Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Utolsó kommentek:

Glokta 2021.05.24. 16:13:22

@Rodney_2: Valóban kurva hasznos hogy visszavásároljuk erdélyt, ha közben a székelyek kihalnak.

Bejegyzés: Dicsérni jöttem Orbán Viktort, nem temetni.

Bubu64 2021.05.24. 16:13:21

Túl nagy a felháborodás, igazuk van. Attól függetlenül kellene az a körforgalom. Ez a felháborító, hogy hozzá kötötték.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

Bayaz 2021.05.24. 16:13:19

@Bubu64: "Vajon miért is?Hö-hö. Nem is tudom. Három stratégiai pont az ország életében. Aki azt kézben tartja, az ország torkát szorongathatja, ha akarja."
Lehet hogy épp ezért kell nemzeti tulajdonban tartani? Hogy külföldi vállalatok és országok ne zsarolhassanak vele, ne élhessenek vissza vele.

Ez a gondolat valahogy teljesen elfogadott ellenzéki körökben az orosz gázfüggőség kapcsán, de azokról a szektorokról kuss van, amelyek nagyrészt nyugati kézben vannak.

Bejegyzés: Dicsérni jöttem Orbán Viktort, nem temetni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.23. 23:56:18

@Bubu64: Már 2006-ban is többen felvetették, hogy egy körforgalom kéne oda. 15 éve. A szálloda nélkülözhetetlenné teszi (lekanyarodó sávot nem akarnak, illetve részben nincs hely hozzá)...viszont 1 évig itt biztosan nem történik ez ügyben semmi. Leállították a bulit, a cserkészek visszamondták a fejlesztést (posztot írok róla), jegelik a dolgot.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.23. 23:47:58

@Salviasp: "2019-ben, de elég sokan elhitték ezt a "függetlenek" vagyunk dumát, holott többen beléptek a választás előtt a KDNP-be."

Azt azért nem hiszem, hogy bárki is függetlennek gondolta volna Kiszelnét és a csapatát. Az viszont tény, hogy miután kihajították őt a buliból, már nem a fidesz jelöltjeként indult, tehát a jelöltség szempontjából pártfüggetlen volt. És az ilyesmi vonzó volt azoknak, akik a legesélyesebbre akartak szavazni, ha ezzel kirúghatták a fideszt a faluból...pártpolitikai szinten. Eszmei, ideológiai, politikai elkötelezettség és irány szempontjából azonban KMK és képviselő-jelölt társai természetesen nem voltak függetlenek, de nem is próbáltak úgy tenni. Egy ilyen próbálkozás eleve értelmetlen lett volna, hiszen gyakorlatilag vegytiszta KDNP-s az egész gyülekezet....ahogy mondod. Elég világos felállás volt.

zordidok.blog.hu/2019/08/29/a_mor_megtette_a_mor_mehet_248

2019-ben itt több frontvonal is húzodott a politikai hatalomért induló szereplők között. Az egyik éppen a helyi fidesz és a helyi KDNP közötti belharc volt, és elég vastagon osztották egymást, szóban és írásban is.

zordidok.blog.hu/2019/10/11/ihr_kampf

Azóta persze ezek az idők már múlt ködébe vesztek. A győztes választás után szinte azonnal elcsitultak a hullámok, megindult az enyhülési folyamat, tárgyalásokat kezdeményeztek, javították a diplomáciai kapcsolatokat, leszereltek több robbanófejet az atomrakétákról, visszavonták a harckocsi dandárokat a határokról, puszi-puszi, a régi bajtársiassággal köszöntelek, az eltévedt bárányok is visszatértek az akolba, a hidegháborúnak vége, jöhet a forró politikai ölelkezés, és a közös ellenségek megnevezése.

Ez utóbbi már nagyon jól megy.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

Salviasp 2021.05.23. 22:47:18

Hülyék minden településen vannak, akik ilyen beadványokat készítenek.
Sajnos, ettől a képviselőtestülettől a gondolkodás nem elvárható, így elfogadják az ilyen marhaságokat. Ki kellett volna őket söpörni 2019-ben, de elég sokan elhitték ezt a "függetlenek" vagyunk dumát, holott többen beléptek a választás előtt a KDNP-be.
Tipikus politikai biszexuálisok: elöl Rómeó, hátul Júlia.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

Bubu64 2021.05.23. 16:27:10

Azt nem értem, hogy miért kell felhúzni egy forgalmat növelő szállodát, ahhoz, hogy megcsináljanak egy körforgalmat, ami a helyiek biztonságát javítja? Mert valamelyik "ficsúr"gazdagodni akar? A képviselő asszony így lobbizik a helyieknél a ficsúr érdekében?

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.23. 12:45:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ajjaj, Iván. Ez veszedelmes talajnak tűnik nekem. Képletesen mondva rólad szól a poszt, amit ajánlottam. És ott már elmondtam, hogy mi a véleményem erről.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.23. 12:06:39

@zord íjász:

Mindegy Ady személyes sorsa.

Annak az áramlatnak volt megmondóember, mely szerint a nyugat követése a megoldás mindenre. Ezt nem tagadhatod.

Nyilván ez is lehet "hazaszeretet" a szó széles értelmében. Nyilván ez az áramlat egyszerűen úgy hiszi, hogy a nyugati minták szolgai követése a megoldás az ország felvirágoztatéséra.

Adyban pont az a veszélyes, hogy a nyugatimádása hatalmas tehetséggel párosul.

www.youtube.com/watch?v=TMlFmq9EkUc - ennél jobban ki lenne képes mucsai bunkóknak minősíti az egész magyar népet? A legjobb Ady-vers egyébként, számomra a legjobb magyar vsersek egyike. Amitől független, hogy nem értek vele egyet.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.23. 10:50:24

M. G., facebook: Látom nagyon betalált a poszt :-))) Örülök. Idáig hallom, ahogy csikorgatod a fogadat.

Teljesítetted a feladatodat: a világ elé tártad a tudatalattidat és mindent elmondtál magadról ezzel a kommenttel. Most már takarodhatsz vissza a homályba, mint a balrog, Khazad dum hídján.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.23. 10:42:38

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ady Endre kora szivárványos aktivistája volt és magyarellenes uszítója."

Mielőtt ilyen marhaságokat leírnál, azt javaslom olvasd el ezt, ha már nem kattintottál rá a linkekre. Sokat tanulhatsz belőle, ígérem.

zordidok.blog.hu/2021/05/05/uj_idoknek_regi_dalaival

Adynál jobban kevés ember szerette ezt az országot, ezt a népet/ a magyarokat, és minden gondolatával és szavával Magyarországot védte. Szinte megszállott hazafi volt...csak más utakat IS keresett, mint amit korának politikusai elfogadhatónak találtak, és egyes esetekben talán tévesen, hibásan, naivan is, de a szándékaihoz és az érzelmeihez kétség sem férhetett soha. Pluszban, a szivárványos jelződ pedig, amit ugye többnyire akkor szoktál bedobni, ha előjön belőled a homofób buzizhatnék,...nos, mit is mondhatnék, Ady szuper-heteroszexuális nőimádó volt, egy megtestesült dualizmus-kori playboy.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.23. 10:25:02

Egyébként Ady Endre kora szivárványos aktivistája volt és magyarellenes uszítója.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.23. 10:25:00

Annak idején 2007-ben, majdnem ott vettünk lakást, az Ady Endre utcában.

Bejegyzés: Tiszán innen, Tiszán túl

Rodney_2 2021.05.22. 09:05:07

@dr. pretender: akkor mégsem mindent a Lölö lop el :)

Bejegyzés: Dicsérni jöttem Orbán Viktort, nem temetni.

Bubu64 2021.05.20. 17:52:27

@zord íjász: Szia Íjász. Elolvastam a 4.részt. Nagyon jó, bár én sem értek egyet mindennel. Dehát ő az okos, én csak béka perspektívából nézem. Szerintem hibás az a sorrend, hogy államosítanak és utána kijelölik kié legyen. Az én véleményem szerint fordítva történik.
Nem improvizálnak, hanem tudatosan szerzik meg és osztják szét egymás között az állami vagyont.
"Utólag derült csak ki, és utólag is nehéz benne mélyebb logikát felfedezni."
A mélyebb logika az, hogy kihasznált(j)ák a Covidot, hogy még többet tudjanak az állami vagyonokból magánkézbe adni. Nem értem miért nem mondja ki. Csak mismásol.
Még egy, utálom az állam szót. Elkeni a mindenkori kormány felelősségét a közpénzek elosztásában , racionális felhasználásában. Ha elsikkasztják, herdálják akkor az "állam" gazdálkodott rosszul a befizetett javakkal. Hát nem, személyre le lehet bontani.
"A miniszterelnök megmondta, hogy három területen, a sajtóban, a bankszektorban és az energetikában mindenképpen a nemzeti tulajdon túlsúlyát szeretné biztosítani."
Vajon miért is?Hö-hö. Nem is tudom. Három stratégiai pont az ország életében. Aki azt kézben tartja, az ország torkát szorongathatja, ha akarja.
Az állam vezérli ezeket? Ez csak akkor érvényes, ha figyelembe vesszük a régi mondást "Az állam én vagyok" mondá Orbán. Elég sokszor emlegeti a mimagyarok szlogent.
Nem is tudtam, hogy van még Költségvetési tanács, kb. annyi a szerepe, mint az alkotmány nélküli Alkotmány bíróságnak. Biztos jól fizető állás.

Bejegyzés: Dicsérni jöttem Orbán Viktort, nem temetni.

dr. pretender 2021.05.19. 15:48:36

@Rodney_2: Ez a strabagozás nagyon népszerű, de elég nagy tévedésben van, aki azt hiszi, hogy most nem nyer a Strabag. Korábban (ellenzékben) nagyon támadta a Fidesz, aztán valahogy csak az lett a vége, hogy a NER-be szépen beépültek, az infrastrukturális fejlesztések 14-15%-át viszik (értékben), és a felcsúti fociakadémia szponzora lett a cég (LOL). Miről beszélünk??

Bejegyzés: Dicsérni jöttem Orbán Viktort, nem temetni.

Bubu64 2021.05.19. 08:58:57

Szia Íjász!
Hogy ne csak könyvekről beszéljünk, egy filmet ajánlok, ha van kedved és lehetőséged rá, nézd meg.
logout.hu/bejegyzes/dany007/a_hullam.html

Bejegyzés: Dicsérni jöttem Orbán Viktort, nem temetni.
süti beállítások módosítása