az ún. demokratikus baloldal bármelyik prominens vagy hírhedt tagját a vonatok már indulnának is. Nem titok, a művelt nyugat is bevallottan akarja és a demokratikus ellenzék is akarja.

Kizárólag a magyar állampolgárok 90% az, aki nem akarja. Merthogy ők buknának az egészen. A svédek nyernének, a németek nyernének, a mohamedéket nem kérdezik, a magyar liberál-kommunisták meg idióták.

Hajdú Peter 2016.09.22. 16:47:51

Az egyetlen helyes valasz, kurva nagy NEM-el szavazni a libsik altal idehozott terroristakra.

conmorientes 2016.09.22. 16:48:14

@zord íjász:
Mondanám hogy poénos itt ma ebben a lavórban "káoszveszélyre" hivatkozni, ha lenne kedvem rajta röhögni, de momentán nincs.
Mert ha szerinted mindaz ami a szemünk előtt zajlik nem a totális zűrzavar, hatalom és megalomániában szenvedő agyak fantazmagóriája és tudatos önös célú rombolása akkor nem ugyanazt a mozit nézzük.
Ráadásul te is beleesel a modern világ csapdájába a türelmetlenségbe. Változást ide de azonnal, holott a társadalomfejlődés egyfajta organikus képet mutat, itt tizen huszon években kellene tudatosan gondolkodni, de azt senki sem szeretné, csak szorgos gázszerelésből egy év alatt krözusra meggazdagodni.
Ezért nem mozdul semmi ami miatt a viktátorunknak csak attól kell félnie hogy tüdőgyulladást kap egy különösen hideg géppuskasorozattól.
Amitől pedig az ember nagyon fél az rendszerint be is következik. Ekkor azonban sajnos megdicsőül, nem pedig belehull abba a történelmi süllyesztőbe ahol a többi hozzá hasonló mellett a helye lenne.

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2016.09.22. 16:48:27

@Pista Bácsi: Keresztény könyörülettel a kb. 2 milliárd nyomorban élő emberből kiválogatsz 1-2 milliónyit. Kiáll a városka lakossága, 1000 ember, te végigsétálsz előttük, és ráböksz egyre, hogy ő jöhet, már ma kap vacsorát. A többi menjen vissza a nyomorba. Ők gondolkozhatnak azon, hogy vajon miért nem rájuk bökött a fehér uraság. Ez az a könyörületesség, amivel a lelkünket tehermentesítjük?

hahópihehh 2016.09.22. 16:48:44

amennyi pénzt elloptak ilyen-olyan cimen, már egy egész pofás bevándorlási politikát lehetett volna kiépiteni. ha egy kicsit is tudnának önuralmat gyakorolni, akkor nem kellene sajtpapiron levelezni, csak nem tudnak. innentől fogva az egyetlen dolog, amit tehetnek, egy népszavazás szervezése, ami egyébként csak azért kell, mert a boltbezárásos cirkusz miatt kiirtat törölni kellett, nehogy leordibáljon a szélesvászonról az orbitális bukta, viszont az elcsórt adóforintok egy részét legalább be tudják irni vhova.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 17:00:33

@conmorientes: "Ráadásul te is beleesel a modern világ csapdájába a türelmetlenségbe. Változást ide de azonnal, holott a társadalomfejlődés egyfajta organikus képet mutat, itt tizen huszon években kellene tudatosan gondolkodni, de azt senki sem szeretné, csak szorgos gázszerelésből egy év alatt krözusra meggazdagodni…”

Minden bántó él nélkül, örülnék, ha megmagyaráznád, hogy ezt miből szűrted le. Minden virtuális és valós beszélgetésemben nagyjából ezerszer mondom el -zanzásítom- azt, amit te is állítasz: itt négy évig tart a jövő. Utánunk az özönvíz és a tűzözön. Csekély számú kivételtől eltekintve, a magyar politikai pártok halálosan be vannak szarva minden olyan kezdeményezéstől, amely hosszútávú és /vagy nemzeti konszenzus lenne szükség hozzá, hogy az a választásokon nyertes pártok, színezettől és ideológiától függetlenül tovább vigyék azt a reformot, amiben előzőleg megegyeztek. (egészségügy, oktatás, energiapolitika, hogy mondjuk a vezérfonalakat kiemeljem) Olyan tervvel nem lehet választásokat nyerni ebben az országban, ami azzal kezdődik, hogy “Ennek eredményét, csak húsz év múlva fogjuk örömmel látni, de addig még sok a munka, drága barátaim…” Ez részben annak köszönhető, hogy a magyarok 26 (frászt: 76 éve hallgatják ezt az üres, a lopást elfedő, lózungot.) Pedig így kéne gondolkozni. Szóval fogalmam sincs miről beszélsz. Biztos nekem címezted ezt a hozzászólást?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 17:01:13

@ne tudd ki:

Egy darabig még tudják. Amikor kiugrasz a 100 emeletről, az elsőig nem esik semmi különösebb bajod.

@John Doe3:

Ne is kövesd, mert még szembesülsz azzal, hogy már ma is tömeges jelenség, hogy ugyanaz a "menekült" több néven regisztrál és veszi fel a segélyt. Megteheti, hiszen következmények nélkül megtagadhatja az ujjlenyomatadást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 17:01:20

@Androsz:

"a kb. 2 milliárd nyomorban élő emberből kiválogatsz 1-2 milliónyit"

Na de nem kell kiválogatnod 2 milliót, befogadhatod mind a 2 milliárdot is: Merkeltől tudjuk, hogy a befogadásnak nincs felső határa.

Attilajukkaja 2016.09.22. 17:39:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Merkeltől tudjuk, hogy a befogadásnak nincs felső határa."
Zoldsegekete beszelsz, es meg buszke is vagy ra!!!! Merkel ilyet soha nem mondott.

Jolka40 2016.09.22. 17:39:32

@chrisred: Igen, így van. Kristálytiszta logika.

conmorientes 2016.09.22. 17:42:04

@ne tudd ki:

Azt hiszem kétszer is olvastam tőled "a 90 napig ellenőrizhetőség" kijelentést. Ezzel együtt nem értem mire gondolsz, megköszönném amennyiben kifejtenéd és mondjuk megjelölnéd pontosan a jogszabályt is amire gondolsz.

hahópihehh 2016.09.22. 17:49:38

@ben2: úgy látom, h az egyszerieknek eléggé beépült az a fidesz-mantra, miszerint van egy ún. "brüsszel", aki dirigál, a befizetett pénzünk töredékét csorgatja csak vissza, és arra kényszerit, h uzsorakamatra vegyél fel tőlük hitelt. az vhogy nincs meg, h "brüsszel" nem egy csúnya, gonosz ellenség, hanem egy európai intézménynek otthont adó város, ebben az intézményben helyet kaptak kishazánk képviselői is, akik ha szavazósdi helyett diplomataként viselkedve, a fizetésükért megdolgozva érvényesitenék az álláspontjukat, máris sokkal előrébb lennének, valamint a szajkózott "dehátsokatfizetünkbeéssemmitsemkapunk" cáfolatait is elolvasnák....áááh, mindegy, túl sokat várok el. egyszerűbb csak azt ismételgetni, amit a szájukba szar...pardon, rágnak.

conmorientes 2016.09.22. 17:51:31

@zord íjász:

Rendben, ebben az esetben elnézést kérek és megkövetlek.
Itt és most én estem bele a válaszból fakadó tartalom szűk keresztmetszetéből eredő felületesség csapdájába. Hiába no gyarló és esendő vagyok, ráadásul még az önkritika fogalmát is ismerem, sőt mi több használom :)

Viszont ebben az álláspontunkban teljesen egyező esetben meg kell értened, hogy igenis meg kell tudni valósítani egy olyan önkéntes alapú, de nyílt és háboríthatatlan, illetve befolyásolhatatlan rendező csatornát amely képes lehet majd egyszer és persze nem holnap, az általánostól az egyediig terjedő véleménynyilvánítás tömeges felszívására és annak összesítő rendezésére.
Ennek alapján lehetne kibillenteni a ma demokráciának nevezett, de megromlott képviseleti alapú diktatúrát a helyéről.

conmorientes 2016.09.22. 17:55:22

@Hajdú Peter:

Igazad van ! Úgy kell ! Kérhetlek ugye hogy tégy te is feltétlenül így. Tudod nem x, meg kereszt a szavazólapon, hanem írjál rá egy "kurva nagy NEM-et"
Hálás köszönet.

na4 2016.09.22. 17:55:33

Mit kell ezen annyit rugózni? A helyes válasz: NEM! A migránscsürhe húzzon ki a búsba az országainkból, és a kontinensünkről. Migrants get the fuck out of here !!!

Pop40 2016.09.22. 18:10:17

@abcd1234:

"Értelmes ember látja, hogy ez a szavazás nem a véleményünkre kíváncsi, hanem a pártoldaliságra!"

Ez a duma már csak azért is hülyeség, mert SENKI NEM KÉNYSZERÍTETTE A BALOLDALI PÁRTOKAT, HOGY A NYILVÁNVALÓAN INDOKOLHATATLAN "IGEN" MÖGÉ ÁLLJANAK BE!!!!

Ha a baloldalnak minimális esze lett volna, beáll az egyetlen épeszű válasz, a "nem" mögé. És onnantól fogva te se hablatyolhatnál pártoldali szavazásról, mivel minden párt az ország (és Európa) számára egyedül elfogadható "nem" mellett állna ki.

De a baloldal ehhez is hülye. Aztán csodálkoznak, hogy egy évtizede hatalmon van a történelem legszarabb tolvajkúrmánya, és még őket is képtelenek megverni.

Pop40 2016.09.22. 18:18:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Sajnos egyre inkább rá kell jönnöm, hogy a hardcore balosok semmivel nem értelmesebbek, mint Vitya birkamenetesei.

Ezeknek ha azt mondaná Vitya, hogy igaz balos nem lesz öngyilkos, inkább felvágnák az ereiket, csak nehogy neki legyen igaza.

Csak azt az egy apróságot nem veszik észre, hogy EZZEL tartják hatalmon Vityát, lassan egy évtizede.
Nem pedig azzal, hogy a nem mellett szavaznak.

Vityának csak annyi a dolga, hogy beáll a normális álláspont mögé, és a hülye baloldal magától lejáratja magát a népszerűtlennel.

GranTorino 2016.09.22. 18:48:04

@zord íjász:

Ha már ilyen patent cikket írtál, ahol megmondtad a frankót, válaszolhatnál egy kérdésemre, természetesen csupán elméletileg:

Ha királyod ismét népszavazást íratna ki, hogy: "Akarja e Ön, hogy az Európai Unió beleszóljon Magyarország jövőjébe" IGEN/NEM akkor Te elmennél, és szavaznál, hogy dönts a sorsodról?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2016.09.22. 18:54:35

@GranTorino: A király hívó szavára minden magyarnak mozdulnia kell.

Kár, hogy ez egy Köztársaság, de még így sem képzelhető el olyan népszavazás, amire én nem mennék el. Mondjuk az általad feltett kérdés, nem menne át egy népszavazási szűrőn, mert nem teljesíti a szükséges kritériumokat, túl általános, félreérthető/nem egyértelmű és ennél fogva értelmezhetetlen, de ez eleve elmélet csak, tehát mindegy.

Pop40 2016.09.22. 20:19:12

@pacagánycsök:

"Aki hozzád hasonlóan csak egy párt segglyukán kikémlelve tudja meghatározni saját és közössége életét, az pont arra jó, amire szánták a nála okosabbak."

Momentán egész Európát ez a téma foglalkoztatja jelenleg.
Merkel mutti egymás után kapja a taslikat a tartományi választásokon. Sőt, a brexit is amiatt következett be, mert a britek elutasítják a túlzott bevándorlást (és ez a nézet azóta erősödött meg, mióta látták, ahogy Calaisnál a migráns hordák ostromolják Angliát.)

Rühellem a fideszt, de ugye nem akarod bemagyarázni, hogy ezt mind a fidesz hozta össze, szerte Európában?

Pop40 2016.09.22. 20:19:15

@Dr.Démonmac1:

"Még ha nem is szimpatizálok a menekülthullámmal, hatványozottan nem tetszik, amit M.O. jelenlegi vezetése csinál. Ezért inkább nem megyek el. "

Szokás szerint két dolog keveredik.

Nem szimpatizálsz a menekülthullámmal. Erről október 2-án lehet szavazni.

Nem tetszik, amit Mo jelenlegi vezetése csinál - erről pedig 2 év múlva lehet szavazni.

Határozottan nem kéne keverni a kettőt.

Nekem sem tetszik egyik sem, így mindkettő ellen leszavazok, de mindegyikre a maga idejében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 06:15:00

@Attilajukkaja:

>>@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Merkeltől tudjuk, hogy a befogadásnak nincs felső határa."
Zoldsegekete beszelsz, es meg buszke is vagy ra!!!! Merkel ilyet soha nem mondott.<<

Kicsi yukacska, megértem én, hogy te az 1984-ben nevelkedtél, ahol a múlt tetszés szerint hazudható, de az a szomorú hírem van számodra, hogy az internet nem felejt:

"Das Grundrecht auf Asyl für politisch Verfolgte kennt keine Obergrenze; das gilt auch für die Flüchtlinge, die aus der Hölle eines Bürgerkriegs zu uns kommen“, sagte sie der Rheinischen Post."

www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/merkel-grundrecht-auf-asyl-kennt-keine-obergrenze-13797029.html

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 06:15:12

@Pop40:

Úgy őszintén, miért lennének értelmesebbek? Nem hiszem, hogy a világnézet ill. a politikai nézetek és az intelligencia között korreláció lenne kimutatható. Mindkét oldalon vannak igen értelmes és igen idióta emberek.

Gyorgy Nagy 2016.09.23. 06:15:20

Ma a buszon három idöseb ember beszélgetett hogyha a kormány 0.9% nyugdijat ad jövöre akkor ök azért "kampányolnak" hogy a nyogdijasok maradjanak otthon.

kovier 2016.09.23. 06:15:42

Teljesen hibás a posztíró érvelése. Ezen a népszavazáson egyik válasz, de a távolmaradás sem jó döntés. Ha pedig nincs jó döntés, akkor teljesen mindegy mit teszel, az egyszerre demokratikus és nem demokratikus. Semmivel nem gyávább nem elmenni, mint elmenni és a kormány ráutalása szerint szavazni, vagy elmenni, de névtelenül igennel szavazni. Az alapvetés az, hogy ez a kérdés nem arról szól, amit sugall, és ha így elemezzük a lehetőségeket, akkor mindjárt más jön ki! Az is a demokrácia egyik gyakorlási módja, ha nem megy el valaki szavazni. Van az a helyzet, amikor az a helyes, ha nem vesszük föl a kesztyűt!

Tamáspatrik 2016.09.23. 06:16:00

A cikk fő állítása tévedésen alapul: az, hogy én most elmegyek-e szavazni vagy nem és kire szavazok, annak a hatása gyakorlatilag zéró. Tökéletesen zéró a hatás egy országos szavazáson, és általában elhanyagolhatóan kicsi egy helyi választási eredményben.
Annak van hatása, hogyan befolyásolom mások véleményét. Ha hallgatnak rám, fontos a véleményem másoknak, akkor ez egyfajta hullámot indíthat el bizonyos körben, és ha ez sok száz, ezer emberre kiterjed (mivel ők is befolyásolnak másokat), annak már lehet némi aprócska hatása. Nagy hatás csak nagy elfogadást élvező személyek KÖZÖS fellépésével érhető el, az már jelenthet pár %-ot.

Jolka40 2016.09.23. 06:16:10

@Pop40: De mit csináljak, ha egyszer utálok örömet okozni ennek a bandának? Ráadásul gyakorlatilag tökmindegy, hogy igent vagy nemet mondok, vagy el sem megyek. A népszavazás után semmi a világon nem fog megváltozni Európában, csak Orbán és csapata lesz még pökhendibb, lekezelőbb, ellenszenvesebb.

Jakab.gipsz 2016.09.23. 06:16:19

Természetesen mindenkinek el kell mennie szavazni de nem csak most, hanem minden szavazás esetében ez demokráciában élő polgár joga és kötelessége.

Egyébként soha sem fogjuk megtudni, hogy helyesen szavaztunk vagy sem, a hibás döntéseinkkel pedig előbb-utóbb szembesülünk, de csak akkor ha részt vettünk benne.

Ma nem csak a nyugat hanem az európai unió is vajúdik, tetszik nem tetszik döntenünk kell kikel és miért akarunk az elkövetkezőkben együtt élni és dolgozni.

2016.09.23. 06:16:27

@Thunder_th: ."Ugyanis ezek nélkül az információk nélkül én nem tudok felelősen dönteni."

Nem kell döntened semmiről, a döntés nem a te reszortod. Neked egyszerűen csak nyilatkoznod kell, hogy egyetértesz-e azzal, hogy telerakják az országot idegen kultúrájú betolakodókkal, vagy nem. A kapott válasz ismeretében a kormány fog dönteni, hogy szembemegy brüsszellel, vagy -érdektelenség esetén- együttműködik, aminek a következménye lehet, hogy pont a lakóhelyed környékére fog telepíteni egy rakomány migráns családot. Aztán kezdheted az együttélést gyakorolni. Puszán csak ennyiről van itt szó. Lehet itt játszani az értetlenkedősdit, csak aztán utólag ne óbégass, hogy nem ilyen lovat akartál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 07:58:46

@Kovicser:

"Ezen a népszavazáson egyik válasz, de a távolmaradás sem jó döntés. Ha pedig nincs jó döntés, akkor teljesen mindegy mit teszel"

Teljesen mindegy - de csak akkor, ha neked az is teljesen mindegy, vajon egy automatizmus révén teletömik-e az országot integrálhatatlan, kultúridegen és velünk, a kultúránkkal ellenséges tömegekkel vagy sem.

Ne feledd, a kvótadöntés többször deklaráltan nem halott. A skandináv államok, Németország és még páran több tízezer "menekültet" akarnak Magyarországra zúdítani, már kötelességszegési eljárást is fontolgatva.

A népszavazás NEM CSAK a kvótákról szól, nem is szerepel benne a kvóta szó, hanem MINDENFÉLE kényszerített betelepítésről. Az nem válasz, hogy úgyis megszöknek tőlünk, mert mi van, ha a Nyugat talál eszközt ennek megakadályozására? Az sem válasz, hogy a jogosulatlanokat kitoloncoljuk, mert nincs hova - lásd a zindex cikkét arról, hogy a németek félmillió kiutasítottat nem tudnak kitoloncolni, a svédeknél meg 12 ezer kiutasítottat köröznek, mert eltűntek a hatóságok elől.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 07:58:54

@Tamáspatrik:

"A cikk fő állítása tévedésen alapul: az, hogy én most elmegyek-e szavazni vagy nem és kire szavazok, annak a hatása gyakorlatilag zéró. Tökéletesen zéró a hatás egy országos szavazáson, és általában elhanyagolhatóan kicsi egy helyi választási eredményben. "

Ezzel azt állítod, hogy BÁRMIFÉLE választáson gyakorlatilag zérus annak hatása, hogy eémégy-e szavazni. Ami lényegében igaz, na de mi van, ha mindenki így gondolkodik?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 07:59:00

@Tamáspatrik:

Avagy nem ezek az önmagukban közel zérus hatású döntések határozzák végül meg, vajon pl. a hiperdemokratikus Gyurcsány vagy a szupernáci Orbán kormányozza-e az országot 4 évig?

Persze egyszerűbb nem elmenni szavazni, aztrán utána óbégatni, hogy illegetim a kormány, mert csak a szavazásra jogosultak 27%-a szavazott rá. De SEMMIT nem tettél azért, hogy másképp legyen. Nos, ez nem demokrácia, hanem annak a megcsúfolása - de nem a pártok, nem a kormány részéről, hanem a TE részedről.

Pop40 2016.09.23. 07:59:05

@Jolka40: Elhiheted, hogy én is eszméletlen módon utálok nekik örömet okozni...

Ugyanakkor ezért most speciel nem ők, hanem a hülye baloldal a felelős, akiket az égvilágon semmi nem kényszerített, hogy beálljanak a nyilvánvalóan hibás, ráadásul nyilvánvalóan vesztes "igen" álláspont mögé.

2018-ban majd leszavazom őket, de most nem erről szól a szavazás. És ugyan nem jelent senkire nézve semmi kötelezőt, de ha Merkelék látják a masszív elutasítást, csak észbe kapnak előbb vagy utóbb. Márpedig látják, hisz a német tartományi választásokon is sorra kapják a pofonokat.

Pop40 2016.09.23. 07:59:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, ebben van valami.

Hülyét tudok kapni ettől, mikor valami hívő homlokegyenest a saját érdekei ellen szavaz, pusztán azért, mert ezt az ukázt adta a pártja.

Eddig ez jórészt a fidesznél volt jelen, de most a balosok csinálják ugyanezt a hülyeséget. És tőlük sem tolerálom.

Én abszolút eu-hívő vagyok, de az eu csak jobb lesz attól, ha a valóban rossz dolgait kritizáljuk, és nem bólogatunk automatikusan mindenre. (az egyik véglet a balosok, akik minden hülyeségre bólogatnak, a másik meg Vityáék, mikor a "tiszteletet a magyaroknak"-jellegű hülyeségekkel provokálják az eut, teljesen feleslegesen.)

ne tudd ki 2016.09.23. 09:51:37

@$pi$: Azt hiszem, nem fogadod el, hogy az EU-n belül szabad a munkaerő áramlása (sőt, Orbánék szerint még az EU-n kívülről is. ld. ukrán/afrikai elképzelések).
Ha ezt elfogadod, akkor láthatod, hogy az EU-n belüli migrációt NEM LEHET megakadályozni! Legfeljebb a kilépéssel.

ne tudd ki 2016.09.23. 09:51:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Magyarország még úgy is fennmaradt, hogy ebben az országból a törökök MINDENKIT kiírtottak a 17. századra. A 19-edikben a magyar nemesi réteg alig tudott magyarul. Nem kell félni a migránsoktól, mert mi is azok vagyunk!

ne tudd ki 2016.09.23. 09:51:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Persze egyszerűbb nem elmenni szavazni, aztrán utána óbégatni, hogy illegetim a kormány, mert csak a szavazásra jogosultak 27%-a szavazott rá. De SEMMIT nem tettél azért, hogy másképp legyen. Nos, ez nem demokrácia, hanem annak a megcsúfolása - de nem a pártok, nem a kormány részéről, hanem a TE részedről. "

Azt azért el kellene fogadni, hogy lehet olyan szituáció, amikor az ember nem tud, vagy nem akar választani.

Sokan elmondták már, hogy a választás az egy AKTÍV lépés, amiért az embernek felelősséget kell (tudnia) vállalni. Legyen az pár- iskola vagy munkahely választás. A kényszerhelyzetekért nem vállalunk felelősséget. Ha fegyverrel, erőszakkal kényszerítenek egy döntésre, akkor döntök, de felelősséget nem vállalok érte.

Itt, a jelen helyzetben a kormány írt ki népszavazást. Érted? A KORMÁNY. Egy olyan kérdésben, amit nem sikerült velem megértetnie. Egy ilyen helyzetben az a TERMÉSZETES, hogy az ember nem vesz részt.

Ha '18-ban a Gyurcsány és Orbán közt lehet majd csak választani, akkor azon sem fogok részt venni, mert 2 alkalmatlan jelölt közül nem akarok választani. És igenis van üzenete annak, ha az ember a távolmaradásával a nyertes legitimitását gyengíteni akarja. Ez szerintem TELJESEN demokratikus lépés és gondolkodás.

Az alacsony részvételi arány az kell hogy jelezze a politikusok számára, hogy érdemes új pártban gondolkodni, mert a meglevőek nem elégítik ki az emberek igényét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 10:58:10

@ne tudd ki:

"A 19-edikben a magyar nemesi réteg alig tudott magyarul."

Lehet, hogy újat mondok neked, de a magyar nép nem kizárólag a nemességből állt. Avagy ha úgy hiszed, hogy a parasztság is alig tudott magyarul? Mert akkor hadd kérdezzelek már meg, miképp lehet, hogy ma mégis magyarul osztjuk egymást?

"Nem kell félni a migránsoktól, mert mi is azok vagyunk!"

Nem vagyunk, hanem csak voltunk, egészen más körülmények között, pl. akkoriban nem létezett nemzetállam, nem léteztek védett országhatárok - de ez ne zavarjon téged, moss össze mindent. Na meg ezer év itt-tartózkodás után talán némi alappal sajátunknak tarthatjuk ezt a területet.

Talán az is eszedbe jut, hogy mi beilleszkedtünk az akkori Európába, felvettük a kereszténységet, sőt évszázadokig Európát védtük a betolakodó "migránsok" - törökök, tatárok, egyebek - ellen.

Talán az is felfogható, hogy közös alapnak túl soványka az a kétséges állításod, hogy ők is migránsok és mi is azok vagyunk - holott csak voltunk ezer éve.

Az évtizedek óta jól beágyazódott olasz maffiát megszorongatja a frissen betelepülő orosz maffia. Az olaszok védekeznek, mire az oroszok: Ne féljetek tőlünk, mi is gengszterek vagyunk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.23. 10:58:13

@ne tudd ki:

"Azt azért el kellene fogadni, hogy lehet olyan szituáció, amikor az ember nem tud, vagy nem akar választani. "

Van ilyen. Kezdem elhinni neked, hogy neked mindegy, hány ezer vagy tízezer muzulmánt telepítenek be a hazánkba. De majd akkor se sírj, ha ezek a kedves, barátságos, toleráns, a nők jogait maximálisan tiszteletben tartó, a homofóbiát hírből sem ismerő, a kereszténységet és az ateizmust tisztelő emberkék saria-járőröznek az utcáinkon, leköpdösik és megerőszakolják a miniszoknyás lányodat, és köztéri bombákkal rendezik egymás közötti vitáikat.

"Itt, a jelen helyzetben a kormány írt ki népszavazást. Érted? A KORMÁNY."

Na és? Törvényes joga van erre, nem?

"Egy olyan kérdésben, amit nem sikerült velem megértetnie."

Komolyan nem érted? Csak mert ahhoz képest elég aktívan magyarázod...

"Ha fegyverrel, erőszakkal kényszerítenek egy döntésre, akkor döntök, de felelősséget nem vállalok érte."

Nem veszed észre, hogy a nemszavazás is döntés? A döntésedért pedig felelősséget kell vállalnod, akár tetszik, akár nem. Ugyanis a döntésed következményeit akkor is viseled, ha nem vállalsz felelősséget érte. Következménye pedig a nemszavazásnak is van.

"Az alacsony részvételi arány az kell hogy jelezze a politikusok számára, hogy érdemes új pártban gondolkodni, mert a meglevőek nem elégítik ki az emberek igényét."

Ha a parlamenti választásokra gondolsz, akkor egyet is értenék veled - csakhogy okt. másodikán nem az lesz. Másrészt láthatod, mi sült ki az LMP-ből, Schiffer is bedobta a törülközőt, mert NEM LEHET más a politika.

Továbbá azt is láthatod, mi lett abból, hogy a maszop politikáját elutasították a választók: Lett belőle kistucatnyi hasonlóan impotens és a népakarattól elrugaszkodott pártocska, amelyek ugyanúgy nem elégítik ki az emberek igényeit.

Attilajukkaja 2016.09.27. 19:14:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Kezdem elhinni neked, hogy neked mindegy, hány ezer vagy tízezer muzulmánt telepítenek be a hazánkba."
Extrem allaspontok kozott csapongsz. Senki nem akar itt tobb tizezer muzulmant. Meg az altalad melyen lenezett ballibsik sem. Az EU orszagok sem. De a kerdes most nem ez, hanem az, hogyan viszonyuljunk a rank zudulo menekultaradattal szemben. Az europai erkolcsi ertekek alapjan be kellene fogadnunk a menekulteket. A mi kis Liliputyinunk ezt mindig is alapbol ellenezte. Ez is egy hozzaallas. Nem tul keresztenyi, de egy hozzaallas.
Ami most van a vilagban, az szvsz egy humanitarius katasztrofa. A lenyeg, hogy mi, magyarok hogyan allunk hozza. Eddig nagyon rosszul. A kis magyar lego Duce semmi mast nem tett, mint hogy betette a labat az ajtonyilasba. Semmi konstruktiv javaslata nem volt, csak akadalyozta az egyuttmukodest, amire pedig nagy szukseg lett volna.

"Nem veszed észre, hogy a nemszavazás is döntés?"
Persze, hogy egy dontes,...csak eppen nem arrol, amirol a kormany hirdeti. ;o) De ezt te is jol tudod!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.28. 08:16:18

@Attilajukkaja:

Elegem van a félrebeszélésedből és a hazugságaidból, mostantól tiltalak minden blogban.

Attilajukkaja 2016.09.28. 13:36:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"mostantól tiltalak minden blogban"
Szoval feladtad? Pocskondiazol es tiltasz? Igazi kadarista/fideszes hozzaallas. Gratula! :o))))
süti beállítások módosítása