Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Die Niederlage

Orbán Viktor legjobb embere, avagy Die Niederlage der Opposition

2020. február 04. - zord íjász

Figyelmeztetés: aki a stíluson rugózna, az elmehet az útszéli árokban fetrengő, részeg kocsihajtó retkes faszára. Remélem elég fehér, keresztényi, heteroszexuális és közérthető voltam. 

E blog egyik állandó mottója az oldalsávban olvasható: "...A véleménynyilvánítás szabadsága a demokratikus társadalom egyik alapköve, fejlődésének egyik feltétele. E szabadság az olyan gondolatokat, információkat, elveket és nézeteket is megilleti, amelyek sértőek, meghökkentőek vagy aggodalmat keltenek..." (TASZ/ Magyar Rendőrség)

Mottó 1. : "Demokrata az, aki nem fél." (Bibó István) 

Mottó 2. : IX: cikk. (5) "... A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek - törvényben meghatározottak szerint - jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni..." ( részlet az Alaptörvényből)

Mottó 3. Hofi Gézának, Jeszenszky Gézáról mondott vicce után szabadon, ez személyes:

"...Amíg élek nem fogom soha megérteni, hogy egy ilyen ember...hogyan lehet Péter."

"...hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek..." 

1.

Én nem szeretnék egy polgárháborús zónában élni. Én a békét és a nyugalmat szeretem. És ha úgy érzem, hogy bárki fenyegeti ennek az országnak az amúgy is törékeny és feszült békéjét, vagy azt gondolom, hogy ennek a népnek a megosztására és összeugrasztására játszik, vagy úgy vélem, hogy a cselekedetei akaratlanul is ilyen eredménnyel járhatnak, akkor megteszem azt, amit a magam szerény eszközeivel meg tudok tenni. Bárkivel szemben. Nem vagyok boldog, hogy ki kell lépnem a falu határain ismét, csak muszáj.

De tartozom az igazságnak annyival, hogy ennek a történetnek egy másik szálát kivettem ebből a posztból. Talán már nem vagyok elég demokrata. 

Anélkül, hogy ennek az állításnak a bizonyítására elkezdenék itt linkhegyeket dobálni ebből a blogból, talán maradjunk annyiban: jelen állás szerint nem én vagyok az Orbán rezsim legelkötelezettebb híve. Ettől függetlenül minden esetben igyekszem az emberi hibaszázalékon belül tárgyilagosan, hűvösen, távolságtartóan a helyén kezelni minden tettét, elismerem/beismerem, ha valamely törekvését támogatom vagy kormányzati teljesítményében pozitív értékeket találok. Nem szenvedek kóros orbánfóbiában, bár szent meggyőződéssel hiszem, hogy az a vegytiszta korrupcióval összefonódó erkölcsi, morális, szellemi pusztítás a közélet és a társadalom minden szintjén, amely az elmúlt 10 évben a tevékenységét jellemezte, kivédhetetlenül elhozza végső és tragikus végkifejletű zord időket, amely után -ismét, újra, örökké- csak a talpra állás kínkeserves évtizedei várnak a magyar népre, soha nem gyógyuló sebeihez újabbakat szerezve.

Azt azonban tudomásul kell venni: a rezsim jogos bírálata önmagában még nem garancia arra, hogy hogy a rezsim minden bírálója és kritikusa jót akar Magyarországnak, illetve a bírálat módjával és módszerével jót tesz vele. Azért mert valaki az ellenzék térfelén játszik, még nem biztos, hogy jó arc, nem biztos, hogy igaza van, és nem biztos, hogy tudja mit beszél.

A jelen, konkrétan vizsgált esetben pedig tisztán és egyértelműen bizonyítható, hogy a DK politikusának a kormányzattal szemben megfogalmazott bírálata társadalmi és politikai értelemben kifejezetten életveszélyes, éket ver a magyar nép közösségei és tagjai közé, és alig begyógyult sebeket téphet fel újra, beláthatatlan következményekkel járó, pusztító erejű folyamatok lehetőségét elszabadítva.

2.

Az, hogy szereti a szart kavarni EP képviselőként, rendben van. Hogy ez az ember ilyen, a fentebb idézett mondatok után is politikus és közéleti szereplő maradhat 2020-ban, Hátaztánban, azt is megértem. Itt élek, tudom hová jutott ez az ország.

Engem a nevezett úr szavai sem fehérként, sem keresztényként, sem heteroszexuálisként nem sértenek. Ezek el sem jutnak hozzám e kategóriákban. Az egész eszmefuttatás nettó marhaság, és én ezt konkrétan bizonyítani is fogom, hogy ne maradjon ez a levegőben, mielőtt rátérnék a lényegre.

Az Orbán-rezsimben természetesen a keresztényekbe, a heteroszexuálisokba és a fehérekbe is belegyalogoltak már, hol kormányzati, hol csak a sajtóirányítás, illetve a fidesz-népharag szintjén, ami egy és ugyanaz. Kiadják az ukázt, a többit pedig elvégzi a médiakommandó, a propagandistáktól a trollokig.

Kormánykritikus megnyilatkozásaiért kapott az orcájára Beer Miklós, váci püspök, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Horányi Özséb, Iványi Gábor, metodista lelkész, aki ma már nem kedvenc, Cseh Péter Mihály, a habonyozó szekszárdi lelkész, Liszkai Tamás, röszkei lelkész, Donáth László, evangélikus lelkész, az örök ellenség, pláne, amióta a lánya is osztja a fideszt, de még a mindig nagyon óvatos katolikus püspöki kar is kihúzta a gyufát az 5. hadoszlopnál, amiért fű alatt odapörkölt a kormánynak, és mindennek a betetőzesként a jobboldali kikiáltók szerint a Pápa is hadat üzent Európának, aki mellesleg akár maga a Sátán is lehet, de minimum Soros ügynöke. Persze, ha az igazság is érdekel a Pápa szavairól, talán a jezsuita bloggertársakat kell olvasni, nem a médiatrollokat.

Természetesen a heteroszexuálisok sem maradtak kis a szórásból: azon a napon, amikor a Mester -szerintem valami hülye szövegírónak köszönhetően, amire nem figyelt oda, mert ennél sokkal értelmesebbnek gondolom- közzé tette a magyarság definícióját, miszerint az a magyar, akinek az unokája is az lesz, egyetlen mondattal kitagadott a nemzetből 150.000 heteroszexuális, ám gyermektelen házaspárt illetve párkapcsolatban élőt, akinek egészségügyi okokból nem születhet utóduk. Már másnap elindult persze a pánik-szerecsenmosdatás, azóta pedig gőzerővel államosítják a meddőségi központokat és tolják a pénzt a rendszerbe a kedvezményes gyermekvállalás érdekében, mert 300.000 potenciális szavazó haragja még a fidesznek is sok. De a lombikbébi programra kényszerülő párok mellett persze azokba is belerúgtak, akik valamilyen tragédiában elveszítették a gyermeküket és már nem születhet a családba több, valamint  azokba is, akik  heteroszexuálisként, tudatosan utasítják el a gyermekvállalást, és szingli/szabad és gyermektelen párkapcsolatban élnek, és soha nem akarnak utódot, bár lehetne nekik...és keresztények /fehérek mindhárom gyermektelen táborban vannak, így a sértettségi átfedés is többszörös.

A fehérek? Ez valami hihetetlen, csúcs sületlenség volt. Egy olyan 1000 éves országban, mint Magyarország, amelyet tucatnyi nemzett baszott keresztbe és erőszakolt meg, eleve kissé értelmezhetetlen ennek a fogalomnak a racionális meghatározása, de ha eltekintünk a kaukázusi vonal boncolgatásától, és pusztán a szemünkre hagyatkozunk, akkor egy valamit biztosan kijelenthetünk: mivel az ellenzéki pártok prominensei és szavazói nem mindannyian négerek, vietnámiak és irokézek, így minden egyes alkalommal, amikor a kormányzat és annak szócsövei címkézni kezdték őket, a fehér Gyurcsány Ferenctől elkezdve a fehér, ajtórém Kunhalmi Ágnesen át a fehér, pókember Hadházyig..., mindezeknek az ellenzéki pártoknak a szavazóit is, tehát több millió fehér férfit és fehér nőt neveztek a hazaárulónak, migránspártinak, Soros-bérencnek....vagy egyszerűen csak rohadt állatnak.

Ja, és zárásként arról, hogy "a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták ebből a háromból állnak össze." Ez akár igaz is lehet. Jómagam nem mozgok annyira otthonosan az egyes fehér nacionalista mozgalmak taglistáiban, mint a DK politikusa, így nem ismerem az összetételüket vallási vagy nemi orientáció szempontjából. Van viszont egy nacionalista mozgalom, amelyről elég sokat olvastam: az NSDAP egyik oszlopa, az SA, amely nélkül Hitler soha nem jutott volna hatalomra. Az SA a féktelen homoszexualitás pretoriánus gárdája volt, és nagyjából annyira voltak keresztények, mint a Bataclan vendégeit lemészároló gyilkos söpredék. Ernst Röhm, az SA feje, olyan meleg volt, hogy négy méteres körzetében megsült minden tojás, de az SA szinte minden főkolomposa (Edmund Haines, Karl Ernst stb.) és legénységi állományának egy része (az SS aktákat vezetett róluk) se vetette meg a férfias, homoerotikus szexorgiákat. Amikor a Hosszú kések éjszakáján lefejezték az SA-t, az egyik hazug indok éppen az volt, hogy felszámolják ezt a fertőt, amire rábukkantak. Semmire sem kellett rábukkanniuk, kezdetektől fogva tudta mindenki, Adolf Hitlerig bezárólag, hogy ebben a  bűnözőktől hemzsegő terrorszervezetben nem számít különlegességnek a férfiszerelem. Nekem valahogy az az érzésem, hogy a nacionalizmus -és ahogy egyetlen más ideológiai/eszmei közösség sem- soha nem válogat: ha a kiválasztott személy alkalmas az adott feladat elvégzésére, akkor minden egyéb megfontolás elhanyagolható. 

Magyarán szólva soha nem volt, most sincs, és soha nem is lesz olyan, -se egyetlen ember, se közösség- akit a fidesz/kormányzat ne tudna kipécézni maguknak, amennyiben az veszélyezteti a hatalmi pozíciójukat. Egy vemhes macskát is pellengérre állítanának, ha a cicus nyávogásában kormánykritikus hangokat vélnének felfedezni.

Ennyit erről a teljesen talajtalan, ködszúrkáló gondolatfutamról.

És akkor jöjjön a lényeg.

3.

Amennyire én tudom, a gránitszilárdságú alaptörvényt nem módosították, és nem törölték el a IX. cikk 5. bekezdését. Valamikor a 7. módosítás környékén elveszítettem az érdeklődésemet e lózunggyűjtemény iránt, amelynek egyes pontjait és szellemi gyökereinek az egészét az Orbán rezsim a nap 24 órájában lábbal tiporja, így talán lemaradtam valamiről. 

Persze ha az Alaptörvény IX. cikkének 5. bekezdése még érvényben van, az sem sokat javít a helyzeten: a gyűlöletbeszéd nem tilos, csak vállalni kell érte a felelősséget, ha valaki polgári pert indít. Gyaníthatóan DK ősz harcosa is tud erről. A szólás-és véleményszabadság fontos dolog. Felnőtt ember, nyilván végig gondolta a szavainak a súlyát, jelentőségét és esetleges következményeit. Mégiscsak a politikai közélet csatamezején tölti a mindennapjait, míg én a posztjaim jelentős részében a helyi építészetről/építéstörténetről, a kertekről, a virágokról, a kutyákról, Párizsról, Zemplénről,... Nagykovácsi egyéb ügyes-bajos helyi ügyeiről értekezem, mert én csak egy szegény falusi vagyok, erre még az internetet is szekéren hozzák, és ő az aki jártasabb a világ dolgaiban. Öt évet töltött az Európai Unió szívében, ahol vénásan tolhatta magába a napi européer-tolerancia adagot, de ha az egészből csak annyi ragadt meg benne, amennyi az ATV-ben kibugyogott belőle, akkor a fizetésében minden fillér az ablakon kidobott pénz volt, pedig az a fizetés nem kevés.

Legyen ez a dolog teljesen világos: ha a fentebb idézett szövegben lecseréljük a megfelelő szavakat zsidóra, cigányra, feketére, homoszexuálisra, LMBTQ bármely árnyalatára, muszlimra, migránsra, bolsevik-kommunista-libsibolsira, barna bőrűre, újságíróra, civilre, pirézre,... és valami, a végkövetkeztetéshez hasonló szövegösszefüggésben adjuk elő, majd ezt a szöveget az Orbán rezsim bármely élvonalbeli vagy huszadrangú képviselőjének -legyen az politikus vagy propagandista - a szájába adjuk, akkor pontosan ugyanígy, ahogy ez most zajlik, csak ellenkező előjellel, az összes létező ellenzéki párt tagja idehaza és az EP-ben, a teljes még talpon lévő független illetve ellenzékkel szimpatizáló média, egészen a blog.hu orbánfóbiás/baloldali/liberális/álliberális halál-trollkommandójáig nyálat fröcsögve, habzó szájjal és vért hörögve követelné az illető fejét, Brüsszel pedig indítaná a verbális-zuhanóbombázókat, hogy egyszer és mindenkorra megállt parancsoljon a rasszista, xenofób, homofób, kirekesztő, fasiszta, náci, nyilas, az európai alapértékeket tagadó tendenciáknak.

Ugyanezek az ún. ellenzéki-baloldali-kormánykritikus emberek most, -majdnem mindegyik, mert azért van néhány üdítő kivétel, aki a kettős mércét dörgöli az ideológiai/eszmei/politikai harcostársak orra alá- pánikszerűen próbálják menteni a menthetetlent és kimagyarázni a kimagyarázhatatlant, azt remélve, hogy rátolhatják ezt az egészet a gonosz fideszista ármányra, olykor egészen bámulatos nyelvészeti bravúrokra sarkallva önmagukat, a "mire gondolt a költő?" című, messziről is izzadságszagú műelemzéseikkel, hátha a végén még ők maguk is elhiszik amit mondanak. Az a gyanúm, hogy ez utóbbit tekintve, nem sokan fognak sikerrel járni. 

4.

Nyilván bennem van a hiba, hogy én semmi rémisztőt nem találok egy fehér, keresztény és heteroszexuális képződményben, családelképzelésileg se: elég sok ilyet ismerek, kimagaslóan normális és intelligens emberek, sok, boldog kisgyerekkel, széles baráti réteggel, bármiféle szelekció nélkül, és nem nacionalista egyik család sem, és egyikük sem tagja az Árja Testvériségnek. 

Ellenben a seggek és seggfejek képződménye (by Michael York, Kabaré), legyen az a képződmény fajra, vallásra, nemre, bőrszínre és hajszínre bármilyen összetételű, az nagyon megrémít.

A politikai propaganda alapvetése, hogy kiforgatja azt a szöveget, ami kiforgatható: ha nem máshonnan, hát Kövér László elhíresült köteles beszédéből ez annak is tudható, aki ezt a kérdést nem tanulmányozta soha részletesen. A politikában -és minél erkölcstelenebb az a politikai/társadalmi közeg ahol ez a módszer burjánzik- minden magas labdát le kell csapni, mert az egyetlen feladat a politikai ellenfél kiszorítása a hatalmi térből, bármi áron, akkor is ez a pártos honfivér kiontásával érne véget. Semmi sem drága a Párt győzeleméért, a magyarok vére a legkevésbé.

Persze, hogy lecsapták a fideszesek, amit le kellett csapni. És annyira nem kellett erőlködniük, mert ezúttal pontosan az volt az értelme az elhangzottaknak, ami. A tűzzel játszanak? Azzal. Hergelik az embereket, indulatokat korbácsolnak fel. Nyilván lehetne másképpen is, de ők ebben a játékban érzik jól magukat: a tüntetések füttykoncertje elnyomja az egyéb, számukra kínos zajokat, és  így addig sem a kisded  gazdasági kavarásaikról beszélnek.

Én azért a Mester helyében írnék egy köszönőlevelet a DK politikusának.

Ez az egyébként politikailag mindeddig teljesen jelentéktelen, és lefogadom, hogy néhány napja még a lakosság széles rétegei előtt is teljesen ismeretlen, de nagyon okos ember, az ATV stúdiójában 20 másodperc alatt mélyebben és erősebben bebetonozta az Orbán rezsimet a hatalomba, mint kétmillió törzsszavazó, és több támogatást szerzett ennek a kormányzatnak, mint a teljes fidesz szennymédia, 10 évnyi megfeszített munkával. Szerintem ki kell rúgni a kenyérpusztítókat, egyszerűen már nincs rájuk szükség. A Viktor legjobb embere ott ül a DK soraiban. Jól jegyezd meg az ATV interjú napját: ott és akkor szenvedett vereséget az ellenzék, és -az utóbbi idők némi megroggyanás után- ott és akkor emelkedett ismét magasba a fidesz csillaga. Visszahallod majd az elhangzottakat a következő két évben, a 2022-es anyád kampányban hatványozottan, és utána örökké, amíg csak pörög a politikai mókuskerék: ha volt is ennek a közelmúlt eseményei alapján valami halovány reménye, egyetlen röpke stúdióbeszélgetés kivégezte az ellenzék minden esélyét bármiféle nagy horderejű győzelemre az országgyűlési választásokon.

5.

Az már tényleg csak mellékes poén, hogy miután ennek az okos embernek sikerült ilyen veretes szarvihart támasztania, még annyira sem futja tőle, hogy legalább elrebegjen néhány búval álcázott-baszott Mea culpát a rosszul-szerencsétlenül-hibásan-félreérthetően előadott vagy egészen egyszerűen csak vállalhatatlanul ostoba mondataiért, és megpróbáljon emberileg, etikailag és erkölcsileg viszonylag elfogadható módon kimászni a kommunikációs pöcegödör aljáról. Ehelyett kőkeményen beleáll ebbe, és újrázik. Szerinten ettől az összes fideszes beleélvezett a gatyájába: házhoz jön az ingyen pizza. Már melózniuk sem kell egy kis kardcsörtetésért. Röhej, hogy a láthatóan szégyenkező Rónai Egonnak kell helyette valamiféle módon helyre hoznia ezt a katasztrófát, és még a menekülőutat is felkínálja neki, szinte a szájába rágja a szavakat, pedig neki aztán, mint szerkesztő-műsorvezetőnek végképp semmi köze nincs ahhoz, ha az egyik interjúalanya szeretne bungee jumpingolni, kötél nélkül. Magyarként már van köze hozzá persze, ahogy 10 millió másiknak is. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ez csak afféle jobboldali-baloldali, pártos csörte, és a cucc szaga nem teríti be az országot.

Mindenki Karácsonya pedig, aki néhány nappal ezelőtt még  a rendszerváltás egyik médiatörténeti mélypontjának alanya volt,  -de máskor ne mutogasd a cipőtalpadat a kamerák/nézők felé, te testbeszédben alulképzett közszereplő- és én mély tisztelettel beszéltem róla az önuralmáért, amiért nem borította rá a szolgálatkész propagandistára az asztalt (én a második percben megtettem volna), képes egy ilyen fideszeseket is felülmúló, nyegle, lekezelő, pökhendi, naplementéző dumára, miszerint ő is fehér, heteroszexuális és keresztény, és mégsem érzi megbántva magát. Értem. Ezek szerint, ha valaki egy adott közösség tagjaként nem érzi megbántva magát az adott közösséget ért durva inszinuációban, akkor az már rendben van. Ez jó hír.

A világ bármely civilizált országában/városában, egy ilyen szöveg után Karácsony még 10 másodpercig maradhatna (fő)polgármester.

De lehet, hogy csak nyolcig.

6.

A fidesz reakciója borítékolható volt. De azért mégiscsak van abban valami földöntúli, meseszerűen szép és misztikus báj, hogy a fehér, keresztény, heteroszexuális, és -hol éltek ezek az emberek 2010 óta?- a gyűlölet ellen összefogó tüntetők némán és/vagy aktív cinkossággal nézik végig, ahogy egy fehér, keresztény, heteroszexuális közegben egy munkáját végző újságírót megalázzon, megfélemlítsen és inzultáljon a társadalmi vadhajtás néhány híve, egy tüntetés kellős közepén. Ha egyszer majd megírják ennek az országnak az újkori történetét, ez a végtelenségig abszurd és cinikus, a történelemből hátborzongatóan ismerős epizód méltán fog szerepelni e korszak emblematikus pillanatai között. Sajnos ugyanis még a jogos felháborodás sem ment fel senkit az emberi, európai, civilizációs minimum követelményei alól, a tahóság pedig soha nem volt és nem lesz nemzeti erény...semelyik oldalon. Én lazán megvédtem volna (megpróbáltam volna) Hont Andrást, verbálisan és fizikailag is, ha ott állok, pedig -bár remek tollú újságíró- nem igazán a kedvencem, amióta marhaságokkal traktálta a jónépet, és amiről azóta több választás eredménye is bebizonyította, hogy mennyire eltájolta magát...nekem pedig -és természetesen mindazoknak, akik mindig elmentek szavazni- igazam volt.

Ettől függetlenül azért talán nem kéne nagyon csőcselékezni, mert ez nem igazán segít az indulatok csillapításában, hogy finom legyek.

Én igaz liberálisként, de leginkább magyar polgárként bocsánatot kérek  a HVG publicistájától, (a 444 operatőrétől is) amiért ilyen ocsmány élményben volt része, és senki sem állt mellé úgy és olyan mértékben, ahogy az egy -az én értékítéletem alapján kategorizált- tisztességes magyartól elvárható lett volna. Vagy bárkitől, aki szívesen ülne azon a bizonyos teraszon.

És aki az egész szart kavarta? Ó, hát neki ehhez semmi köze. Ő valószínűleg otthon ül, és nézi az erről készült videót. Hogymikvannakborzalom, mondja szerintem, és csóválja hozzá a fejét, ilyenek ezek, hogymegaszondtamelőre, ezek a nacionalistafehérkeresztényheteroszexuálisok.

6.

Egyedül nem megy. Az Elnök és az Alelnök, 2019-ben. Fotó: Rostas Bianka / Index / forrás: itt

Ja, bűn, bűnhődés és pokol.

Komolyan megsajnáltam a Ferit, ami igen szép teljesítmény tőlem. Jó, jó, először röhögtem, amikor elképzeltem, milyen képet vághat, de aztán megsajnáltam. Nem ebben semmi cinizmus és gúny nincs. Nem szorul a sajnálatomra, ezt ingyen adom neki. Azon a vergődésen, ahogy az ellenzéki-baloldali-orbánfóbiás mosdatók megpróbálják kivakarni a mocsárból a fehérező-keresztényező-heteroszexuálisozó védencüket, csak röhögni lehet. De azért egy pillanatra próbáld meg magadat Gyurcsány helyébe képzelni: mit érezhetett, mit gondolhatott amikor megnézte ezt az interjút/meghallotta, hogy mit mondott a drága ex-EP képviselő/pártalelnök/polgármester úr?

via GIPHY

Gyurcsány  túlélte a legpusztítóbb politikai viharokat, olyasmit is, amit soha, sehol máshol nem lehetne túlélni, sem erkölcsileg sem morálisan, de valahol talán még jogilag se, talpon maradt azután is, hogy a saját fejére rogyasztotta a gyűlölet minden szikláját, épített egy új pártközösséget, a fidesszel ellentétben ő tényleg állandóan harcol, megküzd a családi terhek démonaival is, számtalanszor leírták már és megpróbálták őt kiszorítani a politikai közéletből, állandó céltáblája a legkeményebb kritikáknak, Puzsértól kezdve, a 444-en át, a volt párttársain keresztül a teljes fidesz-média úthengerig, rövid időn belül az emberei közül kettő is -ő és ő- tálcán kínálja fel magát a ennek az úthengernek, ami miatt szinte állandó ellentámadásra vagy magyarázkodásra kényszerül,...és akkor a drága alelnök úr belerondít a ventillátorba egy röpke fehérezéssel, keresztényezéssel..."meg azért nők is vannak köztük. "(ezen berosáltam)

Úgy kellett ez Gyurcsánynak, mint egy kígyómarás a sivatagi szomjazónak, vagy mint a viccben, a sántának a púp. 

Annál jobb semmi sincs, hogy az alelnök úr magyar hangja maga Gyurcsány Ferenc, és ő maga próbálja meg értelmezni(!) és elfogadhatóvá préselni az elhangzottakat. A kudarc jött magától. Ítélkezz felette bárhogy, és gondolj róla bármit, Gyurcsány az egyetlen karizmatikus és valóban értékelhető szereplője az ellenzéki térfél bal oldalának, így talán joggal várhatná el az ember, hogy ezt a fiaskót is megfelelően kezeli: mostanra bőven van tapasztalata a kínos pillanatok terén. Talán mondanom sem kéne, de ha valami szörnyű szerencsétlenség vagy büntetés okán én lennék a DK elnöke, egy szívszaggató bocsánatkérő közleményt tennék közzé, és azon melegében úgy rúgnám ki a pártból ezt a szóban forgó, empatikus deficitben szenvedő párttársamat, hogy a taknyával szaggatná az aszfaltot, mielőtt rám és a pártomra szakad a levakarhatatlan szégyen. De karizma ide vagy oda, mindezzel együtt nem csodálkozom azon  -de, egy kicsit igen- ,hogy Gyurcsány Ferenc nem teszi ezt, mert egy szektában többnyire felülírja a józan észt a véd-és dacszövetség. A fidesz is éppen ilyen.

Ha valaki, egy párt elnökeként nem érzékeli, vagy szándékosan letagadja, hogy mi a probléma ezzel az ATV interjúrészlettel, akkor érthető, hogy ezzel zárja a sorait: "a többi nem érdekel. Sem a pártok, sem a szolgálatukra szegődők. Az Ember érdekel. Ahogy van. A többi mehet a pokolra."

Az Ember. Jól mondod, ez a fontos. Hogy ki megy itt majd a pokolra, arról kizárólag Isten fog dönteni, és 2006 után én a helyedben óvatosabban kezelném ezt a kérdést, de azért ne csodálkozz nagyon Fecó, ha a rosszul értelmezett szolidaritásból fakadó gyávaság és megalkuvás bűnét felvési valahová, a bűneid mellé.

Mert nincs Ember, aki ne látná ezt a szégyent. És ehhez nem kell se fehérnek, se kereszténynek, se heteroszexuálisnak...se zsidónak lennie. 

Elegendő, ha Ember. Ha az.

Majd mindenki eldönti, az akar-e lenni. Akármilyen a vallása, a bőre színe, a nemi orientációja vagy a pártszimpátiája. 10 millió Emberrel meg lehet menteni ezt az országot minden veszedelemtől. De ha az igazságérzetet felülírja az, hogy a mi kutyánk kölyke bármekkora faszságokat kimondhat, akkor nem menti meg semmi. Esély sincs rá.

Akkor jöhet a pokol tüze e szent hazára, ami elemészt majd fehéreket, keresztényt, heteroszexuálist, zsidót, ateistát, cigányt, homoszexuálist, jobboldalit, baloldalit, liberálist, mindent és mindenkit.

Az lesz az igazi vereség. Mindannyiunknak.

Szenzitív, érzékeny téma, így kivételesen felhívom a figyelmet a kommentelési szabályokra...és a Köztársaság törvényeire. Értelmesen kritizálni bárkit és bármit lehet, a stílusod pedig a tied, de mielőtt leírsz valamit és rákattintanál a "küldés" gombra, gondold végig a mondandódat: a tűréshatár széles, de mindennek van határa.

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr5215453808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2020.02.05. 18:49:34

Mély tisztelettel nem kellene ezt így kiszálkázni, hogy heteró, meg keresztény, meg fehér. Egybe értendő a maga abszurditásával egyetemben. Az abszurditását pedig nem egy np adja, hanem azok akiknek az identitása ilyen jellegű megfogalmazással, kizárásos elven valósul meg. Ezért tartom álságosnak az ilyen felhorgadást. Nem egy szimpla fehér, hetero, keresztény csoportról volt szó, hanem egy magát fehér, hetero, kereszténynek valló (ez most divat) csoportról, mely kizár, lenéz, gyűlöl minden mást ami nem fehér, hetero, keresztény.
Helyettesíthetsz, de csak azt látom, valójában nem érted a tartalmat. Mondom ezt úgy, hogy nem ismerem és leszarom np eddigi munkásságát, csak a néhány leírt visszaolvasható mondat érdekelt.
Mindenki elmondja, hogy fehér, heteró, keresztényként kicsit sem veszi magára a sorokat, aztán persze a következő de után besértődik és megy a hiszti.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 19:03:42

@BiG74 Bodri: "...Ezért tartom álságosnak az ilyen felhorgadást. Nem egy szimpla fehér, hetero, keresztény csoportról volt szó, hanem egy magát fehér, hetero, kereszténynek valló (ez most divat) csoportról, mely kizár, lenéz, gyűlöl minden mást ami nem fehér, hetero, keresztény..."

Akkor ezek szerint a Gyurcsány egy néger, muszlim, homoszexuális. Ezt nem tudtam.

Figyelj, a blog.hu-n tapasztalt munkásságod alapján, te egy kifejezetten értelmes fickó vagy. Szerintem senki sem kényszerít arra, hogy beállj azok közé, akikről a posztban szó van, és megpróbáld újraértelmezni azt, ami elsőre is teljesen nyilvánvaló és kimagyarázhatatlan.

dare 2020.02.05. 19:13:09

Nem akarok én már erről a témáról semmit se írni, már így is többet írtam róla a kelleténél, és még mindig ott tartunk csak, hogy de a Niedermüller....
Jó, nem érdekel már, tényleg.
De jó volt végre olvasni egy ilyet is, ezért grat.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 19:16:27

@dare: Olvastam én a te hozzászólásaidat minden címlapos bejegyzésben a témában: valóban bejártad a blog.hu-n Tolnát-Baranyát, nem csodálom, hogy kiégtél benne.

Köszönöm a gratot.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 19:39:08

@MAXVAL bircaman közíró: Engem csak a seggek és seggfejek képződménye (by Michael York, Kabaré), képződménye rémít meg, Iván, legyen az fajra, vallásra, nemre, bőrszínre és hajszínre bármilyen összetételű, de az nagyon megrémít.

A hozzászólások sohasem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.05. 19:42:27

Egyébként persze, hogy Nieder Müller sokat segít nekünk. Semmi esetre se szabad lemondania, bocsánatot kérnie.

Nincs jobb propagadasegítség mint az ellenség fanatikusai.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.05. 19:44:50

@zord íjász:

Akkor mire jó a cenzúra? Ráadásul így a blog.hu legjobb szolgáltatását lehetetleníted el.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 19:52:25

@MAXVAL bircaman közíró: Talán áldozzam be a blogomat a látogatottság növeléséért, és nézzem, ahogy math/Brendel náci selejtezi és kurva anyázza kolompárlolét és mindenki mást, akinek más véleménye van, mint neki, akik viszont zsidó geci kurva anyázzák őt 80 kommenten át?

Adjak linket is? Nem kell, ott voltál.

Ez itt nem fog megtörténni, Iván. Az előszűrés eleve elriasztja a trollokat és az elmebetegeket, ezért állítottam vissza. Egy rövid időszakot leszámítva, gyakorlatilag 5 évig nyitott volt a kommentlehetőség, de a facebook komment lehetőség most is az, azt nem háborgatom, ott mindenki kedvére tolhatja az igét. Az indapasson nem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.05. 19:59:44

@zord íjász:

Megnehezíted így a vitát. Tudod, hogy ha van előmoderáció, akkor nem érkeznek a válaszokról ímélek? Csak te mint admin kapsz ilyet és az, akinek te válaszolsz, senki más.

A FB vitázás nem jó, mert átadod a hatalmat a FB-nak ezzel.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 20:06:28

@MAXVAL bircaman közíró: "Csak te mint admin kapsz ilyet és az, akinek te válaszolsz, senki más."

Ez még soha nem tűnt fel. Vitatkoztam már előmoderált blogon, és mindig kaptam e-mail értesítést a partner válaszáról, amikor a házigazda beengedte a kommentjét. Változott valami? Vagy rosszul emlékszem?

Talán mindegy is. Elmondtam az indokaimat, nem változtatok rajta, ilyen kényes témánál. Majd a semlegeseknél feloldom,...ahogy szoktam, és visszaáll a régi rend.

BiG74 Bodri 2020.02.05. 20:33:28

@zord íjász:
"ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk"
Ha nem a hetero, ha nem a keresztény, ha nem fehér, akkor van más, sőt. De az alap legyen általános, amit nem lehet megemlíteni, mert azonnal ugrás van. Most elhangzott egy hármas, mely önmagában szimpla jellemzés. De most nem az volt.
Én, mint heteró, fehér férfi egy kicsit sem veszem magamra a szavakat. Másrészt a környezetem normális heteró fehérjei sem foglalkoztak a dologgal. Ez egy csöppnyi ténymegállapítás volt.
Viszont látva a reakciókat, azt kell mondanom, hogy nem vagyunk mi elég érettek, hogy egy ilyen kijelentést átbeszéljünk, de még csak arra se, hogy útjára engedjük. Ez sajnálatos.
Mindenesetre azon keresztény fehér heteró nőktől, férfiaktól akik sértve érezték magukat elnézést kérek, hogy nem értem a miértet. Talán jó is igy, ha a sértettség mögött egyszerűség és naív tisztaság van, cinkos összekacsintás és boldog pártosság nélkül.

Viszont köszönöm, hogy annyi energiát fordítasz arra, hogy érdemes legyen ide írni, és ne kelljen undorodva menekülni.

illaim 2020.02.05. 21:17:27

@zord íjász: Amikor azt írtam Neked, "ostoba támogató" , még nem gondoltam, hogy pár nappal később saját írásoddal bizonyítod! LOL
Ezzel a szösszenettel mit akartál mondani? Az utolsó bekezdéseddel egyet értek!
A stílus maga az ember! Te magad címkézel, magabiztosan, megkérdőjelezhetetlenül!
Biztos hogy jól látod? Benned fel sem vetődik, hogy tévedhetsz? Javaslom, rágódj azon a bölcs axiómán, " az okos ember mindig kételkedik, eközben a hülyék meg magabiztosak" Legyen szép napod!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 21:26:19

@illaim: "Legyen szép napod!"
Este fél tíz van. Honnan írsz? Ilyenkor általában már a "legyen szép estéd" dívik, mifelénk.
De azért köszi, nem panaszkodhatok, hasonlóan szépeket neked is.

Azt azért megkérdezem: olvastad a posztot? Nem baj, ha nem, nem várok el tőled objektivitást, írj nyugodtan, engedd ki a gőzt, úgyis nehéz napokon vagy túl.

kocsisj 2020.02.05. 22:32:05

Nagyon jó cikk volt. Gratula!
Sajnos "emberünk" továbbra is egy belvárosi kerület polgármestere és a 3. vagy 4. legnépszerűbb párt alelnöke. Ahogy Te is írtad, ezután, ha a Pénztáros Lőrinc a Hortobágyot privatizálja hirtelen, az ez elleni felzúdulásra is Niedermüller meg Niedermüller lenne a reakció.
Ez felért egy önnön tökön rúgással.
Még csak nem is annyira a téma miatt, hanem ami abból a "fiúk" kihozhatnak.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.05. 22:02:53

@kocsisj:
1. Köszönöm.
2. igen, ugyanígy gondolom.

Első mohikán 2020.02.06. 05:40:52

Alaposan félreértetted, és/vagy félremagyarázod Niedermüller mondatait. A Bayer-féle tüntetők viselkedése mutatta meg legjobban, hogy igaza van. Aki nem "fehér, keresztény, hetero" értsd más, azaz más a véleménye, a pártpreferenciája stb. , aki nem tolja a NER szekerét az ellenség, ell kell taposni. Meg is próbálták, lasd Bede meg a többi hőzöngő.
Aki a cigányok, melegek, Niedermüller által felsoroltak ellen hergel, gyűlöletet szít -pl Bayer-, az igenis félelmetes képződmény. Mert Niedermüller erre célzott; aki csupán arra lehet büszke, ami adott és nem tett érte semmit, azaz fehér, hetero, keresztény -haha-, de a mások ellen gyűlöletet szít, mert ettől érzi valakinek magát, az félemetes képződmény.
Sokan magukra vették. Azok, akiknek semmijük nincs, amire büszkék lehetnek, akik nem tettek le semmit az asztalra. A buta, képzetlen, egyszerű, sikertelen emberek. Akiknek csak a fehérségük, heteroszexualitásuk, -vélt, hazudott- kereszténységük maradt. Persze, hogy kapaszkodnak bele, persze, hogy megsértődnek ha valaki rávilágít az emberi hitványságukra. (Egy Karácsony Gergely, mint főpolgármester és tanult ember naná, hogy nem vette magára.)
Mint mondtam, alaposan félreértelmezted. Vagy te is közéjük tartozol, akik megtalalva érzik magukat?...

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 06:02:09

@Első mohikán: "...Sokan magukra vették. Azok, akiknek semmijük nincs, amire büszkék lehetnek, akik nem tettek le semmit az asztalra. A buta, képzetlen, egyszerű, sikertelen emberek. Akiknek csak a fehérségük, heteroszexualitásuk, -vélt, hazudott- kereszténységük maradt. Persze, hogy kapaszkodnak bele, persze, hogy megsértődnek ha valaki rávilágít az emberi hitványságukra..."

Kész szerencse, hogy te mindegyiküket személyesen ismered, így látod az emberi hitványságukat, de annál csak az a nagyobb szerencse, hogy te nem szítod a gyűlöletet ezekkel az általánosító és lekezelő szavakkal. Folytasd, kérlek, mert ha van esetleg még valaki, aki bizonytalan, -és még olvassa ezt a posztot- annak minden segítség jól jön, hogy az Orbán-rezsim mellett tegye le a voksát, amikor majd eljön az ideje.

Azt pedig tételesen bizonyítottam, hogy az Alelnök úr szavain nincs semmi félreértelmezhető. Teljesen téves alapokon nyugszik a gondolatmenet, mert egészen egyszerűen nem igaz, amit állít. A tényekkel nem lehet vitába szállni, legfeljebb csak zsigeri és érzelmi módon, ahogy te teszed, de azzal nekem semmi dolgom.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 06:15:50

@MAXVAL bircaman közíró: Látom te is korán kelő vagy, Iván. :-) Az FSZB szófiai kirendeltségén nem lehet henyélni soha? Durva világ van felétek. Bár igaz, nálunk is, itt a Soros-bérenc Gárdában. Pláne, hogy alig fizet valamit az öreg. Zsugori egy csávó.

Én nem tudom letesztelni, Iván. Csak akkor lehetne tesztelni, amit mondasz, ha te nem az én kommentemre válaszolsz, hanem valaki máséra, és ő is reagál a tiedre, én pedig mindkettőt beengedem. Ha kapsz e-mail értesítést, akkor tévedtél, ha pedig nem, akkor neked van igazad, és vagy módosítottak valamit a rendszeren, vagy én emlékszem rosszul.

De ismétlem: ez a lényegen nem fog változtatni. Itt nem lesz antiszemita-elmebeteg illetve kereszténygyűlölő-elmebeteg ütközőzóna, és az én blogomból nem csinálnak pöcegödröt a lövészárkok trolljai, ahogy az máshol tapasztalható. Ez talán 5000-el kevesebb kattintást jelentett, ami rossz az indexnek/blog.hu-nak, de jó nekem, és ha csak parányi mértékben is, de jó az ország szellemi klímájának is.

BiG74 Bodri 2020.02.06. 07:40:29

@Első mohikán:
Ez így elég gáz lett.
Sokan vannak akiknek nincs más mint, hogy fehér heteró keresztények lehetnek, de ezzel is megelégedve élnek nyugodtan, békésen. Túlszaladt a penna!
Ilyenkor - bár fogcsikorgatva - igazat kell, hogy adjak neked, zord íjász!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.06. 09:02:44

@zord íjász:

Hegisztrálsz 2 nikket. Hozzászólsz az egyikkel. ENgedélyezed adminként. Hozzászólsz, válaszolsz rá a másik nikkel. Azt is engedélyezed adminként.

A nikkjeid nem fognak ímélt kapni róla.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.06. 09:02:54

@zord íjász:

Krisztus Hadereje sose alszik, szóval eleve nem probléma ez.

De ismered a szovjet viccet?

Hogyan sikerült két CIA-ügynököt leleplezni az SZKP XXV. kongresszusán? Éber szemek felfigyeltek rá, az összes delegátus alszik a teremben Brezsnyev elvtárs beszéde alatt, csak ketten figyelnek, márpedig közismert "az ellenség sose alszik".

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.06. 09:02:58

@zord íjász:

A te dolgod mit csinálsz. Szerintem a szólásszabadság ára a trollkodás, a trágárkodás, s a szalonképtelen vélemény.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 09:05:33

@MAXVAL bircaman közíró: Ez nem fog megtörténni. Nem játszom ilyesmit még önmagammal sem.

kocsisj 2020.02.06. 09:08:49

@BiG74 Bodri: Hát igen, aki politikával próbál foglalkozni és a szavazók "kegyeiért" kellene küszködjön, annak nem szabad megsértenie a potenciális szavazók 70-80 %-át, mert az politikai "öngyilkosság".
Az, hogy a választóiról igazából mi a véleménye tartsa meg magának, meg szűkebb köreinek, még sokszor igaza is lehet. Vagy "monnyon le" (Torgyi után szabadon) és akkor azt mond, amit akar, meg amiért nem verik meg.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 09:12:21

@kocsisj: Segíts nekem egy kicsit: kaptál e-mail értesítést arról, hogy BIG74 Bodri válaszolt neked, vagy csak rákattintottál a blogposztra, hogy történt-e valami a kommentfalon, ami érdekes lehet a számodra?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 09:29:28

@MAXVAL bircaman közíró: A trágárkodással semmi bajom. A szalonképtelen vélemény pedig mindig csak az adott kor és az adott szalon ízlésvilágát tükrözi, és nem általánosítható, különösen nem a politikai közbeszédre: nekem például Karácsony naplementézése is szalonképtelen, nem csak Bayer rohadt állatozása. Másnak (egy másik szalonnak) Karácsony szavai elfogadhatóak, Bayeré viszont nem.

A trollkodást viszont nem fogom eltűrni a saját szellemi műhelyemben. Ilyen árat nem fizetek meg, mert a trollkodásnak nincs köze a szólás-és véleményszabadsághoz, csak a destrukcióhoz és az igénytelenséghez.

A vicc jó.

kocsisj 2020.02.06. 09:30:14

@zord íjász: Második varia. A tegnapi blog válaszodról nyitottam újra.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 09:33:08

@kocsisj: Ez érdekes. Szóval nem kaptál e-mail értesítést arról, hogy BIG válaszolt neked. Hm.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.06. 12:04:15

@zord íjász:

Én teszteltem, hihetsz nekem.

Bármilyen előmoderáció eredménye az a blog.hu-n, ez egyfajta mellékhatás, hogy a rendszer NEM küld íméles értesítést. Kivéve persze ha az adott hozzászólás éppen nem moderált, azaz maga az admin írja.

Pedig éppen ez az értesítésküldés a blog.hu legnagyobb előnye.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.06. 12:04:24

@zord íjász:

Matyika - akit kiemelten enlítettél - pont nem troll. Ő komolyan hiszi, amit ír, ismerem évek óta. Sose azért ír, hogy figyelmet keltsen, ahogy egy troll csinálja, hanem mert TÉNYLEG hiszi, hogy igaza van.

BiG74 Bodri 2020.02.06. 12:04:30

@zord íjász:
Én a mohikánnak írtam, nem a kocsisj-nek.
Viszont nálam minden tiltva van, nincs értesítés.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 12:12:24

@BiG74 Bodri: Persze, észrevettem, amint visszapörgettem, hogy benéztem egyel, de addigra már elküldtem a kis hümmögésemet. Ráadásul, de ha nálad tiltva van minden -hiszen ez egy beállítható funkció mindenkinél- akkor rajtad és mohikánon keresztül nem is tudnám ellenőrizni, amiről szófiai emberünk regél. :-)

@MAXVAL bircaman közíró: Ehhez képest te magad is nevezted trollnak, többször. És jogosan. Amit csinál, az vegytiszta trolltevékenység. Ne is vitázzunk ezen, mert azt már trollkodás lesz a részedről. :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.06. 12:30:06

@zord íjász:

Olyan ez mint a komcsizás. 2 jelentése van a "kommunista" szónak:
- ember aki hisz a marxista eszmében,
- szitokszó.

Na, ugyanez a "troll" szó. Van egy eredeti és egy átvitt jelentése is.

Matyit nem igazán szeretném védeni, de az izgatlan vádaktól védeném: ő KOMOLYAM gondolja, hogy mindneki, aki vitázik ellene, az náci, antiszemita, fasiszta, legjobb esetben elmebeteg, s az ilyenek ellen a legjobb harc a trágárkodás.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.02.06. 12:35:56

@MAXVAL bircaman közíró: "...ő KOMOLYAM gondolja, hogy mindneki, aki vitázik ellene, az náci, antiszemita, fasiszta, legjobb esetben elmebeteg,..."

Hogy ezt komolyan gondolja, azt soha nem is vonom/vontam kétségbe. Többek között azért van itt előmoderáció a kényes témáknál, hogy itt ne gondolhassa komolyan. Gondolja komolyan máshol.

libernyák 2020.08.06. 01:05:49

'végkövetkeztetéshez hasonló szövegösszefüggésben adjuk elő'
Hát én nem láttam, hogy a kontextus említve lett volna, pedig az meglehetősen megváltoztatja az értelmezést.
Azt leírtad, hogy ez az egész beszélgetés a családpolitikáról szólt, annak kapcsán mondta Niedermüller azt, amit mondott?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.12. 07:48:45

@BiG74 Bodri: @dare: @kocsisj: @Első mohikán: @libernyák:

Már mindenkitől, mindenütt a posztok alatt, bocsánatot kértem, most tőletek is. Index címlapon volt a poszt, nem olvasókat gyűjtök.

zordidok.blog.hu/2021/05/08/dicserni_jottem_orban_viktort_nem_temetni/full_commentlist/1#c40629742

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.12. 08:19:29

Hogyazakrvfbeszt! na, letöröltem, kijavítom, reggel van nagyon, ahhoz képest amikor lefeküdtem.

@МАХVАL bircaman közíró: De csak akkor, ha blogketrecbe kerül az a bizonyos téma. Szinte kizárólag ilyen blogposztokra utazik. Agresszív Digitális Nárcizmus. Azt akarja, hogy mindenki lássa a tombolását.

Ha ebbe is van elütés, földhöz baszom a szurikátámat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.12. 08:34:33

@zord íjász:

Plusz van pár blogger, akit személyesen utál, pl. téged, mert magadat ellenzékinek mondod, mégse mész bele az agyatlan orbánozásba, ez nála vörös vonal. Az ilyeneket időnként akkor is támadja, ha nincsenek címlapon.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.05.12. 08:51:30

@МАХVАL bircaman közíró: Persze, amikor bosszú-floodol, akkor már nem számít, hogy Index címlapon legyen a poszt...mint most, nálam, egyszerre hat posztot támadva. De én még nem futottam bele olyanba, hogy egy posztot szétbarmolna, ha az nincs címlapon, kivéve a Szekát, mert azt már akkor is elkezdi szétszedni amikor még csak a közéleti blogválogatás hátsó oldalán van, mert a Szeka posztjai nagy valószínűséggel ki fognak kerülni a blogketrecbe a tapasztalat szerint...és ugye ott el is tűrik őt. Pedig nem is olyan rég volt egy időszak, amikor kitakarították, akkor azt hittem ez lesz az új trend náluk, de aztán hagyták bedőlni a boltot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.05.12. 08:54:44

@zord íjász:

Pedó Matyi orvosi eset, nem lehet benne megtalálni a teljes logikát. Szerintem rohamai vannak, s akkor éppen azt csinálja, ami eszébe jut.

Nyilvánvalóan nem folytat politikai kampányt, ehhez ő ostoba.
süti beállítások módosítása