Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagykovácsi blog. Határtalanul, de a határokon belül maradva. Kibeszélő.

Zord idők

Ihr Kampf

A fidesz-dementorok mocskos kampánya Nagykovácsiban

2019. október 11. - zord íjász

via GIPHY

dementor ismeretterjesztő: itt

Mottó 1.: Csak a holtak látják a háború végét. (Platón)

Mottó 2.: Végzetes belépni bármely háborúba anélkül, hogy győzni akarnánk. (D. MacArthur amerikai tábornok)

Mottó 3.: Aki jelentéktelen emberek ellen harcol, nem nyerhet semmit. (Michelangelo)

 ♦

1.

Ma nem fogok nyerni semmit. Nem feltétlenül azért, mert jelentéktelen emberekre pazarolom az életenergiáimat, hanem azért, mert vannak olyan küzdelmek, amelynek a végén soha nem hirdetnek győztest, akkor sem ha tudod, hogy igazad van és helyesen cselekszel. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, már attól rosszul vagy, hogy valamiféle belső/külső kényszer hatására olyasmivel kell foglalkoznod, aminek a puszta felszínre hozatala, megjelenítése vagy megemlítése is visszataszító. Senki sem szereti levakarni a menyétszart a cipője talpáról, de meg kell tenni, ha beleléptél, viszont a feladat elvégzése után semmi felemelőt, semmi pozitív többletet nem érzel. A japán kultúrában -ez a japán kertkultúra esszenciája is, amely maga a megtestesült harmónia kifejezésére tett törekvés- egy ház békéjének, harmóniájának feldúlása a legnagyobb sértésnek számít, amit csak elkövetni lehet.

Ez a ház: Nagykovácsi. Az otthonom, és muszáj benne takarítanom egy kicsit a magam szerény eszköztárával, mert telehordták szeméttel és sárral. 

Ma az összes verbális nyílvesszőmet olyan céltábla közepébe lövöm, amelyet már szitává lyuggattam az elmúlt négy évben, amikor hasonló témát kellett elővennem. De már öreg vagyok, unom a hátrálást. Soha többé nem teszem, elég régen eldöntöttem. Túl sok kompromisszumot kötöttem így is, túl sokszor hallgattam, amikor beszélni kellett volna, de talán az lett volna a legjobb, ha nem szavazok többször is a fideszre, hol egyéniben és listán is, hol megosztva a szavazatomat más párttal. Oké, mondjuk 2010-ben szerintem erkölcsi kötelessége volt mindenkinek bárki másra szavazni, mint a balliberális oldal, de ha tudom, hogy ez lesz a vége, hát inkább elmegyek kirándulni aznap. Kicsit túltoltuk. Ez van. Azóta sokszor próbáltam jóvátenni, de nulla eredménnyel, -vagyunk így ezzel néhány millióan- ráadásul olykor egyet is értettem a lényegével annak, amit mondtak. 

Már unom ezeket az arcokat, unom ezeket a harcokat, és sokkal jobban szeretek a kertekről/építészetről/települési övezetekről/állatokról írni, és szívesen folytatnám ezt a pozitív sorozatomat a játszótér diplomácia kapcsán a Csillagfürt-parkról és társairól, de ölbe tett kézzel sem fogom megvárni, hogy szarfészekké változtassák az otthonomat/ a falumat/ a mentális környezetemet. Nem azért költöztem ide 20 évvel ezelőtt, hogy néhány vicsorgó nerszolga hazugságcunamiját és ocsmány agresszióját némán tűrjem. Azt tűrje az, akinek jópofiznia kell velük, vagy aki arra készül, hogy majd jópofiznia kell velük, vagy aki a seggüket nyalja, vagy aki azt hitte róluk, hogy valaha is a barátai voltak, vagy aki térdelve akarja leélni az életét. 

Nekem egyikhez sincs kedvem, és én egyiket sem fogom megtenni.

Soha.

Ez a poszt 18. éven felülieknek szól. Keresetlen és szókimondó, amilyen ez az ország is. "Ideje van az egyenes beszédnek", ahogy a Mester mondaná, és ez blog egyik állandó mottója is, itt a jobb oldali hasábban, a poszt mellett. Így a stíluson rugózó, nyársat nyelt vaskalaposok, farizeus nyivákolók már most lehúzhatják a rolót, és eltakarodhatnak innen.

2.

Mielőtt rátérnék a blogposzt tényleges témájára, muszáj némi hangulati előkészítést és alapozást végeznem.

Nem tudom megérteni azokat -és követni még annyira sem fogom őket ezen az úton, ha egyszer az én kezem közé kerülne egy ilyen történet-, akik kezüket tördelve, bepárásodott szemmel aggódnak a jövő miatt, és akik a béke megőrzése érdekében inkább a szőnyeg alá kupacolják a szart, hátha senki nem érzi meg a bűzt, és hátha nem fog senki sem hasra esni az egyre jobban tornyosuló halomban. Hiszen holnap is egymás szemébe kell néznünk, szeressük egymást gyerekek, 14.-én, mintha mi sem történt volna, mosolyogva boruljunk össze. Aha. Szép gondolat. 

Inkább maradjon titok egy köztörvényes bűncselekményre való felbujtás kísérlete, inkább hallgassuk el, hogy miféle kígyók csúsznak be az önkormányzat köztisztviselőihez. Inkább hallgassuk el, hogy ezek az kígyók miféle módon akarják az adott köztisztviselőt belerángatni egy bűnténybe, s ezáltal örök időkre megzsarolhatóvá téve őt.

Inkább hallgassunk. Hallgasson mindenki. Ne írjam meg. Csak botrány ne legyen. Így hirtelen, keresés nélkül, tíz könyvet tudnék levenni a polcomról, ami arról szól, hogy ez a taktika miként temetett maga alá magánembereket, nemesi házakat, királyságokat, szenátorokat, minisztereket, kormányokat, országokat és birodalmakat. Ha mindannyiunk közös emléktárát, a google-t is segítségül hívnám a hasonló ügyek feltérképezéséhez, lefagyna a gépem, annyi találatot dobna ki.

Oké. Nem írom meg. Ők sem hozzák nyilvánosságra, legyen így. Akik nem akarnak botrányt, azok nem kapnak botrányt. Egy darabig. Aztán úgy zúdul a nyakukba, hogy abból már nem állnak talpra. Az ilyen emberek úgy építik maguk körül a hallgatás tégláiból álló várfalat, hogy amikor már elég magas és vastag lesz az a fal, nem hallatszik be az igazság hangja odakintről, de nem hallatszik ki a segélykiáltásuk sem. És talán már egy se lesz itt azok közül, akik segíthetnének, ha mégis átjut a könyörgésük. Ezer példával szolgál erre a történelem. Ez itt a mi marhavagonunk, ide kell beszállnunk? A teljes erkölcsi és morális romlás mindig egészen apró lépésekkel kezdődik, és ahogy Illyés Gyula mondta, "Csak növeli, ki elfödi a bajt."

Majd jusson ez eszedbe, amikor az oroszlánok kergetnek téged az NER-arénában. Bár valójában már most is kergetnek egyeseket, csak ez még az előjáték a vérre menő igazihoz. Élő egyenesben nézheti végig a falu a műsort, ugye, kedves "gyurcsányista" Összekovácsolók és "a balliberális támogatókról lemaradt" Szépkovácsiak?  

Sic transit, gloria mundi, üdv a valóság mocsarában.2019_kampany_gyurcsanyozas_szepkovacsi.jpg

A választók megtévesztésének minden formáját elítéli a helyi fidesz. Jó tudni. Kérem az olvasót, hogy próbálja megőrizni a higgadtságát, ez még csak a kezdet. Ha már most felbassza az agyát, mi lesz később? kép forrása: itt

3.

De talán a kibékülésben hisznek azok, akik inkább nem tárják ország-világ elé a mocskot, amin keresztül kell gázolniuk. Vagy talán elraktározzák későbbre ezeket a sztorikat. Jól jöhet az még, ha beköszöntenek a zord idők. Igazuk lehet. Hasznos dolog, ha van egy titkos rekeszben, egy ügyvédi irodában, egy bankfiókban elrejtve néhány dokumentum, hangfelvétel, foto- és videoanyag, amit elő lehet rántani, ha szorul a hurok.

4.

Magyarországon a kibékülés egy nemzeti hagyomány: a békejobbot mindig négyfelé vágják. 30 éve béke van ebben az országban, csak nagyon oda kell figyelni, hogy észrevedd. Mekkora béke tört ki 2002 és 2010 között is. Még a lefolyóból is visszabugyogott az a kibaszott béke akkoriban. Történelmet tanulni és tanulmányozni azért olyan hasznos és megnyugtató, mert akkor nem futod meg a felesleges köreidet, hogy olyanokkal próbálj meg szót érteni, akik erre a legkevésbé vevők, és a jóindulatodat gyengeségnek értékelve ellened fordíthassák azt. Olyasmi ez, amit minden hadvezér vagy háborús időkben hatalmon lévő értelmes ember tud. A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy az őt eszi meg utoljára, mondá az öreg Winston, akinek az idézetgyűjtemények olvasgatásával kapcsolatban is remek bon-motjai voltak, de nekem is szükségem van rossz tulajdonságokra, akik viszont elengedik a fülük mellett ezt a jótanácsot, azok szimplán hülyék.

Magyarországon, kövér harminc évvel a rendszerváltás után, ma már a politikai is kizárólag háborús nyelvezetet használ. Átszivárog, átitatódik vele minden. Persze, a civil élet is. Ennyi a rezsim tagadhatatlan öröksége. Szegény fiúk, örökké harcban állnak, örökké támadás alatt, az egész világ rájuk feni a fogát, külső és belső ellenség ássa alá a fényesen ragyogó jövőjüket, ami, ha minden ellenségüket és sorosista ármányt legyőzve végül mégis beköszönt, akkor Magyarország lesz a Kánaán

és akkor mindannyian, akik hűek maradtak a NER- szelleméhez, yachtokon fogják baszni az Uniós és a hazai adófizetők pénzéből lopott-fizetett, kokainos seggű luvnyákat, miközben a rezsim haverjai a mikropöcsüket rángatják a kajütben, és rálöttyen a didikre meg hájtól hurkás hasakra a siólé, jiiiiháááá, ha jól olvastam ki a fotókból és a kommentekből, mert nincs az az erő, ami rábírhatna engem arra, hogy rákattintsak a videókra, és ilyen gusztustalan pacákokat nézegessek. Mekkora királyság lesz, tesó!

És aki meghúzza magát, és nem fordul ellenünk, -e szavakkal intik bölcsen a nép egyszerű gyermekeit a dementorok- az békében, kocsonya dermedt kussban élhet és lapulhat/adózhat a retkes sorvadásig az árnyékunkban, míg bele nem döglik. Megvédjük a nehezen összelopott vagyonunkat, előre Árpád hős népe, "talán meghaltok páran, de erre az áldozatra hajlandó vagyok" ahogy Farquaad nagyúr mondaná a Shrekben. Ha nem jön be a tervünk, és a választást sem tudjuk annyira manipulálni a rezsim teljes propaganda-fegyvertárával, hogy a mérleg a javunkra billenjen, akkor majd kiontjuk a pártos honfivért, és a káoszban kereket oldunk, utánunk a tűzözön, a vízözön és a szarözön, s vár e szent magyar hazára újabb 100 év rohadás és gyűlölet, de addigra mi már rég, messze, odaát, a yachton, tudod.

A családról, erkölcsről, keresztényi tisztaságról prédikáló farizeus, álszent képmutatók korában van tehát mire alapozni az ország szebb jövőjét. Miért csodálkoznánk azon, hogy a tisztességnél és a becsületnél fontosabb az összetartás?

5.

Az az ember, aki azt hiszi, hogy a választáson elinduló politikusok mindegyike a közjó és közszolgálat, a közösség és a település szebb jövőjének érdekében indul el a választáson, az nem egyszerűen naiv, hanem ostoba, aki nem a valóságban él. Rakat linkem van nemzetközi, a lakosság körében végzett, reprezentatív felmérésekből arról, hogy a politikusok a civilizált világ minden részén a legrosszabb helyezést érik el a közbizalom vonatkozásában: oka van annak, hogy ez így alakult. A világ legsötétebb segglyukaiban, pl. Latin- és Közép-Amerikában még a mindennapos gyilkosságoknak is aktív részesei a politikusok. De a szelídebb, európai változatban is, a politikai szféra tele van nyerészkedő, tolvaj, romlott, korrupt, vegytiszta gazemberekkel, akik kizárólag azért akarnak bekerülni a pixisbe, hogy korlátlanul lophassanak, és egy életre megszedjék magukat. Erről szólnak hírek: lebukott, kirúgták, letartóztatták, elítélték, felmentették, "politika koncepciós per áldozata lettem, elvtársak." Ez Magyarországon sem pártfüggő: ezt látjuk 30 éve, az SZDSZ-től a Fideszig, az MSZP-től a Jobbikig. Mindenütt van belőlük, minden városban és minden faluban. Vagy bent ülnek a  kormányzatok/önkormányzatok döntéshozói között, vagy a környékükön, állami cégekben, a bizottságokban, önkormányzati intézmények környékén sepregetnek. Az arányok, a mértékek változhatnak, a veszély lehetősége azonban sosem szűnik meg.  Erős közösség, sziklaszilárd demokrácia és hiteles emberek kellenek ahhoz, hogy a bűn elkerülje a politikát, de korrupció mindig lesz, és mindenütt van, csak van különbség Dánia és Magyarország között. 

6.

Nagykovácsi sem érinthetetlen ettől a veszélyforrástól, de Isten valahogy vigyáz erre a településre. A hatalom íze, édes méreg, de nálunk nem a bűnöző politikusok letartóztatásával vagy botrányaival van tele a közélet...így a hírportálok sem. Óriási mázli, ha valahol csak az inkompetens, tehetségtelen és gyatra politikusok okoznak kárt egy településen, de nálunk még ez sem igaz: Nagykovácsi egy sikeres, prosperáló település. Korrekten indult 1990-ben, aztán Pájer Árpád (1994-2002) megalapozta a sikerét, Bencsik Mónika (2002-2014) kibontotta és felvirágoztatta, Kiszelné Mohos Katalin (2014-...) még látványosan növelte is a jóhírét. Épül, szépül a viharok közepette is. Ide nem jutottak el bűnözői körök, tehát az adófizetők pénzére szervezetten rátelepülő politikai-maffia. Itt is csurranhat-cseppenhet a haveroknak egy kis della a közösből, itt is osztanak pl. egy kis 5.000.000 Ft-os hálát a pilisvörösvári vert hadúrnak, de minden lepapírozott, törvényes, visszakereshető, ellenőrizhető, és nyilvános is, ha van időd kikeresni. Legfeljebb a morális deszkázaton tódul be némi tengervíz, de a hajó a felszínen marad. De azért mert Nagykovácsi mindez ideig megúszta ezt látványos lenyúlások nélkül, azért az még nem jelenti azt, hogy nem kísérleteznek ennek a kapunak a betörésével időnként egyes politikai-bűnözők. Sok pénz hever a kasszában: ingatlanvagyon, szűz földek, telkek, amelyek százmilliókat érnek. Milliárdokat.

7.

Bencsik Mónika 2006-ban, a helyi közügyek iránt érdeklődők számára méltán hírhedt és elhíresült Napkocsmáros-dűlő ügyben, kezdetben gyakorlatilag egymaga szállt szembe a pest-megyei ingatlanfejlesztőkkel, bár akkoriban nem hívták őket ilyen elegáns néven a falusi zuhanyhíradóban. Ez a botrány -amit sokáig megpróbáltak elhallgatni azok, akiknek ez volt az érdeke, ugye-ugye- országos hírverést is kapott, 2010-ben pedig a nagykovacsi.net Civil Közösségi hírportálon is Fáber Dávid főszerkesztő egyik első oknyomozó cikkének kísérője volt. Azt hiszem, 2006-ban ez volt az egyik első alkalom, hogy Bencsik nyilvános név szerinti szavazást követelt a képviselő-testületben, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, és jól lássa mindenki, hogy ki az, aki ebben az ügyben is vele szemben dolgozik, és ennek eredményét persze a falu elé tárták a jegyzőkönyvekben. Az is nagy botrány volt, verte mindenki a harci dobokat.

Van aktualitása az egykori szereplők révén. Ott szerepel a cikkben a frissen alakult NATE, ami persze szintén Bencsik oldalán állt ebben a harcban, de ha megnézed a 2002-2006 közötti képviselők névsorát, igen érdekes nevekre fogsz bukkanni benne, és az a törés, ami akkor ebben a testületben bekövetkezett, részben éppen ennek az ügynek volt a következménye. A végeredmény? Bencsik megerősödve és hitelesen jött ki a partiból, és egy képviselő kivételével(ő mellette állt) mindenki más ment a levesbe. Az elvhű és mindig korrekt Vojczek Judit, a NATE frontembere természetesen Kósa Emőke csapatát, az Összekovácsolókat erősiti, Honti Zoltán ezúttal Kiszelné Mohos Katalin csapatában, a Szépkovácsiban landolt, Klein Katalin pedig a Fidesznél vert tanyát. Honti és Klein: mindketten Bencsik csapatában voltak 2014-ben: az egyik ide, másik oda. (a hölgy az egykori képviselő és a 2006-os választáson választáson a rivális polgármester-jelölt, Dr. Klein Ferenc Attila ügyvédnek és helyi ingatlanosnak a párja) 

8.

Egyébként ezt külön is érdemes megemlíteni, a poszt témájában pillanatnyi kávészünetet tartva, vagy talán nem is annyira: Bencsik Mónika 2014-es csapatának három tagja háromfelé spriccelt szét a politikai palettán. Honti tehát a Szépkovácsihoz, Klein a fideszhez, Bárdos Iván (szintén NATE alapító) pedig az Összekovácsolókhoz. Ilyenkor azért elgondolkozik az ember azon, hogy az egykoron a kőkeményen Bencsik mellett álló és a CBA-projektet/új faluközpont koncepcióját -nagyon helyesen- vasakarattal védő Bárdos Iván, hogyan került át 5 év alatt a CBA-projektet/új faluközpont koncepcióját elutasító Kósa Emőkéhez? És Honti Zoltán mit keresett Bencsik Mónika oldalán, ha most Kiszelné Mohos Katalinnal ért egyet, mert Bencsik és Kiszelné kizárólag egy dologban voltak azonos platformon, hogy nagyon utálják egymást. Klein Kataliné egyébként az egyik legmeghatóbb politikai köpenyváltás: tehát Klein Katalin is a fidesz-dementorok által elárult és sárban rángatott Bencsik Mónika csapatából került be a testületbe, és ma már ezekhez áll be, egyenesen a fideszhez. Mindent tudsz. Persze, igaz, Bencsik is visszatért a fidesz kebelére, de ez azért akkor is egy szép történet. Olyan politikusi. 

9.

Amióta csak rendszeresen foglalkozom a faluban a helyi közélettel (2005/2006 óta, a Nagykovácsi Önkormányzat honlapjának fórumán kezdtem), azóta ütök mindenkit, aki az országos politikát ténylegesen is, tehát párt-illetve polgármesteri/képviselői szinten megpróbálta meggyökereztetni a faluban. Ennek a törekvésnek a feltartóztatása volt az állandó vesszőparipáim egyike. Van, hogy el kell ismerni a vereséget, 2014-ben ennek is eljött a napja. Nem örülök annak, hogy minden, amitől tartottam, egy-az egyben bekövetkezett ezt követően.

10.2019_kampany_arulas_fenyegetes_11.jpg2019_kampany_arulas_fenyegetes_12.jpg

A minden polgári hagyományt páros lábbal tipró fidesz helyi dementorai, a polgári eszmény megtestesülésének számító Máraitól idéznek. Itt éppen arról olvashatunk, hogyan kell elbánni az árulókkal, aminek csak azért van rendkívüli jelentősége, mert Márai a barátság és a szerelem árulóiról beszél, nem a politika mocskáról, és a hírfogyasztók pontosan tudják, hogy a fidesz részéről az ilyen politikai nyelvre átfordított nyílt fenyegetés nem csak üres beszéd. kép forrása: itt

Azért mégis csak van abban valami báj, hogy Nagykovácsiban, 2015-ben, tehát alig 1 évvel, (!) azután, hogy a választók éleslátása okán beette ide a fene a fideszt, máris megindult az erózió a képviselő-testületen belül, -nem beszélve a szokásos Soros kör megfutásáról- majd ennek következményeként állítólag egy helyi fidesz-fidesz belháború, illetve egy bizonyítható és konkrét fidesz-KDNP belháború, majd négy évre rá, egy Fidesz-Összellenzék belháború lett a következmény. Ez zajlik most, párhuzamosan, mindez együtt...de csak házon belül. Én ugyan nem láttam és nem látom sehol, hogy a helyi, ún. "becsületes, normális, tisztességesen dolgozó fideszesek" (by Ne Tudd Ki)  elárasztanák tiltakozó és elhatárolódó nyilatkozatokkal az internetet és a postaládákat, amelyekben semmiféle közösséget nem vállalnak ezzel a mocsokkal, amivel a dementor-szektatársaik elárasztották a falut meg a facebookot, de talán csak elkerülte a figyelmemet ez a kurva nagy tiltakozóhullám.

11. 2019_kampany_pszhp_es_zupan.jpg

Ha valakinek ismeretlen lenne Zupán Tibor neve, akkor a nyers, helyi tényekért ide kattintson. A rendszerváltáskor is aktív tagja volt a helyi közéletnek, ő volt a falu első alpolgármestere az első ciklusban, és ő volt az egyik alapítója/ötletadója a Társadalmi Szerződés nevű támogató, civil formációnak a Bencsik-érában. Természetesen puccsista, -erről a történetről semmit sem tudok, és szarok én arra, hogy a fidesz-dementorok hogyan nyírják ki egymást, amíg a mocskuk nem fröccsen a falura- és gondolom áruló is, ha összeállt egy árulóval. Ebben az országban mindenki áruló, aki nem fideszes, vagy nem eléggé megfelelően fideszes. Kép forrása: itt

Nincsen KDNP nevű párt. Országos szinten nincs. A támogatása mérhetetlen, a Závecz évek óta egy ezrelék körül méri, ha jól tévedek, de biztosan nem éri el az egy százalékot náluk. Már 2010-ben is mérhetetlen volt. A párt elnöke a világ legsötétebb embere, aki szerint a madarak a magyar vadászokkal öletnék le magukat, ha tehetnék. Szerinte nincs klímaválság se, szeret helikopterről háziállatokat lelőni, és hozzá képest még Rogán Antal is egy kifejezetten szerethető, elfogadható, szimpatikus, korrekt és becsületes embernek tűnik, nem beszélve Orbán Viktorról, aki pedig maga a megtestesült felvilágosultság, és egy nyitott, igaz konzervatív-kereszténydemokrata, európai szellemiségű államférfi... a Semjénhez képest. Lehet, hogy csak ezért tartja őt maga mellett a Mester. A KDNP egykoron létező/mérhető/önálló megmérettetésre alkalmas párt volt országosan is, de arra már nem emlékszik senki, amióta felfalta a kisgömböc. Most olyan a párt, mint a kalauzhal a cápa hasa alatt. Tóta W. szerint kullancs a farkas bundájában, de a hasonlatok terén széles a repertoár az internet bugyraiban.  

A sajátos poén az, hogy miközben országosan nem áll össze egy egésszé, az adott településeken, ahol van helyi szervezete a pártnak, akár nagyon komoly tényező, és kifejezetten pozitív hatású közösségépítő erőként is működhet, és itt most nem is elsősorban a politikai, hanem az eszmei/vallási/világlátási szempontból értem ezt. Nagykovácsi esetében nagyon úgy tűnik, hogy éppen ez volt az alaphelyzet, de tekintve az eseményeket, a helyi KDNP ma már politikai értelemben is szervező erő. A helyi fidesz ellenében. Nagykovácsiban a KDNP jelöltjei a Szépkovácsi Egyesület zászlaja alatt gyülekeznek, akiknek a polgármester-jelöltje Kiszelné Mohos Katalin, tehát maga is KDNP tag. Ők a fidesz legfőbb ellenfelei és céltáblái...ahogy az összes többi indulónak is persze, mert mindenki KMK ellen indul harcba. Eljutottunk oda, hogy a helyi fideszesek úgy állítják be önmagukat és az elmúlt 5 évet, mintha elnyomott kisebbségként, nota bene! Kiszelné és az ő támogatóinak az ellenzékeként kellett volna végigcsinálniuk a ciklust. Szerintem nincs ember, aki ezen a teljesen abszurd fordulaton ne kezdené el csapkodni a térdét a röhögéstől. A helyi dementorok már a rövid távú történelemhamisítás terén is nagyot alkottak. Legközelebb azt fogják letagadni, hogy létezik a Nap nevű égitest. A szavazóik egy része nyilván ezt is el is fogja nekik hinni.

12.

A helyi fidesz kampánya, Nagykovácsiban? A minőség konstans. Ocsmány, velejéig romlott, nyílt fenyegetéssel és véres hazudozással, röhejes ellentmondásokkal, vegytiszta agymosással, demagóg csúsztatásokkal, visszataszító rosszindulattal teli okádék, amelyet szakmányban meszel el a HVB, és amely kampány valószínűleg minden normális, vagy a minimális emberi tisztességét még megőrző fideszes/konzervatív/jobboldali/keresztény emberből is csak undort és viszolygást vált ki. Nem vitás: ez a fidesz-kampány Nagykovácsi politikatörténetének a mélypontja. Ha győznek 13-án, akkor viszont ez lesz az etalon, és legközelebb már ennél is mélyebbre kell merülniük, szóval van remény a változásra. A negatívra.

13.

verostoba_kampany_2.jpg

kép forrása: itt

Nem fogom most szétszálazni a fidesz kampányát, mert az szétfeszítené a poszt kereteit, de néhány elemet, pl. ezt itt, fentebb, nem bírom kihagyni innen sem. Ez ugyanis annyira ostoba, hogy az már gyönyörű. A rendkívül intelligens (értsd: túlértékelt gumikacsa) dementor-propagandisták, akik kiötlötték Kiszelné 5 évnyi sikerének felboncolását, már a címben tökön szúrják magukat: az Igazságról beszélnek...ahogy ők látják. Kicsi dementor, hát most vagy Igazság, és akkor teljesen mindegy, hogy ki hogyan látja, mert az Igazság az megkérdőjelezhetetlen, tényszerű, minden oldalról az Igaz arcát mutatja, azért mondják rá, hogy Igazság, vagy pedig Nem Igazság, és akkor meg csak a ti véleményetek egy polgármesteri ciklusról. Egy adott Igazságot többféleképpen lehet megnevezni vagy tálalni, de ettől még, amennyiben tényleg Igaz, nem fogja elveszíteni az Igazság jellegét, mint a közpénz a közpénz jellegét, amikor a haverjaitok ellopják.

A többi szóra sem érdemes, csak röhögni kell. A helyi fidesz-dementor propagandaanyag ugyanis, kivétel nélkül, Magyarország összes önkormányzatának összes olyan eredményét és fejlesztését lekukázta és kétségbe vonta, amelyik Európai Uniós vagy kormányzati támogatásból és megnyert pályázatból, illetve gazdasági vállalkozással kötött együttműködés keretében jött létre. Mellesleg: a pályázatokat meg kell nyerni előbb, az is munka. Ennek megfelelően természetesen a fideszes vezetésű kerületek, falvak, városok és a főváros összes hasonló eredményét is megkérdőjelezte, tekintve, hogy ezeknek is a jelentős része éppen ilyen fejlesztési forrásból valósult meg. Tehát az összes elért eredményére büszke -és joggal büszke!- fideszes is fogja be a pofáját, és ne kérkedjen az eredményeivel a nagykovácsi gumikacsa-dementorok szerint. Külön vicc: felróják Kiszelné Mohos Katalinnak, hogy az előző polgármester (Bencsik Mónika), ciklusokon átívelő eredményeivel büszkélkedik...amelyek mindegyike (!) szintén ilyen nagyszabású EU illetve kormányzati forrásból táplálkozó fejlesztés volt Bencsik idején.  Tehát, amit -az általuk egyébként elárult- Bencsiknél elfogadnak mint eredményt, azt már -az általuk egyébként elárult- KMK-tól megtagadnák.

Ezzel a propaganda-agymosással persze Bencsik Mónika 12 évének hasonló finanszírozásban elkészült, páratlan sikereit is lekukázták, az összeset. A javarészben EU támogatásból megújult Templom teret és a Kispatak Óvodát a Nagyszénás-kertben, hogy csak két példát mondjak. E kettő kapásból 500+ millió Forint. De gyakorlatilag kihajították az egész Építészeti Aranykort. Ennyi primitív rosszindulatot még Rowling dementorai is szégyellnének. De egy fideszes dementor, az soha. Az élvezi.

14.

És ez a fidesz csapat. Hogy vannak olyanok, akik képesek beállni emögé a kampány mögé, és elvállalni, felvállalni ezt a szerepet ilyen előzmények után. Nincs rémisztőbb ennél, semmi.

15.

És ez a video a Kecskehátról, amelyen valószínűleg még az is röhög, akinek fogalma sincs semmiről, ami a faluban történik, csak aludni jár ide, és a közéleti-építéstörténeti tájékozottsága kimerül abban, hogy életében egyszer elolvasta a Tájolóban a Mit visz a Kispatak? című óvódai beszámolót a gyerekek legutóbbi kirándulásáról. De semmi sem szebb annál, mint hogy a Remeteszőlős és Nagykovácsi által is ősidők óta emlegetett, -a Kecskehát projekttől függetlenül is előbb vagy utóbb nélkülözhetetlen lenne- körforgalmi csomópont kialakításának terve lett hirtelen a mumus, ami majd megsemmisíti Nagykovácsit...miközben az a körforgalom/komplex közúti forgalomrendezés egyébként a 11104-es út legveszélyesebb pontján mentené meg az emberek életét vagy óvná meg őket a súlyos sérülésektől, és a napi szinten jelentkező közlekedési veszélyhelyzetektől. Az pedig, hogy az ominózus videóban, anno a saját előterjesztése ellen is szavazni képes okos képviselő köpködi Kiszelné Mohos Katalint, az egyszerűen a NER esszenciája, kicsiben. Ja, a legfrissebb hír: persze, hogy elmeszelte a HVB ezt is, és 100.000 Ft büntetést is kiszabott a Főszereplőre az ismételt jogsértés miatt.  A HVB megállapította azt is, hogy az okos képviselő felülmúlta a polgármester-jelölt urat is, mert sikerült egy mondatban kétszer hazudnia, így ezt már ki sem kell fejtenem külön, pedig de jó poén lett volna. Elszúrta ezt nekem ez az áruló, balliberális, gyurcsányista Kiszelné, amikor feljelentette őket.

16.

És ezek a fotók. Ahogy ez a politikai hatodosztályban focizgató, cserepadról behozott, a közéletben senki által nem ismert, nulla beágyazottságú, üres tekintetű csinovnyik mered a kamerákba. És Kezet Fog és Tárgyal a Nagyon Fontos és Nagyon Jelentős Emberekkel. A Jelölt. Intézkedik. Ő, A Tényező. Aki majd, ha hatalomra kerül, ékkövet fejleszt a faluból, öregem. Magyarország egyik, az építészeti minőségében többszörösen és hivatalosan is díjazott, legnépszerűbb, leggazdagabb, legvonzóbb agglomerációs településéből fog ékkövet fejleszteni. Abból a faluból, ahová 20 éve tódulnak a betelepülők, amióta a Víg End korszak szomorú-vidám véget ért, mert a Nagy Kérdésre, folyamatosan és sokan azt válaszolják, hogy Igen, érdemes. Ezek az emberek ugyanis tudják, hogy a falu egy ékkő. Ezen neked semmit sem kell farigcsálnod meg fejlesztened, Ékszerész.  

17. 

Legújabban már azt süketeli, hogy az ő vezetésével majd gyöngyszem lesz Nagykovácsi. Figyelj, Gyöngyhalász, Nagykovácsi már egy gyöngyszem, és szerintem most már ne kutass további jelzők után a fejecskédben, hanem merülj le, aztán kotorásszál egy muréna barlangjában, hátha találsz valamit.

18.

Azt is mondta az Ékszerész Gyöngyhalász Talajkutató, hogy Nagykovácsi sodródik. Azzal nagyon kell vigyázni. A települési sodródással. A települési sodródás az nagyon rossz. Egy kicsit nem figyel oda valaki, aztán máris sodródik a település. Van ebben az országban kb. 2800 olyan település, amelyik nagyon szívesen sodródna így, ahogy Nagykovácsi, de figyu, Talajkutató, ha ennyire nem tetszik itt neked, akkor miért nem sodródsz el innen a picsába?

19.2019_kampany_zsarolas.jpg

részlet/kép forrása: itt

Azt azért tudni kell, hogy egy ilyen levélbe Európa valódi demokráciáiban belebukna a kormányzat, azonnal, mert ilyen levelet csak akkor mer írni valaki, ha teljesen biztos abban, amit állít. Kivéve, ha az illető teljesen hülye. Ez utóbbi esetben csak őt rúgnák valagba, meg azokat, akik jelöltként elindították. Nem tudom mi a helyzet ezen a vonalon, bár lehet hogy mindkét verzióra van esély.

Angliában csak úgy natúr, öt perccel később, udvariasan és hűvösen bocsánatot kérnének, és becsuknák maguk mögött a kapukat távozáskor a kormány tagjai. A vehemens franciáknál valószínűleg más lenne a forgatókönyv, mert ha Macron valamelyik párttársa egyszer megeresztene egy ilyen förtelmes irományt, a franciák az egész pereputtyot az utolsó titkárig felakasztanák a Sacré-Coeur bazilika tornyaira, mert ott jobban mutatnának a lángoló Párizzsal a háttérben. Egy finn vagy egy dán viszont egyáltalán nem értené, hogy mi van ide írva: ilyesmi náluk egyszerűen elképzelhetetlen, túlspilázott sci-fi. Hogyasszonygya, a magyar miniszterelnök, mint valami feudális hűbérúr-kegyúr rendelkezik az adófizetők pénze felett, és ő nem minden magyar miniszterelnöke, hanem csak azoké, akik jól viselkednek a választáson, mert csak akkor lesz aszfalt az úton, ha a fidesz-KDNP-re adják a jobbágy- alattvalók a szavazatukat, a függetlenek és a civilnek kikiáltott jelöltek pedig semmiféle hasonlóban nem reménykedhetnek a győzelmük esetén, iskola stop, pályázat stop, fejlesztés stop.

Nyilvánvaló, hogy annak az országnak, ahol egy ilyen levelet büntetőjogi és/vagy politikai következmények nélkül közzé lehet tenni, annak már vége. 

20.

És itt vannak még ezek a háttérben mozgó, többszörösen lejáratódott figurák, akik bárkit és bármikor hátba döfnek, ha arra utasítást kapnak, és akik a nertálibok összetéveszthetetlen, pökhendi, lekezelő arroganciájával igazolják a Finkelstein-filozófiát, hogy elkerüljék a Mester haragját, ami hajszálpontosan és kérlelhetetlenül utoléri őket, ha minden mocsokságuk ellenére a fidesz bebukja itt a partit.

Utolsó mentsváruk magának a Mesternek a személyes varázsa és politikai varázslata, de erről a varázslatról tudjuk, hogy egy ízben már tényszerűen és bizonyíthatóan nem működött Nagykovácsiban. De talán most, ugye. Az EU-parlamenti választás nem számít, az más pálya, más érdekekkel és szabadabb döntési mechanizmussal a lelkekben. De az önkormányzati választás, az más. Az zsigeri, kézzelfogható, nyers, valóságos és direkt. Amikor -mint látható-  befenyíthetik a  választókat azzal, hogy a fővárostól a legkisebb nyomortanya-cigány zsákfaluig elapadnak a források, ha nem jó helyre húzzák az ikszet a zsák krumplin és rezsiutalványokon tartott polgár-jobbágyok, akkor talán végre helyreáll a világ egyensúlya, és ismét visszatér a dementorok békés-rémuralma mindenhová. Hiszen láthatja bárki, hogyan jár, aki ellenszegül. Éva, Ez a Politika, mondták bociszemű ártatlansággal a keretlegény-dementorok a meghurcolt városvezetőnek, Esztergomban. Nagykovácsiban, tizenkét évig tartott, míg berágták magukat a faluba, mint a pestis a húsba, és most, hogy Bencsik Mónika után a legutóbbi védencüket is elárulták, már nem szívesen eresztenék el a koncot. Valamiért az a gyanúm, hogy van rá okuk, nagyon nyomós és azonosítható okuk is talán, hogy engedelmes gombnyomogatókkal váltsák le a renitens képviseleti garnitúrát. Vajon mi lehet az?

És ugyan, ki hiszi el, hogy érdekli őket a Kecskehát? Ki hiszi el, hogy érdekli őket bármi, ami túlmutat a rezsim feltétlen kiszolgálásán?

Aki elhiszi, -mondom, ilyen előzmények után, mint aminek szem- és fültanúi lehettünk az elmúlt években és a kampányban- annak nincs szüksége többé a szürkeállományára. Aki bármit elhisz nekik, annak sincs.

21.

Ne áltasd magad. Ha a fidesz egy Hámozatlan Narancsot indítana polgármester-jelöltként, és nyolc Hámozottat képviselő-jelöltként Nagykovácsiban, akkor is lenne a faluban ember, aki rájuk adná a szavazatát. Így van ez Nagykovácsiban és így van ez az országban is. Ha e szent magyar hazában  ilyen gyorsan és ilyen erővel el lehet taposni a polgári minimumnak a csíráját is, akkor nem lehet csodálkozni azon, hogy egy bezárkózott, gyűlöletre és félelemre alapozó feudális rendszer épül ki a rendszerváltás/gengszterváltás romjain. Ha egyébként intelligens, felkészült, értelmes, a szakmai-, a magán- és a közéletben is sikereket elérő emberek is inkább meghunyászkodva tűrik és végignézik a hazájuknak a morális, erkölcsi és szellemi hanyatlását, akkor a propaganda az ország egyéb részein élő, sokkal sérülékenyebb társadalmi rétegekben még termékenyebb talajra hull. Nagykovácsiban nem a szociokulturális szint, hanem a becsület - a szimpla, unalmas, egyszerű, lesajnált és megvetett becsület- fog dönteni arról, hogy a falu újra visszanyeri-e a függetlenségét a pártpolitikától. 

22.

Nagykovácsi 2019. október 13.-án megkapja a történelmi esélyt arra, hogy megszabaduljon ettől a sötét árnyéktól, amelyet a fidesz jelenléte terít szét ezen a településen. Idáig hallom a fogcsikorgatásodat kicsi dementor, és nem is hozzád szólok, hanem a nyitott gondolkodású olvasókhoz: az Összekovácsolók összellenzéki párt-támogatóinak ehhez a sötét árnyékhoz semmi közük, mert azok a támogatók politikai értelemben csak addig maradnak életképesek és aktívak a háttérben, amíg a fidesz is itt lavírozik. Ráadásul teljesen esélytelen, hogy közös akaratú koncepcióval irányítsanak vagy zsaroljanak egy ilyen vegyesfelvágott csapatot, mint ami Kósa Emőke mögött áll. Ahhoz ezek az emberek túl autonóm és szabad szelleműek. Tehát amikor azt tapasztalod, hogy a trollok és az álnaivat eljátszó kamuprofilok szítják ellenük a tüzet a facebookon, az pusztán annak a jele, hogy a fideszhívek is rendszerhűen működnek. Az Összekovácsolók: civilek. Neked is vannak pártreferenciáid, nekik is nyilván, némelyiküknél nem is vitás, hogy miféle, de nem fogod azt tapasztalni soha, hogy valaki az Összekovácsolók közül a DK vagy a Momentum nevében szólal fel, akár a képviselő-testületen kívül, akár azon belül, ha bejutnak. Amennyire én ismerem őket, -nem nagyon, sőt- nettó képtelenség, hogy direktben tolják itt a pártok szekerét, de ha igen, akkor én leszek az első, aki majd kitaposom őket innen, ha tudom. Elengedheted tehát nyugodtan a történetnek ezt  "ballibsiző" részét, szeresd vagy utáld őket egyesével, vagy akár mindet, de nem kell mögéjük képzelned a Gyurcsány szálat.

23.

A fidesz nélkül is nagyon jókat tudunk vitázni a közös ügyeink és életünk dolgairól. Nincs nekünk szükségünk arra, hogy a rezsim mocskával is növeljük a meglévő közéleti problémáink méretét és súlyát.

Ha egy fideszes jelölt sem jut be a testületbe,-és ez a legjobb verzió lenne- a helyi fidesz kiságyúit nyugodtan rábízhatjuk a Mesterre. Mert egy ilyen bukást soha nem bocsájt meg nekik. Mi pedig visszatérhetünk a régi, jól megszokott kerékvágásba, ahol csak a piCinkék tolják kétségbeesetten a műsort...vagy akár ők sem, ha jól forgatod a tollat a szavazófülkében, bár közöttük is akadnak értelmes, higgadt, normális arcok. Kettő biztosan. Három, talán. Ettől még nem változott meg a véleményem róluk.

Nos, azon a napon, ha a fidesz kihullik az önkormányzatról, eljön az a bizonyos, átlagos hibaszázalékkal és csak a klasszikus közéleti vitákkal terhelt béke, amire vágysz, vagy nem vágysz egyáltalán, de politikai vonatkozásában az elmúlt 20 évben is elzötyögött valahogy.  Normális, tisztességes fideszesként, az országos politikában(!) fidesz szavazóként vagy orbánistaként (különbség), jobboldaliként, konzervatívként, keresztényként is visszanyerheted a faludat.

Független civilként pedig még inkább.

Mert végre újra a tied lesz a falu, ahol élsz, és nem a rezsimé, nem egy párté.

Visszavehetjük, ami a miénk.

Ámen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zordidok.blog.hu/api/trackback/id/tr6415213100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.10.11. 15:46:29

Nyitrai Béla, facebook:
Üdv.
A 8-as pontban van egy kis hiba :...."

Nem, nincs benne, hiba, de semmi gond, köszönöm, hogy elolvasta, csak visszament egyel az időben.
Nyitrai úr, én a 2014-es választásról beszélek, ön pedig a 2010-es csapatról, amelyik 2010-2014 között működött. Ott vannak mindig a linkek a szövegben, kattintson rájuk, tudja, azok a kék színű betűizék. De segítek:

zordidok.blog.hu/2017/07/26/semi-contact

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.10.11. 18:49:55

Nyitrai Béla fb:

Kéne csinálnom egy facebook profilt bassza meg, -csak ne gyűlölném annyira a facebookot -mert így beszélgetni nehéz szakma lesz. :-)

Talán majd valami fideszszimpatizáns kamuprofilt összerakok, és tolom az igét :-))

Hogyne olvastam volna el (mellesleg kívülről fújom az elmúlt 20 évet) ,értem, hogy mire gondol, de én a posztban egy sokkal egyszerűbb történetet vázoltam fel:
2014-ben Bencsik Mónika zászlója alatt 8 képviselő indult el (fenti link, szórólap) és abból a csapatból 3 ember mostanra, a 2019-es választások idejére 3 különböző csapathoz pártolt, mindhárman elég kemény fordulattal vagy íven.

földesjulis 2019.10.15. 13:10:38

Hát köszönöm szépen! Remekül szórakoztam! Nagyszerűen. Méltó lezárása ez egy ilyen mocskos időszaknak, hahotáztam, megkönnyebbültem, felszabadító volt olvasni a nyers, szókimondó sorait! Hiánycikk. Meglepett. Folytatódhat hát a szorgos hétköznapi élet a gyönyörű őszi Nagykovácsiban. Köszönöm, hálásan!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2019.10.16. 06:54:20

@földesjulis:
1. Szívesen, köszönöm.
2. Kicsit azért meg is rémültem attól, hogy 2008-ban regisztráltál(csináltál indapasst) ezen a néven a blog.hu-ra, és 11 év után ennél a blogposztnál tetted az első, tehát mindeddig egyetlen hozzászólásodat. Legalább is ezen a néven ez volt az első hozzászólásod. Óvatos duhaj vagy. :-)
3. "Folytatódhat hát a szorgos hétköznapi élet a gyönyörű őszi Nagykovácsiban."

Folytatódhat, és folytatódik is, az őszi Nagykovácsi pedig mindig gyönyörű, de, nos...khm...az a helyzet, hogy bőven van még a fiókban a helyi választáshoz kapcsolódó téma, és egyelőre nem áll szándékomban eltemetni ezt. Sok tanulság volt ebben, és biztos vagyok benne, hogy ezeknek a hatása tovább fog gyűrűzni, nem múlik el nyomtalanul a faluban.
süti beállítások módosítása