Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Szerény javaslat a blog.hu minden bloggerének

Lesz-e még forróbb a kása, és azt is megetetik-e veled?

2018. szeptember 21. - zord íjász

Mottó 1.: "Annak az országnak, ahol az emberek az utcaseprő szeme láttára dobálják el a szemetet, annak az országnak vége." Moldova György

Mottó 2. Winter is Coming. ( a Starkok jelmondata, Trónok harca)

7e8d51b6dcbf652bff129115e6ee2ab5e6e34fb84bc2acccb56d8dad57f27ee2.jpg

forrás: 444-en találtam, a kommentszekcióban, az alkotó (számomra) ismeretlen

Bloggertárs.

Talán mindaz, ami e blogposzt témája, nem történik meg. Bár ha Moldova Györgynek igaza van -és szerintem igaza van, mert én nem egyszer voltam szemtanúja a fent említett esetnek- akkor ennek az országnak már vége, így illúzióim nincsenek.

De talán tévedek. Talán csak túl sötéten látom a jövőt. Talán csak arról van szó, hogy a politikai közélet viharai megzavarták a relitás-detektorom érzékekőit, és hibás jelzéseket küldenek vissza a NER-hurrikán magjából. Talán túlzásokba esek. Talán rosszul látom én ezt.

Talán az öreg és megcsontosodott szellemiségű Viktor Houdini ezt semmiképpen sem lépi meg. Főleg a jelen helyzetben nem, amikor az egyébként meglehetősen szerény intellektusnak tűnő Sargentini képviselő asszony, akire jómagam egy szolid szombati vendégség ebédjéhez szükséges alapanyagok beszerzését sem bíznám rá, az újságcikkekből összeollózott, de a kormányzatra még így is rendkívül kínos és elfogadott jelentésével, többek között éppen demokrácia alapvetésének számító jogállamiság hiányával, a véleménypluralizmus, hiteles tájékoztatás, illetve a sajtó-és véleményszabadság platformjainak beszántásával szorongatja a Mester tökét, és vádolja meg őt ország-világ előtt. Most, jelen helyzetben, nem fog kockáztatni, és nem ad muníciót az ellenségei kezébe. Már eljött a fasisztázók alkonya, és minden az ő kezére játszik, bolond lenne kockáztatni. Elég egy késelő Párizsban, és máris csörög a bevétel a migráns-kasszában...s talán jogosan is, ez ügyben bármikor fogadnék rá, és meg is tettem. Talán nem ad a politikai ellenlábasainak egy ilyen magas labdát.

Talán nem.

Talán mindaz, ami itt történt nem a gonoszság, hanem a piacgazdaság és az élet farkastörvényeinek, illetve a politikai csatározás melléktermékének természetes része. A Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Heti Válasz, a Figyelő, a Hír tv, a Tv2, "az RTL-t megveszi nekem a Roszatom" , az M1 illetve a teljes közszolgálat, az origo, a megyei napilapok végtelennek tűnő sora, az állami (értsd: adófizetői) pénzekkel/hirdetésekkel  vastagon kitömött és felszínen tartott fidesz-szennymédia nem valamiféle NER-összeesküvés és erőszakos médiapiaci átrendezés eredményeképpen került szorongatott helyzetbe, szűnt meg, tűnt el, olvadt be, került megszállásra vagy éppen virul, terjed, mint a fertőzés, és karaktergyilkol vidáman, hanem egy átlagosan rosszul teljesítő, dohos és bűzös, kicsit sárgább és kicsit savanyúbb, de még mindig demokráciaként működő, és ezernyi gazdasági, politikai, jogi szállal az Európai Unióba ágyazott kis országnak a szomorú, szánalmas, 28 éve tartó vergődésének a lenyomata. Bár rosszul néz ki, mint az alkoholista hányása a luxushotel bejárata előtt, de feltakarítható és eltakarítható kellemetlenség. Javítható. Korrigálható.  

Demokrácia. Én hiszek ebben: Magyarország, egy demokratikus jogállam. Ha nem hinnék benne, már csatlakoztam volna ahhoz az ötszázezerhez vagy tenném, amit magyar tesz, ha a hazáját fenyegeti külső-belső ellenség. A magyarok: EU pártiak, minden felmérésben az élmezőnyben vagyunk. Széllel szemben nem lehet hugyozni, vagy nem sokáig, ezt még a felcsúti gyerekek is tudják, és az EU pénze, (ellopható és zsebekbe átcsatornázható pénze) támogatása, hitele, ereje nélkül, gyorsan előkerülnének itt a kötelek, aztán folyhatna a pártos honfivér.

Tehát, mondom, talán tévedek. Öregember vagyok, már nem nagyon értem ezt a világot, az országot még kevésbé. Mert Erdogan a mi barátunk, megmondta a Vezér. Az. A tied. Na, mindegy.

De tételezzük fel, hogy nem tévedek. Akkor viszont itt valami nagy baj készülődik.

Nos, én úgy látom, Orbán Apánk/a fidesz/a kormányzat, a NER, kinek személye egy és ugyanaz, el fogja taposni az Index hírportált. Ez a célja, erre gyúr. Megszerzi, megveszi, felvásárolja, aztán bedarálja, bezúzza, origósítja, kizsigereli, kifilézi, a maradékot pedig odadobja a macskáknak.

Az Index nem az egyetlen és nem is az utolsó, de mindenképpen a független és szabad újságírás országos szinten is legerősebb, legnépszerűbb, leglátogatottabb végvára, és ha az index elesik a "többi végvárat úgy rázza le magáról a török, mint kutya a vizet." Nem ez lenne az első próbálkozás erre, bőven érte már kormányzati nyomás és befolyásolási kísérlet korábban is a hírportált (Tóta W. 2011 interjúja szerint is, amiből balhé lett később) és azt az alapító-főszerkesztő se nagyon cáfolta, hogy az oligarchikus genyóság mindig is próbálkozott a hírportál körül.

Most viszont szintet léptek a fiúk. Ez már nem játék. Ez már vérre megy.  Olvasd el a linkelt cikket. Könnyű elveszni a tulajdonosi háló, a megszerzett jogok és az üzleti tranzakciók adok-veszek dzsungelében, -bár valójában, nem olyan bonyolult- de az a blogger, aki életében két másodpercet foglalkozott azzal a felülettel, amelynek a lehetőségeit élvezi és szellemi, erkölcsi vagy akár anyagi hasznát beszebeli, az most egyetlen másodperc alatt összefosta magát, mert a nyers lényeg tündöklő ragyogással ott virít a cikk soraiban.

A blog.hu az index tulajdona és szolgáltatása. A blog.hu az egyéni gondolatok naplószerű megjelenítésének egyik legnépszerűbb virtuális tere, e vonatkozásban szerintem a közelébe sem jut senki és semmi. A számmemóriám elég gyalázatos, de ha jól rémlik a nyitás után néhány évvel már 300.000 (háromszázezer !) blog futott rajta, ebből 25 000 aktív, és vezérblogjai/legnépszerűbb és leglátogatottabb blogjainak kb. 700 tagot számláló listája, (saját becslés) a maguk műfajában, mint önálló tartalomszolgáltatók, óriási látogatottságot, oldalletöltést, kattintást generálnak az indexnek.

A blog: rétegműfaj.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hatása ne terjedne túl azon a körön, amelyben a bloggerek és az olvasóik mozognak. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a médiapiacért folytatott háborúban, ahol minden szegmens megszerzéséért kíméletlen küzdelem folyik, a blogok is igazi politikai harci terepnek számítanak. Már 2015-ben, az Orbán-Simicska párbaj idején ki lett adva az ukáz, hogy fel kell építeni egy párhuzamos blogbirodalmat a blog.hu-val szemben, ami a politikai blogjaiban alapvetően mindig is egy, az adott kormányzattal szembehelyezkedő( !) ellenzéki-renitens közegnek számított, és sajátos véletlen, hogy az igazi felfutása éppen az Orbán-reszim idejére esik, így elsöprő többségében -és a kies magyar valóság eseményeit látva, talán nem is véletlenül- kifejezetten baloldali/liberális/antiorbánista/NER-elllenes... blogposztok kerülnek túlsúlyba, de nem kizárólagosan. A blog.hu az a terep, ahol  a jól megírt független és szabad vélemény is helyet kaphat: nem véletlen, hogy az LMP-DK-JOBBIK-MSZP szimpatizánsok a saját blogposztjaikon keresztül, illetve a többiek blogposztjai alatti kommentszekcióban olyan elszántan ütik egymást. Nem kellenek tehát ehhez a fidesz-tálibok és fizetett trollok, akiknek egyetlen célja és feladata, hogy ha már ennyire alulmaradt a rezsim a blogtér feletti uralomért folytatott harcban, akkor legalább az értelmes párbeszédet vagy a józan kommunikáció esélyét szétzúzzák a kommentszekciókban. Kivéve pl. az olyan blogokban ahol a blogger megunta az állandó hadakozást velük, és előszűri/felszámolja a kommentelési lehetőséget, vagy az olyan blogokban, mint az Örülünk, Vincent?, ahol a blogger tűzzel-vassal kiirtotta az összeset és állandóan őrt áll...teszem hozzá, teljesen elfogadható módon és nagyon helyesen.

Ami azonban szerény javaslatomat érinti, azt nem pusztán -sőt- a politikai bloggereknek címzem.

Már mondtam: Az Index: hatalom. Ami az indexen megjelenik, az valamilyen formában mindenütt megjelenik. Oknyomozó és véleménycikkei, elemzései és tudósításai, képriportjai és videói, szakmai hírrovatai és beillesztett társoldalai, a napi “ kis színesek” és a főoldalt támogató (index 2) blogszekciója, minden érintett számára jelentenek valamit: az olvasóknak örömet/a tájékozódás lehetőségét, a médiapiac többi szereplőjének irigységet, a célba vett politikusoknak okot a gyűlöletre.

És ez a lényeg. A blog.hu mindig a reszim bögyében volt. Már a Századvég, sok év után kiperelt elemzése is kimondta: a jobboldal is tehet a ballib bloguralomról:

Magyarországon a blogos piac hozzávetőlegesen 80 százalékát egy cég, az lndex.hu liberális és módfelett belterjes szerkesztősége határozza meg. Az Index szívóhatásának következmé­nyeként az elmúlt nyolc évben a blogszolgáltatók közötti verseny gyakorlatilag megszűnt, a talpon marad felületek közéleti véleménybefolyásoló képessége leszűkült

Érdemes alaposan elolvasni a vs. cikkét arról, mennyire érzékeny és fontos kérdésként hivatkoztak az elemzésben a fidesz médiamunkásai a blogokra:

"nagy jelentőségű, a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság fokmé­rőjeként is működő felületként határozza meg a cég."

A blogok szabadsága a sajtószabadság ügyével egyenértékű, vagy azt jelentőségében meg is haladó, érzékeny politikai kérdés” – írják az elemzésben, kiemelve viszont, hogy „objektív blog nem létezik, az egyes blogokat az különbözteti meg egymástól, hogy milyen mérték­ben törekednek szubjektivitásuk elfedésére, mennyire akarnak pártatlannak látszani.”

Ez a cinizmus önmagában is gyomorforgató persze: a rezsim hóna alól kitekintve az elemzést végző nertársaknak szinte felfoghatatlannak tűnik és elfogadhatatlan, hogy léteznének autonóm, független, önálló személyiséggel és természetadta, neveltetés és szociokulturális közeg alakította, saját integritással bíró emberek, akik nem a pártok által kiásott lövészárokmentalitás szerint rendezik be az életüket, és gondolataikat nem az aktuális pártpolitikai utasításnak rendelik alá. A függetlenség, a szabadság, az autonóm személyiség/online hírportál/bárki és bármi: halálos és esküdt ellenség, aki veszélyesebb, mint a például jól azonosítható balliberális tálib, mert irányíthatatlan, kívülálló, és döntéseiben saját akarattal bír. 

A blog.hu ilyen értelemben, a rezsim ellenfele. A blog.hu az Index tulajdona. Ha az Indexet elkapják -értelemszerűen ő a nagy vad, a többi csak járulékos siker- a blog.hu-t is elkapták. Ahogy elkapják az indavideót, az indafotót,... a teljes indaszolgáltatást, és abban a pillanatban megszerzik a blog.hu-hoz tartozó teljes adatbázist is, az összes indapassal, az indapassokhoz tartozó összes e-mail címmel, azonosítóval, felhasználóval.

És az összes bloggal. Mindegyikkel.

Ha már az övék, szabadon dönthetnek az Index sorsa felett.

1. Eljátszhatják azt, hogy piaci okokra hivatkozva a tuljadonosi kör felszámolja a céget: a politikai támadások menetrendszerűen megérkeznek úgyis, de majd lehet hivatkozni arra -ha például az Origo és az Index is azonos tulajdonosi körbe kerülne- hogy portfolió tisztitás keretében az egyiket megszüntetik: két ilyen nagy látogatottságú, de azonos imidzsre épülő (lásd Echo Tv-Hír Tv párhuzam) online portál fenntartása nem indokolt. Alapból kirúgnak mindenkit, és az index összes társoldalát bezúzzák a virtuális darálóban. Természetesen a blog.hu-ra sem lesz szükség,  megy a levesbe. Nagyon kilógna a lóláb, de még a lóláb fasza is, ha a pusztán a blog.hu politikai blogjait törölnék le: minden blogposzt pusztulni fog. Film, gasztronómia, barkács, animáció, építészet, képregény, állat, dekor, kis színes, humor, lélekbúvár, utazó, helyi témák,...minden megy a levesbe. 

2. De maradhat a látszólagos szabadság is. Az indexet origósítják, figyelősítik, és az azonnal kirúgott régi újságírók helyét például örök kollaboránsokkal, megfélemlített médiamunkásokkal, a rezsim talpnyalóival, kiszolgálóival, rokonaival, hű pártkatonáival, nyuszi barátaival és üzletfeleinek rokonaival töltik fel. A szerkesztőség megkapja a napi parancsot a Lendvay utcából, és végrehajt, lóvé a zsebbe, fényes szelek, sej a mi lobogónkat. Ebben az esetben talán még a blog.hu is maradhat: de azok a blogok, amelyek eddig uralták a címoldal blogketrecét és az index 2-őt, soha többé nem jutnak címlaphoz. Ez utóbbi gyakorlatilag virtuális kivégzést jelent, ezt minden blogger tudja. A helyükre a reszimszolgák blogjai lépnek, napi 24 órában rettegve a migránsoktól, Brüsszeltől, Merkeltől, Sorostól, bárkitől, akire a NER rámutat.

Bloggertárs. Látod, végül csak eljutok a javaslatig is.

Én, innen a blog.hu peremvidékéről, azt javaslom neked, hogy villámgyorsan kezd elmenteni, lementeni, átmásolni az összes blogposztodat, szövegszerűen, az összes képpel, videóval, linkkel, forrással, vesszővel és kérdőjellel együtt, ha eddig ezt nem tetted volna meg, vagy eleve nem valami szövegszerkesztőből írtad eddig és töltötted be az adminfelületre a posztjaidat. Készíts képernyőfotót a blogod címoldaláról, ments el minden apróságot, ami a munkád nyomát őrzi.

Minden betűt, minden képet, minden inda-oldalról, akár visszamentve is, ha az eredeti kép nem lenne meg a gépeden.

Nyilván nem könnyű a linkek által jelölt cikkeket is elmenteni, de tedd meg, amit meg tudsz tenni: egy napon talán a te virtuális fiókod lesz az, ahonnan ezeket az írásokat elő lehet venni, mert az eredeti online oldal már sehol sem lesz elérhető.

Talán a te blogod lesz a történelem egy adott pillanatának lelkiismerete és emlékezete.

Én rengeteg blogot olvasok. Szeretem. Tanulni lehet belőle, szórakoztat, és némelyik sokkal igazabb képet ad egy társadalomról, mint bármiféle elemzés: érzékeny témákat boncolgatnak, az élet minden területét átölelik. És vannak blogok, amelyek mögött irgalmatlan mennyiségű munka, idő, energia, tudás áll: a blogger gyakorlatilag hivatásszerűen űzi ezt a szabadidejében, elképesztő mennyiségű olvasmány-filmanyagot begyűjtve, felhasználva, vagy az internet minden szegletét feltúrva cikkek, elemzések, tanulmányok után. Rénézésre némelyikben benne van a fél élete. Vagy az egész. Félreértés ne essék, az aktuálpolitikai blogok megőrzése is fontos -virtuális emlékezet és archívum, hű lenyomata egy korszaknak és az eseményeknek, de ez szinte nem is említhető egy napon azokkal a blogokkal, ahol a blogger majdnem lexikonokat és enciklopédiákat lealázó módon gyűjti egybe a tudást, akaratot, erőt, új gondolatot. Egyszerűsítem: vajon mennyi munka van a Vietnámi háború, a Lemil, a Filmbook,  a Hét tenger blogposztjaiban?

Én hasonló munkastílusban dolgozom, kötetnyi információt mazsolázva, tudom miről beszélek. Kicsit nehezebb műfaj, mint orbánkurvanyázni három sorban, és várni az index címlapot meg a trollokat.

És mi van azokkal a blogokkal, amelyet 10 éve ír a blogger, vagy ahol a szerzők a átkeltek a határokon, és világ minden tájáról adnak hű képet az adott országról és egyben Magyarországról? Mennyi tanulság van ezekben a blogposztokban, örök mementóként szolgálva?

És ha holnap megpróbálsz bejelentkezni, de elutasító üzenet, és egy üres oldal fogad?

Mit teszel akkor bloggertárs?

Persze igazad van. A Népszabadságnak, a Magyar Nemzetnek is elérhető az archívuma, és a régi origós cikkek is bejönnek, meg ott vannak a szerzői jogok, meg az izé, meg a bigyó, admin-tulajdonos-szellemi termék, barátfüle. Mintha érdekelné bármi is ezt a bandát, aminek az erkölcshöz, joghoz, tisztességhez, becsülethez, etikához köze van. És vajon meddig élnek az archívumok? Gondolkoztál már ezen? Vajon meddig marad ez így? Vagy nem eszik olyan forrón a kását?

Akkor jó. Ha nem eszik olyan forrón, akkor majd együtt nevetünk a felesleges aggódásomon, ezen az elfogult, túlzó, nyilvánvalóan nagykovácsi Soros ügynökös-ballibsi bérrettegésen, és örülünk majd, hogy mégsem jöttek el a zord idők.

Ámen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr9414253077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöldi László 2018.10.11. 14:35:13

Fordítva gondolom. Az Indexet naponta 650 ezren látogatják, a mögötte lévő blog-hálózatot még 800 ezren. A marketingesek 1,4 millió látogatóval teszik nyereségessé az Index-portfóliót. A pőre Index jogilag kikezdhetetlen, a bloghálózatot azonban elfelejtették jogilag körülhatárolni. Ha a KDNP-s tulajdonostárs ráteszi kezét az utóbbira, akkor a 650 ezres Index már nem lesz nyereséges. Közvetve tehát kivéreztethető. Üdv.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 16:17:35

@Zöldi László: Zöldi úr. Hibátlan érvelésnek tűnik. Sőt. Ha az ön adatai helytállóak, akkor kikezdhetetlen érvelés. Az a gond, hogy itt már a tulajdonosi háló illetve a jogok birtoklása feletti mezőre tévedek, amelyhez a posztban is belinkelt cikknél is alaposabban kéne ismernem a hátteret...soha nem írok olyan témáról, amelyben ingoványos talajon mozognék. A renomé, ugye. :-) Az ön verziója is beüthet. Nagyon remélem, hogy mindketten tévedünk, és egyik sem valósul meg.

libernyák 2020.08.04. 12:37:38

Bár - alaposabban megnézve a blogodat, ami egyébként informatív (mindenhez link van!) és hasznos, látszik hogy igazi lokálpatrióta vagy - annyira talán mégsem kéne gratulálnom.

Ehhez te is hozzátettél a magad részét, nemcsak azzal, hogy 2010-ben a Fideszre szavaztál, hanem feltehetőleg azt követően is, és éveken keresztül elsősorban (bár nem kizárólag!) a fideszes narratívát toltad.

Mivel? Az ilyen cikkekkel (zordidok.blog.hu/2017/09/13/a_fasisztazok_alkonya), azzal, hogy azt állítottad, hogy Magyarországon minden rendben, demokratikus jogállam van, és általában, azzal, hogy jobban utáltad a "balliberálisokat", mint a Fideszt, elfogadva azt, hogy a 2002-10 közti kormányzásra való mutogatás elég ahhoz, hogy valaki kormányozzon.

Érdekes módon csak a 18'-as választás után kezdtél el erősen szembehelyezkedni a Fidesszel, amikor már veszélyben érezted a blogodat és Nagykovácsiban is a Fidesz le akarta cserélni a nem eléggé engedelmes polgármestert, amikor már te konkrétan érezted a Fidesz szorítását.
Épp ez a "fiúk" módszere: egyesével "végzik ki" az ellenzéki vagy független, velük szemben akár csak egy cseppet is kritikus személyeket, orgánumokat, csoportokat és azt használják ki, hogy a többség csak akkor kapja fel a fejét, amikor már a barátai vagy ő maga kerül sorra.
Ahogy Gyurcsány írta (eddig soha nem szavaztam rá, de sajnos igaza van):
"Ha csak védekezel, meghalsz. Ha csak magadat véded, egyedül maradsz és meghalsz. Ahogy történt az a CEU-val, a színházak függetlenségével, a szabad iskolával, az MTA-val, a kifeszített melóssal, a független sajtóval. Aki csak magát védi, az feladja a másikat. Aki egyedül hagyja a megtámadottat, az elárulja azokat, miközben maga is szabad préda lesz, mert ő is egyedül marad, amikor majd ő következik a sorban. Így ölnek meg bennünket egymás után. Ha hagyjuk. "

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.08.04. 13:33:06

@libernyák: "...Érdekes módon csak a 18'-as választás után kezdtél el erősen szembehelyezkedni a Fidesszel,..."

:-))))

"..amikor már veszélyben érezted a blogodat..."

:-)))))))

"... Nagykovácsiban is a Fidesz le akarta cserélni a nem eléggé engedelmes polgármestert,..."

:-))))))))))))

No, akkor, javasolnék én valamit. Amennyiben időd, energiád, kedved és lehetőséged van rá, és valóban érdekel ez a dolog, úgy a blog jobb oldali menüjében találsz egy linkgyűjteményt, "Viharzóna: politika odakint és idebent" címmel, (de a talán A fasisztázók alkonyára is onnan jutottál el) és akkor majd meglátod az igazságot.

Egyetlen dologban azonban valóban nem tudok segíteni: én igaz liberális vagyok (nemzeti-keresztény-konzervatív liberális vagy csak simán polgár/hazafi/demokrata...de az is lehet, hogy csak egy szabad, gondolkodó ember, amilyennek apám nevelt), aki mindig elmondja a véleményét

az adott témával kapcsolatban

és soha nem állok be/nem álltam be/és nem fogok beállni a lövészárok háborútokba.

Ha olyasmit találok, amiért dicséret és elismerés illeti az Orbán-rezsimet: én le fogom azt írni, és dicsérni fogom őket. (gyakorlatilag a teljes zempléni blogposzt sorozat erről szól, de a Isaac Nathan Bloom visszaforgatja az idő kerekét is, ami pl. a népszavazásról...van még ilyen)

Ha olyasmit találok, amit dicséretesnek vagy elismerésre méltónak találok az ellenzék/orbán-fóbiás/kormánykritikus/NER-ellenes szabadcsapatok tevékenységében: én le fogom azt írni, és dicsérni fogom őket. Ilyenből tucatnyi van, de az egész blog tömve van rendszerkritikus megjegyzésekkel, ezekbe szinte bármelyik blogposztba bele lehet futni, ha az adott témában értelme van.

Ha pedig rugdalni és ütni kell őket, -akármelyik oldalt- én rúgni és ütni fogom őket: na ebből van rogyásig.

Egyszerűsítem. Vagyok/voltam én már fasiszta, náci, rezsimszolga,...ha éppen olyasmit írtam, ami nem illeszkedett a "libernyák" fősodorba.

És ugyanezzel a lendülettel vagyok/voltam sorosista, libsi-bolsi hazaáruló is, ha olyasmit írtam, ami nem illeszkedett a NER-fősodorba és elvárásba.

Te garatuláltál nekem ehhez a poszthoz...majd elolvastál egy másikat, ami miatt már nem annyira akarsz gratulálni.

Sajnos mi, igaz liberálisok, igaz szabad emberek, igaz polgárok és igaz hazafiak már csak ilyenek vagyunk. Nem ahhoz igazítjuk a véleményünket, hogy mi az aktuális elvárás. Tudok neked erre egy egészen friss -és nem általam írt- párhuzamot, valakitől, akinek a blogját követem, és akit tisztelek... (fogalmam sincs ki az illető) de az biztos, hogy legalább ketten már vagyunk.

elegemvan.blog.hu/2020/08/04/elegem_van_hogyan_tovabb

Így van ez, és nem másképp.

"Ahogy Gyurcsány írta (eddig soha nem szavaztam rá,..."

Én viszont igen, én szavaztam rá anno. (én ebben az országban már mindenkire szavaztam) Sőt, elismerésemet fejeztem ki iránta...egy olyan blogposztban, ahol ugyanazzal a lendülettel elküldtem ütöttem a kis védencét, akit annyira megvetek és gyűlölök, hogy még a nevét sem írom le. Na, ebből hámozd ki az igazságot, hogy akkor most hova húzok, melyik lövészárokban állok. Neked sajnos, nem lesz ez egy könnyű feladat, azt hiszem.:-))

zordidok.blog.hu/2020/02/04/die_niederlage

Csak egy ötlet: írd be a blog keresőjébe, hogy "én szavaztam az szdsz-re..." és akkor kidobja az összes olyan találatot/blogposztot, amelyben az ún. pártreferenciáim állnak/álltak az elmúlt 30 évben, mikor-kire-miért szavaztam.

Segítek: én igaz liberális vagyok. Te talán liberó, libernyák, liberopata, álliberális, libsi...mert ez nem ugyanaz, mint a Liberális, és én ezt igen gyakran hangsúlyozni is szoktam, minden megnyilvánulásomban.
Igaz. Szabad és független embernek lenni: nehéz és magányos dolog. Egyszerűbb lenne az életem, ha együtt üvöltenék valamelyik Nagy falkával, vagy ész nélkül lőnék mindent és mindenkit, ami-aki a "túloldalon" áll, és akkor nem kéne bizonytalankodnod, hogy gratulálj-e valamihez, hiszen biztos lehetnél benne, hogy itt minden a szád íze szerint való, mint egy facebook véleménybuborékban.

Ha ez a világ megvalósul- és látom nap nap után, hogy szinte kivédhetetlen- az lesz az a pokol, ami a végromlásba dönti majd ezt az országot (ez is index címlapos volt, nem olvasókat gyűjtök)

zordidok.blog.hu/2017/09/04/partos_honfiver

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.08.04. 13:47:06

@zord íjász:

Ha szabad és független ember vagy, akkor eleve nem lehetsz igazi liberális.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2020.08.04. 14:02:20

@MAXVAL bircaman közíró: Igaz liberális, Iván. Azok kivétel nélkül mindannyian, szabad és független emberek. Nem is lehetnének mások. Az egyik következik a másikból. Magyarán: normális, civilizált emberek, akik nem igazítják az álláspontjukat az elvárásokhoz...akkor se , ha ez másoknak/a hatalomnak/bolgár FSZB ügynököknek nem tetszik.

De te ezt nem érted. Ne erőlködj.

libernyák 2020.08.04. 15:22:57

@zord íjász: Ahhoz gratuláltam, hogy jól láttad, mi fog történni, az általános tevékenységedhez nem tudok. Azt szintén tisztelem, hogy nem akarod, hogy az önkormányzati szintre túlságosan beszivárogjon a politika.

Elsősorban a viharzónát olvastam el, és épp abból jött le az, amit mondtam: ezen cikk óta szinte minden magyar politikai posztod bekategorizálható "fideszellenesként", míg korábban inkább "ellenzék-ellenes" posztokat írtál - mondván, hogy a Fidesz csak a magyar ellenzéknek köszönhetően van hatalmon - és a legtöbb fidesz-kritikus posztod is inkább "ezt azért mégse kéne, fiúk" jellegű volt.
Egyszerűen a hangvételed változott meg, és erre nem látok jobb magyarázatot, mint az, hogy a Fidesz közel került ahhoz, hogy elvegyen valami(ke)t, amelyek neked is értékesek.
Ezt te magad is bevallottad 2019-ben:
"Túl sok kompromisszumot kötöttem így is, túl sokszor hallgattam, amikor beszélni kellett volna, de talán az lett volna a legjobb, ha nem szavazok többször is a fideszre, hol egyéniben és listán is, hol megosztva a szavazatomat más párttal. Oké, mondjuk 2010-ben szerintem erkölcsi kötelessége volt mindenkinek bárki másra szavazni, mint a balliberális oldal, de ha tudom, hogy ez lesz a vége, hát inkább elmegyek kirándulni aznap. Kicsit túltoltuk. Ez van. Azóta sokszor próbáltam jóvátenni, de nulla eredménnyel, -vagyunk így ezzel néhány millióan- ráadásul olykor egyet is értettem a lényegével annak, amit mondtak. "

Abban, hogy liberális vagy, nem vagyok olyan biztos, annyi világos, hogy elfogadod a liberális demokráciát és a liberalizmus néhány nagyon fontos alapelvét. Ezért nem kéne nagy dicséret járjon - bár Magyarországon sajnos sokan tagadják ezeket az elveket, szóval talán mégis.

Nem neveztelek fasisztának, nácinak, vagy rezsimszolgának, annyit mondtam - és ezt továbbra is fenntartom - hogy a Fidesz-narratívát sok témában erősen toltad, ezzel és a szavazataiddal (vagy legalábbis azok egy részével) is hozzájárulva a kormánypárt újabb kétharmadaihoz, amely kétharmadokat csak és kizárólag a hatalmuk bebetonozására, politikai haszonszerzésre használtak.

Itt nincs értelme beszélni lövészárok-háborúról, nem 2002 és 2010 közt vagyunk. Az egyik fél késekkel és nyilakkal, a másik géppisztollyal 'harcol': Magyarországon lényegében csak az egyik oldal az, amelyik hatalma van, amely újabb és újabb független vagy kormányellenes műhelyeket dózerol le (színházak, CEU, MTA stb.), gazdasági ágazatok felett veszi át az irányítást (patikatörvénytől a trafikmutyin és Mészároson át ezt is sorolhatnám), és most ez az az oldal, amely ellen harcolni kell, amelynek a hatalmát csökkenteni szükséges.

Ha majd nem lesz az állami apparátus minden vezetője hithű orbánista és az állam a mi pénzünkből nem támogatja súlyos százmilliókkal a kormánypropagandát, akkor lehet mondani, hogy a terep nagyjából kiegyenlített és indulhat normális politizálás, lehet 'objektívkodni' - hidd el, én is ezt szeretném, és ezt is tettem 2010-ig és még utána néhány évig, de aztán rádöbbentem, hogy ezzel a Fidesz malmára hajtom a vizet.
Az Index is próbált objektív maradni (legalábbis a többi ellenzékinek címkézett sajtóhoz képest), aztán most láthatod, hogy mire mentek vele.

libernyák 2020.08.04. 15:29:57

@zord íjász: amit te magadról próbálsz leírni, hogy szabad és független ember vagy, az nem azt jelenti, hogy liberális vagy, sokkal inkább azt, hogy polgár.
Csakhogy észre kéne venned, hogy Orbánék Magyarországán (amit 2010 óta építenek) a polgároknak nincs helyük - míg a jelenlegi ellenzék által irányított Magyarországon lenne, nem csak azért mert nem akarják elnyomni a kritikus hangokat úgy mint Orbánék (ezt egyelőre elhiszem nekik), hanem azért is, mert ha megválasztanák őket, akkor NEM IS LENNE ELÉG HATALMUK, hogy elnyomják.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2020.08.04. 16:02:02

@zord íjász:

Az igazi liberális az elnyomásban, az erőszakban hisz. A liberalizmus egyik alappilére ugyanis a legalizmus és a vállalkozási szabadság.